Alle innlegg Sukkerforum

Yrke - pluss eller minus

Vis siste innlegg
(kvinne 50 år fra Vestfold) sø. 28 juni 2009 15:33 Privat melding

Jeg leste et sted at de fleste menn foretrekker jenter med "vanlige" yrker - lærer, sekretær, regnskapsfører - framfor de som driver med noe litt mer uvanlig. Selv anser jeg at jobben min er nokså uvanlig, men stemmer det virkelig at mange hannkjønn lar seg skremme av det? I så fall: Hvorfor er det slik?

Skjult ID med pseudonym gemeni sø. 28 juni 2009 15:48

For min del er yrkesvalget hennes ganske uvesentlig for meg, ihvertfall med tanke på om jeg kunne inngått et forhold med henne.
Det gjelder både selve yrket, avlønningsform, lønn, arbeidstid. Regner med at det er så enkelt å tilpasse seg at det ikke er noe å tenke så mye på.
Dette gjelder ikke dersom det viser seg at pga jobben hennes, så kan vi nesten ikke møtes! Vil feks ikke ha et forhold til ei som har en særs ubekvem arbeidstid som gjør at hun jobber når jeg har fri, og motsatt. Men normal turnus/skift-ordning er helt ok.
Og vil, ihvertfall i starten, ikke fø henne. har hun en spesiell jobb, eller form for avlønning, så får hun klare seg med det:)
Helt andre ting som avgjør om jeg engasjerer meg eller ikke:)

Dette er ikke absolutt, men utgangspunktet mitt.

(mann 39 år fra Vestfold) sø. 28 juni 2009 16:00 Privat melding

Jeg foretrekker de som skiller seg litt ut fra mengden. Å ha et uvanlig yrke kan være en måte å skille seg ut på. Er svak for kunnskapsrike jenter med ambisjoner. Med den standarden som er på mange lærere i dag trekker det ikke mye i positiv retning at man er lærer... ikke at det er negativ heller, men da bør det være noe annet som skiller profilen fra mengden.

Skjult ID med pseudonym jente76 sø. 28 juni 2009 16:10

Kanskje har det med likhet å gjøre - menn med vanlige jobber ønsker kvinner med vanlige jobber? Kanskje ønsker du noe utenom det vanlige selv? Noen som tør gutse litt, om du gutser selv? Tror ikke det med "vanlig søker vanlig" er noen helt almen regel, altså, ganske mange mennesker der ute med "vanlige" jobber som kan ha uvanlige personligheter, drømmer, interesser, eller bare er fleksible. Kanskje er det slik at litt usikre menn ønsker kvinner som er enkle, vanlige og forutsigbare......?
Først og fremst: folk er veldig forskjellige! Jeg har lest endel på forumet, men så og si ingen jeg har datet herfra, eller venner som har brukt sukker, har noen gang giddet det. Ofte sies det ting her jeg er uenig i, fordi ting ikke har fungert slik folk sier her for eksempel i bruk av sukker, i dating-verden osv. Poenget er: folk er veldig forskjellige, og om noen mener at de fleste menn (eller kvinner) er slik eller sånn, så er det så mange menn (eller kvinner) som ikke passer i kategorien i det hele tatt, og det er generelt usikkert hva slags grunnlag slike generaliseringer er laget på...;)

Skjult ID med pseudonym Sarnico sø. 28 juni 2009 16:21

@jente76
bra kommentar det:)
Generaliseringer er både vanskelig og skummelt.

Skjult ID med pseudonym barebea sø. 28 juni 2009 17:32

Eg har ein utradisjonell jobb for damer,,og dei menn eg har møtt seier at dei synest det er kult og tøft. :o)
Men veit jo så klart ikkje ka dei andre tenker :o)
Blir vel meir og meir vanlig med damer i ''spesielle'' jobber, så forskjellen/ reaksjonener på det, blir nok mindre og mindre får vi håpe og tru.

(mann 36 år fra Troms) sø. 28 juni 2009 17:54 Privat melding

Jeg syns ikke det hadde vært negativt å treffe en jente med en uvanlig jobb (politi, ambulansesjåfør, kaptein, brannmann/kvinne, etc ..) eller bedre lønnet jobb for den saks skyld. Men noen menn syns vel at jobben deres skal både være mer interessant og lønnsom enn damas.

