Alle innlegg Sukkerforum

Jobb/Utdanning

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym ensiferrum ma. 13 juli 2009 17:45

Er det noen som har merket at jenter mister litt interessen etter man har fortalt åssen jobb man har? Tror mange at alle ER jobben sin, og ikke driver me noe annet?

Skjult ID med pseudonym carmina ma. 13 juli 2009 17:57

Eller gutter som mister interssen når jentene forteller hvilken jobb de har ?

Men jeg har et artig eksempel . En skikkelig kjekk gutt jeg kjenner driver fiskebutikk. Jentene på senteret jeg jobber synes han er såååå kjekk. Men som han selv sier. Ingen jenter holder ut med fiskelukta mi. Dette var bare en liten surrehistorie da.... Ikke bli for alvorlige nå som det er sommer he-he

Skjult ID med pseudonym jezzy ma. 13 juli 2009 18:04

Vad är det du jobbar med da, ensiferrum?

Skjult ID med pseudonym yeehaw ma. 13 juli 2009 18:13

Jeg vil tro en som jobber i et begravelsesbyrå har det tungt på partnermarkedet, selv om jobben i og for seg burde være grei nok. (nå skulle jeg til å si noe morsomt med referanse til en nylig avdød artist, men jeg skal la det være) .

Skjult ID med pseudonym carmina ma. 13 juli 2009 18:13

Klasseskille og status er vel litt utvisket i våre dager vel ? Det er vel mennesket som teller ikke yrket.???

Skjult ID med pseudonym carmina ma. 13 juli 2009 18:15

@yeehaw
Jeg kjenner en som jobber med kremering. Hun er verdens festligste menneske ! En jobb er en jobb. Privatlivet er noe helt annet

Skjult ID med pseudonym yeehaw ma. 13 juli 2009 18:16

OK. Point taken.

Skjult ID med pseudonym jezzy ma. 13 juli 2009 18:18

För min del har det mer å göra med arbetstiderna, än själva yrket.
Bartender tex. Absolut inget fel på det yrket, hatten av för dom som gidder..;) Men jag har helst inte lust att leva ihop med en...

Skjult ID med pseudonym po ma. 13 juli 2009 18:30

Jeg er nok av dem som kan vike unna pga jobb. Man har så lite info å gå på her inne og dermed lager man sag bilder av folk pa bakgrunn av det man vet. .

Skjult ID med pseudonym yeehaw ma. 13 juli 2009 18:33

jeg sjekker jobb helt konsekvent. jeg synes det er mye info her (i motsetning til pom) og synes det er lett å falle i fella og tro jeg vet ALT om en person.

det gjør man jo slett ikke.

Skjult ID med pseudonym unggutten ma. 13 juli 2009 18:35

Kan jo vær du er uheldig og treffer på skikkelig overfladiske jenter som vil ha en som jobber på treningsstudio eller bartender(jobber som gir prestisje for overfladiske jenter i 18-20års alderen fordi typen er bare SÅÅÅÅÅÅ kuuuuul). Selv om dette i hovedsak holder seg til de som er i 18-20 års alderen kan det jo være noen som må ha en type med en bestemt statusjobb fordi de vil ikke bli sett ned på av gjengen fordi typen "bare er bilmekaniker".

Ellers er jo IT stereotypisk "nerd" yrke, samt alle lærere er jo sære mennesker! osv. Idiotiske stereotyper og klasseskiller pga jobb eksisterer den dag i dag. Har noen i familien som prøver iherdig å kvitte seg med "Datter/sønn av en bonde" statusen.

Skjult ID med pseudonym carmina ma. 13 juli 2009 18:42

@unggutten

Det skinner jo igjennom at du er veldig ung da.
Jeg er utdannet lærer. Drev med det i mange år......men gud skal vite at jeg ikke er sær. Hva vil du at drømmedama skal jobbe med da ?

Skjult ID med pseudonym yeehaw ma. 13 juli 2009 18:50

@ carmina

Man behøver ikke være påfallende ung for å mene at lærere er sære beyond the acceptable.

Skjult ID med pseudonym ensiferrum ma. 13 juli 2009 18:53

@jessy

Jeg er leiemorder :O)

Skjult ID med pseudonym Skjult Idé ma. 13 juli 2009 19:00

Jeg har vel det man kan kalle en "lavstatus" jobb (og har skrevet rett ut i profilen hva jeg gjør), men jeg føler jeg allikevel er ganske 'oppegående', og har ingenting imot om en potensiell kjæreste har mye utdannelse og en jobb som betaler mer enn min, eller den andre veien; at hun tjener mindre enn meg.

