Alle innlegg Sukkerforum

Vurderer sædinseminasjon

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Katrine sø. 9 aug. 2009 16:52

Er en kvinne på 39 år som har vært her inne i noen mnd. Jeg har høy utdannelse, tjener bra, har alt jeg trenger og har ett barn fra før, og kunne tenke meg flere. Dessverre har jeg ikke funnet et kjæreste her inne. Mitt inntrykk er at menn på min alder ønsker seg kvinner som er langt yngre enn meg. Menn som er eldre er ferdig med barn, mens menn langt yngre enn meg ikke ønsker seg barn på lenge. Jeg er rett og slett ikke like attraktiv som kjæreste lenger, særlig siden jeg ønsker meg flere barn. Jeg vurderer nå sædinseminasjon i Danmark. Har aldri trodd jeg ville komme dit, da det hele føles unaturlig og teknisk, men nå er jeg altså der likevel.

Til dere kvinner: er dette noe dere har vurdert eller vurderer selv? Hva tenker dere menn om dette?

Skjult ID med pseudonym fifi sø. 9 aug. 2009 17:26

Jeg er yngre enn deg, så dette er ikke en problemstilling jeg har møtt på (ennå hvertfall), men jeg ser ikke bort fra at det hadde vært et alternativ for meg om jeg fant meg selv i denne situasjonen. Om ditt ønske om et barn til og en søster/bror til barnet ditt, så sier jeg bare go for it! (Jeg regner med at du har tatt stilling til det faktum at barnet ikke får en kjent far og andre eventuelle problemstillinger)
Det er klart at alderen din tilsier at du ikke har all verdens tid på deg, og om du skulle møte en mann så er vel ikke babymaking det første man setter igang med. Det er ikke lenger noen grunn til å legge egne ønsker på is i påvente av at en mann skal komme og "redde" deg og gi deg det du ønsker.
Klart, du vil mest sannsynlig forbli singel en stund til gjennom dette, men hva er viktigst? Og man vet aldri, jeg kjenner ei som møtte mannen sin når hun var høygravid. De er like lykkelige nesten 10 år etter og han er en fullverdig far for barnet.
Dette med barn har en tidssperre på seg, kjærligheten kan dukke opp hele livet ;)

Skjult ID med pseudonym pusen sø. 9 aug. 2009 17:32

Interessant tema! Jeg kunne nok gjort det istedet for å ende opp barnløs.
Men tror heller jeg ville spurt en god venn... hehe

Skjult ID med pseudonym Terje sø. 9 aug. 2009 17:36

Jeg var for ikke så lenge siden borti den situasjonen med en meget god venninne. Hun har passert 40, og er barnløs (som meg)
Vi vurderte faktisk om vi skulle ha et barn sammen, siden vi begge var barnløse , var gode venner som stolte på hverandre , et slags "fornuftsbarn".

Det ble dessverre ikke noe mere diskusjoner ut av det da en av oss flyttet så avstanden ble for stor.

Hun har nå valgt å gå for den Danske løsningen.

Skjult ID med pseudonym Nettfeber sø. 9 aug. 2009 17:38

Du verden kostbare dråper som ellers går til spille ;-) Synd å skam......

Skjult ID med pseudonym G29 sø. 9 aug. 2009 17:39

Det er hvertfall bedre å gjøre det slik enn å skaffe seg barn gjennom en tilfeldighet på byen.
Siden du allerede har et barn fra før, vil vel ikke din attraktivitet bli mindre med ett barn til heller. Hvis man kan si det slik. Og det er jo klart, når man har møtt en potensiell kjæreste går det som regel en god stund før det blir aktuelt å snakke om barn. Men det blir vel som det ble sagt ovenfor; at du sannsynligvis kommer til å være singel frem til barnet er født + litt til. Ut fra hva jeg vil tro.

Skjult ID med pseudonym carmina sø. 9 aug. 2009 17:55

Det sto en stor artikkel om dette i Dagbladets Magasin lørdag med tittelen: Far ukjent.
Et team har fulgt kvinnen fra inseminasjonen til barnet er 3 mnd.

