Alle innlegg Sukkerforum

Lettere funksjonshemmet. Noe jeg må/bør informere om i profil?

Vis siste innlegg
Skjult ID sø. 6 sep. 2009 23:16

Jeg har lettere funksjonshemning og er lurer på om jeg bør nevne dette i profilen min eller om dette er noe jeg tar opp senere?

Skjult ID med pseudonym Fnis sø. 6 sep. 2009 23:19

Det kommer helt an på. H va dreier det seg om?

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) sø. 6 sep. 2009 23:20 Privat melding

Jeg ville satt pris på om jenta jeg interesserte meg for gjorde meg oppmerksom på at hun har god tilgang på eksklusive parkeringsplasser.

Skjult ID sø. 6 sep. 2009 23:22

Funksjonshemningen har ingen praktiske hindringer. Det er mest visuelt..

Ingen tilgang på eksklusive parkeringsplasser eller gratis adgang til Tusenfryd. Jeg har egentlig ingen fordeler eller ulemper med funksjonshemningen. (bortsett fra litt dårlig selvbilde)

Skjult ID med pseudonym pusen sø. 6 sep. 2009 23:23

Jeg kan si noe om dette, hvor klokt det er vet jeg ikke fordi jeg er ikke sikker.
Jeg har ei venninne i rullestol, og hun velger å ikke si det fordi hun vil at folk skal bli kjent med henne.

Men jeg tror jeg hadde blitt irritert om noen holdt det skjult for meg. Jeg skjønner at de gjerne vil treffe noen, men da blir det jo på uærlig grunnlag.

Så jeg vet ikke rett og slett. Men for meg er ærlighet utrolig viktig, man starter vel ikke et forhold med å holde tilbake vesentlig info!?

Skjult ID med pseudonym Fnis sø. 6 sep. 2009 23:25

Du ser altså rar ut på et vis, som ikke nødvendigvis synes på bilder? Forstå meg rett, jeg mener ikke å være uhøflig.
Hvis det er snakk om noe voldsomt, så tror jeg det er lurt å være åpen om det. I alle fall her, som folk har en tendens til å være hakket mer overfladiske enn hvis de møter deg der ute i den virkelige verden.

Skjult ID sø. 6 sep. 2009 23:27

Flotte tilbakemeldinger dette. Takker for svar.

Skjult ID med pseudonym pusen sø. 6 sep. 2009 23:27

Ble du noe klokere av dette da?

Skjult ID sø. 6 sep. 2009 23:31

Ble klokere ja.
Det blir endring av infro på profilen min. Ærlighet varer lengst :)

Skjult ID med pseudonym Ja sø. 6 sep. 2009 23:32

Jeg har vært borti 2 stk med funksjonshemminger som de ikke fortale om før date og jeg ble irritert, jeg innrømmer det. Følte meg tatt på senga og visste ikke hva jeg skulle si. Ting er faktisk annerledes når man har en funksjonshemming, så jeg stemmer for at du sier det i profilen, så kan folk få avgjøre selvom det er noe de bryr seg om eller ikke.

Skjult ID med pseudonym Ja sø. 6 sep. 2009 23:34

Må legge til at disse to jeg snakker om hadde ganske vesentlige funksjonshemminger, TS, forstår det som at din ikke er det, men dog.

Skjult ID med pseudonym rulleben ma. 7 sep. 2009 13:54

Så du er en funkis du og ja! Jeg har vært ærlig om min "skavank" i profilen, men for meg er det det eneste riktige. Ikke vil jeg bli lurt og ikke vil jeg lure noen. Jeg har reserverte p-plasser + mange andre fordeler av mitt handikap :-)

Skjult ID med pseudonym pusen ma. 7 sep. 2009 16:07

FLott det ID. Da slipper du også at noen blir sinte på deg og føler seg lurt! Lykke til! Det fins enda noen igjen som bryr seg om kvaltieter hos mennesker ;)

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 7 sep. 2009 17:08

Det er jo mange former for funksjonshemming da! Noen former kan det være greit å si i fra om på forhånd, andre er såpass ubetydelige at det ikke er noen grunn til å si i fra om det før man blir bedre kjent.

