Alle innlegg Sukkerforum

Hvor ærlig er ærlig nok

Vis siste innlegg
(mann 39 år fra Østfold) fr. 10 juli 2009 03:26 Privat melding

Prøver å tenke litt på hva er ærlig nok??

Sånn som ting er idag med krise her og krise der, vold,krig ovs ovs ovs, hvor ærlig skal man være når man legger ut en profil eller snakker med noen om sin egen tilstand/sin mening om verdens tilstand.

Grunnen til at jeg lurer er fordi jeg har i det siste møtt på personer som skygger banen litt grunnet min egen tilstand(som vi ikke går inn på her, les profil) og tydelighvis ikke ment at jeg var bra nok.

Jeg er alltid ærlig når jeg møter nye mennesker og sier ting som det er, ser ingen grunn til å utelate noe eller ta en "hvit" en for å dekke opp noe de kommer til å finne ut av samme hva litt senere.

Skjult ID med pseudonym wine fr. 10 juli 2009 09:03

Synes det er greit å være ærlig, i tillegg forteller du jo også at du har stå på humør og ikke har gitt opp håpet om endringer til det bedre. Noen er veldig opptatt av materielle goder, mens andre kommer til å se de gode sidene ved deg. Bare vent du, en så kjekk kar som deg kommer til å få napp. Lykke til med alt!! God sommer til deg!

Skjult ID med pseudonym sms fr. 10 juli 2009 09:04

Dem fleste søker ordete forhold eller kanske kommer fra ett forhold hvor saker og ting ikke har vært ordnet og orker ikke styr.
Søren sjip det og er glad finanskrisen har truffet 3 sandre hos meg og jeg har forttsatt jobb.
Lykke til dude ..det ordner seg

I china kollapset 18 000 hus inatt og 1 en omkommet sier dem...snak om hvit løgn..

Skjult ID med pseudonym Sannah fr. 10 juli 2009 09:20

Jeg syns du lager krisen selv. Jeg har ingen problemer med å finne meg en fyr som er arbeidsledig, men jeg er veldig skeptisk til å gå inn i et forhold med en som sier at han er nedfor pga det, og som gjør det til en stor sak (selv om jeg skjønner at det er en stor sak å ikke ha jobb).

Hvis det var jeg som var arbeidsledig, tror jeg at jeg hadde latt profilen min være slik den er, uten å si så mye om det. Det er jo ikke nødvendig å skrive yrke i profilen. Det betyr ikke at jeg hadde holdt det skjult, jeg ville sagt det når kontakt ble opprettet, men da sagt noe sånt som at jeg ikke hadde jobb akkurat nå, men at jeg søkte masse og regnet med at det ordnet seg snart.
Det er en større sak om du sitter med bunnløs kredittgjeld. Jeg er tilhenger av ærlighet og åpenhet, men midlertidig arbeidsledighet er vel ingen big deal?

Optimisme trekker flere damer enn pessimisme, uansett hvordan du snur på det. At du ikke har jobb, sier INGENTING om hvem du er, bare om hva du gjør.

Skjult ID med pseudonym Pingla fr. 10 juli 2009 10:01

Jeg tror ikke jeg hadde skrevet så åpent om det i min profil som du har jeg da, tror det bare skremmer vekk folk..

Skriver selv med ei jente som sliter hardt med økonomien, hun har det ikke i profilen, men det kom fram fort i chat/mail uten at hun lagde noen sak ut av det, synes det var en fin måte å takle det på. Ble ikke skremt bort jeg i alle fall, tenkte ikke på det en gang.. Skal møte henne i sommerferien og gleder meg :).

(mann 39 år fra Vestfold) fr. 10 juli 2009 11:52 Privat melding

@TS
Jeg synes det er bra du er ærlig, men det har gjort et par skremmende feil i profilteksten. Du fremstår som veldig deprimert og det virker ikke troverdig at du gjør en innsats for å komme videre. Det forsterkes av "Jeg er stort sett en glad og munter fyr, selvironisk og ikke alt for høytidelig" som nærmest tyder på lite selvinsikt etter en så depresiv start.
Jeg får et inntrykk av at du sitter og venter på at noe skal dukke opp i steden for å ta tak i situasjonen. Jeg tror mange jenter ikke har noe problem med å date en som er arbeidsledig, men de kan ha et problem med å date en som virker tafatt.

Jeg er selv offer for finanskrisen - firmaet mitt mista 90% av omsetningen pga kunder som gikk konkurs. Det ga ikke noe mindre jobb, bare flytta fokus fra å gjøre noe nyttig til å spre det gode ryktet så mye som mulig og bli best mulig posisjonert til markedet snur, samt hjelpe de arbeidsledige som tenker i samme baner med å etablere nye selskaper nå i den stille perioden .

Skjult ID med pseudonym (*) fr. 10 juli 2009 12:04

Synes nå at du hadde en litt vel krass tone, kanskje det overdrevne bruket av utropstegn? :)

(mann 39 år fra Østfold) fr. 10 juli 2009 12:33 Privat melding

@ Pgmp

Målet var aldrig å prøve å si at jeg er deprimert.. for det er jeg ikke, men det er bare livet generellt som ikke er på det beste stedet nå grunnet jobb, bopel ovs... får visst forandre litt på det:)

Skjult ID med pseudonym frøken fr. 10 juli 2009 12:50

Flott at du er ærlig, men må nok innrømme at jeg i begynnelsen av profilteksten får inntrykk av en bitter og harsk mann. Hvis ikke DU osv. Store bokstaver og utropstegn her gjør at jeg ikke får lyst til å lese resten. Gjorde jo det likevel og tenker at begynnelsen ødelegger for resten.

