Alle innlegg Sukkerforum

Konservative og borgerlige kvinner

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Løsbart ti. 25 aug. 2009 18:01

Som jeg har gitt uttrykk for i flere tråder, står jeg politisk et godt stykke til venstre. Men det slår meg hvor mange av de kvinnene jeg synes tar seg best ut oppgir at de er borgerlige eller konservative, og gjerne relativt bevisste på det også. Greit, dette er gjerne også folk som trener 4-5 ganger i uka og ellers har interesser jeg ikke tenner på (og som selvsagt har både fjelltoppbilde og festbilde fra Troppan), men likevel, er det bare tilfeldigheter, eller?

Skjult ID med pseudonym mandu76 ti. 25 aug. 2009 18:07

Slett ikke tilfeldig løsbart. Folk som er konservative (dvs høyre) kommer stort sett fra slekt som har hatt for vane å stelle i hagen 1.mai. Dette er gamle penger. Folk med gamle penger har for vane å være utdannet. Rike og utdannede mennesker tar i snitt bedre helsevaner enn de i den andre enden av samfunnet. Dessuten har de generelt færre livsbelastninger og har derfor overskudd til å bruke tiden på å bli pen. Dessuten er det de med den kulturelle kapitalen som bestemmer hva vi synes er pent. Og hvis du er dame så er det meget man kan gjøre for å forskjønne seg om man har god råd.

(kvinne 73 år fra Akershus) ti. 25 aug. 2009 18:12 Privat melding

Nei, vær så snill da gutter. Dette er da en myte. Jeg stiller meg helt uenig i at det gjelder i 2009.
Men @løsbart... Tenk om du falt for en pen , velstående jente som stemte høyre. Ville du vraket henne dersom kjemi og alt annet stemte???

Skjult ID med pseudonym Løsbart ti. 25 aug. 2009 18:21

@carmina02
Om kjemi og alt annet stemte? Ja, kanskje, men jeg tviler vel på om det hadde gjort det, faktisk. Husker jeg datet ei jente som var medlem av Unge Høyre i sin tid - det gikk i vasken da USA angrep Afghanistan, for å si det slik...

@mandu76
Du har helt sikkert et poeng der, det er nok kanskje vel så ofte snakk om fasaden og kanskje også hvordan man ynder å fremstille seg selv et sted som dette. For jeg har ikke opplevd dette i samme grad i virkeligheten.

Skjult ID med pseudonym MrGrim ti. 25 aug. 2009 19:53

@mandu76 Jeg er delvis enig med deg, men tror ikke det er så enkelt heller. Det er nok litt personlighetstyper som virker inn her også. Folk som liker å skape ting stemmer borgerlig. Folk som er late og daffe de stemmer sosialistisk. Så enkelt er det faktisk.... Dette er selvsagt en veldig grov inndeling, for jeg kjenner folk på venstresiden som ikke er late eller daffe, men de fleste er gjerne det. Er de ikke late er det fullstendig blottet for trang til å skape noe for seg selv og sitt liv. Det er klart dette vil bli gjennspeilet i utseende. Det er jo bare å tenke selv. Hvordan ser en raddis ut?

Personlig ville jeg nok aldri ha blitt sammen med noen som stemmer til venstre for partiet høyre.

Skjult ID med pseudonym Spantax ti. 25 aug. 2009 19:54

jeg mener.... Nei foresten! Tror jeg skal holde meg unna denne diskusjonen!:-o)

Skjult ID med pseudonym mandu76 ti. 25 aug. 2009 19:56

@Mr Grim: Jeg er ikke overrasket over at du ikke er sosialist. Forøvrig er jo det du sier tull. Mitt motargument på nettopp dette innlegget er: Einar Gerhardsen!

Skjult ID med pseudonym Serru ti. 25 aug. 2009 19:57

Alle vet da at sosialistdamer har musebrunt hår og briller og hjemmesydde klær, ikke uten grunn at en klisje er en klisje.
De har det for travelt med å stå på barrikadene til å ta seg tid til å trene og dusje og sminke seg. Dessuten er det jo helt naturlig at de stygge er venstrevridde, de er jo vant til å ikke få seg noe og tillegger seg derfor en generell misunnelig tankegang om at ingen skal ha mer enn andre.

Oppsann, var det bare dere som hadde lov til å generalisere, sorry da!!! MY BAD =D

Skjult ID med pseudonym MrGrim ti. 25 aug. 2009 19:59

@mandu76 Det var selvsagt en grov generalisering. Det er ikke så svart hvit, men omrisset er nok slik. Kan ikke se hvordan Einar Gerhardsen beviser noe fra eller til her. At en sosialist bygger sosialisme er vel ingen overraskelse...

Skjult ID med pseudonym MrGrim ti. 25 aug. 2009 20:02

@mandu76 Det var selvsagt en grov generalisering. Det er ikke så svart hvit, men omrisset er nok slik. Kan ikke se hvordan Einar Gerhardsen beviser noe fra eller til her. At en sosialist bygger sosialisme er vel ingen overraskelse...

Skjult ID med pseudonym Elikapeka ti. 25 aug. 2009 20:06

De pene og rike tenker kun på seg selv og ønsker mer av det de allerede har(og stemmer dermed høyre), mens de som er økonomisk svake og mindre pene har utviklet empati og tenker på andres behov i tillegg til sine egne(og stemmer i venstre fløy)..eller..?:P

Skjult ID med pseudonym mandu76 ti. 25 aug. 2009 20:07

Einar Gerhardesen var ganske viktig i en periode mht å bygge landet. Mange av dem som har vært/er i kunsten vil du finne er røde. Hoveddelen av presssen er røde. Mange som bygger organsiasjoner er røde. Mange av dem du finner av forskere på sv/hf er røde.
Du må nok koke ihop mer argumentasjon for den generaliseringen din.

Skjult ID med pseudonym Løsbart ti. 25 aug. 2009 20:10

@Serru
Jeg synes det er helt kult med musebrunt hår og briller, også, jeg... :-)

Det er vel nettopp det at jeg ikke klarer å se noe generelt trekk ved kvinnfolk på høyresida her. Jeg er vanligvis ikke blant dem som faller mest for de billedskjønne i det som er den allmenne (eller medias) betydning av ordet - det er ikke slik at de har perfekt hår, perfekt hud eller er merkbart bedre kledd, det er rett og slett bare noe som har slått meg. Men, selvsagt, det kan jo ha å gjøre med at jeg forventer at høyrevridde kvinnfolk skal være litt mer av Ine Marie Eriksen-typen og derfor blir positivt overrasket når jeg ser at kvinnfolk som overhodet ikke ser slik ut faktisk står for mye av det samme.

Eller kanskje det rett og slett er en overvekt av konservative og borgerlige kvinner på Sukker?

Skjult ID med pseudonym MrGrim ti. 25 aug. 2009 20:13

@mandu76 ehh... At sosialister bygger sosialistsystemer som lar sosialistene snylte mer penger fra næringsdrivende er ikke veldig overraskende. Det er heller ikke veldig overraskende at pressen er rød. HALVPARTEN AV PRESSEN LEVER AV PRESSESTØTTE OG ANDRE SOSIALISTISKE SUBSIDIER.... OG JA at det er røde folk på uproduktive pissesosialiststudier er vel heller ikke overraskende.. det produseres så mye søppel på de fakultetene at en kan bli skremt av mindre. Det er REALFAGENE SOM DRIVER VERDEN FREMOVER OG HER ER DET MEST BLÅ VELGERE.

Skjult ID med pseudonym frøken ti. 25 aug. 2009 20:13

Jeg tror jeg er forelska i løsbart... sukk!

Skjult ID med pseudonym Løsbart ti. 25 aug. 2009 20:18

@MrGrim
Verden ville sett meget annerledes ut uten humanister og sosiologer - det skal jeg garantere deg. For ikke å snakke om alle "gutta på gølvet" som faktisk skaper verdiene. Men, plis, ikke la dette bli en tråd som kunne vært hentet ut av VG-debatt.

@frøken
*rødm*

Skjult ID med pseudonym mandu76 ti. 25 aug. 2009 20:19

Det er mulig det er realistene som driver din verden Mr Grim ; )

Skjult ID med pseudonym MrGrim ti. 25 aug. 2009 20:20

@Løsbart Ja hvis det var mindre sosialistondskap i verden så ville jo det vert helt topp! :D

Skjult ID med pseudonym Serru ti. 25 aug. 2009 20:22

@Løsbart
"overvekt av konservative og borgerlige kvinner på Sukker?"

Selvfølgelig, høyrekvinner skjønner at de selv må gjøre noe aktivt for å få det de vil ha, mens venstrekvinner sitter på syklubben og klager over at de ikke får det de har krav på.

Skjult ID med pseudonym Løsbart ti. 25 aug. 2009 20:22

@MrGrim
Trodde det var muslimene som hadde tatt kommunistenes plass som ondskapens budbringere nå, jeg...

Skjult ID med pseudonym Løsbart ti. 25 aug. 2009 20:23

@Serru
Eller kanskje de har skaffet seg noe allerede? Er jo ikke tilfeldig at jeg er på Sukker... :-)

Skjult ID med pseudonym mandu76 ti. 25 aug. 2009 20:24

Ha ha serru......Eller er sosialistene gift?

Skjult ID med pseudonym MrGrim ti. 25 aug. 2009 20:25

@Løsbart Hmm nei, men radikale muslimer har samme grunntanke som sosialister. De synes det er OK å detaljkontrollere andre mennesker.

Skjult ID med pseudonym mandu76 ti. 25 aug. 2009 20:29

Grimen: Hva er det du setter pris på i livet ditt da?

Skjult ID med pseudonym Serru ti. 25 aug. 2009 20:32

Sosialistdamer er jo kjent for å kreve at mannen skal være tøffel, så at det finnes slitne single sosialistmenn som er klare for å finne seg et grepa kvinnfolk til en forandring, er da ingen overraskelse.

Mandu, ok, jeg vil gjerne se en statistikk som viser at det ikke finnes single sosialister. Bring it on =)

Skjult ID med pseudonym mandu76 ti. 25 aug. 2009 20:34

Tøyset serru! : )

Er det serru grimmen som har bytta navn?

Skjult ID med pseudonym Løsbart ti. 25 aug. 2009 20:35

@MrGrim
Da tror jeg du har misforstått hva det handler om, gitt... Jeg har ikke noe ønske om å detaljkontrollere andre mennesker og kjenner heller ingen andre som ønsker det. Det jeg derimot ønsker er at de som faktisk skaper verdiene, det som Åsmund Olavson Vinje kalte "størkna sveite", også skal få disponere disse verdiene.

Skjult ID med pseudonym Serru ti. 25 aug. 2009 20:36

HA HA ja alle som er uenige med deg er skikkelig grimme folk!!!!! hjæælp

Skjult ID med pseudonym Løsbart ti. 25 aug. 2009 20:37

@Serru
Ja vel, ja? Og nøyaktig hvor mange "sosialistdamer" har du vært borti?

Skjult ID med pseudonym mandu76 ti. 25 aug. 2009 20:38

Neida serru: bare ser at grimmen forsvant og du dukka opp og argumentene likna litt i stilen.

