Alle innlegg Sukkerforum

Menn som er trygge på seg selv...

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym envy sø. 28 juni 2009 14:24

Svært mange jenter her inne har ønske om at mannen må være det de kaller 'trygg på seg selv'.
Min første assosiasjon er American Psycho, en selvsikker overlegen klyse (for å sette det på spissen), men jeg skjønner jo at det må være noen annet.
Så jenter, hva legger dere i dette uttrykket og hvorfor er det viktig for dere at mannen er i den kategorien?

(kvinne 50 år fra Vestfold) sø. 28 juni 2009 15:21 Privat melding

Jeg har ikke de samme assosiasjonene som deg overhodet. På lik linje med mange andre jenter, søker jeg en mann som er trygg på seg selv, i betydningen: En som ikke går rundt og vokter på meg, og flipper ut hvis jeg smiler til en annen fyr. Jeg har vært sammen med en av dem også, og det var ikke festlig. Jeg innså selvfølgelig etterhvert at sjalusien bunnet i hans egen grunnleggende usikkerhet på seg selv, men ingen forsikringer fra min side kunne bøte på det, og da var det egentlig like bra at det gikk som det gikk.

Skjult ID med pseudonym jente76 sø. 28 juni 2009 15:59

Off the top of my head: For meg kan vel trygg på seg selv bety noe sånt som at det er en person som har egne meninger, vet hva han liker osv, dvs ikke avhengig, eller en som blir kjørt over lett, og også kan tilbasse seg eller være med på andres forslag for å være grei, og ikke fordi han har blitt overkjørt eller er redd for å bli det; som selv kan gi uttrykk for hva han vil.

Og følelsesmessig: kjenne sine følelser og grenser aller først; tørre å gi uttrykk for følelser og å kunne gjøre seg sårbar - vite når han gjør seg sårbar og tørre det, fordi han er trygg nok både på følelser, seg selv og andre mennesker til å vite at han vil reise seg igjen om han blir såra, men at den som intet våger intet vinner. For eksempel. Litt andre varianter enn tårnsvalen, altså (selv har jeg ikke dette uttrykket i profilen min, så vidt jeg husker)

Skjult ID med pseudonym Mann41 sø. 28 juni 2009 16:29

Jeg tror at nordmenn og spesielt norske damer dessverre generelt har litt liten selvtillit. Og derfor søker mot en partner som dem kan støtte seg til, kan gi dem trygghet og som har klare svar på kompliserte spørsmål Selv om vi egentlig alle vet at det ikke bestandig fins enkle løsninger og svart/hvitt. Det lønner seg derved å være litt verdensmester for en mann Selv om mange ikke har helt dekning for dette Ja da får noen av dere jenter det dere fortjener !

Skjult ID med pseudonym envy sø. 28 juni 2009 17:10

takker for seriøse svar jenter, at det kan ha med angst for sjalusi å gjøre har ikke falt meg inn. (Nicket var tilfeldig, Briskeby på radioen.....)

hører gjerne fra fler :-)

Skjult ID med pseudonym Sunbum sø. 28 juni 2009 19:26

For meg handler om å ha et avklart forhold til seg selv. Ha tenkt igjennom ting som er viktig for en i livet, og gjort seg opp en mening om hvem en er og hva man står for. Har man det, burde man også inneha en "tryggehet" som reflekteres i samspillet med andre, som en partner.

Veldig slitsom med menn (og sikkert kvinner) som ikkke helt har "funnet seg sjæl"!

Så de jeg finner tiltrekkende og sexy, er da menn som har denne tryggheten. De vet hva de står for, og de kjenner sin egen verdi..

Men det er sikkert mange som legger forskjellige ting til grunn for uttrykket. ;-)))

Skjult ID med pseudonym Pixie sø. 28 juni 2009 19:31

At en person er trygg på seg selv betyr for meg at vedkommende kjenner sine egne grenser og reaksjonsmønster, har tillit til seg selv og de rundt seg (ikke vokter på meg som Tårnsvalen sier), og er selvsikker nok til å tørre å være sårbar og ydmyk.

(kvinne 50 år fra Vestfold) sø. 28 juni 2009 20:01 Privat melding

Tendens til sjalusi er bare -ett- uttrykk for uttrygghet. Selvsagt omfatter det å være trygg på seg selv mye mer enn at man ikke er sjalu. For meg har det også mye med romslighet å gjøre.

