Alle innlegg Sukkerforum

Plastiske operasjoner

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym kjekkmann on. 22 juli 2009 12:46

Dette er etter hvert såpass vanlig at det fortjener oppmerksom her på sukker (-:

Hvordan reagerer dere når dere oppdager/blir fortalt at en person man er eller har lyst til å bli kjæreste med har fikset på utseende? Har det noe å si? Er det forskjell på hvilken kroppsdel som er fikset?

Om hvis man selv har hatt en og annen operasjon, når forteller man den andre part dette? Mange fikser på ting som barn, typisk initiert av foreldrene og før barnet selv synes de er et problem, og får dette også dekket av det offentlige. Er det forskjell på dette og operasjoner foretatt i voksen alder?

Skjult ID med pseudonym mann40 on. 22 juli 2009 13:23

Jeg datet en dame som hadde hatt en "nose job". Det gjorde meg ingenting.

Skjult ID med pseudonym [] on. 22 juli 2009 14:03

Fra hareskår til brystimplantater.. Ja, det er en forskjell.

Skjult ID med pseudonym spantax on. 22 juli 2009 14:16

Det ville ikke spille noen rolle for meg, så lenge hun ikke var sykelig opphengt i det hun hadde gjort, eller ville gjøre!
Om ei jente velger plastisk kirurgi for å fikse på noe ved kroppen sin om det er fordi hun har komplekser, eller fordi hun bare hadde lyst til å endre på noe ved seg selv så er det viktigste at hun er fornøyd og komfortabel med hvordan hun ser ut nå!

For meg så blir det akkurat det samme som om ei jente har opplevd noe vondt tidligere i livet. Det har vært med på å gjøre henne til den hun er i dag, og det er tross alt den personen jeg har blitt interesert i!
Om hun har operert et hareskår, fikset på nesen eller om hun har brystimplantater spiller ingen rolle for meg hvertfall!

Skjult ID med pseudonym kvinne40+ on. 22 juli 2009 14:19

Folk har jo ulike årsaker til å fikse på utseendet sitt. En stor nese kan være årsak til store komplekser for en kvinne, og hun kan ved en operasjon få det mye bedre med seg selv.
En kvinne som ikke liker, eller aksepterer utseendet sitt holder seg ofte i bakgrunnen og har ikke samme utstråling som en kvinne som liker seg selv som hun er, uansett om hun har modelkropp eller er trillrund. Dette gjelder sikkert menn også.. Det handler om utstråling, holdning og blikk... Det kommer innenfra... Skulle en operasjon endre en persons livskvalitet til det positive, så er det jo flott.

Men for å sette på spissen det TS spør om: Finner jeg ut at Arne en gang var Anna, så rygger jeg nok...;-))

Skjult ID med pseudonym Elikapeka on. 22 juli 2009 14:24

Hmm..vet ikke om jeg har truffet noen gutter som har gjennomgått kosmetisk kirurgi..hva er det gutta("mannen i gata") fikser på for forfengelighetens skyld, egentlig? Så lenge det ikke innebærer noen form for implantat, rumpe-/legg-implantat feks, er det greit for meg...implantater er småekkelt, synes jeg..:S

Hareskår og slikt er heelt greit for meg..kan nesten være ett pluss, for da har han noe unikt ved seg..:P (ja, jeg er rar..;))

Skjult ID med pseudonym |DuOgJeg| on. 22 juli 2009 14:53

Jeg fikk fjernet håret midt på toppen av hodet permanent, og gjort tennene littegrann skjeve. Og så fikk jeg transplantert litt hår her og der på kroppen, fra hodet. Og så fikk jeg kortet meg ned så jeg ikke er så høy som jeg var. Og lagt til bittelitt fett på sidene av magen. Billig var det jo ikke, men. Hva gjør man ikke for forfengeligheten...

Skjult ID med pseudonym Elikapeka on. 22 juli 2009 15:04

Hehe..niiice!;)

Skjult ID med pseudonym hmmm on. 22 juli 2009 15:07

@ duogjeg

Velkommen til den store grå massen...;-))

Skjult ID med pseudonym jente 3 on. 22 juli 2009 15:59

Men hva synes gutta her om implantat pupper? Brystreduksjon kan jeg skjønne... Men kjenner jo mange gutter som sier de synes store pupper er litt vulgært og egentlig bare morsomt til pornobruk.
Jeg synes det er rart med pupper som står rett opp når damene ligger på stranden, og synes ofte ikke det er pent gjort.

Skjult ID med pseudonym Lyskespark on. 22 juli 2009 16:15

Det er selvsagt uproblematisk at folk fikser på utseende hvis de har lyst. Det er en ufordragelig dobbeltmoral dette med at man ikke skal fikse på utseende mens det er helt ok å bruke tusenvis av kroner på hudpleie, stylist, sminke, personlig trener, klær osv osv.

Noe sier meg at de som klager på andre mennesker der har fikset litt på utseende er de som ikke har råd og vet at de har mye å hente på det selv.

Vet at jeg provoserer med dette innlegget, men tipper dette er ganske nær virkeligheten.

Hvis du blir provosert, ja da beklager jeg at jeg er den som må fortelle deg dette.

Så kort og godt:
Hvis jeg dater ei som har fikset på utseende er det meg revnende likegyldig.

Skjult ID med pseudonym Elikapeka on. 22 juli 2009 16:26

..det er jo ikke alltid at resultatet blir like pent, da..
http://www.dailyhaha.com/_pics/catwoman.jpg

Skjult ID med pseudonym DrKosmos on. 22 juli 2009 16:30

Så lenge de gjør det for å føle seg bedre på en eller annen måte så er jeg helt for det.
Om de gjør det for noen andre så er jeg ikke spesielt for det.

Skjult ID med pseudonym [] on. 22 juli 2009 16:38

Det er ikke snakk om å klage "lyskespark", synes bare det er litt trist... At noen må legge seg under kniven for å ha det bra med seg selv...

(mann 43 år fra Oslo) on. 22 juli 2009 16:39 Privat melding

Ser jeg blir dratt inn i diskusjonen her ;-p

En operasjon tatt for å rette opp en "skavank" er det vel de færreste som vil se som negativt. Det jeg personlig nok ville reagert på er ting av typen fettsuging-på-slanke-jenter, silikonimplantater som tar ei fra en god B-cup til en tåpelig D-cup. Men smaken er som baken - delt (så sant man da ikke har operert seg slik at man har tre rumpeballer...)

Skjult ID med pseudonym gørl on. 22 juli 2009 16:40

Du dr. kosmos?

Skal jeg være ærlig, så gjør vi veldig mye for andre og ikke oss selv i første rekke. For 20 år siden var det ingen kvinner som hadde noe behov for å barbere seg nedentil. Nå må man det for å ikke bli kalt turn off av majoriteten. Hadde det vært opp til meg, hadde jeg latt det gro, men når majoriteten av menn liker oss kvinner annerledes for tiden, må jeg ta konsekvensen av det. Det er det samme med puppestørrelser og mange plastiske operasjoner også. Føler vi at vi kan bli mer attraktive, gjør vi det om vi synes vi får nok igjen for pengene. Men er så lei av å høre at jeg gjorde det bare for meg selv! Det er i beste fall en kombinasjon.

