Alle innlegg Sukkerforum

God økonomi, god jobb osv, nutcase røde flagg?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym TheBlob ma. 17 aug. 2009 21:59

Jeg ser at det er veldig mange av damene her som i profilen under drømmepartner sier at partnerene bør ha god jobb, god økonomi osv. Nå passer jeg selv i den kategorien, men det gjør meg skeptisk til personen bak disse profilene. Hva er det damen "egentlig" søker, og hva skjer den dagen en god jobb eventuelt forsvinner, man ønsker å ta en eller annen form for risiko ved å starte opp for seg selv, som ofte tar flere år å få til å gå bra økonomisk, man blir syk el. Jeg blir selv umiddelbart skeptisk, og mitt førsteinntrykk av disse profilene er at her er det en overfladisk materialist som kanskje ikke er til å stole på i en vanskelig situasjon.

Jeg skjønner selvfølgelig at man kanskje forsøker å unngå en med spillegalskap el, som jeg har truffet flere herfra som har hatt problemer med, samt vold og annet (jeg blir faktisk litt overasket over hvor stor andel av kvinner jeg treffer som har hatt en eller flere veldig kjipe opplevelser, forhold), men det går jo an å formulere seg bedre i så tilfelle.

En annen jeg legger merke til at jeg omtrent får en opplevelse av at beskrivelsen av drømmepartner skriker til meg, du skal være SÅNN, og SÅNN, og SÅNN!!! Jeg har vært heldig selv og truffet mange veldig bra damer herfra (over flere år, har blitt noen lengre relasjoner av det også), enten til en kaffe eller noe mer, og heldigvis bare en ordentlig nutcase. Dessverre var nutcasen ikke mulig å avsløre ut fra profilen og mailingen.

Hvilke røde flagg ser dere etter i profilene?

Skjult ID med pseudonym kameleonen ma. 17 aug. 2009 22:31

Mye av det samme som deg, det vil si, alt for mange krav. Ikke at man kanskje ikke passer, men at vedkommende ikke er realistisk og drømmer for mye :-)
Ellers har jeg opplevd at menn har endret profilen sin etter at jeg har vært innom, så vi plutselig får ett bedre matchtall. Pussig...

Skjult ID med pseudonym frustrert ma. 17 aug. 2009 22:40

Jeg er nok en av de som føler meg litt "truffet" her med å ha noen av de kriteriene du snakker om i profilen min. Grunnen til det er at jeg selv har en ordnet livssituasjon og ønsker helst å treffe en type i omtrent samme situasjon. Jeg mener ikke at han må være rik eller ha fin jobb, håper bare at han har en trivelig jobb og ordnet økonomi.. Av en eller annen grunn er dette ganske viktig for meg..

Skjult ID med pseudonym fff ma. 17 aug. 2009 22:42

tja, noen sier kvinner søker trygghet
- det er det i en trygg jobb og en trygg økonomi eller god om du vil.
Som du nevner; de risikovillige føles ikke alltid så trygge å forholde seg til,
that's just the way it is - slik jeg ser det.

Røde flagg;
de som ikke skriver noe særlig og legger ut lite realistiske bilder eller ikke bilder i det hele tatt.

Hvite flagg til de som inviterer til
* kommunikasjon
* ærlige bilder
- for noen er playboy bilder ærligt, men det er altså ikke det jeg søker
- uskarpe bilder, blir utydelig og kan skjule noe, men viser også at de ikke klarer å vise sine beste sider klart og tydelig.
tja, tvi tvi i partner-søkinga

Skjult ID med pseudonym wintermute ma. 17 aug. 2009 22:57

Hvor vanlig er det at menn skriver at de søker kvinner med god jobb og økonomi? Jeg ser ikke for meg at det er noen viktig faktor for gutta her inne. Om dama er student, jobber i kassa på Rimi, eller er barnehageassistent betyr lite, så lenge hun er søt og grei. For stor del av kvinnene er penger altså så viktig at de føler de må presisere det. Klarer ikke kvinner å være sammen med noen som tjener dårligere enn dem selv? Selv har jeg god økonomi, men stusser når dama synes dette er avgjørende.

