Alle innlegg Sukkerforum

russiske jenter...

Vis siste innlegg
Skjult ID lø. 12 aug. 2006 00:04

Til deg som anbefalte www.elenasmodels.com så håper jeg du skjønner hvorfor over 90% svarer positivt tilbake?! De er nok kanskje litt mer ute etter ekteskap og en som kan forsørge seg enn det norske jenter er. De kommer ofte fra veldig fattige kår, og har få muligheter annet enn å gifte seg, til å få det bra..
Men ikke at jeg av den grunn mener det gjør noe å treffe jenter fra Russland el andre land av den grunn. Lykke til med letingen!

Skjult ID med pseudonym Mann fr. 13 okt. 2006 11:53

Jeg har selv litt erfaring med utenlandske jenter etter å ha studert i utlandet med mange jenter fra land som både er fattigere og like velstående som Norge. Ingen av de var desperate etter å kaste seg over oss som kom fra rikere land. Det er nok mulig at flere av de russiske jentene ønsker seg bedre velstand men jeg tror at ønsket om ekteskap og å finne "den ene" handler vel så mye om holdninger og verdier som om økonomi alene. Har selv erfaring med jenter fra andre land som kom fra meget velstående familier (Foreldrene deres ville vært meget rike i norsk sammenheng). Disse jentenes fokus var familie og ekteskap til tross for at de var rike.

Det er lite fruktbart å fortelle hvor dårlige norske jenter er. For meg er det likevel trist å se hva slags fokus norske jenter har. Min erfaring er at norske jenter har fokus på kjæreste, jobb, fritid og selvrealisering. Hengivelsen til den store kjærligheten og tilliten til en mann er derimot i stor grad borte slik jeg ser det. Norske jenter er også raske til å gå ut av et forhold dersom noe ikke er helt som de ønsker (I 2/3 av tilfellene er det jenta som avslutter forholdet). De tingene jeg her nevner gjelder forsåvidt også for norske menn så generelt er ikke mennene noe bedre. Det som er synd med den norske mentaliteteten er at tilliten mellom to parter som fører til at man kan bygge et langsiktig godt forhold har blitt mer og mer borte fordi forpliktelsen til en partner er såpass løs. For min del betyr det at jeg i 9 av 10 tilfeller har mye lettere for å kunne tenke langsiktig med ei utenlandsk jente framfor ei norsk jente. Norske jenter har på en måte mistet troen på drømmeprinsen og det lykkelige evigvarende samlivet og det er ekstremt usexy i mine øyne. Jeg ønsker meg ei jente som er strippet for kynisme og som tror at to mennesker kan finne kjærligheten og lidenskapelig hengi seg til denne. Nettopp denne troen og drømmen om et godt samliv virker det som utenlandske jenter er mye mer fokusert på enn de norske, og jeg minner om at jeg kjenner mange høyt utdannede og oppegående utenlandske jenter. Mange av profilene på sukker indikerer at man ser etter en kjæreste men ikke en partner på sikt. "Finn en flørt" er den norske mentaliteten. Kvinner og menn i andre land tenker annerledes. Kanskje er det derfor de også holder lenger sammen... Og kanskje handler jakten om å "finne den rette" vel så mye om å "bli den rette"... God sukkerjakt!

(kvinne 46 år fra Oslo) fr. 13 okt. 2006 12:36 Privat melding

Ja, det er lite fruktbart å fortelle hvor dårlige vi er.

Norske kvinner har blitt mer kravstore, fordi vi i nå klarer oss selv økonomisk uten mannen. Vi trenger derfor ikke "holde ut", med han som vi ikke har et godt samliv med lenger.
Det å bygge familie er nødvendigvis ikke eneste mulighet til et ok liv, men de fleste har nok et ønske om det. Vi tør bare ikke si det for høyt i tilfelle vi "feiler", stoltheten er et hinder for åpenhet om egen situasjon.
Det at kvinner fra andre land har forskjellige normer enn oss, betyr nødvendigvis ikke at vi er dårligere. Kanskje det er dere norske menn, som er dårligere enn mennene fra disse landene??
Uansett blir det søkt å legge alle single i en stor massiv gruppe og si lik er de (altså vi)

