Alle innlegg Sukkerforum

Drømmer du om en sunnere livsstil? Bli med her!

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym pusen ma. 31 aug. 2009 18:46

Hei!
Her deler vi kostholdstips, oppskrifter, slanke og treningstips!

Her motiverer vi hverandre! :)

Mitt mål er 7 kg til 1 april! Det burde gå supert! Jeg har lavt stoffskite så orker ikke sette meg idiotiske mål! Jeg har planer om å leve normalt, spiser rimelig sunt fra før, men må og skal øke treningsmengden til 4 økter pr uke! To av disse skal være Squash, fordi da forbrenner man masse, og de 2 andre skal være gåturer ute, har ei treningsvenninne og pr nå går vi nesten hver dag. Jeg syns det er deilig med frisk luft og liker høsten!

Så 4 treningsøkter fremover!

Noen som vil være med å få en sunnere livsstil? 4 økter i uka?
Jeg skal ikke kutte ut karbo eller gjøre noe spesielt, bare spise mindre av det som jeg vet ikke bør være i et sunt kosthold, og trimme! :) Slankekurer er ut, livsstilsendring er in! :)

Skjult ID med pseudonym s ma. 31 aug. 2009 18:50

Skal ikke ødelegge noe her, men min erfaring er at uansett om det gjelder å gå opp eller ned i vekt, uansett om det er bygging av muskler, fjerning av fett eller hva det nå er, så er kosthold _mye_ viktigere enn en kunne tro.

Rett trening, feil kosthold = Bom
Feil trening, rett kosthold = Bedre, men fortsatt mye å gå på
Rett trening, rett kosthold = Bingo

Men en skal tross alt trives med hva en gjør - liten vits å tvinge seg gjennom noe en vet med sikkerhet blir pes.

Lykke til!

Skjult ID med pseudonym Løsbart ma. 31 aug. 2009 18:56

Noen som har lest "Gutta på kur" av Finn Bjelke og Kim Bjørnkvist? Når jeg ser Bjelke i dag sammenlignet med bare få måneder siden, så må det være noe i det de skriver om...

Skjult ID med pseudonym pusen ma. 31 aug. 2009 18:57

Jeg har gått ned mange kilo før og holdt dem borte, sliter med de siste 7 som klamrer seg fast.
Jeg vet hvordan jeg skal gjøre det, men mener fortsatt at man kan spise sunn men god mat i helgene og ta noen glass vin om man vil! Å fortsatt klare å gå ned i vekt! :)

Riktig kosthold er viktig for mye, helsa, energinivå, trivsel.

Selv om det blir litt pes så er det greit å få det gjort slik at man vil trives ;) Ikke sant? Dessuten tror jeg mange vil like å trene når de først kommer i gang, det er utrolig godt for kroppen! :)

Skjult ID med pseudonym Smily:o) ma. 31 aug. 2009 19:00

Jeg har et greit kosthold (selv om det var pizza til middag i dag .. hehehe )
Skal nå trene mer enn før ... trente 2 ganger i uken før ferien (blitt lite til ikke noe i ferien)
Nå er det 4 til 5 ganger i uken .. har gjort det i to uker nå og føler meg bedre allerede :o))

Skjult ID med pseudonym R ma. 31 aug. 2009 19:08

Jeg har drevet med omlegging av kosthold på gå-sakte-manèr en stund, da jeg vet at cold turkey-varianter ikke funker for meg. Jeg spiser ikke usunt, jeg er bare altfor glad i mat :-) Så er det trening! Jeg støtter 4 økter i uka og binder meg her og nå! Starter i morgen.

Skjult ID med pseudonym kameleonen ma. 31 aug. 2009 19:11

Jeg er med!
@pusen
Er ikke du ganske god på ernæring og? :-)

Skjult ID med pseudonym Stjerne ma. 31 aug. 2009 19:23

Trener 3-6 ganger i uka...som regel 5-6.....har gjordt det i nesten et år nå...inkludert i feriene...Har gått ned 4 kilo...
Er akkurat kommet hjem fra kondisjon,styrke og core...en god treningsøkt på 1,5 time.
Kan det være kostholdet tro:))))))))

Skjult ID med pseudonym kameleonen ma. 31 aug. 2009 19:24

Men dere vet vi blir nødt til å spise ofte? :-)

Skjult ID med pseudonym hingsten ma. 31 aug. 2009 19:26

@s,
fornuftige formler,men.. hingsty titter tilbake der hans tidligere erfaring med ex der 7 kilo ned ble til et sant frustrert helvete og vips opp igjen..godt med mat. men...ikke skyt hingsty urimelig.. æææk..

forresten..
weee89,
passe seg for de nysjerrige dobbeltmoralistene fra den andre tråden nå,(spntax m.fl)
som skyter på konkurrenter og henger de gledelig på knagg under påstander som likner meget på den adferden de selv driver i ettermiddag. (renger med at du er den samme som er på jakt på den andre tråden

Skjult ID med pseudonym Weee89 ma. 31 aug. 2009 19:28

Hingsten... Jeg er aldri aktiv på forumet jeg, bortsett fra akkurat denne tråden da, som jeg syntes virket ålreit! Hva mener du med jakt?

Skjult ID med pseudonym Løsbart ma. 31 aug. 2009 19:29

@Weee89
Hvis du ikke er aktiv på forumet, bør du nok sette deg inn i Hingstens til tider noe eksentriske formuleringer... :-)

Skjult ID med pseudonym hingsten ma. 31 aug. 2009 19:31

Du bare minnet om hun som skulle søke etter kjære, fra vestfold, på den andre tråden,
hingsty bøyer seg ned i marken og skammer seg et øyeblikk..
akseptabelt??

Skjult ID med pseudonym Weee89 ma. 31 aug. 2009 19:33

Ja akseptert... ha en fin kveld folkens! :)

Skjult ID med pseudonym pusen ma. 31 aug. 2009 19:41

Så arti at så mange er med! Jeg kan ganske mye om ernæring, vil ikke utnevne meg til proff men kommer gjerne med tips og oppskrifter :)

Viktig å sette seg langsiktige mål hvertfall!
I dag har jeg hatt en stekt laksebit til middag med masse stekte grønnsaker, litt smør!
Det var nydelig! Og egentlig ganske lettvindt :)

Jeg har sagt jeg skal være med på salsaaerobic i morra, aner ikke hva jeg har gitt meg ut på men spiller ingen rolle nÅ! Jeg skal i gang! Gåtur kl halv ti i kveld! :) 4 økter før neste mandag! Starter i dag! :)

Skjult ID med pseudonym anna ma. 31 aug. 2009 19:42

@pusen: det høres ut som om du har en godt og balansert forhold til dette - lykke til med de 7 kilonene du planlegger å kvitte deg med, det klarer du!

Min erfaring er at det aller viktigste er å spise sunt og variert, ikke for mye av noe. Med sunt mener jeg først og fremst fargesterke grønnsaker, de inneholder mest næring, men man kan egentlig spise litt av det meste uten at det trenger å bli noe problem. Det har vært et stort forskningsprosjekt finansiert av EU over 5 år som nylig er ferdig og som konkluderer med at økologisk mat inneholder mer av det sunne og mindre av det usunne. Så for de som er opptatt av riktig ernæring kan det være verdt å vurdere økomat. Hvis noen nå tenker at de ikke har noen tro på at det er tilfelle at økomat er sunnere, så gidder jeg altså ikke å kverulere om det, se heller mer om resultatene på www.qlif.org (QualityLowInputFood). Jeg gidder heller ikke å diskutere pris, noen ganger er økomaten ganske dyr, andre ganger er det nesten ingen forskjell og noen ganger hvis det er norske sesongvarer og på rett butikk, så er det til og med billigere. ICA har lovet å holde prisene lave, det ser bra ut så langt. Uansett er det en prioriteringssak hvor mye man vil bruke på mat og om man vil ha sunne varer.

Det er også stor forskjell på hvor mye sprøytemidler som brukes i ulike typer matprodusjon, bladet iForm publiserte en liste for en stund siden som var laget av Fødevarestyrelsen i Danmark (samme som Mattilsynet i Norge), den ligger dessverre ikke på nett lengre, men jeg hadde kopiert den:

Råvare: Inntak pr. dag*
Epler 23,6
Hvetebrød 15,4
Potet 7,2
Pære 4,8
Tomat 4,2
Agurk 3,8
Vin 3,5
Salat 2,5
Druer 2,2
Appelsin 2,0
Sitron 1,9
Klementin 1,8
Kiwi 1,8
Havregryn 1,7
Paprika 1,0

*Angir hvor høyt sprøytemiddelinntak i mikrogram råvaren gir i gjennomsnitt.

hvis Med andre ord, dersom vi må prioritere, er det viktig å kjøpe økovarer av det som står øverst på lista. Og husk, ikke bruk sitrusskall (f.eks. i desserter) dersom de ikke er øko - det er der mesteparten av sprøytemiddelrestene ligger og det gir bitter smak, stod en artikel om det i Dagsavisen for en stund siden.

Ellers har jeg lest flere steder at grønn te er veldig sunt, se en slags oppsummering her: http://www.iform.no/pub/art.php?id=1081
det smaker godt også, men er litt sånn som flere sammensatte/sofistikerte smaker, man trenger kanskje litt tid til å venne seg til det : )

Håper noen synes dette var litt nyttig : )

Skjult ID med pseudonym pusen ma. 31 aug. 2009 19:45

Jeg starter dagen ofte med to grove skiver med kalkunpålegg, agurk og tomat, ikke smør.
Så en smoothie som jeg lager selv på jobb, og en proteinbar eller nokabar.

Så spiser jeg middag, ganske sunt. Noen ganger er thats it, noen ganger pluss 3 knekkebrød til kvelds.
Noe sier meg at jeg spiser for lite... så sånn er det, og jeg tørr ikke spise mer siden jeg har lavt stoffskifte og er redd for å legge på meg, så da begynner jeg å trene, da kan jeg også øke litt på inntaket.

Skjult ID med pseudonym Spantax ma. 31 aug. 2009 19:55

Pusen

Du spiser4 alt for lite til at du vil klare å ta av deg. Jeg gjorde det samme som deg tidligere, men var hos kostholdsrådgiver for noen måneder siden, og hun forklarte det veldig bra for meg!