Det som er viktig for meg er kjemien og at det er mulig å ha gode samtaler om de fleste temaer. Jeg ser ikke på jobben som noe man ER, men som noe man GJØR. Men.... for noen, som er så heldige å ha en jobb de faktisk synes er veldig interessant og nærmest er en hobby de tjener penger på, så kan det jo være noe nærmere noe de ER. Da kan det tenkes at de "tar med jobben hjem", enten bokstavelig talt eller mentalt, og at jobben tar opp ganske mye tid. Jeg for min del er ferdig på jobb hver dag et sted mellom halv tre og fire (varierer), også mentalt, og har fri alle kvelder og helger. For meg er dét viktig. Men folk er jo forskjellige - - og potensielle kjærester er også forskjellige.

Skjult ID med pseudonym stjerne ma. 13 juli 2009 19:01

Selve yrket har egentlig ingenting å si..så lenge man har et :-)

Skjult ID med pseudonym carmina ma. 13 juli 2009 19:03

@unggutten
Stiger jeg i gradene om jeg sier jeg hoppet av yrket og startet egen bedrift ?

Skjult ID med pseudonym jezzy ma. 13 juli 2009 19:05

@ensiferrum
Ooooooooooohhhhhhhh..! Spännande!:D
Men vad skriver man då i profilen under Jobb och utdanning....?

@carmina
Tror drömmedama till unggutten jobbar som programledare i ZTV`s "svisj".....;D

Skjult ID med pseudonym Giogta ma. 13 juli 2009 19:07

For meg er det mennesket "bak" jobben som teller :)

Det som er viktig for meg i denne sammenhengen er ei kjæreste som er oppegående med egne ambisjoner. Og at hun trives, og dermed er dyktig i jobben sin - samme hva det er (nesten).

I tillegg synes jeg det er greit at hun har noen års utdanning utover videregående. Jeg synes min studietid var utviklende og lærerik, og like referanserammer her er å foretrekke :)

Skjult ID med pseudonym carmina ma. 13 juli 2009 19:09

Selv kongen og kronprinsen valge "lavstatus" partnere Jeg føler jeg er i støtet nå. Har spist en god middag og første feriedag. Allerde åpnet 3 litern.

Skjult ID med pseudonym po ma. 13 juli 2009 19:20

Men det er noe i det giota sier... man kan lære mye av noen år på universitetet.

Skjult ID med pseudonym unggutten ma. 13 juli 2009 19:23

@caramina
Jeg sier ikke at lærere er sære(vel, noen). Studerer til å bli lærer selv(og skal ikke benekte at jeg er sær, men men). Poenget mitt var at jeg har møtt nok av folk som har sett på meg med et litt annerledes blikk etterpå, så det er helt fra egen erfaring.

Og drømmedama skal ha en jobb som hun liker og som hun ikke kommer hjem hver dag og banner og eg sur mens hun mumler "jævla møkkajobb".

Å ha guts til å slutte i jobben å starte egen bedrift er noe jeg har respekt for og tommelen opp til deg, men som sagt, så lenge dama er fornøyd med jobben er jeg fornøyd med jobben hennes, om det er gatefeier eller sjef i StatoilHydro.

Og Jezzy, jeg har aldri sett på ZTV's "Svisj" så kan ikke uttale meg om det. Har ikke sett på ZTV i det hele tatt=P

(mann 45 år fra Vestfold) ma. 13 juli 2009 19:55 Privat melding

Jeg har aldri brydd meg om hva hun jobber med, går på skole eller om hun er uføretrygdet. Så lenge hun er ryddig økonomisk, så er det bra nok for meg.
Kunne aldri tenke meg å bli sammen med ei som var nedrent av inkassosaker, eller ei som er ute etter mine penger.

Skjult ID med pseudonym ensiferrum ma. 13 juli 2009 19:56

Jæjæ da fikk jeg svar. At vi som ikke trives bak en kontorpult og har migrene, også kan få ei likanes dame hehe

Skjult ID med pseudonym Pippa ma. 13 juli 2009 21:29

Jeg vil veldig gjerne bli sammen med en bilmekaniker!

Veldig, veldig gjerne!

Jeg kan betale delene selv!

Skjult ID med pseudonym pgmp ma. 13 juli 2009 21:37

I forhold til å velge partner, er det noen forskjell på de som jobber turnus og de som tar med jobben hjem?

