Alle innlegg Sukkerforum

Eksen på sukker

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym saltisåret lø. 4 juli 2009 11:42

På arbeidsplassen min er vi flere jenter som er på Sukker. En arbeidskollega har nå i flere uker vært høyt oppi skyene fordi hun har truffet en kjempehyggelig mann her. Her en dag hadde hun med et foto. Det var min ekssamboer, som jeg kastet ut for et år siden fordi han var en skikkelig drittsekk som løy, bedro meg og solgte flere av mine eiendeler bak ryggen på meg. Han bidro med ingenting, var en konstant unnasluntrer og forelskelsen som var så glødende den første tiden. sloknet fortere enn svint. Først i etterkant skjønte jeg at han utnyttet meg, både økonomisk og som menneske. Profilen hans her (visste ikke han var her engang, er ganske ny her) er så flott, der han fremhever ærlighet som noe av de viktigste, han elsker sine barn, som han også bruker mye tid på...( de har kuttet ham ut for flere år siden, jeg møtte de aldri da vi bodde sammen)...det står også andre ting der som er regelrett løgn...snakk om ulv i fåreklær.
Min arbeidskollega vet hva jeg har gått gjennom, hun har til og med trøstet meg flere ganger da jeg gråt av fortvilelse.... i fjor...
Til henne har han fortalt at HAN flyttet fordi JEG ikke hadde evne til kommunikasjon, og fordi jeg bare ville feste hele tiden (er nesten avholds!!!)...Jeg fikk nesten sjokk......
Hva ville dere gjort?

Skjult ID med pseudonym Kokosøster lø. 4 juli 2009 12:25

Jeg ville fortalt henne at det er eksen, og la henne ta sine egne avgjørelser ut fra det hun vet om saken. De er voksne mennesker, hun bestemmer selv uansett - og det lønner seg ikke å risikere å gjøre henne forbannet ved å prøve å påvirke. Du må tross alt omgås henne på jobben i overskuelig fremtid.

Så ville jeg lagt hele greia bak meg og vært sjeleglad for at jeg er kvitt dusten...

Skjult ID med pseudonym zz lø. 4 juli 2009 12:28

Her er det bare å gi en advarsel så fort som mulig.

(kvinne 50 år fra Vestfold) lø. 4 juli 2009 13:09 Privat melding

Hvis du ikke allerede har fortalt henne det, vil det jo komme for en dag før eller senere, uansett. Og da vil det virke rart at du ikke sa noe ...
Hvis hun viderebringer historier om deg, der du ikke kjenner deg igjen selv, ville jeg sagt minst mulig - kanskje bare nøyd meg med å minne henne på at enhver sak har to sider, og at det kan være lurt å ta hans fremstilling med en klype salt. Det vil du vinne på i lengden.

Skjult ID med pseudonym belezza lø. 4 juli 2009 13:14

synes absolutt du bør advare henne, men også la henne ta sine egne avgjørelser.

Skjult ID med pseudonym Tjeta lø. 4 juli 2009 13:17

Du må jo fortelle henne hvem han er, men det vil være patetisk av deg å prøve å overtale henne til å ikke være med han.
Hun bør ta den avgjørelsen selv.
Dessuten er det alltid tre sider av samme sak, hannes, din og sannheten.

Du er sikkert helt perfekt og han er en dritt, men han mener sikkert det samme

Skjult ID med pseudonym Giogta lø. 4 juli 2009 20:14

Enig med kokosøster.

Du kjenner sikkert kollegaen din som et oppegående og fornuftig menneske. Du får stole på at hun gjør det rette for seg (og ikke for deg!), også i denne sammenhengen.

Har du aldri vist henne bilde av samboeren din, selv om hun er så nær at hun trøstet deg?

(mann 31 år fra Rogaland) lø. 4 juli 2009 20:42 Privat melding

Si til henne det du har skrevet her. Du bør kanskje tone det litt ned og si rolig hvordan han var og for Guds skyld ikke bli for engasjert. Da fremstår du fort som ei sjalu kjerring med tankegangen "viss ikke jeg kan ha ham, skal ingen andre få ha ham".

