Alle innlegg Sukkerforum

Til alle brente barn

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Lurer sø. 23 aug. 2009 17:23

Har altså fått høre at "jeg er ikke sikker på om jeg vil date, for jeg har blitt så såra av eksene mine" (lett omskrevet)

Er det rart av meg å lure på hva de da egentlig gjør på et sted som dette?

Og nei, det var ikke bare en sleip måte å bli kvitt meg, for vi har fortsatt kommunikasjon.

Hvordan tenker egentlig folk som "pålegger" nye bekjentskaper mulige egenskaper de har opplevd før og vil unngå i fremtiden? Er det min oppgave å gjøre opp for de tabbene eksen gjorde? Jeg er ikke en dårlig person, og jeg skjønner at man må bli kjent for å finne ut at det stemmer. Men bare et tips til dere som har det sånn; det er _ikke_ et sjakktrekk å vise hvor skeptisk man er og dra frem alt man er redd for KAN vise seg å være galt med andre hvis man er riktig uheldig... Synd at du har opplevd noe vondt, men hvis du på forhånd antar at jeg er ute etter å være slem mot deg, så gjør det ikke at jeg får lyst til å leke din reddende engel (hvis det er det du vil da). Det gjør meg bare usikker, på om jeg kan være meg selv uten å hele tiden være redd for at du skal reagere negativt på alt jeg sier og gjør...

Var bare det jeg ville si.

Skjult ID med pseudonym Smily:o) sø. 23 aug. 2009 17:59

Jeg har en tendens til å bare hive meg ut i "sjøen" igjen etter et sårende brudd.
Jeg tenker "Det er bare å børste av seg og hoppe ut i det igjen".. men det er ikke bestandig et godt trekk.
Det beste er å ta en pause før man begynner å date igjen ... bare for å få et pusterom. Men jeg er på sukker alikevell. Det kan jo alltids dukke noe spennede opp :o))

Det kan være bare at det er en undskyldning for at de faktikst ikke er intressert.

Skjult ID med pseudonym TomTom sø. 23 aug. 2009 18:06

Det beste er å vente litt ja for å riste av seg forrige forhold fra tankene.

Jeg har ikke noe problemer med å være med ei som har opplevd mye dritt, bare hun klarer å være åpen og direkte om det. Er hun innestengt og ikke tør å si noenting, så går det bare en vei.

Det høres ut som om du nylig har vært såret Smily....

Skjult ID med pseudonym Smily:o) sø. 23 aug. 2009 18:12

Nei, heldigvis er det et halv år siden jeg ble såret... Men har nå vært på 3 dater etter det ... hehehe

Skjult ID med pseudonym Lurer sø. 23 aug. 2009 18:19

Smily, som sagt neppe noen unnskyldning, ettersom vi fortsatt har kontakt og blir kjent.

TomTom jeg har heller ikke problem med det, har da fått noen sår jeg og. Men jeg har opplevd i tidligere forhold at denne skepsisen blir et "hva mener du med det, har du tenkt å gjøre sånn som eksen min gjorde nå ja, blablabla" i den duren

Jeg kan ikke stå til ansvar for hva andre har gjort, eller bevise "på forhånd" at jeg ikke kommer til å gjøre det samme.

Men det virker som det er den fella enkelte går i, at de lar tidligere opplevelser få ødelegge nye forhold.

Skjult ID med pseudonym Smily:o) sø. 23 aug. 2009 18:23

Jeg mener at hvis man drar frem all dritt fra tidligere forhold er man ikke over forholdet og heller ikke klar for å møte noen nye.
Kanskje hun bruker deg som en psykolog.. for å få "tømt" seg. ?

Skjult ID med pseudonym TomTom sø. 23 aug. 2009 18:31

@smily: Ja, det er en stund siden men det kan vel bli litt frustrerende om det ikke klaffer etter noen dates etterpå også. Har ikke datet noe mer enn deg i år jeg heller.

@Lurer: Jeg forstår hva du sier, og jeg forstår at du blir frustrert av det. En kan begynne å lure på hvorfor de snakker om ekser i de hele tatt? De må la eks, være eks og begynne med så blanke ark som mulig.

Jeg vet av erfaring at det desverre er mange som er veldig preget av siste forhold, og flere har vært singel i årevis pga. det fordi de ikke tør å slippe noen innpå seg igjen. De er redd for å bli såret igjen, og da er det også vanskelig å få til noe godt forhold.

Hvis det går bra, så skal man da ikke henge seg opp i bagateller før man vet ting sikkert. Mange forhold stopper opp fordi det blir trekt konklusjoner basert på gjetting. Det betyr at det heller ikke er noen god kommunikasjon, og ett forhold hvor en part er innestengt, er dødfødt.

Skjult ID med pseudonym Smily:o) sø. 23 aug. 2009 18:48

@ TT
Jeg har datet mer en nok .. med over 20 dater på 2 år .. som sagt 3 stk siste 6 mnd , så noen av de før det var ganske tette for å si det sånn. Men har lært etter han som såret meg og roet det hele veldig ned. Man trenger ikke ha vært i et lengre forhold for å bli såret.

