Alle innlegg Sukkerforum

World of Warcraft

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym gnome on. 15 juli 2009 13:55

Hvordan ligger det an med spille interessen hos jentene? Vi gutter liker jo gjerne litt lek og spill - sånne litt barsnlige ting - PC spill etc. Er det noen jenter her som liker å spille World of Warcraft for eksempel?

(kvinne 45 år fra Østfold) on. 15 juli 2009 14:06 Privat melding

Som singel mor til gutter så må det innrømmes at her i huset har vi Wii, plastation 2 og 3, DS, PSP..
Foreløpig så er jeg regerende mester i Guitar Hero :)
Surt å måtte si at gutta begynner å få litt mer dreis på Mario enn meg, men akk, slik er nå livet ;)

Brettspill, kortspill og slike ting som er sosialt er morro :)

Men WOW? NEI, til og med jeg har en grense og den går der.. Kjenner til altfor mange som er blitt avhengig (og det har vel ryki et og annet forhold bortover pga det).

Skjult ID med pseudonym Pixie on. 15 juli 2009 14:15

Ikke Wow eller lignende på nett, men gjerne brettspill og rollespill av den gamle sorten! Har med vilje unngått å prøve WoW og Warhammer på nett, da jeg har nok av hobbyer som tar tid;-) Men det gjør meg ingenting om han spiller, så lenge han ikke bruker all fritiden sin på det. Tv-spill er bare moro det:-) Det kommer vel an på om han har andre interesser også, eller bare sitter hjemme!

Skjult ID med pseudonym Isabjella on. 15 juli 2009 14:58

Hvafor`no...?

Skjult ID med pseudonym sunway77 on. 15 juli 2009 15:13

har en venninne som er hektet på det spillet,(U)heldigvis fant hun seg en type med samme interesse for galskapen,så der sitter de da....spiller...
det skal bli interessant å se hva som skjer, når de får de barna de prøver å få....:-) om de klarer å slutte...
jeg kan selv være ganske så tv slave,men aldri at tv går foran moro med venner eller andre ting som foreslås...
hun har fått gjennomgå når hun har gått for langt,og har skjerpet seg noe.
tror wow er et spill som ikke kan sammenlignes med de fleste andre,du blir jo aldri ferdig,nye ting å betale for,og at sitter du som leder for en gruppe,så er det vanskelig å trekke seg ut fra spillet...
og vet om mange som sliter i forholdet,evnt gått fra hverandre,fordi gjerne han har sittet konstant med spill(wow) og poker på nett
selv liker jeg jo supermario he he,men det går man jo fort lei.

Skjult ID med pseudonym sjef on. 15 juli 2009 15:23

WoW er vel den mest barnslige spill som finnes.. kaster spell og slå drager og gnomer i hode...
Kastet ut flere på jobben siden de kom bestandig for sent siden de satt oppe hele natten og hadde raids , men de hadde deverre ikke raid på jobb..

(mann 40 år fra Sør-Trøndelag) on. 15 juli 2009 15:28 Privat melding

@Sjef: Da er egentlig alle TV spill rimelig dumme da :P

Skjult ID med pseudonym GM/DM on. 15 juli 2009 16:06

Civ 4, Total War Rome, EU3... Det er de pc-spillene jeg spiller, men blir liten tid til det mellom rollespill, brettspill, tvserier, og diverse andre ting...

(mann 51 år fra Oslo) on. 15 juli 2009 16:29 Privat melding

@sjef, problemet er vel at de ikke gjorde jobben? Om de ikke fikk gjort jobben fordi de hadde sittet oppe å lest klassisk literatur, hadde det vært bedre?

@GM/DM. Like PC-spillene dine :)

Skjult ID med pseudonym wintermute on. 15 juli 2009 16:41

Jeg har alltid syntes det er teit at gutta får kritikk fordi de bruker tid på TV- og PC-spill. Jentene kan bruke hele kvelden på å glo på søppel på TV, f.eks såpeoperaer som Hotell Cæsar, reality programmer, jakten på kjærligheten, ungkaren, top model og annen dritt. De kan sitte i timesvis og være asosiale med nesa i en bok. De kan chatte med venninner til langt på natt og sende hverandre fjåsete meldinger på MSN messenger med det av siste sladder, krydret med prompe emoticons. Likevel blir vi kjeftet på fordi vi bruker litt av kvelden vår på dette, fremfor å ta del i "hennes" aktiviteter.

