Alle innlegg Sukkerforum

Hurtigdate?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym wintermute on. 16 sep. 2009 00:18

Før helgen satte jeg personlig rekord for tiden det tok fra jeg mottok den første meldingen, frem til jeg møtte personen på date. I første meldingen skrev hun at hun likte profilen min, og at hun hadde lyst til å treffes på cafe en dag. Det stod ikke så mye på profilen, og hun hadde kun lagt ut ett bilde i album. Hun var kjempenydelig! Vanligvis pleier jeg å være kjempe skeptisk til slike direkte henvendelser, det er jo ikke akkurat mangel på "fotomodeller" fra østblokkland som prøver å scamme dumme, single menn, men hun her virket oppriktig.

Jeg svarte at det kunne jo vært hyggelig, og hun sendte meg telefonnummeret sitt i neste melding. Jeg ringte henne, og hun virket veldig blid og hyggelig. Hun fortalte at dette var første gangen hun prøvde seg på nettdating, så hun var ikke helt sikker på hvordan alt fungerte. Hun repeterte at hun kunne ha lyst til å treffe meg, og jeg sa da at vi godt kunne avtale en dag. Til min store overraskelse foreslo hun samme kveld. Siden jeg synes det var spennende med noen som var så direkte, og jeg ikke hadde annet å gjøre den kvelden, så takket jeg ja.

Uansett, vi møttes, hadde en kjempehyggelig kveld (det ble til og med litt kyssing), og vi har avtalt ny date de nærmeste dagene.

Er det noen andre med liknende erfaringer? Jeg tenker da ikke på tilfeldige møter, kun for one-night-stands, men seriøse treff.

Vanligvis pleier jeg maile med jenter i ukevis, og forteller nærmest hele livshistorien min før det en gang blir snakk om treff, så det var veldig friskt å oppleve en så direkte fremgangsmåte. Er det virkelig så skummelt å møte fremmede, uten å ha behov for å føle seg 100% trygg på personen i forkant?

Jeg har dessuten kun gode erfaringer med jenter som tar kontakt med meg først, da de virker oppriktig interessert i meg, og "fader" ikke ut over tid, som ofte er tilfellet når jeg tar kontakten. Jeg tror jenter har alt å tjene på å være aktive i en slik setting, hvor mennene er i overtall.

Skjult ID med pseudonym jepp on. 16 sep. 2009 00:25

dette er helt klart gudd! .. "jeg lever i tiden og forventer effektivitet"..

Selv har jeg aldri opplevd å møte noen før etter et par dager, men det har vært bra! .. dvs, det ble ikke noe mer med noen av dem, men hele settingen ga noe mer; En nerve, en mer naturlig samtale (man spør ikke om hva vedkommende driver med hvis man allerede har fått vite det på melding - selv om det sikkert hadde kommet fram noen nyanser som en kunne tatt tak og kanskje hadde blitt et interessant samtaleevne) ..

Så, ja! Jenter som tar initiativ og vil treffes tidlig er utrolig bra! ..

.. når det er sagt så skjønner jeg at noen har behov for å vente litt for å bli mer trygg på personen. Dog skal det sies at det er utrolig lett å spille skuespill over nettet, så hvor trygg man blir er vel mer en følelse enn en realitet.

Kom ån og lykke til TS! :-)

Skjult ID med pseudonym pusen on. 16 sep. 2009 00:29

Mye bedre med hurtigdater, så slipper man gå gjennom et avhør om livshistorie før man kommer så langt å likevel finner ut at kjemien ikke er der:) Bortkastet tid å chatte i evigheter. Tar det lang tid med meg så er det kanskje fordi jeg ikke vil.
Jeg har møtt et par stk samme dag som vi kom i kontakt. Han ene var bare ute etter litt, og dro hjem tomhendt. Kjemien var ikke der! Men greit å få det ut av systemet. Man kan også få en del fantasier over nett, som gjør at man ikke treffer den rette fordi man er opptatt med fantasien sin... ;)

Skjult ID med pseudonym sarmata on. 16 sep. 2009 00:30

Grattis med vellykket hurtigdate! Har hatt liknende erfaringer i begynnelsen av min "sukkerkarriere", men det gikk som regel et par dager fra første kontakt til første treff.. Og i mitt tilfelle var det langt fra vellykket. Ble faktisk litt satt ut av datens klarhet på ta ting videre etter første treffet. Jeg liker å ta det litt rolig... one step for sarmata, is not a giant leap in a potensial relationship:)

I likhet med deg har jeg hatt mye bedre erfaringer med de damene som først tok initiativet til kontakt! Skal dere treffes igjen?