Jeg følte meg allikvel ganske lurt en gang i forbindelse med en jeg fikk god kontakt med via mails. Jeg hadde en profil der jeg helt klart søkte etter en mann som kunne bli med på friluftsakviviterer, det var et klart ultimatum!
Og jeg ble innmari sint når han jeg hadde fin kontakt med plutselig sa i fra at han var rullestolbruker.

Jeg tenker at det er ikke alt man trenger å si i fra om på forhånd, heller ikke om funksjonshemminger som tilsynelatende ikke vil gjøre noe fra eller til i forhold til den som den "funksjonshemmede" har kontakt med.

Men gi for all del ikke falske forhåpninger til den andre når man taster her inne. Og... dersom man har en funksonshemming som helt klart kommer til å være synlig på første date, så tror jeg man er best tjent med å si i fra om det på forhånd.

Skjult ID med pseudonym mm ma. 7 sep. 2009 22:17

Hvordan kan man bli sint når noen ikke forteller med en gang at de sitter i rullestol eller har et annet handicap? Jeg kan forstå at man kan reagere litt, men bli veldig sint synes jeg var litt mye. Jeg synes man må ha forståelse for at det ikke er det første man vil fortelle. Man ønsker sikkert å bli litt kjent slik at man kan bli "bedømt" etter personlighet heller enn et handicap, uansett grad. Det er tøffere med nettdating enn IRL, for mange forkaster veldig raskt.

Hva som tilsynelatende ikke vil ha noen betydning kan variere fra person til person, så det er veldig vanskelig å si hva man skal si fra om og ikke - mange ønsker sikkert ikke å legge for mye vekt på det heller. Jeg har en venn som sier at det virker som om det er et større problem for andre en det er for han, det sier jo litt..

Jeg er enig i at man gjerne kan si fra på forhånd, altså før man møtes, sånn at den man møter har rette forventninger, men jeg synes ikke at det trenger å stå i profilen hvis det ikke er veldig alvorlig.

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 7 sep. 2009 22:27

mm:

hvorfor forstår du ikke at jeg ble sint når han til slutt sa i fra om at han var rullestolbruker, siden jeg hadde en profil der det helt tydelig kom fram at jeg var avhengig av å bruke mye tid på friluftsaktiviteter?

Skjult ID med pseudonym MrGrim ma. 7 sep. 2009 22:30

Jeg blir sint når jeg møter slike som frøkna. Har bilder som tilsier at de er kjempepene og når vi treffes er de kun middels... Så jævlig bortkastet tid!

Skjult ID med pseudonym pusen ma. 7 sep. 2009 22:31

Jeg skjønner det! Syns det er en ærlig sak! Vil man ha et aktivt liv må man få finne den partneren som passer for seg.

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 7 sep. 2009 22:37

MrGrim

da får vi bare begge håpe at vi ikke kommer til å kaste bort tiden på hverandre!
Ville jo som du skriver bare vært så jævlig bortkastet tid!

Ellers tusen takk for at du av en eller annen grunn mener jeg har bilder på profilen som tilsier at jeg er kjempepen :-D

Skjult ID med pseudonym anna ma. 7 sep. 2009 22:37

Man kan også velge å se på det positivt
-slik som Bangalter (eksklusive prkeringsplasser)
-eller erfaring med sykdom/sykehus (de fleste blir syke og mange må innom sykehus en eller flere ganger i livet og noen med erfaring takler det ofte bedre).
- med sykdomserfaring/funksjonshemning vet man ofte bedre å sette pris på livet og det å ha det bra.

Om man sitter i rullestol eller har en annen begresning, behøver ikke å bety at man har dårlig helse, det kommer an på hvordan man definerer det. Jeg synes denne definisjonen er ganske bra:
«God helse har den som har evne og kapasitet til å mestre og tilpasse seg livets uunngåelige vanskeligheter og hverdagens krav.»