Det som skjer når du spiser bare et til to måltider om dagen er at kroppen din tror det er hungersnød, og derfor lagrer absolutt alt du spiser!
Hvis du begynner å spise oftere og jevnere så vil kroppen etter et par uker skjønne at her kommer det jo mat jevnlig, så jeg trenger ikke å lagre, og da vil du begynne å ta av deg!

Spis en god frokost, og litt senere en god lunsj. pass på å få inn et lite mellommåltid før middag. Bare litt frukt eller noen nøtter hjelper mye. en god middag. et mellommåltid igjen litt senere. Og en god kvelds.

Da vil du se endringer i stoffskiftet ditt, og kombinert med trening så bør du ikke ha noen problemer med å ta av deg.

Prøv å holde karbohydrat inntaket lavt, og heller finn proteinrik mat. Det vil også hjelpe.

Skjult ID med pseudonym s.a.me ma. 31 aug. 2009 19:56

Hei Pusen..

Jeg er med på denne. Føler meg supermotivert for trening om dagen, så er godt igang.
Helt klart viktig å ha fokus på kosthold samtidig.. men er det noe jeg ikke kan klare meg uten, er det en sjokolade eller litt snop i ny og ne.. Får jeg ikke det, blir nesten livet mitt litt kjedelig.. Tror nesten jeg kan sammenligne det med de som er avhengig av røyk, bare ikke så ekstremt.. ( les.. så ofte )
Så JA til mer trening, men også kose seg litt innimellom..
Lykke til med de 7 kg du skal ned..

Skjult ID med pseudonym pusen ma. 31 aug. 2009 20:00

Anna: Takk for du deler tips! Jeg ønsker ikke at denne tråden skal være en tråd hvor vi krangler og kverrulerer, så da kan de som vil det starte en egen tråd.
Jeg tror også det er mye bedre med økomat enn vanlig, men har ikke kommet i gang med dette enda, men kommer til å være mer bevisst på det fremover. Jeg vet også at vanlig mat også inneholder masse giftstoffer. Man bør derfor lage mat fra bunnen av, noe jeg gjør kanskje 5-7 dager pr uke.

Grønn te øker forbrenninga, samt chili og hvitløk, ingefær og andre gode urta. Fulle av vitaminer også!

Jeg vet at jeg mest sannsynlig er overvektig pga stresshormoner. Jeg har vært utsatt for langvarig stress i mange år, og det har gjort at jeg har lavt stoffskifte. Jeg tror også at aspartam kan være en årsak, da jeg anser det for å være et giftstoff, jeg dessverre er alt for glad i!

Så er det flere her som vil sverge til noen kunstig-sukkerfrie mnd, kast dere på! Jeg har herved kastet lightbrusen ut av huset, og skal ikke i min kropp før jul! Nå er det sagt her så får jeg holde det! :)

Skjult ID med pseudonym pusen ma. 31 aug. 2009 20:04

Spantax: Jeg vet det... jeg vet det. Men jeg spiser nesten 4 måltider om dagen. Men jeg vet det blir for lite, og du har rett, jeg MÅ øke. Så nå har jeg meldt meg inn i vektklubben for å lettere telle litt kalorier, jeg må rett og slett gjøre det for å se at jeg får i meg nok mat.

s.a.me: Hyggelig at så mange vil være med! :) Ja til mer trening, og ja til kosing av og til! :)

Skjult ID med pseudonym R ma. 31 aug. 2009 20:16

@pusen og s.a.me - Ja, noe smågodt/sjokolade må man unne seg. Alt med måte, sier nå jeg :-) Men jeg skal heretter handle kun når jeg er mett og med handleliste. Da blir det mindre godteri og mer grønnsaker :-)

Skjult ID med pseudonym pusen ma. 31 aug. 2009 20:26

Ja styr unna matbutikken når dere er sulten. Jeg har drevet livsstilskurser. Det går bare på det mentale, hvor jeg lærte dem bevisstgjøring. Hvorfor man spiser når man gjør, og hva. Lærte dem å lære å kose seg med andre ting. Man kan kose seg med annet enn mat, eller sunn mat. Kosing er misforstått da man egentlig tar selvmord med kniv og gaffel.

En ting jeg har programmert i mine deltakere er at man går forbi sjokoladehylla. Er man sulten kan man kjøpe en karbonade, en banan, et rundstk. Det MÅ ikke være sjokolade. Så da bruker man føre-var-teknikken! Den kan man også bruke når man vet man skal på fest! Spise salat og supper før man drar og bestemme seg på forhånd, jeg skal drikke en flaske vin, jeg skal kose meg med maten, desserten hopper jeg over, og også snacksen. Da kan man gå på festen, være sosial, men samtidig ikke overstige dagens kalorinivå. :)

(kvinne 32 år fra Oslo) ma. 31 aug. 2009 20:27 Privat melding

Liker innstillingen din, pusen :)

Skjult ID med pseudonym s ma. 31 aug. 2009 20:28

"Noe sier meg at jeg spiser for lite... så sånn er det, og jeg tørr ikke spise mer siden jeg har lavt stoffskifte og er redd for å legge på meg, så da begynner jeg å trene, da kan jeg også øke litt på inntaket."

Vel - da må du sørge for at du forbrenner mer på trening enn det økte inntaket ditt (hvis ikke går vinningen opp i spinningen må vite.) Hvordan har du tenkt å beregne dette? :)

Å gå ned 7 kg. bare ved å "begynne å trene litt mer enn før" er ikke bare bare.

Ta spantax' tips seriøst - vi kan sitte her og bable i det vide og brede om oppskrifter og tjo og hei, men det hele må settes i et system (hvis det nå er et viktig mål å gå ned dine få kg., og fortsatt beholde et snev av livskvalitet, ja). Det betyr ikke at alt skal være overvitenskapelig og supernazi, men et visst strukturert opplegg er du nesten bare nødt til å følge. Å spise ofte, men mindre måltider er en fin start - gjerne 5-6 ganger om dagen. Det beste tipset som finnes, men kanskje det kjipeste er å kutte ned på brød, og ikke minst - hysjhysj, alkohol (kanskje det som hjelper aller, aller best når alt kommer til alt?).

(kvinne 43 år fra Akershus) ma. 31 aug. 2009 20:29 Privat melding

Tusen takk for det Talichaser og velkommen til sukker! Håper du finner noen saftige lekkerbisker du kan sette tennene i!
Det er visst kalorifattige også! Bare pass deg for sausen, den kan gjøre deg fet! ;)

Skjult ID med pseudonym anna ma. 31 aug. 2009 20:31

@pusen: bare hyggelig! Nettopp, det var derfor jeg prøvde å komme eventuelle kverulanter i forkjøpet ved å si at jeg ikke gidder å kverulere - bra! da er vi enige om det : ) hvis det er noe mer du lurer på om økologisk mat når du kommer i gang med det, så er det bare å spørre : ) Jeg lager faktisk all mat fra bunnen av og har gjort det lenge, nå synes jeg ikke posemat smaker noe godt lengre, det er altfor mye tilsetningstoffer som f.eks. smaksforsterker/mononatriumglutamat(E621) i det som bare gjør meg tørst.

@spantax: interessant det du sier: "Det som skjer når du spiser bare et til to måltider om dagen er at kroppen din tror det er hungersnød, og derfor lagrer absolutt alt du spiser! Hvis du begynner å spise oftere og jevnere så vil kroppen etter et par uker skjønne at her kommer det jo mat jevnlig, så jeg trenger ikke å lagre, og da vil du begynne å ta av deg!" Hvis dette gjelder for alle, så ville jeg tro at de som spiser for lite/for sjelden legger på seg eller iallfall ikke tar av, ikke sant? I så tilfelle er jeg unntaket, for jeg spiser litt for sjelden/for lite og jeg har overhode ikke evne til å legge på meg! Jeg har spist sånn stort sett alltid, uten å vite helt hvorfor - kanskje fordi jeg har så mye annet å gjøre at jeg glemmer å spise : ) Noen tips om hva man skal gjøre for å legge på seg på en sunn måte?

et boktips for de som har lyst til å lese litt: "veien til sunnhet" av Andrew Weil. Han har doktorgrad i konvensjonell medisin, er ernæringsekspert + har studert mange andre former for medisin og kostholdsvaner i sammenheng med helse i ulike kulturer verden over.

Når det gjelder trening har jeg mitt eget opplegg som jeg ikke tror passer for så mange, så jeg holder meg til kostholdet her : )

Skjult ID med pseudonym pusen ma. 31 aug. 2009 20:34

Planen min er å øke inntaket mitt fra 1200 kalorier til 1500. 1200 er garantert sparebluss.
Så skal jeg trene squash 2-3 ganger pr uke, noe som vil gi et kaloriforbruk på ca 3000 kalorier.
Noen gåturer pr uke i tillegg. Tipper jeg vil forbrenne ca 4000 kalorier pr uke. Og spise ca 1500 pr dag.
Da vil jeg kunne gå ned hvertfall 0,5 kg pr uke. Noe mer er ikke ønskelig da jeg ikke vil legge på meg igjen.

Målet er 4 måltider pr dag, en smoothie eller frukt som mellommåltid, eller noen mandler/usaltete nøtter.

Jeg vet hvordan jeg skal gjøre det, må bare komme meg opp av sofaen!

(kvinne 32 år fra Oslo) ma. 31 aug. 2009 20:35 Privat melding

Haha, pusen, herlig! ;) Ser meg litt om vettu, mye fint å titte på. Hih.
Når det gjelder trening og kosthold.. Jeg burde begynne å trene igjen! Trente på Gold's gym i Oslo en liten stund før jeg flytta opp til Trondheim, nå får jeg ikke surra meg til noe som helst. Hadde jeg bodd litt mer lagelig til kunne jeg godt slengt meg på en økt ;) Kostholdsmessig er jeg ikkeno å skryte av...Spiser nesten bare tunfisk, mais og frukt om dagen...Latskapen lenge leve.. :P Håper andre her er flinkere ;D

Skjult ID med pseudonym pusen ma. 31 aug. 2009 20:39

Anna: Der kom du med det navnet jeg lærte på butikken i dag, jeg jobber på en helsekost. E621. Som faktisk er i alt fra grønn te med smak, krydder, ja omtrent all mat, og dette er gift. Jeg tror jeg vil bli spør om jeg skal være fanatisk, men jeg ønsker å kutte ned på dette E-stoffet. Jeg visste jo at det var noen farlige e-stoffer, men at de putter det der E621 i nesten all mat og at det blir tresprit i kroppen/cellene var jeg ikke klar over. Aspartam har også en tendens til å øke ut cellene, pluss at man pøser ut insulin fordi kroppen tror det kommer sukker. Det øker blodsukkeret som igjen gjør deg fysen. Mange går ned i vekt bare av å kutte ut lightbrusen på mine kurs :)

Skjult ID med pseudonym s ma. 31 aug. 2009 20:41

"Planen min er å øke inntaket mitt fra 1200 kalorier til 1500. 1200 er garantert sparebluss. " ???