(kvinne 43 år fra Oslo) fr. 13 okt. 2006 13:38 Privat melding

Akkurat dette med jenter som avslutter forholdene raskt, har det vært en tråd på før, og som er veldig interessant. Rett og slett fordi jeg kjenner meg igjen, og spurt meg selv om hvorfor. Og dette handler faktisk om at jeg leter etter den jeg kan hengi meg til! Du sier at vår hengivelse til den store kjærligheten og tilliten til en mann i stor grad har blitt borte... tror ikke det er der det ligger, for oss jenter flest. Tror mange tenker som meg - de ønsker lidenskapen og det å møte den store kjærligheten. Og er man da i en dating situasjon, og man ikke opplever noe i nærheten av dette (til tross for at fyren er en bra kar), så ja, da avslutter man. For det verste er å ende i ett forhold som bare er trygt og greit, uten at det er noen sterkere følelser med i bildet, og man ender med å bli der for lenge. Man vil raskt oppleve ett så stort savn etter noe mer, noe som blir en plage og som bare ødelegger forholdet ytterligere, - og faren for utroskap øker. At lidenskapen er fraværende i perioder er greit nok, men når den ikke er tilstede i utgangspunktet, nei da bør man virkelig gjøre avslutte. Det gjør ihvertfall jeg! For jeg vil leve!

Jeg tror dette er noe man lett vil oppdage i en datingsituasjon ganske raskt, om det er, eller ikke er kjemi. Dette resulterer i at mange jenter forlater en fyr, før fyren kanskje føler at han har fått sjansen.

Skjult ID med pseudonym Mann fr. 13 okt. 2006 14:04

Det er nok ikke så mye kvinner spesielt men mer den norske mentaliteten generelt jeg vil ta tak i.

Til Manue:
Poenget mitt var at det ikke nødvendigvis alltid handler om økonomi for kvinner fra andre land. Flere av disse kvinnene, også de som kommer fra velstående familier, er ikke primært interessert i selvrealisering og frihet men de ønsker seg mann og barn som de kan hengi seg til OG en mann som kan hengi seg til dem på samme vis. Jeg er enig i at norske kvinner ikke nødvendigvis er dårligere enn utenlandske men jeg tiltrekkes ikke så mye av fokuset og verdiene mange har (forøvrig samme verdiene som en del norske menn har). Disse verdiene og holdningene fører til at jeg har begrenset tillit til å satse på ei norsk jente fordi mange mangler "stayerevne" når følelsene er nede i en bølgedal. De fleste som har levd en stund har innsett at følelser vil svinge. Men det er verdier og holdninger som gjør at man kommer seg gjennom denne perioden og ofte mer forelsket enn det man var. Nordmenn generelt er i mine øyne noen pyser når det gjelder å kjempe for å få et forhold til å fungere.

Det er faktisk godt mulig at norske menn er dårligere enn menn i andre land. Min observasjon er i hvert fall at nasjonen har fostret en gjeng gutter og ikke menn de siste tiårene. Gutter som ikke kan ta ansvar og som ikke kan sette foten ned. Det er et fåtall menn der ute og mange norske kvinner lider nok litt under det.

Til Linus:
Enig i at kjemi er viktig og jeg mener selvsagt ikke at man skal gå inn i et forhold med en person man ikke har kjemi med. Samtidig er det mulig at en del par som bestemmer seg for å satse selv om ikke alt er fullkomment til envher tid, vil oppleve at man utvikler noen sterke bånd på tross av at ikke alt er perfekt. Etter min mening er det få som tenker sånn i dag og vi har gjort parforhold og kjærlighet til en markedsvare på lik linje med andre varer og tjenester vi kan skaffe oss. Slikt blir det sjeldent noen gode langsiktige forhold av for som de fleste vet endrer markedet seg hurtig...

