Alle innlegg Sukkerforum

For stort utvalg?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym tjaaa fr. 28 aug. 2009 11:20

For all del, her gjelder det jo å finne den rette - og da har jeg full forståelse for at man ønsker å treffe alle/mange/flere kandidater.
Det gjelder så klart for meg også.

Alle her skriver at kjemi er viktig, forventer man å forelske seg ved første møte? De gangene jeg har falt for noen ved første blikk har som regel gnisten blitt borte kjapt. Men, når jeg har møtt noen over tid, feks en venn av venner som man møter flere ganger og begynner å like, da blir det spennende :)

Poenget mitt er kanskje dårlig, men det virker på meg som om utvalget er for "stort", og at gresset fort kan virke grønnere på den andre siden, før man en gang har tatt seg tid til å ta en titt på det man har på "sin" side.

Noen synspunkter?

Skjult ID med pseudonym Moreno fr. 28 aug. 2009 11:36

Du har et viktig poeng. En naturlig del av nettdating som vi bør være oppmerksom på er at nettdating endrer veldig på mønstrene og prosessen med å bli bedre kjent med noen.

Når alle kontaktes av alle hele tiden er det naturlig at man ikke stopper opp slik man gjør ellers dersom man faller for noen utenfor nettet. Det gode er at man raskt kan komme i kontakt med noen en finner interessant, men noe varig tror jeg det er vanskelig å finne her.

Grunnen er rett og slett at "ingen er i ro".

Skjult ID med pseudonym Undrer fr. 28 aug. 2009 12:36

Har tenkt på dette selv, og tenker at for å unngå å falle for fristelsen å oppsøke andre, etter at man har truffet en som får en til å stoppe opp, kan det være hensiktsmessig å deaktivere profilen.

Tror dessverre mange har problemer med dette, og dermed er veien kort til en annen interessant.

Skjult ID med pseudonym Tulla fr. 28 aug. 2009 12:54

Enig Undrer, gresset er ikke alltid grønnere på andre siden. Kanskje fler skulle stanse opp og bare føle på hva som er og ikke bare jage videre.

Skjult ID fr. 28 aug. 2009 13:47

Kan man skrive på forum med dektifvert profil?

Skjult ID med pseudonym Xradon fr. 28 aug. 2009 13:50

Synes utvalget er ganske bra jeg. Men skal du få napp skal du ikke bare sørge for å treffe de aller peneste damene. Ikke alle kan få en Barbiedukke. Fin heller noen man liker utseendet på men som ikke er perfekt, men som har de verdiene du oppsøker for å kunne få et godt samliv. Da blir utvalget bare mye større for en selv.

Send en meld til de som ikke er så fullt attraktive, dere kan få en skikkelig overasskelse.

Selvfølgelig er det mange kravstore damer her inne som ønsker seg en partner med høyere utdannelse. Disse setter jeg et sort hjerte på faktisk. Gidder ikke bruke tid på noen man aldri vil oppnå spessielt god kontakt med. Og denne måten å ferdes på her inne har jeg bare god erfaring med.

Skjult ID med pseudonym s fr. 28 aug. 2009 13:57

@Xradon

"Synes utvalget er ganske bra jeg. Men skal du få napp skal du ikke bare sørge for å treffe de aller peneste damene. Ikke alle kan få en Barbiedukke. Fin heller noen man liker utseendet på men som ikke er perfekt, men som har de verdiene du oppsøker for å kunne få et godt samliv. Da blir utvalget bare mye større for en selv."

Dette tipset leser jeg støtt og stadig, og det er / bør være en relativt åpenbar taktikk _i teorien_. Men, i praksis tror jeg ikke det er så lett for alle å gjøre det slik, fordi de som en da må hoppe bukk over fordi de anses som for attraktive jo tross alt ligger der synlig og "tilgjengelig" likevel (dvs. at en hele tiden har noen å sammenlikne med).