Skjult ID med pseudonym carmina on. 15 juli 2009 16:50

Hver sin lyst sa kjerringa............

Brettspill og kortspill er min greie.
Jeg er jente Wintermute, men ser ikke på TV mer enn nødvendig. Radio er tingen. Da kan man gjøre andre ting samtidig. Men det er MEG da.

Spill så mye du vil du gnome.

Skjult ID med pseudonym sjef on. 15 juli 2009 17:35

CCL77 WoW er ikke tv spill...

(mann 40 år fra Sør-Trøndelag) on. 15 juli 2009 17:45 Privat melding

@Sjef: Nå er du bare vanskelig..Uansett ikke poenget.. Er vel samme hvilken type skjerm noen bruker mange timer daglig å glane på egentlig er det ikke det da? Eller er det mer sosialt akseptert å glane på en TV skjerm? :p

Skjult ID med pseudonym Sunbum on. 15 juli 2009 18:00

Voksene menn som leker med Tv-spill/dataspill er turn-off..

(kvinne 40 år fra Troms) on. 15 juli 2009 18:01 Privat melding

poenget er ikke hva som er værst av tv titting og data spilling mener nå jeg.
men når det tar overhånd,det er da det blir gale:-)
jeg vet at enkelte dager blir de ikke med på ting uansett,for da har de avtale med 20 fremmende om å spille online wow:-)
de sier det er deres hobby,men jeg kaller ikke min tv titting hobby,er mer en uvane.:-)
men jeg har snakket med venninnen min om det,og hun sier og at de må kutte det helt ut om det skal funke.
for nå er det hun som er "leder" for de andre som spiller på laget hennes,og da blir hun vel nødt å være tilstede.eller gi bort plassen sin til noen andre...
men skal sies at det var værre tidligere:-)

(mann 49 år fra Oslo) on. 15 juli 2009 18:21 Privat melding

Spiller ikke tv spill eller pc spill CLL
Tok noen runder playstasjon med kidds men hvis jeg sitter der 5 timer i året så er det mye

Skjult ID med pseudonym unggutten on. 15 juli 2009 18:30

Når det kommer til om PC er turn off eller ei, er det ikke avhengig av hvor mye tid og hva prioritet PC/TV spillet har i hverdagen? Kan forstå det dersom jentene ikke liker det fordi gutten/mannen/whatever sitter og spiller fra han kommer hjem fra jobb til sent på kveld, men er det så turn off dersom jeg sier "Ja, jeg spiller PC spill dersom jeg kjeder meg." Er det verre å spille på PCen framfor å sette seg ned foran TVen og glo på Jerry Springer Show de timene med dautid man har?

Alt dette er forutsatt at madammen ikke er tilstede/opptatt med venninner eller lignende.

Skjult ID med pseudonym wintermute on. 15 juli 2009 19:31

sunbum og skjult id@18:15 understreker poenget mitt. Selvsagt må slike aktiviteter måteholdes, og det går fint å holde seg til et par timer spilling nå og da. Online-spill ala WoW, stiller dog i en annen klasse da disse spillene som regel stjeler langt mer tid.

Mine kamerater som er 30-35 og i forhold, skammer seg for at de bruker tid på spilling, og kutter ut etter press fra den de bor med. Jeg gjorde det samme når jeg var i forhold. Vi er en generasjon som er i større eller mindre grad vokst opp med dataspill, og spillindustrien er i dag større en filmindustrien. At vi skal behøve å skamme oss for at vi bruker tid på dette, er bare latterlig. Spilling var det som vakte min interesse for datamaskiner, og er grunnen til at jeg har en godt betalt jobb uten økonomiske bekymringer, har fin bil og bor i et rekkehus med nedbetalt lån.

Det er merkelig at dere jenter som sitter mange timer foran PCen, og bruker kvelden på å skrive innlegg i forum på et sjekkested, dømmer de som holder på med slikt. Jeg kan garantere at flere av deres yndlingsaktiviteter er minst like asosiale og meningsløse.

