Alle innlegg Sukkerforum

Middag for 1

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym po on. 15 juli 19:14

Nå skal jeg snart gå å lage middag. Man finner jo sine favoritter som singel, selv om det ofte er det hyggligere og like billig å lage mat til to. Men her på sukker er det sikkert mange som har laget seg oppskrifer som er :
1) fort gjort 2) har få eller billige ingredienser og 3) er godt. Noen tips til kokeboka mi?
Jeg har en gjedde i frysern ??? : )

Skjult ID med pseudonym Vinglepttr on. 15 juli 19:16

Fjordland. Så jeg venter spent på tips jeg og.

Skjult ID med pseudonym jepp on. 15 juli 19:25

jeg spiste en halv pizza i går og en halv en i dag.. men varierte litt.. i går drakk jeg saft til, mens i dag slo jeg meg løs med appelsinjuice..

variasjon er viktig, hvis ikke går man lei :-)

Skjult ID med pseudonym po on. 15 juli 19:30

Nei... sånn kan det jo ikke være... -ikke hele tiden? Det er jo så mange som skriver i profilen at de er glad i å lage mat?

Nå skal jeg på kjøkkenet og steke 1 løk og litt bacon, ha oppi en boks ansjos og en boks hemetisk cherrytomat .
Så lar jeg det så på plata, mens jeg gjør noe annet. Og så koker jeg pasta og river parmesan når jeg er sulten.

Skjult ID med pseudonym Ada on. 15 juli 19:31

To grove, ristede brødskiver, 2 varme fiskekarbonader/kaker, grønn salat, tomat, agurk/sur agurk, litt remulade eller andre dressing. Nam, nam faktisk, sundt og lettlaget, eller ?

Skjult ID med pseudonym pgmp on. 15 juli 19:31

Gjenngangerene er pasta, karbonader, kotletter, fiskepinner, toast og hjemmestekte burgere.
Burger med potetsalat i stedenfor dressing er glimrende variasjon!

Skjult ID med pseudonym po on. 15 juli 19:39

Hørtes godt ut Ada!
Sleng ut en pasta oppskrift da pgmp?

Skjult ID med pseudonym chef on. 15 juli 19:43

det er ikke matlaginga som er det kjedelige, det er oppvasken...

Skjult ID med pseudonym po on. 15 juli 19:46

Mini oppvaskmaskin! Kanskje en av mine beste investreinger noen sinne. Måtte bli over 30 før jeg skjønte at oppvaskmaskin ikke bare bør være lovpålagt ved samboerskap, men faktisk helt nødvendig for sigle også.

(mann 39 år fra Sør-Trøndelag) on. 15 juli 19:49 Privat melding

Tja skal vi sjå..

En gang i tiden så skulle jeg få med kompiser på å lage Hyrdepai.. Det var vist veldig "advanced", så neste gang måtte vi lage noe lettere fikk jeg høre.

Så fant da opp noe nytt!! Det er billig, det godt, og du blir mett :p.

Pai for single late mennesker!
2-4 porsjoner (med litt salat ved siden av, er det for meg som regel 3 middager)

Du trenger:

500 gr Karbonade deig
1 boks chili bønner
2 poser potetstappe
1 ost (en liten Norwegia, du trenger ca halve tror jeg)
1 pose Santa Maria Chili con carne mix
1 l melk

Stek opp kjøttdeigen, ha så i litt vann og bland den med spice mix posen (sånn som taco kjøtt).. Hell så i chili bønnene, og la det "steke" vekk litt av vesken (er ikke så farlig tror jeg)
Kok opp potetstappen som det står på posen.

Ha først i 50% av kjøtt/bønne miks, så 50% potetstappe, så resten av kjøtt og bønnemix og så resten av potetstappen.. Ha ost på toppen, som når en lager Lasagne..

Sett den så i ovnen på rimelig varmt :P Sånn som lasagne, dvs 200-250 grader tror jeg.. Det er litt whatever egentlig, så lenge bare osten smelter hehe.

Er god med litt salat, og/eller brød ved siden av :).

Det høres kanskje ut for noen som mye gidd, men det er faktisk ikke det :D.. Er ypperlig for mikro ovn oppvarming og :)

Skjult ID med pseudonym amadeusM on. 15 juli 19:51

Tar deg en Nodee istedet..og sløv med sushi :)

Skjult ID med pseudonym Rm32 on. 15 juli 19:53

Hva med middag for to uten frossen gjedde?? :-)

Kyllingbryst brunet i stekepanna, og så stekt på middels varme i stekeovn sammen med alt det man måtte ha av grønnsaker i kjøleskapet samt en god posjon olivenolje. Spises gjerne sammen med litt salat eller en brødskive. Lettvint. Bytt gjerne ut kyllingbrystene med fiskestykker. Lages på samme måte. Enkelt og variert!

