Alle innlegg Sukkerforum

Uhøflig å ikke svare?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym tulipan to. 18 juni 2009 21:25

Er det uhøflig å ikke svare når noen tar kontakt?

Skjult ID med pseudonym kvinne to. 18 juni 2009 21:29

Jeg er skuffa og lei, flere menn som ikke tar seg bryet med å svare.......må da være andre måter å finne den rette på. Takk for meg

Skjult ID med pseudonym gemini61 to. 18 juni 2009 21:29

Jeg synes det, men her er folk forskjellige. Er tilhenger av å være normalt høflig, selv om vi er på nett.
Ingen grunn til å legge fra seg oppdragelsen i en skuff av den grunn :-)

Hva ville du selv synes, hvis du har mannet/kvinnet deg opp til å vise interesse for en person ved å sende en mail?

Skjult ID med pseudonym Carmina to. 18 juni 2009 21:37

Tror det har vært hundre tråder om dette temaet. Do nt`worry, bee happy

Skjult ID med pseudonym Isabjella to. 18 juni 2009 21:41

Det er nesten ille å si det, men her kan man prise seg lykkelig om man får svar i det hele tatt ;)
Neida, men jeg ser greia. Nå er ikke jeg den som sender så mange mail, men de få jeg har sendt har som regel vært hyggelige komplimenter av bilder eller profiler. Ikke dermed sagt at jeg er intr i vedkommende, men jeg liker å gi komplimenter når det er noe som treffer meg. Og ja, det hadde vært på sin plass å si: Takk, det var hyggelig å høre. Men neeeeida...
Kanskje jeg som brev nr 2 skal spørre om tlfnr til mor, så jeg kan strekke ho opp litt for manglende oppdragelse av sønnen...?!

Skjult ID med pseudonym TomTom to. 18 juni 2009 21:41

Ja, det går 13 på dusinet av denne type tråd...

Jeg synes at begge kjønn klager mye på at de ikke får svar her.. Sender så mange meldinger til feil type person?

Skjult ID med pseudonym gemini61 to. 18 juni 2009 21:45

Vi som har vært her litt kan jo prøve å oppdra de nye da! *ler*

Skjult ID med pseudonym s to. 18 juni 2009 21:48

Nei.

Dessuten: Spiller det noen rolle om dette er høflig eller ei? Den som er så "uhøflig" og ikke svarer skal du uansett med aller høyeste sannsynlighet aldri møte på senere i livet ditt.

Skjult ID med pseudonym fia to. 18 juni 2009 21:49

"Sender så mange mailer til feil person", hva mener du med det? Hvordan vet du at det er rett person når du tar kontakt?

Skjult ID med pseudonym Påsan to. 18 juni 2009 21:50

Jeg synes ikke det er så ille her inne. Jeg snakker bare med en om gangen, men vil jo svare på mail som dukker opp fra andre.

Skjult ID med pseudonym tulipan to. 18 juni 2009 21:53

Spiller ingen rolle, det handler om alminnelig høflighet og respekt for andre.

Skjult ID med pseudonym Eva Luer to. 18 juni 2009 21:54

Hvor mange hadde f.eks latt vær å svare hvis noen hadde spurt dem hvor mye klokka var? Neppe så mange...
Klart at man er uhøflig når man ikke svarer. Å påstå noe annet viser bare at man har mangel på oppdragelse :)

Men dessverre så er det ganske utbredt å ikke svare her. Men mistenker at de som praktserer dette mest er de som får mange meldinger og derfor rett og slett gir faen fordi det uansett detter inn massevis av meldinger hele tiden......

Skjult ID med pseudonym Niq-a to. 18 juni 2009 22:02

Hvorfor dette behovet for å få et avslag skriftelig, når uteblitt svar er avslag nok i seg selv? Trenger dere virkelig å høre det med ord, at dere ikke er interessante nok? Jeg for min del kan ikke se hvor utrolig godt det skal gjøre, om du får f.eks 14 skrevne avslag om at akkurat DU ikke er interessant nok, men meg om det. Jeg er jo selv en av disse "uhøfflige" jeg, men kan gjøre unntak om jeg finner et virkelig innholdsrikt brev i kassa mi. Gjør mot andre som du vil at andre skal gjøre mot deg sies det.. og personlig foretrekker jeg uteblitt svar! Ikke fordi jeg ikke takler et skriftelig avslag, men det gjør da virkelig ingen forskjell når du vet at ordene sansynligvis er svada pakket inn i bomull, fordi de fleste er høfflige nok til ikke å si rett ut den egentlige grunnen til at de ikke vil skrive med deg.

Ikke ta det så personlig folkens, dere behøver ikke en forklaring fra noen som aldri har møtt dere for å vite hvor landet står. Kanskje hadde alt vært annerledes om vedkommende faktisk hadde møtt deg først, men å gå i dialog med noen som har bestemt seg for at det ikke er ønskelig burde ikke være så viktig at det blir sure miner for uteblitt svar. Glem det, og gå videre!

Skjult ID med pseudonym jørgen to. 18 juni 2009 22:05

@hiq-a
Bare hvissvass.....

Ikke svar er IKKE det samme som ikke interessert.
Jeg har opplevde mange ganger at jeg har fått svar på oppfølgingsmail. Så jeg tar aldri mangel på svar som avslag......
Det er faktisk slik enkelte får så mange meldinger at de glemmer å svare på noen. Ikke glem det.....

Skjult ID med pseudonym s to. 18 juni 2009 22:12

@Eva Luer

"Å påstå noe annet viser bare at man har mangel på oppdragelse :)"

Ja, verden hadde nok helt klart vært et mye bedre sted å leve om dere med fantastisk oppdragelse og høflighet fikk lede an. Eller, nei - det er kanskje ikke like lett å overføre latskap / manglende vilje til å svare ved avslag til generell atferd i det virkelige liv, er det vel?