Skjult ID med pseudonym Løsbart on. 22 juli 2009 16:47

Dette fikk meg til å tenke på en scene fra TV-serien Coupling. To damer beundrer en skikkelig sexy dame med enorme bryster:

- But are they real?
- Of course not, they look too natural.

Sånn rent utseendemessig gjør det ingen forskjell om noen har forstørret puppene eller gjennomført en nosejob, men jeg klarer ikke å la være å tenke at dette er svært overflatiske mennesker. Mulig det er fordommer, at det ikke gjelder alle, men jeg tror nok kvinner som har foretatt slike kosmetiske inngrep jevnt over er mer forfengelige enn andre kvinner. Så derfor er det turnoff for meg. Så kan man spørre om hvorfor jeg da synes tatoveringer er sexy, det er jo også en form for forfengelighet? Tja, det er kanskje en annen form for forfengelighet.

Skjult ID med pseudonym DrKosmos on. 22 juli 2009 17:12

@Girl

Du har helt rett, vi gjør masse for andre. Jeg mener endog at når det kommer til utseendet så bør man i det store og hele kun gjøre permanente inngrep når man har store problemer med dette selv.

Å stusse duksen er vel ikke det samme som å gjøre en "permanent" endring av kroppen? Hva kvinner og menn liker / drømmer om er en ting. Men mener ganske bestemt at svært få menn lar være å bli sammen med en dame på grunnen av hva hun gjemmer i BHen?

Skjult ID med pseudonym Lyskespark on. 22 juli 2009 17:39

@[] opp i tråden her. Det er ikke trist, det er faktisk helt topp! Hvis et menneske blir mer lykkelig, hva er bedre en det? Det som er trist her er slike folk som deg der insinuerer at vedkommende ikke hadde det bra med deg selv osv. For det er faktisk ingenting i det å ta en opperasjon som tilsier at de ikke var fornøyd med seg selv. Det er alltid noe som kan bli bedre selv om man er fornøyd.

Skjerpings!

Skjult ID med pseudonym Undrer on. 22 juli 2009 17:53

Jeg tror dessverre det er slik at mange som utfører kosmetiske operasjoner ala brystforstørrelse, ikke er mer fornøyd etterpå. Handler ikke dette vel så mye om selvfølelse som selvtillit? Er det ikke noe annet man ønsker å forandre på etter at puppene er store nok?

Skjult ID med pseudonym [] on. 22 juli 2009 17:58

Hvorfor forandre på noe man er fornøyd med?
Jeg bare lurer...

Skjult ID med pseudonym Undrer on. 22 juli 2009 18:00

Er det ikke mulig å finne en eller annen ting man er misfornøyd med uansett? Og så viser det seg at det man burde jobbe med før alt annet, er ens egen selvfølelse.... Trist egentlig

Skjult ID med pseudonym Lyskespark on. 22 juli 2009 18:01

Hvis du har vansker med å forstå at man ser forbedringspotensiale i noe man i utgangspunktet er fornøyd med, sier en del om din filosofi i livet. Jeg tror ikke jeg kan hjelpe deg.

Skjult ID med pseudonym Undrer on. 22 juli 2009 18:03

Er det til meg du henvender deg Spark?

Skjult ID med pseudonym Lyskespark on. 22 juli 2009 18:03

@Undrer, skulle være interessant å se om du var i stand til å produsere noe holdbar argumentasjon for ditt syn. Det er bare føleri og vissvass bassert på fordommer fra ende til annen.

Skjult ID med pseudonym Undrer on. 22 juli 2009 18:09

Å se forbedringspotensiale er bra, og det er vel nettopp det jeg ønsker at disse unge flotte (som de dessverre er) jentene ser selv:-)
At de ser at det er mulig å jobbe med å bedre selvtiliten på andre måter enn å forstørre brystene eller forminske ørene.

Tror det ofte handler om en forvrengning av virkeligheten - at de føler de ser annerledes ut enn de er, men om man hadde spurt en utenforstående, så hadde de fått et annet svar.

Legger til at dette handler om plastiske operasjoner som ikke vil dekkes av trygdekontoret, det vil si det er helt og holdent opp til vedkommendes selv å vurdere hva som er "pent og ikke".

(mann 41 år fra Oslo) on. 22 juli 2009 18:14 Privat melding

@Undrer, kan du levere et holdbart argument for at de sliter med selvtilliten? Det er ingen automatikk i det å slite med selvtilliten og det å få utført plastisk kirurgi. Hele argumentasjonsrekken din hviler på dette premisset. Du har derimot ikke evnet å vise at dette stemmer.

Skjult ID med pseudonym Lyskespark on. 22 juli 2009 18:16

@Undrer det er jo du som har problemer med virkeligheten slik du generaliserer...

Skjult ID med pseudonym Æsj on. 22 juli 2009 18:18

Jeg synes bare det er ekkelt jeg.
Ja takk til kropper med "feil" :D

Skjult ID med pseudonym Undrer on. 22 juli 2009 18:25

Skulle ønske det var mulig å unngå å se svart/hvitt på ting i en diskusjon for en gangs skyld....
Jeg generealiserer overhodet ikke, jeg tror tvertimot det å generalisere noe som helst er komplett umulig.
Det jeg forsøker å si er at det er NOEN som kanskje med fordel kunne ha forholdt seg til sine komplekser på en annen måte, er mange der ute gjør.
For er det en ting man kan være enige om, så er det vel at de som utfører kosmetiske operasjoner har en eller annen kompleks for for noe. Å ha komplekser påvirker ofte selvtilliten.

Jeg jobber innenfor psykisk helsevern, og ser mange unge jenter som har et anstrengt forhold til egen kropp. Dette er flotte unge jenter, som ikke har noe som helst grunnlag for å ha komplekser, men de har det fordi de mangler selvtilliten. Mange tør ikke gå i bikini på stranden.

Håper dere forstår meg bedre :-)

Skjult ID med pseudonym Undrer on. 22 juli 2009 18:29

....... og grunnen til at de ikke har tilstrekkelig selvtilit, er selvfølgelig allsidig. Det handler nok mer om mangler i barndommen enn puppene som er for små eller ørene som står for mye ut.

Skjult ID med pseudonym spantax on. 22 juli 2009 18:37

@Undrer
Det du må huske på i denne sammenhengen er at folk har forskjellig smak og preferanser også!
Som du sier at du ser mange unge flotte som ikke har noen grunn til å ha komplekser for kroppen sin! Husk på at det er i dine øyne! Kanskje de har et annet syn på det, kanskje jeg har et annet syn på det!

Jeg har en kammerat som liker fyldige jenter, og synes slanke (ikke undervektige!) jenter er direkte usexy! Jeg synes at slanke sunne jenter er sexy, så der er vi forskjellige!

Til syvende og sist så er det bare den personen det gjelder som kan ta avgjørelsen på om h*n trenger plastisk kirurgi.

@gørl
Du legger frem barbering som om alle utelukkende gjør det for å tekkes andre! Det blir veldig feil!
personlig så gjør jeg det fordi jeg liker det, og jeg føler meg vel når jeg er nybarbert, og jeg kan love deg at det samme gjelder for veldig mange andre også!

