Alle innlegg Sukkerforum

Om mobbing....

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Perle62 sø. 11 nov. 2007 06:50

Jeg hadde egentlig tenkt å blåse i de kommentarene som har kommet om meg. Jeg er sterk og tåler det. Men nå har jeg vært inne og sett det 4. innlegget i tråden "Problem", og har derfor ombestemt meg.

Først vil jeg skrive noe om sosialintelligens hos små barn:
De barna som klarer seg best senere i livet viser allerede som små barn viktige ferdigheter. Dersom de kommer til en ukjent gruppe barn, og har lyst til å begynne å leke med dem setter de seg ned og studerer atferden i gruppen. Når de så tar kontakt med gruppen gjør de det på en forsiktig måte og ved å herme / gjøre det samme som de andre i gruppen gjør inntil de blir oppdaget av de andre i gruppen og blir innlemmet først etter at de er innlemmet begynner de å få mulighet til å påvirke aktiviteten i gruppen.
De som klarer seg dårlig er de som tar direkte kontakt, gjerne ved å kritisere / avbryte leken i gruppen, eller ved å forsøke å overta styringen av leken. Da reagerer de andre barna ved å utestenge / vende ryggen til det nye barnet.

Jeg har lest noen kommentarer av typen det er ikke lett å komme inn her, alle ser ut til å kjenne hverandre og er enige med hverandre om de samme tingene. Fakta er at vi er bare noen få som kjenner hverandre her på forumet, og at de fleste kjenner ikke hverandre. I løpet av den siste tiden har flere som aldri har vært på Skeikampen kommet inn og blitt akseptert her uten forbehold. De har brukt reglene som har vært nevnt ovenfor, startet forsiktig og gjort det samme som oss.
Dersom du har lyst til å være med å skrive er du hjertelig velkommen. Men da må du kunne akseptere reglene som allerede finnes her inne, og finne deg i at om du ønsker å være med å endre innholdet her vil det være noe du kan gjøre på sikt, ikke med en gang.

Skjult ID med pseudonym Perle62 sø. 11 nov. 2007 06:51

Så til mobbingen: I starten brydde jeg meg ikke om kommentarene, men etter hvert som de ble flere og de alle var anonyme ble jeg veldig frustrert. Jeg er vant til å kunne forsvare meg dersom jeg synes dette er nødvendig, men her hadde jeg ingen å ta igjen overfor fordi de som kritiserte var anonyme. Først ble jeg frustrert og siden sint. Deretter snek det seg inn en vemmelig følelse av frustrasjon og jeg kjente at jeg begynte å bli lei meg. Jeg kjente igjen bruken av hersketeknikker som bagatellisering; "såpass må hun da tåle" og latterliggjøring; "har hun virkelig søkt etter turvenner som skal ha akademisk bakgrunn?" og det var fler....

Hvis noen er i tvil om hva dette er for noe så er det mobbing.
Jeg har lest noen bøker om mobbing på arbeidsplassen der et felles trekk nettopp er hersketeknikker og anonyme rykter det kan være vanskelig å oppspore kilden til. Noen av dem som ble utsatt for dette fikk varige psykiske skader dersom mobbingen hadde pågått over lang tid.
Det som skremmer meg er at det tok så kort tid å bli motløs. Jeg har aldri hatt en slik erfaring før, og sånn sett er jeg faktisk glad for å ha fått med meg denne ubehagelige erfaringen. Jeg har vært med i Redaksjon1, i Tabloid og Holmgang for å debattere. Men der vet jeg hvem mine motstandere er, og at de har evne til å skille på sak og person. Jeg tror det var mangelen på disse faktorene som gjorde at jeg ble så fort usikker og nedfor. For det ble jeg.
Siden jeg ikke har grunn til å tro at andre er skrudd sammen annerledes enn meg vil jeg oppfordre dere til å ta det pent i svingene og tenke dere om før dere skriver noe negativt. Det kan såre langt mer enn dere er klar over. Jeg kommer til å gjøre det samme.

Om jeg eller andre skulle bli for ivrige er det lov å si ifra, selvfølgelig! Men pass på at det blir konstruktiv kritikk, ikke nedsabling. De fleste av oss er åpne for slikt :)

Skjult ID med pseudonym Felix sø. 11 nov. 2007 10:09

Godt å se du er tilbake igjen.

Skjult ID med pseudonym sportylady sø. 11 nov. 2007 10:25

klem til ei dame med ryggrad

(kvinne 73 år fra Hordaland) sø. 11 nov. 2007 10:53 Privat melding

Forstår ikke hvorfor perle starter en ny tråd om dette.
Men det er jo hennes sak.
Jeg reagerte jo også på hva hun søkte, men ga jo blaffen i det. Hver og en må jo søke etter hva dei vil.
Blir vel litt mer overgitt nå jeg ser at hun forsetter med en ny tråd om det samme.Jeg for min del foretrekker en trivelig
turvenn.. men nå tviler jeg på om dette er rette forumet. !!!
Har det ikke med å skrive i dette forumet men reagerer litt på perle her.
Lurer litt på hva hun mener med nedsabling og hva hun mener med konstruktiv kritikk.
Syntes ikke jente kom med nedsabling jeg. hun kommenterte bare hva Perle søkte.
Og det er vel ikke nedsabling ? Eller hva?