Skjult ID med pseudonym Binders on. 16 sep. 2009 00:31

Hyggelig, da wintermute!

Jeg tar ofte kontakt først og vil treffes raskt. MEN:

Det er så inn i hampen mange menn som har nummer som ikke er oppført i katalogen. Det begynner å irritere meg. For de vil jo ha ditt nummer. Ved å gi ut nummeret mitt, har jeg også gitt tilgang til skattelistene, hvor jeg bor og jobber osv.
Jeg ringte fra skjult nummer en gang, og da ble han sur! Men hans nummer var jo heller ikke å oppdrive på gule sider! Hva er forskjellen?

Dere menn som har hemmelig elefon, eller anonym jobbtelefon eller hva dere har alle sammen. Om dere ber om nummeret hennes, bør dere uoppfordret oppgi fullt navn og adresse. Jeg vil vite hvem jeg snakker med.

Skjult ID med pseudonym wintermute on. 16 sep. 2009 00:46

@sarmata: takk for det! Jeg har heller ikke tenkt å gå for fort frem, men spennende at vi klikka så raskt. Vi skal treffes igjen over helgen (får ikke barnevakt denne uka), men meldes jevnlig nå.

Skjult ID med pseudonym Medium on. 16 sep. 2009 06:53

Helt enig i det siste TS skriver: de jentene som tar kontakt først er mye mere seriøse enn de man selv kontakter. Bare så synd at så få jenter tar første kontakt...

(mann 51 år fra Oslo) on. 16 sep. 2009 07:47 Privat melding

Kvinnene som tar kontakt er neppe mer seriøse. Det er mer at de ikke er så kresne.

http://www.forskning.no/artikler/2009/juni/222684

Skjult ID med pseudonym solskinn on. 16 sep. 2009 08:24

Nei vet du hva.Er jenter som tar rask kontakt ikke så kresne og mindre seriøse?Det er vel bedre å møtes tidlig,slik at en kan finne ut om det er noe,mellom to personer. Da bruker man ikke unødig tid, klaffer det ikke så kan man gå videre. Gjort dette selv,selv om en er nervøs på første møte.Så hopp i det og se hva som skjer.Vellykket,JA det hvar det. Er fortsatt sammen og har truffet hverandre flere ganger.Trodde ikke det skulle treffe blinken så fort.Glad jeg tok en sjanse,for det ser lovende ut.Det er mange seriøse som ønsker seg en partner å dele livet sitt med,men det finnes mange her på sukker,som bare tenker en ting.En seriøs jente,merker det på meldinger en får fra dere gutter.Finnes sikkert damer,som er slik også. Har man noe mellom ørene,så merker man det fort. Tok en sjans og angrer ikke.

Skjult ID med pseudonym Smwhr on. 16 sep. 2009 08:34

Mine få vellykkede nettdater har vært impulsmøter etter veldig kort tid. Da rekker man ikke å få for mange forventninger! Selvfølgelig betyr det også at man ikke kjenner hverandre så godt, så det er mulig at man ville ha "fadet ut" etter en kort mailperiode dersom det hadde vært fremgangsmåten, men hvorfor skal man ikke ta sjansen?

Og der innså jeg plutselig hvorfor Kit er singel... Det er ikke sikkert at kvinnfolk som tar kontakt først bedriver masse-mailing slik enkelte av dere mannfolk gjør!

Skjult ID med pseudonym El9 on. 16 sep. 2009 09:00

@kit
Amerikansk forskning, speed-dating.... Der er det jo minst to begreper man skal ta dødseriøst og følge som den eneste sannheten her i livet...
;-)

Skjult ID med pseudonym oslomann on. 16 sep. 2009 09:58

@ wintermute

Høres morsomt ut. Gratulerer! Jeg har opplevd noe lignenede selv en gang. En jente tok kontakt med meg, jeg chattet med henne i 10-20 min, for så å utforde henne til å møte meg samme kveld. Må innrømme at jeg ble litt overrasket da hun sa ja. Hun hadde også kun ett lite og ganske uklart bilde i albumet, og ikke profilbilde, men jeg kunne se at hun kanskje kunne være pen uten egentlig å kunne være sikker siden bildet var så uklart. 2- 2,5 time etter første kontakt møttes vi på en bar. Det viste seg at hun var kjempesøt, og vi hadde en utrolig morsom fredagskveld sammen.