(kvinne 50 år fra Vestfold) sø. 28 juni 2009 18:27 Privat melding

Kanskje det henger sammen med det en annen på forumet var inne på, om å være "trygg på seg selv". Er man en litt utrygg type, føler man seg kanskje truet av at en jente har en veldig spesiell (eventuelt også veldig godt betalt) jobb.

Et stykke på vei følger jeg jente 76's tanker om like barn leker best. På den annen side: Selv om jeg har et fritt, kreativt og såkalt kunstnerisk yrke selv, er jeg ikke så sikker på at jeg passer sammen med en tilvsvarende mann. Jeg vet ikke helt hvorfor - kanskje jeg frykter at to kunstneriske sjeler kan bli litt ustabilt. I verste fall kanskje til og med et slags konkurranseforhold. Hva om den ene er inspirert og har suksess, mens den andre står i stampe, f.eks? Samtidig er jo kunstnere, musikere og forfattere en type folk jeg kjenner at jeg har mye felles med, og der samtalen vanligvis glir lett.

Jeg vet ikke, jeg ... En kreativ journalist eller musikklærer hadde kanskje vært midt i blinken, og et glimrende kompromiss. ;-)

(mann 33 år fra Oslo) sø. 28 juni 2009 18:29 Privat melding

Jeg tenker ikke på det, for meg er det viktigste at jenta er glad og sjarmerende, og ser lyst på livet.

Skjult ID med pseudonym Carmina02 sø. 28 juni 2009 18:37

Enig med SteinR. Yrke spiller ingen rolle, men derimot interesser.

Skjult ID med pseudonym råkk sø. 28 juni 2009 18:40

Jeg bryr meg minimalt om yrke, økonomi, eller annen form for status. Like lite som jeg bryr meg om høyde, vekt, eller skostørrelse ;-)
Skjønner ikke denne jakten på alle mulige variabler som MÅ være på den ene eller andre måten. Helt enig med deg SteinR, gi meg en jente med et godt smil og en optimistisk livsinnstilling. Flere krav er uinteressante i første omgang.

Skjult ID med pseudonym Lemen sø. 28 juni 2009 21:39

Jeg ser faktisk på yrke, for det sier ofte litt om en person.

Selv har jeg utdanning på master-nivå, og selv om det selvsagt finnes unntak, så er min erfaring at jenter med typiske yrkesskoleyrker, enten vi snakker maler eller frisør, har helt andre kulturelle og sosiale preferanser enn meg. Jeg sier ikke at jeg på noen som helst måte er bedre, men det er nå min erfaring.

Og så har du selvsagt andre yrker:

Personlig trener - da har hun nok et noe mer aktivt forhold til trening enn meg
Kunstner - mulig det er fordommer, men jeg innbiller meg det er noe med lynnet deres
Politi - nei, jeg liker ikke politiet, og jeg tror det er mennesketyper jeg ikke liker som velger å bli det

Fordomsfull,kanskje? Godt mulig, men det er kvinner med enkelte yrker jeg ikke ser for meg selv sammen med. Jeg kunne for så vidt også lagt til Nordsjøarbeidere, men det er jo mer av praktiske årsaker. Uansett - jeg ser på yrke, for det sier faktisk noe om en person.

Skjult ID med pseudonym Enda En sø. 28 juni 2009 22:03

Lemen: Jeg ser helt klart poenget ditt og er tildels også enig, men det er så stor spredning av personligheter innenfor alle yrkesgrupper at å bruke det som et absolutt kriterie er noe jeg ikke kunne gjøre selv.

Jeg mener på samme måte som deg at valg av yrke kan si noe om en person, men det er alt for mye annet som spiller inn i tillegg til at jeg kun basert på det kan si om noen er interessante for meg eller ikke.

Skjult ID med pseudonym tårnsvalen sø. 28 juni 2009 22:04

@ Lemen: Jeg har et kunstnerisk yrke, men et ganske rolig temperament til tross for det. Så jeg stemmer i alle fall ikke med den fordommen. Hvis det var temperamentet du siktet til, da.

