Alle innlegg Sukkerforum

Brev-venn eller full pakke??

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym MannX sø. 4 nov. 2007 09:56

Er det riktig at noen bruker Sukker som en kanal for å få seg kun en venn å prate med?

Dvs. de er ikke interessert i dating "in real life".

Skjult ID med pseudonym lady35 sø. 4 nov. 2007 11:28

Garantert, men det er ikke sikkert de vet det selv. De tror selv de er ute etter kjæreste, men egentlig er de kun ute etter å føle at de kan få seg partner hvis de vil/når de tør (uten å forstå at det ikke er gitt at de har snøret i bånn selv om noen responderer). Og så blir det bare pratevenner til motparten finner ut at han/hun aldri tør treffes. Gruppen domineres av en evig single-type som naturen har bestemt skal ut av genpoolen da de ikke er relasjonsdyktige. Tror jeg da.

Skjult ID med pseudonym MannX sø. 4 nov. 2007 12:10

Artig skrevet av Lady35 :-)

Men hvis de vet det selv, er det da greit at de svirrer her inne (og gjerne sier i fra at det er det de kun ønsker (å finne en brevvenn). Dvs. at de bruker Sukker som den slags kontaktforum?

(kvinne 44 år fra Oslo) sø. 4 nov. 2007 12:35 Privat melding

Ligger ikke det litt i matchingsystemet her da? Du sier jo noe om hva du ønsker av varighet på forhold.
Regner med at de som ønsker seg noe varig matches opp mot andre som ønsker det samme.
Hvis ikke ser jo treet for ut som et høstbilde:-)

Skjult ID med pseudonym Malla sø. 4 nov. 2007 12:48

Folk er ute forskjellige relasjoner her inne. Greit nok for meg, bare de er ærlige og opplyser om dette i profilen sin, eller foteller dette med en gang man oppnår kontakt pr. mail.

At folk ikke helt vet hva de er ute....hmmm.....det høres jo litt merkelig ut, synes nå jeg....Kanskje noen prøver seg frem litt...

Ærlighet er nøkkelordet, synes jeg..

Ha en fin søndag, folkens :-)

Skjult ID med pseudonym lady35 sø. 4 nov. 2007 13:11

Malla,
tror du virkelig alle folk er så konsistente? Da har du ikke mye innsyn i hvor forskjellige folk kan være.
Det ser jo utrolig herlig ut å stupe fra 5-meteren, men for endel svikter motet når de er på vei opp stigen.
Da er det tryggest å holde seg der man er, og tenke at man jo kan vente litt til, ikke ta risikoen, har jeg ikke litt vondt i hodet forresten, jeg må bare svømme litt til, og skitt, der var timen over, jeg får helelr prøve neste gang, kanskje jeg da skal ta salto.
For noen kan forhold fortone seg slik. Når man (tror man) står på terskelen for å hoppe, finner man på unnskyldninger for å utsette det enda litt til, og trøster seg med/kompenserer for feighetsfølelsen ved å høyne forventningene til neste gang.

Det handler ikke nødvendigvis om ærlighet/uærlighet, men om vekslinger i lyst/ulyst når man står foran valg som føles store og usikre.

(mann 45 år fra Hordaland) sø. 4 nov. 2007 13:33 Privat melding

Ratioen tid brukt på sukker delt på tid brukt på sukkerdating IRL (tid/tid-ratio) er interessant og utvilsomt høyst variabel blant brukerne her inne. En annen minst like interessant ratio er tid bruk på sukker delt på antall dater IRL (tid/dater-ratio).

Som påpekt av MannX vil jeg tippe at en betydelig del av brukerne her inne har en ratio som er uendelig høy eller tilnærmet uendelig høy (dvs, de dater aldri). Denne gruppen er trolig overrepresentert blant alenemødre bosatt utenfor de store byene, som ikke er i full jobb og som har mye tid til bruk forran PC-en etter at barna har lagt seg om kveldene.

Uten at jeg har noe annet annet grunnlag for mine antagelser enn egen empirisk erfaring og sunn fornuft/logikk, vil jeg tro at både tid/tid-ratio og tid/dater-ratio synker med følgende variabler:
1) Erfaring med nettdating
2) Utdannelsesnivå
3) Inntekt
4) Attraktivitet
5) Ærlighet

Siden erfaringen med nettdating generelt er økende kan man merke at den gjennomsnittlige ratioen stadig synker.

Dernest vil jeg tro at det særlig er de med lav utdannelse og lav inntekt som verdsetter egen fritid så lavt at de finner det opportunt å bruke mange timer forran PC-en for hver date IRL.

Videre synes jeg å merke en tendens til at tiden som er nødvendig til tasting før date, synker med økende attraktivitet på daten Dette kan trolig forklares med at de som er flotte og attraktive gleder seg til å vise hvor flotte de er IRL, mens de som er mindre flotte kanskje mer kvier seg for å bli avvist.

