Hei.
Kjeder vettet av meg og har 7 kg "overmodne" pærer....
Noen som har en "oppskrift" på hvordan få laget saft av de... ;-)
(jada, jeg vet at jeg er litt "sær"...)
Hei.
Kjeder vettet av meg og har 7 kg "overmodne" pærer....
Noen som har en "oppskrift" på hvordan få laget saft av de... ;-)
(jada, jeg vet at jeg er litt "sær"...)
Hei
Takk for sist:-))
Blir nok ikke mye saft av pærer nei. Men hermetiske pærer er godt ! Nam. Fine julegaver også det. Vil du ha oppskriften ?
gjerne det.....er ikke det det man bruker til "peach Melba"..?
Har en gammel oppskrift på pæremarmelade også. Hva slags pærer har du da ?
JO godt er det ihvertfall. Som dessert med pisket krem
.....gule..... ;-)
2-3 kg. pærer
skall av 1/2 citron
Lake:
1/2 kg sukker
1l vann
Skrell jevne, modne (ikke for store) pærer
Legg dem i lett saltvann(for å holde seg hvite)
Legg så pærene på et klede for å renne av vannet.
Kok pærene i ca 20 min.
Legg dem på glass (jeg deler pærene i to)
Sirupen kokes opp og avkjøles.
Hell over i glassene.
Sette på pene merkelapper :-))
Lykke til
Overså at de var overmodne. Da må du ikke koke dem lenge !!!!
Takk til både Sinner1 og Carmina....
Har prøvekokt 1 kg i en liter vann og most dem..... skal se om jeg kan få redusert det ned til en "essens".... ;-)
Det kan bli godt, men ta litt citron i
Notert....
Skal de kokes i saltvannet.... og hvor mye vann eventuelt....som poteter?
@Sinner1
Jeg prøvde å søke etter den retten du nevner, men da får jeg bare frem franske sider, kan du beskrive litt hvordan det lages...
Jeg snakker desverre ikke fransk....
Når du har kokt dem i saltvann: 1 ts salt til 1-2 liter vann!
Når du har tatt fe opp og vannet har rent av. Legger du de en kasserolle, hellover hvitvin slik at det så vidt dekker. Kok dem helt møre. Gni dem til en purre,
300-400g sukker til hver kilo (masse) OG REVET SKALL AV 1 CITRON. kOK SÅ TIL EN TYKK GRØT I CA 25 MIN. rØR HELE TIDEN..
Litt rom oppi høres supergodt ut !
Fyll det så på glass .
Dette blir jo en nydelig pæremarmelade.
Du skal ikke lage pærecider da .. ?? så kan jeg komme å smake ;oP
@Smily
Fortell meg hvordan du, så skal du få smake.... ;-)
Men jeg må jo bare si at dette var mye enklere enn jeg trodde.....
Jeg har kokt opp 1 kg oppskårne pærer og 1 liter vann..... (UTEN SUKKER)
Når massen ble "mør" så moste jeg den med en tresleiv...(mer en gaffel, men hvem bryr seg...)
Kokte litt til...
"Silte" massen gjennom et kjøkkenhåndkle...
Kokte saften en stund til i en mindre kjele...
WOW, nå er det en litt "tyktflytende" kjempegod pæresaus/essens som kan brukes til en hel masse.....
(men jeg aner jo ikke hvor lenge den holder seg da....)
Synspunkter?
Hell over sprit-. <det gjør susen og holdbarheten bedre
Det er jo bare å skrelle pærene å legge de på sprit ... med litt sukker...
men vet ikke hvor lenge de må ligge --- eller det blir kanskje pære-likør det ..? hehehe
Skal se om jeg finner det :o)))
Jeg glemte å si at det ble ca 1,5 dl "saus" ut av eksperimentet.... søt som bare f***.... ;-)
Må nesten ut å kjøpe meg noe is å ha under sausen nå...
@Smily
Høres vel nesten ut som pærelikør ja....
Men det er jo ikke gærent det heller da... ;-)
I cider er det jo normalt kullsyre også... hmmm
Kanskje jeg skal lage likør.... JA, det høres morsomt ut....
http://www.homecraft.on.ca/recipes/applecider.htm
oppskriften er på engelsk ..bytt ut eplene med pærer .. heheheh :o)
men ja.. sikkert bedre med likør .. LOL
@Sinner1
Takker og bukker.... Det høres ut som en god dessert...
Kan jo eksperimenteres mye med den... tilslørte bondepiker med pærepure... ;-)
Og ROM....lol
okkkk,,,thsapphaahoo ,sioux indianernes(for koke mose og putte på brødskiva) :)))
Er det noen som vet om slike kokte pærer kan fryses ned?
ler av scorpio!!
Ett godt stykke igjen før du er Espelid altså.
Ja det kan du trygt si...lol
Men ett sted må man jo begynne... Og nå har jeg de deiligste "hermetiserte" pærene du kan tenke deg, samt en skikkelig god "pærefond" om man kan kalle det det... Og jeg har ikke "juksa litt" engang... ;-)
Bra gjort Scorpen..du burde være stolt...Har du mange kilo igjen???