Alle innlegg Sukkerforum

Komplimenter, jatakk - eller?

Vis siste innlegg
(kvinne 49 år fra Sogn og Fjordane) ti. 13 nov. 2007 20:59 Privat melding

Var så heldig å få en hyggelig kommentar her inne idag, og den kom fra en annen kvinne. Blei selvfølgelig glad, men det fikk meg til å fundere litt over hvordan jeg "rangerer" komplimentene jeg får. Først har man de fra sveiseblinde karer på byen. De rager ikke spesielt høyt, enda det jo er fra barn og fulle folk sannheten visstnok skal komme. Komplimenter fra menn ellers, feks kolleger, kompiser ol, jo da blir man selvsagt bare glad og flyter kanskje litt på den en stund. Men det som henger aller høyest, av en eller annen toskete grunn, det er komplimenter fra andre damer! Og spesielt hvis det går på noe jeg har på meg, eller utseendet mitt. Hvis en dame sier at jeg kledde de støvlene dritgodt eller at jeg var veldig fin ikveld fordi sånn og sånn, ja da føler jeg meg virkelig fin! Det er liksom sånn at jeg tenker at de har iallfall ikke vikarierende motiver for å si noe pent (noe de selvsagt utmerket godt kan ha) og når en dame sier til en annen (ukjent) dame at hun er fin, da mener hun det... Veit jeg ikke er den eneste som tenker slik. Men hvorfor ER det sånn? Er det noen av dere som tenker på denne måten? Og hva med gutta? Hvilke komplimenter blir dere mest glade for? Gir dere hverandre komplimenter, forresten?
For øvrig synes jeg alltid man skal si det når man tenker noe pent om noen, det prøver jeg å praktisere selv og har fått mange gode smil på den.

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) ti. 13 nov. 2007 21:03 Privat melding

"Men det som henger aller høyest, av en eller annen toskete grunn, det er komplimenter fra andre damer! Og spesielt hvis det går på noe jeg har på meg, eller utseendet mitt."

Fordi du ikke har den latterlige skepsisen som sier at "denne personen komplimenterer meg bare for å komme ned i buksa mi". Et kompliment fra en kvinne er for deg bare det. Et uoppfordret kompliment fra en kvinne betyr bare det at det var noe nevneverdig positivt med deg som ikke bare var flott, men så flott at det måtte påpekes.

Derfor er det høyest på hierarkiet.

Og ja, gutter komplimenterer hverandre. Blir mest glad for komplimenter fra jenter jeg er interessert i og venner/venninner, dersom det er et genuint kompliment. Selv om fremmede menneskers komplimenter veier mye mindre, er det nesten alltid morsomt likevel.

(kvinne 54 år fra Hordaland) ti. 13 nov. 2007 21:12 Privat melding

Det sies jo at kvinner kler seg for andre kvinner, menn legger ikke merke til annet enn pupper og rumpe uansett....jepp....fryktelig generaliserende nå.....så kompliment fra en annen kvinne henger høyere enn kompliment fra en mann. Ellers så blir nå jeg fryktelig glad for kom komplimenter fra mine døtre på 23 og 24 jeg, de er dønn ærlig med sin mor.

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) ti. 13 nov. 2007 21:14 Privat melding

"menn legger ikke merke til annet enn pupper og rumpe uansett"

*ler*

ikke bare generaliserende, men totalt feil =P .

Skjult ID med pseudonym ElFrodo ti. 13 nov. 2007 21:17

Brødmannen da....jeg ser bare pupper og lår....hehe

Skjult ID med pseudonym janne ti. 13 nov. 2007 21:41

Der ser du, har ikke peiling på hva menn legger merke til egentlig, hører i allefall ikke ofte.."stilig topp", men det er muligens fordi jeg ikke har stilige topper:-)

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) ti. 13 nov. 2007 21:45 Privat melding

Eller fordi menn ikke ser poenget i å gi fremmede damer komplimenter om klær eller utseende, da de alltid blir mottatt med skepsis eller med et vift av overlegenhet siden jenta legger mye mer i komplimentet enn det fyren gjør.

Ser jeg ei jente med en dritkul frisyre og komplimenterer henne på den, betyr det ikke nødvendigvis "hei, fint hår, jeg vil ha deg". Av og til betyr det bare "oi, stilig hår".

Men som du sier selv, komplimenter fra fremmede menn ligger ganske lavt på lista.

(kvinne 54 år fra Hordaland) ti. 13 nov. 2007 21:49 Privat melding

Jeg har ikke sagt noe om at kompliment fra fremmede menn ligger lavt på lista:-)

Skjult ID med pseudonym vita134 ti. 13 nov. 2007 21:51

Det var jeg som sa det Brødmannen, men la vel også til "sveiseblind". Komplimenter fra litt mer edruelige fremmede menn er absolutt velkomne, men også mer sjeldne. Sikkert en sammenheng der...

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) ti. 13 nov. 2007 21:53 Privat melding

Ja jeg vet godt hvem som skrev det :) .

Skjult ID med pseudonym janne ti. 13 nov. 2007 21:54

Ja, hva er det de sier, alle blir penere jo mer man drikker,

Skjult ID med pseudonym vita134 ti. 13 nov. 2007 21:59

He he, er vel ikke uten grunn at man kan få tilbud om drinker på byn...

Skjult ID med pseudonym hingsten.. ti. 13 nov. 2007 22:03

Sant nok.. og ganske smidige som brød-deig også.... så selv hingster med slitte seler blir langt merke til.. neei.. er vei ikke akkurat sånn det fungerer for de små-kresne hingstene og hoppene forhåpentligvis... forøvrig bør vel temaet for de være hysj hysj.. og ikke legge ut listen over hva som er avgjørende i plenum..

sånt bør nok merkes og nytes i rett øyeblikk spør man hingsten...