At utvalget er for stort kan en ikke gjøre så mye med, men det er klart at det gjør det hele klart mye verre. For "det finnes jo alltid noen som er enda bedre for meg". Dette har sikkert noen brukt mot meg, såvel som jeg altfor ofte (dessverre) tenker slik selv. I tillegg blir det slik at en legger vekt på faktaopplysninger og enkeltegenskaper. Kanskje er det høyden som er feil, bostedet, jobben, "beskrivelse av meg selv"-teksten, politisk syn etc. etc. som ikke er ideelt, og som da gjør at en hopper videre.

Jeg håper og tror ikke at dette har ført til at jeg er blitt slik også ute i det fri, når nettverdenen er koblet fra, for da...

Skjult ID med pseudonym pgmp fr. 28 aug. 2009 14:02

Utvalget kan fint begrenses ved å sette absolutte krav i relasjonstesten.

Skjult ID med pseudonym s fr. 28 aug. 2009 14:28

@pgmp

Utvalget kan begrenses på mange måter, det, men det spørs om det gir ønsket seleksjon. Forslaget ditt fordrer f.eks. at andre har _tolket_ matchsystemet likt som deg, noe som ikke nødvendigvis betyr at dette gjenspeiler virkeligheten.

Osv. :)

(mann 52 år fra Oslo) fr. 28 aug. 2009 14:30 Privat melding

Det er fullt mulig å bli kjent med folk over tid på sukker også, ulempen er at det bare er de aktive på forum/uformelle treff/sukkerfester som man kan relatere seg til og det begrenser jo antallet endel.

Mitt beste råd må jo være å se på de mulighetene som finnes her inne som noe positivt og ikke bare som begrensninger.

Første steg på veien kan jo være å publisere innlegg under "fullt navn", dvs nick... ;-)

(kvinne 73 år fra Akershus) fr. 28 aug. 2009 14:36 Privat melding

Enig med deg Scorpio.:-)

Skjult ID med pseudonym Undrer fr. 28 aug. 2009 15:03

Man kan ikke skrive innlegg på forum med deaktivert profil.

Skjult ID med pseudonym ...! fr. 28 aug. 2009 15:10

Tjaaa skrev: "Alle her skriver at kjemi er viktig, forventer man å forelske seg ved første møte?"

I min erfaring så har de jeg har vært på date med forventet umiddelbar kjemi ja. I flere av tilfellene har jeg godt kunnet tenke meg en date eller to til for å se, men 'magefølelsen' styrer visst. Hvilket jeg kan forstå, siden jeg på forrige date selv fant fort ut at det nok ikke ville skje noe, men det jeg ikke liker så godt med det er 1) man er kanskje ikke helt seg selv på første date og får ikke frem det beste, og 2) som du vel er inne på kan man forelske seg i noen etter en stund, *fordi* man blir bedre kjent.

Men her inne er det nok én indre og vekk me'n, ja.

Skjult ID med pseudonym Atreju73 fr. 28 aug. 2009 15:57

Dette har blitt framsatt som et generelt problem i den vestlige verden. Man har gjort undersøkelser på hvem man kjenner igjen av utseende og husker navnet på. Dette varierer noe fra person til person, men det fleste klarer et par hundre.

For folk flest så blir en stadig større andel av disse "bekjente" personene kjendiser, som man egentlig aldri har møtt, men sett på TV, kino eller andre media. Disse menneskene er dessuten vakre og vellykket langt utover hva som er normalt for de fleste av oss. Jo flere slike falske bekjentskaper som erstatter ekte kjente, jo større er faren for at man begynner å sette en urealistisk forventing til hvor spennende og tiltrekkende personer man føler det er naturlig å omgås.

Den samme effekten kan vel tenkes å virke på nett: Man blir eksponert for en god del personer man normalt ikke kunne forvente å møte i noen sosial sammenheng. Dermed får en et urealistisk syn på hvordan et normalt kjæresteemne bør være.