Å gå den veien du går nå er et emosjonelt minefelt av dimensjoner. For henne kan det fort fortone seg at hun må velge mellom deg og han, noe som ikke er en ideel situasjon.

Uansett hvordan du legger det fram må du få det klart at det du sier er din oppfattelse av han, og at han helt sikkert mener noe annet. Du må ikke si at "denne karen kan du ikke bli sammen med!" for da gjør hun det bare på trass. Men få henne til å forstå hva det er hun går til og at det er hennes avgjørelse. Heller ikke si "Ikke kom til meg og grin når han viser sitt sanne ansikt" eller noe slikt. Da fremstår du også som en sjalu eks.

Håper hun tar til fornuften.

Skjult ID med pseudonym saltisåret lø. 4 juli 2009 20:52

@Giota: nei, klart jeg ikke har vist frem bilde av samboeren...hvem går vel egentlig rundt og gjør det? Har da jobbet sammetn med mange opp gjennom åra uten å vite hvordan deres menn og koner ser ut...og det var jo helt tilfeldig at jeg fikk se bilde av eksen...det ble bare sånn fordi noen andre av jentene ertet min kollega med at hun var så forelsket...og da kom det jo opp spørsmål om vi ikke kunne få se bilde av " drømmedaten"
Kollegaen fikk jo sjokk selv, og ja, jeg fortalte jo straks at det var ekssamboeren....
Jeg vil jo ikke fortelle henne hvem hun skal date, det er jo en privatsak, men hun har fått skikkelig kalde føtter. Vet at hun skal konfrontere ham med alle løgnene i helgen.....
Egentlig ville jeg bare fortelle om dette fordi vi jenter (og gutter?) må være litt varsomme her...i utgangspunktet tror man jo det beste om folk, og jeg velger å stole på folk helt til magefølelsen min sier at det er noe som skurrer.
Nye bekjentskaper er slett ikke alltid så hyggelige som de gir seg ut for. På nett kan man juge så det renner, enten det er snakk om hva slags menneske du er, eller hvilke hensikter noen har.
Tror at kollegaen min kommer til å droppe eksen min, hun vet hvor mye smerte han har påført meg..
Men han går bare videre til neste naive dame, (et av hans yndlingsuttrykk) med et skuldretrekk....for villige damer er ingen mangelvare....vær obs, sier jeg bare...neste gang kan deg være deg...eller deg...eller deg...

Skjult ID med pseudonym saltisåret lø. 4 juli 2009 21:00

@knudi86: nei som en sjalu eks tror jeg ikke at jeg står frem..... Det var jo JEG som slo opp, og det kinkige er faktisk også at det var bl. a. arbeidskollegaen som rådet meg til å skippe fyren i fjor! Og sjalu er jeg heller ikke fordi jeg bare er bekymret for henne, er redd for at at hun skal bli like såret som meg...

Skjult ID med pseudonym Giogta lø. 4 juli 2009 21:02

Tja, enkelte har da bilde av familien på kontoret. Eller landskapsveggen, eller butikkontoret etc. :)

Lykke til i hvert fall!

Skjult ID med pseudonym saltisåret lø. 4 juli 2009 21:09

@Giota: Alle har ikke kontor......men takk likevel....

(mann 31 år fra Rogaland) lø. 4 juli 2009 21:13 Privat melding

@saltisåret.
Er viktig at du også får med deg at dette vil bli en ganske emosjonell diskusjon/samtale for henne. En rasjonell observatør vil nok se at du fremstår som en god venninne med dårlig erfaring fra denne karen, men som vi alle vet så er man aldri emosjonell og rasjonell i samme situasjon.

En annen ting er dersom han er så god til å lyge, hvor mange løgner har han klart å plante inni hodet hennes? Excpect the unexpected...