(mann 41 år fra Oslo) sø. 9 aug. 2009 18:36 Privat melding

Dersom dette er gjennomtenkt og du har resurser og overskudd til å oppdra barn alene kan jeg ikke se noen gode grunner for at du ikke skulle gjennomføre dette. Det er jo desverre altfor mange barn som vokser opp med foreldre som knapt er i stand til å ta vare på seg selv. Jeg tror at barnet ditt vil få det mye bedre enn mange av disse, selv om det ikke vil ha noen far. Det viktigst er at barnet får omsorg og kjærlighet, og det er fullt mulig uten to foreldre.

Skjult ID med pseudonym MrMister sø. 9 aug. 2009 22:21

Jeg er en mann som er et par år eldre enn TS. Som 39-åring så vil du være innenfor det aldersintervallet som jeg har valgt. Men jeg må innrømme at jeg velger bort jenter på 38-39+ som sier at de ønsker seg barn. Jeg har barn fra før men kan likevel være åpen for å få fler. Men det å få barn er en så stor beslutning at jeg vil være så sikker som jeg bare kan, før jeg sier ja til det. Jada, jeg vet at man aldri kan være 100% sikker. Jeg må kjenne henne godt, og det tar nødvendigvis noe tid. Jeg vet at noen tror at de kjenner sin utkårede fullstendig etter 3 måneder, men det mener jeg er bare tull. Uansett, jeg ser for meg at det fort kan ta et par år før jeg føler meg så trygg at jeg velger å få flere barn. Da vil du være 41 og jeg synes egentlig det er litt for gammelt til å bli foreldre. Det er ikke en gang sikkert at du lenger kan få barn. Jeg vet at det finnes mange som får barn i 40+ alderen og som er utmerkede foreldre, så dette er egentlig kun en generell observasjon. 39-åringer er ikke uaktuelle som kjæreste for meg, jeg har datet flere rundt denne alderen, men dersom de vil ha flere barn så er det dessverre ikke aktuelt.

Skjult ID med pseudonym fifi sø. 9 aug. 2009 22:25

@ MrMister
Du er eldre enn TS, synes 41 er litt for gammelt til å bli foreldre, men kan selv tenke deg flere barn etter et par år i et forhold, altså når du selv er minst 44? Er det bare meg, eller går ikke dette regnestykket helt opp?

Skjult ID med pseudonym kit sø. 9 aug. 2009 22:27

Menn har en lengre reproduktiv alder enn kvinner, fifi

Skjult ID med pseudonym fifi sø. 9 aug. 2009 22:31

MrMister sa ikke at det kunne bli for sent å få barn, men at han mener man er for gammel til å få barn. Så hans plan ser ut til å bli en av de mange som i midten av 40åra starter på kull nr 2 med frue nr 2 som meget ofte er mannens alder delt på 2...

Skjult ID med pseudonym Smily:o) sø. 9 aug. 2009 22:31

Hva med å sette seg ned å tenke på barnet som blir født og hvordan det vil vli å vokse opp uten at det finnes en pappa.
Ja jeg vet det er mange alenemødre som fikser det flott .. jeg er en selv!! Men det var ikke planlagt at det skulle bli sånn.
Og de fleste barn som vokser opp i dag har jo en pappa i an eller annen form.
Om en bare har bilder av en "farsfigur" er det bedre enn ikke noe. Det har med hvor man kommer fra å gjøre for barnet.

Skjult ID med pseudonym kit sø. 9 aug. 2009 22:33

fifi, ja det er en del menn som har gått i tog for full barnehagedekning siden 80 tallet. De går fortsatt...

Skjult ID med pseudonym - sø. 9 aug. 2009 22:35

Hehe, treffende Fifi! Eller kanskje fiffig til og med ;-)

Skjult ID med pseudonym deys sø. 9 aug. 2009 22:43

Ser den smiley, men for meg som er i en situasjon hvor jeg kunne ønske barn og far aldri hadde møtt hverandre vet jeg at dette ikke alltid er positivt. Barn av mishandlere, pedofile, narkomane, alkoholikere osv kunne kanskje mange ganger hatt det bedre om opphavet ikke var kjent....