Skjult ID med pseudonym pgmp on. 15 juli 19:54

Fjordland knock-out ala pasta:
Putt spaghetti, litt plantemargarin og piffi i en kjele med vann. Kok opp. Prøv å treffe med vannmengden så du slipper å helle ut vann og krydder.
Serveres med revet gulost, hoff pommes frites krydder og heinz ketchup.

Skjult ID med pseudonym Ada on. 15 juli 19:55

En pakke karbonade/kjøttdeig freses med en hakket løk og deles i 2. Den ene delen kan man spare til neste dag. Den andre delen kryddres godt og blandes med hakket nykål/kinakål og kokes ferdig med litt vann. Når vann er fordampet, er retten ferdig å nyte med oppvarmet/nystekt baquette. Den sparte delen av kjøttdeigen kan man blande med hakkede tomater på boks for å få en deilig kjøttdeigsaus til pasta :) Enklere kan det ikke være. Men....glem ikke å bruke krydder : oregano, basilikum, pepper , chili osv.

Skjult ID med pseudonym kit on. 15 juli 20:02

Hiv en frossen laksebit i en microform.

Fyll på med frosne erter og brokkoli. Litt vann med salt og pepper.

Inn i microen, og bølg til det er passe. Ca 5 -6 min. Brød til hvis du vil.

Sunt, billig og kjapt.

Skjult ID med pseudonym Kokosøster on. 15 juli 20:12

Takker for nytt verb, kit :o)
Har faktisk manglet et for akkurat det.

Skjult ID med pseudonym hingsten on. 15 juli 21:01

Stek en entrecote, mens du putter 2-3 poteter i micoen 5 minutter. (i ildfast med litt vann og lokk),
en tomat eller lignende og vips alt klart på 7-8 minutter.
samme med koteletter, laxefilet, snitzel.. 1/2 kylling..
varier med potetstappe..ris..alt 7-8 minutter og viktig for et sundt kosthold.

er man to spanderer man mer tid på kjøkkenet selvfølgelig..bon apetitt..

Skjult ID med pseudonym LBL on. 15 juli 21:18

Mulig jeg fremstår som litt blond nå, men kan man virkelig koke poteter i mikro' n? ... og på 5 minutter? Blir det like bra som å koke poteter på gammelmåten?

Skjult ID med pseudonym hingsten on. 15 juli 21:22

det går meget bra, det blir delvis som bakte poteter..
det avhenger litt av styrken på din micro også,
og er du kresen på at potetene må være jevnt kokte, så snu de etter 3 minutter..
husk litt vann i bunn og lokk, holder med en dyp tallerken og en skål over. litt damp ut er bare positivt..bare prøv,..
det er sogar nattmatt etter sene nattetimer for hingsty.. med stekt egg eller bacon om hingsty har fint besøk..

Skjult ID med pseudonym yeehaw on. 15 juli 21:25

Spaghetti Bolognese:

Spaghetti
kokende vann
karbonadedeig
ferdigsaus etter ditt eget ønske.

Steik kjøttet, tilsett pepper og ev. andre krydder
Kok spaghettien så lenge teksten på pakken foreskriver. Tilsett sausen og rør det sammen med kjøttdeigen.

Hell ut på en tallerken og servér!

Godt, sunt, enkelt og raskt å lage, billig.

Skjult ID med pseudonym (*) on. 15 juli 21:46

Hakk løk (rødløk, hvitløk..) og gulrøtter. Stek litt i stekepanne, hell så i litt vann, litt buljong, salt og pepper.1-2 ss tomatprre/soyasaus. kokes bittelitt (nesten myke gulrøtter) fyll opp med bulgur. Tata ferdig, og ok sunn mat. minimum med oppvask hvis du spiser rett fra panna.

Nuddelsuppe med hakka grønnsaker. En pose med nuddler (eller to) kokes med det du har av grønnsaker.. : )

Skjult ID med pseudonym Pixie on. 15 juli 21:56

Stek en skinkebiff eler kyllingfilet, kutt opp grønnsaker og hiv oppi panna. Smaksettes med krydder, hvitløk eller urter, eller hell en pose woksaus over grønnsakene etter at du har tatt ut biffen. Bølg (takk, kit!) ris eller nudler til om du vil, eller nyt godt brød til. Sunt, godt og kjapt!

Eller hva med en god salat? Lun pastasalat med skinke og masse godt grønt for eksempel, nydelig sommermat!

Skjult ID med pseudonym stjerne on. 15 juli 22:43

I dag ble det makaroni med ost....og masse flytende smør.
Denne tråden skulle vært i forrige uke...Er ikke vant til å lage mat til en..
Blir bedre når ungene kommer hjem igjen...da må jeg skjerpe meg.