"og derfor rett og slett gir faen fordi det uansett detter inn massevis av meldinger hele tiden..."

Det er nok ikke den eneste årsaken, nei.

Skjult ID med pseudonym wasp2 to. 18 juni 2009 22:14

Er uhøflig ja..

Skjult ID med pseudonym eva luer to. 18 juni 2009 22:15

hyggelig å se at s fortsatt bruker tiden sin på å kverulerere.......

Eller mener du seriøst at verden blir et bedre sted for alle hvis man bare tenker på seg selv?
For det er faktisk det man gjør når man ikke vil bruke 2 sekunder på å svare
(lengre tid enn det tar det faktisk ikke med standardsvar)

Skjult ID med pseudonym tulipan to. 18 juni 2009 22:21

Niq-a håper det ikke er flere her inne som praktiserer det du skriver, har ikke noe her å gjøre

Skjult ID med pseudonym s to. 18 juni 2009 22:46

@Eva Luer

Kverulering? Hva er det du bedriver, da?

Dette stadige maset om at en bitteliten del av atferden på et nettsted i så stor grad kan overføres til det virkelige liv kan du selvfølgelig holde på med til du blir både gul, grønn og blå. Ok, for å ta deg 110 % bokstavelig, så tror jeg verden forblir totalt upåvirkelig av at enkelte ikke svarer ved henvendelse når interessen for videre kontakt ikke er tilstede - her inne, altså.

(Jeg synes naturligvis det er best med pronto svar ved avslag, men ser ikke helt poenget med å gå i korstog for dette for å kaste bensin på bålet til de som allerede synes dette er så forferdelig, for det er sannsynligvis ikke mulig å gjøre noe særlig med. Da _kan_ det være like greit å fortelle de at "sorry, mac - sånn er det bare", så får disse ta dette inn over seg etter litt om og men, og så heller fortsette å bruke tjenesten etter å ha svelget en kamel eller to.)

Skjult ID med pseudonym s to. 18 juni 2009 22:48

@Niq-a

Ikke at jeg forsvarer folk som ikke svarer, men:

Klapp-klapp!

Skjult ID med pseudonym meg to. 18 juni 2009 23:07

Ser at s snakker om korstog. Hva gjør s da? Korstog for at vi ikke skal oppføre oss?

Har sett hvordan du holder på i utallige tråder. Skjønner ikke at du gidder. Selv om du selv ikke har noe tro på at vi kan oppføre her inne, så behøver du ikke å fyre på bålet og gjøre det enda verre.......

Er du forresten den samme s som ble hivd ut av sukker tidligere for nettopp masse bs på forumet?

Skjult ID med pseudonym s to. 18 juni 2009 23:16

@meg

Misforstå meg rett. Vi kan selvfølgelig stryke hverandre pent på håret og be pent om at vi skal gjøre det slik og slik. Men det blir som regel kun med en liten diskusjon på forumet, og ikke noe som i større grad påvirker atferden til den gemene hop på resten av Sukker.

De som klager, kommer ofte til forumet. Der får de naturligvis masse støtte (og det er verken noe galt eller overraskende med), dette forsterker da bare det negative inntrykket disse allerede har. Når det da i tillegg i slike tråder som regel blir masse oppfordringer til at ting må bli mye bedre, kan dette skape forhåpninger - som garantert ikke innfris. Nå kan ting og tang selvfølgelig sies på en litt penere måte, men er det ikke da like greit å prøve å overbevise de om at det nå (dessverre) er en del av hverdagen, slik at de kan fortsette å bruke tjenesten som før, selv om de da må foreta en liten justering av forventningene til andre brukere?. Om de da fikser dette eller ei, er selvfølgelig opp til hver og en, men det må da være bedre å i det minste gjøre et forsøk...?

Ang. utestengelse: Kanskje, kanskje ikke.

Skjult ID med pseudonym meg fr. 19 juni 2009 00:17

@s

Poenget må vel være, at man i det minste ikke gjør det verre. Så får de som vil prøve å omvende folk få lov til å gjøre det.....

For når folk leser det du skriver, så signaliserer du på en måte at dette er en tapt kamp og dermed legitiimerer at det er helt greit å la vær å svare. Da er det faktisk bedre at man ikke sier noe......

Skjult ID med pseudonym bolla fr. 19 juni 2009 02:04

ja det er respektløst

Skjult ID med pseudonym Para fr. 19 juni 2009 04:17

Aldri svar hvis du ikke er ganske sikker på at du er interessert i vedkommende. Er de velskrivende nok, kan de narre deg til (i verste fall) tilbringe resten av livet sammen med dem. Dette er tross alt et partnerformidlingsbyrå!!

Skjult ID fr. 19 juni 2009 06:03

Norge er et bitte lite land og de fleste her holder seg innenfor sin egen by og stiller opp med bilde. Sjansen for å møte folk herfra senere i livet er jo skyhøy, og ja, det blir oppfattet som uhøflig å ikke svare. Bare trykk på avslag-knappen, så slipper den andre å lure. Det tar et par tastetrykk.

Skjult ID med pseudonym Niq-a fr. 19 juni 2009 09:27

Før internett så var det vanlig med kontaktannonser, hvor man fikk brevene hjem i postkassa. Ikke snakk om at det da ble forventet at en skulle svare på alle, men de/den en fant passende. Det er da ingen større forskjell med internett, annet enn at en her slipper å betale for frimerke. Greit og forståelig nok at folk føler seg skuffet når en med håpet i magen har sendt en mail til noen og går noen dager og lurer på om det kommer svar, men det er lettere å endre sin egen holdning til dette enn å endre hva andre mener blir naturlig og riktig å gjøre for dem. Jeg synes det blir fullstending meningsløst at noen av dere stiller dere til doms over andre og snakker om manglende oppdragelse og folkeskikk. Fakta er at vi har ulike tanker og meninger om dette, og hva som blir rett og galt her er basert på subjektive meninger. Skal man nå snakke om folkeskikk, så se litt på dere selv som sitter her og skal oppdra voksne mennesker, blind for at det finnes flere måter å se det på enn hva dere foretrekker selv. DET er nemlig toppen av arroganse det.