Endelig øker tiden som kreves for å få i stand en date med graden av diskrepans mellom fremstilling i profil og hvordan man er i virkeligheten. De som er opptatt av dater IRL fokuserer på å fremstille seg selv mest mulig realistisk/riktig i profilen sin her inne, mens de som synes det å taste har en egenverdi i seg selv ut over den muligheten tastingen gir til å få i stand dater IRL, kanskje ser en positiv egenverdi i å fremstille seg selv i profilen som mer attraktiv enn i virkeligheten.

De som ikke har som kall her i livet å underholde aleneforelder over nett kan emm med fordel:
1) Kutte ut tasting med de man ikke får utvekslet telefon nummer med i løpet av de 2-3 første meldingene
2) Kutte tidsbruken på de som det synes vanskelig å få til en date med IRL
3) Legge opp til at de dater det har vært ressurskrevende å få i stand, blir avviklet ressurseffektivt (sikre exit)

Skjult ID med pseudonym tralala sø. 4 nov. 2007 13:39

Enig med Lady35, tror mange er her inne for å finne en kjæreste, men når alt kommer til alt så tør/vil/klarer de det ikke.
Det kan jo være mange grunner til det da. Og for mange er det sikkert "godt nok" å bare skrive med andre og få positive tilbakemeldinger.
Men det er selvsagt syns for dem som har brukt mye tid på noen, bare for tilslutt å finne ut at den andre ikke er interessert likevel. Men sånn er det vel uansett her inne, at mange kanskje skriver med flere og det blir noe bare med en av dem. Så dette kan jo være en problemstilling selv om en VIL ha kjæreste også da....

(kvinne 44 år fra Oslo) sø. 4 nov. 2007 14:19 Privat melding

Pkt. 3) om ressurseffektiv dateavvikling slår vel litt i hjel pkt 5) om ærlighet som variabel, good4u?

Som aleneforelder kan jeg vel legge til at jeg ikke akkurat bruker Sukker.no som underholdning..

(kvinne 39 år fra Oslo) sø. 4 nov. 2007 14:20 Privat melding

"Dernest vil jeg tro at det særlig er de med lav utdannelse og lav inntekt som verdsetter egen fritid så lavt at de finner det opportunt å bruke mange timer forran PC-en for hver date IRL. " Good4u, noget arrogant?

(mann 51 år fra Oslo) sø. 4 nov. 2007 15:57 Privat melding

good4you, tror du bør fokusere noe mer prosessen fra date og videre. Med andre ord, selekter målgruppen din noe bedre. Jeg er egenlig ikke interesert i å date flest mulig, jeg vil date de rette som en kan komme seg videre med. Mulig du har andre mål.

(mann 45 år fra Hordaland) sø. 4 nov. 2007 16:46 Privat melding

Kit001

Det er kanskje flere som er aktuelle for en runde i selgehalmen enn som kjæreste. Det er derfor nettopp særlig når man søker etter kjæreste gevinsten i ha en lav tid/dater-ratio er stor.

Tenk at du er på et utested med 1000 personer, 500 av hvert kjønn. Hvor mange av de tilstedeværende er normalt aktuelle som kjærester? Jeg vil tippe for mange kanskje omtrent 5 stk (1 %).

Tatt i betraktning at bare 1 av 100 på et gitt utested er aktuelle som kjærester kan man ikke, selv om sukker har et godt matchsystem, forvente å finne en kjæreste etter kun å date noen få fra sukker. Vi må innse at den eneste praktiske muligheten for å finne kjæreste gjennom sukker er å få opp antallet dater IRL. Behovet for treff IRL er i tillegg høyere enn nødvendig fordi ikke alle er like flinke til å fremstille seg selv i profilen sin her inne.

Om man har forpliktelser i forhold til jobb, venner, familie, trening, diverse verv, soving/hvile osv, sier det seg selv at det er begrenset hvor mye tid man kan bruke på chatting i forkant av hver date. Døgnet har bare 24 timer.

Selvfølgelig kunne det isolert sett være ønskelig å "kvalitetssikre" hver date med 100 timer chatting. Jeg tror imidlertid at sannsynligheten for å finne kjæreste er større om man dater 100 stk med en time forarbeid forran hver date, enn en date med 100 timers forarbeid forran den ene daten.

(mann 51 år fra Oslo) sø. 4 nov. 2007 22:28 Privat melding

Emm, mulig jeg har misforstått, men for meg er del av kjærestekonseptet sengehalmen. Synes det er interesant at du ser på kjæreste og sengehalmen som to adskilte aktiviteter. Jeg vil si det er når en ønsker en kandidat for halmen det er viktig med en størst mulig eksponering mot potensielle. I så hensende er det vanskelig å få større eksponering enn en tur på byen. Er en interesert i kjæreste, mener jeg det er like greit å bli litt interesert i den andre før en treffes, for eksempel med chat og telefon. Men, det er det som fungerer for meg. Det er ikke dermed sagt det vil fungere for deg.