Skjult ID med pseudonym kameleonen ma. 17 aug. 2009 23:06

Jeg sendte bilde til en mann engang, vi hadde skrevet sammen i flere uker. Han syntes bilde var utydelig, så han ville ikke ha mer kontakt. Jeg syntes det var litt rart.

Skjult ID med pseudonym Løsbart ma. 17 aug. 2009 23:13

@kameleonen
Vikarierende argumentasjon, mon tro...?

Skjult ID med pseudonym ... ma. 17 aug. 2009 23:24

jeg LEITER etter røde flagg, for å om mulig se om det finnes noen som er litt annerledes enn andre her inne.
Tar gjerne et nutcase i steden for de evig wannabe firkantene som er her inne...

Skjult ID med pseudonym mannigata ma. 17 aug. 2009 23:25

Ei venninne av meg møtte samboerne via nettet. Han hatet alle profilen som "krevde" at han måtte like jobben sin - rett og slett fordi han i perioder nettopp ikke gjorde det....
Er det virkelig slik at de fleste kvinner her inne er ekstatisk lykkelige i jobben sin? Jeg tviler på det... Men de ser vel for seg at noen som ikke liker jobben sin kanskje kommer til å klage mye over det og tidlig i et forhold ønsker man gjerne at ting skal hlde seg på et "lett" nivå...
OK, kanskje litt på siden av det TS Skrev om men...

Skjult ID med pseudonym kameleonen ma. 17 aug. 2009 23:33

@Løsbart
Tror jeg må slette det innlegget. Hehe

Skjult ID med pseudonym TomTom ma. 17 aug. 2009 23:35

@MIG: Jeg er faktisk en som trives godt i jobben hver eneste dag, og har jobbet på samme sted i 9 år.

Skjult ID ma. 17 aug. 2009 23:36

Mange menn som skriver sånt også! - du må ha en jobb du trives i - brenne for noe - være velutdannet eller hvertfall i stand til å føre dypere samtaler om filosofi, politikk, samfunnsrelaterte hendelser osv. - kunne utfordre meg intelektuelt (og jeg er velutdannet) og mange ting i den duren. Jeg har ikke jobb en gang jeg, så er vel dødsdømt heheh

Skjult ID med pseudonym Enda En ma. 17 aug. 2009 23:45

Jeg pleier å fnise av profiler som skriver "intellektuelt" feil, det er overraskende vanlig.

Skjult ID med pseudonym MrGrim ti. 18 aug. 2009 00:05

TS, helt seriøst? Hvis du tjener gode penger bør du legge skjul på det i starten så langt det er mulig. Ikke spander, ikke vis frem M5'en ikke vis henne huset/penthouse leiligeten osv. Ta date på en brun bule og gå i noen gamle klær. Er hun ikke interessert i slik en setting er hun ikke noe å spare på. Samt at du har god sjanse for at hun faktisk liker deg for noe mer en penger.

Skjult ID med pseudonym kis to. 20 aug. 2009 02:29

Enig med trådstarter.. Når jeg endelig har fått meg en bra jobb og føler jeg har gjort det ok for meg selv etter så mange år, så skal jeg velge mellom ulike golddiggers? Tror folk jeg har jobbet hardt og fått det bra for meg selv fordi jeg vil gi det bort til ei som bare er interessert i å få en rik onkel på heltid?

Nei, forelskelse kommer enten man vil det eller ikke. Å lete så kynisk etter partner er det bare kvinner som kan få til. Det gjør i grunn at det er vanskelig å stole på de helt normale jentene. Snakk om å ødelegge for seg selv.