Skjult ID med pseudonym TomTom sø. 23 aug. 2009 18:52

@Smily: Du har rett i det.. Lengden på ett forhold bestemmer ikke om hvor mye en blir såret, og det kommer selvsagt an på hva som er sluttårsaken. Sluttårsaken kan være så mangt, og noen kan være veldig sårende.

Skjult ID med pseudonym MrMister sø. 23 aug. 2009 20:17

Jeg har hatt tre lignende opplevelser som det TS beskriver. Dvs det har ikke vært at de ikke vil date. Men når vi hadde truffet hverandre noen ganger, og gjensidige følelser begynte å oppstå, da oppdaget de plutselig at de ikke var klare for en ny kjæreste. Jeg har hatt kontakt med de i ettertid, så jeg vet at det ikke var unnskyldinger for å avslutte 'forholdet'. De trakk seg jo da også helt ut av Sukker. Jeg ble jo selvfølgelig skuffet, men jeg kan vel ikke akkurat si at jeg laster dem. Det var jo ikke gjort i vond mening. De trodde virkelig at de var klare for et forhold. Men, det skal også sies at jeg tror at "Jeg er ikke klar for et nytt forhold" ofte egentlig betyr "Jeg tør ikke ta sjansen på et nytt forhold. Tryggere å la være"...

Skjult ID med pseudonym kameleonen sø. 23 aug. 2009 21:40

@TS
Forstår godt du stiller spørsmålet. Ikke sikkert de vet det selv.
Kan ikke være noe godt å innlede ett forhold til noen , der man må passe på hva man sier og gjør hele tiden.
Er nok noen som er ute etter en reddende engel, det kan jeg forstå. Kanskje derfor de forteller om det og? Men kan være ok å vente til man har blitt bedre kjent? Ellers blir jo det negative veldig i fokus.
@MrMister
Noen ganger kommer følelsene litt brått på, og da kan man fort bli skremt og føle at man ikke er klar. Greit å finne utav følelsene før det går for langt, men vanskelig å styre det.

Skjult ID med pseudonym hobby sø. 23 aug. 2009 22:01

Brent barn lukter ille.

Skjult ID med pseudonym MrSpiff sø. 23 aug. 2009 23:47

Hvem vil ha brente kavringer til frokost, som fortsatt ryker?
Jeg har hørt at de ikke smaker så godt i lengden...

Skjult ID med pseudonym Blanco ma. 24 aug. 2009 12:58

Blir ikke skremt fra å finne meg ei som har levd livet på godt og vondt, ærlighet skremmer meg heller ikke, foretrekker faktisk hvis jeg skal satse at man kan snakke om det meste. Dårlige erfaringer gir god lærdom! Hvis hun har blitt såret og er ei som jeg ønsker å bygge ei framtid med, vil jeg gjøre så godt som jeg kan for å ikke såre henne!

Skjult ID med pseudonym Spantax ma. 24 aug. 2009 13:15

@Blanco
Helt enig med deg i det du sier, og jeg ser vel på det som en naturlig del av det å gå inn i / være i et forhold.
Problemet kommer når man må bevise at man ikke er slik som den forige x-en var...

Skjult ID med pseudonym qwana ma. 24 aug. 2009 13:15

Jeg har opplevd negative ting med en eks, men betyr ikke at man er brent barn i all evighet, men velger man stadig slik partnere er det nok verre, for jeg vet jo at det finnes mange bra menn. Tvert imot, tror jeg opplevelsene gjør at jeg har større takhøyde for endel ting, irriterer meg lite over typiske ting i forholdet som litt rot, arbeidsfordeling og andre bagateller, vet at andre ting er mye mere viktig. Dessuten så har jeg også mer forståelse for andres situasjon og vanskeligheter, tror ikke det er en dårlig egenskap. Erfaringer er det man gjør det til og kan brukes positivt!

Rett etter et brudd med en vanskelig person, bør man kanskje heller bruke venner og eventuelt profesjonelle, om man trenger det, enn å gå rett inn i et nytt forhold.

Skjult ID med pseudonym Blanco ma. 24 aug. 2009 13:21

Syns ikke det er noe problem å bevise for henne at jeg ikke er som xen hennes var, vær heller positivt innstilt og la henne glede seg over at du er en mye bedre kar!

Skjult ID med pseudonym Happyface ma. 24 aug. 2009 13:43

Man kan ikke leve i fortiden, man må tenke framover, og ta lærdom av det man ha gjort.. Går ikke an å skru klokken tilbake..
Livet er kort og tiden går fort, så man må ta sjanser her i livet hvis man ønsker å få en bedre hverdag :)

Skjult ID med pseudonym Spantax ma. 24 aug. 2009 13:47

Jeg er vel heller der at jeg ikke nødvendingvis vil gå inn i et forhold hvis jeg sitter med følelsen at hun antar at "alle mannfolk" er sånn. Jeg liker ikke følelsen av å være "antatt skyldig" til det motsatte er bevist... Det åpner for litt for mange komplikasjoner.