Alle innlegg Sukkerforum
(mann 31 år fra Rogaland) to. 2 juli 2009 00:29 Privat melding

Hvor mange her er det som faktisk ser på det matchtreet og tar avgjørelse om de vil ta kontakt/opprettholde kontakt basert på det. Er klar over at det avgjør hvem som kommer øverst på listen osv, men hvor mange er det som ser på det og tenker "oi, den personen matcher ikke meg på "kosete/varm"(for eksempel). Kan ikke bli sammen med slike folk"?

Skjult ID med pseudonym lindis to. 2 juli 2009 00:52

Aldri så mye som tenkt på. Slike matching systemer er verdiløse for brukerne, kun noe Sukker kan bruke til markedsføring.

Skjult ID med pseudonym arne to. 2 juli 2009 01:12

helt avgjørene på visse åmråder røyking feks - helt uintresangt på mange anndre som åvennevnte

Skjult ID med pseudonym Enda En to. 2 juli 2009 01:16

Jeg kikker på matchtreet, men det teller kun i positiv retning. Om det er mye grønt er det et pluss,er det helrødt har det ingenting å si dersom resten av profilen fenger.

Er et par blader jeg kikker etter, f.eks røyk, men spørsmålene i testen er så vage og åpne for tolkning at man ikke kan vektlegge variasjoner i svarene spesielt mye etter min erfaring. Har sammenlignet spørsmålstolkning (og ikke minst svaralternativtolkning) med både kompiser og venninner, og hva man legger i de forskjellige utsagnene varierer stort. Min teori er at det er gjort slik med vilje, det ville ikke vært veldig vanskelig å skrive om noen av spørsmålene til å bli vesentlig mindre åpne for tolkning.

Ta for eksempel det ene spørsmålet om sex, der det på den ene siden står (etter hukommelsen, gidder ikke sjekke) "Kun på soverommet med lyset av" og på den andre siden står det "Sex i naturen og kanskje også sexklubb". Hva gjør man da når man synes sex på soverommet er der det som regel foregår, og en runde i det fri med kjæresten kan være ganske så snasent av og til, men aldeles ikke kunne tenke seg en tur på sexklubb? Krysser man da litt til venstre for midten, eller henger man seg så opp i det negative ved sexklubb-delen at man krysser helt til venstre? Eller ser man helt bort fra sexklubben, og krysser til høyre? Alle de alternativene har jeg sett brukt, av personer som i bunn og grunn har samme holdningen til det.

Så matchtreet skal tas med en god klype salt, resten av profilen teller vesentlig mer for min del ihvertfall.

Skjult ID med pseudonym TomTom to. 2 juli 2009 01:26

Jeg ikker på matchtreet, men vurderer aldri noen ut ifra det. Bryr meg ingenting om hun røyker eller ikke. Inntrykket i profilen ellers er det eneste som teller for meg.

Som andre sier her, så er matchtreet noe som brukes for å lokke mennesker til siden. I virkeligheten så er det verdiløst, fordi man ikke garantert får svar selv om match er på 99%.

Noen jenter endrer matchtreet ofte, og de ser jeg på som useriøse og usikre på seg selv.

(kvinne 34 år fra Akershus) to. 2 juli 2009 01:35 Privat melding

Jeg også ser på det, men legger ikke veldig mye vekt på det. Ofte veldig greit å ha forskjellig meninger om ting, så kanskje man preger hverandre litt. Kjedelig å finne en som er helt lik seg selv og, tenker nå jeg ;)

Skjult ID med pseudonym pgmp to. 2 juli 2009 01:41

Jeg ser mye på matchtreet. Mange av bladene betyr mye, mange betyr ingenting. Hvis det er mye rødt blandt de jeg bryr meg om hopper jeg til neste. De som sier mye fakta er ang barn, røyk, utdanning, ønsket varighet, åpenhet, ....

Og til eksempelet Enda En kommer med: på alle spørsmål som har stort rom for tolkning har jeg svart midt på, og [ikke viktig]. Da har jeg ikke eliminert noen, og kun de som har det som absolutt krav i et ytterpunkt har eliminert meg.

Et stadig tilbakevendene trediskusjonstema er sexy klær. Det kan tolkes som "kan" eller "skal (ikke)" bruke sexy klær i et forhold. Jentene tenker "Jeg kler meg sexy hvis jeg vil. Det har ikke han noe med." og svarer høyt opp på skalaen og setter [svært viktig] for å understreke at hun gjør som hun vil. Mens gutta tenker "Hun trenger ikke kle seg sexy for min del. Jeg bryr meg ikke" og svarer lavt på skalaen. De er da egentlig helt enige, men matchsystemet vil gjøre at de aldri finner hverandre.

På noen områder er det bra, andre områder slår tolkninger dårlig ut. Det er rom for forbedringer. (Hvis noen i sukker leser dette, et tips til forbedring: lag en forslagskasse for forslag til forbedringer!)

Skjult ID med pseudonym Pixie to. 2 juli 2009 01:57

For å gjøre forvirringen større så er det flere spørsmål der ytterpunktene slett ikke er motsetninger. Jeg får ofte røde blader på ansvar, jeg har plassert meg midt på skalaen fordi jeg tar lekent ansvar for meg selv OG føler ansvar/omsorg for de rundt meg. De eneste bladene jeg kikker på er de om røyking og barn, alt annet gir rom for at vi har tolket punktet forskjellig. Så er det noe jeg lurer på, spør jeg:-)