Skjult ID med pseudonym yougurt fr. 19 juni 2009 11:11

@hig-a

Nå får du slutte med å finne på dårlige unnskyldninger for at du selv ikke gidder å svare :)
man kan da ikke sammenligne med vanlig brev. Et brev tar lang tid å svare på , mens ett standard avslag tar 2 sekunder.....
Med 30 meldinger om dagen, så bruker du ett minutt ekstra av din tid.

Og hvorfor ikke tenke litt på noen andre og ikke bare deg selv? Greit nok at det ikke spiller noen rolle for deg, men du ser jo av alle de trådene som er angående dette at folk gjerne vil ha svar. Er jo heller ikke uten grunn at sukker opptil fler ganger har oppfordret folk til å svare på meldinger eller at de opprettet en egen svargarantiliste.....

Og til slutt...
Har du tenk på det at jo fler som trives her inne jo fler vil komme til, som igjen medfører at det er større sjans for at den rette også for deg dukker opp. (Trivselen blir større når man får respons på det man skriver. Selv ett avslag viser at man ikke blir fullstending oversett). Med andre ord så er det bare fordeler med at man svarer alle...

Skjult ID med pseudonym s fr. 19 juni 2009 11:37

Folk er forskjellige.

Noen foretrekker svar ved avslag, noen synes det er best med ikke svar, mens andre ikke er så opptatt av hvordan avslaget formidles (flertallet av disse skriver dog ikke om det på forumet).

For min egen del velger jeg akkurat i denne settingen å være egoistisk, og gjør det som passer _meg_ best der og da. Om noen da velger å tro at jeg også er en egoist ellers i livet, så skal de få lov til å tro det, uten at det bryr meg nevneverdig. Jeg synes det blir litt feil å slenge en "Sorry mac, ikke interessert" til noen når noen har lagt.litt flid i en melding, evt. skriver noe kort og enkelt hvor et kort avslag blir helt upassende (men det er da _min_ formening, og det er naturligvis ikke alle enige i.).

Hvordan jeg velger å gjøre det, er ofte avhengig av innholdet i meldingen, og naturligvis profilen bak. Om det bare står et kort og greit "Hei..?", så er terskelen for å ikke foreta seg noe ganske så lav. Om opplysninger i profilen i tillegg gjør at sjansen for at det skal bli noe er relativt liten, pleier jeg som regel å svare kort tilbake hvor dette påpekes konkret. Enkelt og greit. Osv. osv.

At enkelte ønsker seg et konkret avslag foran ingen tilbakemelding, tar jeg til etterretning.

@yougurt

"Har du tenk på det at jo fler som trives her inne jo fler vil komme til, som igjen medfører at det er større sjans for at den rette også for deg dukker opp. (Trivselen blir større når man får respons på det man skriver. Selv ett avslag viser at man ikke blir fullstending oversett). Med andre ord så er det bare fordeler med at man svarer alle..."

Dette scorer vel relativt høy på tullpratskalaen? :)

Skjult ID med pseudonym yougurt fr. 19 juni 2009 11:59

@s
Og hvorfor det? Hvis det blir en generell oppfatning av at sukker er et sted hvor det er umulig å få noe respons, hvordan tror du da det ville blitt med antall medlemmer? Tror neppe at medlemstallet øker da.....

Og tror du det er enda større sjans for at du finner den rette her hvis f.eks 75% av medlemmene forsvant?

(kvinne 73 år fra Akershus) fr. 19 juni 2009 11:59 Privat melding

Jeg har bare et enkelt svar på denne tråden og det er .... JA

Skjult ID med pseudonym Niq-a fr. 19 juni 2009 12:19

Javel.. Nå tenkte jeg at jeg skulle "skjerpe meg" som dere så gjerne vil, og sendte for bare for fem minutter siden et høfflig avslag til en mann, og hva skjer? Jeg får så ørene flagrer, fordi han synes jeg burde gi han en sjanse før jeg avviser hans forespørsel om å bli bedre kjent. Det var ikke måte på hva han syntes om "sånne som meg". Vet ikke om jeg skal le eller ikke jeg.. men i forhold til denne tråden blir det litt ironisk.

Min konklusjon:
- Noen vil ha avslaget skriftelig, andre vil ikke eller stiller seg likegyldig til det.
- Noen takler et avslag med verdigheten i behold, mens andre drar frem hagla og fyrer løs i forsvar.

Kort sagt: Vi er forskjellige!

(mann 29 år fra Oslo) fr. 19 juni 2009 12:26 Privat melding

Du gjorde rett Nig-a. Det var han som hadde problemer. Men tror han at han har hellet med seg så, hadde det vært gøy å la han prøve : P ? You never know. Med mindre han var ufyselig?

Skjult ID med pseudonym s fr. 19 juni 2009 12:41

@youghurt

"Og hvorfor det? Hvis det blir en generell oppfatning av at sukker er et sted hvor det er umulig å få noe respons, hvordan tror du da det ville blitt med antall medlemmer? Tror neppe at medlemstallet øker da....."

Er det noe bedre å la folk _tro_ at de får respons her, når det viser seg at virkeligheten ofte er en helt annen?

"Og tror du det er enda større sjans for at du finner den rette her hvis f.eks 75% av medlemmene forsvant?"

...?!

Jeg tror du overdriver påvirkningen dette har på "den generelle oppfatningen av Sukker".

Men hvis det mot formodning skulle vise seg at en og annen forumdiskusjon ang. temaet faktisk påvirker medlemsmassen, så bidrar i så tilfelle de som til stadighet setter i gang (og bidrar i) diskusjoner om uhøflighet og manglende svar vel så mye til å forsterke det negative inntrykket som de som tilsvarende prøver å fortelle folk at dette rett og slett er virkeligheten.

