Alle innlegg Sukkerforum

Sykkelløype i Oslo

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym trimmelitt lø. 15 aug. 2009 14:49

Hei! Skal ut på en sykkeltur nå. Ganske fersk i byen, så er ikke veldig kjent. Noen gode tips til sykkelløyper? Har kikket litt på google maps, og vurderer å sykle opp til Sognsvaten. Er det fine løyper der? Hvor lang tid bruker jeg på å komme dit når jeg bor omtrent ved slottet?

Skjult ID med pseudonym Løsbart lø. 15 aug. 2009 14:55

Sjekk ut sykkelkartet til Oslo kommune:

http://www.samferdselsetaten.oslo.kommune.no/sykkel/sykkelkart/

Skjult ID med pseudonym Rafa lø. 15 aug. 2009 14:59

Det er fint på Sognsvann, men du har ikke lov til å sykle rundt vannet. Da kan du heller sykle fra Sognsvann og mot Ullevålsseter (er merket med skilt).
Vet jo ikke hvor fort du sykler, men kanskje du bruker cirka en halvtime fra slottet?

Skjult ID med pseudonym kit lø. 15 aug. 2009 15:04

Maridalen er også ett populært sykkelmål. Hvis du holder på med landevei, så er opp Groruddalen og Gjelleråsen mot Kløfta en fin tur.

Skjult ID med pseudonym trimmelitt lø. 15 aug. 2009 15:10

Takker så mye for alle tips. Har bestilt meg sykkelkart nå, men i dag tror jeg bare jeg sykler nordover - litt på måfå ;)

Skjult ID med pseudonym kit lø. 15 aug. 2009 15:32

Imponert at du sykler i regnværet :)

Skjult ID med pseudonym trimmelitt lø. 15 aug. 2009 15:35

Ehm... Skal innrømme at jeg ikke hadde kikket ut vinduet. Sto klar til å gå, men snudde i døra... Tok nettopp en kikk på yr.no, og sykkelturen blir fort utsatt til i morgen ;)

Skjult ID med pseudonym Birger ti. 18 aug. 2009 14:53

Nå er det ikke lenge før jeg skal sykkel birken. Så på fredag så blir det en tur til kikut og litt til

Skjult ID med pseudonym carmina02 ti. 18 aug. 2009 15:09

I bokhandelen har de noen små hefter som heter"sykkel og turstier i Oslo og omegn. Bare et tips :-)

Skjult ID med pseudonym mersnø ti. 18 aug. 2009 15:20

Om du ønsker å sykle litt lenger inn i marka så kan jeg anbefale Markadatabasen til Skiforeningen http://skiforeningen.no/markadb/. Her er det forslag til både korte og lange ruter

Skjult ID med pseudonym pgmp ti. 18 aug. 2009 15:48

Vet ikke hvordan du liker å sykle. Hvis du liker teknisk stisykling er østmarka bedre. (Start fra Skullerud.) Der er stiene tørrere enn i nordmarka.

Jeg er storbruker av måfå metoden. Sykler den stien som til enhver tid ser mest fristende ut, og håper at jeg rekker å finne ut hvor jeg har gjort av meg før sola går ned.
inatur.no har de beste detaljkartene for oslomarka. De er så detaljrike at man nærmest bør ha med laptop for å kunne zoome inn nok. Alternativt printe og ta med mikroskop.
Liker du grusveier holder det med kartene fra gulesider.
Vil du ha mer normale stier holder det egentlig å følge blå-merkede stier. Er du på en blå sti i Nordmarka vil du alltid finne skilt som viser vei til sognsvann / ullevålseter når du skal finne tilbake.

Bygdøy har også mange herlige sykkelstier med badestrender i umiddelbar nærhet. Også Ingjerstrand er et fint utgangspunkt.

Skjult ID med pseudonym Joques ti. 18 aug. 2009 17:04

Det fine med sykkel i Oslo er at det tar bare 10-15 minutter så er man i prinsippet ute av byen. Enten vestover langs E18 eller inn i Sørkedalen; nordover enten inn i marka eller langs Groruddalen; eller øst/sør og f.eks. langs Gamle Mossevei til Tusenfryd. Sykle i Oslo sentrum er et sant helvete, men det blir bare en kort transportetappe så er man fri.

Til TS: Det ser ut som om du er litt fersk i gamet, da vil jeg påpeke at Sognsvann og videre oppover er veldig kupert. Mye opp og ned. Kan bli tøft for lårmusklene :) Jeg vil kanskje heller anbefale å sykle opp gjennom Nydalen langs Akerselva og rundt Maridalsvannet. Kjempefin og relativt kort tur på anslagsvis 25-30 km hvis du starter helt nede ved slottet.