Alle innlegg Sukkerforum

Deltidsmamma? Bare tull! Du er fulltidsmamma!

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Lyskespark lø. 11 juli 2009 21:59

Svært mange kvinner her inne kommer med bagasje. Det er selvsagt helt ok at man har barn fra før. Derimot er det ikke helt korrekt å si at man er deltidsmamma. Deltid? Er man virkelig det?

Meg bekjent er det sjelden menn får innvilget mer samværsrett en 1 dag i uken pluss annenhver helg. Dette enten de vill eller ei. Med andre ord er kvinnene her inne fulltidsmødre. Dette burde gjenspeiles i profilen, for deltid og fulltid er to ganske forskjellige ting. Når man er fulltidsmor går nesten all tiden med til dette hvis man ikke skal forsømme sitt barn. Dette burde også nevnes i profilene.

Nei, fjern dette tullet med deltidsmamma. For menn er det ok å si deltidspappa da de aldri får lov til å se barnet mye likevel.

Skjult ID med pseudonym mannigata lø. 11 juli 2009 22:08

Wow.
Bitterheten din er mildt sagt tydelig.

Skjult ID med pseudonym (*) lø. 11 juli 2009 22:11

Godt sagt mannigata! :)

Skjult ID med pseudonym Lyskespark lø. 11 juli 2009 22:13

50/50% er ikke vanlig i Norge. Det er tvert i mot ganske vanlig at menn ikke får se barnet så ofte som de ønsker. Nå er det selvsagt topp hvis man deler 50% og begge parter er enig i det, men dette er ikke vanlig. Jeg har ikke møtt noen som har en slik ordning. 1 dag i uken pluss annenhver helg hos far er normalt. Resten av tiden er hos mor.

Skjult ID med pseudonym Smily:o) lø. 11 juli 2009 22:15

Selvsagt er vi ikke deltidsmammaer .... det er ingen ting som heter det .. enten så er man mamma eller ikke.
Og jeg er !! hurra for det ..
Selv om jeg ikke har barnet hjemme hos meg , har jeg det alltid i mine tanker og hjerte. Jeg bærer et ansvar selv om barnet er hos andre.
Men det er ikke mye andeledes for de menn som har 50 % foreldre ansvar ... De sitter med det samme ansvaret som oss.

Skjult ID med pseudonym Lyskespark lø. 11 juli 2009 22:21

Det er ikke poenget er Smily. Poenget her er at de fleste som blir listet som deltidsmødre er fulltidsmødre. Men for all del, det er mange kjipe menn, på samme måte som det er mange kvinne kvinner. :)

Skjult ID med pseudonym bangalter lø. 11 juli 2009 22:21

"For menn er det ok å si deltidspappa da de aldri får lov til å se barnet mye likevel."

Pussig. Jeg får se mitt barn så ofte jeg vil. Faktisk så bor hun hos meg, og er bare sporadisk hjemme hos sin mor som bor i en annen landsdel. Om hun er her inne er hun kanskje en av disse som kaller seg deltidsmamma. Hvem vet.

Skjult ID med pseudonym Lyskespark lø. 11 juli 2009 22:21

Det skulle selvsagt stå "poenget her" og "mange kjipe kvinner"

Skjult ID med pseudonym Lyskespark lø. 11 juli 2009 22:23

Det skulle selvsagt stå "poenget her" og "mange kjipe kvinner"

(mann 41 år fra Oslo) lø. 11 juli 2009 22:25 Privat melding

Det er forskjell på sukker.no og trygdekassa Smily :)

(mann 41 år fra Oslo) lø. 11 juli 2009 22:30 Privat melding

Det er ingenting som plager meg. Ville bare poengtere at det er en forskjell. Hvis det er meg du skriver til? Det er ganske irriterende at det er flat og ikke trådet struktur på forumet her.

Skjult ID med pseudonym mikro sø. 12 juli 2009 00:06

Herregud...

