Alle innlegg Sukkerforum

Betaling på første date

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym undrende ma. 21 sep. 2009 11:10

En ting jeg er veldig usikker på er hvem som skal betale regningen på første date. I min mening burde mannen betale på første date hvis man f.eks kun har tatt en kaffe. På neste date er det mer naturlig at man deler på regningen. Jeg er dame, og har ingen problemer med å betale selv. Synes bare det er sjarmenede hvis en mann insisterer på å betale første gang . Dette blir helt sikkert galt i et likestillingsperspektiv, men jeg er kanskje litt gammeldags. Hva tenker folk om dette?

(kvinne 34 år fra Akershus) ma. 21 sep. 2009 11:11 Privat melding

Jeg betaler selv jeg, syns det er ok å dele.

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 21 sep. 2009 11:34

Det er klart det er hyggelig å bli spandert på av menn, jeg opplever det som en hyggelig oppmersomhet fra dem.
Men samtidig, med tanke på hvor mange førstegangsdater jeg har hatt som har vist seg å ikke bli til noe mer, så ønsker jeg virkelig ikke å bli spandert på aller første gang vi treffes.
I perioden da jeg veldig ofte traff nye menn via nettet, ville jeg følt meg passe dum dersom jeg surfet meg igjennom den ene spanderingen etter den andre ;-p

Det er dessuten vel så hyggelig å være den som spanderer og synes slike ting burde gå begge veier nå i dag.
:-)

Skjult ID med pseudonym oslomann ma. 21 sep. 2009 11:43

Jeg kan se minst fire mulige utfall her:

1. Mannen insisterer på å betale – dama synes det er sjarmerende. Det betyr ikke at hun nødvendigvis vil se han igjen, men i det minste ødelegger han ikke sjansene sine ved ikke å betale.

2. Mannen insisterer på å betale – dama synes han er gammeldags og macho, eller hun liker ikke å skylde han noe siden hun kanskje ikke vil se han igjen, eller hun føler han forsøker å ”kjøpe” henne. Hun vil imidlertid sjeldent si dette til han, men det kan like fullt resultere i at det blir siste gang han ser henne. Mannen lurer på hva han gjorde feil.

3. Mannen insisterer ikke på å betale – dama synes det er helt greit. Hun tjener egne penger og ønsker ikke å føle at hun skylder han noe. Det betyr ikke at hun nødvendigvis vil se han igjen, men i det minste ødelegger han ikke sjansene sine ved å være ”gammeldags” eller ”macho” og insistere på å betale.

4. Mannen insisterer ikke på å betale – dama synes han er en gjerrigknark. Hun vil imidlertid sjeldent si dette til han, men det kan like fullt resultere i at det blir siste gang han ser henne. Mannen lurer på hva han gjorde feil. For å komplisere dette ytterligere vil mange, men ikke alle, jenter gjøre en anntydning til å ville bidra med betaling selv om de egentlig ikke ønsker å betale, bare for show, mens de håper at mannen vil insistere på å plukke opp regningen. (Men hvis han feiltolker dette og insisterer når hun faktisk VIL betale og ikke bare later som, se punkt 2 over).

Har aldri sett noen spørreundersøkelse om dette, men inntil noen gjør litt forskning og kommer opp med hvor mange kvinner som mener det ene eller andre, så får vel vi gutta bare anta at vi har ca 50 prosent sjanse for å drite oss ut og i verste fall kanskje ødelegge de sjansene vi har, uansett hva vi velger å gjøre. De eneste gangene jeg for min del er noenlunde sikker på hva som er riktig er hvis jenta sier noe slikt som at "jeg går og kjøper oss en runde". Da vet jeg at hun også betaler sin del, og at jeg høyst sannsynlig vil tabbe emg ut hvis jeg insisterer på å betale. De øvrige gangene har jeg ofte ikke en anelse og må bare ta en sjanse, noe som vanligvis medfører at jeg tar regningen hvis hun ikke klart sier fra at hun ønsker å bidra.

Det var nok enklere før ja, da de hadde faste regler om at mannen alltid betalte, siden kvinnene for det første skulle gjøres kur på og for det andre sjeldent hadde noen egen inntekt å snakke om.

Skjult ID med pseudonym amethyst ma. 21 sep. 2009 14:28

Jeg betaler selv og vil helst betale selv. Både 1. og 2. og 3. gang. Når en blir bedre kjent så kan det være at han betaler for begger eller jeg betaler for begge -alt etter som :)

Skjult ID med pseudonym eliseb ma. 21 sep. 2009 14:40

Jeg er enig med TS, mannen betaler på første date:-)

Skjult ID med pseudonym Blu ma. 21 sep. 2009 14:47

Snakker vi kaffe eller en drink så plukker jeg lett opp regningen.

Men, om det blir middag av en eller annen grunn på første møte så velger jeg som oftest å dele regningen. Om man er mitt i en date periode så blir det fort dyrt å betale flere middager i måneden.

Skjult ID med pseudonym mannigata ma. 21 sep. 2009 14:50

Vi deler. Jeg skal ikke brødfø deg fra første daten ;-p

For å være litt alvorlig: ser det som mest naturlig å dele regninga (hvis vi har bestilt omtrent det samme selvsagt - hvis jeg har gasset meg med 4 retters middag og du en salat, vel...), både fordi jeg faktisk er ute etter noen som er likeverdig og fordi jeg regner med at "du" faktisk tjener penger sjøl også...

Skjult ID med pseudonym eliseb ma. 21 sep. 2009 15:15

@mannigata
Er ikke snakk om den ene parten tjener penger eller ikke, for min del. Jeg har råd til mat, jeg bare synes det er sjarmerende og nesten litt selvsagt at mannen gjør denne efforten for meg. En annen ting er at man dater masse folk og blir blakk av å spandere middager på damer, men sånne menn er avsmak for meg, så det er ingen reell problemstilling.

Skjult ID med pseudonym jeppe ma. 21 sep. 2009 15:19

Hvis det er veldig viktig for dama at jeg betaler alt, eller hvis det er veldig viktig for dama at vi petimeterdeler regninga etter hva vi har konsumert, så er det ikke dama for meg.

Hvis slike bagateller (for meg) er viktig for henne, så er vi nok på forskjellige verdiplan.

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 21 sep. 2009 15:37

eliseb er en ung dinosaur ;-)

Tror ellers de aller fleste får litt avsmak dersom den andre avslører at man er på en skikkelig nett-dating-ride og dater kreti og pleti i løpet av kort tid? Slikt avslører man vel ikke, det gjorde i hvertfall ikke jeg :-)

Skjult ID med pseudonym eliseb ma. 21 sep. 2009 15:39

@frøkna
Flere her har oppgitt nettopp dette som grunnen til at de ikke vil betale (i en tidligere diskusjon på samme tema). Disse mente også at damer ikke skal forvente seg å få gratis middager bare de er litt blakke, eller noe i den duren. Og det er ganske lett å avsløre hvem som dater mye og hvem som ikke gjør det. Har man mye kontakt med en person, så vet man hva den andre driver med:-)

Skjult ID med pseudonym Smily:o) ma. 21 sep. 2009 15:39

Syns det er greit å dele regningen på føste date .... om han absolutt vil betale kan han få lov til det på en annen date :o)

Skjult ID med pseudonym undrende ma. 21 sep. 2009 15:49

Er nok ikke bare Eliseb som er en ung dinosaur....
Jeg har også den oppfatning at mannen kan spandere en kaffe på første date. Men selvfølgelig ikke hvis man har spist tre retters osv. Jeg hadde ikke vært komfortabel med å bli spandert på så pass mye hvis det ikke var sikkert vi skulle treffes igjen. Men en kopp kaffe til 20 kroner??? Så pass gentleman kan man være. Jeg tibyr selvfølgelig å betale selv og gjør som regel det også. Jeg har spandert på første date uten at mannen tilbød seg å betale for ølen sin. Fikk ikke veldig godt inntrykk av han..