Skjult ID med pseudonym kvinne33 sø. 11 nov. 2007 10:59

ang mobbing, skal jeg ikke si noe, for der er jeg enig med deg, det er ufint og kan ikke kalles annet en mobbing.

Men, til dette med grupperinger, hvordan komme "inn i grupper" etc...
vel, jeg har vært dum nok til ikke å vite at det er gruppe her på diskusjonsdelen jeg da... Jeg har skrevet som jeg gjør uansett hvem som er der, og jeg bryr meg revnende lite om grupperinger. Er godt vant med rene diskusjonsforumer, og har heller aldri der "gjort som de andre" for å bli akseptert.

Det du skriver om dette: "I løpet av den siste tiden har flere som aldri har vært på Skeikampen kommet inn og blitt akseptert her uten forbehold. De har brukt reglene som har vært nevnt ovenfor, startet forsiktig og gjort det samme som oss.
Dersom du har lyst til å være med å skrive er du hjertelig velkommen. Men da må du kunne akseptere reglene som allerede finnes her inne, og finne deg i at om du ønsker å være med å endre innholdet her vil det være noe du kan gjøre på sikt, ikke med en gang."
Provoserer meg faktisk litt!
Så dette er ikke en diskusjonsside for alle som bruker sukker altså? Dette er en diskusjonsside for de som har vært på Skeikampen og de den gruppen aksepterer?
Og for å bli akseptert, så må man gjøre som de andre, mene som de andre og ikke komme her og tro man kan bli sett eller hørt dersom man gjør ting på sin egen måte, som altså ikke er slik "gruppen" gjør?

Vel, der mistet jeg lysten til å bruke denne delen av sukker ihvertfall!!
Finnes ikke interessert i å bli akseptert av en gruppe som tror de ER diskusjonsforumet, uavhengig av om de kjenner hverandre eller ikke.

Jeg trodde det var ett forum der de som ville skrev det de mente, der man leste svarene for svarene, ikke pga hvem som skrev dem og at alle sto likt i utgangspunktet. Så feil kunne jeg ta.

Har som sagt brukt rene diskusjonsforumer i en årrekke, og det akkurat dette er faktisk første gang jeg hører noen si, at man må tilnærme seg forsiktig og gjøre som de andre, for å bli "akseptert" i forumet...
Er det da ikke interessant med meninger og innlegg?
Det som er interessant er at "gruppen" gjør sitt, og de som kommer her og gjør ting på sin egen måte, får jammen finne seg i å ikke være med i diskusjonen?

og barn gjør slik ja, er vi barn her inne da? Jeg er ihvertfall voksen, og jeg kan nok trå varsomt, men jeg har min måte å gjøre ting på, ikke noen gruppes.

Skjult ID med pseudonym kvinne 32 sø. 11 nov. 2007 11:06

Helt enig med deg kvinne 33. Ser til tider ut som denne "gruppen" er på barnehagestadium . MAKAN!

Skjult ID med pseudonym søtnøs sø. 11 nov. 2007 11:06

jaja, her kommer det igjen....
det er lov å søke hva man vil. reagerer du på det andre søker gjør det på en vis måte slik at du uttrykker det du mener og ikke fornærmer/ mobber/ nedstter den søkende. gjerne skriv til denne personen på privat msg og diskuter det der, kanskje kommer du til å bli kjent litt med den søkende og forstår ettervært hvorfor denne personer søker akk dette.

som sagt ovenfor: godt å se deg tilbake og klem dil damen med ryggrad.
vi håper dine neste innlegg blir mer trivelige og kommer til å glede mange lesere på forum. som før.

klem

Skjult ID med pseudonym kvinne33 sø. 11 nov. 2007 11:07

og for å kommentere litt mer ang det med hva barn gjør:
Barn er i en læringsfase, de bruker fremdeles tid på å finne ut hvem de er, hva slags reaksjoner man får av å gjøre forskjellige ting, hvordan man oppfører seg og stort sett alt de gjør er en læring om hvordan de skal fungere og hva som passer.

Vi er ikke barn, vi har utviklet oss og blitt voksne mennesker, med egne, voksne meninger og syn på saker og ting, som vi bør kunne stole på at er riktige, til TROSS for at de kanskje ikke er de samme som den store gruppen.
Som voksen synes jeg tilstedeværelse og henvendelse til grupper eller andre generellt, er litt annerledes en som barn. Som voksen er mann utvokst og har funnet ut hva som er en selv og hva andre forventer og mener at en skal gjøre.
Som voksen byr man på seg selv, og viser hvem man er og hva man står for, og SLIK finner man grupper man passer sammen med og ikke.

En gruppe som forventer at nykommere skal stille følge med, for så å underordne seg og gjøre det samme som alle de andre til noen en vakker dag ser dem og aksepterer dem i gruppen.... er IKKE en gruppe mennesker som er interessant for meg å bruke tid på!

Så dersom DET er hvem diskusjonsforumet på sukker er..... så har jeg ihvertfall sett hvor det ikke er interessant for meg å være.
om det stemmer da?

Skjult ID med pseudonym søtnøs sø. 11 nov. 2007 11:09

jeg tror både kvinne 32 og kvinne 33 mistforstå en dell......