Skjult ID med pseudonym Xradon to. 20 aug. 2009 08:23

Materialistiske damer holder jeg meg langt borte ifra. Om jeg skulle like jenten på bilde og hun i tillegg har en skremmende profil hvordan økonomien skal være, hvor mange års utdannelse man skal ha med seg som bagasje. Da setter jeg sort hjerte på vedkommede. Gidder pokker meg ikke bruke tid på noen som ikke er meg verdig.

Kan man ikke elske meg for den jeg er. Da kan dem gi blanke blaffen, da skal jeg heller leve alene. Slik er det med den saken.

Skjult ID med pseudonym hobby to. 20 aug. 2009 08:47

Enig med flere her inne.
Gold Diggers er generelt en gedigen turn-off.

Skjult ID med pseudonym vibe to. 20 aug. 2009 09:04

Golddiggers kan finnes i mannlig versjon også.
Eller i alle fall at det ikke er likegyldig for en mann hva jeg tjener og eier - det har jo mye å si for en felles levestandard om jeg tjener like mye eller mer enn ham, eller halvparten. Men har noen ganger merket at de blir litt vel ivrig i "kartleggingen", og da er det over og ut.

Jeg synes forøvrig jobb er relevant fordi det sier noe om gjennomføringsevne og stå-på-vilje. Men trenger ikke være karrieremann.
Jeg søker en som matcher meg, og det betyr at han sannsynligvis har en ålreit jobb og økonomi, verken mer eller mindre.

Varselflagg? På sleipinger da antar jeg?
Når typer knapt forteller noe om seg selv.
Når de presenterer seg som veldig vellykket uten egentlig å fortelle noe personlig eller detaljer, som gjør at de ikke er sporbare på noen som helst måte. Når de vil ha flere bilder enn de som er i profilen. Når de knapt responderer på det jeg spør om men spør meg videre. Når de jobber i finansbransjen og har Stockholmssveis.

Skjult ID med pseudonym hobby to. 20 aug. 2009 09:11

@vibe
Absolutt. De er ikke noe bedre enn jentene. For min del er jeg ikke avhengig av hva den andre tjener for å leve livet mitt. Slik sett er jeg tilhenger av delt økonomi. Er man i et forhold spleiser man på delte utgifter som f.eks. husleia. Personlige effekter kjøper man hver for seg. En ålreit jobb anser jeg som en jobb man har som man trives med og som dekker det man trenger i livet. Enkelt og greit.

Legger til at damer som blir altfor opptatt av hva jeg tjener, så man omtrent ser dollartegn i øya på dem, de avviser jeg på stedet.
Ei dame kan like meg for den jeg er, ikke fordi lommeboka mi er stor. Parasitter er det nok av her i verden, nei takk.

Skjult ID med pseudonym Diem to. 20 aug. 2009 09:17

Generelt tror jeg at det man setter opp som kriterier til drømmepartner, reflekterer de erfaringer man har fra tidligere forhold. Som det er skrevet her, så er jeg også overrasket over hvor mange av jentene som har negative opplevelser og forhold bak seg. Jeg ser ikke på et kriterie om god jobb og økonomi som et spesielt rødt flagg, men tror heller de som skriver det vil ha trygghet og stabilitet. Det er i alle fall ikke nok til å stoppe meg fra å ta kontakt. Dersom det resulterer i skriving og evt. møte så vil det raskt komme frem hva de egentlig mener med det.

Det er noen røde flagg for meg i profiler, selv om jeg er forsiktig med å dele dem ut. Bl.a. "Ferdig med tidligere forhold". Virker som trofasthet og sjalusi kommer til å være en big issue. Får inntrykk av at tillit kommer til å sitte langt inne.

På den annen side så har jeg plenty av røde flagg selv, som ser ut til å skremme de fleste jentene. Overvektig, nerd, ikke alltid like sosial, ikke moteslave og som har kontakt med eksen av og til (venner, ikke mer!). Ikke akkurat egenskaper som selger :-) Prøver derfor å være litt forsiktig med å plante røde flagg på andre. Vi har dem alle sammen, men det gjør oss ikke til dårlige personer, eller gjør det det?

