Alle innlegg Sukkerforum

Rettskrivning?

Vis siste innlegg
(mann 40 år fra Oslo) lø. 27 okt. 2007 18:06 Privat melding

Er det viktig for folket der ute at den man skriver med faktisk kan skrive riktig norsk, og ikke har masse grammatiske feil i profilen og i sine meldinger? Ja, jeg er klar over at det finnes dyslektikere og folk med fremmedspråklig bakgrunn her, men sånn generelt burde det vel ikke være så vanskelig å lese gjennom det man skriver før man sender avgårde beskjeder. Hva sier dere?

Skjult ID med pseudonym V.S.O.P. lø. 27 okt. 2007 18:26

Interessant tråd, dette her! Det er faktisk en 'turn-on' at personen jeg skriver med klarer fenge meg med språket, og da er god gramatikk medregnet. Et godt språk uten feil er helt klart noe jeg legger merke til, kanskje noe av det første, i tillegg til blikket!
At dyslektikere skriver feil er noe jeg vet, men så lenge personen forteller dette, blir selvfølgelig takhøyden deretter.

Skjult ID med pseudonym solsikke lø. 27 okt. 2007 18:28

Jeg las en profil der det var litt skrivefeil, men der han åpent sa at han var ordblind...... og det syns jeg var greitt av han å skrive, da er det jo en grunn til at der er litt feilskriving.... og da legger man ikke så stor vekt på det som man kanskje ellers ville gjort. For ellers kan det virke som litt hastverk eller slurv hvis det er mye feil, og det er jo ikke så positivt da....

Skjult ID med pseudonym MannX lø. 27 okt. 2007 18:54

ja det er utrolig hvor dårlig mange damer skriver her inne.de kan ikke være dyslektikere hele gjengen....men det er greit at de gjør det,for da sier de jo ganske klart i fra om noe ved seg selv som er med på å danne et totalbilde av hvem de er....

Denne tekster har en del feil som er typiske, finn fem feil :-)

(kvinne 46 år fra Hordaland) lø. 27 okt. 2007 19:37 Privat melding

Personer som sender meldinger full av skrivefeil reagerer jeg på og velger dem vanligvis vekk.

Jeg vet i utgangspunktet svært lite om avsenderen. Da bruker jeg all den informasjonen jeg får slik at jeg kan danne meg et bilde av personen. Kan du ikke normal rettskrivning har du antageligvis en del andre mindre gode kvaliteter og er ikke den jeg ser etter. Ferdig arbeid.

Har avsender lese og skrive vansker har jeg selvfølgelig forståelse for det. Dersom dette ikke kommer opp i samme brev får ikke vedkommende noe svar fra meg. Sånn er det bare. Silingen min starter med skrivefeilbrevene.....

Skjult ID med pseudonym læreren lø. 27 okt. 2007 19:41

Det finnes da gramatiske feil i toddie sitt innlegg også da... ;-)

(mann 51 år fra Oslo) lø. 27 okt. 2007 19:59 Privat melding

Interesant, lærern. Jeg var i ett bryllup i sommer der han, læreren, sjekket opp hun på nett med å korrigere skrivefeilen hennes... Tror dog han sendte det i private meldinger ;-) Beklager hvis jeg avslørte din modus operandi;-)

Skjult ID med pseudonym munter lø. 27 okt. 2007 20:01

Personer som har masse skrivefeil, er nok uaktuelle, ja. Jeg er typen som også kan irritere meg over stavefeil i håndskrevne butikkskilt, men måtte le den gangen jeg fant "grillspydd" på menyen på en indonesisk restaurant. Men om noen har mange stavefeil i profilen sin, uten å si noe om at det er snakk om dysleksi, så tenker jeg vel at vedkommende ikke bryr seg om å lese, for da ville slike feil ikke ha eksistert i samme grad. Tror nå jeg da. Og jeg vil vel at vedkommende skal være i stand til å uttrykke seg både skriftlig og munlig og inneha en viss "snert" i språkføringen sin. Det kan nemlig tenne meg veldig. Alt som kan sies på en elegant måte, uten å tippe over i det vulgære... Jatakk! :)