Hvis jeg fikk valget vil jeg heller ha en kjæreste som jobber hjemme på kvelden slik at det går an ta et lite kyss en gang i blandt enn å ikke se henne i det heletatt på en uke. Jeg er definitivt i gruppen som har med jobben hjem - fordi jeg ikke ser noe poeng i å være på jobb hvis det ikke trengs. Synes det er helt perfekt å kunne ta jobben hjemme, på stranda, eller hvor enn jeg måtte føle for å befinne meg.

Skjult ID med pseudonym hingsten ma. 13 juli 2009 21:38

hmmf.. bilreparasjoner setter hingsty avslappet bort til sin venn....

handy-hingsty har muligens valgt feil leve-veg der dyret nyter fremgang i stenbruddet og legger rullesten matchende omgivelsene på den lune stallen.. mistenkelig...

Skjult ID med pseudonym ja ja ma. 13 juli 2009 21:43

Jeg har en jobb som gjør at jeg har masse fritid og er ikke så ivrig på hva jeg gjør så lenge jeg har det bra. Penger er ikke alt, jeg setter fritiden høyest. Men har også inntrykk av at når jeg sier hva jeg jobber med så blir det stille. Jeg kunne sikkert dratt en hvit en men det blir jo for dumt hvis det skulle vise seg at det blir noe å satse på.
Det er jo ikke nødvendigvis hvilken jobb man har som sier hvilken person man er!!

Skjult ID med pseudonym eliseb ma. 13 juli 2009 21:44

Jeg er en av de som kanskje gjør meg opp en liten mening når jeg får høre hva han jobber med.
For meg er det noe rart om han er sykepleier, barnehagetante eller har planer om å jobbe på 7-11 til han pensjonerer seg.
Selv om sykepleier er et veldig respektabelt yrke (hva skulle jeg gjort uten sykepleiere om jeg havner på sykehus?!), men det er noen yrker som er littegranne turn-off. Kanskje det er fordi jeg er så ung og dum:)

Skjult ID med pseudonym yeah ma. 13 juli 2009 21:47

Jeg synes jenter som jobber i helsevesenet er veldig tiltrekkende. Da har de ofte noen av de egenskapene jeg ser etter. Jeg jobber innenfor juss (ikke sånn liksom-juss), og syned egentlig det er en bra match!

Skjult ID med pseudonym Lilleulv ma. 13 juli 2009 21:50

Å kalle en mann som jobber i barnehage for barnehagetante er relativt nedlatende og unødvndig, eliseb. Det er som å kalle en mannlig lærer for frøken...

For øvrig ser ikke jeg det på samme måte som deg. Han kan gjerne jobbe i barnehage, være sykepleier eller jobbe på kafé. Trivsel er undervudert i dagens samfunn. Så om det er det som gjør at han trives og kan ha et godt liv ved siden av, så flott! Livet er kort. Det er så viktig å ha det bra!

Skjult ID med pseudonym hingsten ma. 13 juli 2009 21:51

yeah, som den oppegående hobby-snekkeren du var nå der hammeren traff på juss-hodet..

av erfaring.. medisin-gruppen er nok et hakk "varmere" på mange relevante plan,
spesiellt hva Iangsiktig nytende IQ og EQ angår.. Hingsty er der iblant.. og merker ofte store ulikheter..
senest i helgen der"herren uten nevneverdig selvinsikt" stod måpende og lurte på hva som hende.. når frøkna støttet hingsty..
æææk..

Skjult ID med pseudonym eliseb ma. 13 juli 2009 21:52

Tro det eller ei, det var ikke meningen å kalle en mann for tante. Jeg trekker den tilbake. Det er selvfølgelig søtt at gutter liker barn, men det er ikke et typisk gutteyrke. Men jeg regner med at man endrer mening etterhvert, så at jeg og du skal krangle på dette er helt meningsløst Lilleulv. :)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv ma. 13 juli 2009 22:02

Ok, Elise... :-)
Nei, krangle om dette, skal vi ikke... Jeg har vel ikke noe i mot at du ønsker menn med typiske gutteyrker og har ambisjonene i orden. Bare fint at du er ærlig! Vet jo at mange tenker som deg om dette. Men for meg har det aldri vært viktig, ei heller da jeg var på din alder. Prøver ikke være politisk korrekt eller på fisketur, men jeg har selv god jobb selv med god økonomi, og har ikke så dyre drømmer... og mener derfor han kan gjøre omtrent hva han vil uten at det er avtennende.