Skjult ID med pseudonym Smwhr ti. 25 aug. 2009 21:01

Jeg innser at jeg definitivt ikke er i målgruppen til Løsbart ;)

Carmina: Flott nytt bilde av deg! ;) (Det var ingen som sa at denne tråden skulle være seriøs? Beklager avsporingen.. hehe)

Skjult ID med pseudonym frøken ti. 25 aug. 2009 21:06

Jeg ser på ordet sosialist som et positiv ladet ord. Bak det ligger det stort sett også et menneskesyn som tilsier vi alle er like mye verdt. Hvis man i det hele kan snakke om verdi når det kommer til mennesker. Det ligger også et ønske om at alle mennesker skal ha en reel mulighet til skape seg et godt liv. Det er for min del kraftige ord og følelser som empati og omtanke som strekker seg lenger enn seg selv, egen familie og omgangskrets eller land og riket for den saks skyld.
Og tilbake til tema, nei jeg tviler på at det er tilfeldig.

Skjult ID med pseudonym G29 ti. 25 aug. 2009 23:43

Jeg har det motsatt. Stort sett bare match med folk på de røde partiene mens jeg selv er blå. Og jeg trener 4-5 ganger i uken og har bl.a. fjelltoppbilde.... Hvorfor kan jeg ikke få match med noen som står på samme side som meg? Er jeg for "myk"??

Skjult ID med pseudonym vibe on. 26 aug. 2009 00:35

Med tanke på at majoriteten her i landet er sønner og døtre av fiskere og bønder så er ikke Mandu76s forklaring så veldig dekkende.

Løsbart, kan det være du faller for jenter "med ambisjoner" eller "vinnertyper" (jada, ambisjoner kan være om så mangt, men tenker her på ambisjoner for seg selv og ens eget liv, krav en stiller til seg selv, det en vil utrette, og hvilken hylle i samfunnet man vil være på sosiaøkonomisk og klassemessig)? De har oftere høyere utdannelse også, og er kanksje mindre idealistiske - elelr mer realistiske. Jeg tror du finner flere av dem på høyresiden - bare ut fra empiri. Mens flere jenter i omsorgsyrker (sykepleien, sosionomer, hjelpepleiere etc) eller i den nedre del av den sosioøkonomiske skalaen, med lavere utdannelse, er på venstresiden.

Frøken, ang det at alle mennnesker er like mye verdt; hva betyr det? Er det like klart som det ...tja... ikke helt enkle begrepet "rettferdighet"?
Er alle like mye verdt i et sosialistisk regime, som forskjellsbehandler folk skattemessig ved å belaste de som jobber og står på mer enn de som ikke jobber og står på?

Man kan jo hevde at likebehandling skulle tilsi at alle betaler den samme summen i skatt, eller den samme prosentsatsen, eller ut fra antall timer jobbet, ikke om man tjente mye eller lite de timene man jobbet. Selv er jeg for en viss progressiv skatt, og like muligheter (og derfor offentlig skole osv), men floskler som at venstresiden vil ha "rettferdig fordeling" og "behandle alle likt" er skinnhellig og menigsløse før man har definert hva likt og rettferdig egentlig er. Problemet med venstresiden er at de vil ha minst mulig forskjeller, ikke best mulig situasjon for den svakeste (hvis det medfører store forskjeller).

Jeg tror ikke det er tilfeldig at de som er lavt betalt er for å dele på godene, mens de som er høyt betalt ikke synes delingen skal ta helt overhånd.

G29, kan jo hende det er flere jenter som er på den røde siden...?

Skjult ID med pseudonym Yes on. 26 aug. 2009 00:40

Amen, vibe
Veldig bra innlegg.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv on. 26 aug. 2009 00:44

"Problemet med venstresiden er at de vil ha minst mulig forskjeller, ikke best mulig situasjon for den svakeste (hvis det medfører store forskjeller)".

Hmm. Vet ikke om jeg helt forstår hva du mener... Hva tenker du på her, Vibe? Kan du gi noen eksempler?

Skjult ID med pseudonym pusen on. 26 aug. 2009 00:56

Siden jeg aldri har opplevd at noen menn har hengt seg opp i dette så kan de neppe ha vært opptatt av personligheten min :/

Skjult ID med pseudonym MrMister on. 26 aug. 2009 02:39

"Problemet med venstresiden er at de vil ha minst mulig forskjeller, ikke best mulig situasjon for den svakeste (hvis det medfører store forskjeller)"

Dette er en helt korrekt analyse. Her er et eksempel :
Utgangspunkt : Person A tjener 100 og person B tjener 1000.
Scenario 1 : Person A øker inntekten til 200 og person B øker inntekten til 2000.
Scenario 2 : Person A øker inntekten til 150 og person B øker inntekten til 1200.

Her vil venstresiden foretrekke scenario 2 siden det scenarioet gir minst forskjell mellom person A og B. Og det selv om scenario 1 er det beste for den vanskeligst stilte av de to. Jeg vet ikke om venstresiden vil innrømme dette, men man skal ikke høre mye på retorikken deres for å høre hva som er fokuset. Det er "Flå de rike" og IKKE "hjelp de fattigste". Hadde de rødgrønne lagt ned like mye energi på å hjelpe de svakeste, som de gjør på å gjøre livet vanskeligst mulig for "de som har mest fra før" (jeg HATER det uttrykket), så hadde de svakest stilte hatt det mye bedre. Men èn ting skal venstresiden ha, de er mye dyktigere på retorikk en høyresiden.

(mann 51 år fra Oslo) on. 26 aug. 2009 08:11 Privat melding

Det som overrasker meg med den såkalte høyresiden, er at de aldri argumenterer for hva de mener. De skriver kun om hva deres såkalte motstandere mener

Skjult ID med pseudonym yeehaw on. 26 aug. 2009 08:40

Menn har en tendens til å velge kvinner som står politisk til høyre for dem selv.

Dette til orientering.

Skjult ID med pseudonym Løsbart on. 26 aug. 2009 14:47

@yeehaw
Da tør jeg ikke tenke på hva dama til Vidar Kleppe står for... :-/

Skjult ID med pseudonym Spantax on. 26 aug. 2009 15:38

@Kit

Du fleiper nå sant? Har du i det hele tatt lest noen av de debattene som har vært her inne eller stikker du bare innom de en gang i blant for å kaste ut en brannfakkel?
Det er jo stikk motsatt av hva du sier! Venstresiden gjør jo nesten ikke annet enn å kritisere høyresiden!

Skjult ID med pseudonym vibe on. 26 aug. 2009 16:02

Takk, Yes:)

Lilleulv, Mr Mister gir en god oppsummering.
Det er påvist at store forskjeller er uheldig for et samfunn, og fattigdom er jo et relativt begrep (dvs det som teller er hvor mye fattigere du er ifht nærsamfunnet du lever i). Men jeg synes venstresiden fokuserer for lite på hvordan høyest mulig levestandard for den svakest stilte. Skal man dele på verdiene må man jo skape dem først, men det nøres oppunder misunnelse og stakkarsliggjøring, som skaper en kultur der folk ikke tar ansvar for seg selv, forventer at staten skal hjelpe dem i enhver krise de havner i selv om den er aldri så selvforskyldt.

yeehaw,
er det virkelig sant? Jamen glad jeg er på den blå siden.
Det betyr jo at det må være mange ledige SV-damer på markedet, de er jo mange i utgangspunktet.

Skjult ID med pseudonym kit on. 26 aug. 2009 16:04

Kan du lese Spantax?

Skjult ID med pseudonym Lilleulv on. 26 aug. 2009 16:13

Vibe
"Det er påvist at store forskjeller er uheldig for et samfunn, og fattigdom er jo et relativt begrep (dvs det som teller er hvor mye fattigere du er ifht nærsamfunnet du lever i".

Ja, det er helt riktig. Det er gjort mye forskning som bekrefter dette.

Men likevel så mener du at det er bedre å øke selve pengebeløpet/kjøpekraften for alle selv om det innebærer større forskjeller mellom folk?

Skjult ID med pseudonym Løsbart on. 26 aug. 2009 16:45

@G29
Skal vi bytte? :-)

Skjult ID med pseudonym m35 on. 26 aug. 2009 16:52

Det er veldig langt fra så enkelt at alle på høyresiden skaper noe/genererer penger mens de som er på venstresiden er late, ustelte og uten ambisjoner.

Dessuten er det ikke sånn at alt kan måles i penger og at det som genererer penger er det eneste som har verdi - hvis det hadde vært tilfelle hadde vi ikke trengt lærere, helsevesen, mange ulike former for kultur, m.m. Det er mye som må støttes av staten for å kunne fungere og helsevesenet er en stor utgiftspost, men hvem kan klare seg uten det?? Skal vi legge ned kinoene eller be folk om å betale mye mer for å se filmer, eller skal staten fortsette å subsidiere slik at alle kan gå på kino hvis de vil uten å måtte betale mye?

Det er ikke morsomt en gang når det er så lite reflektert, er dere bare ute etter å provosere og sette alt på spissen? (særlig Mr.Grim, Serru og Vibe) Jeg har aldri forstått det behovet for å provosere.

@serru - har du tenkt å svare på spørsmålet fra Løsbart om hvor mange "sosialistdamer" du har vært borti?

@Lilleulv, støtter spørsmålet ditt til vibe, hun argumenterer mot sine egne argumenter.

Skjult ID med pseudonym Blanco on. 26 aug. 2009 17:01

Det må da være mulig å ha forskjellig politisk syn uten at det skal gå på helsa løs! Syns det er merkelig at typer som applauderer interkontinentale ekteskap og kulturelle forskjeller nå skal hefte seg med en teit politisk bagatell à la høyre/venstrekjøring! Da kan man saktens lure hvem som sitter med fordommene her herr løsbart! For min egen del syns jeg det bare er positivt hvis damene har et annet politisk syn og gjerne verdisyn enn meg! Det er faktisk stimulerende og gir ekstra krydder i hverdagen å se ting fra et annet perspektiv.

Skjult ID med pseudonym Løsbart on. 26 aug. 2009 17:15

@Blanco
Jeg krever ikke at en eventuell partner skal mene det samme som meg, men det er forskjell på å barbere seg og skjære av seg haka her. Mulig du ville fungert med en med diametralt motsatt politisk syn av deg, men jeg tror ikke jeg ville gjort det. Akkurat som jeg neppe ville fungert med en som var over middels troende, for den saks skyld, uavhengig av hvilken religion det er snakk om.

Skjult ID med pseudonym Øh on. 26 aug. 2009 17:18

At dere gidder... greia med ulikt politisk syn er jo at man er UENIGE... what's the point
Dere skal vel uansett ikke verken verve disipler eller vinne noe valg her inne
Hvis dere har som hobby å kverulere politikk så er det vel mer matnyttig å engasjere seg i et politisk forum...

@Løsbart
At damer som trener og passer på utseendet tar seg best ut, er vel ikke noen bombe. Om det skyldes politisk ståsted finner jeg litt merkelig, det tror jeg er tilfeldig. Da burde isåfall også kvinnelige politikere skille seg klart ut... vet ihvertfall hvem JEG ville valgt av Erna Solberg og Inga Marte Thorkildsen ;p

Men, hvis teorien din skulle stemme så får du jo velge.. skal du dele verdigrunnlag med dem eller skal du like utseendet deres.. kanke få i pose og sekk ;p

Skjult ID med pseudonym Løsbart on. 26 aug. 2009 17:22

@Øh
Nå har jeg ikke sagt at det ikke er flotte damer her som ikke oppgir at de er konservative eller borgerlige, det var bare ment som en betraktning.