Skjult ID med pseudonym NN lø. 27 juni 2009 21:41

Å ikke svare på mail er som om jeg skulle snakket til noen, og vedkommende bare snur ryggen til og går ,eller ser over hodet på meg og later som om jeg er luft...det er uhøflig.. det koster SÅ lite et gi et lite pip tilbake. Godt mulig at enkelte får så mye post at det er alt for slitsomt å svare alle...men hallo! Tror at de aller fleste her kan gidde/orke å svare kort, mange er jo koblet opp i timer..

Dessverre ser det ut som om samfunnet blir kaldere og kaldere, man får hele tiden bekreftet at man kun er en i massen, og vi mennesker har blitt en del av bruk og kast mentaliteten. Man bare gir f i "alle andre" man kan til nød bruke energi på de som er interessante, resten er det ikke så nøye med....og vanlig høflighet tror jeg snart er mangelvare i denne kyniske verden...
Egentlig er det helt greit for meg at noen ikke svarer...det sier ganske mye om personen, synes jeg. Og jeg er så gammeldags at jeg faktisk ønsker meg en kjæreste som ennå vet hva vanlig høflighet er. Selv om noen her kaller det for "svada"....

Skjult ID med pseudonym yougurt lø. 27 juni 2009 22:12

er enig i at det er nok hele samfunnet som har blitt slik.
Så i en undersøkelse i forrige uke at 26 % prosent synes det var helt greit at politikere ikke hilste på sine politiske motstandere. Det sier vel det meste......

Skjult ID sø. 28 juni 2009 00:31

Jeg synes vel det er litt kjedelig når en ikke får noen reaksjon i det hele tatt. Det går an , når en har tatt seg bryet med å legge ut en profil og søker ditt og datt, og sende en liten beskjed om at man ikke er interessert. Jeg er ny på dette og vet ikke om systemet funker engang! Man søker etter voksne folk, med økonomien iorden, stødig og trygg på seg selv, og så klarer man ikke å si at man ikke er interessert. Det er vel bedre at man er klar over det, en at man kaster bort mye tid på de som bare vil vise seg fram?!! Beklager at jeg blir litt irritert!!

Skjult ID med pseudonym yeah sø. 28 juni 2009 00:53

@sinner1: Lær deg og skriv ordentlig norsk, så blir du tatt mer på alvor..............! Du er ikke alene!

Skjult ID med pseudonym pitnicker sø. 28 juni 2009 21:45

@yeah: Mener du "Lær deg å skrive ordentlig norsk"? Når du først skal pirke på andre.

Skjult ID med pseudonym Enda En sø. 28 juni 2009 22:17

Til TS: Ja, det er uhøflig.

Og til dere som synes at det å ikke få svar er svar nok, så er jeg rett og slett ikke enig. Grunnen til det er relativt enkel; Jeg sender ikke ut masse mail til en hel drøss jenter samtidig. Jeg orker ikke å ha mange samtaler gående parallelt, så når jeg innleder en samtale så er det den eneste samtalen jeg har gående.

At mottageren ikke svarer med en gang er helt naturlig, det hender at jeg også leser en melding for så å svare senere, så det at en melding er lest er i seg selv ikke et avslag. Jeg må altså vente noen dager før det manglende svaret kan tolkes som et nei. Og siden hun jeg sendte meldingen til virket som en skikkelig bra match med meg, har jeg jo ingen grunn til å innlede noen nye samtaler før hun sier neitakk, enten i svars form eller ved å ikke svare på noen dager.

Så dere som ikke svarer, dere stjeler av min dyrebare tid. Jeg blir sittende å vente, og i mellomtiden har drømmekvinnen min helt garantert funnet seg en annen. Så det er deres feil at jeg er singel, fy skam dere!

Skjult ID med pseudonym Error ma. 29 juni 2009 01:59

At en person ikke gidder å svare betyr vel bare at dette ikke er en person som er voksen nok og ikke har lært snev av høflighet,eller rett og slett er veldig usikker på seg selv.
Man skal vel da bare være glad at man ikke innleder noen typer forhold med en slik person da slike mennesker sikkert ville skape kompikasjoner i et fremtidig forhold for begge parter.

Skjult ID med pseudonym yougurt ma. 29 juni 2009 10:21

@LINN

Ser jo at du er en pen dame og du mottar sikert massevis av meldinger hver dag. for oss andre som mottar en melding i månenden, så er faktisk ett avslag bedre enn ikke noe. Da føler man at man ikke blir helt ignorert.
Så jeg også mener at du er full av kompolikasjoner eller er en drittsekk, men å skryte på deg høflighet det kan du ikke hvis du ikke svarer. HVis personene som skriver til deg overghodet ikke passer til deg, så sende svar først og deretter sett ett svasrt hjerte. Da ser du ikke noe mer til denne personen og denne personene ser ikke noe mer til deg. det må¨vel være det beste for alle parter?

Skjult ID med pseudonym R ma. 29 juni 2009 10:46

Dette har vært tatt opp veldig ofte og jeg sier som jeg har sagt før: Jeg startet med å svare alle, om jeg var interessert eller ikke. Etter å ha opplevd gang på gang å få kjeft og ubehageligheter når jeg sendte et høflig avslag, sluttet jeg med det. En sjelden gang sender jeg et høflig avslag, men det er bare hvis jeg har en veldig sterk følelse av at vedkommende tar det på riktig måte.

Ikke så gøy å ikke fa svar, sier dere - nei, men det er ikke så gøy å få huden full når man prøver å si nei takk heller. Så det kan være flere årsaker enn "gidder ikke".