Skjult ID med pseudonym Isabjella ma. 13 juli 2009 22:04

Har ingen spes referanser til hva slags yrke han har, så lenge det ikke er noe som gjør at han er borte fra meg i lengre perioder... jeg hadde nok taklet det også, men jeg ville ikke trivdes med det...
Utover det, så er trivselen og det at han har en jobb det viktigste... Men jeg merker at jeg ønsker han skal være handy, selv om han jobber på et kontor... Og det kommer jo innunder personlige egenskaper/hobby, ikke yrke :)
Om han er datanerd eller om han er bilmekaniker spiller ingen trille :)

Skjult ID med pseudonym eliseb ma. 13 juli 2009 22:04

@Lilleulv
Forstår. Folk er forskjellige og 90% av venninnene mine ville reagert på samme måte som deg mot mine uttalelser så jeg er nok i mindretall om å mene dette. He he.

Skjult ID med pseudonym **||** ma. 13 juli 2009 22:15

En ting jeg merker faktisk ER "turnoff" for mange jenter/kvinner er dersom man ikke er "etablert" når man har passert 30. Jeg er i en situasjon der jeg ikke eier egen leilighet/hus. Så fort jeg nevner DET i en melding blir det stille i andre enden. Og det skjønner jeg faktisk. Men jeg har slitt med å få gjort noe med det hittil, av årsaker jeg ikke kommer inn på her (ikke økonomiske).

Skjult ID med pseudonym Joques ma. 13 juli 2009 22:28

Eliseb sidestiller altså mennesker som jobber i barnehage eller som sykepleier med de som står bak kassa i kiosken, som mindreverige yrker. Kan ikke si at jeg er superoverrasket.

Skjult ID med pseudonym TomTom ma. 13 juli 2009 22:46

Det Lilleulv sier gjenspeiler den verden jeg kjenner til. De fleste bryr seg fint lite om hva man jobber med, fordi det er personen man skal leve med som betyr noe og ikke motpartens jobb.

Skjult ID med pseudonym morheg ma. 13 juli 2009 22:53

Litt rart at yrke er så fokusert, jeg tror ikke det er mange som ser verdien i de folka som velger lavstatusyrker. Folk som tømmer søpla di og passer på ungen din mens du er på jobb, eller står i kassa så du får deg mat eller tar telefonen når du ringer etter help til PC'n er mennesker som få kunne ha klart seg uten, Langt viktigere yrker enn børsmeglere og regnskapsføring. Vil si at det er viktigere enn leger og. Det er disse yrkene som får samfunnet til å fungere. Jeg er ihvertfall supertakknemlig for at jeg får posten min levert i tide og søpla mi fjærnet.

Skjult ID med pseudonym jezzy ma. 13 juli 2009 23:20

@joques

Hade du själv nått att bidra med i denna tråd, eller kände du bara för att bekräfta det eliseb redan bekräftat?
Det där innlegget du kom med där, ser mer ut som att du fått ett avslag från elise, mer än att du har ett intresse av tråden...

Skjult ID med pseudonym eliseb ma. 13 juli 2009 23:27

He he.... jeg har ikke sagt noe nedlatende om dem. Har bare sagt jeg synes det er noe rart for min egen del. Og så vidt jeg kan lese så skrev jeg at jeg respekterer sykepleieryrket veldig. At du, Joques, har noe slags motforestillinger mot meg synes jeg er ganske barnslig av deg å vise her inne da tråden ikke handler om meg.

Jezzy: Han har ikke fått avslag, han har aldri kommet så langt som å prøve! ;-)

Skjult ID med pseudonym Joques ti. 14 juli 2009 09:19

Haha, nydelig argumentasjonsteknikk der, fra både Jezzy og Eliseb :o)

Eliseb kom med en nedlatende kommentar som jeg fant uspiselig. Det sammenfalt med hvordan hun har fremstått tidligere. Det ga jeg uttrykk for. Skulle ikke være så vanskelig å forstå, vel?

Derimot er det en drøy påstand at jeg noensinne skulle ha funnet på å kontakte Eliseb, som jeg nesten blir litt fornærmet over, merker jeg.

Skjult ID med pseudonym eliseb ti. 14 juli 2009 12:38

Jeg skjønner ikke helt hva du har imot meg, Joques. Selv om jeg er uenig med deg, så slenger jeg vel ikke panisk om med stygge ord rundt meg med en gang du ytrer deg om noe som helst. Hvis du skal gjøre dette til et personlig oppgjør med meg, får du ta det på privat melding. If not, så setter jeg pris på at du ikke dømmer sønder og sammen alt jeg skriver heretter.