Skjult ID med pseudonym læreren lø. 27 okt. 2007 20:02

jotakk...hehe...sjekker gjerne opp toddie jeg...hihihi

(kvinne 35 år fra Buskerud) lø. 27 okt. 2007 20:25 Privat melding

har man lært norsk i 19 mnd, gjør man MASSE feil. det som teller at noen forteller: her er det feil, riktig er..... slik lærer vi mye fortere enn av sånne innlegg om turn-off skrivefeil ;)
hilsen søtnøs

(mann 51 år fra Oslo) lø. 27 okt. 2007 20:35 Privat melding

Det ringer i bjellene mine når en profil er full av skrivefeil også. Men jeg pleier å gi litt slakk når det gjelder meldinger og det håper jeg andre gjør også. Sitter /ligger i sofaen som regel når jeg er her inne og befinner meg ikke i helt riktig stilling i forhold til tastaturet...hehe. Kan fort bli litt feil i slike tilfeller... ;-)

Skjult ID med pseudonym munter lø. 27 okt. 2007 21:10

"Det ringer i bjellene mine når en profil er full av skrivefeil", ElFrodo??! Luuuurer meg på om den var tilsiktet jeg... :))))))))))) Iallfall er du visst nokså alene om en sånn reaksjon på skrivefeil! Hihihi!

Skjult ID med pseudonym ElFrodo lø. 27 okt. 2007 21:12

hehehe...tenker du koffert nå eller munter??

Skjult ID med pseudonym munter lø. 27 okt. 2007 21:14

Beklager, ElFrodo, det var ikke til å unngå... Når noen omtaler bjellene sine, betyr det ofte en ting. Eller to, da. :) Men om noen sier at det ringer en bjelle, derimot... Var ikke meninga å fornærme deg altså... :))) Skål!

Skjult ID med pseudonym Malla lø. 27 okt. 2007 21:14


Har ingen bjeller, jeg, hehe....men, enig med ElFrodo. Mange skrivefeil i profilen er turn-off, men en og annen feil i meldinger som utveksles må da være greit.... For min egen del synes jeg det er verst med profiler / meldinger hvor man nesten konsekvent holder seg til kun små bokstaver. Er vel naturlig at man bruker stor bokstav etter punktum...

Lese- og skrivevansker kan man jo opplyse om, hvis så er tilfelle.....er man f.eks. dyslektiker eller fremmedspråkelig. Da er det jo en forståelig årsak til skrivefeilene.

(mann 51 år fra Oslo) lø. 27 okt. 2007 21:21 Privat melding

Tja, hvis jeg forstod munter rett, var det heller motsatt av turnoff... ;-)

Skjult ID med pseudonym munter lø. 27 okt. 2007 21:25

Ja, hvis munter misforsto ElFrodo rett! :)))))

Skjult ID med pseudonym ElFrodo lø. 27 okt. 2007 21:27

tror munter misforstod elfrodo helt rett...hehe

(kvinne 48 år fra Oslo) lø. 27 okt. 2007 22:05 Privat melding

Kimer i klokker og ringer i bjeller... hehe. Den var litt søt...

Må si meg enig med de fleste her: De som ikke kan skrive, mister jeg raskt interessen for. Ikke at man skal uttrykke seg i ferdige pressemeldinger, men litt snert i språket gjør seg.

Men nå er det vel også slik at de fleste av oss som åpner denne tråden, faktisk er opptatt av språket. De andre finner vel dette temaet relativt uinteressant. Så fortvil ikke dere som aldri leser korrektur på profilene eller ikke vet forskjell på "og" og "å" : Det er så mange av dere at det er ingen grunn til å la seg bremse av denne tråden..:-)

Skjult ID med pseudonym ElFrodo lø. 27 okt. 2007 22:11

er egentlig ikke så nøye jeg...tar det meste...hehehe

Skjult ID med pseudonym Malla lø. 27 okt. 2007 22:18

Jasså, ikke så nøye likevel, ElFrodo, hehe.....ringer ofte i bjellene dine da, altså? ;D

Skjult ID med pseudonym ElFrodo lø. 27 okt. 2007 22:20

hehe...noe sier meg at jeg har kommet for langt ned i vinflaska....