Har forøvrig de samme erfaringene som deg når det gjelder de jentene jeg kontakter. De vil som oftest prate i ukesvis først før de KANSKJE vil vurdere et møte. Som oftest bare forsvinner de, eller det blir avslag eller bare helt stille når jeg spør om vi skal møtes. Må innrømme at jeg er ganske drittlei akkurat det, så nå spør jeg om å møtes i løpet av ganske kort tid. Vil de ikke så vil de ikke, og jeg tror ikke sjansen for at de sier ja øker noe særlig selv om jeg gir dem bedre tid. Når jenter tar kontakt med meg først pleier det derimot å gå rimelig fort (hvis jeg liker dem også selvsagt), og vi møtes som oftest i løpet av noen dager.

Skjult ID med pseudonym TomTom;-) on. 16 sep. 2009 14:22

Rekorden min er 2 meldinger, 1 telefon på 16 minutter, og date 11 mil unna 3 timer etterpå. Det klaffet, men vi var bare sammen i 4 måneder. ;)

Skjult ID med pseudonym sarmata on. 16 sep. 2009 16:40

@TomTom... hvor lange var de to meldingene?:)

Skjult ID med pseudonym TomTom;-) on. 16 sep. 2009 16:48

@Sarmata: Det var ikke så mye tekst, fordi hun ga klar beskjed om at hun mislikte å kommunisere med meldinger og ville på telefon med en gang. :)

Skjult ID med pseudonym kit on. 16 sep. 2009 17:43

El9, jeg er glad du står fram og er stolt over at du lever ett liv upåvirket av forskning der du sliter med å stave deg gjennom forsiden på VG... :)

Smwhr, jeg ser ikke sammenhengen med massemail og hvorfor jeg er singel. Å si at jeg driver masseutsendelse er drøyt, jeg har vel ikke sendt til deg?

solskinn, jeg tror ikke damer som tar kontakt er mer eller mindre seriøse enn andre, beklager hvis du oppfattet meg feil.

Skjult ID med pseudonym El9 on. 16 sep. 2009 17:46

@kit
Tusen takk for anerkjennelsen, det var godt å komme ut av skapet som VGforsidestaver ;-)

Skjult ID med pseudonym mannemann on. 16 sep. 2009 18:17

Hei!
Var hun fra Russland?

Skjult ID med pseudonym solskinn on. 16 sep. 2009 18:18

Helt i orden E19,ble bare litt provosert av det kit001 skrev i stad.

Skjult ID med pseudonym wintermute on. 16 sep. 2009 18:40

@mannemann: nei, hun er helt norsk

@kit: damer som tar kontakt, er ikke nødvendigvis mer seriøse på generell basis, men sjansen er stor for at hun er litt over gjennomsnittet interessert i akkurat *deg*, nettopp fordi hun tok det steget å ta kontakt. Når noen sender avgårde en melding, så har man som regel satt av tid dersom man skulle få svar. Om ei jente skriver med 5 andre samtidig, ville hun ventet med å kontakte noen nye, men kanskje svart på inkommende mail dersom avsender var interessant nok.

Der er problemet. Mottakeren er kanskje interessert, men når man har korrespondanse med flere andre samtidig, så må man prioritere. Jeg har selv avvist flere interessante, på tidspunkt hvor jeg har mailet med flere andre. Jeg klarer ikke å konsentrere meg om mer enn 2-3 samtidig.

Skjult ID med pseudonym Smily:o) on. 16 sep. 2009 18:41

At det går fort er midt i blinken for meg .. syns det er for teit å snakke sammen så lenge før en date.
min raskeste er vel ca 5-6 meldinger og date tre dager etterpå ... da var det jeg som spurte om date i andre melding. :o)
Det var ikke full klaff da ;oP

Skjult ID med pseudonym kresen on. 16 sep. 2009 18:57

Er nok ikke selv den som er så flink med å ta initiativ med gutta i form av første melding. Jeg er nok noe redd for at de gutta skal tro jeg er noe desperat. Vet om jenter som har fått høre det av menn på nettet. Det er jenter jeg kjenner som er veldig flinke til å ta kontakt med menn på nettet. Om de er noe mindre kresne enn meg tja...det synes kanskje jeg men ikke de. De har lettere for å bli forelsket enn det jeg har. Jeg er nok mer skeptisk enn de ettersom jeg liker å ta tid å bli kjent med noen før jeg vet om personen er en kjæreste kandidat eller ikke. Det er selvfølgelig noe man må finne ut IRL.