Skjult ID med pseudonym kvinne 32 sø. 11 nov. 2007 11:18

Godt mulig søtnøs..er bare min oppfatning.

(kvinne 42 år fra Akershus) sø. 11 nov. 2007 11:22 Privat melding

Ok viste ikke at det jeg skrev skulle ha sånn innvirkning på deg ,(var vel jeg som mente at dette ikke kunne regnes som mobbing og at du burde tåle såppas). Det var ikke meningen å såre deg, eller gjøre deg lei deg...
Syns bare det var litt sært det du skrev. og det må jo være lov til å komentere..
Så jeg beklager... og håper du finner det du leter etter.
:o) Jente 31

Skjult ID med pseudonym kvinne33 sø. 11 nov. 2007 11:25

Jeg er åpen for at jeg missforstår hva Perle sa, men fortell meg gjerne hva jeg missforstår, for jeg synes Perle skriver ganske rett frem at det her er en gruppe, og at den består hovedsakelig av folk som har vært på Skeikampen og de som denne gruppen har akseptert.

og jg føler også at hun er ganske direkte ved så si at for å være med her inne, for å bli hørt og sett, så må man gjøre som denne gruppen gjør, forsiktig først også blir man kanskje sett etterhvert og akseptert.

Har ingen problem med Perle, har heller ikke merket meg veldig til denne grupperingen, men reagerer altså på det perle sier i første innlegget i denne tråden.

Er det uskrevne regler her? (som perle sier det er)
Må man følge dem for å bli sett her? (eller må man gjøre som alle andre, og vente på aksept, slik Perle sier)

Missforstår jeg, så vis meg hva jeg har missforstått?

(mann 51 år fra Oslo) sø. 11 nov. 2007 11:30 Privat melding

Jeg har ikke oppfattet at det er grupper her inne, og jeg har noe fartstid her på forumet. Men, når en kommer med utsagn som ikke er politisk korrekte her inne, må en regne med debatt, deriblant en del usaklige personangrep.

Skjult ID med pseudonym kit001 sø. 11 nov. 2007 11:31

og jeg var også på skeikampen...

Skjult ID med pseudonym kvinne33 sø. 11 nov. 2007 11:39

Jeg er ganske politisk korrekt, og er mer vant til å få debatt fordi man er FOR politisk korrekt, så kanskje derfor jeg ikke har lagt merke til grupperinger før det ble nevnt her... *flirer*

Men jeg tror man skal være forsiktig også med å problamere at det er uskrevne regler, og at for å passe inn her inne, så må man følge disse (som da tydeligvis er bestemt av en gruppe mennesker, Perle deriblant, siden hun er den som har nevnt disse reglene).
Jeg har ikke brydd meg om nick før, men må vel innrømme at startinnlegget her i denne tråden, får meg til å føle at jeg må gjøre meg til venns med Perle her inne for at det er noe vits i å si noe her inne...

Er hun sjefen i denne gjengen?

(kvinne 48 år fra Oslo) sø. 11 nov. 2007 11:51 Privat melding

Hei alle sammen!

Jeg skjønner ikke hvorfor man blir så opphisset av det ble søkt etter venner av en bestemt kategori. Det skjer jo hele tiden. Det er merkelapper i hytt og pine.

Når menn i blant skriver at de vil kun ha kontakt med slanke kvinner som trener så og så mange ganger i uken, trenger jeg ikke like det, men det er faktisk ikke min sak hva andre søker. Jeg trenger heller ikke svare hvis det er noe jeg reagerer negativt på. Men vi er alle søkende single med ulike behov og interesser.

Så til forumet: La også alle som har lyst, skrive hva de vil på diskusjonsforumet på sin egen måte. Her er jeg enig med kvinne 33. Det er for ALLE Sukkers brukere. Punktum. Mange vil nok lese litt og sjekke"stilen og tonen" før de skriver selv, men det skal ikke være noe krav!

Lettere ufin oppførsel bør oversees, og innlegg med alvorlig overtramp bør slettes av Sukker.

Nå håper jeg fokuset kan fjernes litt fra personer og at interessante temaer kommer på banen igjen. Slik at vi kan lære noe, humre litt, dele nyttige tips og erfaringer eller få ut litt damp. (Men altså - fortrinnsvis OM TING - ikke personer :-)

Ønsker meg mer raushet og blanke ark...

God søndag!

Skjult ID med pseudonym kit001 sø. 11 nov. 2007 11:54

Lilleulv, selvsagt kan og må perle søke etter hvem hun vil.

Men, å si at det kun er en type oppførsel som godtas her inne på forumet, er som du sier feil.

Skjult ID med pseudonym sportylady sø. 11 nov. 2007 11:56

Som om jeg skulle ha sagt det selv Lilleulv

Skjult ID med pseudonym søtnøs sø. 11 nov. 2007 12:09

det er ingen grupper her. selv er jeg forholdevis ny på forumet. slik jeg forstår det ER forumet en gruppe i seg selv= sukkerbiter som vil og skriver om alt mulig. og som i de fleste gruppene har vi folk som spiller forskjellige roller. noen er veldig aktive: perle, zitelle, brødmanenn, elfrodo og andre, noen skriver av og til men vi kjenner dem igjen kit, laddybue, sportlady... andre skriver så skjeldent at vi kjenner dem ikke igjen. det er alltid hyggelig med alle innspill og alle er velkomne til å skrive her. bare at de "faste" og mest aktive har et cyber-forhold til hverandre og vi er ofte veldig spent på hva den ene eller den andre mener og vi ofte referer personlig. som om vi faktisk kjente hverandre godt. noen kjenner hverandre i virkeligheten for de traff hverandre på sukkerfester eller helger. skaikampen i min oppfatting var en ekspempel på at hverken forumet eller ingen andre deler av sukker er innelukket. alle er velkomne bare man spiller etter regler. samme regler som som i samfunnet sjenerelt og vanlige oss-mennesker-inni-mellom regler.