(kvinne 38 år fra Oslo) ma. 29 juni 2009 23:00 Privat melding

I utgangspunktet mener jeg det er uhøflig å ikke svare,men dette er internett og jeg har vel vært uhøflig selv og ikke svart. De fleste har fått et lim inn høflig avslag. Det jeg lurer litt på er om det er noen forskjell i alder og på hvor nettvant man er om man tar seg nær av det eller ei?
Jeg tar meg ikke veldig nær av det kjenner jeg.

Skjult ID med pseudonym yougurt ma. 29 juni 2009 23:07

hehe...sorry linn. Skulle vært en IKKE foran der :)

Så det riktige er at jeg IKKE mener at du er full av komplikasjoner eller en drittsekk for det aner jeg tross alt ingenting om,
men jeg mener faktisk at du er uhøflig når du ikke svarer. Det tar deg kun to sekunder ekstra å gi ett standardavslag.
Og vil du slippe sure tilbakemeldinger, så setter du ett svart hjerte etterpå. Det tar også bare 2 sekunder :)

På den måten sorterer du vekk de du ikke er interessert i og de finner heller ikke deg. Dermed færre reelle profiler å forholde seg til for alle parter. Er jo egentlig en vinn/vinn situasjon det :)

Skjult ID med pseudonym NN ti. 30 juni 2009 00:40

@frøkenfran: Skjønner. DU tar deg ikke nær av det. Men jeg tror at mange gjør det! Personlig tar jeg meg ikke NÆR av det på den måten at jeg blir fornærmet, men det gir en slags ubehagsfølelse....Og hva mener du med at dette er internett? Er internett en slags global frisone, der man kan gi blanke i alle vanlige omgangsregler!? Mulig at det er nettopp DET det er..men det betyr ikke at jeg behøver å frike ut og hive meg på bølgen av gi-blanke-bølgen......og aldersforskjell kan jeg ikke fatte skal ha noe å si. Man er vel ikke nødvndigvis mindre høflig selv om man er 25 eller 45? Og har laaang internetterfaring, men har ikke blitt avstumpa i skikk og bruk for det!

(kvinne 38 år fra Oslo) ti. 30 juni 2009 09:15 Privat melding

@NN, Det var i grunnen bare noe jeg satt å fabulerte med, som det står var det noe jeg lurte på , ikke noe jeg bastant mener. Jeg syns ikke nødvendigvis at internett skal være unntatt fra skikk og bruk. Tvert i mot, men jeg tror likevel en del folk er høfligere ute i den virkelige verden og at det regjerer en slags annen form for nettskikk.

Skjult ID med pseudonym NN ti. 30 juni 2009 21:56

@frøken fran: Mulig at det er slik....men hvem har sagt at "nettskikk" skal være så innmari dårligere enn ute i den virkelige verden?

Skjult ID med pseudonym Lemen ti. 30 juni 2009 22:20

Det er uhøflig, ja, men folk i Norge er jevnt over ganske så uhøflige...

Skjult ID med pseudonym harald ti. 30 juni 2009 23:44

skjult id.
Det er slike som deg som gjør at dette stedet til ett mindre og mindre hyggelig sted å være.
Skjerp deg!!!!!!!!!!! og vurder å tenk litt på noen andre enn deg selv.......
Og vil du ikke ha krasse tilbakemeldinger så setter du ett svart hjerte på de også. Problem løst......

Det er forøvrig ikke slik at ikke svar er det samme som ikke interessert.
Dette har jeg opplevd mange ganger når jeg har sendt melding nr 2.......................

(kvinne 40 år fra Oslo) on. 1 juli 2009 00:47 Privat melding

@harald
Då är även Jag, såsom skjult ID här ovanför, en av dem som som gör detta stedet så otroligt uhyggelig att vara på.

"og vurder å tenk litt på noen andre enn deg selv......." Ehhhhh.... WHAT???? Don`t know about you, men Jag får iaf inte betalt för detta, å Jag gick inte med i sukker för att glädja andra folk jag överhuvud taget inte känner!

Kalla mig uhøflig, drittsekk, kallhjärtad, egoistisk... Whatever you please. Jag svarar dem som för mig, av en eller annan grund är intressanta, å får jag inte svar på ett mail jag sänt, tolkar jag det som att Jag inte var intressant för Han, å tänker: Oh crap! Well, well...

Men okej harald. Säger du att det är bättre att jag sätter ett svart hjerte, med en gång jag läst ett mail från en person jag inte är intresserad av, än att inte svara?? DET däremot hade jag blitt lite lessen för, om nån gjorde mot mig!

Skjult ID med pseudonym harald on. 1 juli 2009 09:38

@jezzy
Ja, jeg mener at svart hjerte er bedre enn ikke svar. Da blir man ihvertfall ikke ignorert. Og det å bli ignorert, det er faktisk enda verre enn å ikke få svar. Må du ha betalt for å du skal kunne glede andre? Klarer du virkelig ikke å glede folk som du ikke kjenner?
Det sier jo det meste om deg.....

Og hvis du fortsatt ikke har fått med deg dette etter så mange tråder om dette emnet : Mange jenter som ikke vil ha ett avslag mens gutta stort sett vil ha en tilbakemelding. Så hvorfor skal det være så vanskelig å gjennomføre dette i praksis?
Jo...fordi folk har ikke vanlig folkeskikk.... :)

....og ett tips til slutt. Hvis noen ikke svarer på en melding du har sendt, prøv på nytt noen uker senere. Det virker ofte.....
Så jeg sier igjen. IKKE SVAR, er derfor nødvendigvis ikke det samme som IKKE INTERESSERT, selv om du liker å tro det :)

@skjult id
Du snakker om at du ikke får deg til å sette svarte hjerter. Og at dette er det beste for degn (så tenker vi mest på oss selv igjen). Og så klager du til og med på at folk ikke skjønner hintet? Og pinlig og dumt? Ja det er virkelig pinlig og dumt å gi svar til noen som faktisk spør deg om noe. Gjør du det samme hvis noen på gata spør deg hva klokka er? Neppe....

