Alle innlegg Sukkerforum

Ta med noe på første date?

Vis siste innlegg
Skjult ID lø. 20 juni 2009 11:14

Lurer bare på om det er vanlig å ta med en liten ting til 'partneren' på første date? Ikke noe gullsmykke eller noe sånt, men en liten gave?
Joda, jeg har hatt noen dater(!), men har vel som regel ikke hatt med noe annet enn meg selv. Forrige gang hadde jeg med en liten morsom ting (nei, ikke tenk grovt nå...), og det fungerte jo greit. Vel - ikke så greit at jeg ikke er her fortsatt(!), men isolert sett...

Så... hvordan er det med dere (menn hovedsakelig): Tar dere med en liten gave på første date?

Skjult ID med pseudonym rambutan lø. 20 juni 2009 11:18

nei. tanken på å gi en fullstendig fremmed person en gave i en slik sammenheng er meg helt fjern. jeg gir ikke kompisene mine gaver heller, hvorfor gi det til en ukjent kvinne?

plukker opp regningen etter treffet. det er symbolsk gave god nok.

Skjult ID med pseudonym hehehe lø. 20 juni 2009 11:26

Jeg er enig med rambutan :))

Men la henne betale for seg selv!, sett klare grenser med en gang. Ønsker du å treffe henne igjen og hun takker for tilbudet, så kan du betale regningen, og kansje en liten rose ( oppmerksomhet ) ikke et helt rosegartneri.

Husk du er en gave i deg selv :))

Skjult ID med pseudonym TS. lø. 20 juni 2009 11:32

Ta en / EN !!! / blomst

Skjult ID med pseudonym TS. lø. 20 juni 2009 11:32

Ta 2 blomster på den andre date med samme jente :)

Skjult ID med pseudonym Zitelle lø. 20 juni 2009 11:40

Synes sånt kan være ultrahyggelig jeg da! :-)

En gang tok en date med seg en av mine yndlingsviner som jeg hadde nevnt i en bisetning at jeg likte.....
En annen gang forsvant daten min plutselig for så å komme tilbake 15 minutter senere med verdens kuleste sko i perfekt størrelse.

Noe annet som var superdigg: En hadde snappet opp favorittsjokoladen min, og ga meg denne i det han ga meg en klem! Nice :-)

Skjult ID med pseudonym Isabjella lø. 20 juni 2009 11:44

Jepp, det har jeg gjort, men han var ikke totalt fremmed heller, vi hadde hatt kontakt over tid.
Så, jeg tok med noen arbeidshansker, for han var visst en rakker til å legge slike ifra seg over alt.
En selvlysende kondom, for vi hadde ledd godt av en samtale som utartet seg veldig humoristisk, og en kjærlighet på pinne, tror jeg det var.
VELDIG symbolsk :D

Ikke trenger det koste skjorta, og man gleder den andre med slike små ting.

Men flyr man på dates hele tia, DA kan det fort bli dyrt ja....

Skjult ID med pseudonym danserose lø. 20 juni 2009 15:56

Jeg har vært på en date hvor han hadde med en flaske vin til meg .... Vi hadde snakket litt sammen før daten og han viste jeg likte vin ... Han drikker det ikke og hadde en flaske stående hjemme... Det var en stor overaskelse og en god start på daten. :))

Skjult ID med pseudonym R lø. 20 juni 2009 16:07

Jeg fikk 30 nydelige eksemplarer av favorittblomsten min på en førstedate en gang - det var veldig hyggelig synes jeg :-) Jeg hadde sagt hvilke blomster jeg likte best, riktignok, men det var vel 2 mnd før - med en gang vi begynte å snakke sammen. Koselig at han hadde med blomster og ikke minst; koselig at han tok seg bryet med å huske hva jeg liker. Flere slike :-)

Skjult ID med pseudonym TomTom lø. 20 juni 2009 16:16

Jeg har brukt altfor mye penger på date, og har sluttet med det. Det blir feil å ta med ting på første møte når man ikke vet om man kommer til å treffes igjen.

Hvis jeg skal møte ei som jeg tror det er ett håp med, så tar jeg med roser. Ja, jeg kan gjerne treffe noen jeg er i tvil med, fordi jeg kan bli positivt overrasket. :)

Skjult ID med pseudonym jente lø. 20 juni 2009 16:20

Jeg hadde nok fått litt hetta hvis jeg hadde fått en gave eller blomst på første date, så nei - jeg ville ikke tatt med gave til en mann!
Dersom mannen ønsker å spandere første runden med kaffe/øl/vin er det veldig hyggelig, men da tar jeg gjerne neste runde :)

Skjult ID med pseudonym råkk lø. 20 juni 2009 16:21

Gutta skal ha med gave, jentene tar imot.....
Er vi der enda???

Skjult ID med pseudonym Lemen lø. 20 juni 2009 16:36

Det kommer vel litt an på settingen. Selv foretrekker jeg å gjøre det uformelt på første date, og gjerne møtes på en kaffebar e.l., da tror jeg det ville fremstått litt underlig å hatt med en gave. Jeg ser derfor ikke noe poeng med egentlig å tenke på dette før vi har kommet oss et stykke videre. Men, hei, jeg er fortsatt singel, så det kan jo hende det er her jeg har bommet...