(mann 45 år fra Vestfold) fr. 28 aug. 2009 16:21 Privat melding

Jeg har kun kontakt med ei om gangen her for å slippe å tenke på andre samtidig. Om jeg liker hun ved første øyekast og det indre så er jeg interessert i å treffe mer selv om det ikke var full klaff. Liker jeg henne fra starten av, så er muligheten stor for at jeg bare liker henne bedre og bedre.

Som andre har nevnt her.. Selv om gnisten er på topp med en gang, så kan den dø ut fort. Da har man ikke noe større sjanse enn om man liker hverandre bra nok til å fortsette å treffes, uten kjempeklaff.

Jeg er litt tøyelig, men det er ikke alltid jentene er det. Noen skal bare videre med en gang til neste, og det er derfor de gjerne bruker flere år på å finne noen...noen finner heller ingen etter flere år, fordi de er for raske med å avfeie pga. kort vei til neste.

@...!: Jeg er veldig enig i det innlegget ditt rett over her. :)

Hello Carmina og Scorpio. :)

Skjult ID med pseudonym Løsbart fr. 28 aug. 2009 17:05

Dette er vel et generelt problem med "dating-kulturen" der man dater i utgangspunktet helt ukjente mennesker, i motsetning til at man treffer partner gjennom venner og venners venner. Dermed har man en helt annen inngang; det dreier seg ikke nødvendigvis om å bli kjent med den ene man er presentert for, men én av mange. Resultatet er at man blir mye mer kresen.

Skjult ID med pseudonym Medium fr. 28 aug. 2009 17:14

Man sitter hjemme i stua og blar seg forbi mennesker som om de var varer i en nettbutikk. Det virker egentlig veldig rart da dette er mennesker det dreier seg om, ikke ting. Man kan lett miste bakkekontakten her og bli fokusert på "det perfekte".

Skjult ID med pseudonym G29 fr. 28 aug. 2009 19:15

Dette er så sant som det kan få blitt.

(kvinne 56 år fra Oslo) fr. 28 aug. 2009 21:27 Privat melding

Enig med deg, scorpio!
Det er en veldig hyggelig måte å bli kjent med folk på;
de uformelle treffene, vorspielene, forumet og festene.
En ting er fantasiene om hva man måtte ønske seg, -en annen ting er hvordan vi forholder oss til hverandre på IRL:-)

(mann 45 år fra Vestfold) fr. 28 aug. 2009 22:11 Privat melding

@TS: "Alle her skriver at kjemi er viktig, forventer man å forelske seg ved første møte? De gangene jeg har falt for noen ved første blikk har som regel gnisten blitt borte kjapt. Men, når jeg har møtt noen over tid, feks en venn av venner som man møter flere ganger og begynner å like, da blir det spennende :)"
--------------

Det er slik jeg tenker også, men hvor mange er det egentlig som tenker slik på sukker?

Man skal også ha flaks om begge er i super toppform på samme tidspunkt på første date.
Vi må bare leve med dette, og akseptere at det er slik via internett.

Kan internett være grunnen til at det er så mange single i nå idag, siden de som er på datingsider ikke trenger å være sosiale for å finne noen? Kanskje "vi" har trodd at internett erstatter RL, men blir mer virkelighetsfjerne over tid ved for mye sjekking over nettet?

Skjult ID med pseudonym gummiball fr. 28 aug. 2009 22:28

Til Atreju73, Takk for et veldig innsiktsfullt innlegg. Alltid bra når noen med fagkunnskap deler med oss. Før jeg leste innlegget ditt hadde jeg ikke en gang tenkt tanken, men det du skriver virker korrekt.

Skjult ID med pseudonym TomTom fr. 28 aug. 2009 22:31

@Atreju73: Ja, og jeg vet ikke hvordan jeg klarte å overse det innlegget. ;)

Det er flere gullkorn i denne tråden om hvorfor det aldri klaffer, og jeg håper mange av de "urealistiske" på søken leser dette.