Skjult ID med pseudonym MrMister on. 26 aug. 2009 19:03

Venstresiden er en gjeng (misforstått) snille, velmenende og utrolig naive mennesker. De forstår rett og slett ikke hvordan verden fungerer. Høyresiden i AP er forsåvidt grei nok, men så blir det bare verre og verre jo lengre ut på venstresiden man kommer. Joda, en del mennesker på venstresiden forstår nok mer enn de gir uttrykk for, men snakker mot bedre vitende for å beskytte parti og posisjoner. Men da ser man da også de utslagene det får, med bruk av private skoler og helsetilbud for seg og sine. "Vi er alle like, men noen er likere enn andre"... Det kunne venstresiden hatt som slagord. Jeg syntes det var morsomt å høre på partileder-utspørringen av Torstein Dahle her om dagen. Han ble bedt om å gi et eksempel på en vellykket sosialiststat, og kunne ikke komme opp med en eneste :) Det sier egentlig alt...

At jeg har endt opp på høyresiden, er et resultat av de har de mest troverdige løsningene. Løsninger som kan fungere i praksis, ikke kun luftslott eller ineffektive pengesluk. Joda, jeg er fullt klar over at høyresiden heller ikke er perfekt, spesielt hvis man beveger seg langt nok ut til høyre. Men det er langt å foretrekke framfor alternativet.

Det ble nevnt over forskning som sier at stor relativ forskjell mellom de lavest og høyest lønte er negativt. Det stemmer sikkert. Men jeg føler meg ganske sikker på de som er relativt fattige foretrekker det, framfor å faktisk VÆRE fattige. Ref mitt eksempel lenger oppe i tråden.

(kvinne 48 år fra Oslo) on. 26 aug. 2009 19:11 Privat melding

@Mr. Mister
"Men jeg føler meg ganske sikker på de som er relativt fattige foretrekker det, framfor å faktisk VÆRE fattige".

Du føler deg altså sikker på at forskningen tar feil?

Det er en relativt arrogant holdning. Det viser seg nemlig gang på gang at det er kun et eksistensminimum (som går på å dekke primærbehov som mat som MÅ ligge til grunn for at folk skal oppfatte seg som lykkelige). Over dette minimumsnivået viser det seg at det å ha mindre enn andre, men dog nokså mye, gir mindre lykke og tilfredshet enn å ha veldig lite, så lenge de man kan sammenligne seg med ligger på samme nivå.

Men for all del - føl i vei og sett all forskning til side!

Skjult ID med pseudonym s on. 26 aug. 2009 19:23

MrMister er jo etter eget utsagn et mye bedre menneske enn alle på venstresiden, så han må jo få lov til å gjøre akkurat som han vil.

"At jeg har endt opp på høyresiden, er et resultat av de har de mest troverdige løsningene. "

Maybe, maybe not, maybe...ja, du vet.

Når alt kommer til alt, synes jeg nå samfunnet her til lands fungerer relativt bra. Selvfølgelig er det småplukk her og der som en kan sette fingeren på, men det hele satt i system, og veid det positive mot det negative, ender jeg opp med å være relativt fornøyd med hvordan vi har det her på berget. Et evt. ønske om skifte den ene eller andre veien går for min del som regel mer på enkeltpersoner og enkeltsaker enn den store helheten. Å tro at alt blir så utrolig mye bedre med høyrepolitikk tror jeg er litt naivt. Merk: Tror.

Ellers: http://www.dn.no/valg/article1727168.ece

Skjult ID med pseudonym Lilleulv on. 26 aug. 2009 19:30

Mr. Mister. Mulig jeg var litt streng i mitt forrige innlegg. Det er mulig du slettes ikke var arrogant. Bare uvitende i forhold til forskningen på feltet. Jeg har lest mye om akkurat dette, da jeg synes det finnes mange interessante (og til dels overraskende) funn når det gjelder hva som gjør at mennekser opplever at de har et godt liv.

For de som måtte være interessert, kan boken Storeulvsyndromet av Hyland Eriksen anbefales. Mye av forskningsreslutatene jeg viser til, gjengis der.

Skjult ID med pseudonym Q on. 26 aug. 2009 19:34

Å neiiii.... ikke Kvasi-Thomas
*argh*

Noen må snart lære seg å styre unna populistiske Narvesen-hyllefyllere. Ikke rart folk har rare meninger.

Skjult ID med pseudonym Blanco on. 26 aug. 2009 19:36

Løsbart da

Det er forskjell på å barbere seg til det å skjære av seg haka ja! Men for meg virker det som det er akkurat det du gjør "skjærer av haka deg haka her mens du bare trenger å barbere deg litt!

Skjult ID med pseudonym Hingsten on. 26 aug. 2009 19:38

Mulig vi skulle lene oss godt til høyre/med innslag av "Jensenfruas" syrlige bær...
Alle sammen...
Legge ut egeninnsats med det lyseste blå påslag og forventinger om fortjeneste på hverandre om man i det hele tatt skal løfte en finger..
i beste Pyramide-ånd.... opp i himmelen med alle sammen..

Går det an...

hingsty titter forundret på at cellene oppi enkelte kan klare å jobbe så isolert fra omverdenen...

æækkk..

Skjult ID med pseudonym vibe on. 26 aug. 2009 20:13

Lilleulv,
ja, jeg synes vi kan tåle mer forskjeller i Norge enn det vi har i dag, kort sagt fordi jeg mener at vi kunne vært tjent med å priroitere annerledes. Min begrunnelse er (i uprioritert rekkefølge) at
1) jeg tror vi har mye å gå på. Svært få land - om noen - har mindre forskjeller og folk innretter seg etter det. Vi trenger ikke sette som mål å ha det som i India akkurat, ikke en gang UK, men vi kan fint slakke litt på dette for å stimulere entreprenørskap og initiativ
2) til tross for at staten påtar seg gitte oppgaver, har man ikke noen garanti for leveransen (sykehjemsplass, riktig skolegang, adekvat medisinsk behandling), slik at fler og fler likevel også sikrer seg privat. Det er mye sløsing og suboptimalisering i offentlig sektor, pga dårlig internkontroll og svak økonomisk styring.
3) dagens velferdssystem har uheldige sideeffekter, som feks at folk ikke tar ansvar. Nordmenn har det i ryggraden at handlingene deres ikke skal få dramatiske konsekvenser for dem selv, da forventer man å bli reddet og det er "staten/kommunene/banken som har skylden". Enten det dreier seg om latterlige kjøp av innskuddsleiligheter, når firmaet de jobber for ikke kan konkurrere med utenlandske aktører (til tross for lav produktivitet), når man roter seg bort i utlandet etc. Jeg har vært endel ute (nå blir jeg vel sablet ned fordi man selvsagt ikke blir noen ekspert av å være i utlandet), men min erfaring er at mange nordmenn er som store barn og bare ikke skjønner hvor bortskjemte man er her på berget.
4) prisen er uforholdsmessig høy, vi kan betale pga oljerikdom, ikke pga produktivitet, og den type rikdom varer ikke evig. Vi bruker fremtidige generasjoners midler på konsum, så det er muligens kun en utjevning dagens borgere imellom, men favorisering av nåtiden borgere på bekostning av fremtiden (og ja, vi har oljefondet, men vi kunne i større grad stimulert til innovasjon, entreprenørskap etc, ikke skape en kultur som vil være vanskelig for etterfølgende generasjoner å komme seg ut av)
5) det er dobbeltmoral i et globalt perspektiv. Den relative fattigdommen teller, men vi kan ikke ignorere den absolutte fattigdommen heller, og i en større skala er Norge med på å øke de globale forskjellene ved å konsumere så mye av

M35,
utrolig feigt å komme med slike sleivespark om meg til andre debattanter, og ikke direkte overfor meg. Kan du ikke spørre eller konfrontere meg direkte, silk Lilleulv feks gjør. Du må være en feig type.

Skjult ID med pseudonym vibe on. 26 aug. 2009 20:25

Lilleulv, jeg mener generelt man bør senke skattenivået og velferdsnivået - med de konskevensene det får mht kjøpekraft og velferdsniå. Ikke til et helt annet regime, men et lite stykke på vei.

Hehe, artig at Lilleulv anbefaler Storeulvsyndromet. Har ikke lest boken, men har lest mye OM den. Når det gjelder hva som gjør menensker tilfredse, så er det et veldig interessant sprøsmål. Moderat/små forskjeller og fellesskap er en ting. En annet element er å være til nytte; det å ha en jobb har vist seg å ha veldig mye å si for folks lykke ( i alle fall i norge og land vi kan sammenlikne oss med).

Jeg ble for noen år siden presentert en oversikt over US vs noen europeiske land, somv iste hvordan ledigheten svingte med konjunkturene. I USA var ledighetstrygden 50% av lønn, i 26 uker, deretter stopp., I Europa var den mye bedre (husker ikke eksakt, men varte lenger, og høyere beløp). I USA var folk mye kjappere tilbake i arbeidslivet etter en nedgangskonjunktur, mens det i Europa var større andel som når de først ble ledige, aldri kom seg tilbake. Det var mulig å leve på trygd. Og andre undersøkelser viser jo at folk mister selvtillit, selvrespekt etc når de er uten jobb lenge. Når man da ikke må, så blir man lettere ute. Da synes jeg man bør priorietre å bruke midler på kompetansebygging og integrasjon fremfor arbeidsledighetstrygd, det tror jeg ikke abre samfunnet ville spart og tjent på, men også ville gitt flere tilfredse borgere.

Skjult ID med pseudonym Q on. 26 aug. 2009 20:30

Litt pest og kolera, det der
Trygdemisbrukere kontra hjemløse..

Skjult ID med pseudonym Hingsten on. 26 aug. 2009 20:30

Har den små-syrlige "jensen-frua" en bitteliten konservativ rival her. jaja..

Hingsty snur seg avslappet bort og oppsøker helt andre behagelige steder..

Skjult ID med pseudonym Løsbart on. 26 aug. 2009 20:37

@Blanco
Det jeg sier er at jeg ikke utelukker kvinner som ikke er enige med meg i ett og alt, men har vi grunnleggende ulikt verdi- og livssyn så tror jeg ikke det vil gå. Så da har jo du en konkurrent mindre... :-)

Skjult ID med pseudonym mandu76 on. 26 aug. 2009 20:44

@vibe: Spennede å lese dine siste innspill.
Jeg blir sittende her å lure på om det er s-funnsgrupper vi er enige i bør støttes/løftes/hjelpes frem og hvem man evt tenker får puter under armene...

Vi har jo vanlige arbeidsledige. Slik det er i dag vil få ingengjører ta seg jobb på rimi om de blir arbeidsledige. Og så har vi folk som er syke i varierende Det kan dreie seg om midlertidige svineinfluensa, kreft, uførhet etter alvorlige arbeidsulykker, psykisutviklingshemmede, mennesker med alvorlig rusmisbruk, folk med snodige lidelser som uttmattelsessyndrom eller vip-lash, mennesker med alvorlig sindslidelse som feks scizofreni, eller folk dyp depresjon og selvmordstanker eller evt demente, eller de med ryggprolaps.

Skjult ID med pseudonym Hingsten on. 26 aug. 2009 20:57

mandu..tror ikke de løftes nevneverdig i det vakre skinnende blå programmet..
Der USA-stylen er mer å foretrekke etter det dyret forstår.

men det er jo rom for ytterligere skille her ifølge enkelte utsagn så.

sitat "syre-frua"...se den vakre fargen.... halleluja...
(ikke menighetens skyld at øye-bindene ble utdelt liksom)

(mann 42 år fra Oslo) on. 26 aug. 2009 20:59 Privat melding

@kit
nei det kan jeg jo ikke. Pokker heller glemte det en liten stund her.
Beklager, skal finne på noe annet å gjøre en forum jeg...

