Alle innlegg Sukkerforum

gaver til exen fra barna??

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym solsikke sø. 4 nov. 2007 12:23

Dere som har en ex som dere har barn med: Hvordan gjør dere det med gaver når exen har bursdag eller til jul?

Så lenge barna er så små at de ikke kan handle gaver selv, kjøper dere da gaver "fra" barna til moren eller faren,eller?

Er litt usikker, men tenker at det er jo fint (og viktig?) for barna å få gi gaver til moren eller faren........

Skjult ID med pseudonym kravstor sø. 4 nov. 2007 13:44

Jeg kjøper gaver fra meg og barna. Hun gjør det samme. På morsdager kjøper jeg gave fra barna. Vi gjør jo dette for barna sin skyld.

Skjult ID med pseudonym K43 sø. 4 nov. 2007 18:09

Når datteren min var så liten at hun ikke kunne handle selv hjalp jeg henne med å kjøpe både bursdag- jul- og farsdagsgaver til hennes far . Nå får hun penger og handler selv. Når det er akt å gi meg gaver får hun penger av min familie el meg. Det har aldri skjedd at far har gitt henne penger til å handle gaver til meg. Man gjør jo seg noen tanker om dette men for min datters skyld har jeg aldri tatt dette opp.

Skjult ID med pseudonym munter sø. 4 nov. 2007 19:58

Vi kjøpte gaver til hverandre fra ungene fram til pappa fikk en sjalu kjæreste, da ble det fort slutt på den biten gitt. Det første året etter at de flyttet sammen fikk de et innrammet bilde av ungene som vi hadde vært hos fotografen og tatt. Altså fra dem til pappa og XX men selvsagt med min medvirkning. Kom ingen reaksjon overhodet på den gaven. Nå er de heldigvis så store at de lager forskjellige ting på skolen, så da blir det gave til ham.

Skjult ID med pseudonym solsikke sø. 4 nov. 2007 20:22

Takk for tilbakemeldinger. Lurer på om jeg skal avtale med han at vi hjelper barna å kjøpe gaver, eller om jeg bare skal gjøre det og så får det være opp til han å følge det opp hvis han vil. Uansett så er det jo fint at barna kan lage en tegning eller et kort i tillegg.

Skjult ID med pseudonym munter sø. 4 nov. 2007 20:30

jenta, det høres veldig trist ut. Slik er det ikke her, det er mer kommunikasjonen mellom meg og pappaen som har blitt dårlig med den nye inne i bildet. Og det synes JEG er trist. Jeg skulle gjerne feiret jul med hele gjengen jeg, om det lot seg gjøre. Men det aksepterer jeg selvsagt at det ikke gjør. Havnet visst litt off topic her nå.

Skjult ID med pseudonym jenta sø. 4 nov. 2007 20:36

Vel, mente ikke å framstå som så veldig trist (men ser det er litt kynisk skrevet - sorry), ser vel mer praktisk på det. Jeg syns igrunnen gaver bør være en naturlig ting å utveksle :)

Skjult ID med pseudonym solsikke sø. 4 nov. 2007 21:05

Ja, det burde iallefall være naturlig for en pappa å gi sine barn julegaver, uansett hvordan forholdet til barna er ellers i året..... trist ja, at noen kan være sånn....

Skjult ID med pseudonym kravstor sø. 4 nov. 2007 22:18

Høres ikke bra ut at en ny kjæreste blander seg opp i dette. Dette har jo med barna å gjøre. Synes alle skal avtale dette med sine ex.

Til dere jenter som gjør det, og der faren ikke har skjønt at han skal følge det opp. Avtal det og fortell i klartekst at dette har med barnas trivsel å gjøre. Forstår godt at dere mener at han eventuelt burde forstå dette, men det beste er etter min mening å ta ansvar for barna sin trivsel og få til en avtale. Er jo ofte sånn at gutter ikke er så flinke til å tenke på sånne ting.

Skjult ID med pseudonym tralala ma. 5 nov. 2007 15:55

Det er sikkert viktig å prøve å snakke med andre parten om dette ja. Og hvis det ikke fører frem, så må vel bare hver enkelt gjøre det som føles rett, og ære være alle de som setter ungene fremfor seg selv, og gjør det beste for ungene, sånne foreldre burde alle barn ha fått !!

Skjult ID med pseudonym jadajadaja ma. 5 nov. 2007 17:15

Hei, min mening er:
Har dere 50/50 fordeling - synes jeg det er "naturlig" så lenge barna er store nok til å forstå hva det dreier seg om.
Har man samværsrett og ikke ser barna så mye: what's in it for the kids?

Jeg føler at så lenge barna er så små at de ikke forstår hva julepresang/bursdagsgaver er for noe enda, trenger man ikke kjøpe noe fra barna til exen. Straks de begynner å forstå litt mer av dette, er det jo fullt mulig å gi noe som barna har vært med å kjøpt eller at de ønsker at eksen skal ha noe fra dem.

Min sønn lagde ting i både barnehagen og nå på skolen til faren sin, både til jul/påske/farsdag/halloween, det samme får også jeg og besteforeldre - skolen/barnehagen er så vant til skilsmisse barn at dette går helt naturlig....