Skjult ID med pseudonym TomTom lø. 20 juni 2009 16:57

Jeg vil legge til at om det er hjemmetreff, så gir jeg roser uansett. ;)

Heldigvis så foretrekker de fleste jenter hjemmetreff. :)

Skjult ID med pseudonym Sumbum lø. 20 juni 2009 17:13

@tomtom:

Gjør de? jeg har hatt et par dater hjemme hos meg, men da er det med menn jeg føler meg veeeeldig trygg på!
Trdde de fleste foretrakk å møtes ute..?

Skjult ID med pseudonym Bazookah lø. 20 juni 2009 17:19

Uæh, enig med Jente og Sumbum, hadde fått hetta hvis fyren tok med noe på første date, og jeg inviterer ALDRI til hjemmebesøk på første møte..
..hvis han føler veldig for det(og hvis jeg synes han virker interessant )kan han få spandere en kaffe på meg i løpet av daten, selv om jeg faktisk foretrekker å betale selv, for da føler jeg ikke at jeg skylder han noe..

Skjult ID med pseudonym TomTom lø. 20 juni 2009 17:25

@Sumbum: Jenter føler seg trygge på meg veldig fort, og det er nok derfor. ;-)

Skjult ID med pseudonym danserose lø. 20 juni 2009 17:27

Jeg forventer aldri noe og av alle de datene jeg har vært på var det bare en som hadde med noe...
Dette kan heller bli noe når man har datet så mye at finner ut at dette en en person jeg virkelig har lyst å satse på... Da kan det være koselig med en gave... av mindre str.. men som har en betydning for den som får den:o)... og her kan vi damene bli flinkere til og overaske...

Skjult ID med pseudonym TS. lø. 20 juni 2009 18:00

@råkk
Vi er, dessverre, ikke der, vi er på Sukker ...

Skjult ID med pseudonym Zitelle lø. 20 juni 2009 18:12

Stikkordet for meg er holdning!
Om en gutt gir meg en oppmerksomhet eller betaler uten å gjøre noe nummer av det, men at ting er naturlig, takker jeg og er glad.
Om en gutt selv synes han er ultraromantisk og har vært "flink" blir det bare teit, klamt, rart og helt unaturlig. Jeg hadde blitt perpleks.
Men slike menn har jeg ikke møtt :-)

For meg er det å kunne ta imot en hyggelig gest uten å føle at jeg skylder noe som helst viktig - Jeg takker og husker på gesten....
Men jeg forventer det ALDRI. Og det skjer sjelden. Derfor er det så overraskende hyggelig om en kjekk mann overrasker meg!

*Psst: Gi ved at du viser at du har husket noe hun har sagt eller noe dere har snakket om. Blomster i seg selv er gjerne litt overkill*

Skjult ID med pseudonym carmina02 lø. 20 juni 2009 18:42

Første date og present ?. Nei , det ville jeg synes var litt pinlig.

Skjult ID med pseudonym Zitelle lø. 20 juni 2009 18:47

Korrigerer: Blomster er veeeeeldig overkill fordi det er lite kreativt og blir som carmina02 sier gjerne litt pinlig. Men folk er ulike.....

Skjult ID med pseudonym R lø. 20 juni 2009 19:33

Ha ha ha :-) Blomster = overkill, mens kule sko er helt ok, Zitelle...? Let me remind you: blomster er rimelig og dør etter noen dager og da er de vekk - sko har han antagelig brukt mye penger på og det vil minne deg om vedkommende hver gang du bruker de.

Blomster kan være pinlig, lite kreativt eller overkill for noen tydeligvis, men da lurer jeg på om problemet ligger hos dere og ikke hos mannen - som antagelig kun forsøker å komme med en hyggelig gest...:-)

Skjult ID med pseudonym Zitelle lø. 20 juni 2009 19:36

Enten har jeg uttrykt meg uklart eller så forstår du ikke helt hva jeg prøvde å formidle. En av to, R ;-)
Og ang. skoene.....så smiler jeg hver gang jeg tar dem på meg fordi dette mennesket lærte meg noe veldig vesentlig og veldig bra!

Skjult ID med pseudonym R lø. 20 juni 2009 19:41

Det er mulig at resultatet av at du har uttrykt deg uklart er at jeg ikke helt forstår hva du prøver å formidle, ja? Come again.

Skjult ID med pseudonym Zitelle lø. 20 juni 2009 19:43

Stikkord er holdning, naturlig raushet uten fuzz rundt egen person eller noe i den duren, R. Klarer ikke forklare det bedre.
Jeg vet bare at han som kjøpte et par (du har rett, de var dyre) sko til meg var enormt mer befriende enn en kjekspakke hadde vært.