(mann 52 år fra Akershus) on. 22 juli 2009 18:44 Privat melding

Skulle tro komplekser og dårlig selvtillit er en dårlig kombinasjon når en ønsker et lite kosmetisk inngrep. Nei, tror det oftere ligger andre ting bak. Mange som ønker og friske opp ting, uten at de nødvendigvis er misfornøyd med det de har :o)

Skjult ID med pseudonym Undrer on. 22 juli 2009 18:45

@ Spantax: Forstår hva du sier ........ Det er det som ofte er problemet - de streber etter å se ut som andre ønsker de skal se ut. Så mangler de kanskje troen på at å se ut som de gjør, er mer enn bra nok.

Skjult ID med pseudonym ?? on. 22 juli 2009 18:49

Det er nok like mange grunner, som folk.
Er det noen her som har gjort det? Og kan man i så fall fortelle meg hvorfor? : )

Skjult ID med pseudonym Lyskespark on. 22 juli 2009 18:51

@Undrer, nei... det er ikke slik man kan være enig i at de har komplekser. Det er derimot du som hevder at de har komplekser og akkurat slik heiaheia skrev lurer jeg på om du kan underbygge denne påstanden.

Skjult ID med pseudonym Undrer on. 22 juli 2009 18:59

Jeg sier at noen av de jeg snakker om har komplekser. De har sagt det til meg, de har vist det ved å la være å vise seg frem i undertøy, de viser med hele sitt kroppsspråk at de har lav selvtillit og komplekser.

Men dette er ingen signifikant stor andel av befolkningen ;-) Dessuten har de jeg møter på denne måten, gjerne generelt lav selvfølelse på grunn av depresjon eller andre psykiske lidelser.

Skjult ID med pseudonym Lyskespark on. 22 juli 2009 19:14

Altså er du enig i at man ikke trenger å ha komplekser for å utføre plastisk kirurgi. Du er også enig i at dette ikke trenger å være trist på noen som helst måte?

Skjult ID med pseudonym Undrer on. 22 juli 2009 19:19

Du er jammen en hard nøtt Lyskespark:-)

Jeg liker å være litt uvitende jeg .... la meg overraske, lære av andres erfaringer, men skal prøve å svare ....

Jeg valgte vel å påpeke dette med komplekser fordi det er en skummel tendens i samfunnet at noen "lar seg lure" til å endre på en kropp som i utgangspunktet er fin nok.
Og tror de aller fleste som velger å operere seg på denne måten, har mer eller mindre komplekser. Tror ikke du? Hvorfor skulle de ellers gjøre det?

Skjult ID med pseudonym Lyskespark on. 22 juli 2009 19:43

Nei, jeg _tror_ ikke de fleste har komplekser. En grunn til å gjøre det kan være at man rett og slett liker å se bra ut! Selv om man synes sin egen kropp er flott, kan man fint se at den kan bli _enda_ finere! Det har ingenting med komplekser å gjøre. Det er nok ingen som lar seg lure til det heller, det er ikke slik at det averteres hard for plastisk kirurgi her i landet. Kan ikke huske å ha sett noen TV reklamer for dette ;)

Jeg reagerer på formuleringen "har mer eller mindre komplekser" Det er dette du enda ikke har klart å vise. Dette bare en påstand uten dekning fra din side. Det har ikke grobunn i virkeligheten.

Skjult ID med pseudonym Undrer on. 22 juli 2009 19:46

Jeg skal avslutte denne diskusjonen for denne gang, etter at jeg på nytt forteller deg at jeg har møtt noen som har tatt/ønsker å ta plastiske operasjoner, og som har fortalt meg at de har komplekser. Det er ikke verre enn det.

Hvorfor dette voldsomme engasjementet Lyskespark? Har du dekning for din påstand om at disse personene IKKE har komplekser?

Skjult ID med pseudonym flo joe on. 22 juli 2009 19:52

@lyskespark: BRA !!!!

Skjult ID med pseudonym ?? on. 22 juli 2009 20:04

Okey, kan noen her forklare meg hva som er så BRA!!! med plastiskeopersjoner? ; )

Skjult ID med pseudonym . on. 22 juli 2009 20:15

Neida, ingen har komplekser.

http://www.kjendis.no/2009/07/22/kjendis/elle/synnove_skarbo/mona_grudt/maria_haukaas_storeng/7309786/

Skjult ID med pseudonym mandu76 on. 22 juli 2009 20:23

For meg er moralen, man skal gjøre det man kan for å være fornøyd med utseede sitt (hvis det er viktig). Det innebærer livsstilsendringer, men også arbeid med egen selvfølelse. Hvis det er på plass så skal ikke jeg si noe om folk legger seg under kniven. Men forarbeidet er viktig for vi blir gamle og etterhvert synes feilene, og det må vi ha selvfølese nok til å tåle.

Skjult ID med pseudonym gemini61 on. 22 juli 2009 20:29

@lyskespark om reklamen:
Jeg satt på t-banen der det var takplakater i hele vogna som reklamerte for en av klinikkene som kunne fikse det meste.
Det jeg imidlertid la merke til først, var en gutt i 12-13 årsalderen som satt og tittet opp, og leste disse plakatene.
Jeg kunne nesten se hva han tenkte, der han tok seg til nesen..... Han var en helt flott og fin gutt, og trengte i grunnen "hjelp".
Smørbrødlista over hva som kunne rettes på dekket hele kroppen, fra isse til fot.
Godt gjort å lese seg gjennom dette, uten å få en tanke snikende inn om hva du selv kunne få "fikset" på med et bittelite inngrep til noen tusenlapper ...
Markedet styrer behovene våre effektivt med litt massiv reklame :-)

Skjult ID med pseudonym gemini61 on. 22 juli 2009 20:31

Mener selvfølgelig trengte i grunnen IKKE hjelp..... :-))

Skjult ID med pseudonym Lyskespark on. 22 juli 2009 21:36

@Undrer: man beviser ikke nektende utsagn. Bevisbyrden ligger på deg kjære venn. For å illustrere dette kan vi bruke den kjente ateist/kristen krangelen.

Den kristene sier: gud finnes.
Ateisten sier: nei, det gjør han ikke.
Den kristene sier: Bevis det!!

Men det kan ikke ateisten gjøre. Bevisbyrden her ligger på "Den kristene" fordi det er han som fremsetter denne påstanden. Hvis han derimot var i stand til å levere et bevis ville det være opp til Ateisten for å motbevise det. Dette er helt ekvivalent med din løse påstand om at de har komplekser.

Dette er virkelig helt elementær logikk og var det ikke slik kunne jeg påstå at mannen i månen var levende. Hvis du ikke greide å motbevise det så ville det være sant. Helt på bærtur med andre ord :)

Det hjelper ikke at du sier du har møtt noen psykosevrak som hadde problemer med selvtilliten. Det er ikke et bevis i denne sammenhengen.

Skjult ID med pseudonym Undrer on. 22 juli 2009 21:38

Det er en vesensforskjell mellom psykose og depresjon eller personlighetsforstyrrelse .... min venn:-)

Skjult ID med pseudonym Lyskespark on. 22 juli 2009 21:45

Ja der har du rett, men disse går ofte hand i hand og det forandrer ikke poenget eller holdbarheten i mitt utsagn.