Skjult ID med pseudonym lady35 sø. 11 nov. 2007 12:20

Lilleulv - tiltres.

Opalen, hvis du ikke har fått det med deg; det er ikk en tråpd om det samme. Tema her er ikke turkamerat - med mobbing.

Perle62, det er typisk de som blir ekskludert i et slikt valg som dugjorde, som vil bli snurt og fornærmet og skrike opp. Jeg blir jo litt sur når fyrer skriver at de liker mørke damer. Det er jo det samme som et stort svart kyrss over meg, og jeg er ute av gamet;) Men alle gjør sine prioriteringer og har sine biaser, også uten å tenke over det. Jeg skjønner godt din prioritering, skal man tilbringe mye tid sammen kan det være en fordel - selvsagt ikke uten unntak - å ikke være så langt fra hverandre i utdannelse. Det betyr ikke at man ikke synes det er trivelig å snakke med alle typer mennesker, men vi spesifiserer jo hva vi tror gir den største sannsynligheten for en god match over tid.

Når det gjeler Skeikampen folkene så kan de godt revidere sin egen atferd. Har merket meg endel interne meldinger mellom folk som har vært på Skeikampen, om sauetelling og frokoster etc som overhodet ikke har med tema i trådene å gjøre, men bare fører til at diskusjonen renner helt ut. Slikt kan man vel ta i separate skeikampentråder eller bilateralt.

Skjult ID med pseudonym jente 31 sø. 11 nov. 2007 12:25

Jeg var på skeikampen. Men kan ikke si at jeg pratet med alle som er her inne for det.. pratet med noen.
Det er jo sånn at når folk møtes er det ikke alle mann klaffer med.

Skjult ID med pseudonym MannX sø. 11 nov. 2007 12:30

Jeg opplever det som at noen (få) innleggere, skriver sine innlegg for å provosere med en litt ufordragelig vri for å skape spenning og reaksjoner. Det er deres spill og deres glede i livet.

I en så stor gruppe (hele Sukker) så vil en finne alle varianter av mennesker. En klarer ikke å få de bort, så da er det bare å akseptere livet i sin mangfold og eventuelt "drite" i slike innlegg, dvs. ikke ta de personlig. Det er ikke den angrepne det er noe galt med, men den som prøver å forsure og provosere.

Eller.... kanskje de har en misjon i livet de også? Kanskje vi trenger noen som trigger oss og får frem reaksjoner, slik at vi kan bli bedre kjent med oss selv. Kanskje vi skal sende de en god tanke - "takk for at jeg fikk noe å reflektere over slik at jeg kan utvikle meg videre".

Håper ingen vettuge personer trekker seg fra forumet, for jeg lærer i alle fall mye. Også av denne tråden.

PS Har ikke vært på noen Skeikamp, og har aldri følt at det er noen koblinger og grupperinger ut i fra dette her inne.

Skjult ID med pseudonym Zitelle sø. 11 nov. 2007 12:34

Kjære Perle62 og eventuelle andre.

Noen ting må man bare forsøke å ikke ta innover seg.
Det er viktig å plassere ansvaret der det hører hjemme med hodet, sånn man beskytter sin egen sjel.

Dette styret rundt deg startet jo med ditt ønske om turkamerat.
Om du vil ha et intellektuelt nivå på dine turkamerater, så får vi bare forholde oss til dette om vi er enige eller ei.
Kanskje det ikke alltid er så viktig å bruke tid på kritikere? På et forum må ordet få være fritt for alle, - og når nedlatenheten kommer i frustrerende kjipe personangrep får vi heller snu blikket en annen vei og tenke: Dette er ikke verdt min tid!

Jeg vet jeg høres “røff” ut nå, men du har fått masse støtte/oppmerksomhet, og godt er det! Litt kritikk må man også da tåle.
Jeg tror jeg forstår litt hvordan det føles Perle, og illustrerer det ved å sitere de “greieste” kommentarene om meg forrige helg :-)

“Tror noen av damene gjør lurt i å ikke vise sitt bilde, da hadde de ikke bare fått LITE post, men INGEN post, som feks denne Z her inne.”

“Z.... når går ditt Sukker-medlemenskap ut? Please. Må du virkelig holde ut til siste dag?”

“Du må jo være gal !!!!!!!!! Bortkastet å skrive her med slike spaltede personer...”

“Tror denne spaltede personligheten er ute å går igjen,,,så da kan vi velge, zitelle, tralala, skjult, osv,osv,osv,,galskap..”