Slik har det alltid vært: Guttene "leker seg" med ny teknologi som datamaskiner, mobiltelefoner, mp3-spillere, hifi, hjemmekino osv, mens sakte men sikkert, kommer jentene diltende etter. Så snart det vurderes som sosialt akseptabelt.

Skjult ID med pseudonym Pixie on. 15 juli 2009 19:56

Det er jo en helt ny tråd det der om hvorfor man føler seg presset til å gi opp interesser/hobbyer når man kommer inn i et forhold. Har aldri skjønt det der jeg? Jeg har aldri ønsket meg en mann som må være med meg/se meg 24/7, for meg kan han godt bruke flere timer med Xbox'en eller spille WoW. Men går det utover jobben hans, eller han aldri vil være med på noe annet, er det takk og farvel. Hvorfor er det så skammelig å bruke noen timer på WoW mens det er fullstendig legitimt å sitte klistra til tv-skjermen hele søndagen og glane på menn som jager en ball? Jeg ville aldri forlangt at han skulle slutte å spille så lenge det handler om noen timer noen dager i uka!

Er det virkelig bare meg av jentene her som ser moroa i storskjerm, mørklagt hus, en passe samling venner og Resident Evil på xbox'en?

(mann 51 år fra Oslo) on. 15 juli 2009 19:57 Privat melding

Det er ikke bare jenter som dømmer oss som bruker nye kulturelle uttrykksformer som spill. Det hele starter med Sokrates som var meget skeptisk til de nye greiene med å skrive ned historiene, da han mente det ville ødelegge den muntlige fortellertradisjonen. Den historien har gjentatt seg. Alle nye medier har blitt møtt av skepsis hos godtfolk.

Skjult ID med pseudonym spanker on. 15 juli 2009 20:08

Dersom jentene ønsker å konkurrere med pc-spill så burde de kanskje gjøre seg litt mindre gørrkjedelige? Det er jo en grunn til at mange gutter prioriterer spilling fremfor jenta si. Det er klart jentene blir rasende og synes det er en turn-off - de må konkurrere og blir sjalu på maskinen. Jenter har generelt dårlig evne til å leke å ha det moro - de er rimelig selvhøytidelige igrunn.

Skjult ID med pseudonym enigma on. 15 juli 2009 20:10

Alt med måte tror nå jeg...enten det gjelder WoW eller hekling.

Skjult ID med pseudonym oslomann on. 15 juli 2009 20:13

@ wintermute

Hehe, bare se på hvor mange jenter som har begynt med snus de siste årene. Da jeg brukte det for en del år siden var det kun menn som brukte det, og absolutt alle jenter jeg møtte var sånn "ææææsj, snuser du?" Nå bruker mange jenter det selv, mens jeg for lengst har sluttet, og det er min tur til å vise min skuffelse/misbiligelse (noe jeg også gjør). Eller fotball. Da jeg for 10-15 år siden pleide å gå veldig mye på fotballkamper en periode, var sikkert 95 prosent av publikum gutter/menn (noen få jenter var det der, men ikke mange). Nå er det masse jenter som går på fotballkamper, og de utgjør sikkert ofte 20-25 prosent eller mer av publikum. Og antallet ser ut til å øke for hvert år. Drikking er det samme. Mange jenter/kvinner drikker jo i dag bortimot like mye som gutta. Synes omtrent hver eneste jente jeg ser på gata har mp3-spillere og går med propper i øra, noe som ikke er så bra for meg siden jeg liker å ta kontakt med jenter på dagtid i blant. Og stadig flere jenter er jo på vei inn i tradisjonelle mannsposisjoner/-yrker i samfunnet (det er bra). Ingen blir vel for eksempel lenger overrasket over å se en kvinnelig elektrikker?

Jentene tar etter oss gutta på alle områder, både de gode og de dårlige. Dataspill og tv-spill kommer nok mer og mer det også, ikke minst hvis spillutviklerne blir flinkere til å produsere nye produkter som i større grad er rettet mot jenter, slik for eksempel snusprodusentene og mobiltelefonprodusentene (innen design) har gjort.

