Alle innlegg Sukkerforum

Klær skaper folk

Vis siste innlegg
(kvinne 73 år fra Akershus) on. 5 aug. 2009 19:42 Privat melding

Hva er ditt syn på denne påstanden ?

Skjult ID med pseudonym ...! on. 5 aug. 2009 20:33

Tja... fine, tøffe eller kule klær (det er jo en smakssak, men...) kan ihvertfall fremheve de positive sidene ved en person og dens utseende. De kan forsåvidt også fremheve det negative, dersom man f.eks. misliker folk som går i veldig dyre klær for å vise frem rikdommen.
Men utover det så er det vel sånn at vi gjerne bedømmer folk på hvordan de kler seg enten vi vil eller ikke. Er klærne slitte og møkkete kan det muligens si noe om *personen* også, og omvendt.
Men man tar også ofte feil når man 'skuer hunden på hårene', har jeg erfart. Mange folk jeg har møtt som har sett rocka og brutale ut har vært de snilleste, og jeg følte meg ikke særlig hjemme på en rockebar her forleden da jeg kom i ganske pene klær, selv om jeg egentlig er ganske rocka, ihvertfall i musikksmaken.
Så... Tja...
Jeg prøver nå ihvertfall å kjøpe kvalitetsklær som sitter bra på meg, og holde det rent og pent. Før hadde jeg ikke særlig peiling eller øye for det, så jeg fikk en venninne til å bli med meg og kjøpe klær, og da fikk jeg noen gode tips, pluss at jeg plutselig oppdaget at jeg hadde smak(!). :)
Men om klær skaper folk...? Ja, de skaper ihvertfall førsteinntrykket man får av folk, det tror jeg nok.

Skjult ID med pseudonym belezza on. 5 aug. 2009 20:42

vet ikke om klær skaper folk, men klær som sitter bra og har farger som passer til hud og hår kan ihvertfall få meg til å føle meg vel. Har jeg på meg en utvasket joggebukse føler jeg meg faktisk ikke særlig lekker :)

Skjult ID med pseudonym Lionking on. 5 aug. 2009 20:43

Ja, klær skaper definitivt folk. For meg betyr det ganske mye at ei dame har evnen til å kle seg feminint og rimelig pent, og ikke er en "overdreven dongeribruker". Det går an å finne billige, flotte og kule klær både på Cubus og H&M, så pris er et ikke-tema her slik jeg ser det. Hvis ei dame kommer i en tekkelig sommerkjole eller skjørt/bluse til date med meg i sommervarmen, vil hun ha et kjempeforsprang på dem som kommer i dongeribukse (og ser ut som hun kommer rett fra husvasken...). Selv liker jeg å kle meg relativt pent når jeg skal på date, men jeg ser en tendens til at mange Sukker-damer praktiserer det stikk motsatte.... tilfeldig, mon tro?

Skjult ID on. 5 aug. 2009 20:43

Om noen har overstyla hår og dress på alle bildene sine, da går jeg videre.
Klær skaper ikke en person, men forteller mye om livsstil, type person likevel...

Skjult ID med pseudonym * on. 5 aug. 2009 20:45

Hvor gammel er du lionking? Høres ut som bestefaren min heheh

Skjult ID med pseudonym R on. 5 aug. 2009 20:54

Lionking, hva mener du med å kle deg pent på date? Jeg har ofte hatt på meg jeans, men jeg har jo tilbehør som kler det opp litt. Vi snakker ikke jeans og hettegenser her. Jeg har aldri fått klager på det, tvertimot har jeg fått komplimenter. Men vi er kanskje i svært ulik aldersgruppe, det kan jo hende.

Skjult ID med pseudonym ...! on. 5 aug. 2009 20:58

Jeg har hatt dater her innefra som har kommet i alt fra litt slappe slitte olabukser og 'grei' topp, til ei som kom i helhvitt; hvit bukse, hvit utringet topp og hvit lang frakk, og hun sistnevnte holdt jeg på å bli blåst overende av da jeg så henne! Wow. Førsteinntrykkene har helt klart variert sånn sett, men for meg personlig har det ikke så mye å si "overall". Jeg gir folk noen sjanser uansett.

(kvinne 42 år fra Oslo) on. 5 aug. 2009 21:09 Privat melding

Joda, klær skaper folk. Og damer med tekkelige kjoler og perløredobber er så pene atte, men jeg er jo meg, og jeg trives i jeans, og jeg kjøper ikke kjole for å gå på date. Jeg har tro på å vise hvem jeg er i møte med en mann, og når jeg ikke er ei pyntedokke til vanlig, lar jeg meg ikke skape om til en superbabe på date.

Samtidig er jeg helt med på å pynte seg litt for hverandre, og ikke trekke i joggebukser (som jeg ikke har) med en gang man er etablert som par. Nydusjet og fresh, lett sminket til daglig - det er meg og det får holde på date også.

Skjult ID med pseudonym mannigata on. 5 aug. 2009 21:19

Klær sender alltid signaler. Noen av disse signalene er bevisste (jeg går med t-skjorta til bandet jeg liker, eller dressen som skal gi en seriøst inntrykk i jobbsammenheng), mens andre igjen er ubevisste (tror man går i moteklær men de er 3 år gamle, kle seg som "kidsa" selv om man er 45).
Noen miljøer har "uniform" og identifiserer seg svært sterkt via klesplagg, andre steder kan du gå i hva du vil.
Vi "dømmer" nok uten å legge så mye merke til det selv. Selv vet jeg at jeg syns de som konstant går i siste mote er utrygge på seg selv og ikke er i stand til å faktisk like et klesplagg lengre enn 1 sesong, for andre er jeg sikkert en sidrumpa has-been uten smak... Regner med at begge lever greit fordet...