“De gale har det godt, men de blinde har det bedre for de ser ikke hva de gale gjør; ) Snill????? Du verden å enkle kvinner er noen ganger..Skaff dere et liv”

“Denne ZITELLE var lur nok til å slette sine siste innlegg der hun røpet seg selv ja.”

“Poeng for uthold skal hun jammenmegfå!?!?!?!?! And thats about it.”


(oppfordrer forresten alle sutrere til å ta dette under "sutre-linken" sånn at vi kan få hyggelige liner alle andre steder. Ikke alle gidder å lese "dritt" om Perle eller hvem det nå er sin tur å få gjennomgå :-)


Og med disse ord: La oss beholde respekten for hverandre og skape et bra forum!
Smilende Zitelle

Skjult ID med pseudonym fokus sø. 11 nov. 2007 12:43

Ja, vi beholder fokus her! Bra sjakktrekk Z

Skjult ID med pseudonym lady35 sø. 11 nov. 2007 12:47

Unbelievable. Skriver folk virkelig slikt. For noen usle liv de må ha.
Det virker som det å være usympatisk og slenge dritt er noe folk oppfatter som kult.
Jaja, da er det jo bare å gjøre som Zitelle - gi blaffen i undermålerne som er så opptatt av å dytte ned andre.
Bra Zitelle!


Skjult ID med pseudonym sukk-- sø. 11 nov. 2007 13:10

sukk--- HVA POKKEREN ER DETTE FOR ET FORUM ?
ER IHVERFALL IKKE SUKRET.
Tror jammen det er en del hårsåre oslofolk som hører til på SUKKER-- godt det finnes andre kanaler på
internett... makan til barnefjas.. jeg gir vel blaffen i om Perle har vert med i redasjon en, holgang og viseversa..
jøss--- for tullprat.. TAKK FOR MEG.

Skjult ID med pseudonym janne sø. 11 nov. 2007 13:37

Skiver ikke mye her inne, men denne var for drøy ...."dersom du ønsker å skrive her inne er du hjertelig velkommen, men da må akseptere reglene her inne? punkt 1: Jeg er medlem her, jeg betaler for medlemskapet mitt, det er ikke Perle som kan si noe om hvem som er velkommen eller ikke. Punkt 2: Jeg må akseptere reglene? hvilke regler? Perle sine regler? Noen mennesker er høflige, andre ikke, finner jeg noe jeg synes det er interessant å kommentere, skrive om, gjør jeg det...er noen uenig med meg velger jeg å overse dem eller opplever jeg det ubehagelig, sletter jeg mitt eget innlegg og velger å ikke skrive mer på den tråden....verre kan det vel ikke være.

Skjult ID med pseudonym Jenta.. sø. 11 nov. 2007 14:36

Nok en gang denne diskusjonen.. får håpe det tar en ende snart..
Men når det er sagt, er jeg litt enig med kvinne 33 oppi her.. Jeg har også vært her inne en stund, og jeg var også på Skeikampen..
Har av og til svart på noen av innleggene, men ikke ofte.. for jeg føler nok også at det er endel grupperinger eller en gruppe som markerer seg så mye at en ikke får lyst til å skrive noe på innleggene.. har vel tenkt som så at det er vel ikke noe vits å skrive noe, for de bryr seg bare om de faste som skriver her hele tiden... Og det har jeg sett veldig mange ganger nå... en tråd ender som regel bare opp i en prat mellom flere av de som er her inne mye....
Men samme det... jeg koser meg her inne jeg, masse hyggelige folk.. men jeg syns vi skal være forsiktige med å lage uskrevne regler for hvordan være her inne... alle burde føle seg velkomne til å skrive her...
Ha en fin søndag...

Skjult ID med pseudonym Sukker.no sø. 11 nov. 2007 14:48

I tilfelle det skulle være noen tvil om hvordan vi forholder oss i denne saken presiserer vi følgende:

Det er ikke slik at dette forumet er forbeholdt en spesiell gruppe og det er ikke slik at man skal "aksepteres" på noen som helst måte på dette forumet. Hver enkelt leser vil selv avgjøre hvorvidt det han eller hun leser faller i smak og hvorvidt vedkommende ønsker å "akseptere" innlegget. Man bør være forsiktige med å danne "klikker" der debattantene gir utrykk av å kjenne hverandre og skrive i koder eller på annen ekskluderende måte ettersom dette forumet leses av opptil flere titusener (avhengig av hvor mange av gjestene som velger å lese forumet). Vi vet at det føles godt å danne grupper der man på en måte kjenner hverandre, men det kan tilsverende virke ekskluderende på de andre som har lyst til å skrive noe. Det er mulig vi etterhvert skal skille forumet i noen grupper slik at de akademikerene som vil diskutere sitt gjør det mens de andre kan diskutere sitt. Her må vi gå i tenkeboksen.

Det er ikke slik at det forekommer noen regler man må forholde seg til utover streben etter å være hyggelig, positiv og konstruktiv (folkeskikk). Det er lett å kritisere, eller slenge dritt på folkemunne, når man blir provosert av det man leser. Hvis man blir provosert så bør man heller skrive at man blir veldig provosert (på tross av at det kan være uhyre vanskelig å gi seg der eller tørre å innrømme dette)

Det er mye fint i dem som skriver på dette forumet og vi håper at fokus kan dreies mot det å debattere interessante temaer.
Ha en flott søndag :)

Skjult ID med pseudonym Zitelle sø. 11 nov. 2007 14:56

Takk sukker.no

Jeg vil bare for egen del (igjen) presisere at jeg har vært her akkurat i en mnd.
Jeg har ikke truffet noen her på forumet, ergo kjenner jeg heller ingen av de som skriver.
Jeg vet at jeg til tider er hva man ville kalle ekstremt og uhemmet overaktiv.
- men det er aldri...ALDI....min mening å ekskludere noen på noen som helst måte!