(mann 48 år fra Oslo) on. 8 juli 2009 07:58 Privat melding

Vel , om hun kjenner til historien din fra før, så burde det vel ikke være noe stort problem. Desverre virker det ikke som enkelte hører på advarsler uansett, kan virke som noen tror at det er mangelvare på kvinner eller menn og må prøve uansett advarsler. Det rare er jo at to forskjellige individer kan komme helt forskjellig ut av samme situasjon. Men om vedkommende er som du beskriver, så vil det vel fort vise seg. Er selvfølgelig trist for den det gjelder. Har sett mange som har stilt seg i samme situsajon tross advarsler. Få har fått det bedre, mens noen få har faktisk klart det. Det er jo mulig å forandre seg. Går jo litt på hvordan begge parter opptrer ovenfor hverandre, hvor mye en en villig til å offre for hverandre og hvor mye en reskpekterer hverandre. En kan desverre ikke gjøre annet en å prise seg lykkelig over at du slipper vedkommende, og være åpen å ærlig ovenfor andre om det. Kanskje noen får opp øynene før det er for sent i den sammenheng :-) Alle som har vært i et forhold som har havarert vil automatisk se på motparten som en drittsekk, og skyve all skyld over på han/henne. Der er ikke mange som vil innrømme at de har gjort noe som helst vondt mens de var i forholdet. Fokuset vil stort sett alltid gå på hvor ille den andre parten var. Men ærligheten kommer for en dag før eller senere. Det er som et ordtak sier... Hvor mange må ta feil, før de klarer å se virkeligheten :-) Uansett... lykke til :-)

Skjult ID med pseudonym saltisåret to. 9 juli 2009 02:49

@Kan være enig i noe av det du sier, men er ikke enig i at man automatisk ser på alle ekser som drittsekker. Er ikke ung, og har da vært både gift og hatt kjærester. Min eksmann er en god venn som jeg har et fint forhold til, vi har jo felles unger, og de skal da ikke få svi for skillsmissen.Andre forhold har bare blitt oppløst fordi man ser etterhvert at man er for ulik. Er heller ikke uvenn med dem, eller vil kalle dem for drittsekker.Og selvfølgelig mener jeg vel heller ikke jeg at jeg er feilfri. Vet at jeg kan være en utfordring å leve med, for jeg vet hva jeg vil, og hva jeg ikke vil, og lar meg ikke diktere.Hvis jeg synes at noe er galt, sier jeg i fra.Er jo likevel klar over at man må gi og ta i et forhold. Og i dette tilfelle har jeg faktisk ikke gjort noe "vondt" som du kaller det. Det er jo faktisk andre folk som har gjort meg oppmerksom på hvor slem han var mot MEG, for jeg var alt for forelsket til å se det sjøl (selv om jeg visste det innerst inne)

Skjult ID med pseudonym timmy lø. 11 juli 2009 13:55

@blaar

Dersom man kaller eks'en for drittsekk betyr det jo bare at man selv har utrolig dårlig smak, og svak evne til å bedømme en potensiell partner. Men det finnes jo folk som tiltrekkes av ekte drittsekker, og i så fall har du rett, men da har man vist det hele tiden :-)

Skjult ID med pseudonym maxm lø. 18 juli 2009 14:30

Jenter faller for drittsekker sån er det bare, latt hu bli utnyttet så hu lærer.

Skjult ID med pseudonym seriøs lø. 18 juli 2009 14:44

@timmy

Du er helt på villspor. Hva har utseende med en drittsekk å gjøre da? Det har ingenting med smak å gjøre, men det går på personlige egenskaper. Når man faktisk blir kjent med noen så kommer ikke den siden frem med det samme dessverre, og de smører på sjarm og en veldig god side. Dette har jeg erfart selv. Han var egentlig ikke min type og helt normalt utseende, men han var dyktig på å sjarmere og viste mange gode sider i starten. Når det hadde gått noen mnd. da fikk man se en annen side. Det er forskjellige typer drittsekker og tror nok ikke bare det er menn som er det. Vet om en tidligere venninne av meg som var langt verre enn hva TS forteller her eller fra egen erfaring med en ex. Hun ødela virkelig livet til den som ikke ville være sammen med henne hvis hun ville det. Veldig dyktig på å manipulere og det er den pene og sexy dama. De fleste gutta går frem på ettersom hun ser jo så uskyldig ut og er jo så snill i starten. Det er bare at bak fasaden skjuler det seg en djævel.