Skjult ID med pseudonym po on. 15 juli 2009 20:15

og så er det jo vi som bruker altfor mye tid på sukker forum

Skjult ID med pseudonym enigma on. 15 juli 2009 20:17

hehe...ja....men der ER jo sosialt da :-)

Skjult ID med pseudonym Kokosøster on. 15 juli 2009 20:19

Enig m Pixie,
Nå spiller jeg ikke men fuglene skal vite at jeg sløser bort masse tid på andre mer eller mindre meningsløse men lett avhengighetsskapende dill.

Noe helt annet om det går ut over jobb/økonomi/helse eller prioriteres foran alt som kan deles med andre. Da må det være lov å si sorry mac.. ultimatum ;p

Skjult ID med pseudonym wintermute on. 15 juli 2009 20:25

@Pixie: Du er nok ikke den eneste, men foreløpig er du en av svært få. Det er også en del fordommer i bildet; mange jenter har bilde av menn som spiller som asosiale nerder uten sosiale antenner. I vennegjengen som samles for øl og spilling på storskjerm, har vi økonomer, meklere og IT-utviklere, og de fleste trener aktivt. Det er tidligere syklister på landslagsnivå, og mennesker som deltar i Birken, Sentrumsløpet og Wasaloppet hvert år.

De fleste gutta jeg vokste opp med hadde en Atari 2600, commodore 64, Amiga eller NES på gutterommet, og de befinner seg i alle samfunnslag.

Skjult ID med pseudonym sunway77 to. 16 juli 2009 00:24

jeg kjenner ikke så mange som spiller wow,men har en god venninne som bruker mer tid en det er sunt.
her går det hele kvelder,og pga at dette er et spill som de samarbeider flere på lag....
tv eller andre tv spill,data spill,er ikke slik som det,det går an å pause,slå av, og spille videre neste dag.det går ikke med wow... + at de blir avhengige. self det hender vel ikke alle,men jeg tar det eksemplet som passer for meg,siden min venninne er så dypt inne i det.... det har hun vært i mange år nå....
hun og eksen hadde ikke trengt det store huset de hadde,de satt alltid på data rommet etter arbeidstid uansett....:-)gjerne med middagen foran pc og...:-)
andre kollegaer og kjente,bruker all fritid foran pc mens dama og ungene gjør andre ting.
greit med litt spilling,men alt med måte,gjelder vel det meste i livet...

Skjult ID med pseudonym enigma to. 16 juli 2009 00:48

ja, litt som alkohol kanskje?

Skjult ID med pseudonym eelo fr. 17 juli 2009 23:21

Spilte Wow før for 3-4år siden.
Jeg studerte siv.ing på Ntnu men bodde sammen med 2 kamerater som og spilte wow.
Jeg testa og ble sykt hekta. iløpet av ca 100dager hadde jeg 40-50 days played. noe som er 10-12 timer spilling hver dag :P
Droppa seff ut av skolen, slutta å trene osv..
Men klarte å slutte av meg selv etter en del månder..
Kjenner folk som klarer å spille wow 2-5 timer i uka også har du sånne som meg som blir helt hekta ;D
Nå klarer jeg fint å spille et data/tv spill i en time for så og stoppe, men uhyre skjeldent jeg gidder bruke tid på sånt
wow holder jeg meg unna, selv om det hender jeg logger inn på VT(voice chatteprg.) for å snakke med de jeg spilte med

Skjult ID lø. 18 juli 2009 02:19

jaja sjekketriks nr 1,,,spør dama?

spiller du world of warcraft?????

Skjult ID med pseudonym violet lø. 18 juli 2009 02:38

eller spør gutten.....det er faktisk noen av oss jenter som spiller også ;-)

Skjult ID med pseudonym jallabrus sø. 19 juli 2009 11:43

Ble faktisk litt hekta på Fallout3 i vinter (youtube.com/watch?v=iYZpR51XgW0).
Må innrømme at det gikk med noen timer på de mørke vinterkveldene.