Av ren nysgjerrighet: Er det mulig å spise så lite, og fortsatt fungere helt ok?

"Tipper jeg vil forbrenne ca 4000 kalorier pr uke. "

Dette er faktisk ganske så mye (nei, du bør ikke stole på kaloritellere på pulsklokker og stepmaskiner).

Skjult ID med pseudonym Løsbart ma. 31 aug. 2009 20:45

Jeg synes hverdagsperspektivet er det viktigste her. For eksempel bruker jeg som regel heller en sidesalat enn poteter, ris eller pasta, kjøper grovt brød med relativt lavt karbohydratnivå, spiser fisk til middag flere ganger i uka osv. Det gjorde jeg ikke før, og jeg har merket en stor forskjell. Tilsvarende begynte jeg tidligere i år å sykle til jobben i stedet for å ta buss/bane, og forskjellen er helt klart merkbar.

Selv har jeg tidligere gått ned en del kilo, og holder meg mer eller mindre der, men det viktigste for meg er egentlig ikke vekta eller BMIen(jeg eier for eksempel ingen badevekt og har ikke planer om å skaffe meg det heller), det er heller følelsen av å ha overskudd når jeg kommer hjem fra jobb og å føle meg vel med meg selv.

Skjult ID med pseudonym pusen ma. 31 aug. 2009 20:45

Ja men 3 økter Squash, hvertfall 4 timer totalt så forbrenner man mye! :) Derfor jeg velger squash.
Jeg vet jeg må gå sikkert 10 mil for å forbrenne 4000 kalorier

Skjult ID med pseudonym Spantax ma. 31 aug. 2009 20:48

anna

Kosthold og forbrenning er merkelige greier. det jeg skrev er vel mer som en mal å regne, enn noe annet. Hvis du ønsker å legge på deg så synes jeg du skal prate med en kostholdsveileder på et treningssenter. Elixia har mange flinke utdannede kostholdsveiledere.
Jeg har en kammerat som er som deg. Uanset hvor mye eller lite han spiser så legger han ikke på seg. han påstår han har bendelorm, men med de mengdene mat han legger i sin 60 kilos kropp så må den bendelormen være på størelse med en pytonslange i såfall!:-o)
Jeg gik i ca 1 1/2år hvor jeg skjelden spiste mer en et måltid om dagen, samtidig som jeg gikk fra en fysisk hard jobb til en kontor jobb. En skikkelig dårlig kombinasjon!
de siste månedene nå har jeg begynt å spise 5-6 ganger om dagen, og trener 4-5 ganger i uken, og det fungerer hvertfall veldig fint for meg:-)

Skjult ID med pseudonym pusen ma. 31 aug. 2009 20:48

Lørbart: Det er helt klart den følelsen jeg er ute etter! Det at jeg behandler kroppen min bra, så kommer alt det andre som en bonus! Jeg er også enig i måten du spiser på og har allerede denne uka hatt fisk to ganger :) Jeg er jo nordfra så er glad i fisk, såfremst den er fersk;)
Jeg bruker gjerne grovere ris, fullkorn eller speltpasta, i dag kuttet jeg ut poteten, bare fisk og grønnsaker, men igjen må jeg tenke kalorier. Jeg måtte ha endel rømme på for å få mer kalorier. Jeg kan ikke bare spise kalkunpålegg, da kommer jeg ikke opp i det kalorinivået jeg må. Om man klarer tenke helse fremfor kropp så tror jeg det blir lettere å klare det! Så fort jeg skal bli dritflink å SLANKE meg, et ord jeg ikke bruker lenger så går jeg på en sprekk med en gang og spiser snop! Som dere sier: Litt av alt, alt med måte!

Badvekta mi står i en kasse i boden, ikke uten grunn! Tror det er et sunt valg ;)

Skjult ID med pseudonym anna ma. 31 aug. 2009 20:51

@pusen: det er en annen fordel med økomaten, det er ikke tillatt å bruke alle de syntetiske tilsetningsstoffene : ) Da slipper man å tenke på det,- deilig synes jeg : ) (i konvensjonell mat er ca. 360 tilsetningsstoffer tillatt, i økologisk bare naturlige og bare ca 40 stk.) Er det ikke utrolig hva som er tillatt å tilsette i matvarer? Jeg har satt meg ganske godt inn i dette og er sjokkert.. Aspartam og andre syntetiske søtningsmidler er også ille som du er inne på - offentlige myndigheter sier at det anbefales ikke til barn under 3 år, det var gjengitt på Dagsrevyen i fjor en gang.. Brus har jeg ikke drukket på mange år og jeg savner det ikke heller : ) Her går det i juice, smoothies og vann, også litt vin og øl når jeg føler for det, eller en mojito eller flere ved visse anledninger : ) (så jeg er heller ikke fanatisk, altså ; )

Skjult ID med pseudonym pusen ma. 31 aug. 2009 20:52

Anna: Har du prøvd weightgainer? Proteinpulver, med mest karbo?
Jeg anbefaler deg hvertfall å trene styrke for å få opp muskelmassen, men det høres ut som du gjør allerede. Så er det best å spise sunt. Fete meieriprodukter istedet for sjokolade og potetgull. Jeg skjønner at du er såpass opptatt av kosthold også at du trenger gjøre dette på en sunn måte. Fet fisk, makrell i tomat, mye karbo men i grove produkter, fløte, nøtter og masse frukt og grønt. Det er ganske bra med kalorier i frukt :) Men samtidig sunt og masse antioksidanter. Jeg er opptatt av å spise mat som holder meg frisk! :) Er aldri forkjøla, bank i bordet! :)

Skjult ID med pseudonym pusen ma. 31 aug. 2009 21:00

Anna: Jeg kjenner en lege som sier ikke aspartam til barn under 11. Så da skjønner man hva hun mener om det. Jeg spurte fastlegen min om det og han sa de trodde det kunne gi hjernesvulst, samt plakk på hjernen. Det trigger også parkinsson og ms.
Er en grunn til at det er en maksgrense på det sannsynligvis, men de skal selge.
Jeg skal begynne med økologiske grønnsaker. Jeg bor jo alene nå så går ikke så mye mat som da vi var to!
Det er ting jeg ønsker unna meg, ha bare ei helse!
Ja det er nok av andre ting å drikke enn brus, kullsyre er ikke noe særlig heller. Jeg klarer ikke drikke vanlig brus, en psykisk greie. Men jeg vet så snart jeg kutter ut alt sukker, det tar ca 7 dager så er det ute av kroppen. I fjor klarte jeg 3 mnd uten noe dritt. Gikk så lett etter 3 uka.

Skjult ID med pseudonym pusen ma. 31 aug. 2009 21:05

Talichaser: Det er det som er utfordringa mi også! Da jeg ble singel så ble det ikke like gøy å lage mat bare til seg selv. Nå gjør jeg det, et eller annet varmt uansett! Viktig å spise variert så kroppen får det den trenger :)

Skjult ID med pseudonym anna ma. 31 aug. 2009 21:12

@pusen: he,he, jada, jeg har prøvd proteinpulver tidligere, lagde feite smoothies 3-4 ganger om dagen med det oppi, og har spist fete meieriprodukter, spiser makrell i tomat (men den inneholder også sukker..) nøtter og masse frukt og grønt -har prøvd alt : ) Men, jeg har egentlig konkludert med at det ikke er så farlig om jeg er litt slank : ) Har alltid vært sånn, og er ikke så tynn at det er stygt synes jeg selv, men kunne godt hatt noen kilo ekstra. De mennene som vil ha litt mer å ta i får finne seg en fin og frodig dame, så kan de som foretrekker de slanke prøve seg på meg he,he : )

Bra å høre at du også har fått råd om det samme når det gjelder aspartam, flere kilder gir mer tyngde. Offentlige myndigheter er alltid litt forsiktige, de er redde for å drive med skremselspropaganda sier de i Mattilsynet. Jeg synes det er bedre å være føre-var, enn å komme 10 år etterpå og si, "oisann, det var visst kreftframkallende"..

Så flott at du aldri er forkjøla, bank i bordet ja, det er ikke jeg heller! jeg har faktisk ikke hatt noen former for omgangssyke i voksen alder : ) En annen fordel er at jeg ikke blir humørsyk av lavt blodsukker og ikke har PMS eller menstruasjonssmerter - velger å tro at det også henger sammen med en sunn livsstil : )

@spantax: takk for råd. Jeg har snakket med kostholdsveiledere/ernæringsfysiologer, de sier ca. det samme som det pusen sier over her. Jeg må nok bare slå meg til ro med at jeg er ok som jeg er, det er tydeligvis meningen at jeg skal være sånn siden jeg har hatt ca den samme vekten de siste 15 årene. Noen sa at jeg kom til å legge på meg når jeg ble over 30, men der tok de feil gitt : ) kanskje det endrer seg over 40? får vente og se.

Skjult ID med pseudonym pusen ma. 31 aug. 2009 21:13

Rent kjøtt og fisk også! Måtte blitt rådyrt for godteri og potetgull, men det er det jo omtrent blitt!

Skjult ID med pseudonym G29 ma. 31 aug. 2009 21:14

Dette kan gjøres komplisert eller enkelt. Her følger sistnevnte:

Først av alt må man få et forhold til hva karbohydrater og fett er. Dette er energi til kroppen. Man legger på seg av begge deler hvis man får i seg mer enn det kroppen forbrenner. Proteiner er byggesteinene til musklene. Siden jeg antar de fleste her ikke skal bygge muskler, holder det å si at man av kjøtt bør holde seg mest mulig til kylling, kalkun, svinekjøtt og fet fisk.