Skjult ID med pseudonym Smily:o) sø. 9 aug. 2009 22:49

Men det er jo ikke noe mål å ha bedre enn med en pappa som er mishandler, pedofil, narkoman eller alkoholiker...
Det er ikke bra nok uansett.

Skjult ID med pseudonym fifi sø. 9 aug. 2009 22:51

@ Smily
Det er ofte meget gode argumenter både for og imot det meste.
I din situasjon endte du som alenemor, selv om planen ikke var slik. I TS sin situasjon kan det hende hun ender opp med å møte noen som ønsker å være en farsfigur for barnet/barna, selv om utgangspunktet ikke var slik. Det kan også være at hun forblir alenemor, men det har hun tatt med i betraktningen.

Som du tydeligvis har erfart selv vet man aldri hvor livet fører, men må ta sine avgjørelser etter beste evne utfra de forutsetninger og behov man har der og da.. Følge hjertet og gjøre det som føles riktig for en selv, for uansett hva en gjør vil folk ha meninger om det, både for og imot.

Skjult ID med pseudonym - sø. 9 aug. 2009 22:53

Poenget her smily var at man kan ha fullverdige liv uten å kjenne faren sin, noen ganger er det kanskje også til det bedre. You never know,

Skjult ID med pseudonym Smily:o) sø. 9 aug. 2009 23:02

Ja man kan ha fullverdige liv uten å kjenne faren sin... Men som jeg sa et bilde/ et navn ... noe er bedre enn ingenting ...
Barnet kommer fra en mor bare .. og med alder vil det barnet skjønne at det ikke er mulig.
Tenk unen kommer i skole alder og må si .. : nei jeg har ikke noe pappa jeg ....

Skjult ID med pseudonym Smily:o) sø. 9 aug. 2009 23:10

Synes bare det er utolig egoistisk og dra til Danmark å "kjøpe" et barn bare for man vil ha et. Det bør ligge noe mer bak.

Skjult ID med pseudonym kit sø. 9 aug. 2009 23:13

Det er veldig egoistisk Smily. Men vet ikke om det er noe bedre å dra til Thailand for å kjøpe ei livmor, som noen menn gjør. Selv om barna da har en mor

Skjult ID med pseudonym Elikapeka sø. 9 aug. 2009 23:14

For det å få barn er jo fullstendig uegoistisk i utgangspunktet? Eller?

Skjult ID med pseudonym fifi sø. 9 aug. 2009 23:26

@ Smily
Nå er jeg kanskje kverulant, men jeg vil tro det ligger veldig sterke følelser bak det hele om man velger å gå gjennom hele prosessen med inseminering i Danmark. Er nok veldig mange barn her i Norge (og resten av verden for den saks skyld) som det ikke ligger så mye mer bak en for mange øl og "det går sikkert bra å bare hoppe av i svingen"...

Skjult ID med pseudonym klart sø. 9 aug. 2009 23:30

@ katrine..synest ikke du er egoistisk eller noe jeg... om du ønsker flere barn så bare stå på.Skriver du er vell etablert så er ingen ting i veien for det.jeg er 42 år og har 2 barn så fårstår att du ønsker deg flere,ønsker selv ikke flere,men er sikkert mange gutter her på din alder som ikke ønsker seg flere barn,så ikke så lett det her.leste en artikel i Dagbladet på lørdag om det her,burde lese den om du ikke har gjort det...Så bare stå på og gjør det du ønsker selv,blir helt sikkert en flott mor du....

Skjult ID med pseudonym Smily:o) sø. 9 aug. 2009 23:35

Jeg er helt enig med deg fifi.. men synes det ikke er bra nok ... Å ta den avgjørelsen for barnet . at det skal volkse opp på den måten...

Og jeg vet veldig godt hvor de kommer fra de som gjør dette.. Jeg er selv alenemor til en og ønsker inderlig flere barn ..
Ønsker det så mye at jeg aviser helt perfekte menn på grunn av den ene tingen alene.
Og har tenkt tanken selv ... men nei.. om jeg ikke finner den rette mannen får jeg klare meg med den jeg har...