Skjult ID med pseudonym pgmp sø. 12 juli 2009 00:26

.... har jobber ikke her

Skjult ID med pseudonym amadeusM sø. 12 juli 2009 01:39

de som er 50 / 50 har følgende problem ofte..
uken de har kidds er de bare mamma.. uken de har fri fra barn er det overtid , trening , studere vedsiden , gå ut med venniner i helgen..osv... dem søker ikke noe egentlig..nyter frihet for mye .
Men det er vel ingen grunn å mase i forum... bare treffer en annen da om man ikke kan akseptere det

Skjult ID med pseudonym wine sø. 12 juli 2009 09:00

Hva annet skal jeg skrive når jeg faktisk ikke har barna hos meg mere enn 50%? To uker hos meg, to uker hos deres far. Flott ordning for ungene, faktisk for mor og far også.

Skjult ID med pseudonym Løven sø. 12 juli 2009 09:17

Jeg har og 50-50% deling. Er forøvrig alltid mor og barna bor bare halve tiden hos meg. Hvis menn krever og ha barna sine mer så får de mer, Det må være helt spesielle grunner for at de ikke skal få det. Samværet skal være til barnas beste.

Skjult ID med pseudonym timmy sø. 12 juli 2009 12:46

50-50 er uvanlig i Norge sett i forhold til andre vestlige land, men det blir stadig vanligere nå, og ingenting er bedre enn det. Sanrt blir det lovpålagt 'default' tilstand slik det er i mange andre land.

Skjult ID med pseudonym R sø. 12 juli 2009 13:06

@Lyskespark -

"50/50% er ikke vanlig i Norge."
"Meg bekjent er det sjelden menn får innvilget mer samværsrett en 1 dag i uken pluss annenhver helg."

Hvor har du dette fra? Jeg tror ikke du kjenner særlig mange foreldre, etter den uttalelsen å dømme... I min omgangskrets hører det til regelen og ikke unntaket at man har delt omsorg - jeg tror faktisk jeg kun kjenner ett foreldrepar som fortsatt kjører annenhver helg-opplegget, fremfor 50/50. Jeg ville stusset dersom jeg møtte en mann som kun så barna sine annenhver helg. Jeg synes det virker som en merkelig prioritering, da det er helt vanlig å dele på omsorgen nå idag.

Før noen begynner å hyle: Jeg VET at det er enormt mange gråsoner her og mange grunner til bortfalt fravær etc, poenget mitt var at jg ikke kjenner igjen Lyskesparks påstander i det hele tatt. Men min vennekrets er kanskje spesiell, ikke vet jeg.

Skjult ID med pseudonym Lyskespark sø. 12 juli 2009 14:01

Det stemmer ikke helt at det må være spesielle grunner til at menn ikke får se barna så ofte de vil. Som regel holder det at moren er dust og nekter han. Kvinnen vinner alltid slike saker i rettssystemet.

Skjult ID med pseudonym TomTom sø. 12 juli 2009 14:07

Det er ingen fasit det TS skriver.. det er slik han har opplevd det, og det gjenspeiler ikke alle andres erfaring.

Skjult ID med pseudonym lysstråle sø. 12 juli 2009 14:20

@Lyskespark
Hvilken verden lever du i?
Tror du har blitt skikkelig såret av en som har latt barna gå foran deg,og slik burde det være.

Er alenemamma...på heltid(står i profilen) Min x får se barna så ofte HAN vil og dvs at han ser de en helg ca annenhver måned.
Han er velkommen hos oss når han måtte ønske og har rettens papirerer på annenhverhellg og 1 dag i uka.
Så her er det mange gråsoner.
Men uansett så er vel alle foreldre på heltid?

Skjult ID med pseudonym Niq-a sø. 12 juli 2009 15:42

Ai ai for en bitterhet...
Handler det om foreldrene, eller handler det om barna egentlig? Det er private debatter som dette i de mange hjem som gjør at barn rundt omkring sliter, ikke hvordan far og mor ordner samværet. Foreldre skriker og roper "meg", "meg", "meg".. Alt barna ønsker er at mor og far skal være venner!!!

Slik jeg ser det og far til mitt barn med meg, så bør fokuset ligge på barnet/barna og det i seg selv gir ikke dermed sagt et fasitsvar på hvordan man fordeler den daglige omsorgen (!) Og så lenge du har samvær med barnet ditt har du delt omsorg, bare for å pirke litt på kommentarer over her hvor delt omsorg blir likestilt med 50/50.