Skjult ID med pseudonym Blanco on. 26 aug. 2009 21:00

"vibe" Veldig bra skrevet det der! Ser du har satt deg inn i problemstillingen fattig og rik og frihetsprinsippene visavis det å ta ansvar! Er så enig med deg vi at nordmenn er som forvokste barn når vi skjermes av vår oljeproduksjon! Før oljen så bildet ganske annerledes ut her i landet! Entreprenørene må få lov til å virke, men har også ansvar for miljø være seg folk og natur!

Et varsko til folk som sitter på sin drøvtyggende ku av et skjermende system betalt av oljen og energi er at en vakker dag kan dette ta slutt! Vi har gjort oss for avhengige av olje/gass. Velferden vi omgir oss med er basert på en tjenestesektor som er avhengig av at primærnæringen består! Uten produksjon vil vi ende med kun tjenester og da vil vi til slutt ende med å forflytte verdiløse papirer. Lengst til høyre har vi nå noen partier som vil aksellerere utvinningen av olje, gass, slå hull på demningen og la kraften flyte fritt sålenge det varer! Olje og metaller har vi nå og tjener godt på det, men den dagen vi har solgt varene sitter vi igjen med svarteper! Derfor mener jeg at landet må tenke nytt! Er ikke mer enn 20 år siden regjeringen her annonserte at utdannelse garanterer arbeid og velferd til alle. Den dagen oljen er brukt opp, fisken og melken solgt, skogen solgt og jernet smeltet om og solgt. Har vi kun teknologien tilbake.

Hva skal 300 000 rådgivere og konsulenter leve av i et land preget av fattigdom? Goodwill?

Skjult ID med pseudonym Rusty on. 26 aug. 2009 21:10

Litt seint inn i diskusjonen men huff hvor uenig jeg er med at "alle" av ditten eller datten er dumme, late, skaper noe.
Gjør din plikt, krev din rett.

Men til tematet fra Løsbart. Selv om jeg er både tidevis aktiv i politikk og politisk er rød til svart. Så driter jeg i om dama har andre meninger enn meg. Dersom de er innen for normen av politiske verdier. Har hun ikke hue med seg derimot, så er det liten tenning hos meg...

@ løsbart- tenk så lett det er å åpne opp øya dems. Trenger ikke mange stemmene til så er Erling på tinget :)

Skjult ID med pseudonym Hingsten on. 26 aug. 2009 21:13

3.750.000(med unntak av den fortapte million) høyre/frk velgere ,

vi skal følgelig være rådgivere, det følger da virkelig av den vakre BLÅ fargen.
her skal vi alle være selv-forsynte og kloke, tjene på naboen og de andre vi tåler ikke at andre tjener på oss
la nå skatt være skatt, vi klarer oss sjæl., bare en liten dasj iblant til det som angår MEG..
og er det ikke bra flytter man bare utenlands..og sparer seg opp litt

vi glemmer iallefall de svake og trengende, de må da sha skjønt at de må være forberedt..

og husk slipp fremmede krefter frem i køen med sine hypnotiserende overbevisninger om verdiskapning og andre skapninger.. av med hatten for de..

litt bedre vibe og bianco eller..

Skjult ID med pseudonym Løsbart on. 26 aug. 2009 21:13

@vibe
Det du skriver her, er jo som hentet ut av Chicago-skolens manualer, og det er jo for så vidt greit, men er det én ting Chicago-skolen ikke har klart, så er det å bekrefte sine standpunkter i virkeligheten da politikken deres, i motsetning til hva de lovet, ikke har maktet å snu tendensen med synkende produktivitet.

Det Chicago-skolen derimot har klart, er å gjøre skape større faktisk fattigdom. Når utgangspunktet er at de som ikke jobber gjør det fordi de ikke vil, så må man også ha en pisk, men den rammer også folk som faktisk vil jobbe - som jo er det store flertallet av de arbeidsløse. Resultatet er at betydelige deler av befolkningen der disse prinsippene får råde må basere seg på veldedighet, fra familie, lokalsamfunn eller lokale menigheter.

Samtidig kan man jo se på de faktiske tallene. Eurostat samler årlig statistikk fra EU-landene og noen land til, deriblant Norge. En av tingene de måler er sysselsettingsgraden, dvs. hvor stor del av befolkningen i arbeidsdyktig alder som faktisk er i arbeid. I 2008 var de eneste landene som var foran Norge Sveits, Danmark og Island. Det betyr også at folk som er i arbeid i Norge ikke ville vært det i f.eks. Storbritannia, der graden er 8 prosentpoeng lavere. I land der disse ikke er i arbeidslivet, er de som regel avhengig av ektefelle eller annen familie, evt. av offentlig eller privat (som regel religiøst motivert) sosialhjelp. Det er også disse som drar sykefraværet i Norge opp - det aller meste av sykefraværutgiftene er knyttet til langtidsfravær, og statistikken ville kanskje sett bedre ut om disse ikke hadde vært i arbeid i utgangspunktet, men for samfunnet er det ikke bra.

Fordelingspolitikk virker faktisk - det er få land som har så høy produktivitet som de nordiske velferdsstatene og det er samtidig få land der folk flest har det så bra. Det er mye å ta tak i, men sammenlignet med de problemene man ser på land som Storbritannia, Irland og New Zealand, land som har gått mye lenger i Chicago-skolens retning, så har de fleste det relativt sett bra.

Skjult ID med pseudonym Løsbart on. 26 aug. 2009 21:16

@Blanco
Selvsagt er oljen viktig, og selvsagt vil oljen forsvinne (derfor er det også j**la dumt å pumpe opp alt nå, men det er en annen sak), men også land som ikke har spesielt mye olje, som Sverige og Danmark, har endt opp helt i øvre sjiktet på tross av (eller på grunn av?) en sterk offentlig sektor.

@Rusty
For meg er det viktigste i dette valget å forhindre en regjering med Frp, så da er nok, slik meningsmålingene ser ut i Oslo i dag, det lureste å stemme Rødt.

Skjult ID med pseudonym m35 on. 26 aug. 2009 21:17

@vibe,
oi, det var da voldsomt.. jeg mente overhode ikke å komme med noe sleivspark, siden du opfattet det sånn får jeg beklage - jeg trenger vel ikke å spørre deg om det samme som noen andre allerede har spurt deg om? Hvis du synes det er feigt å skrive at jeg støtter henne i det spørsmålet hun stilte deg i stedet for å stille deg det på ny, så får du selvsagt lov til å synes det. Jeg syntes bare det var et godt spørsmål utfra hvordan du argumenterte. Vi har helt forskjellige synspunkter og verdier, det aksepterer jeg uten å kalle andre noe som helst på tynt grunnlag : )

Skjult ID med pseudonym Rusty on. 26 aug. 2009 21:24

@ løsbart- Pragmatisk men kjedelig... Bor i buskerud selv og kommer til å stemme SV av samme årsak.

Ferrest mulig FRPere inn på tinget.

Skjult ID med pseudonym Pip on. 26 aug. 2009 21:28

Det er sikkert dei
som grublar på renter,
medan andre er ute
og dansar med jenter.

Det er sikkert dei
som høyrer talar av Gro,
medan andre syng songar
på ei koseleg kro.

Det er sikkert dei
som vil opp og vil fram,
medan andre er glade
når dei kan dela ein dram.

Det er sikkert dei
som brukar tida nyttig,
som ikkje har snubla
sidan åtteogsytti.

Dei er sikkert smarte,
dei er sikkert best,
men aldri om eg ber
dei heim på ein fest.

Skjult ID med pseudonym mandu76 on. 26 aug. 2009 21:33

He he pip: )

Skjult ID med pseudonym Lilleulv on. 26 aug. 2009 21:44

Hei Vibe!

Jeg var ganske blå i min ungdom, og argumenterte som deg med at det må da være lov å jobbe seg i hjel om man vil bli styrtrik. Jeg sa ting som at det måtte vel være bedre at noen hadde en bil med fire hjul som virket enn at alle hadde ett hjul hver ( det er en litt flåsete måte å si det du sier : Nemlig at det hjelper ikke å skulle dele verdier om ingen vil stå for skapingen av disse verdiene). Jeg argumenterte for at vi måtte tåle forskjeller for det handlet om prioriteringer - hvordan en vil leve økomisk er i stor grad opp til en selv.

Det er ikke sånn at jeg har gjort fullstendig helomvending i dag. Men jo rikere og mer etablert jeg selv har blitt, jo mindre blå har jeg blitt. (Motsatt av hva som er vanlig, jeg vet...) Jeg vil faktisk gjerne dele de verdiene jeg skaper til beste for felles-skapet og ikke minst for de svakeste. Det jeg anser som hovedproblemet med blå tankegang (som jeg altså selv bedrev i mange år), er at alt skal lønne seg. "Er det ikke liv laga å ha 30 melkekyr på landet, så flytt til byen, da!" "Er det ikke liv laga å strikke jakker på Voss, så send virksomheten til Singapore, da". Osv.

Men det finnes andre verdier enn verdiskapning. Noen bransjer vil per definisjon være "ulønnsomme". Hvordan skal man tjene penger på eldreomsorg? Hvordan skal man tjene penger på en leir for funksjonshemmede? Ved at man skal gjøre det billigere enn de som gjorde det sist? OK. Så man kutter litt... - Først kanskje et virkelig fornuftig kutt - en stordriftsfordel eller omorganisering som gjør det hele mer effektivt. Så vil nye aktører prøve seg til enda billigere pris. De ansatte blir etterhvert tilbudt luselønn og stoppeklokka kommer fram. Pris og tid på Olgas hårvask skal estimeres. Underleverandører av f.eks. mat og transport presses på pris. Noen må gi opp. Ofte er det nok de som legger litt kvalitet og omtanke i sine produkter og som ønsker å lønne sine ansatte skikkelig, som må gi seg først.

Jeg jobber selv i staten og ser hvordan alt styres mer og mer av pris og penger. Hvordan få mennesker til å yte maks hele tiden? Mennesker og deres arbeidskraft blir sett på som en hvilken som helst vare. Jeg kunne holdt på lenge.... Men et sted på veien mistet vi noe av varmen og omtanken. Jeg tror det skaper mer stress enn lykke.

For å oppsummere:
Jeg vil heller dele en 100-lapp likt med 3 søsken (25 på hver) enn å dele en 1000-lapp hvor 3 av oss får 300 og en av oss får 100.

Skjult ID med pseudonym pusen on. 26 aug. 2009 21:51

Politisk ståsted er en privatsak! ;)

Skjult ID med pseudonym mandu76 on. 26 aug. 2009 21:51

Nydelig lilleulv.....

Skjult ID med pseudonym Rusty on. 26 aug. 2009 21:57

@pusen noen liker å diskutere politikk. Andre prater om katter...

Skjult ID med pseudonym laban on. 26 aug. 2009 22:06

Alle er på en aller annen måte engasjert i politikk, selv om ikke alle er like sterke meniger om hvilket parti man støtter.. Det er jo i grunnen ganske vanskelig å vite hva man bør stemme, for stort sett så lover alle partier gull og grønne skoger, men holder skjelden hva de lover..