Skjult ID med pseudonym Smily:o) sø. 9 aug. 2009 23:37

Den siste linjen skal være :...om jeg ikke finner den rette mannen får jeg klare meg med det barnet jeg har...
Jeg har jo ingen mann... hahahah

Skjult ID med pseudonym klart sø. 9 aug. 2009 23:38

@ smily:o at det skal vokse opp på den måten??? hva mener du med det......

Skjult ID med pseudonym wintermute sø. 9 aug. 2009 23:56

Jeg ser for meg en rekke bagasje som dette barnet må leve med under oppveksten og resten av sitt liv.
Hvem er faren min? Hvorfor har min bror/søster en far, men ikke jeg? I tillegg til at barnet aldri vil kunne få treffe sitt opphav, vil han også frarøves all slekt på fars side som besteforeldre, onkler, tanter, kusiner og fettere. Barn, og da særlig gutter, har et stort behov for en farsfigur. Det er å lyve for seg selv og barnet å hevde noe annet.

Joda, verden er nå så slem at svært mange fødes inn i verden uten mor eller far, eller så går de fra hverandre under oppveksten. Men hvorfor bevisst bidra til ytterligere lidelser?

Skjult ID med pseudonym Blu ma. 10 aug. 2009 04:47

Tror du kan være inne på noe, dessverre. Trodde at jeg skulle være en romantiker til the bitter end. Men runder 30 neste år. Tenker følgende. Jeg skal ha en Bachelor til. Om jeg skal finne meg en dame på min egen alder må dette skje når jeg er ferdig med min andre utdannelse. Hatt mange gode første og andre dater. Men når jeg forteller at jeg vil studere får mange av damene kalde føtter.
Derfor tror jeg at dette blir min siste måned her på sukker. Mye å ha det gøy med, men ingen kjæreste emner for meg.

Disse er 30 + - 2 år Så det begynner å haste for disse damene med å få seg barn. Når du nærmer deg 40 blir det nok enda være. Håper du kan finne deg en god mann, men ser problemet. Ønsker deg uansett lykke til og håper du treffer en som er på samme nivå som deg.

Skjult ID med pseudonym AlenePappa ma. 10 aug. 2009 09:05

Staten Norge har gjort det greit at mannen ikke er annet enn en sæddonor, så hva annet skal man gjøre med denne mannen? Kvinnen får både i pose og sekk, ja både støtte fra systemet, og støtte fra samfunnet generelt når de velger å bli gravide på den ene eller andre måten. En enslig mann ville aldri engang fått adoptere et barn alene. Klarer ikke en mann å være pappa alene? Systemet lagt opp til at kvinnen kan være mor alene, mens en far er udugelig? Det er jo slik? Eller?

Ja, likestillingen har kommet langt her gitt. Jeg skal bare få meg litt utdannelse først, så kan jeg få barn når jeg er 45! Hei hvor det går! ;)

Bare gjør det, fordi du kan!

Skjult ID med pseudonym smile ma. 10 aug. 2009 15:55

Du AlenePappa- jeg hadde heller ikke fått adoptert som enslig altså.

Skjult ID med pseudonym smile ma. 10 aug. 2009 16:07

Ja hadde jeg hatt mulighet hadde jeg vurdert å dra til Danmark, men i min situasjon må jeg ha en mann for å få behandling. Kjipt men, sånn er det her i Norgemolboland.

Skjult ID med pseudonym vibe ma. 10 aug. 2009 17:41

Enig med fifi.

Synes kunstig på skille mellom "planlagt" alenemortilværelse og uplanlagt, som smily gjør.
Det kan nok være noen alenemødre som burde sett det komme; at fyren de rotet seg opp i ikke var beredt et ansvar som far. Men som i sin naivitet eller verpesyke ignorerte alle faresignaler. Siden disse dette gjelder (selvsagt kun en andel av alenemødre) hadde mulighet til å lukke øynene for fyren ubrukelighet som far, så er deres valg altså mer akseptabelt enn de som drar til Danmark med åpne øyne. Tror ikke et bilde og et navn bøter mye for skuffelsen i de tilfellene far bare stakk.