Når det er sagt, jeg er ikke en av de som har 50/50 ordning med far. Det er ikke få ganger jeg opplever at dette blir sett rart på, så mange velger nok den andre ordningen også her i Norge ja. Det jeg synes er leit, er når mannfolk spesielt antar at det er jeg som har trumfet dette igjennom, og stakkars far har ingenting han skulle sagt. I vårt tilfelle er en ting hva vi har på papiret, men her tilrettelegges også ting etter barnets ønsker og hva som skjer på min og far sin kant. Noen ganger bytter vi helger fordi det er noe far vil ha med sin sønn på eller omvendt, og jeg ser ingenting i veien for at guttungen kan bli med far og hans nye familie på et og annet også utenom den avtalte ordningen. En skilsmisse/brudd er alltid vanskelig, men det er dessverre foreldrene selv som gjør det unødvendig sårt for barna. Det handler ikke mest om hva man gjør, men hvordan man gjør det.

Det finnes både gode og dårlige sider ved det å ha 50/50, for faktumet er at ikke alle barn VIL eller kan ha to hjem å farte imellom (avstand). Sannheten er at ingen løsning er helt ideel etter et samlivsbrudd, man må derfor finne den løsningen som fungerer best for de involverte. Sønnen våres foretrekker selv å ha et fast hjem med klassekameratene sine i nærheten i det daglige, men med mulighet for å ha kontakt med far også utenom de faste dagene hvor han skal være der. (Telefon e.l.) For vår del fungerer den "gammeldagse" ordningene helt fint inntil videre, og ingenting av dette skal jeg behøve å ta med i profilen min. Det står at jeg er mamma. Alt annet kan man snakke om siden.

Jeg ville forøvrig aldri datet en fyr som snakket så nedsettende om sin eks og barnas mor som det du utrykker her.. Om man opplever store samarbeidsproblemer er i allefall ikke dette en holdning som løser dem.

Skjult ID med pseudonym Niq-a sø. 12 juli 2009 15:58

Vil også kommentere en av påstandene dine Lyskespark: "Når man er fulltidsmor går nesten all tiden med til dette hvis man ikke skal forsømme sitt barn"

Selvfølgelig går mye av tiden på barna, men om du virkelig tror at man ikke kan ha tid til andre ting uten å forsømme barna sine, så får du virkelig tro om igjen. Med unntak av de aller minste barna, så har barn venner de besøker, fritidssysler, besteforeldre o.l. bare for å nevne noe.. Det er ikke hvor barna er som alene er avgjørende for hvorvidt man forsømmer barna eller ikke, men hvordan de har det og hvor ofte det er snakk om. Det går helt fint å bo alene med barn og likevel ha tid til andre ting, men det handler vel litt mer om planlegging naturligvis, og utnyttelse av den tiden man har til rådighet når barna ikke er hjemme. Jeg har ingen dårlig samvittighet ovenfor min sønn når jeg skaffer barnevakt til forskjellige anledninger, fordi jeg vet at den tiden vi har sammen er kvalitetstid og at de som passer han er noen han trives med.

Med andre ord, om man har barn eller ikke har barn, uavhengig av hvor ofte man har barn... ingenting av dette sier noe som helst om hvordan hver enkelt har det i praksis i hverdagen.

Skjult ID med pseudonym Kokosøster sø. 12 juli 2009 16:52

Bra innlegg, Niq-a.

Skjult ID med pseudonym stjerne sø. 12 juli 2009 16:54

Henger meg på der...

(mann 41 år fra Oslo) sø. 12 juli 2009 21:34 Privat melding

Jeg er en av stadig flere fedre som har 50% samvær med barna mine, og jeg kjenner mange fedre som er i samme situasjon. Dette er slettes ikke noen uvanlig løsning i disse dager, men det forutsetter god kommunikasjon og samarbeid med barnas mor.

Jeg er enig i at "deltidsmamma/pappa" er et uheldig ord, for alle er jo heltidsforeldre, uansett hvordan man fordeler samværet. Her på sukker brukes det for å illustrere at man ikke har barna boende hjemme hos seg hver uke, noe som skiller oss fra aleneforeldrene. De fleste som skriver deltidsmamma i profilen, har altså en eller annen ordning hvor barna bor regelmessig hos sin far. At noen lyver på dette er jo selvsagt uheldig, men neppe like vanlig som trådstarter vil ha oss til å tro.