Jeg synes det er strålende jo flere som velger skrive her inne :-)

Puh....måtte bare si det jeg...
Zitelle.

Skjult ID sø. 11 nov. 2007 15:04

Amen sukker

Mine tanker er at det ville være lurt med en annen forum struktur, tror muligheten til å trekke seg tilbake med venner til en rolig krok av forumet hadde fjernet mye av bråket.

Håper ikke dere fjerner muligheten for å skrive anonymt samtidig. Denne muligheten misbrukes endel nå, men dersom en husker litt bakover så har det for flere vært en fantastisk mulighet til å tørre å åpne seg. Jeg husker flere gode tråder hvor folk har fått hjelp med vanskelige ting som på en god måtte som ALDRI kunne skjedd uten denne muligheten. Brukt på en god måte mener jeg dette er en av forumets beste og sterkeste sider. Kanskje løsningen på misbruket heller er strengere moderering, sammen med en varsle knapp for å lette den jobben?

Skjult ID med pseudonym bare lurer sø. 11 nov. 2007 15:08

Jeg gir opp hele forumet! Dette blir bare for dumt!

Når man legger ut sine meninger og tanker på et diskusjonsforum, må man forvente å få tilbakemeldinger på det. Er ikke det noe av poenget?!? Og at det er en gruppe her inne som føler seg ekskusive og "styrer" diskusjonsforumet, og til og med lager regler for å få "innpass" i "gjengen" er helt tydelig...Det der ville jeg ikke være med da jeg gikk på ungdomsskolen, og heller ikke nå.

Takk for meg!

Skjult ID med pseudonym munter sø. 11 nov. 2007 15:16

Jøss, her var det mye greier idag! Hva ER dette da? For det første fatter jeg ikke at det går an å bli så provosert over at perle ønsker seg folkeskikk her inne. For som jeg oppfatter det, er det noe så enkelt som det hun etterlyser. Heller ikke tror jeg at hun mener at Skeikampen-gjengen representerer en spesiell gruppering i forhold til de andre, da må vi kanskje heretter begynne å snakke om chandler-fanklubben siden det var flere som avtalte å treffes der igår? Jeg tror hun mente å presisere at noen av dem som skriver her inne har truffet hverandre IRL, og det foregikk på skeikampen ja. Jeg var ikke der, jeg bor langt unna oslo, og har ikke vært aktiv på dette forum så lenge. Likevel opplever jeg det ikke som vanskelig å komme inn her, jeg koser meg, og det jeg ikke liker, sier jeg fra om men på en ordentlig måte, tror jeg da. Og videre er det noen som klager over at trådene utarter til samtaler mellom dem som skriver mye. Javel, bryt inn da, si ditt, eller la være å lese det du oppfatter som intern kommunikasjon som ekskluderer. Jeg synes det er fornøyelig å følge med på de forskjellige personlighetene som er her inne og deres krumspring. Og det er plass til mange flere. At noen skriver mye, er da ikke noe argument for å la være selv! Muligens kan det være en ide som sukker sier i innlegget over her, at man lager forskjellige grupper. Det kan jo prøves iallefall, men også blant akademikerne finnes det vel humoristiske tøysekopper liker å fiske i opprørt vann, vil jeg tro, så jeg stiller meg en smule tvilende til at det blir så veldig annerledes. Iallfall, jeg syns det koker ned til en ting; nemlig god gammaldags folkeskikk. Det er det jeg lærer ungene mine, og ett av argumenene jeg bruker er at det er lønnsomt for dem, fordi de kommer lenger med vennlighet. Voksne som vi (skal være), har da oppdaget det for lengst? Ha en fin søndag videre alle sammen :)

Skjult ID med pseudonym Zitelle sø. 11 nov. 2007 15:35

Sukk

Kan noen definere hvem denne "gruppen" er? Er JEG medlem???
Grupper - det er jo linkene vi lager som er gruppene vel?
Noen savner diskusjonstemaer - lag et da vel?

Hilsen Zitelle
litt lei nå :-)

SOLEN SKINNER FOLKENS! Vi trenger ikke lage storm i et vannglass...

Skjult ID med pseudonym ID sø. 11 nov. 2007 16:59

Milde himmel...noe så nedlatende...

Tror jammen det er på tide med nye regler her!

Skjult ID med pseudonym kvinne33 sø. 11 nov. 2007 17:10

Takk til sukker, som setter fokus og minner oss alle på at det ikke er en gruppe eller noens regler som teller mer en andres her, og at man ikke trenger å gjøre det trådstarter sier, nemlig å bruke en gruppes regler, starte forsiktig å gjøre det samme som "oss".

Og jeg tenker at ja, kanskje det er lurt å gjøre litt om?
Muligheten til å ha ett forum der man faktisk følger tråden, og ett sted der man kan snikk-snakke seg i mellom de brukerne som gjerne ender opp i babbel.