Skjult ID med pseudonym Undrer on. 22 juli 2009 21:50

Vi har nok et ganske så ulikt utgangspunkt i denne sammenhengen dessverre, noe som kanskje gjør det vanskelig å forstå hverandre. Du - med en objektiv og rasjonell tankegang, jeg - med en mer subjektiv og følelsesstyrt tankegang.

Hva tror du om matchtallet vårt? ;-)

Men - det er klart at det ville hatt stor betydning om vedkommende med komplekser har en depresjon eller en psykose. En psykotisk person ville kunne hatt vrangforestillinger om sin egen kropp (som jeg tror vi bege ville vært enige i ville vært langt fra sannheten).

Skjult ID med pseudonym LBL on. 22 juli 2009 22:29

Makan til beviskrav som fremsettes for ytring av meninger på et internettfora :) Undrer har vel forklart hva han bygger sitt syn på, så da er det vel opp til hver enkelt å trekke sine slutninger. Det er jo ikke slik at det motsatte at hva Undrer mener er riktig inntil Undrer har ført bevis for sitt syn. Undrer kan meget vel ha rett, men likevel være ute av stand til å bevise det.

For øvrig tror jeg det er mye sant i det Undrer tror/mener. Jeg kjenner flere (3) plastikkirurger som arbeider på private klinkker. De har fortalt meg at kundene (eller pasientene som de omtales som) som tar såkalte "skjønnhetsoperasjoner" stort sett består av jenter mellom 20 - 30 år med lav utdannelse og som har såkalte lavstatusyrker. Unntak forekommer, men dette er altså den typiske kundegruppa. Det er sikkert flere årsaker til gruppesammensetningen men jeg tror slett ikke man skal avskrive teorien til Undrer. Jeg tror lav selvbilde er vanligere blant personer med lav eller ingen utdannelse og som har lavstatusjobb, enn f eks ledere eller andre som har opplevd suksess i utdannelse eller jobbmarkedet.

Og før jeg blir sablet ned: Jeg har ingen beviser for dette. Dette er utelukkende synsing fra min side som er basert på litt variert livserfaring.

Og før jeg blir sablet ned 2: Jeg beskriver en tendens. Unntak finnes.

Skjult ID med pseudonym spl on. 22 juli 2009 23:47

@Lyskespark

Jeg er heller ikke i mot plastisk opr. hvis det ikke er snakk om å rette på " feil eller mangler de føler de har ". Enkelte unge jenter nå til dags finner et eller annet som de har komplekser med. At flertallet som tar plastisk opr. har et kompleks eller flere er faktisk tilfelle. Har selv jobbet innenfor plastisk kirurgi og har også flere venninner som har tatt ulike plastisk opr. pga komplekser, og min erfaring på det feltet er at de som sliter med en dårlig selvtillit pga et kompleks de har vil jo gjerne at den skal bedres ved en plastisk opr. Selvtilliten kommer ikke automatisk selv om man legger seg under kniven, og noen av de jentene/damene burde ha fått opplysninger om dette før de skal opr. slik at det kan være enklere å ta fatt i problemet enten før opr. eller etter. Har også erfart at de som har tatt plastisk opr. blir sjelden 100% fornøyd og komplekset de en gang hadde blir ikke helt borte. Det er mer sjelden med de som bare fikser på et problem og som har en god selvtillit. Det verste tilfelle jeg har sett var en personlighetsforstyrra jente med anoreksi som fikk forstørret brystene. Da jobbet jeg ikke innenfor plastisk kirurgi, men innefor et annet fel og hun var pasient. Den plastisk kirurgen skulle ha fått sparken. Hun hadde mye smerter ettersom hun var jo sykelig tynn. Enkelte tilfeller bør jo kirurgene si nei, men man vet jo at det finnes plastisk kirurger her i Norge eller utland som opr. uten å stille noen særlig spørsmål som er relevant. Dette er et problem som man burde ta fatt i og vet at legeforeningen har prøvd, men det er ikke så enkelt dessverre.

Skjult ID med pseudonym mandu76 on. 22 juli 2009 23:56

Godt å viktig innspill spl. Ble nysgjerrig på hvem du er.

Skjult ID med pseudonym spl to. 23 juli 2009 00:15

@mandu76

Nå er det mange sykepleiere her inne så det er enkelt å gjemme seg bort. Jobber ikke innenfor kirurgi lenger, men innenfor psykiatrien..:)

Man skal uansett være veldig forsiktig med å dømme folk fordi de har valgt å ta en plastisk opr. Det er uansett deres valg. Hvis en fyr jeg datet fortalte at han hadde fikset på nesen sin pga et kompleks han hadde så hadde det ikke spilt noen rolle for meg så lenge han hadde det bra med seg selv. Har ikke selv hverken hatt behov eller ønske om noen plastisk opr. og håper ikke jeg trenger det i fremtiden, men man vet aldri. Det kan være sykdom, ulykke o.l.som gjør til at man faktisk vil vurdere en plastisk opr. i fremtiden.

Skjult ID med pseudonym mandu76 to. 23 juli 2009 00:19

spl: Du skal få gjemme deg bort. Siden vi er på sukker lurte jeg bare på om du var kar, ettersom jeg sjkønte at vi jobber i samme bransje. Innspillene dine er stadig gode og relevante, selv om det ikke lenger er så viktig for meg å vite hvem du er :)

Skjult ID med pseudonym spl to. 23 juli 2009 00:22

@mandu76

Det er ikke så mange mannlige spl. her, men noen er det. Vet egentlig om flere mannlige leger her inne og en av de er en god kompis av meg.

Skjult ID med pseudonym mandu76 to. 23 juli 2009 00:30

Kan ikke du sjekke om han er noe for meg da : ) En klok fin legemann høres jo fint ut!

Skjult ID med pseudonym spantax to. 23 juli 2009 00:41

@Undrer 18:45-22/7
Jeg tror ikke du forstår hva jeg sier for å være helt ærlig. Les innlegget mitt igjen du.

Jeg ser også videre at du generaliserer veldig når det gjelder personer som velger å få foretatt et plastisk inngrep.
Selvfølgelig så er det mange som har komplekser som velger å få gjort et inngrep, og det er nok helst disse du kommer i befatning med i din jobb! Men husk på at disse personenen er bare en liten brøkdel av de som gjenomgår denne type kirurgi.

For deg å si at nesten alle som gjør dette har komplekser er som om en lege som jobber med svineinfluensa tilfeller ,skulle si at nesten alle mennesker i Norge har Svineinfluensa, for det hadde alle jeg behandlet i dag...

Skjult ID med pseudonym mandu76 to. 23 juli 2009 00:45

spantax. selvsagt er det et kompleks, ellers hadde man jo ikke endret det. det betyr jo ikke et øyeblikk at det må være syklig. Vis meg den personen som ikke har stått forran speilet og ønsket at noe skulle være litt anderledes.

Skjult ID med pseudonym spl to. 23 juli 2009 01:26

@mandu76

Skal nevne det for han og tipse han om deg. Han er faktisk en veldig dyktig lege og hadde valgt han som fastlege hvis vi bodde i samme by/fylke.