Sett ett svart hjerte så har personen så forsvinner personen fra dine lister og du slipper å høre noe mer fra de som aldri gir opp....

Skjult ID med pseudonym harald on. 1 juli 2009 10:12

@skjult id
eh.....kan ikke du akseptere at noen vil snakke om at folk er uhøflige i en tråd som som heter "Uhøflig å ikke svare" ?
Kansje det er du som burde la være å bruke energi på dette? Når det er sagt. Det tar deg ca 2 sekunder å sende ett standardavslag og ytterligere 2 sekunder på ett svart hjerte etterpå. Det vil si at man klarer å svare ca 15 meldinger i minuttet. Det kan vel neppe kalles å bruke mye tid og energi?

Hvis du selv velger å la vær å sende oppfølgingsmeldinger, så gjerne for meg, men jeg sender minst en oppfølgingsmelding på de som ikke svarer. Dette har medført opptil fler dater på meg, så jeg menter fortsatt at IKKE SVAR er ikke det samme som IKKE interessert.

Men en dag.....så skjønner forhåpentligvis du også at det er slett ikke farlig å ikke bare tenke på seg selv.
Kansje du til og med kommer til å svare noen som viser seg å være den rette for deg? hehe......

(kvinne 40 år fra Oslo) on. 1 juli 2009 11:22 Privat melding

@harald
Nu snackar du mycket piss.
Det är inte skjult ID som har ett problem här, det är ju du. Å för sånna som dig, har sukker lagat något som kallas "svargaranti-liste". Join it!

Det är en stor skillnad på nett å IRL. Klart jag svarar på hur mycket klockan är, när någon frågar på gatan, men här inne däremot, gör jag inte det. Grunden till det är att, öga mot öga kan jag se om det är en checkup-line, svara høffligt å samtidigt visa klart å tydligt med kroppspråk att jag inte är intresserad av att chit-chatte mer än så.
På nett framgår inte ett piss. Svarar jag på vad klockan är här inne, tolkas det: "YES! Hon svarade! Hon vill ha mig!" Å så är masingen gott igång....:(

Skjult ID med pseudonym harald on. 1 juli 2009 12:08

@jezzy
selvfølgelig er det min feil som vil væer litt vennlig mot andre og ikke bare tenke på meg selv hele tiden......
(det var ironi hvis du ikke forsto det)

Og hvorfor skal det være forskjell på nett og RL? Og spiller det noen rolle om man blir sjekket opp eller ikke? Er ikke noe galt i å svare uansett. Det er slike som du som lager slike forskjeller og som bidrar til at dette blir ett mer og mer kaldt samfunn.......

Hadde du fått en melding i uka og ikke 10 eller fler om dagen, så hadde du nok sett litt andeledes på dette du også.....

Hvor mye forresten klokka jezzy? hehe

Skjult ID med pseudonym jezzy on. 1 juli 2009 12:31

@harald
Du får fråga mig på gatan om du springer på mig. Sedan du skriver anonymt, har jag ingen aning om du är av intresse för mig....;D It`s just aaaaaaaall abuot me remember.......;)

Skjult ID med pseudonym harald on. 1 juli 2009 12:40

@jezzy

hehe :)
Det vil nok aldri skje og det spiller uansett ingen rolle om jeg er av interesse for deg. Du har en holdning som jeg ikke liker, så derfor er du uansett ikke interessant for meg. Men ellers så er du sikkert en hyggelig jente :)

Skjult ID med pseudonym jezzy on. 1 juli 2009 14:41

Bra det harald, jag hade nog gett dig inkorrekt tid oavsett....;D

(mann 48 år fra Oslo) on. 1 juli 2009 19:17 Privat melding

Tror nok de fleste opplever det å ikke få svar på henvendelse som litt surt. Kan egentlig ikke skjønne at det skal være så vanskelig å si takk for komplimanget, men jeg er desverre opptatt. Det er nok sikkert enkelte som får flere henvendelser en andre, og har problemer med å følge opp til svar. Men hadde de gjort det med en gang, så hadde de i alle fall sluppet oppfølgelses meldinger og flere mail som gir ennå mindre oversikt ;-) Så mitt råd og ønske er helt klart, svar om du får en henvendelse. Det er helt greit å si at man er opptatt med en annen. Eller at en ikke ser noen hensikt å fortsette samtalen for å bli videre kjent.

Skjult ID med pseudonym NN to. 2 juli 2009 01:09

@harald..ikke gi deg...godt at det tross alt er noen som skjønner at verden blir et bedre sted med litt høflighet...men vet vet ikke om det er så lurt å sende meldinger flere ganger til noen som ikke har svart tidligere... Det kan nok oppfattes som mas...
Ellers så er det jo ganske interessant å følge denne og andre tråder og legge merke til den krasse tonen mange får når det er uenighet om noe...som for eks "jezzy" som møter harald med giftige ord som "pisspreik" (det er faktisk lov å ha en annen mening, uten at man treger å få slengt sånne utrykk i trynet...)
Og " skjult id" som mener at: "alle bare må gjøre som de vil" (ja,jøss...erè så nøye med folkeskikk a` ? Vi er da på sukker, på world wide web. her kan man slenge dritt så mye man vil...hva med å være LITT mindre personlige, og heller holde seg til SAK...og vise et hakk mere toleranse for at folk mener ulikt? Er ikke forumet her et sted der man diskutere ulike meninger, og ikke et sted der man skal hogge hodet av folk? Er dette en krigssone eller er vi ute etter de gode følelsene.her...og aldri så lite kjærlighet? Eller er noen så frustrerte av mangel på love at det hjelper å meie ned andre verbalt?

