Alle innlegg Sukkerforum

Saftkoking....

Vis siste innlegg
(mann 51 år fra Oslo) to. 20 aug. 17:13 Privat melding

Hei.
Kjeder vettet av meg og har 7 kg "overmodne" pærer....
Noen som har en "oppskrift" på hvordan få laget saft av de... ;-)

(jada, jeg vet at jeg er litt "sær"...)

(kvinne 71 år fra Akershus) to. 20 aug. 17:23 Privat melding

Hei
Takk for sist:-))
Blir nok ikke mye saft av pærer nei. Men hermetiske pærer er godt ! Nam. Fine julegaver også det. Vil du ha oppskriften ?

Skjult ID med pseudonym Scorpio65 to. 20 aug. 17:24

gjerne det.....er ikke det det man bruker til "peach Melba"..?

Skjult ID med pseudonym carmina02 to. 20 aug. 17:24

Har en gammel oppskrift på pæremarmelade også. Hva slags pærer har du da ?

Skjult ID med pseudonym carmina02 to. 20 aug. 17:25

JO godt er det ihvertfall. Som dessert med pisket krem

Skjult ID med pseudonym Scorpio65 to. 20 aug. 17:25

.....gule..... ;-)

Skjult ID med pseudonym carmina02 to. 20 aug. 17:35

2-3 kg. pærer
skall av 1/2 citron

Lake:
1/2 kg sukker
1l vann

Skrell jevne, modne (ikke for store) pærer
Legg dem i lett saltvann(for å holde seg hvite)

Legg så pærene på et klede for å renne av vannet.
Kok pærene i ca 20 min.
Legg dem på glass (jeg deler pærene i to)

Sirupen kokes opp og avkjøles.
Hell over i glassene.

Sette på pene merkelapper :-))

Lykke til

Skjult ID med pseudonym carmina02 to. 20 aug. 17:39

Overså at de var overmodne. Da må du ikke koke dem lenge !!!!

Skjult ID med pseudonym Scorpio65 to. 20 aug. 17:42

Takk til både Sinner1 og Carmina....
Har prøvekokt 1 kg i en liter vann og most dem..... skal se om jeg kan få redusert det ned til en "essens".... ;-)

Skjult ID med pseudonym carmina02 to. 20 aug. 17:44

Det kan bli godt, men ta litt citron i

Skjult ID med pseudonym Scorpio65 to. 20 aug. 17:52

Notert....

Skjult ID med pseudonym Scorpio65 to. 20 aug. 17:54

Skal de kokes i saltvannet.... og hvor mye vann eventuelt....som poteter?

Skjult ID med pseudonym Scorpio65 to. 20 aug. 18:04

@Sinner1
Jeg prøvde å søke etter den retten du nevner, men da får jeg bare frem franske sider, kan du beskrive litt hvordan det lages...
Jeg snakker desverre ikke fransk....

Skjult ID med pseudonym carmina02 to. 20 aug. 18:17

Når du har kokt dem i saltvann: 1 ts salt til 1-2 liter vann!
Når du har tatt fe opp og vannet har rent av. Legger du de en kasserolle, hellover hvitvin slik at det så vidt dekker. Kok dem helt møre. Gni dem til en purre,
300-400g sukker til hver kilo (masse) OG REVET SKALL AV 1 CITRON. kOK SÅ TIL EN TYKK GRØT I CA 25 MIN. rØR HELE TIDEN..
Litt rom oppi høres supergodt ut !
Fyll det så på glass .
Dette blir jo en nydelig pæremarmelade.

Skjult ID med pseudonym Smily:o) to. 20 aug. 18:18

Du skal ikke lage pærecider da .. ?? så kan jeg komme å smake ;oP

Skjult ID med pseudonym Scorpio65 to. 20 aug. 18:29

@Smily
Fortell meg hvordan du, så skal du få smake.... ;-)

Men jeg må jo bare si at dette var mye enklere enn jeg trodde.....
Jeg har kokt opp 1 kg oppskårne pærer og 1 liter vann..... (UTEN SUKKER)
Når massen ble "mør" så moste jeg den med en tresleiv...(mer en gaffel, men hvem bryr seg...)
Kokte litt til...
"Silte" massen gjennom et kjøkkenhåndkle...
Kokte saften en stund til i en mindre kjele...

WOW, nå er det en litt "tyktflytende" kjempegod pæresaus/essens som kan brukes til en hel masse.....
(men jeg aner jo ikke hvor lenge den holder seg da....)

Synspunkter?

Skjult ID med pseudonym carmina02 to. 20 aug. 18:37

Hell over sprit-. <det gjør susen og holdbarheten bedre

Skjult ID med pseudonym Smily:o) to. 20 aug. 18:40

Det er jo bare å skrelle pærene å legge de på sprit ... med litt sukker...
men vet ikke hvor lenge de må ligge --- eller det blir kanskje pære-likør det ..? hehehe

Skal se om jeg finner det :o)))

Skjult ID med pseudonym Scorpio65 to. 20 aug. 18:42

Jeg glemte å si at det ble ca 1,5 dl "saus" ut av eksperimentet.... søt som bare f***.... ;-)
Må nesten ut å kjøpe meg noe is å ha under sausen nå...

Skjult ID med pseudonym Scorpio65 to. 20 aug. 18:44

@Smily
Høres vel nesten ut som pærelikør ja....
Men det er jo ikke gærent det heller da... ;-)

I cider er det jo normalt kullsyre også... hmmm

Kanskje jeg skal lage likør.... JA, det høres morsomt ut....

Skjult ID med pseudonym Smily:o) to. 20 aug. 18:46

http://www.homecraft.on.ca/recipes/applecider.htm

oppskriften er på engelsk ..bytt ut eplene med pærer .. heheheh :o)

Skjult ID med pseudonym Smily:o) to. 20 aug. 18:47

men ja.. sikkert bedre med likør .. LOL

Skjult ID med pseudonym Scorpio65 to. 20 aug. 20:03

@Sinner1
Takker og bukker.... Det høres ut som en god dessert...
Kan jo eksperimenteres mye med den... tilslørte bondepiker med pærepure... ;-)
Og ROM....lol

(mann 34 år fra Akershus) fr. 21 aug. 01:21 Privat melding

okkkk,,,thsapphaahoo ,sioux indianernes(for koke mose og putte på brødskiva) :)))

Skjult ID med pseudonym Scorpio65 fr. 21 aug. 14:18

Er det noen som vet om slike kokte pærer kan fryses ned?

Skjult ID med pseudonym torpedo fr. 21 aug. 15:28

ler av scorpio!!
Ett godt stykke igjen før du er Espelid altså.

Skjult ID med pseudonym Scorpio65 fr. 21 aug. 15:32

Ja det kan du trygt si...lol
Men ett sted må man jo begynne... Og nå har jeg de deiligste "hermetiserte" pærene du kan tenke deg, samt en skikkelig god "pærefond" om man kan kalle det det... Og jeg har ikke "juksa litt" engang... ;-)

Skjult ID med pseudonym Stjerne fr. 21 aug. 15:44

Bra gjort Scorpen..du burde være stolt...Har du mange kilo igjen???