Men som vanlig arbeider, så er nok venstre siden noe mer fornuftig og stemme på enn høyre siden. Politikk er også for mange av den eldre garde en privat sak. De vil gjerne ikke røpe hva de stemmer..

Alle har ihvertfall en formening om hvordan de ønsker å ha det, og de fleste av oss burde nok ha engasjert oss i mye større grad enn vi gjør.. For vi har generasjoner etter oss som vi også må tenke på, hva vi ønsker for våre barn, og barnebarn..

Skjult ID med pseudonym Erhm on. 26 aug. 2009 22:32

Jeg er en stor maskulin gutt og opplever ofte sterke fordommer fra jenter som er utpreget sosialister, deltar på debatter og er røde som få osv. Fordommene er sterke, solide og jeg får høre dem up close uten at jeg sier noe negativt tilbake og har alltid vært en snill og god gutt hele livet og er stolt av det.

Men! de samme jentene som sier disse tingene til meg, krast og hardt...gjerne med påfølgende grimaser, vil også ha meg til sengs og gi meg kos osv. Har opplevd det flere ganger, når jeg møter dem på kveldstid er det ofte helt andre ting de sier til meg.

Hvorfor er det slik? Har aldri opplevd det med en brunkrems jente fra BI..blå som få og gjerne med litt hes stemme og selvfølgelig 300trutemunn bilder fra facebook og kalle navn som Mimmi eller Benny... hun liker meg ikke og det er det, samme med meglerjenta eller selger masejenta med påklistret smil, de har ingen behov for å peke finger, slenge bemerkninger eller skulle "ta" meg verbalt, de bare driter i meg.

Skjult ID med pseudonym Hingsten on. 26 aug. 2009 22:39

Erhm, en litt annerledes beskrivelse og sikkert helt autistisk..ehh autentisk kanskje..
Derfor det oser litt små-ekkelt her inne altså..ehh...

Fordeler og bakdeler som ellers i samfunnet.. helt normalt..

Skjult ID med pseudonym pusen on. 26 aug. 2009 22:56

Rusty:
Dette er jo ikke å snakke! Det er jo å tråkke ned på dem som har en annen mening enn dem selv!

Skjult ID med pseudonym Hingsten on. 26 aug. 2009 22:59

rusty er muligens bare litt rusten i tankegangen ikveld, sikkert en strevsom dag,
det går over..vi ser bvel bare en annen veg,gjør vi ikke pusen..

(mann 51 år fra Oslo) on. 26 aug. 2009 22:59 Privat melding

pusen, på slutten her har det jo vært ett uvanlig bra nivå på debatten, synes jeg.

Skjult ID med pseudonym pusen on. 26 aug. 2009 23:09

Har ikke lest alt!

Jeg kan jo bare si til alle som syns at Jens har gjort en bra jobb er på villspor!
Finanskrisa: Kom som lyn fra klar himmel! Enda man så tendensene så satt de å klødde seg på pungen!
For så å komme med flotte redningspakker, åååå så flinke vi er!
I mellomtiden mistet flere titallstusener jobbene sine!

En annen ting er helsevesenet og psykiatrien i dette landet! Det er ei skam med tanke på at vi er et av verdens rikeste land.
Trenger man psykolog så får man noen ganger avslag, det er ikke ille nok, ta deg ei lykkepille og ei flaske vin så blir det bra, eller du får beskjed om at ventetiden er 9 mnd... stor sjans for at innen den tid har man enten tatt livet av seg eller kommet over denne depresjonen på egenhånd.

Folk dør i ventekø.

Jens er en feigis uten baller... men nå motsier jeg meg selv siden jeg sier at han bare sitter å klør seg på balla;)
Istedet for å manne seg opp å sparke visse kvinnfolk, som absolutt har all hans tillit... så fikk de gå av selv. Hele landet skjønte at de hadde bærsja på leggen, men Jens skulle gjøre det skånsomt. (Ramin og det åndelige vesenet som måtte ha klarynt veiledning på statens regning for å klare jobben sin!) Hvorfor ikke vise baller, gjør kort prosess!?

Den røde regjeringen har kastet bort milliarder av kroner på fond, istedet for å investere det i nye veier.

Joda, jeg tipper over mot blått, skyt meg om dere vil! La kvinnene komme til makta. la Jens få klø seg på balla hjemmefra!
Jeg håper på noe nytt, noe bedre!

Skjult ID med pseudonym Hingsten on. 26 aug. 2009 23:20

Det var da en l"øsnings-orientert" tikkende "omvendt"...hysj hysj hingsty..
Hingsty går smuåslunken inn på stallen og gnir seg to ganger i sine skinnende avslappede øyne og tenker litt....

Skjult ID med pseudonym Løsbart on. 26 aug. 2009 23:21

@pusen
Nå var det vel ikke akkurat Regjeringen Stoltenberg som skapte finanskrisa, da, og sammenlignet med de fleste andre land, har Norge klart seg usedvanlig bra gjennom krisa - industriarbeidere som ble permittert er nå tilbake i arbeid, og SSB nedjusterer nå anslagene på arbeidsløsheten. For all del, 70.000 arbeidsløse er 70.000 for mange, men ingen har vist meg hvilket land som har ført den politikken Solberg og Jensen står for som har kommet seg bedre gjennom krisa.

Når det hjelder psykiatrien kan jeg godt være enig i at det er mye som gjenstår, men, igjen, vis meg hvilke mørkeblå land som har et bedre psykiatrisk helsevesen en Norge.

Og kastet bort milliarder på fond? Joda, men det er ikke regjeringen som forvalter fondet, det er "proffe" aksjespesialister som neppe stemmer rød-grønt i utgangspunktet. Oljefondet ble i sin tid opprettet av et samlet Storting, og Carl I. Hagen la til og med en gang inn et grunnlovsendringsforslag som ville gjøre det grunnlovsstridig å bruke fondet på noe som helst annet enn pensjoner. Selv mener jeg det bør investeres i innovasjon og utdanning i stedet for i aksjer i utlandet, men det er det i hvert fall ingen på Stortinget som vil.

Jeg skal ikke si at du ikke skal stemme blått (selv om jeg personlig ikke synes noen burde gjøre det), men disse argumentene holder ikke.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv on. 26 aug. 2009 23:24

Takk Løsbart!
Du sparte meg nettopp for masse jobb md innlegget ditt ! :-)

Skjult ID med pseudonym vibe on. 26 aug. 2009 23:24

Lilleulv, nå synes jeg du legger ord i munnen min, og presneterer litt banale eller lite nyanserte argumenter,

Jeg mener ikke at "markedets usynlige hånd" skal styre velferdstilbudet, slik at feks leirer for funksjonshemmede skal privatiseres. Ei heller kulturtilbud når vi er inne på tema. Men det er et interessant faktum at mange norske handicappede barn har fått bedre liv pga internajsonal (mye amerikansk) forskning - som ikke er betalt bare av skatter, eller bare av marked, men i stor grad av filantropisk virksomhet.

Å få lov til å "jobbe seg styrtrik" har aldri vært et argument jeg har brukt (hvor har du det fra?). Det vil uansett kun gjelde en marginal del av samfunnet. Men lover, regler og skatter rammer først og fremst den store middelklassen, og det er mitt hovedanliggende - det er her det hadde vært mye å hente på å gi folk litt mer igjen for å yte litt mer.

Jeg er også villig til å betale for velferd, men jeg vil helst selv bestemme hvor midlene skal gå. Jeg ville kuttet kontantstøtte, og kanlisert litt mer til psykiatrisk helsevesen. Mer til forskning og vanskeligere å få uføretrygd (mye skjult ledighet). Jeg forventer at folk er mer villig til å flytte for å få en jobb; hadde det blitt en kultur for det, ville det ikke vært like kjipt å måtte gjøre det (også en stor styrke for USA; folk flytter dit jobbene er, selv om det er et kontinent imellom, her flytter vi knapt fra Oslo til Hønefoss).

Jeg synes forøvrig det er litt symptomatik for den røde siden at man har dette kortsiktige perspektivet med å betale cash ut, uten å se hva det kan skape av langsiktig nytte brukt på en annen måte. Mange er også ganske "lokalidealistiske" og - proteksjonistiske - ved at man skal beskytte arbeidsplasser med subsidier og tollbarrierer i det korte bildet, selv om det betyr at u-land da fortsatt blir holdt nede i det lange bildet.

Jeg synes ikke det er noen lette svar, men man må knuse noen egg for å få en omelett. Og skal verden bli et bedre sted må vi tåle å ta en støyt også på individnivå, selv om det gjør vondt der og da. Sånn er livet; man har ingen garantier, ting får konsekvenser og .

PS Ang dette med relative forskjller, så må vel dette henge sammen med kulturen. Har inntrykk av at folk feks i Asia aksepeterer det trinnet de er på uten bitterhet. Kanskje fordi mange ikke hadde noen andre muligheter, mens det er verre å havne nederst hvis du i utgangspunktet hadde like muligheter?

Skjult ID med pseudonym vibe on. 26 aug. 2009 23:31

Løsbart,
"70 000 ledige er 70 000 for mye" - har du et håp om 0 arbeideledige?
Er du kjent med strukturledighet? Det kan fint være 70 000 ubesatte stillinger og 70 000 ledige, uten at regnestykekt går opp.
Fordi det er urealistisk at de ledige jobbene matcher de arbeidsledige som er tilgjengelig, enten kompetansemessig eller geografisk. Dette er typisk sosialistisk tankegang; å ikke innse hva som er muli. Den tankegangen ville kostet oss dyrt i et rendyrket styre.

litt i samme gate er Kristin Halvorsen kommentar nylig på spørsmål mfra Aftenposten om løftet om å bli kvitt arbeidsledighet og hennes kritikk av Bondevik da han var statsminister; nå svarte hun at "vi vil aldri bli kvitt fattigdom slik deinisjonen er".
Det skjønte hun ikke da hun kunne skylde på den borgerlige regjereingen. Hun måtte komme i regjeringsposisjon og bli ansvarliggjort for å ta innover seg fakta.

Skjult ID med pseudonym laban on. 26 aug. 2009 23:33

Vi er ett velferdsland på godt og vondt.. At sykehus skal drives med lønnsomhet i forhold til å holde folk friske, det er ikke hva jeg kan kalle ett velferdsland.. Jeg har selv stått i sykehus kø, og opplevd dette på kroppen.. Hvordan tror dere det føles å sitte på benken å vente, da pga at vi har ikke nok middler? Jeg tror vi kan takke den forrige regjeringen at ting har blitt verre.. Men ap,sv og sp har heller ikke innfridd, derfor blir det veldig vanskelig å være lojal mot ett bestemt parti.. Når skal menneskelige verdier bli ivaretatt? Skal vi fortsette å gå med hode under armen, å bare godta??

Skjult ID med pseudonym kit on. 26 aug. 2009 23:33

En liten kommentar om forskjeller og økonomi. Så lenge folk får dekket basisbehovene, så betyr ikke nivået så mye. Det er ikke slik at nordmenn i dag er mange ganger mer lykkelige enn nordmenn på 50 tallet. Økonomien ser ut til å påvirke lykke gjennom utvikling, det er bedre i år enn i fjor, og gjennom relative forskjeller. Har du litt mer enn snittet, er du fornøyd. Så poenget med de lykkelige i Asia trenger ikke kun å være kulturelt.

Skjult ID med pseudonym pusen on. 26 aug. 2009 23:34

Jeg sier ikke at blått er best, de har mange svikt som alle andre partier, men jeg sier at min mening er at noen andre burde få prøve seg! Er jo umulig å finne noen som har alt du ønsker. Da må man ta litt fra hvert parti og sette sammen til det som passer hver enkelt, og det går jo ikke.