Skjult ID med pseudonym Joques ti. 14 juli 2009 13:10

Beklager, jeg tok nok litt hardt i. Jeg står fast ved at jeg syntes den opprinnelige kommentaren var ufin mot alle menn som tar viktige jobber i omsorg og helsevesen, men jeg kunne latt det være med det.

Skjult ID med pseudonym Lionking ti. 14 juli 2009 23:46

At man kan bli selektert bort pga. yrke kan jeg skrive under på, men jeg tror det så å si utelukkende er et Oslo-fenomen. Selv har jeg en spennende og utfordrende jobb i staten, og tjener mer enn nok. Har i tillegg mastergrad og litt ekstrafag attpå der. Men det er slett ikke bra nok for BI-damer med hele tre år på studiebenken og jobb i en eller annen privat bedrift.... Snobberiet lenge leve.

Skjult ID med pseudonym Ada ti. 14 juli 2009 23:50

Jobb bryr jeg meg ikke så mye om, man gjør det man har lyst å gjøre, men uttdanning er viktig for meg. Jeg lkan ikke tenke meg å være sammen med en mann som vet ikke forskjelle mellom " å " og "og" ...

(kvinne 45 år fra Østfold) on. 15 juli 2009 00:00 Privat melding

Det spiller vel ingen rolle hva man jobber med, så lenge man trives og klarer å fø seg selv.
Hovedsaken er at man viser vilje til å faktisk GJØRE noe..
I disse dager er det heller ikke uvanlig å være arbeidssøkende og/eller permittert. Størstedelen av oss har vel vært der?
Det er mer turn-off å høre at noen ikke har lyst til å jobbe og heller spekulerer i å leve på andres skattepenger..

Skjult ID med pseudonym ensiferrum on. 15 juli 2009 00:52

@ Ada

Du skriver "ikan" / "mann som vet ikke forskjelle"

Tror du ville paaset bra med en "å" , "og" fyr...

Skjult ID med pseudonym hingsten on. 15 juli 2009 01:03

ensiferrum..
er man skeptisk finner man noe nedsettende om de fleste individer om det er relevant..
hingsty foretrekker å fremheve og løfte de som har behov for det..

du minner faktisk om skipsrederen.. eller "bonden som lå på 5* jfr en annen tråd her inne.
tar hingsty 2 minutter lytting til.. du får garantert servert noe innpakket småspydig din helg blir amputert av..

er det så ille relevant..eisforum eller lille-.(eq)..

æækk. gå i deg sjæl...slam.. borte..
håper du tilgir ada, han var jo så negativ.. på stall igjen med hingsty..
skulle bare.. og hingsty som kommer til å bli så nysjerrig ut i sene nattetimer.. hmm..

Skjult ID med pseudonym Søppelmann on. 15 juli 2009 19:07

Spørsmål : Hvis du bodde i et land uten Konge og søppeltømmer, hvem ville du savne mest ?

Skjult ID med pseudonym Giogta on. 15 juli 2009 19:10

Kongen - uten tvil.

Skjult ID med pseudonym Søppelmann on. 15 juli 2009 19:20

Jeg kødder ikke, så prøv å være litt seriøse.

Du likr å fjerne ditt eget søppel ?

Er du en av de som tømmer din egen septikktank også ?

Skjult ID med pseudonym bangalter on. 15 juli 2009 19:20

Pippa: "Jeg vil veldig gjerne bli sammen med en bilmekaniker!"

Copy that.

Skjult ID med pseudonym Kokosøster on. 15 juli 2009 19:59

Om han bruker pc eller skiftenøkkel på jobb er ett fett for meg, bare han trives med det han gjør. Og ikke er bortreist i uker av gangen. Eller er låst til et bruk som må passes 24/7.

Skjult ID med pseudonym Giogta on. 15 juli 2009 20:00

Søppelmann:

Problemstillingen din er selvsagt helt absurd. Men hvis vi skal ta tesen om at søppeltømmere er viktigere/mer uunværlige enn Hans Majestet Kongen (som du åpenbart mener) alvorlig og uten forbehold, ja da må den testes:)

Er det hold i ditt syn om at søppeltømmere er vel så viktig som Hans Majestet Kongen?

Jeg tror svaret er svært enkelt for de fleste (når de får tenkt seg om). Men jeg skal selvsagt kun svare for meg.