Skjult ID med pseudonym puera ma. 21 sep. 2009 15:51

Vil nok helst betale selv på første date ja... Føler nesten at det forplikter litt til å holde kontakt dersom han tar hele regninga. Derfor: betaler selv i første omgang, så får vi heller spandere på hverandre når vi er litt mer sikker på at det er noe å satse på

Skjult ID med pseudonym eliseb ma. 21 sep. 2009 15:54

Hm, hvorfor forpliktet hvis han betaler? Hvis han føler han fortjener noe i retur bare pga dette, er det jo kjipt for ham?
Jeg synes heller man kan bli litt skjemt bort, og etterhvert kan jeg heller spandere noen av middagene når vi er ute som kjærester.

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 21 sep. 2009 16:01

Jeg skal ikke diskutere hverken eliseb eller undrende sine ønsker om å få den fine følelsen det er å bli spandert på. Fordi det er nemlig en veldig fin følelse, selv om det bare handler om en kaffe til 20 kroner.

Skjult ID med pseudonym mannigata ma. 21 sep. 2009 16:05

Eliseb - hvilken effort gjør du da? Siden "jeg" skal gjøre en effort ved å betale?

Skjult ID med pseudonym eliseb ma. 21 sep. 2009 16:08

Jeg er dame?

Skjult ID med pseudonym puera ma. 21 sep. 2009 16:13

Jeg har også veldig sansen for å bli skjemt bort, og er det som nevnt her en kopp kaffe tar jeg nok også imot. Er det mye mer enn det får jeg bare litt ekkel magefølelse, spesielt hvis jeg mistenker at det ikke blir flere møter. Kanskje bare dumt... men sånn er jeg :)

Skjult ID med pseudonym TomTom;-) ma. 21 sep. 2009 16:17

Dere kan diskutere dere grønne på dette, men det finnes ingen fasit svar. Noen er rettferdige, og andre ikke.

Skjult ID med pseudonym jantore78 ma. 21 sep. 2009 16:22

det er enten eller, og alle har rett til sine egne meninger på dette.

men jeg pleier å spandere på første date. self kommer det ann på settingen, men har også vert på date hvor vi har spleiset. er greit nok det også.

men jeg pleier som regel altid å spandere. nå er ikke jeg den som er på date så ofte. sånn typ 1 gang i året eller noe sånt :(

så hvem vill bli spandert på en date? ;) hehe

Skjult ID med pseudonym TomTom;-) ma. 21 sep. 2009 16:28

Hehe... jeg betaler alltid første gang, men det er slutt på middager.. nå er det kaffe som gjelder. ;)

Sett bort fra ett tilfelle, så har jeg hatt dating pause i lengre tid nå. Det blir endringer i både jobb og bosted, og derfor passer det dårlig å date.

Skjult ID med pseudonym carmina02 ma. 21 sep. 2009 16:38

Av erfaring mener jeg man skal betale hver for seg på første date. Men ikke dra ut på store middager første gangen. En liten hyggelig kaffebar er å anbefale.

Skjult ID med pseudonym Jokke ma. 21 sep. 2009 17:23

Har jeg invitert noen ut så betaler jeg...uansett, Hvis ikke jeg inviterer så betaler jeg likevel, hvis det ikke er Celina M jeg er på date med. Dessuten er det bare penger anyway.... :-)

Skjult ID med pseudonym mandu76 ma. 21 sep. 2009 18:50

Jeg synes alt annet enn at man deler regningnen er rart 1 date. Ville ikke droppa fyren av den grunn, men det er da likestilling. Han er da ikke noe heldigere enn meg som er på date, og har da ingen grunn til å spandere.

Skjult ID med pseudonym aas ma. 21 sep. 2009 18:54

Jeg er av den gamle skole, så JEG betaler uansett om det er første date ;P

Men trenger jo liksom ikke å ta med på 3 retters første gangen man møtes, et cafe besøk og en runde bowling etterpå duger det også :)

Skjult ID med pseudonym Po ma. 21 sep. 2009 19:04

Jeg synes det er mest naturlig å betale hver for seg første gangen.
Men tilbyr han seg å spandere, sier jeg takk - jeg skal da ikke ødelegge hvis han vil være gentleman.

Når jeg leser denne tråden så skjønner jeg at jeg er ganske enkel å ha med å gjøre hehe.

Skjult ID med pseudonym xyz ma. 21 sep. 2009 19:07

Jeg synes det er helt naturlig å dele regning på første date, også på evt senere dater. Så kan man heller bytte på å spandere, hvis det blir mer enn det.

For at jeg skal fortsatt være interessert i mannen, så er det kontakten vi oppnår på daten som er avgjørende ikke hans spandable sider. Har vi ikke noe å snakke om, hjelper det ikke om han betaler "gildet"

Og jeg går aldri på mer avansert date enn kaffe el lign første gang.

Skjult ID med pseudonym Z ma. 21 sep. 2009 19:14

Gentlemannen gjør diskret opp regningen mens jeg er ute og pudrer nesen uten å nevne det....
Gjerrigknarken forteller at liten posjon kun tirret magen - og spør "Hvordan gjør vi dette da?" når regningen ligger på bordet.
Mellom disse to ytterpunktene finnes det et vell av muligheter.

I det regningen blir en "issue" som man må poengtere, vil det uansett føles rart og feil og lite....hva skal jeg si? Fascinerende?

Jeg har ingenting imot å betale, og gjør det gjerne. Dette handler for meg ikke om penger, og spiser ofte ute.
Men jeg elsker å bli litt skjemt bort! Ikke fordi det er en selvfølge, men tvert imot fordi det ikke er vanlig og fordi det gjør meg så glad! :-)

Skjult ID med pseudonym Jens ma. 21 sep. 2009 19:17

Men om en skal være 100% fair.

Jenter avgjør som oftest hvor daten ender, stort sett. De er mer ettertaktet sosialt og har flere sexpartnere enn menn, ifølge olafiaklinikken i Oslo sin undersøkelse i sommeren 2009 så kunne det ikke engang sammenlignes, kvinner hadde i snitt mange flere partnere enten de var single eller i forhold.

Så jenta avviser gutten, han har betalt, hun går hjem til en av sine elskere og har seg og han går hjem alene og blir avvist videre på sukker og generelt har lite å tilby noen som helst siden han er mann. Det eneste han kan i og for seg er å bruke pengene på en prostituert eller ha sex med en svært overvektig kvinne.