Skjult ID med pseudonym Kokosøster sø. 28 juni 2009 20:18

Enig i mye som er sagt her fra før. Men for meg betyr det også at han tør å kjenne på sine egne følelser, og ikke går rundt og grubler og lurer og "antar" ting, for deretter å lukke seg inne og trekke seg unna fordi det blir for "komplisert". Det handler om kommunikasjon. Voksne mennesker som oppfører seg som skjøre fjortiser kan umulig takle å være i et stabilt forhold. Vi er alle ulike individer og er verken tankelesere eller perfekte mirakelmennesker. Man må være trygg på seg selv for å kunne være seg selv, i samvær med andre. Stole på at andre vil deg vel, og på at de ikke spiller et spill. Har kjæresten din en dårlig dag, må du være trygg nok på seg selv til både å tilby din trøst hvis det er ønsket, men også å kunne gi den andre litt pusterom, kort sagt: La den andre få takle sine hverdagslige problemer på sin måte, uten å stenge hverandre ute. Hvis man ikke er i stand til å være der for hverandre, hva er da vitsen med en partner? Og hvordan kan man være der for hverandre, hvis man ikke er trygg nok på seg selv til å tørre å si noe eller spørre hva som foregår, men bare snur ryggen til, og går... vel, føles kanskje som en enkel utvei der og da, men hvis man lar bagatellmessige misforståelser ødelegge så vil man neppe finne noen å ha (og beholde) ved sin side.

Skjult ID med pseudonym Isabjella sø. 28 juni 2009 21:27

@Mann41: Hva fortjener norske jenter, egentlig....?

Skjult ID med pseudonym Kokosøster sø. 28 juni 2009 21:30

... tolker det som at når vi krever en verdensmester så fortjener vi å bli skuffet når vi oppdager at han ikke er det likevel...

Skjult ID med pseudonym Isabjella sø. 28 juni 2009 21:48

Krever ingen verdensmester jeg, hva skal jeg med det? Men en vettug og likandes kar vil jeg gjerne ha ;)

Skjult ID med pseudonym Kokosøster sø. 28 juni 2009 21:58

Enig... men tror nok det finnes "noen" sånne jenter, som han sier. Og at mange har litt for dårlig selvtillit og kanskje mer eller mindre ubevisst håper det skal komme en prins og ta dem med storm. Da er vel fallet desto større.

Men man kan ikke ha for lave forventninger heller... må jo vite hva man vil ha! Så gjelder det å finne balansegangen mellom å bli stadig skuffet fordi man krever for mye, og å selge seg kort og ta hva som helst. Og å være tydelig på hva man aksepterer/ikke....

Skjult ID med pseudonym undres sø. 28 juni 2009 22:02

Veldig vanskelig det der med selvsikkerhet. Alle ønsker at den andre skal være selvsikker slik at man kan ha en person å lene seg på når man selv er usikker. Men da viser man jo ikke tilstrekkelig selvsikkerhet eller?
For det er ikke bare mannen som skal stille opp med selvsikkerhet her eller?
Eller henger vi i det tradisjonelle urgamle mønsteret der mannen er den trygge klippen?
Er det selvsikkerhet på alle plan? Eller er det lov å være usikker på f.eks selvangivelsen?
Jeg bare undres?

Skjult ID med pseudonym Kokosøster sø. 28 juni 2009 22:07

For meg er det viktig at han er trygg nok på seg selv (og meg) til å kunne vise meg sine usikre sider. Er han bare 100% tøff og selvsikker og happy hele tiden, føler jeg ikke at jeg kan vise meg som den jeg er, og være meg selv rundt ham. Jeg har mine dårlige dager, som alle andre. For meg er hele poenget med en partner at man skal kunne lene seg på _hverandre_ når det stormer, like mye som man deler gleder og gode øyeblikk.

(mann 34 år fra Telemark) ma. 29 juni 2009 13:02 Privat melding

Kanskje det hjelper hvis gutta ikke er så sutrete og gi litt mer F hva jenter tror om oss... Dette går jo begge veier, gutta vil jo ikke ha en usikker jente som må ha total bekreftelse hele tida, og ser stygt på deg nå du prater med ei anna.

Skjult ID med pseudonym Giogta on. 1 juli 2009 03:42

Forhold handler jo om å gi og ta (hehe - bra pseudonym), og at man har komplementære egenskaper, utfyller hverandre. Personlig ønsker jeg å ha en kjæreste (jente) som er oppegående, aktiv og trygg på seg selv. Og som også kan støtte meg når jeg trenger det. Og gjerne utfordre meg innimellom :)

Men ikke ei som stadig skal "teste" grenser, og hele tiden må ha bekreftelse på at jeg kan gi henne motstand på små hverdagslige trivialiteter. Det blir for meg meningsløst, barnslig og lite attraktivt.

Det siste er likevel helt greit innledningsvis, i bli kjent fasen. Men ikke når jeg er i et etablert forhold.

Skjult ID med pseudonym TomTom lø. 4 juli 2009 10:09

@Ensiferrum: Bra innlegg. :)

Skjult ID med pseudonym marini sø. 5 juli 2009 00:52

Alle mennesker liker mennesker som er trygge på seg selv. Har du selvtillit og integritet vil du sannsynligvis virke behagelig på andre. Det handler om at man kan takle egne og andres følelser. Et menneske som er trygg på seg selv er åpen og har få fordommer, viser tillit og er et menneske man kan stole på. Hvordan vil man forholde seg til en sjef som er usikker på seg selv for eksempel? Det samme gjelder i alle mellommenneskelige relasjoner, det å være trygg på seg selv er det beste utganspunktet for alle gode forhold.