Skjult ID med pseudonym R lø. 20 juni 2009 19:52

Det sier seg da selv at eventuelle gaver skal komme som noe naturlig og uhøytidelig. I min verden er det å få blomster av en mann, kjent eller ukjent, en hyggelig gest. Jeg har da heller aldri opplevd blomster som en påtrengende eller overdreven gave av noe slag, heldigvis, men ok. Jeg stusset vesentlig mer den gangen jeg avtalet en 2. date med en mann hjemme hos meg selv og vedkommende dukket opp med 4 handleposer/polposer, for han skulle lage middag til oss. Jeg skjønner at tanken var god, men jeg ville tenkt meg nøye om før jeg hadde tatt meg til rette på andres kjøkken. Men vi er forskjelige, ja...:-)

Skjult ID med pseudonym råkk lø. 20 juni 2009 20:31

Hender det at dere jenter har med noe til datene deres?

Skjult ID med pseudonym carmina02 lø. 20 juni 2009 21:03

Hva skulle det være ? Et par sokker ???
Nå lurer jeg veldig på hva dere gutta ville tenkt om vi jentene hadde med noe på den første daten ????

Skjult ID med pseudonym stjerne lø. 20 juni 2009 21:13

@R
En mann som kan lage mat til meg er velkommen i mitt kjøkken når som helst!...men kanskje ikke på første date da!

Skjult ID med pseudonym carmina02 lø. 20 juni 2009 21:17

Når jeg ber noen hjem til meg, er det jo koselig med en oppmerksomhet. Enten blomster eller gjerne en flaske vin. Det fortjener vel alle vertinner ???

Skjult ID med pseudonym Mai lø. 20 juni 2009 21:44

Fikk ca 50 roser på en første date engang. Fryktelig pinlig! Han hadde spurt meg på forhånd hvilken blomst jeg likte best og farge og slik, og jeg viste jo at han gikk med tanken. Men når jeg tydelig og klart sier at jeg bare blir brydd om han kommer med blomster første gangen, ikke vil høre på det og i tilegg en gedigen bukett, ja da bir det kun pinlig.

En annen jeg skulle ha første date med, skulle komme hjem til meg på middag, da synes jeg det er helt greit, og t.o.m velkommet med en liten ting.
Han hadde spurt om det var noe han kunne ta med seg og det synes jeg var kjempeflott. Joda jeg vet mange kvinner synes mannen skal være tankeleser og vite, jeg er ikke enig og synes det var kjempe hyggelig at han spurte.
Jeg ønsket meg en spesiell musikk jeg ville han skulle laste ned fra nettet/ eller kopiere om han hadde den slags liggende.
Det gjorde han gitt : - )) Ønsket mitt kostet ham en cd og litt arbeid, men jeg ble kjempeglad.
Et forslag til dere menn som ønsker å gi noe på første daten, så tror jeg det slår veldig an hos de fleste kvinner at dere plukker noen få ute i naturer.
Men først og fremst synes jeg man bare skal gjøre det som kjennes riktig i forhold til den man skal treffer. Ikke ha fastsatt oppskrift på hvordan, men prøv å lytte til den andre.

Blir det dårlig mottatt kan du vel regne med at det uansett ikke er noe å satse på.

Skjult ID med pseudonym Pixie lø. 20 juni 2009 21:51

Har fått blomster på første date, noe som funka dårlig da den lukta så sterkt jeg ble sittende og nyse/klø hele kvelden. Så spør gjerne daten om blomster er velkommen!

En gang fikk jeg en liten babuscha-dukke med Simpsons-motiver, det syns jeg var kult! Liten ting, men det viste at han hadde fått med seg et par ting om meg:-)

Skjult ID med pseudonym lars lø. 20 juni 2009 22:12

Jeg pleier å ta med meg godt humør, gode intensjoner og guds gave til kvinnen... ;) hehe kansje ikke den siste.

Skjult ID med pseudonym pgmp lø. 20 juni 2009 22:24

@lars
Hvor gjør du av den om du ikke tar den med? :)

Skjult ID med pseudonym Laci37 sø. 21 juni 2009 00:27

Det er jenta si det. ;-)

Og husk det viktigste av allt.. Ta med godt humør! :-)

Skjult ID med pseudonym lars sø. 21 juni 2009 01:29

@ pgmp

det var jo ikke utstyret jeg tenkte på i den sammenhengen, selv om det kan hende det er noen som ser på den som det...

Skjult ID med pseudonym Lemen ma. 22 juni 2009 22:59

Var på en løfterik date her om dagen uten å ta med annet enn godt humør og en positiv innstilling. Og det var hun som sa hun ville møtes igjen... :-)

Skjult ID med pseudonym DrKosmos ma. 22 juni 2009 23:22

Om du på død å liv skal ha med noe så ta med en kake-bit fra Pascal, en god vin, noe frukt, en grill og noe mat, en pose med godteri. En six-pac. Noe dere kan dele sammen.

Kan se for meg at blomster virkelig kan gjøre susen under noen omstednigheter, men da skal man ha en relativt god tone før man eventuelt drar seg ut på noe sånt i mine øyne.

Skjult ID med pseudonym Ch ma. 22 juni 2009 23:49

Nei! enkelt og greit ;)