Skjult ID med pseudonym harald to. 2 juli 2009 01:24

@NN
Hvorfor er det ikke lurt å sende meldinger til noen som ikke har svart tidligere? Man har vel absolutt ingenting å tape på det :)
Det verste som kan skje er jo at man får avslag.. Og det er jo også forskjell på å sende en oppfølgingsmelding og det å sende 10 stk :)
Dessuten så fungerer det. Jeg har opplevd flere ganger at folk svarer ved andre gangs kontakt.

Den mest vanlige grunnen til at man ikke fikk svar første, men andre gangen, er at mange damer leser meldinger, og så går det noen dager før de svarer. Og når det først har gått noen dager og skal svare, så glemmer de hvem de har svart eller ikke.
Dette gjelder nok mest de som mottar massevis av meldinger hver dag, men det viser uansett at ikke svar nødvendigvis er det samme som ikke interessert.

Jeg har som sagt opplevd det flere ganger og det har faktisk også blitt ett par dater ut av det.....

Skjult ID med pseudonym NN to. 2 juli 2009 01:33

@harald..ikke gi deg...godt at det tross alt er noen som skjønner at verden blir et bedre sted med litt høflighet...men vet vet ikke om det er så lurt å sende meldinger flere ganger til noen som ikke har svart tidligere... Det kan nok oppfattes som mas...
Ellers så er det jo ganske interessant å følge denne og andre tråder og legge merke til den krasse tonen mange får når det er uenighet om noe...som for eks "jezzy" som møter harald med giftige ord som "pisspreik" (det er faktisk lov å ha en annen mening, uten at man treger å få slengt sånne utrykk i trynet...)
Og " skjult id" som mener at: "alle bare må gjøre som de vil" (ja,jøss...erè så nøye med folkeskikk a` ? Vi er da på sukker, på world wide web. her kan man slenge dritt så mye man vil...hva med å være LITT mindre personlige, og heller holde seg til SAK...og vise et hakk mere toleranse for at folk mener ulikt? Er ikke forumet her et sted der man diskutere ulike meninger, og ikke et sted der man skal hogge hodet av folk? Er dette en krigssone eller er vi ute etter de gode følelsene.her...og aldri så lite kjærlighet? Eller er noen så frustrerte av mangel på love at det hjelper å meie ned andre verbalt?

Skjult ID med pseudonym Enda En to. 2 juli 2009 01:34

Jeg regner med de fleste er her for å få seg en kjæreste. Dersom noen virkelig ikke er interessant for meg er jeg flink til å bruke de sorte hjertene. Hvorfor skal jeg bruke av matchlisteplassen til noen jeg ikke vil bli kjæreste med? Og ikke minst: Hvorfor skal de ha meg på sin liste? De er jo ikke interessante for meg uansett.

Får du en mail fra en som ikke faller innenfor kjærestekategorien, så skriv to setninger med "Takk for mail, men vi passer nok ikke sammen" eller noe lignende (eller bruk de fantastisk dårlig formulerte standardavslagene), trykk send, og sett sort hjerte på profilen.

Dette er ikke facebook, vi er her (primært) for å få oss en kjæreste, ikke for å finne nye og gamle venner. Opptil flere av oss betaler i tillegg penger for å prøve å finne vår livs kjærlighet, så hvorfor skal da lista florere av uinteressante mennesker? Nei, sett sort hjerte på de du har vært inne på profilen til og som du ikke likte godt nok som potensielt kjæresteemne, og sett sort hjerte på de som tar kontakt med deg som du ikke ser noen grunn til å ha kontakt med. Borte fra din liste, borte fra hans/hennes liste, og alle er glade og fornøyde.

Skjult ID med pseudonym E.T. to. 2 juli 2009 15:42

Folk er bare opptatt av en ting og det er MEG,MEG og atter MEG. Slik er det i dagens samfunn. Vi, Nordmenn, har vært alt for bortskjemte over årene at vi har vokst til et monster uten like.
Det er forferdeelig og si det på denne måten men har svelget en del kameler når det gjelder oss Nordmenn.
Ikke så lett for en inngrodd Nordmann og forstå dette fordi de aldri opplever og se seg sjøl i døren!

Ta et øyeblikk og tenkt på oss mennesker, det gjelder ikke og ha det beste, men det er de indre verdier som teller til slutt!
Når man trer på seg en falsk fasade, som en ser mye av på sukker.no, vil man møte veggen til slutt. Alt ser helt topp ut i begynnelsen men jeg skal love deg en ting: Hun/han er ikke som du trodde!

Skjult ID med pseudonym NN lø. 4 juli 2009 02:21

@Skjult ID: "henvender seg til FEIL person"??? Når matchen er på 95, alle interessene stemmer .osv ?

Dessuten er det ganske drøyt å påstå at de som ikke får svar, blir så voldsomt skuffet og lei seg, og at de som blir skuffet lever alt for mye av livet sitt her inne? (det er vel heller litt irriterende...men tror ikke at man synker ned i en dyp depresjon pga noen manglende svar! ) Litt av en påstand....Dette høres noe ensporet ut i mine ører....
Ikke trenger du å sende en masse meldinger frem og tilbake til en du ikke er interessert i heller..
Har man takkertnei en gang, så trenger man da ikke innlate seg på diskusjoner om hvorvidt et nei er et nei..
Har man sendt et hyggelig avslag er det vel ikke noe mer å gå videre på...
Dessuten skult id: hva med å slå opp ordet "empatisk? Tror du blir overrasket, for hvis noen kaller deg for det, trenger du ikke gråte ...det er nemlig noe positivt.....

Skjult ID med pseudonym skriveleif sø. 5 juli 2009 23:26

Er jo ikke lett dette her. Sikker mange som bruker sikkert en time på å skrive et langt og fint brev og peronen i andre ende bare driter i å svare. Det er jo litt dårlig gjort. Dere jenter klarer å skille ut om et langt fint brev er skrevet til dere og ikke skrevet en gang og sendt til mange forskjellige. Synes dere skal svare de brevene som er lagt litt sjel i jeg. om det er avslag så skriver dere det på en vennlig måte.