(Jeg sier heller ikke at Jens skapte finanskrisa, jeg sa de reagerte for sent!)

Igjen, får vi bare respektere hverandre sine ståsteder. At det er foten i ræva på drømmedama fordi hun stemmer feilt parti, ja da begynner jeg å skjønne hvorfor så mange er singel. Er jammen mye som skal stemme for at ting kan fungere...

Skjult ID med pseudonym Blanco on. 26 aug. 2009 23:36

Som jeg skulle sagt det selv pusen!

På den andre siden ettersom det er så mye om og men angående politikken, hvorfor skal det være rødt, grønt eller blått! Kanskje vi skal skifte ut grønt med hvitt;) Vi kan jo lage et nytt parti som proklamerer hvit politikk! Ærlige politikere som holder valgløftene sine er jo et slagord som ingen av de representerte partiene sålangt kan triumfere med!

Jeg ser ingen løsning hverken fra sosialistisk side eller fra høyresiden! Virker som de fleste har dopa seg med bamsemums og max mekker på tv-en. Hva er egentlig Norge idag? Har vi noe vi kan være stolte over? Hva er det vi vil forandre på? Er det ikke nettopp disse forandringene som annonseres som gjør framtiden utrygg? Jeg jobber, betaler skatt og har til livets opphold og vel så det! Men jeg nekter å være med på å betale når alle dere andre med skyhøye lån og usikker jobb skyter etter gullfuglen og bommer noe så vanvittig! Det er vel det finanskrisa handler om, er det ikke?

Om dama er rød, grønn eller blå betyr ingenting sålenge hun er hvit på det viset at hun er ærlig og redelig og gjør sin del for at forholdet skal fungere.

(mann 43 år fra Oslo) on. 26 aug. 2009 23:40 Privat melding

Jeg stemmer rosa jeg og synes folk skulle være litt mer snille mot hverandre. Alt for lite kjærlighet i verden og folk er dumme liksom!

Skjult ID med pseudonym Blanco on. 26 aug. 2009 23:43

"Løsbart" AP Regjeringen har lenge skjønt at det finnes penger i systemet og har produsert (ikkeverdiskapende) arbeidskraft siden slutten av 80tallet! Samme regjeringen taklet finanskrisa meget vel i den forstand de pøste ut nesten tusen milliarder kroner av skattebetalernes penger for å berge skinnet til banker, forsikringsselskaper og andre kapitalistiske instutisjoner såvel som låntakere.

Skjult ID med pseudonym vibe on. 26 aug. 2009 23:44

Løsbart,
"Chicago"-skolen er for meg et ukjent begrep, dette var statiskk presentert i forelesing uten ref til Chicago.

Når det gjelder produktivitet og sysselsetting - ikke trender men absolutte nivåer - så må du ikke glemme at Norge har mange yrkesaktive kvinner som trekker opp snittet og dermed gjør det vanskelig å sammenlikne med land som ikke har like stor kvinnelig deltakelse i arbeidslivet. Det sier lite om effekten av trygdesystem, der sier trendeffektene mer.

Skjult ID med pseudonym Blanco on. 26 aug. 2009 23:44

institusjoner skulle det vel stå

Skjult ID med pseudonym kit on. 26 aug. 2009 23:44

Blanco, hva mener du med "ikkeverdiskapende" arbeidskraft? Det er for meg ett nytt begrep.

Skjult ID med pseudonym vibe on. 26 aug. 2009 23:47

Kit, det er sikkert også veldgi relevant - at basisbehovene er dekket. Men ang Asia så har veldig mange under gjennomsnittet i Asia, fordi fordelingen er så skjev - medianen er ganske lav. Det har vel også mye med forventinger å gjøre, og der kommer vel ogsåå religion eller annen åndelig tankegang inn.

Skjult ID med pseudonym kit on. 26 aug. 2009 23:54

Vibe, i en fordeling der medianen er markert lavere enn gjennomsnittet, vil jo flesteparten være rundt medianen. Så de fleste, bortsett fra en liten elite, har omtrent det samme.

Men, klart, mange av kulturene der er mer kolektivistisk orienterte enn i den vestlige kulturkretsen.

Skjult ID med pseudonym laban on. 26 aug. 2009 23:56

Kanskje vi har vært bedre tjent ved å avvikle kongedømme, og satset på president i Norge? Mindretalls regjering blir konfliktstridende, og velgerene blir jo på en måte lurt.. Vi for stemme på 1 parti, som vi ønsker skal "styre" landet, utifra deres politikk.. Jo flere kokker jo mere søl.. Jeg mener at det partiet som har største oppslutning skal sitte i en regjering, hvis ikke kan man ikke kalle det for ett demokrati..

Skjult ID med pseudonym Blanco to. 27 aug. 2009 00:01

Hvitsnipptorpedoene som så pent kaller seg for inkassoselskaper for eksempel fikk vedtatt en lov av stortinget i 1989 hvor de fikk spesial-lisens til å bryte grunnloven i den forstand de kunne inndrive gjeld på en slik måte at gjeldslidende fikk fordyret sine utgifter med mange hundre prosent. Alle konsulentene som sitter med lillemannen hengende ute bak sine persienner og snoker på diverse suspekte it-sider og t.o.m får betalt for det av en arb.giver som er fornøyd sålenge sysselsettingen holdes ved like! Diverse tilsyn som overtok og nedgraderte kvaliteten på et allerede godt fungerende system. Alle de som krever penger av meg uten å gjøre en dritt men overlater all research til den som får kravet slik at beløpet skal bli riktig! Arbeid til alle fanen svaier høyt, men kvaliteten på produktet blir deretter. Tenk selv mann!

Skjult ID med pseudonym Lilleulv to. 27 aug. 2009 00:43

Vibe:
Mente ikke å legge ord i munnen på deg. Ser at jeg gjorde det. Beklager !

Men at du synes argumentsjonen min er unyansert får stå sin prøve. Det er jeg ikke enig i... Men det kommer vel an på øyet som ser... :)

Jeg vil uansett aldri velge bort noen for deres partitilhørighet. Så lenge jeg oppfatter dem som selvstendige og tenkende vesener...

Skjult ID med pseudonym oslomann to. 27 aug. 2009 09:07

@ Blanco

"Gjeldslidende"? Jeg var ikke klar over at gjeld er en sykdom eller lidelse. Jeg trodde der rett og slett var en situasjon hvor du har lånt penger av andre som de selvsagt ønsker å få igjen.

Skjult ID med pseudonym ?? to. 27 aug. 2009 12:50

@løsbart

du skriver at du vil unngå FrP i regjering og derfor vil stemme Rødt, kan du forklare det litt nærmere er du snill?

Skjult ID med pseudonym pusen to. 27 aug. 2009 12:55

Oslomann: Har du tenkt på at det fins skjebner der ute som gjør mennesker "gjeldslidende"?
Tror du alle låner for mye penger og får kredittkortgjeld? Eller har du tenkt på at det kan være branner, skilsmisser, sykdom, fattigdom som gjør at folk havner uttpå?

Tenk om bare alt hadde vært såå enkelt!

Skjult ID med pseudonym pusen to. 27 aug. 2009 12:59

Et eksempel Oslomann:
Jeg holdt på å dø i brann. Jeg hadde fullverdiforsikring, men da sameie skulle bygge opp blokka igjen gikk selvfølgelig entreprenøren konkurs, i tillegg stakk de av med 1,2 mill. Jeg hadde da 550 000,- i gjeld, jeg endte opp med nesten 1,7.
Etter 5 år i retten vant jeg heldigvis denne rettsaken. Hadde jeg tapt den så hadde jeg vært gjeldsoffer i dag. Det med lite gjeld og alle forsikringene jeg kunne ha. Så man kan som uskyldige vesner havne i urettferdige situasjoner, uten å ha lånt noen penger!

Skjult ID med pseudonym Blanco to. 27 aug. 2009 12:59

oslomann

Finnes mange former for lidelse, noen karakteriserer manglende evne til å betjene som en lidelse, især når kravet øker med flere hundre prosent pga smarte kjeltringer som driver med innkjøp av gjelden! En smertelig tilstand ifølge de som rammes!

Skjult ID med pseudonym Erhm to. 27 aug. 2009 14:04

Hverken Høye eller venstre kvinner ser ut til å ofre en tanke til Kongo guttene.

Noe som er bemerkelsesverdig for et land som sender Politi til pakistan for å hente offer/kriminell, blander seg inn i livsfarlige konflikter verden over og tar hjertlig imot mullah krekar.

En god venn av meg har skapt sitt eget firma, han er godt likt og har over 150 ansatte under seg.

Men han sier at han er forsiktig med å ansette norske kvinner i sin helhet, de elsker deg på oppturen men om du som hvit heterofil mann har en nedtur så eksisterer du ikke lenger for dem. Som 23år gammel norsk gutt så synes jeg det er interessant hvor mange norske menn i 30 og 40årene jeg har hørt si dette, slektninger som gjør det godt og leder bedrifter osv. Alle har samme oppfatning, de er livredde norske kvinner, uansett hvilken politisk overbevisning de har.

Burde det være sånn?

Skjult ID med pseudonym vibe to. 27 aug. 2009 15:54

Hallo Ehrm, hvor kom kommentaren din om Kongo-guttene fra? Den henger sammen med.. hva da?
Snakk om å være helt på jordet. Kan ikke se at noen menn her helelr har snakekt om Kongosaken over her.
(T.o.: Har nettopp vært i dialog med norsk journalist for å få mer informasjon om saken og hvilke rettigheter de har der nede mht juridisk ekseprtise, kommunikasjon med omverdenen etc).

En sjef som er redd sine underordnede og må elskes av dem, høres ut som en sjef med mindreverdighetskomplekser.
Mtp at mange kvinner er i yrkeslivet og er lavere betalt enn sine mannlige kolleger, så er det mange nok som sjefer over kvinnelige ansatte, så det høres ut som den gruppen menn du snakker om, er noe for seg selv.

Politi skrives forøvrig med liten p i konteksten over.

Skjult ID med pseudonym Blanco to. 27 aug. 2009 16:37

Angående Kongo guttene, ettersom vi nå kommer inn på det temaet, syns jeg Norge og UD har vært bemerkelsesverdig lite på arenaen! Jeg syns det er betenkelig at disse guttene ikke får mer bistand fra norske myndigheter! Man skal huske på at disse karene er uskyldige til det motsatte er bevisst! Vi ser bilder av en smilende mann som tørker noe blod av bilen! Vi hører om elendige tolker og mistenkte norske menn som må gå gjennom et heller dystert og suspekt rettssystem. Det er sørgelig hvor overlatt disse er til seg selv og sin skjebne! Jeg syns det er rystende og svakt at norske politikere ikke gjør mer i denne saken.
Kanskje kan vi som enkeltindivider ofres i det stille hvis våre politikere syns sakene blir for vanskelige og kostbare! Men det er vel viktigere å refse Iran for dødsdommer i sharialand enn å ivareta sikkerheten til norske statsborgere som forviller seg inn i korrupte og brutale regimer!

