Alle innlegg Sukkerforum

Bygg med visdom

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Templo sø. 13 sep. 2009 20:15

Etter 33 års arbeid, var en eldre bygningssnekker klar for pensjonstilværelsen. Han fortalte den arbeidsgiveren han hadde hatt alle disse årene at han ønsket å slutte og leve et roligere liv sammen med sin kone, og den etter hvert store familien de hadde fått. Han ville savne lønningsposen, men han kjente et behov for å trappe ned. De skulle klare seg.

Entreprenøren var lei seg for å miste en så dyktig fagmann og spurte han om han ikke, som en personlig tjeneste, kunne bygge bare ett hus til. Snekkeren gikk med på det, men det viste seg snart at han var lite motivert. Han sjusket og brukte dårlige materialer. Det var egentlig en nedslående måte å avslutte en yrkeskarriere som til da hadde vært preget av flid, nøyaktighet og yrkesstolthet.

Da huset var ferdig, kom hans gamle venn og arbeidsgiver for å inspisere det. Han ga snekkeren nøkkelen til hoveddøren og sa: «Dette er ditt hus. Min takk, og avskjedsgave.» Snekkeren fikk sjokk. For en skam! Hadde han bare visst at huset skulle bli hans, hadde han gjort det meste annerledes.

Slik er det med oss alle. Vi bygger våre liv, dag for dag, uten å gjøre vårt beste. Så – med et sjokk, innser vi at vi må leve i huset vi har bygd. Kunne vi gjøre alt på ny, hadde vi gjort det meste helt annerledes. Du er lik snekkeren. Hver dag slår du i en spiker, monterer en dør eller reiser en vegg. Livet er et «gjør-det selvprosjekt,» har noen sagt. Din flid og nøyaktighet og de valg du tar i dag, bygger den tilværelsen, det «huset» om du vil, som du skal leve i resten av dine dager.

- av ukjent forfatter -

Skjult ID med pseudonym gummiball sø. 13 sep. 2009 21:02

Slik jeg ser det er problemet med å overføre historien på det virkelige liv at man vanligvis angrer på de tingene man ikke har gjort, ikke de tingene man faktisk har gjort. Jeg tror det er lettere å akseptere sine utførte feiltrinn i stedet for manglende trinn. Av denne grunn synes jeg ikke historien er spesielt dekkende som livsvisdom. Men for all del, fin historie.

Skjult ID med pseudonym zoid77 sø. 13 sep. 2009 21:04

Eller som John Lennon sa det: "Life is what happens to you while you're busy making other plans."

Skjult ID med pseudonym gummiball sø. 13 sep. 2009 21:05

Den siste er jeg enig i.

Skjult ID med pseudonym Templo sø. 13 sep. 2009 22:22

hehe, ja livet skal kjennes på fruktene men da anbefalt med veiledning innenfor begrensningen av å kunne tilgi seg selv.. hvordan skal man klare å tilgi andre hvis man ikke klarer tilgivelsen med seg selv?

Som en Mester sa en gang:

Hvorfor kaller dere meg 'Herre, Herre!' og gjør ikke det jeg sier? Den som kommer til meg og hører mine ord og gjør det de sier, jeg skal vise dere hvem han ligner. Han ligner et menneske som skulle bygge et hus, og som gravde dypt og la grunnmuren på fjell. Da flommen kom, brøt elven mot huset, men kunne ikke rokke det, for det var godt bygd. Men den som hører og ikke gjør etter det, ligner et menneske som bygde huset på bakken, uten grunnmur. Da elven brøt mot huset, falt det sammen med en gang og ble fullstendig ødelagt.

Skjult ID med pseudonym Templo sø. 13 sep. 2009 22:44

hva med toppen av uflaks når du våkner opp på morran med et stort morrabrød og finner ut at kjerringa ved siden av deg har gluten allergi...

http://www.youtube.com/watch?v=6PZ8NzkZtHI

Skjult ID med pseudonym Fnis sø. 13 sep. 2009 22:47

Deprimerende historie, spør du meg. Skal jeg liksom gå rundt resten av livet og tenke at jeg må bo i et dritthus, fordi jeg slo noen spiker feil og isolerte dårlig i 20-åra??

Skjult ID med pseudonym Templo sø. 13 sep. 2009 22:56

@fnis

hehe, det er når man får det sjokket som er deprimerende når man ikke har ork til å begynne på ny....
Ellers er det jo bare å rive ned og bygge på nytt spør du meg.

Skjult ID med pseudonym Fnis sø. 13 sep. 2009 22:58

Å? Så det er altså lov? Da skjønte jeg ikke poenget med historien. Da behøver man jo ikke bo i huset da. Ikke snekkeren heller.

Skjult ID med pseudonym kis sø. 13 sep. 2009 22:59

er det ikke litt dårlig gjort av han arbeidsgiveren å overtale han til å gjøre bare liiiiitt til når karen allerede har sagt at han vil leve ett rolig liv istedet. Så går han med på det ut av godheten i sitt hjerte, men er sliten og lei av jobben og gjør ikke alt han kan denne ene gangen. Og pga. denne ene gangen blir han sittende med ett hus han ikke vil ha som er mer ræva enn det han har gjort hele livet (du sa jo selv at han var den beste på sitt felt!)

Moralen i denne historien er feil i forhold til hendelsesforløpet. Men en ting er sikkert, den er true to life. For i livet blir du fucka overende samme faen hvor god du var før.

Skjult ID med pseudonym gummiball sø. 13 sep. 2009 23:03

@ Kis, jeg tror at dersom man forventer å bli fucka overende i livet så blir man det. Forventer du det motsatte er det nok større mulighet for at noe som i alle fall er i nærigheten skjer :)

Skjult ID med pseudonym Templo sø. 13 sep. 2009 23:05

hehe, jeg tenkte bare å dele historien med dere.. syntes den er ganske så fin selv=)
Men for all del, den er ikke for alle å skjønne.. noen ting tar man til seg og andre ting ikke, slik er det bare.

Ellers vil jeg tippe at snekkern solgte huset og fikk en grei slump med penger for sitt tidligere flittige arbeidet.

Skjult ID med pseudonym Fnis sø. 13 sep. 2009 23:05

Jeg tror at hvis du forventer at alt skal ordne seg bare fordi du har hammer og plank, så blir nedturen større når råten kommer.

Skjult ID med pseudonym Templo sø. 13 sep. 2009 23:14

@Fnis

Jeg har verktøyene og man begynner ikke med hammer og plank.. men for all del råten kan komme over oss alle når reisverket er reist...

Skjult ID med pseudonym gummiball sø. 13 sep. 2009 23:15

@Templo, og med 5 års reklamasjonsrett for skjulte feil og mangler blir det garantert helvete for gammer'n etter noen år :) Hele kjøpesummen blir svidd bort på advokatsalærer og sakkyndige og prosessen med å finne en løsning med kjøper trekker ut i langdrag. Gubben får en alderdom med mas og til slutt en rettsak som han taper så det synger siden selger ikke bare var fagmann men også hadde bygd huset, og sånn sett måtte ha kjent til de utallige manglene :) og moralen? Noen ganger kan det lønne seg med eierskifteforsikring, men ikke i dette tilfellet ettersom den ikke dekker feilaktige opplysninger om eiendommen.

Sånn, da skulle den historien være ferdigtolket! :)

Skjult ID med pseudonym Templo sø. 13 sep. 2009 23:20

hehe, hvem sa at gammer´n ikke var ærlig?
Tror du virkelig ikke at man kan få en grei slump med penger selvom den har feil og mangler??