Dernest er det KRITISK å vite forskjellen på raske og trege karbohydrater. Trege karbohydrater er f.eks. grovt brød, havregryn, langkokt ris, pasta (egentlig i mellomklassen). Raske karbohydrater er sukker og alt som inneholder sukker, hurtigris og generelt alt av mat som er bearbeidet (hurtigmat etc). Raske karboydrater fungerer slik at kroppen raskt får en "boost" og man føler seg topp. MEN etter kort tid faller man tilbake der man var og blir enda mer sulten/ sløv en det man var før de raske karbohydratene. Så da spiser man oftere og naturligvis legger på seg. Trege karbohydrater gir kroppen noe å jobbe med over tid og holder dermed lengre.

Når du lager mat, ligg unna alt som er behandlet i størst mulig grad. Lag f.eks. wok. Det er enkelt raskt, godt og utrolig sunt. Bruk kun ferske grønnsaker, kylling/ svin og langkokt ris. Hurtigris er bannlyst!!! Smaker høgg også. Og ikke spis nuddelmiddager dag ut og inn. Legger på seg av det også. Styr unna behandlet mat, for der ligger de raske karbohydratene på rekke og rad.

Jeg har aldri telt kalorier, det er unødig matematikk i mine øyne. Men likevel slanket jeg meg 10 kg vårsemester i fjor. Skal sies at jeg ikke så fet ut før det heller... De fleste har sikkert en føling med hvor mye de kan spise før de legger på seg. Vel, legg om stilen. Sørg for at det er trege karbohydrater du putter i deg. Neste steg er å kutte ned på mengden karbohydrater i middagen og heller fylle på med ekstra grønnsaker i wok'en.

Og det enkleste: Dropp alt av brus, snop, kaker etc i hverdagen. Hold det til helgen. Spis sunt og tren regelmessig.
Det tar maks 30 min å lage et velsmakende, sunt måltid. Easy, peasy, lemon squeezy!

Skjult ID med pseudonym seriøs ma. 31 aug. 2009 21:17

@sinner1

Den var egoistisk. Har du ikke viljestyrke nok til å holde deg unna når de er her?

Skjult ID med pseudonym Elfrodo ma. 31 aug. 2009 21:18

ikke for å ødelegge moroa her nå men skulle ikke du ut å gå tur pusen ;-)

Skjult ID med pseudonym hingsten ma. 31 aug. 2009 21:20

sinner1, og pålegge alle å gå i hønse-buret og slakte sin egen kylling til eget bruk fra 2011..
i beste Mr-Bean stil.. går det ann..

din norsk er helt akseptabel forøvrig..

Skjult ID med pseudonym pusen ma. 31 aug. 2009 21:21

Jeg liker ikke nudler og hurtigris! :) Men jeg MÅ telle kalorier, ellers spiser jeg for lite! Så det er kun derfor jeg driver med det. Fin regner. 100 kalorier her og 100 der. Det der kan jeg i hode og veier ikke maten.

Spiser jeg wok hver dag har jeg et problem. Hvor mange kalorier er det i 100 gram kjøtt og noen grønnsaker? Ja nettopp, aaaalllt for lite. Jeg sliter med å spise nok, så jeg må spise ting som er litt kalorier i.

I dag fet fisk og grønnsaker, ble jo som en wok, men stekte i smør og hadde rømme ved siden av for å få det opp i 400 kalorier.

Problemet mitt er ikke hva jeg spiser, men hvor lite jeg spiser. Jeg har også vært alt for lite aktiv pga nakkesmerter siste 5 mnd, så det er en av grunnen til at livsstilen ikke er så bra. Alkohol drikker jeg ikke så mye av. Holder meg til et glass vin eller to i helgene.

Takk for tips! Nyttig for mange å vite om trege og hurtige karbohydrater!
Is, kaker, sjokolade, snacks, brus og alt som er fritert er en god regel å holde seg vekke.

Husk også at det er mye kalorier i drikke! Juice, caffelatter, mocca (550) øl, brus og drinker.
Er en hel middag i en mocca.
En muffins med blåbær 650 kalorier.

Så et kafebesøk om dagen, to kaffelatter og en muffins kan være nok til å øke vekten med 20 kg pr år ;)

Skjult ID med pseudonym pusen ma. 31 aug. 2009 21:22

Joda jeg skal ut å gå tur klokka 21.30 :) Gleder meg faktisk! Er blitt inspirert av dere!

Skjult ID med pseudonym Løsbart ma. 31 aug. 2009 21:23

@pusen
Husk refleks... :-)

Skjult ID med pseudonym G29 ma. 31 aug. 2009 21:55

Sjekk denne om trege vs raske karbohydrater:
http://www.iform.no/pub/art.php?id=81

Merk setningen om at "de raske fører til at fettforbrenningen synker." Til de av dere som tenker på det og ikke skal øke.
Artikkelen er riktignok myntet mot de som bygger kropp, men det står noe vi alle kan lære om karbohydrater.

Skjult ID med pseudonym kit ma. 31 aug. 2009 22:07

G29, bra artikkel om viktigheten av fettforbrenning for utholdenhet.

Men hvis målet er å endre på vekten, er det kun kalorioverskudd eller underskudd samlet i løpet av dagen som teller.

Skjult ID med pseudonym aas ma. 31 aug. 2009 22:42

Det hele går ut på å at man må forbrenne mere enn man forbruker.. Det varierer litt ifra person til person, og har også litt med gener å gjøre.. Ja å karbohydrater er nesten verre enn fett. Så for beste effekt, så bør man unngå mest mulig raske karbohydrater.. Man bør satse på mere kylling, fisk og gjerene erstatte brød, med frokostblandinger som har høyt fiber innhold..
Men skal man komme i mål, og man ønsker å framskynde prosessen, må man være fysisk aktiv..

Men finn en treningsmåte som er lystbetont, framfor å velge noe du ikke orker i lengden.. Det er masse å velge i, så begynne å gå turer er en god start, men for bedre effekt bør man kombinere det med lett styrketrening. Om jeg vet hva jeg prater om, gjør nok det, har vunnet 3 NM gull, og har 2 sølv.. Ikke ta det som skryt, fordi jeg er annonym her..

Skjult ID med pseudonym anna ma. 31 aug. 2009 22:49

@aas: gull og sølv i hva?

Skjult ID med pseudonym aas ma. 31 aug. 2009 22:50

Benkpress, og vektløfting (rykk og støt)..

Skjult ID med pseudonym pusen ma. 31 aug. 2009 22:51

Hei, da er jeg tilbake! :) Det var herlig, en times gåtur, i kortearmet skjorte! :)

Fortell meg om en frokostblanding som ikke er proffull av sukker?

Løsbart: Jeg glemte refleks og vi snakket om det.. ikke bra! Takk for omtanken! :) Neste gang blir det vest!

Skjult ID med pseudonym hingsten ma. 31 aug. 2009 22:52

herved kommer medalje nr 3 aas.., gull-skaut for negativ skaut-sladder ala krøsa-maja..

Skjult ID med pseudonym aas ma. 31 aug. 2009 22:53

Har liksom deltat flere år da veit du hingsten..

Skjult ID med pseudonym anna ma. 31 aug. 2009 22:55

@pusen: økologisk musli, med honning i stedet for sukker : )

natta : )

Skjult ID med pseudonym pusen ma. 31 aug. 2009 22:57

Takk:) Natta Anna, sov godt!

Skjult ID med pseudonym pusen ma. 31 aug. 2009 23:11

Er det virkelig 360 kcal i 2 ss melange? Tror jeg fikk bakoversveis, trodde det var rundt 100!

Skjult ID med pseudonym pusen ma. 31 aug. 2009 23:11

Pr ss altså, 200 til sammen...

Skjult ID ma. 31 aug. 2009 23:16

Godt å se at hesten er like smålig som vanlig.

Skjult ID med pseudonym pusen ma. 31 aug. 2009 23:18

Ja der røyk de to knekkebrødene jeg trodde jeg kunne spise til kveld. Æsj, to ss smør, høres plutselig ekkelt ut.
Men å steke fisk og champinjonger i olje syns jeg ikke er godt!

Jaja, men flotters, da fikk jeg i meg den maten jeg skulle i dag, og har gått en times tur, 1300kcal havnet jeg på da.
Helt greit.

Salsa-aerobic i morgen! Spennende, aldri vært med på!

Skjult ID med pseudonym hingsten ma. 31 aug. 2009 23:19

sa den lettere usike sjulte skyggen før den gikk til sengs eller..

Skjult ID med pseudonym Kim ma. 31 aug. 2009 23:21

3 NM gull og 2 sølv seier vel null og niks om hva du kan om ernæring og kosthold? Har sett mange toppidrettsutøvere fra ulike idretter i Norge som ikke har peiling på hva de skal spise og ikke. Mulig du kan mye, men så lenge du eller andre har lest vitenskapen så kan man ikke uttale seg på egne erfaringer.

Skjult ID med pseudonym Kim ma. 31 aug. 2009 23:27

ikke har lest vitenskapen....

Skjult ID med pseudonym MrSpiff ma. 31 aug. 2009 23:35

@Spantax, om kostholdrådgiveren din sa at kroppen går i sultmodus om du bare spiser 2 ganger for dag, så ville jeg ha byttet rådgiver.
Les heller litt om hvordan blodsukkeret ditt og forbrenning fungerer, så får du svaret på hvorfor du legger på deg om du spiser to "store" måltid for dag, istedet for flere små.

Skjult ID med pseudonym pusen ma. 31 aug. 2009 23:36

Forklar gjerne istedet for å si at man skal lese det andre plasser, Spiff! :)
Jeg hører gjerne på alt av tips!

Skjult ID med pseudonym aas ma. 31 aug. 2009 23:37

Etter 10år med toppidrett, så gjør man nok sine egne erfaringer tror du ikke? Nei jeg veit ikke alt, det har jeg aldri påstått, men vet nok litt mere enn den vanlige mann i gaten.. Har selvfølgelig ikke gjort alt rett til enhver tid jeg heller, men har prøvet og feilet uavhengig av vitenskap tror du ikke kim?