Er vel ikke helt usannsynelig at jeg prøver meg på utvidelsene av spillet (Operation Anchorage og The Pitt) når høstmørket faller på :-)

Hvis noen som jeg kommer i kontakt med har veldig store fordommer mot denne formen for underholding (da med måte, og ikke en livsstil/avhengighet), ja da vil ihvertfall jeg sette et lite spørsmålstegn.

Skjult ID med pseudonym enigma sø. 19 juli 2009 11:49

Jeg kan ikke se noe problem med å spille litt så lenge det ikke påvirker andre fasetter av livet. Vesentlig mer fornufftig tidsforbruk enn å glane på TV.

Skjult ID med pseudonym mannigata sø. 19 juli 2009 13:15

@enigma
Eh, hvordan da? Et dataspill (om det er kun på pc'en din eller typre WOW) kan i svært liten grad gi deg ny viten om verden slik som en dokumentar eller nyhetssending på tv. Greit nok at det er sykt mye drit på tv (reality etc. etc.).
Men er selvsagt helt enig i at "alt med moderasjon" jo alltid er det beste i forhold til tidtrøyte.

Skjult ID med pseudonym enigma sø. 19 juli 2009 13:28

Jeg er enig at dokumentarer er lærerikt (dog IKKE nyhetssendinger på norsk TV - det har blitt altfor farget og tabloid de siste årene). Men det er neppe domumentarer folk sitter klistret til gjennomsnittlig 4-5 timer om dagen....uansett kan gode argumenter finnes på begge sider. En del pc-spill er sosiale og åpner mulighet for sosialt samvær man kanskje ellers ikke ville fått. Det er også en form for hjernetrim hvor du bruker hånd-øye koordinasjon, abstrakt tenking, rom-tid og oppfatnings samt reaksjonsevne. De som stempler pc-spill som noe nagativt stiller i samme kategori som de som sier alkohol er en uting. De er selvhøytidelige, ignorante og har ikke peling på hva de prater om. Det er forskjell på å ta en vin til maten og å være alkoholiker.

Folk FLEST gjør det meste med måte, inkludert spilling, tv-titting og drikking. Kanskje vi skal rett og slett forholde oss til det, istedet for å krisemaksimere. Vi er vel ikke her for å søke jobb i Dagbladet, er vi vel?

(mann 51 år fra Oslo) on. 22 juli 2009 21:48 Privat melding

Noen liker å trene kroppen med trening, andre hjernen med å løse komplekse problemer i spill. Og noen gjør litt av begge deler, men kaster ikke bort tiden på TV

Skjult ID med pseudonym Hammock to. 23 juli 2009 00:20

..eller trene hodet med sykkel-specs, fordi en har bestemt seg for å skaffe til veie en 29" MTB i nær fremtid.
Ikke nok med det, hodet har også bestemt at det ville være mer interessant å bygge en fra scratch med deler kjøpt inn fra diverse steder på nett. Rammestørrelser, geometri, tester, merker, deals, wheels, ebay, tilpassning. Tror jeg blir grønnsak før uka er omme. Burde kanskje ikke si det, men har vært innom gammel lærdom iform av pythagoras også .
Sorry, en liten avsporing.

Kanskje mer fornuftig å bygge sykkel på mørke høstkvelder enn å "spille data" :-)

(kvinne 33 år fra Akershus) to. 23 juli 2009 00:37 Privat melding

Vel, jeg er enig i at alt skal tas med moderasjon.... Jeg har en tendens til å følge med på mange serier, og jeg koser meg med de... Jeg har også en åpen wow-konto, men er av typen som sjeldent spiller siden det er så mye annet som skal gjøres. Men jeg liker wow, så absolutt :)
Det er veldig mange mennesker som gjør det. Og jeg var samboer i 3 år med en som spilte mange forskjellige dataspill og wii-spill og PS-spill, noe som ikke plaget meg. Startet å spille wow sammen da det kom, og det er første spillet jeg har spilt. Jeg falt aldri for konsoller jeg, nyere enn NES ;)
Men hver sin last og hobby! Jeg har for mange forskjellige :P

Skjult ID med pseudonym kit lø. 25 juli 2009 18:15

@ Hammock, det er mulig det er mer fornuftig for deg å trene på å bruke fingrene enn hodet på mørke høstkvelder... :)