Skjult ID med pseudonym Blu sø. 5 juli 2009 23:33

Alle som klager pisker en død hest. Dere får dessverre bare godta at enkelte gutter og jenter ikke synes dere er verdt de 2 minuttene de tar å svare på en melding.

(mann 34 år fra Oslo) on. 8 juli 2009 13:10 Privat melding

Ser ikke probleme. Om man får svar så er det hyggelig, gjøre man det ikke så er ikke personen interesert og sånn er det. Prøver å svare selv, men skjer jo ikke alltid. Når en person bare sender et "Hei" (uten hjerte) og man ikke synes den personen virker interesant så ser jeg ikke poenget med å skrive et svar tilbake, uhøflig eller ikke

Og til "skriveleif", selvsagt er det kjipt å ikke få svar når man skriver et langt brev, men er det noe man bør gjøre ved første kontakt? Er vel bedre å si hei og skrive noen korte flørter/spørsmål/kommentarer for å se om man får svar for heller deretter sende et langt brev?

(mann 33 år fra Oslo) on. 8 juli 2009 14:10 Privat melding

Sinner du skriver bra, ikke tenk på hva mr og miss cant-getti-noo skriver...fuck em

Skjult ID med pseudonym oslomann on. 8 juli 2009 15:33

Hehe, i dag har jeg fått et avslag fra en jente jeg ikke hadde kontaktet en gang. En melding i innboksen med noen småfrekke kommentarer til profilen min, en bemerkning om at vi nok ikke passer sammen, og et lykke til videre. Og svart hjerte. Måtte sjekke min egen utboks om det var en jeg hadde sendt en melding til, jeg kunne jo ikke lenger se hvem det var, men hadde ikke sendt henne noen. Hehe, morsomt . Litt som å gå bort til en tilfeldig person på gata eller i en bar og si at "dessverre, vi passer nok ikke sammen. Jeg slår opp! Lykke til videre." Fikk meg en god latter. Svar på forskudd er den nye moten tror jeg, det er det som er trendy denne høsten. Husk det folkens. Gi et svar før de i det hele tatt har lagt merke til deg eller har rukket å ta kontakt :P

(mann 33 år fra Oslo) on. 8 juli 2009 18:24 Privat melding

Oslo sånne får jeg hver eneste dag uten at jeg selv tar kontakt hehe..

Skjult ID med pseudonym oslomann on. 8 juli 2009 21:20

@ yourX

Det har selvsagt jeg også gjort, og det er det sikkert en del som har gjort med meg også. Svart hjerte med en gang gjør jo at vedkommende, hun/han eller du ettersom, vel ikke en gang merker at den andre har vært der. Men med følgebrev? Uten at han/hun har tatt kontakt med deg først på noen som helst måte? Jeg fant det der skikkelig morsomt. Hun forlengte nok livet mitt noen minutter for å si det sånn ;)

@ SteinR

Jøss, det beviser vel bare at dette må være sommeren og høstens nye mote? Jeg reaktiverte profilen min denne uka etter et par måneders fravær, og dette er noe av det første som møter meg. Morsomt :)

Skjult ID med pseudonym Jenta on. 8 juli 2009 21:28

Jeg prøver å svare alle, men må innrømme at jeg synes det er vanskelig noen ganger. Hvis de skriver masse og hyggelig og jeg ikke er interessert.
Men en her inne listet opp en noen forslag om "hyggelige avvisninger".. Det hjalp meg ihvertfall videre.. For jeg synes jo det er kjempe hyggelig at folk skriver til meg! Da vil jeg være hyggelig tilbake! Men også ærlig. :)

Om det er uhøffelig å ikke svare..? Det vel kanskje bedre med avslag da.. Så vet man ihvertfall :)

Skjult ID med pseudonym løffel on. 8 juli 2009 21:30

jenta har skjønt det.
Takk :)

Skjult ID med pseudonym Jenta on. 8 juli 2009 21:32

:)

(mann 33 år fra Oslo) on. 8 juli 2009 22:01 Privat melding

Jeg synes den autosvar burde være mye mer humoristisk, ikke så formelt..det er ingenting formelt med dating, det er fritid og gøy.....forslag til autosvar : Jeg kan desverre ikke svare på din henvendelse da jeg er tilbakestående.

Eller :

Jeg har forstoppelse og vil være svært opptatt de neste dagene med å finne en løsning på dette

eller :

Jeg slo hodet i trappen isted og kan derfor ikke finne noe kreativt å si til deg

Skjult ID med pseudonym Jenta on. 8 juli 2009 22:05

Hahaha, enig! ;)

(mann 33 år fra Oslo) on. 8 juli 2009 22:05 Privat melding

Eller hva med denne :

Da min IQ ikke tilsvarer den kapasitet nødvendig for å svare deg, velger jeg heller å gre meg selv i håret med et kamskjell fra polynesia til jeg blør slik de innfødte i the bounty gjorde da Christian Fletcher mot sin vilje måtte forlate øya. mvh herr/fru åndsvak.

(mann 33 år fra Oslo) on. 8 juli 2009 22:13 Privat melding

Hahahah!! jævlig bra =)

Den beste var vel:
"Jeg kan desverre ikke svare på din henvendelse da jeg er tilbakestående."

jeg tar den anyday :P

(mann 33 år fra Oslo) on. 8 juli 2009 22:42 Privat melding

hehehe :)

Skjult ID med pseudonym Løsbart on. 8 juli 2009 23:01

"Jeg er dessverre opptatt, må følge katta til tannlegen."

Tror denne sto i Pusur-skoledagboka en gang.

Eller den en bekjent av meg fikk, middelaldrende mann med godt betalt jobb, to voksne barn og villa i Holmenkollåsen:

"Nei, jeg skal løse kryssord."

Skjult ID med pseudonym Ada on. 8 juli 2009 23:04

??????? Gutta ??????