At tråder utvikler seg er ganske normalt, men når di siste ti innleggene er helt utenom tema og kun er intern fleip mellom to brukere (noe som skjer endel ganger), så ER det ikke interessant lenger å "bare bryte inn", da tråden slik jeg ser det ikke lenger handler om noe tema men kosing mellom ett par brukere.
Og for all del, jeg hopper da bare glatt over tråden, selv om jeg egentlig hadde tenkt å si noe inntil den ble tatt over av snikk-snakk, men kanskje det hadde vært greit å hatt ett sted der kjente eller de som liker å bare skravle litt om alt og ingenting, kunne skravlet?

Zitelle:
Jeg aner ikke hvem denne gruppen er, det er Perle som trakk frem det i sitt første innlegg:
"Fakta er at vi er bare noen få som kjenner hverandre her på forumet, og at de fleste kjenner ikke hverandre. I løpet av den siste tiden har flere som aldri har vært på Skeikampen kommet inn og blitt akseptert her uten forbehold. De har brukt reglene som har vært nevnt ovenfor, startet forsiktig og gjort det samme som oss.
Dersom du har lyst til å være med å skrive er du hjertelig velkommen. Men da må du kunne akseptere reglene som allerede finnes her inne, og finne deg i at om du ønsker å være med å endre innholdet her vil det være noe du kan gjøre på sikt, ikke med en gang."

hvilke regler hun snakker om, hvem som aksepterer uten forbehold og hvem man må gjenge seg med for å forandre ting på sikt, aner jeg ikke, men tydeligvis er det noen.

og, for å presisere, jeg tok ikke opp den delen av diskusjonen fordi det er Perle som har startet denne tråden, jeg har ingenting imot Perle og er ikke ute etter å være slem eller ta noen, men synes TEMAET grupperinger, uskrevne regler og slikt er interessant, og når det blir tatt opp av en som tydeligvis kjenner til noen regler som ikke står skrevet noe sted, og er med på å akseptere folk, så vil jeg faktisk reagere og lage storm i vannglass.

rett og slett fordi jeg ikke synes det bør gå forbi uten å bli kommentert.

Skjult ID med pseudonym Pippi sø. 11 nov. 2007 19:00

@ sukker

Jeg synes det høres ut som en god ide å stukturere opp forumet på en annen måte. Jeg har tidligere hatt veldig stor glede og læring av tråder som har gått og deltok aktivt en lang periode. Selv om jeg tror det vi ser nå er forbigående/ korreksjon før det kommer på rett kjøl....

Jeg har ikke en klar ide om hordan dere kan gjøre dette men jeg har sett mange tråder skli ut pga intern koseprat de siste ukene (gruppen?).Som kvinne 33 sier "Muligheten til å ha ett forum der man faktisk følger tråden, og ett sted der man kan snikk-snakke seg i mellom de brukerne som gjerne ender opp i babbel".

Skjult ID med pseudonym fremmed sø. 11 nov. 2007 19:53

Fremdeles synes jeg at det er useriøs og pretensiøs å forsøke å få oppmerksomhet her på sukker på denne måten ,først voldtekt og nå mobbing ......

Det verste av alt er de som tror at det som blir tatt opp her er virkelig sant .....he he ..

meg med den 4 inlegg under problem

mvh en fremmed

Skjult ID med pseudonym Pippi sø. 11 nov. 2007 21:00

Er litt enig med fremmed at både mobbing og voldtekt blir sært! Men det skal være rom for det meste :=)

- Vår egen fortrefflighet kan vi markedsføre i profilene så kan vi heller diskutere kule temaer under forumet!

PS! Finn på en morsom tråd da fremmed - så slenger jeg meg på, er nemlig i forum-modus i kveld

Skjult ID med pseudonym kvinne33 sø. 11 nov. 2007 22:59

på internett kan man legge ut hva man vil, om det er for å søke oppmerksomhet, for å provosere eller bare for gøy.
NOe er funnet opp, noe er halveis sannheter, annet er bare løgn og oppspinn, det er slik det er, da må man bare velge om man vil bry seg om problemstillingen/temaet, om man synes tema eller problemstilling er noe som faktisk kan være en sannhet for NOEN, uansett om trådstarteren forteller sannheten eller finner opp historien.

Det er greit å ikke engasjere seg FOR personlig i ting, nettop pga slike ting, men å engasjere seg i sak er nå en annen ting.

Likevel, det er internett! Ta det for det det er, en mulighet til å diskutere med andre uten at noen vet hvem en er. 54 årig, skallet og halvfeit kaill som sitter oppi alta og kjeder seg, kan utgi seg for å være ei ung lekker snelle på tyve som lurer på ditt og datt, sånn er det bare. Stort sett vil vi aldri vite om det som sies er sant eller ikke, så det går faktisk an å engasjere seg litt i en sak, uten å legge sjela si i det på en måte.

Skjult ID med pseudonym sportylady ma. 12 nov. 2007 12:16

litt off topic bør vel sies,
slike at de som føler seg støtt el. av at enkelte tillater seg å bevege seg litt utover side linja og utover den gitte ramme , ja de kan glatt hoppe over dette innlegget.