Skjult ID med pseudonym pusen ma. 31 aug. 2009 23:44

La oss dele tips og erfaringer selv om ikke alt er dokumentert på forhånd. Ene dagen er kaffe sunt, neste usunt.
La oss ha det hyggelig i denne tråden! Takk for følge, da tar jeg kvelden så snakkes vi i morgen! :)

Skjult ID med pseudonym MrSpiff ti. 1 sep. 2009 00:16

Man vil få store svingninger i blodsukkeret ved få og store måltider.
Man bør ete regelmessig for å få et lavere og stabilt blodsukkernivå. En tommelfinger-regel er at om det går 4t + mellom to måltider, så bør du ha et mellom-måltid (dette kan være frukt, grønnsaker, fiberholdig mat)
Et lavere og stabilt blodsukkernivå i kroppen demper sultfølelsen, man unngår småspising mellom måltider, og man har en mer stabil og jevn forbrenning av fett.
La oss si at en person spiser sjeldent og at på til spiser noe som inneholder "mye" sukker.
Man vil da få en rask blodsukkerstigning som igjenn fører til at kroppen skiller ut mye insulin for å få ryddet opp og fjernet sukkeret fra blodbanen. Dette fører til at blodsukkeret faller raskt igjenn og man blir raskt sulten.
Spiser du mye fiber og "lange" karbohydrater, så vil du ikke få denne svingningen og metthetsfølelsen varer lengre og forbrenningen fungerer bedre (det er derfor også positivt å spise frokost da måltider fyrer igang forbrenningen).

Spiser man altså hyppigt, så får man mer stabilt blodsukker nivå (noe som innvirker på humøret i positiv forstand), bedre forbrenning og faktist et bedre opptak av næringsstoffer.

Skjult ID med pseudonym pgmp ti. 1 sep. 2009 00:50

Egentlig burde man spise en gang om dagen. Dvs, småspise dagens næringsbehov jevnt fordelt utover hele dagen. Med kontorjobb er det gjennomførbart på dagtid. Det blir få biter med varm mat da. Frykten med småspising er at man gjerne spiser mer enn dagens behov, men det burde jo være mulig å kontrolere.

(mann 39 år fra Sogn og Fjordane) ti. 1 sep. 2009 00:55 Privat melding

Eit godt tips til dei aller fleste her inne: kikk på den linken her:
http://www.myrevolution.no/artikkel/myrevolution-health---fitness-concept---kosthold/2/
God natt folkens! ;-)

Skjult ID med pseudonym aas ti. 1 sep. 2009 00:55

Egenlig så burde man spille død, da hadde man bare trengt åndelig føde, helt til tørsten, og sulten har meldt seg.. Da står man ovenfor ett ultimatium ;D

Skjult ID med pseudonym CCL77 ti. 1 sep. 2009 08:43

Jeg spiser som regel 2 måltider selv.. Litt for glad i senga for frokost, og vel kveldsmat holder jeg meg unna noe som virker som å være vanlig for en del folk.

Skal en ned i vekt, så kan jeg anbefale litt lengre gåturer.. Det gjør mirakler for de ekstra kiloene. Det er en lett og ikke så slitsom måte å begynne på.. Litt tidskrevende da, men vel plag noen til å bli med eller ta med musikk. ;)

Kebab er døden... For dere som liker det, så sies det at en kebab har et vinglass med stekefett i seg. Bare noe jeg leste en plass hehe.

Skjult ID med pseudonym pusen ti. 1 sep. 2009 10:33

God morgen folket, en ny sunn og aktiv dag i vente? ;)

Ja kebab er drepen, men behøver man all den dressingen? Man kan jo faktisk ta uten!
Verste man gjør er å spise nattmat når man er på fylla, da er forbrenningen opptatt med å kvitte seg med alkoholen og maten blir liggende.

Jeg har startet dagen med en grov skive, skal ha 4 rugsprø med banan og en smoothie til lunsj.

Skjult ID med pseudonym pusen ti. 1 sep. 2009 10:35

Mange god råd her inne! :)

Skjult ID med pseudonym eelo ti. 1 sep. 2009 12:33

http://www.100pushups.info/
utfordrer alle gutta/menna her inne!

Klarer du det ikke er du rett og slett for dårlig!!!

Skjult ID med pseudonym pusen ti. 1 sep. 2009 13:01

Frokost: En grov skive med kalkunpålegg, et glass ferskpresset appelsinjuice.
Lunsj: 4 rugsprø med banan på, en smoothie med jordbær og ananas.
Mellommåltid: skal være en driv proteinbar
Middag: Fisk og grønnsaker, eller kylling og grønnsaker.

Så var det denne salsaaerobicen da, hva har jeg gitt meg ut på? Gruer litt, men må bare hoppe i det. Dårlig innstilling, men jeg har så dårlig koordinasjon. Men om jeg blir en racer på dansegulvet av det her så er det jo en bonus ;)

Skjult ID med pseudonym JT ti. 1 sep. 2009 13:31

Nå er det jo sånn at selv om man spiser riktig og får i seg nok proteiner når man trenger. Så vill man faktisk legge på seg i begynnelsen. Da muskler veier mere en fett. Nå er ikke jeg noe ekspert, men har klart å gå ned 23 kg på 2 år ved simpelt å spise sunnere. Kutt ut godteri og spise mindre middag.

Nå trener jeg kun vekter og ikke noe annet, da jeg har bein som ikke tåler å løpe enda. Trenger å komme meg ned en 10 kg til før de ikke blir vonde. Men ellers så er løping/gåing det beste man kan gjøre. Eller sykkling og sånn rotak maskin eller hva det nå heter. Og det viktigste er at kiloene går ned over lang tid. For da får kroppen mulighet til å venne seg til den nye vekta.

Nå har ikke jeg trent så veldig aktivt i sommer, så har merket at jeg har blitt litt rundere i kantene igjenn. Men bare gått opp 2 kg siden i mai. Og sommern er ikke bra når det gjelder grill mat osv :P

Men setter man seg et mål med å trene 3-4 ganger i uken, og passer på hva man spiser så går man ned. Så målet mitt er å 15 kg til. Noe jeg håper å nærme meg neste sommer.

JT

Skjult ID med pseudonym aas ti. 1 sep. 2009 14:45

Husarbeid er jo også en fin måte å forbrenne kalorier, så ikke så dumt å praktisere ekstrem sporten "støv på hjernen" ;) Så den formen for mosjon er undervurdert.. Sex er også en lystbetont aktivitet man ikke går lei av, som hjelper på både det psykiske og fysiske ;) Så nymfomaner har jo i grunnen ett godt utganskpunkt.. :O

(kvinne 43 år fra Akershus) ti. 1 sep. 2009 14:50 Privat melding

1.0 skive fullfiber brød, Bakers 84 kcal
1.0 porsjoner noka bar med banan 211 kcal
4.0 stk. RugSprø 138 kcal
1.0 stk banan 102 kcal
2.0 dl appelsinjuice, ferskpresset 94 kcal

= 628 kcal

800 kcal igjen! Skjønner dere at jeg har et problem når jeg spiser så sunt!
Er vanskelig det her! Må spise en feit middag for å komme opp i kcal.

Jada, husarbeid og sex er toppers det for å forbrenne kalorier, men mye heller andre ting jeg vil gjøre en husarbeid, og sex er ikke noe som er tilgjengelig for meg hver dag ;)

Nymfomaner er heldige om de har noen som orker ha sex med dem hele tida!

Skjult ID med pseudonym pusen ti. 1 sep. 2009 18:13

Etter tips fra ass så har jeg nå kjøpt jif mopp! Så da blir det hvertfall litt husarbeid her! ;)

Skjult ID med pseudonym pusen ti. 1 sep. 2009 19:44

Frokost:
1.0 skive fullfiber brød 84 kcal
2.0 dl appelsinjuice, ferskpresset 94 kcal

Lunsj:
4.0 stk. RugSprø 138 kcal
1.0 stk banan 102 kcal
1.0 porsjoner smoothie 238 kcal

Mellommåltid
1.0 porsjoner noka bar med banan 211 kcal

Mellommåltid
1.0 stk. karbonade 151 kcal

Middag

100.0 gram indrefilet, storfe 118 kcal
1.0 ss Melange margarin 180 kcal
1.0 ts Soft Light margarin 30 kcal
5.0 stk sjampinjong(hvit) 21 kcal

= 1601 kcal

Da er jeg i mål, kanskje et rugsprø etter gåturen klokka halv ni! 300 kcal.
Totalt 1300.

Det jeg ser er at jeg spiser ALT for lite proteiner og for mye karbo.
Spiser jeg mer kjøtt og fisk, som er så lite kalorier i vil jeg slite å komme opp i totalsummen jeg skal ha pr dag.

Kanskje proteinpulver er tingen?

Det smakte fisk av maten så nor måtte gjøres om igjen. Et godt tips er å ha sitronsaft i stekepanna, det fjerner fiskelukten.

En annen ting, jeg brukte smør når jeg stekte sjampinjong før, nå tar jeg en liten ts melange i etter at den har ligget i panna så lenge at den begynner å svette. Da slipper man at den suger til seg smør :)

Skjult ID med pseudonym usunn ti. 1 sep. 2009 20:26

Wow, heftig lesning.... Og da har jeg faktisk lest meg gjennom hele tråden...

Her er dagens (ukens) skrekkhistorie.... ;-)

Jeg spiser følgende i løpet av en gjennonmsnittsdag....
1stk. 3-pk med sjokoboller fra 7-11.
3 stk. toast med ost og skinke
enten 4 wiener i lompe med rekesalat eller 1 stk. frossenpizza
Av drikke så putter jeg i meg mellom 3-6 liter Cola Zero....pr. dag....
(Pusen du som er så flink med kaloriregnskap finner sikkert ut det totale antall kalorier...)

Jeg har i likhet med s.a.me en svakhet for sjokolade og går ikke av veien for å dytte i meg en stor pose smash i løpet av en kveld, rettelse, et par timer.... en til to ganger i uka...

Er vel ute å drikker 3 av 4 helger, tar gjerne en kebab på vei hjem også...

