Alle innlegg Sukkerforum

Gammeldags?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Diem on. 12 aug. 2009 18:03

Det er en stund siden jeg var ute på dating markedet. Via sukker så har det blitt noen dater. En ting har jeg reagert på. Damene er raske frem med lommeboken for å betale hele eller deler av regningen. Jeg forsøker å avvise slikt tullprat, men det er ikke lett. Jeg mener at når jeg har invitert på date (kaffe, middag kino e.l..), så er det naturlig for meg å betale regningen. Det er ikke for å imponere eller noe, men det er bare naturlig for meg å gjøre. Til info. Datene har stort sett vært veldig hyggelige uten at det har blitt noe alvorligere enn 1-2 dater.

Er jeg gammeldags for å tenke slik? Bryter jeg noen uskrevne dating lover, som jeg ikke har fått med meg? Er det slik at damene tror jeg forventer gjengeldelse når jeg betaler?

Hva skjer her?

Dette synes jeg var mye enklere før. Tilbakemeldinger mottas med takk.

Skjult ID med pseudonym Lillah on. 12 aug. 2009 18:17

Jeg syns det er greit å betale selv den første gangen. Om man blir invitert ut senere, kan mannen spandere, hvis han vil.

Skjult ID med pseudonym smile on. 12 aug. 2009 18:21

Tja. Jeg synes det er herlig å bli spandert på jeg :-)

(mann 45 år fra Oslo) on. 12 aug. 2009 18:27 Privat melding

Det er ofte et dårlig tegn. Dersom de insisterer å ta halve regningen så er det gjerne så de skal slippe å føle at de skylder deg noe.

Jeg føler også at det er naturlig at jeg betaler når jeg inviterer, men jeg har sluttet å insistere.

Skjult ID med pseudonym kameleonen on. 12 aug. 2009 18:33

Kommer litt an på mannen. Noen ganger er det helt naturlig, andre ganger ikke. Liker å betale selv og liker å bli spandert på.
Må gjøre det som føles riktig der og da.

(mann 41 år fra Akershus) on. 12 aug. 2009 18:33 Privat melding

La nå dama betale. likestilling vettu! :)

hehe.. neida... er litt gammeldags jeg også.. Ville vel like betale jeg da...

Skjult ID med pseudonym caman on. 12 aug. 2009 18:37

Når man inviterer noen ut, enten det er på date eller ikke, finner jeg det naturlig å betale.
Har man invitert noen ut, så har man invitert noen ut.

Skjult ID med pseudonym carmina on. 12 aug. 2009 18:44

Dersom du inviterer en på date er det ok at den som inviterer betaler. Men som regel chatter man litt og blir ENIGE om å treffes. Da synes jeg det er greit sat begge gjør opp hver for seg.

Skjult ID med pseudonym E.T. on. 12 aug. 2009 23:11

Det sier meg en ting! Likestillingen har kommet så langt at kvinnen tar over mye av mannens verdier.

Skjult ID med pseudonym A on. 12 aug. 2009 23:21

Er egentlig litt gammeldags når det gjelder mange ting når det kommer til forholdet mellom gutter og jenter, men jeg tenker som så at det er den som inviterer ut som skal betale

Skjult ID med pseudonym Samantha on. 12 aug. 2009 23:23

Kjempekoselig å bli spandert på! men når man er studenter føler jeg ofte det er litt "feil" at han ska måtte blakke seg pga meg.. jeg har jo sagt ja til å bli med ut, så da kan jeg betale selv:)

Skjult ID med pseudonym wintermute on. 12 aug. 2009 23:26

Som nevnt over, så blir man som regel enige i fellesskap om å treffes, og det er vanskelig å avgjøre hvem som inviterte hvem. Uansett, så pleier jeg å betale regningene på alle dater, men hvis jenta tilbyr seg, så får hun selvsagt lov til å betale sin del.

Skjult ID med pseudonym Blu on. 12 aug. 2009 23:31

Kommer an på. Når det kommer til møter så synes jeg det er greit at man deler regningen, går jo fort 400 - 600 kroner føler ikke at jeg kan legge ut dette hele tiden. Har det kommet så langt at vi snakker god date med tre retters + + så kan ting stille seg litt anderledes.