Skjult ID med pseudonym mm ma. 7 sep. 2009 22:45

@ frøkna

Jeg syntes bare at det var en litt voldsom reaksjon å bli sint, det var det jeg skrev, at jeg kan forstå at man reagerer, men at man også må ha forståelse for at det ikke er så lett å si det når man liker noen. Sa han fra altfor sent syntes du? Hvor lenge mailet dere?Dessuten er det mange som skriver at de er veldig aktive uten at det alltid stemmer, det kan man egentlig ikke være sikekr på før man blir bedre kjent - kanskje han håpet at det ikke var så viktig for deg å ha han med på alt hvis dere ble kjent og likte hverandre? Kanskje han tenkte at du gjerne kunne bruke tid på det sammen med andre eller at han i noen tilfeller også kan være med?
Det var bare det..

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 7 sep. 2009 22:50

Hvorfor er det ikke mulig å ta TS sitt spørsmål alvorlig? Han spør og vi svarer etter vår beste evne.
Jeg svarer ikke for å få medalje i medmenneskelighet, jeg svarer for å gi TS et ærlig svar ut i fra mitt ståsted... føles litt dumt å måtte bli mobbet for det... men oki, takler det.

Skjult ID med pseudonym bangalter ma. 7 sep. 2009 22:55

Skjønner godt at man reagerer sterkt på noe sånt. Kanskje ikke med sinne, men med en god dose irritasjon. Når man ikke nevner noe såpass viktig, flørter man på totalt falske vilkår. Dette er tross alt et sted mange er på for å få seg en kjæreste, og om vedkommende sitter i en rullestol - er ikke akkurat det en bagatell.

Jeg tror nok at vi alle kan være såpass ærlig at vi foretrekker å bli sammen med noen uten så sterke handicap. Det kan høres brutalt ut, men slik er det dessverre.

Skjult ID med pseudonym mm ma. 7 sep. 2009 22:59

@frøkna

jeg mobber deg ikke, det var virkelig ikke meningen, så hvis du føler det sånn så beklager jeg., Siden du ble sint og nå føler deg mobbet, så tenker jeg at du nok er mer emosjonell enn meg iallfall. Jeg har absolutt tatt TS sitt spørsmål alvorlig, jeg sier bare hva min mening er, og prøvde å formulere meg så nøytralt som mulig og å bringe inn noen andre perspektiver.

Er det noen andre som synes at jeg mobber frøkna?

Jeg stilte deg også noen spørsmål for å få se mer av dine perspektiver på saken, det hadde vært fint om du ville svare på dem, men hvis ikke så aksepterer jeg det, det er helt opp til deg.

Nå tar jeg kvelden, god natt til både frøkna og alle andre : )

Skjult ID med pseudonym MrGrim ma. 7 sep. 2009 22:59

@frøkna, nå må du evne å se hvilket abstraksjonsnivå som brukes her da. Jeg aner virkelig ikke om jeg har sett din profil eller ikke.

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 7 sep. 2009 23:02

mm:

Siden trådstarter skriver at han har en lettere funksjonshemming, så tror jeg ikke at mitt eksempel helt passer i denne settingen, og skulle egentlig ønske at flere kom på banen med sine opplevelser.

Selv opplevde jeg at min mailkorrespondanse var like fake som andre kan oppleve dersom de sitter med et bilde av en person slik han/hun var for ti år siden og for 20 kg siden.
Et handikapp kan være så innmari mye forskjellig, og TS skriver ikke noe om hva slags handikapp det handler om!
Men selv følte jeg meg altså innmari lurt når min mailkontakt viste seg å sitte i rullestol. Det hadde ikke noe med at det ikke var greit å være sammen med en som hadde et handikap, det hadde noe med det at jeg er helt avhengig av og er konstant sugen på aktive friluftsopplevelser.... og at det stod helt tydelig i profilen min før han tok kontakt med meg.

