Alle innlegg Sukkerforum

Menn og gråting

Vis siste innlegg
Skjult ID fr. 14 aug. 2009 22:50

Har nettopp lest snufsetråden. Den fikk meg til å undre meg over en ting, og vil gjerne spørre dere menn om hvorfor dere ikke gråter. Mange menn snakker litt macho ang. det med å gråte. Kan dere menn forklare hva som er grunnen til at dere velger å holde tilbake tårene?

Skjult ID med pseudonym Fysjom lø. 15 aug. 2009 00:51

Gråter nesten aldri. Har følelser, men de kommer ikke ut på den måten.

(mann 31 år fra Rogaland) lø. 15 aug. 2009 01:14 Privat melding

Tror det kan ha litt med det psykologiske som ligger implantet hos menn.
Samfunnet har vært slik i mange år at når ting går galt skal mannen(den sterke) være en klippe som de svakere skal lene seg på(de svakere her er altså kvinner og barn). Mannen kan ikke vise følelser, for når det emosjonelle tar overhånd hos kvinner og barn er det opp til mannen og holde hodet kaldt og ta de riktige avgjørelsene. Dermed er det den sterke mannen som holder følelsene for seg selv mens den svake mannen gråter.

Jeg sier ikke at dette er slik det bør være(og er også sterkt uenig i at kvinner er svake mens menn er sterke), men jeg tror at det er noe som henger igjen fra tidligere. Selv så jeg aldri min far gråte, og det er lenge siden jeg gråt selv.

Et faktum som det har blitt forsket på er at kvinner har letter for å føle empati enn menn. Om det er derfor tårene triler litt letter hos kvinner kan jo også være en grunn.

Hvorfor jeg selv gråter så sjeldent/aldri vet jeg ikke, det er bare slik jeg er.

Skjult ID med pseudonym mandu76 lø. 15 aug. 2009 01:16

Jeg tror menn lærer at de ikke skal gråte og lærer å stoppe gråten mens de vokser opp.

Skjult ID med pseudonym Spantax lø. 15 aug. 2009 01:32

jeg har aldri blitt lært opp til at jeg ikke skal gråte, og det tror jeg ikke noen jeg kjenner heller har.
Det er nok mye kjønnsbestemte grunner til det. kvinner er gjerne mer følsomme enn menn, pga hormoner som de har større konsentrasjon av enn menn. det er vel derfor ting gjerne går litt hektisk for seg en gang i måneden også når hormonene raser fritt.
Jeg kan ikke huske sist jeg gråt av smerte eter at jeg ble voksen, men det hender jeg kjenner tårene presser i en trist situasjon, om det er i det virkelige liv eller en film med en situsjon jeg kjenner meg igjenn i, som har satt spor i meg.
Men jeg liker ikke å gråte, og derfor så gjør jeg også midt beste for å unngå å gjøre det. Jeg er ikke flau over det de gangene det skjer, så det har ikke noe med det å gjøre. Jeg bare liker det ikke...

Skjult ID med pseudonym mandu76 lø. 15 aug. 2009 01:36

Jeg tror det handker om at gutter lærer i guttegjengen på barneskolen og gjennom vanlige rollemodeller at de skal kunne kontrolere gåten, mens jenter lærer at det er bra å gåte. Noen damer har i tillegg endel hormonvariasjoner.

(mann 31 år fra Rogaland) lø. 15 aug. 2009 01:51 Privat melding

Det gjelder iallefall ikke for meg, mandu. Har aldri blitt opplært av "guttegjengen" at gråting er feil på barneskolen. Tror det blir litt vel for generalisert.
Det kan godt hende at det er sant for noen, men det er jo avhengig av hva slags "guttegjeng" du er i på barneskolen.

Skjult ID med pseudonym mandu76 lø. 15 aug. 2009 02:08

Jeg tror ikke det dreier seg om guttegjengen som ler av deg hvis du gråter. Men blandt jentene på barneskolen er det bånding når en begynner å grine og kan søke trøst fordi man blir skuffet eller såret. Det må være mange knuste guttehjerter eller ydmykede situasjoner i løpet av de første 6 åra på barenskolen som ikke blir taklet ved at man gråter på skuldern til kammeraten.

Jeg tenker det er litt som med jenter og sinne. Vi lærer oss å unngå å uttrykke førlsene/distahere oss for (henholdvis) tristhet/sinne med mindre følelsen er svært sterk.

(mann 31 år fra Rogaland) lø. 15 aug. 2009 02:28 Privat melding

Personlig for meg har det aldri hjulpet med grining dersom noe har vært galt. Ikke at det er noe galt med å gråte, men jeg personlig har aldri følt at det har hjulpet selv om tårene har strømmet.

Tror ikke majoriteten av gutter sliter psykisk fordi de ikke fikk gråte på skulderen til kameraten på barneskolen...

Skjult ID med pseudonym mandu76 lø. 15 aug. 2009 02:36

For all del! Det tror ikke jeg heller! Men jeg tror det er på den måten jentene lærte at det hjelper å gråte og guttene lærte at det ikke hjelper , men noen ganger trengs likevel. Dette har ikkemed psykiske vansker å gjøre. Jeg ville vært skeptisk til en mann som gråt i tide og utide, for da ville han ikke ha blitt sosialisert som andre folk.
Det begynner forsåvidt å bli noen mnd siden jeg gråt selv. Føler meg ikke syk og har hatt mensen.

Skjult ID med pseudonym guy lø. 15 aug. 2009 03:48

gutter gråter, men som regel sjeldent. Det er ikke pga. vi skal gjemme det hele tida. Vi KAN gråte, det er bare sjeldent at følelser trigger gråt hos oss. Det er mest sannsynlig testosteron.

Men det er morsomt at folk nevner at man ikke tør gråte for guttegjengen. Det er vel mer at det er ikke en jente i verden som vil ha seg med en gutt som gråter fordi han er såret. Jenter syns det er søtt å gråte om gutten ser en lassie film. De syns det er motbydelig når gutten er personlig såret for noe.

Og ja, dere kan nekte så mye dere vil jenter, dere juger alltid uansett, så hva bryr jeg meg ;p