"Trener" veldig sjelden, men har en fysisk jobb, og lager veldig sjelden mat fra bunnen av...

Jeg har gått ned 10 kg siste året....

(etter å ha lest igjennom innlegget mitt så føler jeg meg nesten "dødsdømt"...)

Skjult ID med pseudonym R ti. 1 sep. 2009 20:30

@usunn - Oh. My. God.

Hvis hun engelske "Du bli hva du spiser"-dama hadde fått tak i deg, hadde helvete vært løs.

Skjult ID med pseudonym pusen ti. 1 sep. 2009 22:01

Usunn, hjelpes!!!!

Hvor gammel ønsker du å bli? Vet du at mettet fett tetter igjen blodårene dine!
Drikker du 6 liter med kunstig brus om dagen er sjansen alvorlig stor for at du får Parkinson eller MS.
(Det unner jeg ikke min verste fiende, har en kompis som har MS, han er 37 og sitter snart i rullestol)
Det er en maksgrense på 3 liter om dagen, og til og med det er horribelt.

Med andre ord: Du bør gjøre noe med kostholdet ditt snarest.
At du går ned i vekt betyr ikke at dette kostholdet IKKE gjør noe!

Du kan få hjerteinfarkt eller slag av det kostholdet!

Ja det var dagens sjokk! Det der spiser jeg ikke på en måned engang :)
Tror du får være æresgjest i denne tråden!

Vi gleder oss til å følge deg videre i denne redd-livet aksjonen!! hehehehe

Skjult ID med pseudonym Elfrodo ti. 1 sep. 2009 22:18

Blir bare uvel av å lese denne tråden :-)

Skjult ID med pseudonym Kim ti. 1 sep. 2009 22:22

@Pusen: Bare litt nysgjerrig av meg....er sjansen større å få ms og parkinson ved å drikke mykje brus? er det virkelig vitenskaplig bevist? Og korleis veit du at maksgrensa er 3 liter? Vil ikkje det som med alt anna vere individuelt?
Også ein anna ting, metta fett øker risikoen for å få arteriosklerose, dvs at sjansen er større enn når ein eter enumetta eller fleirumetta fett...dette er også veldig individuelt. Men eg skjønner tankegangen din :)

En kan uavhengig av kosthold få hjerteinfarkt eller slag. Dårlig (ja ka er no det?)kosthold er bare ein av fleire risikofaktorer som
øker risikoen for dette.

;-)

@Usunn: Lykke til...det trengs ;-)

Skjult ID med pseudonym mandu76 ti. 1 sep. 2009 22:25

Det med brusen er forskningsmessig omstritt.

Skjult ID med pseudonym pusen ti. 1 sep. 2009 22:46

Hva mener du Mandu? At brus er sunt?
At aspartam er uskadelig?

Ja vel, om det ikke er så ille som dem tror, legen min sier det kan gi hjernesvulst, plakk på hjernen, ms og parkinson.
Er det verdt risken? Å drikke mer enn maks grense?

Skjult ID med pseudonym pusen ti. 1 sep. 2009 23:00

Eller mener du bare at de diskuterer det?
Ja men tror du ikke at de som sier det er farlig sier det for en grunn?
Og at de andre er de som selger det?

(mann 39 år fra Sogn og Fjordane) ti. 1 sep. 2009 23:01 Privat melding

Brus er ikkje sunt, men skal en ta hensyn til alle kunstige stoffer som matvarer inneholder kan man like godt begynne å dyrke all maten sjøl!
Det fins aspartam og andre kunstige stoffer i alt man eter....og det er ingen forskning som viser at det er farlig.
Sitat:
"En gjennomgang av over 500 forskjellige studier og rapporter konkluderer med at søtningsstoffet ikke er skadelig for mennesker, selv ved høye inntak.
Søtningsstoffet aspartam skaper omtrent 3-4 ganger i året en hysterisk mediadebatt hvor et eller annet studie der det injiseres en 1000-dobbel dose direkte inn i hjernen på dyr og forårsaker hjernesvulster.
Nå er mennesker ganske så forskjellige fra dyr på mange måter, og aspartam inntas bare i små mengder som søtningsstoff i diverse matvareprodukter og kosttilskudd. Aspartam er vel det søtningsstoffet som har flest studier bak seg nå, og er godkjent i over 90 land og 6000 forskjellige produkter. Et amerikansk forskerteam gikk nylig gjennom over 500 publiserte studier og rapporter på dette stoffet, og kunne konkludere med at det ikke finnes noe som indikerer at det er skadelig for kroppen på kortere eller lengre sikt, selv ved øvre inntaksgrenser" sitat slutt.
Henta frå: Crit Rev Toxicol. 2007 Sep;37(8):629-727

Kanskje dette oppklara littegrann? ;-)

Skjult ID med pseudonym bølle-per ti. 1 sep. 2009 23:06

Akkurat spist to kjærlighet-på-pinne og en kvikk-lunsj. Vet ikke hvor mange kalorier det ble, men det var iallfall godt. For magen og for sjelen.

Knekkebrød er for pingler.

Skjult ID med pseudonym pusen ti. 1 sep. 2009 23:39

Men er et forsket på over maaaaange år! Jeg tror ikke vi har godt av all skiten vi putter i kroppen! 1 av 3 får kreft.

Knekkebrød er faktisk godt :)

Skjult ID med pseudonym pusen ti. 1 sep. 2009 23:46

Axiz78

Du er tydeligvis opptatt av kosthold og trening?
Mener du at du ukritisk stapper kunstige søtstoffer i kroppen din? Mengder med lightbrus?

Skjult ID on. 2 sep. 2009 01:36

Knekkebrød er så godt at det kiler på tissen.

Skjult ID med pseudonym Axis78 on. 2 sep. 2009 08:11

@Pusen:
Joda er litt opptatt av det ;-)
Nei eg stapper ikkje i meg kunstig søtstoffer, drikker brus veldig sjelden. Men er ganske så vanskelig å hindre at du får eit inntak av kunstige søtstoffer i dagens samfunn, og når forskning viser at det er nokså ufarlig så er det bare å ta det med ro. Men for all del forskning har tatt feil før.. ;-)

Dessuten, det at 1 av 3 får kreft kan ha andre årsaksmekanismer enn bare kunstige søtstoffer. Det er mange årsaksmekanismer som kan føre til kreft, og det eine påvirker/forsterker det andre :)

Skjult ID med pseudonym TomTom on. 2 sep. 2009 15:50

Jeg hadde ikke hatt legesjekk på 19 år, men hadde en nylig for moro skyld... og den var 100% inkludert blodprøver.

Allikevel så har jeg helsefreak periode nå for å bli enda bedre...Venter man til man blir syk, så er det jo for sent. ;-)

Skjult ID med pseudonym pusen on. 2 sep. 2009 16:13

Axis78:

Joda jeg vet godt at e-stoffer, tilsetningsstoffer og smaktilsetninger, harska fett og rødt kjøtt også fører til kreft, samt sukker.
Alkohol og røyk! Mange andre ting enn kunstig søtsukker. Selv om man ikke er fantastisk syns jeg det er lurt å begrense dette, mange går lettere ned i vekt når de slutter med lightbrus.

Det der ta det med ro, eller vi skal jo dø uansett er det verste jeg hører. Man bør gjøre sitt beste for å ta vare på helsa si, det er som TomTom sier, at når du er blitt syk kan det være for sent. Diabetes er noe du ikke får bort igjen om det ikke er diabetes to, den kan reverseres.

Idag, kjempelunsj med venninne! Tok det hjemme hos meg istedet for på cafe for å begrense inntaket, men ble et par skiver hvitløksbrød med tomat, basilikum og feta. (brushetta)
Ellers grovbrød, melon, tomat, og spekeskinke! :)

Det som er dumt med å spise seg mett er at det tar sååå lang tid før man blir sulten igjen!

En fin dag, skulle bare ønske regne kunne gi seg litt, så jeg kan gå tur uten å bli klissvåt, finner ikke regnjakken min.

Hvordan går det med dere andre?
Går greit å holde seg unna snop, men jeg vet at på dag 7 uten sukker, så går det så mye enklere :)

Skjult ID med pseudonym TomTom on. 2 sep. 2009 16:20

@Pusen... Ja, det er egentlig bedre å spise oftere og i mindre doser.. men man må gå inn for det. ;) Jeg prøver på det selv, men det blir ikke slik hver dag. ;)

Kan jo samtidig nevne at jeg er mye bedre idag enn jeg har vært på over 1 uke.. :-) Ikke perfekt, men rimelig
bra.
Har sjekket meg for diabetes også , og var ikke i nærheten av startgropa på det engang.. Fortsatt 100% allergi fri mot allt også. :)
Føler at jeg snart er den eneste i Norge utenn allergi.. Nesten alle jeg kjenner har jo allergi mot minst en ting.

Skjult ID med pseudonym pusen on. 2 sep. 2009 16:29

Ja jeg er allergiker selv, røyk, støvmidd og katter. Heldigvis har jeg ikke matallergier. Syns det høres slitsomt ut.

Ja noen ganger spiser man seg for mett, om man er ute å spiser eller i hyggelig lag. Om det skjer ved et måltid i ny og ne spiller det ingen rolle. Det er når man overspiser til hvert måltid at man tøyer grensene og utvider magesekken.

Jeg er sjelden syk, selv om jeg har en kronisk sykdom (stoffskite) som jeg har lært å leve med uten at det lager problemer i hverdagen!
Jeg er glad jeg ikke våkner opp i smertehelvete hver dag. Man har mye å være takknemlig for om man har helsa i behold!

Neste blir at du kutter ut røyken og da? ;)

Skjult ID med pseudonym TomTom on. 2 sep. 2009 16:36

Uff da.. Høres ut som om du er plaget litt med det stoffskiftet, men det er bra det ikke har innvirkning på hverdagen da. :)
Så lenge man funger normalt, så skal man være fornøyd i disse dager.

Hva slags allergisk reaksjon får du av røyk Pusen?

Jeg har røyket lite i 2 dager i strekk nå, men kommer ikke til å slutte helt før jeg er i forhold igjen. :-)

Koserøyk er fint som singel når man ikke har noen å kose med. ;-)
Det er litt skummelt å slutte å røyke pga. en ting og det er at immunforsvaret kan svekkes. Har hørt om mange andre som har blitt lett syke etter at de sluttet å røyke.