Jeg ligger på 1 til 3 dater i uken og mange bekker små blir faktisk stor å ;)

Skjult ID med pseudonym stjerne on. 12 aug. 2009 23:37

Har aldri middagsdater som første date....
Men en kjapp kaffe eller en vin(øl). Da er det greit å betale annen hver gang ved påfyll..
Er det snakk om date nr 2 og vi spiser.Da er det greit at den som inviterer spanderer....

Skjult ID med pseudonym ...! to. 13 aug. 2009 16:01

"Den som inviterer betaler" høres jo greit ut, men det er vel allikevel ikke sånn at dersom det er jenta som lufter ideen om date først og kanskje foreslår dag/tid i samme slengen, at *hun* da betaler hele greia? Kan jeg aldri tenke meg (og ikke ønsker jeg det heller).

Jeg er også gammeldags, og betaler gjerne. På de datene jeg har vært på i det siste har det vært litt ymse. Jeg synes det er like klamt hver gang man kommer til det punktet, fordi jenter altså har forskjellig oppfatning, og enkelte jenter får 'dårlige vibber' av at mannen skal betale. Som regel tar jeg regningen først, men hun kan da fort insistere på å betale for seg selv, og da krangler jeg ikke på det.

En litt lite ålreit opplevelse jeg hadde når det gjaldt å betale var at jeg betalte (som jeg syntes var helt OK der og da), men i ettertid fant ut at hun sannsynligvis allerede da hadde bestemt seg for at det ikke ville bli noen andre date. Da følte jeg meg litt "utnyttet". En bagatell javel, men allikevel.

Det greieste er nok kaffe / drink / øl -date, eller å bare gå en tur sammen etc. Det kan jo - som har vært luftet allerede - bli ganske dyrt etterhvert også, dersom man skal spandere middag på daten hver gang man er på en ny date. Det kan jo fort bli en del når man er her inne.

Skjult ID med pseudonym Elikapeka to. 13 aug. 2009 16:15

@Diem:..jeg er for å betale hver for seg, med mindre man er mer seriøse med hverandre, da kan man feks spandere på hverandre annenhver gang..jeg føler meg som en "snylter" hvis han betaler for meg, og hvis jeg betaler for meg selv har jeg "god samvittighet" hvis jeg i løpet av cafebesøket finner ut at han ikke er så interessant..:)

Skjult ID med pseudonym Jokke to. 13 aug. 2009 17:46

Ikke for å være han kjipe nerden som henger seg opp i detaljer, men jeg må bare kommentere et uttrykk som jeg har sett forsøkt brukt her ganske mange ganger. Uttrykket er: Å skjære alle over en kam.
Det kan virke litt snodig, men det er den eneste riktige måten.

Å ta alle under en kam, greie alle under en kam, osv er desverre veldig feil.

Bare spør Per Egil Hegge

http://www.aftenposten.no/ekspertene/spraak/?action=question&id=128

Skjult ID med pseudonym frøken to. 13 aug. 2009 19:22

Jeg vinner lett gammeldags, jeg forventer å blir spandert på!

Skjult ID med pseudonym fysjom to. 13 aug. 2009 20:53

Jeg pleier å ta med meg regningen for dressen på daten jeg. Nesten aldri ei dame som pukker heller ;-p

Skjult ID med pseudonym R to. 13 aug. 2009 21:04

@...! - "En litt lite ålreit opplevelse jeg hadde når det gjaldt å betale var at jeg betalte (som jeg syntes var helt OK der og da), men i ettertid fant ut at hun sannsynligvis allerede da hadde bestemt seg for at det ikke ville bli noen andre date. Da følte jeg meg litt "utnyttet". En bagatell javel, men allikevel."

Ok. Så hvis jeg i løpet av en date som du har invitert til, finner ut at du ikke er interessant for meg - så skal jeg betale for meg selv? Hvis jeg finner deg interessant, så er det ok at du betaler? For meg stemmer ikke dette - jeg er av den oppfatning at den som inviterer skal betale. Mann eller kvinne. Om en andre date planlegges eller ikke, er uvesentlig.

Jeg setter pris på gentlemen og jeg setter pris på å bli spandert på når vedkommende ønsker det og synes det hyggelig. Dersom jeg senser at det handler om noe annet, takker jeg nei - joda, det har hendt at jeg tar feil. Jeg kan betale for meg selv, det handler ikke om det - det handler om gesten rundt dette med å spandere - det sier noe om at man synes det er hyggelig. Hvis vedkommende er såpass dum at han tror at vi skal ha sex fordi han betalte for middagen, så er det hans problem, ikke mitt.