En ting som er felles for de er at de missliker sterkt å være singel og går ofte inn og ut av forhold. Det er det jo mange menn som også gjør. De har veldig sjelden vært singel over tid. Så fort det blir slutt med en går de fort videre. Det blir feil å si at de ikke er seriøse, men de er bare veldig forskjellig fra meg. Vil jeg selv ha en fyr som går ofte inn og ut av forhold. Svaret på det er NEI. For meg er ikke det viktigste å være i et forhold til enhver pris. Disse jentene er flinkere enn meg til å ta sjangser, men stort sett ender det alltid dårlig. Det tror jeg er fordi man går inn i et forhold på feil premisser, men det blir jo uansett opp til hver enkelt å ta det valget. For meg er det ikke riktig men kanskje riktig for en annen.

En annen ting. Har ikke god erfaring med de menn som maser om å få en date rimelig kjapt. Mange av de er såkalte superdatere. For meg blir det noe panisk og useriøst. Mister interessen fort for disse gutta.

Skjult ID med pseudonym mannemann on. 16 sep. 2009 19:01

Ok, jeg bare lurte. Lykke til videre. Wintermute:)

Skjult ID med pseudonym Kokosøster on. 16 sep. 2009 19:11

Den første jeg møtte fra Sukker overøste meg med komplimenter og begynte omtrent å planlegge fremtiden sammen første uka. Ble skeptisk men ga etter til slutt. Da jeg møtte nestemann tenkte jeg mye på dette og prøvde å være mindre reservert. Men da fikk jeg høre at det var turn-off med damer som viste interesse. Men noe "spill" gidder jeg ihvertfall ikke, så jeg konkluderte med at jeg får bare være meg selv og være ivrig når jeg føler for det, blir det oppfattet negativt så får det så være... her kan man ihvertfall aldri vite fra gang til gang ;p

Når det gjelder temaet har jeg hatt en tendens til å være litt treig, men erfart at det er skikkelig nedtur når man endelig møtes og krampedater for å prøve å finne en gnist som ikke er der, fordi man "har jo tross alt blitt så godt kjent". Nå skal jeg snart på første date etter bare noen få dagers mailing, det blir jo spennende å se om det funker bedre. Har kanskje fått litt inntrykk av at han muligens er en sånn superdater som @kresen nevner, men, det blir ihvertfall mindre "bortkastet tid"...

Skjult ID med pseudonym kit on. 16 sep. 2009 19:18

@kresen, ett forhold som baserer seg på at begge misliker sterkt å være single, høres ikke så veldig lovende ut nei.

@ wintermute. Selvsagt er en dame som tar kontakt mer interessert i akkurat deg. Hvis ikke hadde hun vel ikke tatt kontakt? Poenget med den artikkelen, var at når kvinnen måtte initiere kontakten, så oppfattet mann og kvinne situasjonen mer lik, og ikke som vanlig der mannen var mer interesert enn kvinnen. Dette kan forklare hvorfor Medium oppfatter kvinner som tar kontakt som mer seriøse, de er faktisk mer villige til å møtes enn de han kontakter. Antar han bruker "seriøs" i betydningen treffes.

@solskinn, gjør oss begge en tjeneste. Marker meg som "ikke interessant"

Skjult ID med pseudonym frøkna on. 16 sep. 2009 19:39

Jeg har ofte vært den som først har tatt kontakt, men har aldri hatt inntrykk av at mennene har syntes jeg har virket desperat av den grunn.
Ellers er jeg som kvinne også enig i at det funker best i de situasjonene der den andre først tar kontakt.

Jeg hadde en del raske dater i starten av nettdatingkarrieren min, men ingen av dem førte til videre kontakt.

Håper det viser seg å bli en innertier for dere begge to, wintermute :-)

Skjult ID med pseudonym kameleonen on. 16 sep. 2009 20:33

@TS
Lykke til videre!
Jeg liker også best "raske" dater, men det er fordi de aller fleste får så altfor høye forventninger. Altfor fort.
Men har også opplevd menn som har tolket "raske treff" som "interessert i sex ved første møte".

Skjult ID med pseudonym solskinn on. 16 sep. 2009 20:35

Kit. hvorfor skal jeg det?Greit vi har vel en lav skore og du er nok ikke en som jeg faller for,men ønsker deg lykke til allikevel. Ingen sure miner fra min side,