Skjult ID med pseudonym pusen on. 2 sep. 2009 16:48

Jeg har også hørt mange som blir friskere på sikt av å kutte røyken. Du vet de hårene i lungene som blir borte når du røyker kan reise seg igjen og begynne å fungere igjen, så da dytter den skiten du har i lungene ut og da kan du bli litt dårlig.
Disse cellene vil med mange års røyking slutte å fungere slik at man vil få flere infeksjoner.

Lillesøstra mi røyka fra hun var 12 til 27. Slutta på dagen. Hun var mye syk før det, flyvertinne i tillegg og etter hun sluttet har hun sjeldere lungebetennelse. Noe jeg aldri har hatt som ikke røyker. Men det viser seg faktisk at røykere er oftere syke enn ikke røykere og jeg lover det kun vil være forbigående. Tror og vet at skadene på sikt er mye verre enn et år med litt lungebesvær.

Jeg får pipelyd i lungene av røyk, røde og rennenede øyne og blir tett i toppen (nese og hode). Jeg er overbevisst om at røykeloven hindret meg i å utvikle astma :) Da slapp jeg bruke astmaspray, og fullesyken forsvant. Ikke kvalm og hodeverk.

Stoffskite kan slå ut på mange måter, men mest når man får for lite eller for lite tyroksin (stoffskiftehormon)
Da kan jeg bli litt ustabil, slite med søvnen, svette om natta, hjertebank, fryse.
Men jeg er ikke hardt angrepet og bruker en liten dose medisin, så har det veldig bra, bare fungerer litt dårligere enn andre når det gjelder energinivå. Gir meg ikke ut på marathon :) Trenger stort sett 8 timer søvn!
Derfor jo bedre jeg spiser jo mer energi får jeg :)
Vinn-vinnsituasjon!

Det at du tenker slutte når du kommer i forhold er jo en fin ting da! Det får du skrive i profilen din så ikke kvinnfolka stikker for at du røyker :)

Skjult ID med pseudonym TomTom on. 2 sep. 2009 17:00

Jeg har aldri vært syk hverken før eller etter at jeg begynte å røyke.. 1 ukes forkjølelse ca. annenhvert år er ikke mye. :)
Man blir jo lettere og oftere smittet når man er i forhold, enn som singel.. De som er mye single, er vel mindre syke stort sett.
De som har barn og har de i barnehage blir også lett smittet.

Det høres ut som om du har studert dette med røyking bl.a. og takk for informasjonen :-) Jeg ble ikke skremt for å ha sagt det, men kjekt å vite. :) Det er greit å tenke seg det værste, så kan man bli positivt overrasket om det blir bedre det første året. :)

Jeg kan forstå hvorfor du er anti-røyker fullt ut, og du kan ikke endre på det heller pr idag. Synes de var rimelig hårreisende de reaksjonene du får av røyk da.

Jeg er fascinert over hvor mange jenter som ikke røyker, men som aksepterer at han røyker. Helst vil jeg ha en grunn til å slutte, og om "hun" føles rett når jeg finner henne så slutter jeg uten å nøle selv om hun aksepterer røyk. :)
Selvsagt så kunne jeg skrevet i profilen at jeg ville slutte for ei som ikke røyker, men det er vel ikke alle som tror på det uansett.

Skjult ID med pseudonym pusen on. 2 sep. 2009 17:07

Joda det må de jo tro på! Bare det at man er villig å prøve er jo bra!

De fleste røykere blir sur når de får informasjon og vil helst ikke høre! ;) Syns du tok det bra! Jeg har studert anatomi på den Medisinske høyskolen og var skremt da legen som forleste fortalte hva røyk gjorde mot lungene. Det forklarer også hvorfor man til slutt får kreft eller kols. Lungene får ikke gjort jobben sin når alle cellene er ødelagte. Jeg var sjokkert at elever gikk ut for å ta en røyk etter den timen:) Men mange tenker: Det skjer ikke meg! Jo, det gjør som oftest det, før eller senere. Å bruke de siste 15 årene av livet med å dra med seg en flaske med oksygen, høres jo forferdelig slitsomt ut.

Ja jeg har ødelagt mange kvelder på fest og et par nyttårsaftener hvor jeg har sittet på kjøkkenet med rennenede øyner og pusteproblemer. Nå kan jeg ikke gå på fest om jeg ikke vet på forhånd at de røyker ute.
Heldigvis har de vennene som har sett meg sjuk skjønt problemstillingen så det er aldri noe problem lenger. De går ut å røyker når jeg er der, selv i sitt eget hjem.

Jeg syns også det lukter ille. Tobakk og kaffe sammen, glem all kosing! hehehe

Skjult ID med pseudonym TomTom on. 2 sep. 2009 17:30

Takk! Jeg tar det meste bra fordi jeg har forståelsen for det, og det går jo ikke an å bli provosert av sannheten? :-)
....eller er det bare jeg som er unik?

Det er ikke en eneste person i slekten min på begge sier som har dødd av kreft eller røyk, og det har med gode gener å gjøre. Bare det å se på livstilen min opp igjennom årene ville fått enhver helsefreak til å klare å gape over en fotball. Tar litt mer hensyn nå da, men det er lettere å ta ekstra hensyn om man er to om det. :)

Alle vokser opp med forskjellige gener og noen tåler det, og andre tåler det. Det er derfor ikke samme medisiner har samme effekt på alle heller, og heller ikke virker på alle.

Jeg forstår godt at du helst holder deg unna røyk uansett, og du er den første ekte anti røykeren jeg har hørt om med god grunn. :-)

Jeg har vært sammen med flere jenter som ikke røyker, og da har jeg heller ikke røyket sammen med de med mindre det har vært ute public. Om jeg har tatt en røyk med de, så er det tannpuss og vask etterpå før kosing. :)

Skjult ID med pseudonym pusen on. 2 sep. 2009 17:50

Gener har litt å si men en gang kan bli den første! Jeg skjønner ikke at folk tørr å røyke! Men det er nå mitt standpunkt ;)

Bestefaren min døde i 2002. 85 år gammel. Røyka, snusa og drakk hele livet. Men spiste mye fisk og sunn mat, pga min bestemor, som døde nå i sommer 88,5 år gammel. Da hun kom til sykehuset etter å ha fått slag spurte de om medisinlista hennes. Hun hadde ingen, spiste kun hvitløkskapsler og omega 3. Bestemoren min røkte også men sluttet et par år før hun døde og ble kvitt bronkitten og hosten. Å slapp unna den årlige lungebetennelsen hun hadde når hun røyket.

Gode gener er bra! :)

Middag i dag, den andre indrefileten som var i pakka, 110 gram og grønnsaker! :)

Skjult ID med pseudonym pusen on. 2 sep. 2009 22:23

Dette går stort sett bra, har spist en bounty i dag, en stk ikke en pakke med to! 30 gram og bare 100 kcal så overlever det.
Ikke telle kalorier i dag, men har hvertfall gått tur! 40 minutter i dag. Kjenner at det er uvant å gå hver dag og kjenner det i kroppen! Godt! Hun jeg går med er sprek så det holder så hun strener avgårde. Målet mitt er å få henne med på å spille Squash :) Hun lærer vel fort! :)

Skjult ID med pseudonym kameleonen on. 2 sep. 2009 22:58

@usunn
Du er heldig!
Men man kan fint leve på sjokolade uten å legge på seg. Men innvendig skjer det nok andre ting...

Noen som har forsøkt seg på luft og kjærlighet?
Kan jo ta ett forsøk?
:-)

Skjult ID med pseudonym pusen on. 2 sep. 2009 23:04

Luft og kjærlighet funker strålende... så begynner man å spise igjen.. å legger på seg:)

Skjult ID med pseudonym vibe on. 2 sep. 2009 23:05

Til inspirasjon - Kristine Koht har klart det, se så slank hun er blitt:

http://www.seher.no/822268/christine-koht-har-gaatt-ned-12-kilo

Skjult ID med pseudonym pusen on. 2 sep. 2009 23:15

Styrketrening og personlig trener er tingen! :)

Skjult ID med pseudonym suk on. 2 sep. 2009 23:17

Spis mindre, rør mere på deg !!! det er tingen og da trenger du ikke noe personlige trenere...

Skjult ID med pseudonym pusen on. 2 sep. 2009 23:20

Jeg må spise mere! :)

Skjult ID med pseudonym suk on. 2 sep. 2009 23:22

:))) pusen, det må ikke jeg...

Skjult ID med pseudonym kameleonen on. 2 sep. 2009 23:28

@pusen
En kjekk personlig trener?
Har faktisk veldig tro på å spise mere, mange som spiser for lite, kroppen går i sparemodus...

Skjult ID med pseudonym suk on. 2 sep. 2009 23:30

Hva er bedre da, spise mere eller mindre ?

Skjult ID med pseudonym pusen on. 2 sep. 2009 23:32

Spise mer om du spiser for lite, og spise mindre om du spiser for mye! :)

En kjekk PT er bra det, jeg hadde en i min ting og ble usedvanlig engasjert. Avlyste ikke en eneste time.
:)

Skjult ID med pseudonym G29 on. 2 sep. 2009 23:35

Drikk vann! Masse vann! Det er godt og gratis.
Er tilbøyelig til å ta et glass saft til kveldsmaten (fun-light).