Skjult ID med pseudonym Malla lø. 27 okt. 2007 22:21


SKÅL ;-)

Skjult ID med pseudonym ElFrodo lø. 27 okt. 2007 22:38

og jo...det gjør det ;-)

(kvinne 48 år fra Oslo) lø. 27 okt. 2007 22:45 Privat melding

Hallo, unnskyld?
Kan ikke dere som bare vil skåle chatte i steden? Det er litt kjedelig for oss andre som lurer på hva brukere mener om et gitt tema, og hver gang temaet har havnet på toppen av forumet, så er siste nytt hvor langt dere er kommet i vinflaska... Mener ikke å være surmulende, men det var dette med å kjenne sitt publikum og sin besøkelsestid... Ønsker dere forøvrig en fortsatt god kveld alle sammen!

Skjult ID med pseudonym ElFrodo lø. 27 okt. 2007 22:49

Mulig sukker mangler en chattekanal....chatten her er jo kun for to...

(kvinne 48 år fra Oslo) lø. 27 okt. 2007 22:55 Privat melding

Tja...
Eller man kunne starte en tråd med overskriften: Kjære sukkerfolk - klar for en god chat på lørdagskvelden?
Men nå gjør jeg det samme som det jeg klager på, nemlig skriver om noe annet enn det som var temaet. så det bør jeg vel holde opp med...:-)

Skjult ID med pseudonym ElFrodo lø. 27 okt. 2007 22:56

fort gjort lilleulv ;-)

Skjult ID med pseudonym jente32 sø. 28 okt. 2007 09:18


Tilbake til tråden.

Jeg skriver innlegg med masse feil. Ikke fordi jeg ikke kan norsk ( håper jeg ), men fordi det går litt kjappt i svingene :-)

Er det virkelig slik turn off ....

Eller er det forskjell på type feil man har?

Klarer man å skille mellom typiske "haste-feil" og "stokkdum-feil" ?

*bare undrer*

Skjult ID med pseudonym Zitelle sø. 28 okt. 2007 09:56

hmm hmm hmm.....

Jammen det finnes jo så mange typer skrivefeil!

Noen ganger er meningen bak ordene så tydelige og gode at jeg ikke hefter meg ved feil overhodet.
Andre ganger er meningen syltynn, ingenting blir sagt annet enn bla bla - da er toleransegrensen min laber.
Noen skriver perfekt bortsett fra og/å eller konsekvent to t´er i ordet "et". Ingenting å bry seg om. Det kan læres.
Noen har masse feil i en profiltekst - kanskje det sier noe om personlig evne og prioritering til f.eks godt arbeid/nøyaktighet?
Dysleksi er en sykdom - slike skrivefeil kan man ikke noe for. Men man uansett se forskjell på dysleksi og slurv.
Muligens "snert" i et språk har med grad av år bak en chattekanal, hva man har lært seg av fraser og kan være misledende?

Likevel mener jeg evne til et relativt greit språk kan ha med "likhet" som person å gjøre. Om et menneske skriver feil kan dette mennesket ha en fysisk aktiv jobb og bruker språket lite til forskjell fra akademikeren som leser mye. Dette har selvsagt ikke med intelligens å gjøre, men prioritering og trening å gjøre. Muligens?

jeg er imidlertid allergisk hehe på atte folk bruker fasste chatte språk for og si meningen sin fordi atte jeg syns det er irriterende å lese dessuten liker jeg att det norske språket skal få over leve på en måte som ikke blir alt for muntlig men at vi har et skrift språk åsså og en ting til deling av ord hehe si meg har vi blitt dårligere til det her i norge for atte det ser jeg mye feil hos altså bare så det er sagt!!!!!!!!!!

På resturant kan man ofte lese om "kåte letter" og her om dagen gikk jeg forbi et skilt hvor det sto med flotte, skjeve røde bokstaver:

"EKTE HALAL FÅR I KÅL KJØTT AV SVIN KR. 49 KR KILOEN"


Litt søtt da :-)
Zitelle.

Skjult ID med pseudonym jente32 sø. 28 okt. 2007 10:05


ja det er jo mange av våre nye landsmenn som har "pissa i fryseren" eller kommer "plutselig tilbake"...

språk er gøy ;-)

Skjult ID med pseudonym tina sø. 28 okt. 2007 13:19

Regner med det siste avsnittet i teksten til Zitelle var en spøk, siden det er norsk rettskriving som blir debattert her

(mann 40 år fra Oslo) sø. 28 okt. 2007 13:34 Privat melding

hyggelig at så mange har meninger om det her, selv om det som vanlig blir diverse digresjoner;D