Burde ikke da jenta betale egentlig? Tenk om hun måtte være som gutten for 1år, ingen ville se henne, røre henne eller ha henne med på noe eller ta på henne, også skal hun itillegg betale? hehe for en vits.

Jeg går ikke på date med jenter, jeg sitter ikke der for å gjøre inntrykk også går hun hjem og suger pikken til Johan fra byen 3uker før, de kan heller si hei til meg ute når vi begge er ute samtidig og det fungerer utrolig mye bedre enn dates.

Skjult ID med pseudonym mandu76 ma. 21 sep. 2009 19:18

Synes det er naturlig at damen foreslår at man deler regningen. Eller rettere... bare tar initiativet til å se på den og finne frem lommeboken.

Skjult ID med pseudonym mandu76 ma. 21 sep. 2009 19:21

men hvorfor er du her da jens? hvis du ikke vil møte noen her?

og dertil.... det kan vel hende olafiaklinikken har litt sjevt utvalg. Har prata med flere "rundbrennermenn" som sier de ikke tør teste seg.

Skjult ID med pseudonym Jens ma. 21 sep. 2009 19:25

Jeg sa jeg møter de ute, kan du ikke lese?

Forstår ikke helt hvorfor mannen skal leve i et kvinnesamfunn, ikke kunne delta på noen som helst måte i det sosiale annet enn som en som er i veien eller "enda en kåt fyr" også skal han itillegg betale, betale så hun kan knulle andre på mett mage? Har selv opplevd maaaange ganger at jenter jeg har vært med har sagt jeg må være rask fordi de skal på date. Gutter ikke betal for en dritt.

Skjult ID med pseudonym Lillah ma. 21 sep. 2009 19:25

Jeg betaler helst selv på første date. Kjæresten min (hvis jeg finner noen) kan få spandere på meg, men ukjente menn skal slippe å betale for meg, - jeg tjener penger selv.

Skjult ID med pseudonym yeah ma. 21 sep. 2009 19:27

Dama får pent betale selv og det handler ikke om å være gnien. Damer er svært opptatt av likestilling når det gjelder det meste, men når det kommer til å betale for seg, så er de så gammeldagse at de forventer at mannen blar opp.

Dersom ikke dama antyder at hun vil dele regninga, så blir det ikke noen `second date`. Makan til frekkhet kaller jeg det. Og jeg vil tro at denne dama er mest interessert i bli spandert på. Det er slett ikke et god kvalitet spør du meg.

Når man har blitt sammen vil det være noe helt annet.

Skjult ID med pseudonym Po ma. 21 sep. 2009 19:32

@yeah, hva med å late som du er et oppegående vesen og putte et "noen" inni siste setning i første avsnittet der? ;p

Skjult ID med pseudonym eliseb ma. 21 sep. 2009 19:33

@Jens
Haha! Skjønner godt at damene liker å gni det inn at de suger p.... til Johan når du er så rasshøl.

(kvinne 41 år fra Oslo) ma. 21 sep. 2009 19:33 Privat melding

Ordblind og ikke alltid så god på å lese jens. Er det du sier at du avtaler å møte damer fra sukker når dere begge likevel er på byen?

Jeghar forøvrig uttalt at jeg synes det eneste naturlig er at damer betaler for seg selv. I forhold synes det er hyggelig at man veksler på å spandere.

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 21 sep. 2009 19:33

Z:
Gentlemannen gjør diskret opp regningen mens jeg er ute og pudrer nesen uten å nevne det....

Tror muligens jeg er litt overfølsom: men jeg gikk en gang en tur på do etter at jeg og broren min hadde fått regningen på en middag vi hadde i lag. Da jeg kom tilbake fra do sa han med et noe fårete blikk at han hadde betalt og selvfølgelig kunne spandere på meg. Mens jeg følte jeg hadde gjort det dummeste/smarteste trikket i boka noensinne: nemlig å gå og "pudre nesa" i det øyeblikket regningen kom.
Tror broren min er en gentleman til fingerspissene og kommer ikke til å gå på do før vi begge har betalt regningen sammen noen sinne mer :-D

Skjult ID med pseudonym kresen ma. 21 sep. 2009 19:44

@Jens

Da må du få med deg litt fakta. Jenter er flinkere til å teste seg regelmessig enn det menn er, og det betyr ikke at de har flere sexpartnere av den grunn. Menn har i snitt hatt flere sexpartnere enn kvinner, men at det er enklere for kvinner å få sex det er nok tilfelle. Du virker så utrolig bitter og er noe enig med mandu76.

Ellers er jeg enig at mannen bør betale hvis han har invitert dama ut på date. Det holder med en kaffe/brus på første date, og hvis han ber om å dele regningen da så blir det ihvertfall ingen flere dater. For det første han ba dama på en date, og da er det vanlig høflighet å betale også. Dessuten vil heller ha en gentleman enn en gjerrigknark. Er enig med flere at en annen grunn til at menn ikke betaler er at de er såkalte superdatere. Det er turn off bare det. Jeg foretrekker de menn som går for kvalitet og ikke kvantitet. Derimot skulle jeg invitere en mann på date så hadde jeg tatt regningen. Var på en date der han både betalte for middag og drinker hele kvelden. Vi hadde en kjempe koselig date, men det syntes jeg ble litt for mye. Da gjorde jeg det helt klart at neste date så betaler jeg.

Har aldri hatt et problem i forhold til dette. Når jeg en sjelden gang går på date så tar typen regningen, men jeg tilbyr meg alltid å betale. Vet om noen jenter som aldri tilbyr seg å betale fordi de ikke en gang har med seg penger. Derimot har jeg jo truffet menn kun av mer vennskapelig art og da betaler jeg selv. Da blir det feil for meg at den andre betaler, men en date blir for meg noe annet.

Skjult ID med pseudonym Jens ma. 21 sep. 2009 19:54

eliseb jeg er han Johan fyren, jeg har aldri datet og kommer aldri til å gjøre det, hvorfor menn utsetter seg for det forstår jeg heller ikke. Du er en hore meg et rasshøl bytheway, så da er vi likt.

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 21 sep. 2009 19:54

Må få si at det er noe forvirrende at det er så mange kvinner som ønsker (og nærmest forventer) å bli spandert på og som ikke mener at det er noe som burde fungere begge veier.

Grubler på om jeg kanskje burde forandre syn, her. Forvente å bli spandert på jeg også??
:-)

Skjult ID med pseudonym Po ma. 21 sep. 2009 19:59

Er det så mange?

Skjult ID med pseudonym mandu76 ma. 21 sep. 2009 20:00

La oss unngå det frøkna, så har vi to likhetstrekk : )

Skjult ID med pseudonym mandu76 ma. 21 sep. 2009 20:00

Kjenner jeg blir litt flau jeg over at det er flere damer her som forventer å bli spandert på.

Skjult ID med pseudonym Po ma. 21 sep. 2009 20:03

Jeg ser bare to her, TS og eliseb
Mulig dere vet fra andre hold at det er "mange" ellers i samfunnet men..
Da lærte jeg isåfall noe nytt.