Tar gjerne en saklig diskusjon, men synes det er helt greit med litt oppmuntring og koseprat her inne,
ja takk begge deler. Opplevde det som deilig befriende da jeg nok er en av de skyldige, kanskje....
"Kjedelige " styremøter ol. hvor sakslisten skal følges til punkt og prikke, og man for gudsskyld ikke må snakke om noe som ikke står på agendaen synes jeg blir litt drøyt å forvente her.

Dersom mann ble sittende ved siden av en person, på en buss f.eks, som henvender seg til deg og du fant denne personen litt interssant. Ville du da sagt " Nei kan nok ikke snakke med deg for dette er et offentlig transportmiddel jeg benytter meg av og mitt formål med turen er å komme meg på jobb"... bare undrer litt jeg.........

Skjult ID med pseudonym kvinnen ma. 12 nov. 2007 13:30

Sånn, nå er tråden min om voldtekt slettet. Det vil ikke gjenta seg, så da håper jeg dere kan alle gå videre til å prate om noe annet.

Ønsker alle en fin dag

Skjult ID med pseudonym kvinne33 ma. 12 nov. 2007 14:10

dersom jeg satt på en buss og syntes sidemannen var interessant, og vi kom i prat, så hadde jeg pratet med ham selv om målet med turen ikke var prat med å komme meg på jobb.

men, forskjellen der, er jo at vår prat på bussen, ikke ville gjort at noen av de andre passasjerene følte at de burde hoppe av bussen, og at deres tur til jobben ikke egentlig passet seg lenger.

Hadde min prat med en fremmed på bussen, vært til hinder for andres tur til jobb, så hadde jeg kanskje vurdert ting annerledes.

Skjult ID med pseudonym sportylady ma. 12 nov. 2007 18:28

Poenget var fra min side:.
Noen ganger er det bare sånn at ting som ikke er planlagt kan skje, på sukker og i virkeligheten.

Noen er litt impulsive og sosiale, andre kanskje litt mer opptatt av å være korrekte og gjøre ting i følge boka.
Synes det utrolig bra at folk er forskjellige og at det er rom for det.
Hipp Hurra for mangfold!!

Skjult ID med pseudonym kvinne33 ma. 12 nov. 2007 20:20

Nå kunne jeg ha reagert masse på den uttalelsen, da den helt fint kan tolkes som direkte fornærmende, men tror ikke jeg gidder... *flirer*

folk er forskjellige, det er vi enige i.

(kvinne 42 år fra Akershus) ma. 12 nov. 2007 20:31 Privat melding

Denne bare fortsetter og forsetter ... er vi ikke ferdige med dette nå......?

Skjult ID ma. 12 nov. 2007 20:35

Var nok forgjeves å starte en tråd om menn i bar overkropp...¤ler¤

(kvinne 42 år fra Akershus) ma. 12 nov. 2007 20:38 Privat melding

he he he he he.... ja det ser sånn ut...

Skjult ID med pseudonym sportylady ma. 12 nov. 2007 20:41

Nå er i hvertfall jeg ferdig heje76.
Takk for meg! (med et smil om munnen)

Skjult ID med pseudonym hingsten.. ma. 12 nov. 2007 20:47

Hørte jeg gutte-aktige menn i bar overkropp.. er ikke det tabu her inne..;-))- vrrinsk..

Neei.. det er det definitivt.. ikke.. det vet hingsten..som ikke har tenkt seg på kirkekaffe med sin partner..

Skjult ID med pseudonym Herre64 to. 15 nov. 2007 20:10

Jeg har aldri skrevet her før men nå synes jeg at jeg må si noe. Det har vært mye fart her inne den sist måneden og det har vært mye artig å lese. Dessverre har enkelte av de jeg moret meg over å lese innleggene til blitt borte. De fikk mye kritikk i tiden de var her inne så jeg klandrer dem ikke for at de forsvant. Ett av argumentene var å slippe andre til fremfor en liten klikk med de faste som alltid skriver. Nå er det fryktelig stille her inne, og jeg ser ingen nye som skriver. Hva med dere kritikere? Hvor er alle dere kritikere som bare lagde dårlig stemning? Neste gang håper jeg dere tenker dere om sånn at vi kan le litt her fremfor å lese deres smålige og sjalue ord.
mvh.

Skjult ID med pseudonym solsikke to. 15 nov. 2007 20:15

Herre64, gode ord, håper de som dem er ment for tar dem til seg og tenker seg godt om ja!!

(kvinne 49 år fra Hedmark) to. 15 nov. 2007 20:25 Privat melding

Ja her er det en god del folk jeg/man savner ja.....

Skjult ID med pseudonym solsikke to. 15 nov. 2007 20:35

Ja, men forstår at de ikke gidder å skrive mer, de ble jo regelrett mobba vekk....... syns det er rart at ikke sukker har tatt tak i dette... kanskje vanskelig å "ta" noen når de skriver anonymt, men de kunne jo ha overtstyrt og gått inn og sletta de innleggene det gjaldt...

Skjult ID med pseudonym run to. 15 nov. 2007 22:42

Sant, det er kjedelig dersom noen føler at de er blitt mobbet vekk - og ikke bra!, men samtidig var det ganske enstemming utstemming av nemo66 etter det jeg kan huske.