Skjult ID med pseudonym unggutten to. 23 juli 2009 01:59

Spm for meg blir helt og holdent HVORFOR de la seg under kniven. Dersom det er skade eller "medfødt feil"(mangle bedre ord/uttrykk) så er det 100% legitimt.

Når det kommer til fiksing på nesen, fettsuging og brystforstørring har det helt å gjøre med hvordan personen er før de legger seg under kniven.
I et såpass puppefiksert samfunn som vi lever i i dag kan jeg godt forstå at en jente me A cup eller liten B cup legger seg under kniven for å få større bryster. "Alle andre" har jo større bryster. Dette får dem jo ofte til å føle seg uvel, lavere selvtilit, og som tidligere påpekt, lavere utstråling, som for meg er noe av det mest attraktive med en jente.

Men for meg er ikke puppestørrelsen eller neseformen viktig. Om hun har en A cup så gjør det ingenting for min del. Er jo ikke brystene jeg forelsker meg i og vil tilbringe resten av livet med(dessuden vokser de jo når/om hun blir gravid=P).

Jeg er av den tro at jenter som fikser på seg selv har lav selvtillit fra før av. Det er jo mange jenter som har "små" pupper, men ikke gjør noe med det. Det _tror_ jeg er fordi de har stor nok selvtillit til at de ikke bryr seg så om akkurat denne "feilen" med kroppen, og klarer dermed å ignorere den. Jenter med lav selvtillit vil derimot fokusere veldig mye på denne "feilen" sin og dermed ha et større ønske for å fikse på det.

Derimot hadde jeg vært i et forhold og madammen hadde begynt å snakke om plastisk operasjon hadde jeg gjort alt jeg kunne for å få henne fra å gjøre det(så sant det ikke hadde skjedd ulykke eller lignende). Når man først har kommet i et forhold er ikke utseende det viktigste. Da får jeg gjøre det jeg kan for å gi henne selvtillit(men hvordan er jo et helt annet spm). Som tidligere poengtert av noen her inne; en runde under kniven ordner ikke nødvendigvis alt...

Skjult ID med pseudonym yeehaw to. 23 juli 2009 09:06

Folk går ikke til l plastisk kirurg for å bli vakre, men for å få løst et problem. Selv den mest prinsippfaste motstander av plastisk kirurgi/kosmetisk kirurgi innser dette når de selv har vært under kniven. Ingenting gir så rask læring som egne erfaringer.

At denne pasientgruppen skulle ha økt forekomst av psykiske lidelser eller personlighetsavvik, er tøv.

Det er selvfølgelig et spørsmål hvorvidt man skal rett opp utstående ører på en guttunge fordi han blir mobbet på skolen, men i praksis viser det seg at de får et bedre liv etter en operasjon, Det bør antakelig være retningsgivende for hva man skal gjøre og Ikke hva naboen måtte mene.

Arbeiderpartiet skjenket oss en gang en sosialminister - Tove Strand Gerhardsen - som mente folke burde "få seg sunne interesser" framfor å fikse på utseendet. Hva skulle de heller drive med? "Partipolitikk", foreslo ministeren. Sjelden har en offentlig person røpet så liten forståelse for et fenomen i tiden.

Mange på dette forumet vil med tid og stunder få gjort kosmetisk kirurgi og ikke oppleve det som galt.

Skjult ID med pseudonym spantax to. 23 juli 2009 10:38

@mandu76
Å stå forran et speil å ønske at noe på kroppen skulle være annerledes er noe helt annet enn å ha et kompleks for det!
Jeg har ting jeg skulle ønske var annerledes ved kroppen min jeg også, men det betyr ikke at jeg er flau for å vise meg naken for noen, eller for å gå på stranda.
I det øyeblikket man begynner å isolere seg fra andre mennesker, og får angst ved tanken på at noen skal få se den delen av kroppen man er misfornøyd med så har man et kompleks! Ikke når man bare er misfornøyd!

Skjult ID med pseudonym Undrer to. 23 juli 2009 10:40

@Spantax
Okey, ser at jeg kanskje misforsto litt
Det kan være vanskelig å sette ord på ting skriftlig og få med alle nyanser ser jeg. Det har aldri vært hensikten å fordømme noen her, og spesielt ikke de som velger å foreta kosmetiske inngrep. Snarere tvertimot - jeg sier bare at NOEN der ute (og det var de jeg ønsket å fremheve, for det er det som er så trist ved det hele) har mindreverdighetskomplekser for kroppen sin og dette kan være forårsaket av en lav selvtillit.

Er det noe de ikke trenger, er det vel å bli sett ned på på grunn av sine valg, men jeg tror nok jeg ville møtt dem på en annen måte om de hadde kommet til meg og fortalt at de vurderte et kosmetisk inngrep. Et grundig kartlegging om hva og hvorfor tenker jeg er viktig her. Slik at et eventuelt kosmetisk inngrep er et valg de tar de ikke kommer til å angre på.

Skjult ID med pseudonym spantax to. 23 juli 2009 10:56

@Undrer
Jeg fikk ikke inntrykk av at du fordømte noen heller, så ikke tenk på det! :-)
Jeg er generelt litt var når det gjelder generalisering, for det er alt for mange som gjør det. Jeg har gjort det selv både i arbeids og privat situasjoner, og det er veldig lett å gå glipp av noe bra når man gjør det!

Forøvrig så mener jeg at en plastisk kirurg som ikke gjør en grundig evaluering av en potensiel pasient før inngrepet burde miste lisensen sin etter første gangs forseelse! Det er utrolig mye penger i den type kirurgi, og når man ser dokumentarene på tv og leser skrekkhistorienne, så får jeg inntrykk av at det er en del kirurger som gir litt blaffen i en pasients psykiske helse og grunner for å ville legge seg under kniven. De ser bare pengene som ruller inn på konto og er fornøyd med det, derfor setter de all etikk til side!
Forhåpentligvis så gjelder dette bare et fåtall kirurger!

Skjult ID med pseudonym Giogta to. 23 juli 2009 11:09

Har ikke lest hele tråden, så ha meg unnskyldt hvis dette er kommentert tidligere:

Mener å ha lest at kvinner/menn som gjennomfører plastisk kirurgi for skjønnhetens skyld sjelden er fornøyde med seg selv etterpå likevel.

Kanskje er det ikke små pupper som er den egentlige grunnen til egen misnøye, men et generelt dårlig selvbilde (som har med mye annet å gjøre enn utseendet)?

Uansett. Dagens brystinnlegg er ganske digg. Ikke SÅ veldig annerledes en the real thing. Og så er det jo pent da, når det er gjort med måte.

Skjult ID med pseudonym Regina to. 23 juli 2009 12:16

I got a perfect body
Cause my eyelashes catch my sweat.. :)

Skjult ID med pseudonym Sunbum to. 23 juli 2009 12:55

Spoersmaal: Dere som virker veldig engasjerte her, har noen av DERE foretatt en eller flere plastiske operasjoner?
Jeg har faatt med meg at noen av dere er i "bransjen", lurte bare paa om engasjementet og all denne viten om usikkerhet og generell behovsanalyse sprang utifra egne erfaringer...