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 21 sep. 2009 20:03

Po:
har ikke telt dem, jeg følte liksom bare at det var mange :-)

mandu:
ok, da lar jeg være :-D

Skjult ID med pseudonym Po ma. 21 sep. 2009 20:06

Jeg hadde ikke følelsen av at det var mange, derfor måtte jeg telle ;o)

Skjult ID med pseudonym mandu76 ma. 21 sep. 2009 20:07

Var det ikke hu kresne også : )

Skjult ID med pseudonym Jens ma. 21 sep. 2009 20:09

Men denne siden blir jo på en måte det samme som prostitusjon? Det er svært få kvinner som betaler for medlemskap, menn betaler også skal menn også betale når de møter? Hvorfor ikke bare kjøpe sex direkte?

Skjult ID med pseudonym Po ma. 21 sep. 2009 20:10

Jeg er vant til at menn tilbyr eller tilogmed insisterer, så kanskje det betyr at menn tror at damer generelt _forventer_ det?
Hadde jo egentlig helst trodd det bare er fordi han liker å være hyggelig gentleman.. ;p

Anyway, jeg synes det er naturlig å dele, men blir ikke vrang og tar fra ham den gleden hvis han gjerne vil spandere.

Skjult ID med pseudonym mandu76 ma. 21 sep. 2009 20:11

men igjen... hvis du mener det er den beste løsningen sjkønner jeg ikke at du vil bruke tid her!

Skjult ID med pseudonym Z ma. 21 sep. 2009 20:13

mandu76

Du skriver: "Kjenner jeg blir litt flau jeg over at det er flere damer her som forventer å bli spandert på."

Er det egentlig mange som uttrykker at de FORVENTER det i denne tråden? :-)

Skjult ID med pseudonym Po ma. 21 sep. 2009 20:14

Jeg mistenker at Jens bare troller litt ;o)

Skjult ID med pseudonym kresen ma. 21 sep. 2009 20:14

I alle dager nå får dere skjerpe dere. Vi er vel ikke i barnehagen lenger. At noen av oss faktisk foretrekker menn som betaler for på første date når han faktisk sto bak invitasjon får være opp til oss å bestemme. Har som sagt aldri opplevd at det har vært et problem, men det kan vel ha noe å si hva er det slags menn man tiltrekker seg også da.

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 21 sep. 2009 20:16

Jens:

Og omvendt sett så burde altså mannen betale for daten dersom det er slik at han kunne komme i kontakt med meg kun fordi jeg var den betalende på sukker og han ikke? ;-P

sorry, mandu, men nå tror jeg jaggu jeg har funnet en helt bra grunn til å la mannen spandere på meg ;-D

Skjult ID med pseudonym mandu76 ma. 21 sep. 2009 20:18

Det er kanskje ikke det Z. Jeg ble bare litt overrasket over at det i det hele tatt var noen som fortsatt har det slik. Noen nevte jo at de har venniner som ikke har med seg penger på date. Jeg leste kanskje litt ekstra inn i innleggene.

Skjult ID med pseudonym mandu76 ma. 21 sep. 2009 20:20

var det meg du reagerte på nå kresen?

Skjult ID med pseudonym TomTom;-) ma. 21 sep. 2009 20:21

Jeg liker innstillingen til Mandu bl.a. og hun minner om den typen jeg har truffet på...Rettferdige damer. Jeg vil legge til at jeg alltid betaler første gang da uten unntak. :-) Om det blir flere treff, så finnes det ikke håp for hun om hun ikke tar litt initativ selv til betaling også.

Jeg nekter å "kjøpe" damer! ;)

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 21 sep. 2009 20:25

Jeg føler ikke at jeg er i en barnehage (kanskje bortsett fra innlegget mitt kl 20.16)
Jeg er bare forvirret over at det er så mange kvinner her som mener det er en viktig del av kurtisen at mannen betaler og spanderer, og nå er faktisk disse kvinnene i større antall enn det Po har klart å telle :-)

Skjult ID med pseudonym mandu76 ma. 21 sep. 2009 20:26

Takk takk tom tom

Skjult ID med pseudonym kresen ma. 21 sep. 2009 20:27

@mandu76

Det var både deg og PO. Det var noe umodent pjatt. Dere burde holde dere for gode til slik. At dere foretrekke å betale er opp til dere, men ikke forvent at alle skal være enig med dere. Noen av oss har ikke den erfaringen at gutta ber om å dele regningen. Vet om flere av de jeg har truffet som ble glad for å kunne spandere, men at jeg forventer at de gutta betaler det gjør jeg ikke. Vet at enkelte damer forventer det og derfor nevnte jeg at jeg vet jenter som ikke tilbyr seg å betale eller tar med seg penger. Det blir feil for meg, men igjen opp til de å bestemme.

Skjult ID med pseudonym Po ma. 21 sep. 2009 20:33

@kresen
Jeg har aldri sagt her noe sted at andre må være enig med meg. Og du sitter ikke i en posisjon der du kan tillatte deg å avgjøre at det andre sier er umodent pjatt. Sorry :o)

Jeg sier hva JEG mener - og at JEG ikke har inntrykk av at mange damer forventer å bli spandert på, hverken her i tråden eller ellers.

Skjult ID med pseudonym TomTom;-) ma. 21 sep. 2009 20:34

Det finnes jo de gutta som betaler hva som helst for å få hun på kroken....men de forsvinner like lett den dagen han lukker lommeboka.

Jeg vil si at 2 kaffekopper er lommerusk, og ikke under noen omstendighet bør man dele på det. ;) Da vil en av partene oppfattes som veldig gjerrig.

Har forøvrig hørt at om "hun" tilbyr seg å betale halvparten første gang, så har det gått galt....noen som kjenner seg igjen?

Skjult ID med pseudonym mandu76 ma. 21 sep. 2009 20:36

Det kan godt være en tiltrekker seg ulike menn @kresen. Kjenner flere generøse menn og har fått overveldende gaver i mitt liv. Jeg vil bare ikke at det skal være en del av forvetningene til kjønnsrollene i relasjonene i mitt liv. Derfor blir jeg mest fornøyd når jeg treffer noen som ikke synes de trenger å behandle meg anderledes enn de forventer å bli behadlet selv.

Skjult ID med pseudonym kresen ma. 21 sep. 2009 20:39

@PO

Når dere driver å henger ut andre fordi de mener noe annet er det veldig umodent. Da har jeg min fulle rett som dere å si min mening og jeg kaller slikt umodent pjatt.

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 21 sep. 2009 20:39

Jeg skjønner at et slikt tema som dette kan komme til å øke temperaturen hos mange, meg inkludert, samt at et slikt tema kan være en skikkelig boblende grobunn for voldsomme misforståelser samt hardslående argumenter...

Greit å være klar over at man er på en tråd der temperaturen kan komme til å være høy...

Skjult ID med pseudonym Po ma. 21 sep. 2009 20:42

@kresen
Du må gjerne påpeke nøyaktig hvor det var jeg hang ut andre her?

Det eneste jeg kan se at jeg har "pekt" på noen, var da frøkna sa det var mange her som mente det, og jeg svarte at jeg kunne bare telle to. Og det stemte jo. Det var en observasjon - ikke noen meningsytring om hvorvidt de to hadde RETT til å mene det de mener.

Hvis du skal ut med klørne så gjør du deg selv en tjeneste hvis du retter riktig skyts mot riktig person. Bare et tips.