Skjult ID med pseudonym Lionking on. 5 aug. 2009 21:31

Smaken er som baken, tydeligvis, og det er helt greit. Men hvis det er 25 grader i Tigerstaden, det kryr av flotte damer/jenter i fargerike sommerklær, og daten min kommer med dongeri, så ligger hun dårlig an i utgangspunktet, sorry!!! PS. Jeg er 39 hvis noen skulle lure på det ;)

Skjult ID med pseudonym Olishka on. 5 aug. 2009 21:51

jeg kler meg sånn at folk snur seg etter meg...haha. men det er bare meg og så liker jeg klær som man finner ikke mye i norge så jeg bestiller på nettet eller lager selv.

Skjult ID med pseudonym tid on. 5 aug. 2009 22:11

klær slaper vel det inntrykket / imaget man ønsker å gi. det er vel først når man ser bekledningen i flere forskjellige samenhenger det blir en helhet. men noen er veldig flinke til å signalisere en stil eller en personlighet med klær, men jeg tror egentlig det er veldig få som er konsekvente og gjennomfører det fullstendig.

Skjult ID med pseudonym Nettfeber to. 6 aug. 2009 12:22

Fikk en merkelig opplevelse i millitæret i sin tid. Lett å dømme folk som på utseende og måten de kler seg på. I dette tilfelle mønstret vi på å gikk i de samme uniformene i ukesvis. Ingen forstyrrende elementer med andre ord å gjorde meg opp en mening om noen og enhver på helt andre premisser ;-) Første kvelden på byen i sivil var nesten litt skremmende for mine preferanser den gangen til hvordan folk som så sånn eller slik ut var stemte overhodet ikke med virkeligheten som materialiserte seg. Lærte at man ikke sal skue hunden på hårene.
Var så heldig å gå rekruten sammen med en haug med jenter . Samme var erfaringen der. De jeg trodde var grå mus var absolutt ikke det når de kom ut av uniformen å skulle være seg selv ;o)

Artig og lærerikt for en 20 åring som kom ut i den store verden "alene" :-)

På generelt grunnlag må jeg si at en jente som vet å føre seg å gjøre det beste ut av det meste kan gå langt forbi sine mindre forfengelige (sammenlignbare) medsøstre på attraktivitetsskalaen..

Skjult ID med pseudonym carmina to. 6 aug. 2009 13:32

@nettfeber

Fin erfaring det du skrev om.

Men så har du han som møtte sin faste elskerinne på gaten og gikk rett forbi........... Han kjente henne ikke igjen med klær på
Blææh

(mann 43 år fra Oslo) to. 6 aug. 2009 14:14 Privat melding

Nei, klær skjuler folk! Jeg foretrekker å gå naken på date!

Vil får øvrig minne folk om Innslaget "Ærlige Klær" For all del se denne folkens om dere har gått glipp av denne. Her er mye å lære før neste date

http://www.youtube.com/watch?v=I5vzvIMxaBI

Skjult ID med pseudonym Heiaheia to. 6 aug. 2009 14:19

Klær er i alle fall med på å skape fasaden, men hvis du dømmer folk etter fasaden så er du vel et ganske grunt menneske. I alle fall etter min høyst subjektive mening. Når det er sagt teller jo en fin fasade litt også.

Skjult ID med pseudonym carmina to. 6 aug. 2009 14:22

@nitten

En arabisk profet mente at silken ble oppfunnet for at kvinner kunne gå nakne med klær på seg.

Skjult ID med pseudonym ??? to. 6 aug. 2009 14:26

Heiaheia,
Kan man tolke det dit at om man velger det motsatte kjønn (lettere sneversynt)
kostbart antrukket, passe selvsikker (og kanskje passe bestemt).
Må man kanskje regne med opplevelser inneholdende kostbare flygende tallerkner (og vise versa) på sikt eller.
Synes jeg ser den.(ler)

Skjult ID med pseudonym nitten974 to. 6 aug. 2009 14:27

For min egen del har jeg lange sterke bein som visst nok er flotte har jeg hørt. Men jeg kan aldri ha skjorta ned i buksa så jeg har et helv... problem i bryllup, julebord osv. Jeg ser da ut som en krysning mellom dracula og en gresshoppe. Det ser ut som jeg bare har bein og ekstremt kort overkropp. Til og med min egen mor og barna ler av meg. For å ikke skremme noen må jeg få legge til at jeg ser fullstendig normal ut så lenge jeg ikke putter den nevnte skjorta ned i buksa. Jo klær skaper folk.

Skjult ID med pseudonym carmina to. 6 aug. 2009 14:30

@nitten
Lo godt av den snutten....... klassisk gråmus på date var vel ikke helt tingen ?

Skjult ID med pseudonym smile to. 6 aug. 2009 18:57

Ja- klær skaper folk. Jeg liker å se velkledde folk og prøver å være pen i tøyet selv (det viser jo hvem jeg er)

(mann 49 år fra Oslo) to. 6 aug. 2009 19:07 Privat melding

HAHAHAHAHAHA

Ær-r-r-r-r-r-lige klær.

Tænk det da, sjø!

Jeg får vel satse på den rosa varianten, siden jeg har den hudfargen....