Hans Majestet Kong Harald V er uendelig mer savnet enn søppeltømmere.

Og her er hvorfor svaret nærmest gir seg selv:

Tenk deg at du lever i Norge Året er 1940 og det er april måned. Tyskerne har akkurat inntatt Oslos gater. Kongefamilien har flyktet i sikkerhet. 7. juni drar de fra Norge med den engelske krysseren Devonshire. En norsk eksilregjering blir etter hvert etablert i London, for det er viktig å opprettholde en konstitusjonell makt på ikke-okkupert territorium. Og herfra koordineres også norsk motstandskamp de neste fem årene.

Det norske folk får spørsmålet (og tester tesen til Søppelmann): Hvem savner du mest, Hans Majestet Kong Haakon VII, eller søppeltømmerne?

Skjult ID med pseudonym Adlertag on. 15 juli 2009 20:03

Jeg ble sparket ut fra Milforum etter en lignende diskusjon.

Skjult ID med pseudonym Kokosøster on. 15 juli 2009 20:06

Hvorfor skal man tenke seg at det er 1940?
Hvorfor klarer republikker seg fint uten konge?

Vi kan jo spørre innbyggerne i Napoli hvordan de har hatt det de siste årene.
Medmindre du bor i ei hule i skogen og dyrker din egen mat og driter i et hull i bakken så kom ikke her og si at du ville ofret Harald en tanke om du ikke kom deg inn døra di for alt skrotet.

Skjult ID med pseudonym po on. 15 juli 2009 20:06

Men dette handler da ikke om hvem som gjør det nyttigste arbeidet! Jeg er veldig glad for at noen tømmer søppel for meg, eller så måtte jeg lagt om livsstilen endel. Samtalene jeg ville hatt med den som tømmer søppel og den som er konge kan fort bli ulike derimot. I det gitte eksempel kunne det vært artig å høre hva folk faktisk kaster og hva søppeltømmeren synes om det.
Ulike yrker gir ulik inspirasjon i hverdagen.

Skjult ID med pseudonym søppelmann on. 15 juli 2009 20:07

giogta- du er vel litt utenfor trådens tema ?

Skjult ID med pseudonym bangalter on. 15 juli 2009 20:10

Kongen er naturligvis en langt viktigere person med en viktigere jobb enn en random søppeltømmer. At dette i det hele tatt kan være en diskusjon er way beyond me.

Skjult ID med pseudonym Rm32 on. 15 juli 2009 20:11

Skal ikke tulle med kongen. Hvem skulle ellers bodd på slottet? Men vi trenger jo også søppeltømmere, ellers måtte jo vanlige mennesker kjørt bort søpla si sjøl. Det hadde tatt seg ut.

Skjult ID med pseudonym Kokosøster on. 15 juli 2009 20:13

Hva skulle vi gjort uten havet... skulle vi bært båtene..

Skjult ID med pseudonym po on. 15 juli 2009 20:16

Rm32: lol

Skjult ID med pseudonym Boinngggg on. 15 juli 2009 20:17

har Kongen chatta her ??? :-O

Skjult ID med pseudonym Giogta on. 15 juli 2009 20:20

Kokosøster:

Hvorfor krigsårene: Testen/spørsmålsstillingen vil ikke endre seg, men være den samme, uavhengig av om Norge er i krig, eller ikke. Man finner raskere fram til svaret når testen prøves i en situasjon der problemstillingen blir mer reel.

Om republikk:: Det er en HELT annen diskusjon :) Mange republikker klarer deg fint. En del kan vel ikke sies å gjøre det.

Det er selvsagt enkelt å tenke seg at noe så praktisk og dagligdags som søppeltømming er viktigere enn den funksjonen mange opplever at Kongehuset har i dag. Det er derfor slike teser (hvoren absurde de måtte være - som denne) må testes mot ekstreme situasjoner. Det er først da man ser verdien i x vs. y.

Skjult ID med pseudonym søppelmann on. 15 juli 2009 20:23

giohgta : Max Manus hadde vel en viktigere jobb enn Kongen i 1940 ?

Kongen dtakk av, Max Manus ble igjen og sloss

Skjult ID med pseudonym Giogta on. 15 juli 2009 20:23

Søppelmann:
Absolutt. Problemstillingen din hører ikke hjemme noe sted :)

Skjult ID med pseudonym Konge on. 15 juli 2009 20:26

Jeg vil mye heller date ei jente med et praktiskt og samfunnsnyttig yrke, som sykesøster eller barnehageassistent, enn ei børsmegler som svindler sparepenga til arbeidsfolk

Skjult ID med pseudonym MANN to. 16 juli 2009 03:05

Jesus folkens, klart damer er keen på å vite hva vi menn har for yrke! Er vi ambisiøse og ressurssterke, eller sofalabbere?