Skjult ID med pseudonym R to. 23 juli 2009 13:26

@TS - Nå er jeg jente, så jeg tror at sjansen for at jeg møter noen som har tatt typiske kosmetiske operasjoner er mindre enn for dere menn. Alt med måte, sier nå jeg. Hvis han har høvlet ned en nese han hadde komplekser for eller operert inn ørene fordi de sto rett ut, så har jeg ikke noe særlig issues med det. Hvis han har operert inn innlegg i rumpe, legger eller hake (...) så ville jeg kanskje stusset noe mer, men folk har vel sine grunner og hvis jeg hadde falt for alt annet ved denne mannen, så hadde jeg nok ikke latt meg stoppe av et implantat i leggen... Når det er sagt: Jeg ville jo håpe at kosmetisk kirurgi ikke skulle bli en vane, slik at jeg til slutt ikke vet hvordan han ser ut når jeg kommer hjem.

Jeg kommer antageligvis selv til å fikse noe rynker med litt restylane om noen år og når brystene begynner å peke nedover, så skal de ikke gjøre de særlig lenge, for å si det sånn. Løft er fint :-) Hvis noen går hele livet igjennom uten å ville fikse på noe som helst, er det jo helt fabelaktig - men jeg ser ikke noen problemer med å rette på småting, med mindre kirurgien har blitt en livsstil. Ikke så pent når du ser ut som du står i konstant motvind...

Skjult ID med pseudonym Sunbum to. 23 juli 2009 13:39

Jeg synes nesten det er mer fascinerende at folk som ikke oensker aa foreta noen operasjoner selv, har saa sterke meninger om det..

Behoever de som oensker aa operere seg og "rettferdigjoere" det for alle andre som IKKE oensker seg det??
Er det slik at man ha en "god og sunn grunn" for at det skal vaere akseptert??

Synes voksene mennesker skal faa gjoere akkurat som de selv oensker,uavhengi av motiver, uten at alle andre paa doed og liv skal mene noe om det!

Skjult ID med pseudonym Undrer to. 23 juli 2009 13:44

@ Sunburn. Jeg har ikke foretatt noen kirurgiske inngrep for å endre på utseendet, og tror ikke jeg kommer til å gjøre det heller.
Og ja, jeg er på en måte i bransjen. Pasientene jeg treffer der jeg jobber, har generelt nedsatt selvtillit, og mange har sagt i samtaler med meg at de vurderer å endre på utseendet i den tro at de vil øke selvfølelsen.
Tror dessverre ikke det er så enkelt. Lettvinte løsninger finnes ikke.

Skjult ID med pseudonym DrKosmos to. 23 juli 2009 13:52

@Sunbum

Grunnen til at folk har sterke meninger om det er vel ganske enkelt fordi de aller aller fleste har hatt et eller annet de ikke har vært helt fornøyd med gjennom oppveksten eller senere i livet. Så de kan relatere til det på en eller annen måte. Jeg er også enig at man har rådighet over sin egen kropp, samtidig så tror jeg dette går mer på det medmenneskelige. Man kjenner seg igjen selv, og fant ut at det var ikke magen, puppen, brystkassa, øynene, nesa som var problemet.

Som Undrer skriver så ligger ofte ikke problemet i utseendet i seg selv. I de tilfellene der det er stor sannsynlighet for at pasienten for stort utbytte av en operasjon så er jeg absolutt for det.

Skjult ID med pseudonym gørl to. 23 juli 2009 14:36

Det er fort gjort å bli bitt av basillen, da. Kanskje det første du endrer er tunge øyelokk, fordi du faktisk plages med det. Deretter ser du at nesetippen er en smule for lang, og tar den og... Så kunne leppene med fordel hatt mer fylde osv. og så er man i gang. (Som å male ett rom... alle vet at da ser plutsellig de andre rommene slitte ut...)

Og til slutt ser alle ut som dukker og kopier av hverandre... De med god råd vel og merke... Klasseskillet kommer på sikt tilbake for fullt om denne utviklingen tar av. Det tror jeg faktisk.

Det kan ikke sammenlignes med å bruke sminke. Det har nemlig alle råd til!

Skjult ID med pseudonym spantax to. 23 juli 2009 14:46

@gørl

Så du er imot det fordi du ikke har råd til det?

Skjult ID med pseudonym jezzy to. 23 juli 2009 14:52

@spantax

Tror det finns många fler av dom....

Skjult ID med pseudonym Sunbum to. 23 juli 2009 16:10

Vel og greit. Sitter bare igjen med en foelelse om at det er litt typisk norsk og skulle mene noe om hva andre gjoer til enhver tid.
Litt saann jante-lov aktig.
Hadde jeg trodd paa innspillet om at det ligger medmenneskelig interesse bak diskusjonen,tja da hadde det vaert en annen sak.
Tror desverre oensket hos de fleste om aa kritisere, stikker dypere...

Skjult ID med pseudonym Undrer to. 23 juli 2009 16:23

Da tar nok fullstendig feil Sunburn. Jeg er bare opptatt av å rette fokuset på at det KAN VÆRE årsaker man ikke liker å tro, som gjør at noen velger å utføre plastiske operasjoner.

Janteloven handler om noe annet.

Synes det er viktig å se nyanser i en debatt, ikke være bombastisk den ene eller den andre veien.

Skjult ID med pseudonym belezza to. 23 juli 2009 16:33

Vet ikke helt hvordan jeg ville ha tatt det om det viste seg at han jeg forelsket meg i hadde tatt mange plastiske operasjoner - samtidig skjønner jeg at om en person har så store fysiske "problemer" at det fører til nedsatt selvfølelse og livslyst gjør noe med problemet sitt.
Men tenk tanken, du finner en drømmeprins som ser fantastisk ut (etter diverse operasjoner) du blir gravid med han og vuppetivupp 9 måneder senere føder du et lite monster :)

Men siden jeg er ferdig med å få barn så kan jeg kanskje drite i det

Skjult ID med pseudonym spl to. 23 juli 2009 16:41

@Sunbum

Nå synes jeg du er usaklig ettersom det er faktisk flere av oss som har erfaring innenfor feltet enten jobber i/ eller har jobbet i bransjen. Her er det ikke snakk om missunnelse eller jantelov ihvertfall ikke fra min side. Har selv vurdert brystreduksjon pga skulderplager, men ble frarådet det av både eksperter og venninner som har tatt plastisk opr. på bysten. Burde heller gå ned noen kilo, og det gjorde jeg og da slapp jeg plagene. Jeg hadde ikke komplekser for bysten fra før og det trenger man ikke å ha. Det er noen som faktisk tar plastisk opr. pga medisinske/ fysiske grunner.

Dessuten jeg har erfaring fra ganske nære venninner som har tatt plastisk operasjoner av ulike grunner. Enkelte av de blir aldri fornøyd uansett hvor flotte de er. Det er veldig trist og se for oss som faktisk bryr oss om de, og det er snakk om medfølelse. Har heller aldri kritisert de jeg kjenner som har valgt plastisk opr. De fleste jeg kjenner i Norge har faktisk råd til å utføre en eller flere plastisk opr. hvis de ønsker det.

Det det dreier seg om her er vel når det kommer ut av kontroll og at personen utfører den ene plastisk opr. etter den andre og personen blir aldri fornøyd. Da har man mer en noen få komplekser å slite med. Er det pga skade/sykdom m.m. så er det noe helt annet.