Ellers viser statistikk at 5% av alle barn har på et eller annet tidspunkt bruk for psysisk hjelp. For barn av lesbiske par er andelen kun 2%. Disse klarer seg også uten kjennskap til eller kontakt med bioloigsk far. Enten det er mor eller far, så tror jeg det viktigste for et barn er omsorgen det får, og skal man få barn alene vil nok et nettverk med både kv og mannlige rollemodeller sikkert ha mye å si.

Selv ville jeg nok valgt den muligheten man har i Danmark til at barnet får vite hvem faren er og minst ett møte med vedkommende (noen donorer har altså forpliktet seg til et slikt treff, men dette er dat ikke som "far" men som barnets biologiske opphav).

K, kan godt hende jeg følger etter om noen år:)
For min del gjør denne muligheten at jeg nok ikke holder ut i forhold jeg ikke synes er bra nok. Føler også at kvinner i slutten av 30-årene stigmatisere pga alder, da er det greit å vite at man i alle fall ikke trenger å holde ut i dårlige forhold for å få barn.

Og sist: Å få barn er like ego enten det er et elskende par som sammen skal gjøre sin lykke fullkommen, eller det er en aleneforsøger med mye å gi.

(kvinne 42 år fra Akershus) ma. 10 aug. 2009 20:28 Privat melding

Yes !! Helt enig med deg ,wintermute, i innlegget 23:56.. :o)

Skjult ID med pseudonym HUNK ma. 10 aug. 2009 20:47

Henger meg på Smily sitt innlegg og kunne ikke vært mer enig med wintermute!
Det er så SINNSYKT egoistisk av deg Katrine, om du skulle gå til en sædbank og fått et barn til bare fordi DU ønsker deg en til. Vær glad for barnet du har fått og gled deg med det.

Dette blir for skremmende, sykt og kvalmt for meg!

Satt veldig på spissen: i hvilken retning går verdenen? Er det slik at om 40-50 år går mennene til sædbank og leverer "varene", så kommer damene og velger etter ønsker, krav og når det måtte passe dem?

(kvinne 29 år fra Oslo) ma. 10 aug. 2009 20:57 Privat melding

Katrine : GO FOR IT! At folk maser om at dette er egoistisk er jeg uenig i. Det er mer egoistisk å lure til seg kåtinger på byen, bli gravid, prakke barnet på dem og kreve barnebidrag. At barn vokser opp uten en forelder vil jeg tro er kun et problem å forklare når de ikke forstår så mye. Selvfølgelig kommer barnet til å forstå situasjonen etterhvert og være glad for at det var så ønsket at mor brukte penger, tid og krefter på å få ham/henne. Barnet _trenger_ ikke en far, mange barn hadde hatt det bedre uten faren sin.

Drit i hva disse politisk korrekte viktigperene her sier. Do it, hvis det føles riktig for deg!

Og HUNK: Eh, hvis du tror at damer er nå sammen med menn fordi de har sæd, så er det jo rimelig spesielt. Jeg tror nok damer trenger nærhet og kjærlighet selv om 40-50 år, believe it or not.

Skjult ID ma. 10 aug. 2009 22:05

Forskerne driver jo nå og framstiller kunstig sæd fra stamceller, så snart trengs ikke mennene til det lenger heller.

http://www.side2.no/helse/article680694.ece

På den annen side kommer en eller annen forsker sikkert til å framstille kunstige egg og livmorer også i løpet av et par tiår, så da trengs ikke kvinnene heller lenger. For å hjelpe par hvor kvinnen har et "ugjestmildt klima" eller noe sånt. Barna kan vokse fram inne i en tank eller noe. Og så går det et par-tre tiår til, og så blir det sikkert relativt vanlig, for at damene skal slippe strekkmerker og den belastning og risiko det er med å føde.

Eller kanskje kan vi bare klone oss selv, og leve lykkelige i alle våre dager.

Heldigvis tror jeg eliseb har rett i at verken menn eller kvinner blir "overflødige" med det første av den grunn. Vi trenger hverandre fortsatt, om ikke annet enn for nærhet og kjærlighet.