Jobb er noe av det som sier mye om en person. No offence, en jurist har sannsynligvis mer å fare med intellektuelt enn en eletriker, så om damen er keen på en smart fyr, sjekk yrket. Det samme gjelder for økonomi. Alle vet at 90% av damer bevisst eller ubevisst har økonomi som en faktor i sitt mannevalg. Spiller det da en rolle om man jobber på Aker Brygge eller Helsfyr? No answer needed.

Det burde ikke være nødvendig, men for de av dere som er litt trege, la meg ta eliseb sitt eksempel: Mange vet, iallefall de av oss som tiltrekker jenter, at det å være Mann med stor M er noe jenter elsker (bevisst eller ubevisst). Om man da er sykepleier, biblotekar, eller blomsterselger eller hva det nå skulle være, så er det ikke akkurat rart at jenter ikke strømmer på.

Lite er mer naturlig i en online sjekkeprosess enn å bruke yrke som et relevant kriterie for å evaluere, iallefall om man er kvinne (vi menn er annerledes, og samtidig spiller det rolle for oss om damen jobber i 7-11 eller er sykepleier).

Så til dere grinebitermenn - slutt og grin, kom dere opp av sofaen, jobb hardt og vooops så har dere høystatusjobber dere også.

P.S. Leste diskusjonen over om eliseb og et par andre dåsemikkler, ikke trekk tilbake ett ord eliseb, jeg er enig med deg og jeg tør dra det du sier mye lenger :)

Skjult ID med pseudonym morheg to. 16 juli 2009 03:40

Søppelmann - testen din faller litt utenfor og blir relevant siden tråden hander om vanlige yrker. Det er bare en konge i norge og han er ikke akkurat på sjekkemarkedet så vidt jeg vet. Jeg ville heller spurt om hva du vil savne mest av en søppeltømmer og en børsmegler for eksempel.

Giogta - Du kan jo selvfølgelig ikke forandre tidspunktet eller stedet. Et slikt spørsmål er kun relevant i den perioden spørsmålet er stilt. Du finner ikke fram til svaret lettere ved å lage et scenario hvor søprsmålet passer bedre inn.. Det blir som å flytte debatten om hijab i politiet til et muslimsk land.
Spørsmålet er stilt nå, og da svarer man etter det man mener nå.

MANN - Hvorfor skal en jurist ha mer å fare med intellektuelt enn en elektriker? Bare fordi en elektriker valgte å utdanne seg som det betyr ikke at han ikke kunne ha blitt en god jurist. det har noe med interesse å gjøre, ikke IQ. Jeg jobbet forresten en stund på Sunnaas Sykehus og hjalp til med å pleie handicappede, og jeg var ikke noe mindre populær hos jentene bare fordi jeg hadde den jobben enn nå som jeg er en overbetalt mekaniker. Deg går fint ann å være mann (med stor M) selv om man ikke har et så mandig yrke.
Faktisk, hvis du må bruke jobben din som sjekketriks, ja så tror jeg du trygt kan fjærne den store M'en i fra manndommen din.

Skjult ID med pseudonym MANN to. 16 juli 2009 03:51

morheg:

Forskjellen på meg og deg er kanskje at jeg forstår at det finnes unntak til enhver regel.

Det er fair å dra konklusjonen at en jurist er smartere enn en eletriker da det er sant i minst 90% av tillfellene. Det samme gjelder for resten av innlegget mitt.

Yrke er et relevant kriterie å evaluere, i sjekking. Det skjønner en hver eletriker til og med ;)

Skjult ID med pseudonym morheg to. 16 juli 2009 04:27

Jeg forstår nok at det finnes unntak for de fleste regler. Men det er fortsatt ikke fair å si at en jurist er smartere enn en elektriker. At ungdommen velger elektro på videregående fordi de er skoleleie er en myte, jeg har selv gått linja og de fleste i klassen var ekstremt kompetente. Jeg valgte å bli mekaniker fordi jeg synes fly er morsomt å drive med. jeg kunne blitt en jurist og men jeg har liten interesse av sånt, det er kjedelig.
Jeg vil i så fall se den undersøkelsen som bekrefter at jurister er smartere enn elektrikere i 90% av tilfellene.