Skjult ID med pseudonym Lyskespark to. 23 juli 2009 16:43

@Undrer ja, og det KAN hende at jeg er en grønn mann som kom flyvende i en UFO. Uten bevisføring er det faktisk ikke annet en vas i fra ende til annen. Hvorfor forsøker du deg ikke på noen holdbare argumenter?

Ser at noen her oppe appellerer til autoritet også. At noen sier "jeg jobber i bransjen og vet derfor dette" er null verdt så lenge man ikke vet om denne personen faktisk er en autoritet innen feltet. Det er også bare vas inntil det bevises at man faktisk har autoritet til å hevde dette. En sykepleier har uansett ikke dette.

Skjult ID med pseudonym spantax to. 23 juli 2009 16:47

@spl
Jeg ble litt nysgjerrig på det du skriver om at du ble frarådet å ta en brystreduksjon av både eksperter og venniner. Hva var begrunnelsene de ga? (tenker i første omgang på ekspertene)
Grunnen til at jeg spør er at jeg kjenner flere, både veninner og familie som har gjenomført brystreduksjon pga plager med skuldre og rygg, og de er alle sammen strålende fornøyde.

Skjult ID med pseudonym spl to. 23 juli 2009 16:51

@Lyskespark

Nå sparket du deg selv i lysken med den kommentaren. Rest my case..:)

Skjult ID med pseudonym spl to. 23 juli 2009 16:57

@spantex

Jeg ble frarådet det av eksperter pga at jeg ville ikke få et så bra resultatet utifra min byste. Har sett flere jenter og deres resultat, men da var utgangspunket noe helt annet enn mitt. Det var kun tyngden og ikke fasongen som var problemet mitt. Ofte går det utover fasongen også. I forhold til venninner så har de fått stygge arr som alltid vil være der.

Skjult ID med pseudonym Lyskespark to. 23 juli 2009 16:58

OK!

Siden forsvarer ikke har mer å tilføye vil aktoratet føre sak:

spl hevder uten å ha bevis for det at mennesker som tar plastisk kirurgi ofte har personlige problemer. spl baserer denne påstanden på at spl er en autoritet innen feltet. spl har ikke vist noen vilje til å bevise at spl faktisk er en autoritet innen feltet og således er spl sin påstand verdiløs. spl stigmatiserer en stor gruppe mennesker med sine påstander og bør straffes på passende måte.

Jurien:
Jurien er enig med aktoratet og spl dømmes UT av diskusjonen da spl farer med løse påstander og tullprat i beste fjøsnissestil uten å ha vilje til å bevise at tullpratet er noe annet en nettopp dette.

Bank!

Retten er hevet.

Skjult ID med pseudonym Sunbum to. 23 juli 2009 17:01

Hallo?

Argumentene mine tok ikke utgangspunktet i at man ikke skal begymre seg for grunnene til at noen velger plastisk kirurgi.
Jeg har selv hatt en brystredukson for ca.12 år siden, noe jeg av forskjellige grunner valgte å gjøre på en privatklinikk.
Det jeg reagerer på er at omgivelsene mine til tider har stilt spørsmål til hvorvidt dette var en operasjon jeg trengte, utifra hva DE syntes. Mine argumenter om at jeg var lei av at menn klådde, glodde og at klær ikke passet resten av kroppen min, falt ikke alltid i smak..

Når jeg bruker egne penger på å få et inngrep utført som JEG finner nødvendig (i en alder av 30)- skal jeg behøve å rettferdiggjøre det?
Mulig noen vil anse dette som bortkastet penger og resurser, men er ikke det strengt tatt opp til meg å avgjøre?

Skjult ID med pseudonym spl to. 23 juli 2009 17:01

@Lyskespark

Kverrulant fra ende til annen. Hva slags bevis kommer du med da annet enn rent tullprat?

Skjult ID med pseudonym Lyskespark to. 23 juli 2009 17:04

@spl jeg har ikke kommet med noen påstand, jeg hevder at DET IKKE ER SAMMENHENG MELLOM PERSONLIGE PROBLEMER OG PLASTISK KIRURGI Det er opp til fjøsnissene som faktisk påstår at det er en slik sammenheng å BEVISE dette. Noe du slettes ikke er i stand til å gjøre. Ærlig talt dette lærer man faktisk på forberedene.

Skjult ID med pseudonym spl to. 23 juli 2009 17:07

@Lyskespark

Vet du egentlig hva en påstand er? hehe..

Hva er dette for noe da? " jeg hevder at DET IKKE ER SAMMENHENG MELLOM PERSONLIGE PROBLEMER OG PLASTISK KIRURGI. Bevis på dette er følgende......................................Holde deg saklig. Hvis vi andre må bevise hele tiden våre erfaringer og kunnskap så må jo du kunne gjøre det samme.

Skjult ID med pseudonym Lyskespark to. 23 juli 2009 17:15

@spl man beviser ikke nektende påstande.

Man beviser ikke at gud ikke eksisterer, man beviser ikke at aliens ikke finnes, man beviser ikke at telepati er tull. Det er opp til den som kommer med påstanden om at det er sammenheng å levere håndfaste bevis.. Ja, greit jeg har en påstand, men bevisbyrden ligger på deg lille venn.

Jeg er saklig. Mine innlegg er 100% logisk gyldige. Det ville være fint om du hadde annen "bevisføring" en "jeg vet dette godt, derfor er det jeg sier riktig" For den bevisføringen er verdt nada inntil du faktisk kan bevise at du er en autoritet innen dette feltet. Det du gjør er så vanlig feil innen den uformelle logikken at det har et eget navn. Appell til autoritet.

Skjult ID med pseudonym Undrer to. 23 juli 2009 17:16

Lyskespark - har jeg rett når jeg antar at du er jurist?

Skjult ID med pseudonym [] to. 23 juli 2009 17:24

Kan ikke du starte din egen tråd Lyskespark?
Hadde vært flott : )

Skjult ID med pseudonym Lyskespark to. 23 juli 2009 17:29

@spl, nei jeg er ansatt som guru innen IT bransjen.

@[] er det problematisk for deg at jeg pulveriserer påstandene om at folk der tar plastisk kirurgi har personlige problemer?

Skjult ID med pseudonym Undrer to. 23 juli 2009 17:30

Trodde det var mulig å diskutere et tema basert på egne erfaringer, og ikke vise til "holdbare argumenter" til enhver tid...... Hva med hypoteser Lyskespark? Holder det at jeg sier jeg har dannet meg en hypotese om at ENKELTE som tenker tanken på å utføre plastiske operasjoner, KAN ha komplekser i forhold til egen kropp? ;-)

Skjult ID med pseudonym Lyskespark to. 23 juli 2009 17:39

@Undrer, ja det er selvsagt helt greit. Så lenge du ikke presenterer det som noe annet en hypoteser. Men så fort du påstår at slik er det, så er det bare tøv inntil det bevises.

Personlig tror jeg noe helt annet en deg og vil følgelig etterspørre bevis for påstanden.

Skjult ID med pseudonym Undrer to. 23 juli 2009 17:54

Ren nysgjerrighet Spark .... hva er holdbare bevis i denne sammenhengen?