Flaut..

Skjult ID med pseudonym yeah ma. 21 sep. 2009 20:42

@kresen: Er det rart at flere og flere foretrekker utenlandske damer? Og med det mener jeg ikke man behøver å reise så langt. Norske damer har en del å lære av de svenske.

Skjult ID med pseudonym Z ma. 21 sep. 2009 20:44

Jeg lurer på en ting, jeg:

Hva er så galt i å like å bli spandert på av en mann som liker å spandere?
Hva er så galt at ikke enhver krone skal deles nøyaktig 50/50?

Jeg har hatt mine strabasiøsee stabeisår der jeg nesten har truet på en mann pengene hans i rødstrømpenes rettferdige verden.
Har ikke likestillingen kommet lenger enn at menn må betale? - sier du gjerne. Klart den har!
Dette handler da ikke om penger, men om glede, om lyst, om naturlighet. Uansett om han eller jeg tar regningen!

Alt måles ikke i penger oppe i hodet mitt! Og jeg treffer heller ikke slike menn som teller kroner og ører til enhver tid!
Jeg slår et slag for naturligheten rundt dette. Og avslappetheten. Og gleden over å bli spandert på om dette blir gjort!

Og dette mener jeg helt alvorlig:
INGENTING er så nedtur som å spandere på noenn som blir gretne over å bli spandert på og sitter og ergrer seg over urettferdighet!

Skjult ID med pseudonym mandu76 ma. 21 sep. 2009 20:44

@kreen: Umodent? hvordan da?
For meg handler det litt om likestilling. Kvinner har fått mange rettigheter og da er det ikke rimlig at man beholder de godene som passer en best, synes jeg, samme som at mor ikke nødvendigvis skal ha hovedomsorgen for barna. Hverken før eller etter skillsmisse.

Andre kan velge å gjøre ting anderledes og det gjør de jo. Jeg pleier å ta initsiativ selv til å betale min del, synes gutta kan få lov til å slippe å lure på hvilke regelsett som brukes. Om noen insiterer på å betale er det bare hyggelig, jeg ville da insitere på å betale andre runde drikke.

Skjult ID med pseudonym TomTom;-) ma. 21 sep. 2009 20:44

Har hørt at om "hun" tilbyr seg å betale halvparten første gang, så har daten gått galt....noen som kjenner seg igjen, eller er det noe sannhet i det blant noen her?

Skjult ID med pseudonym mandu76 ma. 21 sep. 2009 20:45

Jeg var spent på den Tom Tom. Har selv ikke slike erfaringer.

Skjult ID med pseudonym mandu76 ma. 21 sep. 2009 20:49

@Z der er jeg faktisk helt enig med deg.

Skjult ID med pseudonym kresen ma. 21 sep. 2009 20:50

@Po

Hvis du er så glemsk så gjerne det.

(Skjult ID med pseudonym Po) 20:03-21/9
Jeg ser bare to her, TS og eliseb
Mulig dere vet fra andre hold at det er "mange" ellers i samfunnet men..
Da lærte jeg isåfall noe nytt.

Du henger ut to personer her inne og det er for meg lavmål. mandu76 nevner en. Slik prat som dere holdt på med er helt unødvendig. Dere ødelegger en saklig diskusjon. Hvem som da burde være flau sier seg selv...rest my case..:)

Skjult ID med pseudonym mandu76 ma. 21 sep. 2009 20:50

@Z: tillegg: Bortsett fa at jeg aldri har hatt det rødstømpe standpunktet. Er nok mer nyfeminist.

Skjult ID med pseudonym mandu76 ma. 21 sep. 2009 20:52

Men kresen! Vi sa da ikke noe nedsettende. Vi nevte hvem som i denne tråden har yttret standpunkt om at de liker å bli spandert på på 1. date. Dvs det samme som de personenen har skrevet selv i denne tråden.

Skjult ID med pseudonym Po ma. 21 sep. 2009 20:55

@kresen
Jeg har et par årer liggende, hvis du trenger å låne.

Jeg gjentar:
Frøkna mente det var mange her som forventer å bli spandert på.
Jeg sa jeg ser bare to (TS og eliseb)

Hvordan det er mulig å HENGE UT noen, ved å nevne hvem som sa hva her inne, må du gjerne svare på?

Her er det bare DU som mener at de som har denne meningen, blir hengt ut.. synd - jeg mener tvert imot at de er i sin fulle rett til å ha sin mening :o)

Skjult ID med pseudonym mandu76 ma. 21 sep. 2009 20:55

Jeg henger da ikke ut folk om jeg sier at po og frøkna er to sånne som synes det er rart å skulle bli spandert på, men kanskje det er mange andre sånne.

Skjult ID med pseudonym kresen ma. 21 sep. 2009 20:58

@mandu76

Det har jeg ikke sagt, men syntes det hele ble noe umodent pjatt. Der det gikk ut på å telle opp hvor mange som mente noe annet enn dere. Hva er vitsen med det? Dessuten TS ville at den tråden skulle være saklig, og takk være dere så ble den ikke det mener jeg.

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 21 sep. 2009 21:01

TomTom:
Nei, det er absolutt ikke noe som har gått galt dersom jeg ønsker å betale halvparten første gang. Det er litt sånn normalt for meg og jeg er ikke spesielt gal, jeg bare ønsker å være med på å betale regninga dersom vi har gått ut og spise og hatt noen fine timer sammen.

Noe galt er det kanskje dersom hun ser litt panisk og brydd ut dersom du ønsker å spandere, for det kan kanskje være sånn at hun ikke ser for seg en ny date med samme mannen og dermed synes det er litt vanskelig at mannen ønsker å spandere på henne.
:-).

Skjult ID med pseudonym aas ma. 21 sep. 2009 21:01

Det med betalng er vell sjelden noe dilema når man er ute å dater? Jeg har ihvertfall brukt å spandert på dater.. For et høflig takk tilbake, men du trenger ikke altså. Det er mine penger, men hvis en dame jeg dater vil dele så kan jeg jo ikke nekte henne det, og ser heller ikke på det som noe problem :) Vi er forskjellige, så vi klarer jo å tilpasse oss litt da, ikke sant damer? :)

Skjult ID med pseudonym kresen ma. 21 sep. 2009 21:03

@Po

At du ikke ser selv at du henger ut noen er synd, og en av nickene er ikke skjult pseudo. Har ikke noe mer å si i denne saken annet enn at det er lavmål å holde på slik.

Skjult ID med pseudonym TomTom;-) ma. 21 sep. 2009 21:04

@Frøkna: Takk for ett fornuftig og bra svar. :-)

Det er klart at alle er forskjellige, så det kan kanksje bli litt uklart i mange situasjoner uansett. Det er ikke alltid lett å skille på de rettferdige, de som aldri betaler noenting, eller de som synes det er ok at han betaler første gang.

Skjult ID med pseudonym mandu76 ma. 21 sep. 2009 21:07

Så vidt jeg kan se er vi tre som argumenterer for det motsatt synspunktet her nå. Om noe forstyrrer tråden er den den disputten vi har her nå. Men noen ganger bør man likevel i diskujoner stoppe opp og oppklare at man har fortsått hverandre rett. jeg troro du i dette har lest noe annet inn i den opptellingen enn hva som var ment, på samme måte som jeg la litt mye i Z sitt innlegg tidligere.