Hvis du finner yrke relevant når du sjekker damer, så deg om det. Jeg bruker ikke jobben min som agn. Har nok av andre ting å fiske med.

Påstandene dine er ikke annet en fordommer...

Skjult ID med pseudonym Fotomodell lø. 18 juli 2009 14:39

Oslo jenter er mer optatt av status en noen andre, se etter jente fra landet, dem har fingern i jorda, ikke alle som hvet hvor vår velstand kommer fra- det er nordsjøen resten driver å klipper hårene på hverandre, kommer også en del penger fra fiske oppdrett og driver du med det er ikke folk serlig interisert, men har du doktorgrad i kaffelatte kommer dem springende :)

Skjult ID lø. 18 juli 2009 14:58

Nå har det seg slik at Eliseb lever i en verden hvor Universet ble til for at jobben, klærne dine, hvor du bor og hvem du er sammen med ga deg meningen med livet. Det hun ennå ikke har lært er at alle disse tingene bare er tidsfordriv. Det finnes ingen fasit for hva som er det beste for alle, for Universet ble til for allsidighet. Når hun lærer å forstå det, og forstå at å utdanne seg bare fordi akkurat den utdannelsen gir deg status er umoralsk og lite intelligent, så vil hun ikke vurdere en partner eller venn utifra yrke.

(Hvorfor utdanner du deg i økonomi når du ikke har interesse for det?)

Akkurat nå vet hun ikke bedre.

Skjult ID med pseudonym Giogta lø. 18 juli 2009 15:24

Morheg:

Denne (absurde) tesen er ikke flyktig. Den gjelder uavhengig av tid og sted.

Du får nesten tenke litt til. Så ser du nok at retorikken er korrekt ;)

Skjult ID med pseudonym pilsisola lø. 18 juli 2009 15:38

Noen yrker har arbeidstider som nok kan være vanskelig og samkjøre med mer "normale" arbeidsdager. Er en ting hvis man først er etablert i et forhold, men litt mer problematisk hvis man kun kan møtes annenhver torsdag da en eller begge av dere jobber turnus eller liknende.
Dessverre er det noen yrker jeg har litt avsmak mot, noen med "personlige" grunner (kun møtt drittsekker som driver med det), andre av mer usikre grunner (der jeg rett og slett ikke vet hvor antipatien kommer fra). Dette betyr ikke at damer som har disse yrkene ikke kunne vært "the one for me", men at jeg nok måtte ha jobbet endel med meg selv før det kunne skjedd.
Når det er sagt: yrket er ikke det første jeg spør om her inne....

Skjult ID med pseudonym jente 3 lø. 18 juli 2009 15:42

Folk på universitetet har i gjennomsitt 15 poeng høyere iq enn gjennomsnittet av befolkingen. Dette er gjennomsnitt dvs det er mange unntak. Du kan selvsagt være en drittsekk selv om du er smart, noe som også er relavant når man skal velge kjæreste.
Men du lærer en måte å reflektere på i en akademisk utdanning, og det kan være relevant når man skal velge et menneske man skal snakke med i åresvis.

Skjult ID med pseudonym Ada lø. 18 juli 2009 15:58

Jeg skal fortelle dere en liten historie :
Jeg har 3 meget gode venninner, alle har vi høy utdannelse. For mange år siden reiste vi på en telttur sammen og helt tilfeldig har vi truffet 4 gutter på en av campingplassene vi besøkt. Vi reiste hjem som 4 par og vi giftet oss med våre drømmeprinser. For å gjøre historien kort, så stoppet gutta sin utdanning på videregående nivå, vi jenter avsluttet våre studier. I dag etter at den store forelskelsen gått over til det vannlige, hverdagslige med unger, jobb osv... endte vi alle med skilsmisse. Vi er fortsatt venner og vi diskuterte det som skjedde med oss flere ganger. Vi fant ut at vi vært alt for forskjellige p.g. av våre behov for realisering. Vi jenter ville mere mens våre ektefeller vær fornøyd og ville ikke at noe som helst utvikling skulle skje. Etterhvert reiste gutta på tur sammen og vi jenter sammen med barna fikk oppleve noe mere gøy enn bare fiske og øl.
jeg generaliserer litt, men håper dere skjønner ...
Det var det, kanskje andre får det til. Vi klarte ikke tross alle anstrengelser og prøver til å tilpasse oss til hverandre.

Men, kjære dere alle sammen, dere må ikke tro at jeg mener at lav utdannede menn har bare fiske av interesser.