Skjult ID med pseudonym [] to. 23 juli 2009 17:56

Jeg synes overhodet ikke at du pulveriser noe som helst, bare så det er sagt : )

Skjult ID med pseudonym mandu76 to. 23 juli 2009 18:07

http://www.sciencedirect.com/science?_ob=ArticleURL&_udi=B6VB8-3SX6YMG-1&_user=10&_rdoc=1&_fmt=&_orig=search&_sort=d&_docanchor=&view=c&_acct=C000050221&_version=1&_urlVersion=0&_userid=10&md5=c1828d6d1a3350a4552ac25cc8609db8

Skjult ID med pseudonym mandu76 to. 23 juli 2009 18:08

Moralen er mer forskning trengs

Skjult ID med pseudonym Lyskespark to. 23 juli 2009 18:11

@Undrer:

Helt vanlig gyldige argumenter. Anbefaler deg å lese om det i feks wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Validity

Skjult ID med pseudonym mandu76 to. 23 juli 2009 18:20

Vi i "bransjen" jobber jo med et selektert utvalg, der plastisk kirugi trolig ikke vil løse problemet.
Jeg mener forøvrig at hvis du får angst og isolerer deg fordi du har en kroppsdel som ikke likner gjennomsnittet i samfunnet har du trolig mye å vinne på å arbeide med selvfølelsen. Har du en fysisk skavank som gjør at folk peker og ler (i voksen alder) så ville nok flertallet leger anbefalt deg å ordne på det hvis mulig. Narkose medfører faktisk en helserisiko, som man også skal ta i betrakning. Jeg er ikke mot plastikkkirurgi, kan komme til å gjøre det selv en gang i fremtiden. Har lest flere bøker om temaet skrevet av plasikk kirurger og bøker om bøker om selvfølese skrevet av psykologer.

Skjult ID med pseudonym mandu76 to. 23 juli 2009 19:09

Ga du deg nå lyskespark?

Skjult ID med pseudonym over30 ti. 2 aug. 2011 21:47

Jeg er mann og har alltid hatt komplekser med nesen min. Synes jeg ser ut som en ørn i profil. Det har plaget meg hele livet, og blitt mobbet på skolen. Nå har jeg pengene og har bestilt operasjon. Synes dere jeg er femi, eller er jeg overfladisk?

(mann 38 år fra Østfold) ti. 2 aug. 2011 21:52 Privat melding

Vel, på én måte, så heller en drøss med plastiske operasjoner, enn bøttevis med sminke, hårfarge, extensions, strømper, høye hæler, hold-ins, push-ups, etc etc.... Lite som er værre enn å våkne opp med en annen dame enn man la seg med...

Som han godeste Chris Rock så elegang sa en gang:

Everything about you is a lie,
and you expect me to tell the truth?
Fuck you!

Skjult ID med pseudonym BjarneRimi ti. 2 aug. 2011 21:56

Oppussing av balkongen er greit :-)

Skjult ID med pseudonym over30 ti. 2 aug. 2011 22:02

@BjarneRimi
Etter det jeg har opplevd så er bare oppussing av balkongen det du har å si ?

Skjult ID med pseudonym BjarneRimi ti. 2 aug. 2011 22:11

@over30
Jeg svarte på den opprinnelige posten. Med "balkongen" refererer jeg til en del av kvinnekroppen som menn ofte viser interesse for.

Vet ikke hva du har opplevd, men håper ikke du har falt ned fra en balkong eller hatt dårlige erfaringer med oppussing av en sådan.

Skjult ID ti. 2 aug. 2011 22:57

@over 30
Man kan få dekket operasjon hvis du har nok "skjev neserygg". Du skal gjøre det som er best for deg, og ikke bry deg med hva andre mener:)

Skjult ID med pseudonym over30 ti. 2 aug. 2011 23:59

(Skjult ID ) - tir 2 aug 22:57
Den er ikke nok skjev at det blir dekket. Visuelt kunne man nok overlevd med det. Men jeg klarer det ikke. Går hele tiden å tenker på det. Pengene har jeg.

Skjult ID med pseudonym over30 on. 3 aug. 2011 00:02

@BjarneRimi

Balkong ja. Den var ny. :)
Har opplevd en del damer med oppgradert balkong. Synes det er helt greit at noen velger å ville oppgradere hvis de ønsker dette selv. Men jeg ville aldri mast om å få ny balkong til en dame. Det er hennes valg.

(kvinne 30 år fra Akershus) on. 3 aug. 2011 00:23 Privat melding

Hmm har vell sånn sett ikke noe i mot at en gutt jeg likte skulla ha tatt en operasjon men som andre nevner kommer jo ann på hva det er:P men syns det er trist at stadig flere veldiger å gjøre d pga lav selvtilitt vet feks ei flott jente veltrent og pen som tok boob job hun hadde en pen fyldig b cup og opererte til D cup..helt ærlig så jeg ikke store forskjellen egentli før hun nevnte det selv..og hun virket heller ikke så veldig fornøyd etterpå..men men hadde jo vært fint hvis alle kunne like seg selv for den de er men sånn er nå ikke en gang verden :) På den annen side de som virkelig trenger det av en medisinsk grunn feks hareskår da syns jeg det er en fin ting når det virkelig "trengs".

Skjult ID med pseudonym Smiley on. 3 aug. 2011 11:54

Det skrives mye her om jenter som har tatt boob jobs, og at de ofte ikke er fornøyd etterpå, at det er trist fordi det tyder på at de har dårlig selvbilde etc.

Nå kan jeg bare svare for meg selv, men jeg har ikke angret ett sekund. Selv om det kostet flesk var det faktisk verdt hver eneste krone.

Og ut fra mitt hode har jeg ikke kjøpt meg NYE pupper, men jeg har faktisk fått igjen mine gamle.
I motsetning til hva mange her nå sikkert tror, så har jeg alltid vært superfornøyd med brystene mine. De har i alle år vært passe store (C-cup), faste og fine. De overlevde til og med graviditet og amming også.

De overlevde helt til i fjor faktisk, hvor en lite morsom skilsmisse førte til at jeg gikk ned 10 kg på 5-6 uker.
Jeg ventet i 1 1/2 år i håp om at kroppen skulle bli slik den var igjen før jeg la meg under kniven. Protesene er lagt under muskulaturen, og de ser og kjennes veldig naturlige ut. De er heller ikke megastore, men på størrelse med sånn jeg så ut før. Jeg er superfornøyd, og de som har fått gleden av å se dem i ettertid har vel vært minst like fornøyde... hehehe

Selvtilliten min har ikke blitt noe forandret etter inngrepet. Selvfølelsen min derimot har hatt veldig godt av dette. Jeg føler meg uten tvil mye mer kvinnelig og sexy igjen...

Skjult ID on. 3 aug. 2011 12:20

@over30
Jeg kunne fått dekt operasjon, men var helt på "grensen". Men valgte å dekke det selv pga hadde penger til det og kunne bestemme tidspunkt selv. Har nok ikke fått meg "modellnese", men er veldig fornøyd med å ikke være konstant tett i nese og fått en nese som passer fint til resten av ansiktet:)