Skjult ID med pseudonym Po ma. 21 sep. 2009 21:08

@kresen
Nei jeg ser ikke hvor jeg henger ut noen ved å nevne hvem som sa hva - da måtte isåfall innleggene deres her vært hemmelige og usynlige for alle de andre...

At du ikke kommer med noen utdypning når du kaller andre umodne, men bare slenger ut beskyldninger - sier bare noe om tykkelsen på isen du befinner deg på. Men deg om det.

Å diskutere absolutt ingenting, har lite for seg - jeg kan stå for det jeg har sagt i denne tråden og jeg har ikke ytret noen som helst mening om andres meninger, kun sagt hva jeg mener om trådens tema.

Skjult ID med pseudonym mandu76 ma. 21 sep. 2009 21:10

Svært sant aas!

Skjult ID med pseudonym kresen ma. 21 sep. 2009 21:10

Nå er uansett denne saken rapportert inn til sukker, da får de bestemme om det er greit at man henger ut folk..:)

Skjult ID med pseudonym TomTom;-) ma. 21 sep. 2009 21:11

@Alle
Det er ingen grunn til å henge ut noen her, fordi alle har sin egen personlighet og måte å gjøre ting på. Hvilken typer dere møter har også mye å si, og de kan ikke svare for seg her. De som er usikre på hvem som betaler, kan jo lese tråden og finne ut hva som passer de.

Skjult ID med pseudonym mandu76 ma. 21 sep. 2009 21:13

Ok kresen. Kjenner jeg tar det med knusende ro. Har ikke hatt til hensikt å henge ut noen og opplever ikke på noen måte at po har gjort det heller. Men da kan vi jo legge bort den delen av saken. Skulle likt å overbevise deg hva som var min intensjon men tror ikke jeg klarer å gjøre det der disusjonen er nå.

Skjult ID med pseudonym mandu76 ma. 21 sep. 2009 21:15

@tomtom. Så godt at det alltid er en som kommer inn for å reparere : ) Det værste er at jeg tror alle er enig i det du skrev der.

Skjult ID med pseudonym aas ma. 21 sep. 2009 21:16

Synd at tråder skal ende opp slik, noen ganger er det bedre å være enig om å være uenig.. Man skal ikke gå til personlig angrep, men vi mennesker kan også overreagere noen ganger.. Dette er egentlig snakk om bagateller som desverre utvikler seg til noe mere noen ganger. De fleste har det ganske bra i dette landet, så skjerp dere ;)

Skjult ID med pseudonym Po ma. 21 sep. 2009 21:17

Hehe @kresen, når frøkna lurer på om hun bør skifte mening fordi det er så mange her i tråden som mener det motsatte som henne, og jeg sier jeg ser bare to (som altså refererer til de to sine INNLEGG her), så tror jeg faktisk bare det er du i denne verden som presterer å få det til å bli at de to ble "hengt ut" :o)

Morsom er du ihvertfall, som er den eneste som klarer å lage sånt styr ut av ingenting.. det skal du ha ;o)

Skjult ID med pseudonym Z ma. 21 sep. 2009 21:19

Dette burde hete et prateforum og ikke diskusjonsforum fordi den aller største feilen ved diskusjoner er at man tror at man bør bli enige.

Skjult ID med pseudonym mandu76 ma. 21 sep. 2009 21:21

Nok nå Po -

: )

Skjult ID med pseudonym TomTom;-) ma. 21 sep. 2009 21:22

@mandu: Takk for det! :-)

@Z: Dette er en tråd hvor ikke alle kan bli enige, men det er jo fint å dele synspunkter med andre. :-)

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 21 sep. 2009 21:32

... snodig for meg å oppleve at Po og mandu var de som måtte ta støyten for kresen sine aggresjoner her, jeg ville trodd jeg egentlig var i samme skuddlinja.

Men... dette er en tråd med høy temperatur, så en får vel bare ta det som kommer. Enten med en klype salt, eller med det en har å by på av engasjemang :-)

hilsen ei som sitter og gumler på saltposen :-)

Skjult ID med pseudonym Po ma. 21 sep. 2009 21:37

@frøkna
Var vel å ta i litt å kalle det der for en "støyt" ;o)
Lett underholdning kommer fra de mest overraskende kanter, lever fint med det hehe

Misunner deg den posen.. *lete i skapet*

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 21 sep. 2009 21:53

Po:

:-)

Skjult ID med pseudonym eliseb ma. 21 sep. 2009 22:09

Crap at jeg sovnet akkurat når dere holdt på med den diskusjonen...jævla penicillin... :(

Skjult ID med pseudonym mandu76 ma. 21 sep. 2009 22:13

Kjenner du deg hengt ut etter å ha lest tråden eliseb?

Skjult ID med pseudonym eliseb ma. 21 sep. 2009 22:14

@mandu
Nei, ikke sånn mer enn jeg pleier ;-)

Skjult ID med pseudonym mandu76 ma. 21 sep. 2009 22:16

he he - Godt å vite : D

Skjult ID med pseudonym (-: mann ma. 21 sep. 2009 22:18

Kanskje lett å skjønne hvorfor noen er single her (-:

Skjult ID med pseudonym eliseb ma. 21 sep. 2009 22:19

@mann
Utdyp, gjerne?

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 21 sep. 2009 22:30

ja... enig med eliseb
(-:mann: utdyp gjerne.
Ble litt nysgjerrig!

Skjult ID med pseudonym (-: mann ma. 21 sep. 2009 22:52

Gjaldt ikke dere. Siktet nok heller til noen høyere oppe på listen her. Beklager misf.

Skjult ID med pseudonym Gørl ma. 21 sep. 2009 22:57

HÆ? Skal man betale for den første daten??

Skjult ID med pseudonym mannen:) ma. 21 sep. 2009 22:58

jeg betaler alltid når jeg er ute med ei jente. Synes det er koselig å gjøre det. Er ikke det grunn nok? Men synes det og er hyggelig når ei jente spanderer på meg :)

Skjult ID med pseudonym eliseb ma. 21 sep. 2009 22:58

Hørt noe verre? He he.

Skjult ID med pseudonym seriøs ma. 21 sep. 2009 23:03

@(-:mann

Hva har dette med TS sin tråd å gjøre?

Kanskje komme tilbake til tema og slutte med slike usakligheter/personangrep som det har vært her.

Ser ikke noe problem hvis en fyr vil spandere. Hver gang det blir diskusjoner i forhold til menn og kvinner må noen dra inn likestilling. Enkelte ganger mener jeg det har ingenting med saken å gjøre. Hva er så feil at en fyr vil opptre som en gentleman?
Eller at dama vil spandere.

Skjult ID med pseudonym Hallo ma. 21 sep. 2009 23:04

Jeg vil tro at man underveis i daten vil finne ut hva som blir riktig utgang når det gjelder betalingen.
Noen ganger tar men bare regningen, mens andre ganger blir det ikke riktig.
Kan ha noe med erfaring, og i hvilken del av livet man er i.