Skjult ID med pseudonym pusen on. 2 sep. 2009 23:36

Grønn te med sitron i :) Bra for forbrenningen og masse antioksidanter! Godt med te:)

Skjult ID med pseudonym mannigata on. 2 sep. 2009 23:37

Tenker tydeligvis koffert i kveld: " En kjekk PT er bra det, jeg hadde en i min ting " høres bare litt dirrrty ut ;-p

Skjult ID med pseudonym pusen on. 2 sep. 2009 23:38

hehehehehheehe så masse skriveleif i kveld... !! *ler så jeg griner*
MEN NEI, han var ikke i min ting;)

Skjult ID med pseudonym kameleonen on. 2 sep. 2009 23:53

@pusen
Kanskje vi kan ta en duo time? Jeg kan herme :-)
@suk
Det kommer an på hva du spiser :-)

Skjult ID med pseudonym pusen to. 3 sep. 2009 11:50

Dobbeltime?? Vet ikke, hva om vi begynner å sloss om fyren?? ;)

Operasjon sunnere livstil fortsetter! Har vondt i lårmuskelen, men skal å spille Squash nå klokka 12, så har jeg bestilt Zumba på nett. Har dere fått med dere de som har blitt så slanke på å danse Zumba? Er verdt et førsøk, greit å kunne ta ei treningsøkt hjemme før frokost :)

(mann 29 år fra Oslo) to. 3 sep. 2009 12:01 Privat melding

Hvor ofte anbefaler dere at man trener per uke? Som det er nå trener jeg alle muskler 2 dager i uken (tirsdag, torsdag) og tar en veldig lang løpetur på Søndagskvelende. Det må da finnes noe annet man kan spise enn grønnsaker !? Er det verste jeg vet : ( Kjenner ikke at det smaker noe godt når jeg spiser det. Smaker dårlig anderledes fra annen mat.

Skjult ID med pseudonym pusen to. 3 sep. 2009 12:08

Jarle, grønnsaker er nydelig! Du må bare tilberede dem riktig!

Tren styrke to ganger i uka, fint det. Musklene skal hvile!
Nå skal jeg spille squash, snakkes litt senere..

Skjult ID med pseudonym pusen to. 3 sep. 2009 16:14

Da er squashrunden unnagjort, noe som faktisk er litt kjedelig når vedkommende man spiller mot er så dårlig :( Får ikke helt utbytte av det..

Ellers:
3 retters middag hos meg halv seks!
Kommer et vennepar på besøk! Blir koselig.

Menyen:

Melon og spekeskinke, et hvitløksbrød
Biffsnadder med løk, sjampinjong, paprika, minimais, kaldrørt bernaise med ekstralett rømme, pommes crispes stekt i stekoven uten olje.
Sjokolademousse med mørk sjokolade!

Det er ikke så ille gærnt faktisk! :)

Skjult ID med pseudonym TomTom;-) to. 3 sep. 2009 16:37

Sprek du pusen. ;-)

Må bare nevne at jeg kjøpte en stor flaske "Omega 3" idag...Jeg vet akkurat hvordan jeg har det hver dag, og jeg skal si ifra om jeg merker forskjell om en ukes tid eller 3. :)

Skjult ID med pseudonym pusen fr. 4 sep. 2009 13:30

TomTom:
Flytende omega? da er du tøffere enn meg!
Det som er med omega er at du neppe kommer til å merke så mye til at du tar Omega.
Det virker på hjernen, blodårer og hjerte. Mest inni deg vil det skje forandringer, som kanskje ikke er så lett
å merke noe til! Det er VIKTIG å ta omega, vi spiser alt for lite fisk!

Det går bra her, prøvde meg på en Noka pulver diett til lunsj. Grusomt sånt slankepulvergreia. Tenkte det var fint fordi jeg ikke har lyst på mat.

Skjult ID med pseudonym s.a.me fr. 4 sep. 2009 13:56

Vært litt flink denne uken..
Trent 4 ganger og like motivert.. Blir badeland og svømming senere idag..
I kveld kommer nok den tacoen smake veldig godt.
Ha en fin helg med masse fysiske aktiviteter.

Skjult ID med pseudonym pusen fr. 4 sep. 2009 14:17

s.a.me : Så flink du har vært! Det er godt å trene! Jeg også er supermotivert og har en squashdate på søndag! Å tro meg da får jeg svette! Han kan sakene sine, så je gruer litt også :)
kos deg i badeland

Skjult ID med pseudonym TomTom;-) fr. 4 sep. 2009 14:47

Pusen: Jeg synes flytende Omega er helt ok... Det er ikke godt, men heller ikke vondt. :-)
Jeg spiser for lite fisk, så jeg får nok gjøre dette til en vane ja... Har ikke satt meg så mye inn i dette "helselige" selv, men kjekt å vite litt. :)

Kan tenke meg at slankepulver ikke er noe ålreit nei...men har aldri smakt på det selv da. ;)

Skjult ID med pseudonym pusen fr. 4 sep. 2009 15:11

Smaker pyton, tror jeg foretrekker mat gitt!
Nei om jeg skal være her å fjase i kveld så tror jeg at jeg må ha en liten middagslur.
Trøtt i dag!
Tenkte på en gåtur men det høljer! Kanskje ha hviledag i dag ;)

Skjult ID med pseudonym TomTom;-) fr. 4 sep. 2009 15:27

Hehe.. høres vondt ut det pulveret.

Det regner som bare det her også idag...men nå er det litt små trening på meg inne. :)

Du får kose deg med hvile. :)

Skjult ID lø. 5 sep. 2009 15:39

http://www.psyksamtale.dk/diagnoser_1.html

Skjult ID med pseudonym 29år lø. 5 sep. 2009 15:42

Jeg syns "sjokoladepulveret" til nutrilett er ganske godt faktisk, og man føler seg mett etterpå:)

Skjult ID med pseudonym pusen lø. 5 sep. 2009 15:44

Jeg syns også cambridgekuren er bedre, denne til Noka blander man med melk og den er så ekkel tykk!
Jeg liker ikke milkshake heller...

Skjult ID med pseudonym kit lø. 5 sep. 2009 15:52

sultekurer som dere nevner her er en oppskrift på katastrofe hvis det er mer 3-5 kg som skal av. Eneste holdbare som hjelper på 5+ er å endre livsstil. Mer aktivitet, sunnere mat

(kvinne 46 år fra Akershus) lø. 5 sep. 2009 16:04 Privat melding

Jeg tror, at hvis man skal lykkes med å slanke seg så må man slutte å ha fokus på slanking, men heller tenke endring av kost. "jeg skal spise sunt fordi kroppen min trenger det, og går man ned, så er det et kjempe pluss"

Jeg for min del har begynt å trene 3 g pr uke på "innersvingen" + at jeg har 2 hunder som jeg er aktiv med. 23. sept begynner jeg på Grete Roede kurs. Disse kursene legger vekt på kosten, hva man bør spise,hva man bør holde seg unna og det man kan spise litt av.. Alkohol er noe av det verste man kan ha i seg, så glad jeg ikke er en typisk "ut på byen" person.

Lykke til alle sammen :o)

Skjult ID med pseudonym kameleonen lø. 5 sep. 2009 18:38

Noen som har tips på GODE, sunne ting å spise?

Skjult ID med pseudonym pusen lø. 5 sep. 2009 19:33

Sunne GODE ting er jo individuelt.

Tørka frukt? Frukt oppskjært i biter.
Grønnsaker og dip?
Nøtter, uten salt og olje
Biff
Fisk
Grove knekkebrød med skinke og masse grønt på

Skjult ID med pseudonym Elfrodo lø. 5 sep. 2009 19:35

Kylling?

Skjult ID med pseudonym Undrer lø. 5 sep. 2009 19:38

Hehe, merkelig hvordan mennesker bruker masse energi på å gruble over hvordan man kan gå ned i vekt ...... DET FINNES INGEN MIRAKEL KUR MOT OVERVEKT
Det handler om en ting - og det er hva man putter inn, og hva man forbruker. Verre enn det er det ikke. Vær så snill å ikke gidd å bruke så mye ressurser på hvordan :-)

Et sunt og moderat kosthold er det som funker over tid. Hverken mer eller mindre:-)

(kvinne 43 år fra Akershus) lø. 5 sep. 2009 21:44 Privat melding

Undrer: Hvem er det som leter etter mirakelkur her inne???

Skjult ID med pseudonym Undrer lø. 5 sep. 2009 21:48

Mange leter etter mirakel kur, og ennå flere bruker både tid og ressurser på å tenke på hva og hvor mye de skal spise. Jeg mener bare at man faktisk kanskje IKKE bør bruke så mye tid på å tenke over hva man spiser, bare man har de riktige ingrediensene i skapet :-)

Og en annen ting ..... hva med en går- eller løpe tur istedetfor å sitte her foran maskinen? ;-)

Skjult ID med pseudonym pusen lø. 5 sep. 2009 21:54

Fordi man ikke kan trene hele døgnet, Undrer!
Om du hadde lest hele tråden så hadde du visst at jeg har hatt 4 treningsøkter denne uka, pluss en squashmatch i morgen!

Det er ikke så enkelt for alle at man bare kan spis og vær glad, og at man spiser riktig mat absolutt hele tiden. Jeg har lavt stoffskite, jeg må "telle" litt kalorier i blant, ellers legger jeg på meg.

La meg gjette: Du har aldri hatt et vektproblem?

Skjult ID med pseudonym Undrer lø. 5 sep. 2009 22:01

Jeg har de tankene jeg har på grunn av min utdannelse og min erfaring med pasienter med vektproblemer og min erfaring med barne oppdragelse :-) Synes altfor mange der ute har et anstrengt forhold til mat, og skulle ønske flere så det sunne i at det å fokusere mindre på mat er vel så viktig som å fokusere mer.
Det jeg mener er at når man har et mindre fokus på det, så tror jeg man får et mer avslappet forhold til både matinntak og hvilke matvarer man spiser. I dag er det en ny spise forstyrrelse som går på å være overopptatt av å spise sunt.

Jeg har lest en del av tråden, og vet at du har lavt stoff skifte. Da er saken er litt annen. Men jeg forsøker å ha en generell holdning:-)

Skjult ID med pseudonym pusen lø. 5 sep. 2009 22:14

Ja skjønner, bare syns det passet litt dårlig i denne tråden, siden vi som er med her bare spiser sunt og trener, istedet for å bruke slankepiller og kurer.

Jeg driver livsstilkurser, som handler om kun å endre tankegangen til folk. Jeg sier ikke på et kurs: Du MÅ ikke, skal ikke, bør ikke spise.. De får spise alt, men jeg lærer dem å føle velvære ved å ta andre valg, lærer dem å begrense inntaket, samt bevisstgjøring på hvorfor de spiser. :)

Skjult ID med pseudonym pusen lø. 12 sep. 2009 17:24

Lenge siden vi har vært i denne tråden!

Noen som blir med på en aktiv med minimum 4 treningsøkter?
Jeg starter med en runde Squash i morgen :)