Skjult ID med pseudonym R to. 20 aug. 2009 13:43

@TS - Overfladiske materialister er det nok av på herresiden også, som flere her har nevnt. Forskjellen her ligger i (min subjektive oppfatning) at menn virker mer opptatt av å fortelle om hva de tjener, eier, skal kjøpe osv. Da vil man naturlig nok tiltrekke seg oppmerksomhet rundt egen økonomi, så sånn sett kan man ofte skylde seg selv når golddiggerne samler seg.

Men... Det finnes selvsagt både menn og kvinner som er mer enn gjennomsnittelig opptatt av hva en potensiell partner tjener og som er mer opptatt av det, enn av hvem vedkommende er. Jeg har sett mange herreprofiler hvor det er listet opp krav til både utseende, utdannelse, interesser og økonomi. Dersom han ikke ønsker å bli kjent med meg fordi jeg mangler en mastergrad, så har vi såpass forskjellige prioriteringer uansett, at jeg klikker meg videre.

De aller fleste har imidlertid krav/ønsker rundt en potensiell partners utseende, utdannelse, interesser og økonomi. Selvsagt ønsker jeg meg en kjekk mann, ingen går vel rundt og mener at utseende er fullstendig likegyldig? Selvsagt ønsker jeg at han har en utdannelse og/eller en jobb han er god i og trives i - det påvirker resten av livet og er en viktig faktor. Selvsagt ønsker jeg at han har interesser/hobbyer han brenner for, fortrinnsvis noe jeg kan relatere til eller forstå, fordi det da er lettere å engasjere seg i det hvis/når det er nødvendig. Selvsagt ønsker jeg at han har orden på økonomien, da jeg har opplevd det motsatte og synes det var veldig slitsomt. Jeg har nok med å styre min egen økonomi, om jeg ikke skal måte bekymre meg om hans også. Jeg har datet menn med normal økonomi og jeg har datet menn med svært romslig økonomi - antall siffer i inntekten har aldri vært utslagsgivende for meg i noen av tilfellene. Men i en bli-kjent fase så må jeg nok innrømme at jeg ville hatt problemer med å innlede et forhold til noen som var i en veldig vanskelig situasjon økonomisk. Det er feil sted å begynne og det bør være helt andre ting som er fokus i starten av et forhold, enn bekymringen over at daten min er gjeldsslave.

Mine røde flagg: Barn med flere enn 2 damer, arbeidsledighet over tid, for overvektig, playertendenser, dårlig selvtillit, sjalusi og kontrollbehov. Blant annet...:-)

Skjult ID med pseudonym hobby to. 20 aug. 2009 13:44

Kanskje man bare skulle sette "puls" som krav?

Skjult ID med pseudonym weirdo to. 20 aug. 2009 14:58

Da diskriminerer du sikkert noe med necro-tendenser... ;-D

Skjult ID med pseudonym Blanco to. 20 aug. 2009 15:04

Gode poenger i denne debatten! Jeg er enig med dem som er kritiske til en partner som lar dollartegnet og status bane vei for hjertet! Ser at mange damer også etterlyser bestemthet og selvtillit. Jeg har selvtillit, skjønt jeg har blitt oppfattet som usikker av kvinner pga jeg er forsiktig i starten av den grunn at jeg er oppdratt slik! Frembusende atferd ble sett på som noe ufint i min familie og man skulle skikke seg i møtet med nye mennesker. Jeg har også hatt et kobbel av damer etter meg, damer som jeg ikke har fattet interesse for, men som jeg er vennlig med uten å ønske noe mer enn det. Finnes dem som faktisk tror jeg driver med rundbrenneri og er en player og det er beklagelig for det er nemlig ikke slik. Så jeg anbefaler folk her inne til ikke å sette alt inn på ev profiltekster, men heller møte en eller ei man syns virker interessant og se hvordan det utvikler seg.