For min egen del spanderer jeg gjerne på alle rundt et bord, mens andre gjør noe helt annet. Poenget er vel at alle er forskjellige, og skal ikke dømmes etter det.
Når vi er skrudd sammen sånn vi er, må man jo regne med at vi som individer tar en del valg som ikke er like.

Ha en koselig date neste gang:)

Skjult ID med pseudonym seriøs ma. 21 sep. 2009 23:22

Er litt enig med Hallo, men jeg tror også noe avhenger av oppdragelse hjemmifra. Har selv en far som er den perfekte Gentleman mot alle damer og han er alltid spandabel uansett. Han er alltid galant mot min mor og tar hånd om henne som en lady. Jeg synes det er utrolig flott og sjarmerende. Det er ikke ofte man ser slikt nå til dags. Det blir ofte sagt at vi kvinner søker ofte menn som er like våre fedre. Til en viss grad er jeg enig og spesielt når det kommer til slike positive egenskaper. De negative vil man ikke ha..:)

Skjult ID med pseudonym undrende ma. 21 sep. 2009 23:56

WOW! Hadde ikke trodd det skulle bli slike diskusjoner ut av dette temaet! Konklusjon må bli at det er svært mange forkjellige meninger om dette. Uansett artig å høre folks synspunkter :) Er et par her i forumet som skulle gått på date sammen...kunne vært interessant å vært flue på veggen der, he he;)

Skjult ID med pseudonym gummiball ti. 22 sep. 2009 00:27

Jeg er mann med god råd og her er mine tanker om dette: Jeg kan godt forstå at jenta blir usikker på om hun bør spandere på første daten med meg. Kanskje tenker hun at dersom hun spanderer så øker hun sine muligheter til at jeg vil treffe henne igjen? Kanskje er hun redd for at jeg skal oppfatte henne som en "sure thing" og dertil lite spennende dersom hun betaler. Ingen liker vel ei som sender signaler om at hun må kjøpe seg den oppmerksomheten en date er? Sånt er jo turn-off.

Så, i stedet for å sende den håpefulle frøkna ut i slike grublerier velger jeg å ta første date over en kaffe eller gjøre en eller annen aktivitet som ikke koster noe. Da kan man treffes, måle kjemi og se om det er noe å bygge videre på. Regningen på noen få kroner vil da aldri bli et tema. Til og med jeg kan da betale den.

Men når jeg er i et forhold så betaler jeg stort sett alltid.

Skjult ID ti. 22 sep. 2009 00:48

Nå begynner emnet å bli utdebbatert, men...
Gjelder dette en kaffe så er det normalt ingen big thing, men i og med at kvinner forlanger likestilling på alle mulige fronter så er det et klart signal dersom dama ikke er frempå for å betale at hun heller ikke kan forlange likestilling på hjemmebane.
Det er litt turn off da jeg liker moderne kvinner og ikke dinsourer.

Når det er sagt spanderer jeg gjerne i alle andre settinger enn på date med fremmede.

Skjult ID med pseudonym Aramis ti. 22 sep. 2009 23:04

Som mann er det en selvfølge å betale. Det gjør meg ingenting.

Er selskapet hyggelig, betaler jeg som den mest naturlige gest.

Har jeg lyst til å forlate selskapet, betaler jeg for å slippe i fra.

Jeg betaler diskret, helst når hun er ute et øyeblikk. Jeg ser ikke på kvitteringen men legger kortet diskret i kvitteringsheftet, og snakker om noe annet.

Å diskutert dette med kvinner fra en rekke andre kulturer ville vært uhørt.

(mann 47 år fra Oslo) on. 23 sep. 2009 10:21 Privat melding

Hei
Vi i Sukker vil oppfordre alle til å ikke komme med bebreidende, dømmende eller provoserende innlegg på forumet. Det eskalerer dessverre så lett og selv om dette kan øke temperaturen og engasjementet i en tråd, så resulterer det bare i at den enkelte sitter igjen med en følelse av at verden er i mot en og med masse negative følelser. Det er ikke sundt! :)

Vi må huske at det bygger oss selv opp som mennesker når vi får felles forståeøse av ting. Det gir en varig og god følelse når man har deltatt i en tråd der man får diskutert, belyst og kommet til en enighet om hvordan ting henger sammen og hvor man er uenige. Ofte er det greit å gi seg når man har konstatert at man er uenige, men det som gjør at man ofte ikke klarer å gi seg der er at man vil at sin mening skal være den rådene og rettningsgivende for resten av dem som lester forumet. Dette med å spandere er et betent tema. Selvfølgelig. Har man 10 millioner til overs er det ingen problem med å betale. Det hele blir dermed også mye en debatt om hvor mye penger man har.
Kjør debatt :)

Skjult ID med pseudonym zoid77 on. 23 sep. 2009 18:04

Det som irriterer meg, er at kelnere i ni av ti tilfeller gir regningen til mannen - selv om det er kvinnen som spør om den. Da blir det umulig å la henne avgjøre, og du får en pause der du venter på om hun trekker frem lommeboka si - og jo lenger denne pausen blir, jo mer sannsynlig er det at hun venter du skal betale. Men det blir underkommunisert - særlig i kortbrukens tidsalder, der man jo først må be kelneren komme med terminalen.

Selv er jeg for øvrig tilhenger av at første date deles - i hvert fall dersom begge tjener til salt i maten. Denne "mannen betaler"-greia er igjen fra den tiden da kvinnen var økonomisk avhengig av mannen, noe jeg i hvert fall ikke ønsker at en fremtidig partner skal være.

(mann 37 år fra Oslo) lø. 3 okt. 2009 17:21 Privat melding

Hvorfor skal mannen betale? Det er hårreisende. Om ikke damen er interessert i å betale en kaffekopp selv, så kan hun gå hjem å kose med traktern! Selvfølgelig. Om dama har 4,5 millioner i gjeld og ikke har drukket væske på 1 uke, så skal jeg vurdere saken.

Skjult ID med pseudonym rubbadubb lø. 3 okt. 2009 23:20

Jeg er for likestilling, men hva er galt med å være en "god gammeldags" gentleman? Om man drikker kaffe, tar en øl eller drink eller spiser middag på første date, vil jeg betale med mindre hun insisterer på å betale selv. Det er selvsagt ingen baktanker fra min side ved dette, og det burde det heller ikke være hos motparten.

At jeg betaler har ingenting med økonomisk situasjon å gjøre, hverken for min eller datens del. I min lille verden handler det rett og slett om "skikk og bruk"! En man skal tilby seg å betale, og er du så gjerrig eller fattig at du ikke kan det, vel da kan du la være å gå på date :)

Skjult ID med pseudonym TomTom;-) lø. 3 okt. 2009 23:27

Jeg betaler alltid første gang, og kanskje neste gang og synes ikke det er noe galt i det. Men jeg vil aldri "kjøpe" ei dame av den grunn. Om hun ikke tilbyr seg å betale noengang, så er hun ikke noe for meg for fremtiden.

Skjult ID med pseudonym zoid77 lø. 3 okt. 2009 23:30

@rubbadubb
Du sier at du ikke har baktanker, men vet daten dette?