Skjult ID med pseudonym |DuOgJeg| fr. 10 juli 2009 13:03

Jeg ville nok ha skrevet om hele beskrivelsen av deg selv om jeg var deg; bare fjerne alt om arbeidsledigheten i første tekstboks. Det føles nok som et enormt problem akkurat nå (og er kanskje også det), men det skygger for hvem du er. Hadde jeg vært jente hadde jeg nok tenkt "Woah - det var litt mye å takle, kanskje!" - ikke det at du er arbeidsledig, men faktisk det at det virker som du tar det såpass tungt.

Det at du er arbeidsledig for tiden men jobber for å finne noe nytt, er noe du kan skrive en kort linje om i det nederste feltet, mener jeg. Det burde være nok til at de som synes det er en uting velger å ikke skrive/svare, men samtidig vil *de andre* ha fått et bedre inntrykk av hvordan du er som *person*.

Ellers burde du vel også luke ut et par detaljer (men skal du skrive helt om skjer jo det automatisk), som denne setningen i beskrivelsen:

"Jeg dømmer etter hvordan DU oppfører deg mot mine venner, familie og mine mange personligheter"

Dette er ikke en særlig god setning, fordi man nærmest føler at man får pekefingeren rett i brystkassa og et bryskt blikk. Den er nok ikke ment sånn etter hva jeg oppfatter av sammenhengen, men den virker allikevel sånn.
Pluss - - jeg håper da ikke du har "mange personligheter"?? :D

En bedre setning ville kanskje vært noe sånt som: "Noe som er viktig for meg er at du kommer godt overens med mine venner og familie, og med meg som person, med mine karaktertrekk".
Du måtte jo omformulere det til noe DU kunne skrevet, da. Men sånn cirka.

Mener jeg nå at du ikke skal være ærlig? Nei, det er jo bra at du ønsker å si ifra med en gang om hvordan ståa er, men du har gått litt hardere ut enn nødvendig her, synes jeg. Alle har sitt, stort eller smått. Det kan man ofte komme nærmere inn på etterhvert. Gi folk en sjans til å vurdere *deg* først.

Når alt det er sagt, burde du kanskje revurdere om du er klar for en kjæreste nå?

Skjult ID med pseudonym Pisces fr. 10 juli 2009 13:16

Jeg beklager, men jeg hadde nok ikke tatt kontakt med deg... du høres deprimert ut og (faktisk) dømmende av andre, selv om du kanskje ikke mener det selv. Folk flest er her inne for å finne noen man kunne tenke seg å møte, noen man har lyst til å ta en kopp kaffe med, men her ble det mye alvorsprat, gitt....!

Skjult ID med pseudonym Smily:o) fr. 10 juli 2009 13:20

@serap
Syns du hadde en flott profil jeg ... endel humor og rett på sak :o))

Jeg liker at folk er ærlige på profilen , da vet du hva du kan forvente.
Det er jo bare ris til egen bak om man legger fram et "bilde" av seg selv som ikke stemmer med RL.

(mann 39 år fra Østfold) fr. 10 juli 2009 13:34 Privat melding

@Smily

Takker:)

Nå er det riktignok light utgaven av det som egentlig stod der, men skulle tro det kommer frem alikevel.

Til dere andre.. ja, det var kansje litt harskt og brutalt på første forsøk,men ikke mindre fakta alikevel.

Det jeg ønsker å få frem er at jeg ikke er flau over å være i den situasjonen jeg er i, tross alt ganske mange andre nå om dagen desverre,og at jeg ønsker å komme i kontakt med noen som har forståelse for at ting av og til ikke er som man helt vil.

Jeg kan og se at den første utgaven ikke passer særlig på en profil, så da har man stokket om litt og tonet ned litt på enkelte ting så jeg vil takke for gode forslag.

Skjult ID med pseudonym |DuOgJeg| fr. 10 juli 2009 13:36

@ Smiley:o):

Joda - det er jo bra at man er 'rett frem' og ærlig, men akkurat i dette tilfellet (med mindre han nå allerede har forandret på profilen, da) synes jeg det virket som det var skrevet nærmest "i affekt"; den typen meldinger mange skriver på Facebook eller lignende når de har hatt en dårlig dag.

Og at han nettopp derfor *ikke* får frem hvordan han egentlig er. At de da *tror* de vet hva de kan forvente, men får et feil bilde.
Det er sånn jeg oppfatter det, i forhold til hvordan han ellers beskriver seg selv.

Som sagt kan det tenkes at seraph allerede har forandret teksten for alt jeg vet.

Men i utgangspunktet er jo selvsagt det å være seg selv og å være ærlig en god ting.

Skjult ID med pseudonym Smily:o) fr. 10 juli 2009 13:39

Ok , da fikk jeg vel ikke med meg den fulle samenhengen her..
Kan ikke være her inne hele tiden heller ... hehehe

Synd jeg er litt gammel for deg ;oP

Skjult ID med pseudonym pgmp fr. 10 juli 2009 14:05

@seraph
Jeg sier ikke noe om hva målet ditt er. Jeg sier bare hvordan jeg oppfatter deg etter å ha lest teksten din. Hvis det ikke er målet ditt å oppfattes slik bør du vurdere en endring. De som er innom profilen din er sansynligvis ikke innom forumet for å se hva du har for mål. Det går fint an å være ærlig uten å fokusere på det negative og gi inntrykk av at man har et stort problem. Prøv heller å være litt selvironisk enn å skrive at du er det.

Den humoren @Smily refererer til oppfattet ikke jeg.