Samtidig må jeg innrømme at jeg også ser på yrker, og at jeg har en tendens til å helle mot akademikere.

Skjult ID med pseudonym Isabjella sø. 28 juni 2009 22:09

Jeg ser på yrker, for yrker kan si litt om en person. Men jeg lar ikke yrket velge for meg, med mindre han er bankraner eller innehar andre ugunstige yrkestitler ;)

Skjult ID med pseudonym Lemen sø. 28 juni 2009 22:14

@Enda En
Selvsagt er det kun én av mange ting som spiller inn. Om en kvinne jobber i mitt drømmeyrke, men utover dette er en aktiv scientolog som stemmer Frp, trener på SATS tre timer daglig, kun hører på Crazy Frog og Schnappi og har Petter Solberg som sitt store forbilde, er yrket irrelevant. Alt dreier seg om erfaringer jeg har med folk med ulike yrker og utdanningsbakgrunn, men hadde jeg møtt en hjelpepleier eller kokk eller endog politikvinne jeg virkelig hadde matchet med, så hadde ikke yrket ekskludert henne. Men på Sukker, der "utvalget" er så stort, er det en silingsmekanisme jeg bruker.

@Tårnsvalen
Joda, det er fordommer, jeg nekter ikke for det, og som alle fordommer så stemmer det nok ikke helt med virkeligheten. Men skal jeg være litt mer seriøs på den, er det nok vel så mye et poeng at jeg er svært så lite kunstnerisk av meg selv - jeg ser egentlige ikke den store kunstneriske forskjellen i Munch og Elg i solnedgang, for å si det sånn. Det var kanskje vel så mye derfor jeg listet opp kunstner.

(kvinne 41 år fra Troms) sø. 28 juni 2009 22:17 Privat melding

herregud....er det rart man er singel???jeg bare lurer....:-)

Skjult ID med pseudonym Lemen sø. 28 juni 2009 22:25

@sunway77
Er ikke det minste rart, men tror ikke det at man vurderer yrkesvalg som viktig når man tenker på en fremtidig livsledsager er det som veier tyngst... :-)

Skjult ID med pseudonym Lionking sø. 28 juni 2009 22:40

Jeg har selv en utfordrende og spennende jobb i det offentlige... men har to ganger blitt regelrett dumpet fordi jeg ikke har "rett jobb"....du tror det ikke for du far se det... og ja, jeg bor i Oslo :I

Skjult ID med pseudonym Pixie sø. 28 juni 2009 23:04

Yrke har lite å si så lenge han har en jobb:-)

Litt skeptisk til politi/yrkesmilitære da de yrkene ofte tiltrekker mennesketyper jeg ikke går så godt overens med, men gir folk en sjanse til å motbevise mine fordommer. Nordsjøarbeidere, fiskere og andre som jobber borte i lange perioder blir nok valgt bort av rent praktiske årsaker!

Skjult ID med pseudonym 666 sø. 28 juni 2009 23:14

det stemmer ikke i det hele tatt.

Skjult ID med pseudonym Lemen sø. 28 juni 2009 23:18

@666
Hva stemmer ikke?

Skjult ID med pseudonym blah ma. 29 juni 2009 11:10

Nevnes nordsjøarbeidere her, hva er egentlig problemet?
Jobber som regel 2 uker på og 4 av.
Man tilbringer faktisk mer tid med kjæreste/familie når man jobber turnus!!!

Skjult ID med pseudonym 666 ma. 29 juni 2009 12:57

@lemen

Det TS. har lest......De fleste menn tror setter mer pris på en jordnær og oppegående dame enn en karrierekvinne........Yrke er for meg helt uvesentlig i hvert fall.

Skjult ID med pseudonym barebea ma. 29 juni 2009 13:56

Har blitt fortalt att ein av dei lengste utdannelsene ein kan ta ,er sjøkaptein.Tar 15 år for høgaste sertefikatet.
Ikkje for att det er så mange år på skule , opp til 5 år trur eg,,men ein må ha fartstid.
Kan jo ikkje sjå vekk i fra livets skule . Mykje lærdom i den.

Blir heilt feil for meg å ''sile'' folk etter yrke, er vel heller ka ein gjer på fritida si, med deg, som betyr noke.