(mann 47 år fra Akershus) fr. 13 okt. 2006 22:24 Privat melding

Det var først og fremst to årsaker til at par ble etablert/holdt sammen før. Nødvendighet og sosiale barrierer mot det å "leve i synd" (etablering) og en evt. skilsmisse (holde sammen). For å få dekket de mer elementære behovene som trygghet, sikkerhet og de sosiale behovene var det nødvendig å leve i et parforhold. Slike faktorene gjelder ikke lenger, disse behovene oppfyller de fleste i dag i stor grad uavhengig av en partner. Dermed har vi i norge i dag muligheten til å fokusere på de egoistiske behovene og behovet for selvrealisering. Forelskelse og begjær er flyktige og forgjengelige følelser, men en nødvendighet for det egoistiske og selvrealiserende moderne mennesket.

(mann 47 år fra Akershus) fr. 13 okt. 2006 22:41 Privat melding

Må bare tilføye at selvrealisering kan være så mangt, og er delvis kulturelt betinget som foregående postere har kommentert. Selvrealisering kan være "mye penger" (USA/vesten?), "lidenskaplig elsker(inne)" (sydeuropa?), "stabilt, veletablert ekteskap, familie" (asia? norden?), "jobb 24/7" (alle industriland?) osv. Det er naturligvis kjipt å leve i et samfunn som i stadig større grad er i utakt med dine egne mål.

Skjult ID med pseudonym Mann ti. 17 okt. 2006 18:59

Jeg er enig i at det var en del praktisk forhold som førte til at folk holdt mer sammen før. Samtidig forklarer ikke det alt. Man hadde også andre verdier og det dreide seg ikke bare om å unngå det ubehagelige sosiale reaksjoner. Kanskje har tidligere generasjoner hatt en del visdom som vi som vokser opp i dag mangler. Mitt hovedargument er at alt som har verdi koster noe. Dersom du vil bli olympisk mester må du trene og være meget dedikert over mange år. Dersom du vil få deg toppjobber må du som oftest jobbe målrettet over tid gjennom utdanning og jobb. Gode vennskap utvikles ofte over tid (tenk på din egen venneflokk). De samme prinsippene gjelder i parforhold OG resultatene kan bli veldig gode når man over flere år har jobbet med å utvikle et sterkt forhold. Problemet med kulturen i Norge er at veldig mye handler om kortsiktighet. Kortsiktige handlinger gir kortsiktige resultater som ofte ikke er så gode.

Utholdenheten til mennesker i andre deler av verden handler ikke bare om tvang men også om at mange forstår at gleden over forholdet handler om å satse over tid. For meg er det nesten rart å se at så mange i Norge ikke forstår dette og i stedet roter rundt i lang tid og ender opp med å aldri bety noe spesielt for andre eller å ha noen i sitt liv som betyr noe for en selv. I mine øyne er det trist og det gjør at jeg i mange tilfeller har mer tro på at denne evnen til å forstå dynamikken rundt langsiktighet i parforhold er mye mer utviklet blant kvinner i andre land.

Skjult ID med pseudonym Mann ti. 17 okt. 2006 21:59

Å velge en partner på basis av frykt for at tiden går er en dårlig strategi. Forøvrig er jeg helt uenig i at man skal vente og vente på den store kjærligheten. Jeg mener derimot at man må lære seg å jobbe med et forhold selv om alt ikke er perfekt. Min observasjon er at mange i Norge gir seg for tidlig når et forhold ikke er optimalt. Jeg ser ikke etter det perfekte men etter noen som har en grunnholdning som tilsier at hun tror på en kjærlighet som er litt større enn siste følelsesmessige innfall...

Skjult ID med pseudonym Frk. Fryd ti. 17 okt. 2006 22:47

Øj! Noen har stjålet pseudonymet mitt! Det er JEG som er Frk. Fryd!

Skjult ID med pseudonym Mann ti. 17 okt. 2006 23:27

Flott! Da er du enig med meg da, Frk. Fryd?

Skjult ID med pseudonym Frk. Fryd on. 8 nov. 2006 22:41

nei JEG er Frk. Fryd!

Skjult ID med pseudonym supermann lø. 6 jan. 2007 00:15

Og jeg er supermann.