Skjult ID med pseudonym jente3 to. 27 aug. 2009 16:50

@Erhm: Jeg har vært med flere menn i 30-40 årene i nedturene. Har hørt mange ulike mannlige synespunkt på kvinner generelt og spesielt. Har ikke hørt slike standpunkt formulert som du nevner der og antar derfor at det er knyttet til hva slags miljø man er i. Når det gjelder kongogutta er det vel endel som tenker at de gutta ikke er så redlige og kanskje mangler litt på samvittighetssiden.

Skjult ID med pseudonym jente3 to. 27 aug. 2009 16:54

Bryter du loven i utlandet må du ofte tåle smeken. Mange som har sitti i latinamerika en stund med smuglerdom.

Skjult ID med pseudonym pusen to. 27 aug. 2009 17:01

Får jo håpe at de er skyldige da?

Skjult ID med pseudonym mandu76 to. 27 aug. 2009 17:16

Tar sjansen på å spørre en gang til jeg... Flere her har vært inne på at nordmenn pga gode rettigheter blir litt late og arbeidssky.
Hvilke grupper burde vi bli strengere ovenfor og hvem burde bli hjulpet/båret/støttet frem?

Vi har jo vanlige arbeidsledige. Slik det er i dag vil få ingengjører ta seg jobb på rimi om de blir arbeidsledige. Og så har vi folk som er syke i varierende Det kan dreie seg om midlertidige svineinfluensa, kreft, uførhet etter alvorlige arbeidsulykker, psykisutviklingshemmede, mennesker med alvorlig rusmisbruk, folk med snodige lidelser som uttmattelsessyndrom eller vip-lash, mennesker med alvorlig sindslidelse som feks scizofreni, eller folk dyp depresjon og selvmordstanker eller evt demente, eller de med ryggprolaps osv.

Skjult ID med pseudonym pusen to. 27 aug. 2009 17:34

Trygdesystemet er for bra i Norge. Det skal ikke være lønnsomt å gå hjemme på trygd istedet for å være i arbeid.

Skjult ID med pseudonym pusen to. 27 aug. 2009 17:36

Men tilbake til tråden! Å være konservativ vet jeg hva betyr, men jeg måtte faktisk google det for å finne ut om jeg har sånne trekk *ler*

Som høyrekvinne og bygdetulling måtte jeg vel passe beskrivelsen? Men nei, jeg er ikke konservativ!
Så da går det ann å stemme blått uten å være det! ;)?

Skjult ID med pseudonym Spantax to. 27 aug. 2009 18:39

@Blanco
Hvis du hadde fulgt med på saken i Kongo, så hadde du skjønt at tung inblanding fra Norge og UD på dette tidspunktet bare hadde gjort saken til en enda større farse enn den er. Det siste nå er at de mener de skal kunne fremme et krav på 3000 Miliarder kroner til den norske stat. I tillegg så skal de ha oppreisning på ca 20 milioner (dollar) til familier og venner samt vitner og bileier.. De 3000 miliardene er erstatning til staten...

De to tiltale står uten en sjans til en retferdig sak, og det er ganske morsomt å lese de kravene og beskyldningene som blir fremsatt. De tiltalte har gjort det eneste riktige, de nekter å uttale seg i en rettsak hvor de allerede er forhåndsdømt. Saken kommer til å bli anket til høyesterett hvor de sansyligvis blir dømt på nytt, og så blir den anket til meneskerettighetsdomstolen i Haag hvor de i det minste vil få en rettferdig sak. Der tror jeg er det ensete stedet de kommer til å uttale seg.

Det er ikke snakk om å ofre enkelt individer, det er snakk om å vite når man skal komme på banen.

Skjult ID med pseudonym kit to. 27 aug. 2009 18:41

Hvorfor i alle dager skal norske myndigheter har ansvaret for noen tullinger som leker leiesoldater i Kongo?

Skjult ID med pseudonym Spantax to. 27 aug. 2009 18:42

Neimen kit... har du mistet de sosialistiske holdningene dine helt plutselig? Hvordan skal dette gå når du ikke klarer å være konsekvent?

Skjult ID med pseudonym kit to. 27 aug. 2009 18:51

Bra du er konsekvent og kun diskuterer person og ikke sak da spantax.

Skjult ID med pseudonym Spantax to. 27 aug. 2009 18:54

Jeg er ganske flink slik ser du!
Jeg kunne ikke se at det sto noe om at det ikke var greit med avsporinger og småprat så da tok jeg sjansen!

Skjult ID med pseudonym kit to. 27 aug. 2009 18:55

Spantax, det er lov til å bruke hue selv om det ikke er en grønn tråd.

Skjult ID med pseudonym vibe to. 27 aug. 2009 18:55

Jeg blir sjokkert over holdningen i de siste innleggene her.
Uansett hva disse guttene har gjort, selv om de har vært naive, spenningssøkende, rett ut sagt dumme, så er de for øyeblikket fullstendig uten rettssikkerhet! Det er ingenting som sikrer at ikke bevis plantes, at de får riktig versjon av hva de er tiltalt for, at de har en forsvarer som er korrupt (som riktignok sier han skal kjempe men som også ber dem være tause - kanskje tror han de er skyldige og ber dem holde munn for å ikke forsnakke seg eller lyve i retten?). De er helt og fullt i hendne på et regime med uhederlige hensikter og de har tilsynelatende ingen rettigheter. Det fortjener ingen.

Om ikke alle kunne havnet i samme situasjon, så er det ikke eneste sak der mulig uskyldige borgere havner i slike situasjoner. For noen år siden var det en australsk jente som ble tiltalt for narkosmugling til Indonesia med mulighet for dødsstraff. Jenten hadde aldri vært assosiert med noen form for dop. Det var stor sannsynighet for at narkoen var plantet i bagen - som kun hadde glidelås og ikke hengelås (uvitende eller dum som hun var) - av flyplassansatte og at mottaker på indonesisk flyplass hadde bommet i mottaket slik at hun uvitende bar det i tollen. Og mulig dødsstraff 8tror hun fikk fengsel og bel utlevert, men vet ikke). Dette førte til global medieoppmerksomhet. Men der var likevel rettsikkerheten hakket bedre, problemet var dødsstraff.

Skjult ID med pseudonym Løsbart to. 27 aug. 2009 18:56

Mange spørsmål, skal prøve å summere opp...

@??
Når jeg sier en bør stemme Rødt i Oslo for å slippe Frp i regjering, er det rett og slett fordi Rødts 1. kandidat har minst like stor sjanse til å komme inn som APs 6. kandidat eller SVs 3. kandidat.

@pusen
Prøve noe nytt? Jeg er ikke mot å prøve noe nytt, men når jeg ser Frps program er ikke akkurat det noe jeg vil satse på. Ne Win var også "noe nytt" da han kom til makta i Burma, for å si det sånn. Partier er ikke nøytrale, de har sterke meninger, og det er få partier jeg er så uenig med som Frp.

Jeg krever for øvrig ikke at en partner skal stemme samme parti som meg, men noen ting er viktigere for meg enn andre ting - en kvinne som fortsatt stemmer Frp etter krigen i Gaza og etter at Siv Jensen lanserte sine feberfantasier om "snikislamisering" har et så grunnleggende annet menneskesyn enn det jeg har. Om vi er uenige om EU, om statskirken eller om NRK-lisensen, so be it, men noen verdier er viktigere enn andre.

@vibe
Jeg kjenner til begrepet "strukturarbeidsløshet", og det vil selvsagt ikke være mulig å få arbeidsløsheten ned på null. Men vi bør komme så nær null som vi klarer, og i hvert fall ikke akseptere at arbeidsløsheten stiger, selv om Norge har vært godt forskånet sammenlignet med de fleste andre land.

Noen som føler seg oversett?

Skjult ID med pseudonym Løsbart to. 27 aug. 2009 18:57

@Spantax
Sensasjon - jeg er faktisk enig med deg (altså om gutta i Kongo)!!!

Skjult ID med pseudonym vibe to. 27 aug. 2009 19:04

Mandu76,
hvem som lever på trygd men fint kunne jobbet?
Ingen lett synlig gruppe, men noen innefnfor hver kategori - og de tror jeg særlig leger ser mye til.
Er i grunnen enig med Kristin Clemet - http://www.vg.no/nyheter/innenriks/valg-2009/artikkel.php?artid=566785.

Lilleulv,
ok - jeg respekterer selvsagt ditt syn og dine velfunderte resonnementer.

(mann 51 år fra Oslo) to. 27 aug. 2009 19:07 Privat melding

Litt skremt over naiviteten på noen av innleggene her. Det virker som en skal kunne gjøre akkurat som i Norge uansett hvor en er i verden. Kommer en opp i ubehagligheter, så forventes det at norske myndigheter setter himmel og jord i bevegelse for å redde en.

Skjult ID med pseudonym Løsbart to. 27 aug. 2009 19:21

Og så var det visst noen som diskuterte dette med ikke-verdiskapende arbeidskraft. Vel, det er et begrep som går tilbake til Adam Smith, selv om han brukte begrepet uproduktiv arbeidskraft.

For Smith var bytteverdien, eller det en vare ble solgt for, det som betydde noe, og verdiskapning eller produktivitet ble målt i penger, for kun gjennom penger kunne man sammenligne kvalitativt ulike varer. I praksis betyr det at det arbeidet du gjør når du maler din egen vegg er uproduktivt, mens det er produktivt hvis du hyrer inn et malerfirma som får mer penger for det enn de totale utgiftene firmaet har til å male veggen - uansett om veggen blir like godt (eller dårlig) malt. Eller man kan se på helsevesenet - hvis et privat sykehus behandler en pasient og tar seg betalt for det, er det produktivt arbeid, om et offentlig sykehus som er rammefinansiert gjør det, så er det uproduktivt, uavhengig om pasienten blir frisk eller ikke. Dette er derfor ikke et mål som viser hva som faktisk blir gjort, men hvor mye som blir produsert for bytte i et marked.

Derfor er de aller fleste offentlige arbeidsplasser uproduktive. Joda, man forsøker også å måle verdiskapningen i det offentlige, men siden det ikke går via markedet så kan det ikke bli en del av BNP. Det betyr imidlertid ikke at denne virksomheten er irrelevant for produktiviteten i et samfunn. Hvis man skal bygge vei og hyrer inn private entreprenører, så skaper det verdi, men det er ikke bare-bare å bygge en vei - grunn må eksproprieres, samfunnsmessige hensyn må tas, trasé må velges osv. Så selv om de som jobber i Vegdirektoratet er uproduktive, er de nødvendige for produktiviteten.

Derfor blir det en avsporing å snakke om hvorvidt noen er produktive eller uproduktive all den tid samfunnets samlede verdiskapning er høy.

Skjult ID med pseudonym Score to. 27 aug. 2009 20:21

Må du på død og liv rote deg inn i et krigsherjet land og leke cowboy så har du vært fullstendig klar over hva du gikk til. Å kreve at myndighetene skal rykke inn og kjøpe deg ut sender helt feil signal. Det er en farlig spiral (ja, det rimet).

Etter at Clinton hentet de to journalistene ut fra Nord-Korea herjer jo spekulasjonene om hva de "byttet" i... og hva neste diktator (eller terrorist) står klar til å finne på av utpressing. Det er en grunn til at Israel har som policy å ikke løfter en finger for å hjelpe landsmenn som blir holdt som gisler ; ellers ville annenhver Ahmed kapret et fly...

Skjult ID med pseudonym Løsbart to. 27 aug. 2009 20:22

@Score
Og hvem er disse "annenhver Ahmed"?