I en annen setting kunne jeg helt klart ha forelsket meg i en som tilfeldigvis satt i rullestol, og sørget for å få mine friluftsopplevelser tilfredsstilt sammen med venner.

Men la meg da for guds skyld få lov til å svar ærlig på et spørsmål uten å samtidig måtte føle meg som et monster.
TS spurte, og jeg svarte etter beste evne!

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 7 sep. 2009 23:20

mr grim:

er nok heller du som bør jobbe med å få abstraksjonene dine til å funke sånn etterhvert ;-)

Skjult ID ma. 7 sep. 2009 23:31

Oi, her har det skjedd mye siden sist jeg var innom (det er forresten jeg som er trådstarteren) (hei)

Greia med min funksjonshemning er at det ikke har noen praktisk betydning what so ever. Jeg mangler ett par fingre på hver hånd og det samme gjelder føtter (på fagspråket heter dette EEC Syndrome). Det er er medfødt kromosomfeil.

Det eneste jeg ikke er flink til er å spille saxofon og klarinett. De fleste andre instrumenter spiller jeg med glans. Jeg gjør i tillegg alle de samme tingene som deg, og like raskt, etc. Ikke nok med det.; Det har sine klare fordeler å være annerledes utrustet, noe mine x-er kan skrive under på..

Det er en vrien balanse i og fortelle versus ikke fortelle.

Ved å fortelle:
+ Ærlig varer lengst
- vil nok miste mange flotte potensielle partnere

Jeg føler sukker.no er ett kjøttmarked der man stort sett er opptatt av å vise seg frem. Det er kanskje slik nettdating er? Jeg tenkte uansett å prøve det denne gangen for se om det var mulig å luke ut blomsten fra alt ugresset.

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 7 sep. 2009 23:45

hei TS!! :-D
(og takk for at du kom)

Jeg kan ikke skjønne at du skulle komme til å miste noen potensielle flotte partnere med å fortelle om det du kaller for en lettere funksjonshemming :-)
Det du kaller for lettere funksjonshemming opplever jeg egentlig bare som en ekstra opplysning om hvem man er som person.

Du kan velge selv, fortelle i forkant og få en god kommunkasjon rundt det, eller fortelle i etterkant og få en god kommunikasjon rundt det.

Egentlig ville jeg tro at det ville vært et interessant tema du ville skåret bra på å bruke i forhold til mailing fram og tilbake før man treffes :-)

Skjult ID med pseudonym wintermute ma. 7 sep. 2009 23:45

Det er mange her inne som er følelsesmessig handikappet, uten at de opplyser om dette på forhånd. Spør du meg er det langt verre enn at man mangler et par fingre eller sitter i rullestol. Regelen bør være at alt som skiller deg fra andre mennesker bør opplyses om, på godt og vondt.

Skjult ID med pseudonym aas ma. 7 sep. 2009 23:54

Jeg har ett mentalt handicap, jeg er splitterpine koko utove allmenn forstand..

Ok seriøs nå: Vi har alle sammen en ballast på en eller annen måte, men vi er på en måte har for å selge oss.. Da har man lov til å holde noe tilbake, såfram til at det ikke er noe som påvirker ett eventuelt kjærlighetsforhold.. Rullestol brukere eller ikke, vi forelsker oss i personen ikke handicapet..

Skjult ID med pseudonym T ti. 8 sep. 2009 00:14

vel vel - det er iallefall en fordel med en bildeløs profil; ingen skjulte rullestoler eller kamuflerte treben ;)
Men seriøst; ærlighet varer alltid lengst! Gå for det, TS - det er jo ingen svær greie i det hele tatt, men kanskje en sånn typisk ting endel kan bli litt overrasket over om de ikke vet om det. Da unngår du jaffal det ved å fortelle.
Ellers er det jo riktig at vi alle er litt funksjonshemma i hodet ja... og det synes jo ikke. Skummelt!!