Skjult ID med pseudonym Score to. 27 aug. 2009 20:28

Brødrene til de som prøvde seg først...
Du har kanskje hørt om at Israel har et par fiender?
Men du har rett; det fins nok en og annen Hussein og Muhammad også.

Skjult ID med pseudonym Løsbart to. 27 aug. 2009 20:31

Så du mener altså at alle muslimer er troende til å kapre et fly?

Skjult ID med pseudonym Score to. 27 aug. 2009 20:34

Ikke helt i form i dag?
Vær nå ikke så tosk at du prøver å gjøre det til at jeg er anti-muslim og blind Israel-tilhenger. Hold deg til temaet i innlegget mitt, hvis du har noe å argumentere med.

Skjult ID med pseudonym mandu76 to. 27 aug. 2009 20:38

Vil dere ikke lage en egen kongo tråd?

Skjult ID med pseudonym Løsbart to. 27 aug. 2009 20:39

Det du skriver er at annenhver "Ahmed" eller "Hussein" eller "Muhammad" ville kapret et fly om Israel hadde gitt etter for krav. Synes det er vanskelig å tolke dette annerledes, gitt...

Skjult ID med pseudonym mandu76 to. 27 aug. 2009 20:47

@vibe. Jeg må nok heller støtte det polakkenes talsperson og halvorsen mente der.
Jeg tror det er riktig at folk ville jobbe mer om en måtte det for å ha mat på bordet og tak over hodet. Jeg tror også endel ville forgå da, eller bli sykere.
Men om man kaster folk på sjøen vil flertallet svømme. Ser man nærmere på rekken av enkeltpersoner som søker trygdeytelser er det derimot krevende å peke ut hvem som bør kastes på sjøen. Det finnes leger som er slepphendte med reseptblokken og sykemeldingene, men de fleste er proffesjonelle utøvere av faget som ser på hva som er faglig forsvarlig.

Skjult ID med pseudonym Score to. 27 aug. 2009 20:52

Skjønner at du har det litt vanskelig.
Men hvis du hadde visst litt om GRUNNEN til at Israel har den policyen, så hadde du skjønt at jeg - å, sjokk! - satte det på spissen. Det verste er at du er nok garantert fullt klar over det - men velger likevel å vri mitt utsagn til "alle muslimer" og avsløre at du bare er en kverulant. Synd, jeg har tidligere fått inntrykk av at du er i stand til å diskutere. My mistake.

Siden du ikke tåler at noen sier noe negativt om muslimer (se, jeg kan også den leken) --- hvis du mener det finnes noen i denne verden som hater Israel mer enn muslimer så værsågod, go ahead, jeg er litt spent nå.

Og nei... komme deg i forkjøpet... det betyr ikke at jeg mener muslimer ikke har noen grunn til å hate "feilfrie Israel". Sorry.

Men de gjør det - og det er grunnen til at Israel IKKE oppfører seg slik som noen tydeligvis mener at Norge burde gjøre overfor disse tullingene i Kongo.

Skjult ID med pseudonym Løsbart to. 27 aug. 2009 21:07

@Score
Beklager hvis jeg har misforstått deg, men det er nok folk i diverse nettfora som mener faktisk det - og hvorfor skulle ikke de også vært på Sukker?

Men jeg synes likevel du generaliserer alt for mye her - muslimer er ikke én gruppe mer enn for eksempel kristne er det. For eksempel er det største muslimske landet i verden Indonesia, et land som i følge Freedom House er et fritt (altså demokratisk) land som også har hatt en kvinnelig statsleder. Det siste har for øvrig også de to neste på lista, nemlig Pakistan og Bangladesh, uten at det akkurat stemmer så godt overens med de mytene som spres om muslimer her i landet.

Visst er det muslimer som oppfører seg som gale hunder med utgangspunkt i sin fortolkning av Koranen, men det er vitterlig også kristne som oppfører seg som gale hunder med utgangspunkt i sin fortolkning av Bibelen. Timothy McVeigh, for eksempel, som sprengte Oklahoma-bygningen i lufta, eller Lord's Resistance Army i Uganda som er kjent for å være en av de mest brutale gerilja-/terroristgruppene i verden de senere årene. Men ingen ville engang finne på å assosiere disse med Einar Gelius, Rosemarie Køhn eller paven, for den saks skyld. Når det er snakk om muslimer, derimot, er det tydeligvis helt legitimt å assosiere indonesiske kjøpmenn, marokkanske industriarbeidere, egyptiske husmødre, fransk forstadsungdom og malaysiske akademikere med fanatikere som Bin Laden, Mullah Krekar og ymse gerilja-/terroristgrupper.

Det er dette jeg reagerer på når du skriver at annenhver person med typiske muslimske navn ville kapret fly dersom Israel for eksempel hadde gitt etter for Svart September.

Skjult ID med pseudonym Score to. 27 aug. 2009 21:17

Du insisterer på å "diskutere" et tema som ikke var der i utgangspunktet. Jeg har veldig vondt for å tro at du ikke skjønner at jeg satte det på spissen. Annenhver Ahmed - som i de muslimer som tidligere har prøvd seg på å kapre Israelske fly, og deres kjære brødre som gjerne skulle gjort det hele tiden om det hadde noe for seg.

Tror du virkelig at jeg tror alle muslimer i hele verden befinner seg i en kjeller i Gaza?

Skjult ID med pseudonym Løsbart to. 27 aug. 2009 21:31

Mulig du ikke tror det, men det er faktisk nok av folk som tror det og forsvarer alle Israels overgrep med at de ellers ville blitt jevnet med jorden fordi alle muslimer visstnok har et patologisk hat mot alle verdens jøder. Flott at du ikke mener det, men da burde du formulert deg noe annerledes.

Samtidig følger du det opp med å si at jeg ikke "tåler at noen sier noe negativt om muslimer", at det "ikke er noen i denne verden som hater Israel mer enn muslimer" og at du ikke mener "muslimer ikke har noen grunn til å hate "feilfrie Israel"" - det tolker jeg som generalisering. Jeg har ingenting imot at folk sier noe negativt om muslimer, det er mange prominente muslimer jeg har mye imot, men det er ikke fordi de er muslimer, det er fordi de står for ting som strider mot det jeg står for. Og, joda, det er trolig en større andel av muslimer enn av andre grupper mennesker som hater Israel, men det betyr ikke at alle muslimer gjør det mer enn at alle kristne elsker Israel. Og, joda det er mange muslimer som har grunn til å mislike Israel, siden det jo er flest muslimer i Israels nærområde, men jeg ser faktisk ikke hvorfor for eksempel en muslimsk malayser skal like eller mislike Israel mer enn en kristen franskmann - han har i hvert fall ikke mer grunn til det.

Ellers er jeg helt enig i at UD ikke bør involvere seg sterkere i rettssaken i Kongo - de har ikke mer de skulle ha sagt eller gjort der enn kongolesisk UD har overfor to kongolesere som stilles for retten i Norge.

Skjult ID med pseudonym Score to. 27 aug. 2009 22:44

@Løsbart
Hva var det egentlig med "se, jeg kan også den leken" som du ikke skjønte?
På teskje-språket så betyr det "sånn apropos å være usaklig og pålegge folk meninger, la meg demonstrere"

Jeg har aldri sagt at alle muslimer hater Israel, jeg sa at det finnes ingen som hater dem mer. Men hei, det skjønte du visst sier du, så hva er poenget med å fortsette å pålegge meg meninger?

Når jeg bruker et lands historie som eksempel på hvorfor jeg mener andre land bør følge samme metode, så inkluderer jeg selvfølgelig det landets historie og dertilhørende historiske fiender. Hva muslimer i andre deler av verden har med saken å gjøre er det bare du som vet, det er du som drar slutninger som ikke har noe med saken å gjøre.

Hvis jeg nevnte Israel i forbindelse med Holocaust og sa "annenhver Adolf", ville du også få det til å bety at jeg mener alle kristne hater jøder? Eller ville du faktisk være istand til å dra slutningen at "hmmm, siden vi er inne på akkurat dette historiske temaet så er det kanskje muligens tyske nazister det er snakk om, og ikke alle kristne i hele verden"?

Er ikke mulig å være så korka, håper for din skyld at du bare er ute etter å kverulere. Ille nok uansett.

Skjult ID med pseudonym Løsbart to. 27 aug. 2009 23:05

@Score
Jeg er ikke ute etter å kverulere, og jeg har beklaget at jeg misforsto deg, men du forstår altså ikke hvorfor jeg misforsto deg?

"Annenhver Adolf" er det nok få som tolker som "alle kristne". Hadde du derimot skrevet "annenhver Fritz" og fulgt opp med "Helmut" og "Horst" er det nok ganske sannsynlig at jeg ville trodd du mente tyskere generelt. Og tilsvarende, hadde du skrevet "annenhver Boris" og fulgt opp med "Vladimir" og "Ivan" er det nok ganske sannsynlig at jeg ville trodd du mente russere generelt. Det dreier seg om prototyper - om navn som i dette tilfellet er typiske for én bestemt gruppe som i dag utsettes for stadig mer omfattende hets. Hvis man ikke vil assosieres med denne hetsen, bør man faktisk velge sine ord med omhu.

Sånn - nå er denne tullekrangelen over for min del.

Skjult ID med pseudonym vibe fr. 28 aug. 2009 00:48

Ja, det var litt av en tullekrangel.
Det er symptomatisk for forumet her at man akkurat som noen skal tas hvis man uttrykker seg generelt.

Synes det blir litt vel søkt å sammenlikne Al Quaida og liknende organisasjoners virksomhet og basis i islam, med Timothy McVeigh - han var ikke en del av en større internasjonal organisasjon som bedriver organisert terror.

Mandu76,
skal man sammenlikne med å bli kastet på sjøen, må du ta med i sammenlikningen at anta at flere av de som hadde fått tildelt en priviligert plass på land, hadde fått plassen fordi de hevdet at de ikke kunne svømme. Da syne sjeg man kan gjøre en mer kritisk vurdering av om det faktisk er sant.
Jeg stusser videre over din beskyldning mot legestanden om slepphendthet med reseptblokken.
Er det de som har ansvaret for folks moral nå da? Snakk om å frata folk moralsk ansvar. Norsk velferd er i svært stor grad bygget på tillit, og den blir i økende grad misbrukt. I diksusjonstrådene som følger artiklene om Kristin Clemet kommer det til uttrykk fra leger og andre i helsevesenet stor frustrasjon over atferd de observerer, men ikke kan overprøve. Dette er nettopp den form for anivitet som ersymptomatiksk for vensrtesiden synes jeg; manglende erkjennelse av at ikke alle er like rederlige som en selv, og at det er alltid instanser som har ansvaret, ikke enkeltindividet. Snillismen lenge leve.

(mann 36 år fra Oslo) fr. 28 aug. 2009 21:31 Privat melding

Det er jo ikke uvanlig at en del mennesker med utdannelse og karrierefokus også skal realisere seg privat, dette materialiserer seg ofte i form av fysisk hevdelse ettersom de "har bevist seg karrieremessig".
Hadde du registrert inntekt på skigåere på kveldstid ukedager eks. mellom frognerseteren og ullevålseter får du garantert et høyere snitt enn på eks. handlesenteret på manglerud... dette er selvsagt å sette ting på spissen, men empirisk viser det seg å holde vann...
Ref. Fabian Stangs famøse utsagn om at østkanten har noe å lære av vestkanketn... da ble det faktisk gjort undersøkelser som viste at utdannede mennesker som tilhører høyresiden bruker kroppen mer enn andre.