Skjult ID med pseudonym rubbadubb lø. 3 okt. 2009 23:45

@Zoid77

Jeg løper ikke ut på date etter en halv flørtemelding på sukker eller msn, så jeg har altså pratet litt med vedkommende først.
Så ja, jeg går virkelig ut fra at daten min forstår dette. Og jeg håper jeg slipper å date en person som tror dette om meg, for da passer vi nok ikke så godt samme. "Like barn leker best", vil du ha en one-night-stand kan du ta deg en tur på byen ;)

Skjult ID med pseudonym snoopy lø. 3 okt. 2009 23:51

går på date toppen to ganger i mnd..hehe da er jeg såpass nervøs at jeg kommer alltid litt før daten min..går rett til kassa og kjøper kaffen, mye for å ha noe å holde i..men da er problemet løst..jeg betaler selv..ønsker jeg (vi) å sitte lenger spør den som får tanken på at dette var ok..spørre...vil du ha en kaffe til? da betaler han ..hun..ikke snakk om å være gjerrig eller raus dette vel ? om mann fortsetter å date ber mann vel hjem til middag o.l.?..ikke noe problem folkens..styr unna de dyre restaurantregningene da...nå er det hvertfall lørdan og jeg tar en drink..smiler..har betalt den selv..

Skjult ID med pseudonym zoid77 sø. 4 okt. 2009 00:00

Jeg tenker litt omvendt, jeg. Det er jo egentlig lite som er så forpliktende som en første date, og da ønsker jeg ikke å havne i en situasjon der det er fare for at hun føler at hun skylder meg noe. Nå har det for så vidt aldri heller vært noe problem for meg heller, de jeg har møtt har vel alle tatt det som en selvfølge at regningen skal deles, men jeg tror nok neppe at jeg ville passet så godt sammen med en som forventet eller nærmest forlangte at jeg skulle ta regningen.

Skjult ID med pseudonym TomTom;-) sø. 4 okt. 2009 00:27

Kall meg rar, men jeg synes det er nedverdigende for meg å få hun til å betale halvparten første gang. Det betyr ingenting for meg om daten feilet eller ikke.

Skjult ID med pseudonym Tingeling sø. 4 okt. 2009 00:40

Jeg tenker litt sånn...at om jeg ber han treffe meg, kan jeg godt betale kaffe for oss begge. Tar vi en kaffe til, betaler kanskje han?
Dersom vi sitter lenge nok til kaffe nr 3...tror jeg det er på tide med noe mat, før vi får koffeinsjokk. ;-)

Inntrykket jeg fikk i en annen tråd her, er at mange dater max èn gang i mnd (eller ungefär deromkring), og da har jeg jo et tips:
Lage en liten sparegris til datingkaffe, og putte på en tier i uka. Da kan dere jo fint spandere? :-)

*hm, kanskje ta patent på den. Dategrisen?*

Men seriøst altså. Jeg forventer ikke å bli påspandert. Jeg synes jo likevel det er hyggelig om han vil betale, og jeg synes også han fremstår gnien dersom han teller kronestykker når regninga kommer på bordet.
:-)

Skjult ID med pseudonym TomTom;-) sø. 4 okt. 2009 00:42

Jeg spanderer kanskje første gang uansett for å ikke virke gnien også, for det er jeg ikke...men finner ut etter 3 treff om hun er golddigger eller ikke. ;)

Skjult ID med pseudonym mannigata sø. 4 okt. 2009 00:44

Hvorfor snakker alle om kaffedate? har aldri vært på en slik date jeg (ok, sikkert fordi jeg ikke drikker kaffe), men er det ikke bedre å ta noe som kan strekkes over litt tid? Kaffen blir jo kald endel raskere enn f.eks. ølen blir varm ;-)

Skjult ID med pseudonym zoid77 sø. 4 okt. 2009 00:46

@mannigata
Man kan jo ta både tre og fire kopper kaffe (eller hva man velger å drikke)...

Skjult ID med pseudonym TomTom;-) sø. 4 okt. 2009 00:49

Jeg har spist middag på de fleste førstedates, men det sluttet jeg med for noen måneder siden. :) Fant ut til slutt at det ikke var noen vits med høyttidelige dates, og gikk over til kaffe. ;)

Skjult ID med pseudonym snoopy sø. 4 okt. 2009 00:51

hehehe ja så sant det mannigata.er det helgen så er jo pilsen både tiltrekkende og kald..spesielt om mann drikker den ute..da blir ivertfall kaffen fort kald :-))

Skjult ID med pseudonym Tingeling sø. 4 okt. 2009 01:08

Har hatt pils/hvitvin"dates" på en fredag eller til og med en søndag, jeg.
Hyggelig nok, det...selv om jeg ikke vil kalle det date, når ting er avklart allerede FØR vi treffes. Og vi treffes kun for å ta et glass sammen. Kalles avsjekk to be sure? :-)

(mann 37 år fra Oslo) sø. 4 okt. 2009 13:33 Privat melding

At man i 2009 forventer at jeg skal betale en evt middag eller kaffe provoserer meg. Står det " Nordea " i pannen min?
Likestilling er konstant. " Jeg liker gentlemen " leser jeg. Vell, jeg liker en jente som betaler kaffekoppen sin selv på første date.
Selvfølgelig kan det være hyggelig å spandere, men det er ingen automatikk i det.

God historie :
En bekjent og dame er på middag. Damen er kun interessert i å spise, og har mere fokus på middagen enn fyren.
Mannen reiser seg, slenger 1500 kr på bordet og uttaler : " Du skal vell ha dessert også du, tjukka!" før han går.
Da snakker vi spandabel :)

Skjult ID med pseudonym lashes sø. 4 okt. 2009 13:37

Kentale: kanskje hun syns fyren var en taper, og derfor fokuserte på maten.. Han kunne jo ikke vite om hun ville betale selv eller ikke, når han ikke gadd å vente til de var ferdig.. Ikke syns jeg kommentaren med tjukka var noe morsom heller.. spandabel var han hvertfall ikke, det var jo får å være rasshøl han gjorde det!

Skjult ID med pseudonym R sø. 4 okt. 2009 13:40

@Kentale - Jeg ser hva du sier og forstår det også langt på vei, men for meg virker det nesten som om du har mer fokus på pengene og at hun skal betale selv, enn på om hun er en dame du har lyst til å bli kjent med. Jeg tror at om man liker den man er på date med, ønsker man å spandere. Dette være seg om man er mann eller kvinne...

Skjult ID med pseudonym eliseb sø. 4 okt. 2009 13:45

@Kentale
Tror du sier dette for å provosere. At du har sånne bekjente sier også en god del om deg, synes jeg.

Skjult ID med pseudonym DrKosmos sø. 4 okt. 2009 14:00

Derfor, aldri middag på første daten. Tror dette er noe man gjorde oftere når man var yngre.

Akkurat som det finnes playere der ute, så finnes det damer som fint spekulerer i en gratis middag.

"For in the same way you judge others, you will be judged,
and the measure you use, it will be measured to you."

Skjult ID med pseudonym zoid77 sø. 4 okt. 2009 14:03

De gangene jeg spiser på første date er det ikke planlagt, men noen ganger når man blir sittende lenge (og det er jo et godt tegn) blir man jo også sulten. Derfor pleier jeg som regel å foreslå et sted der det er mulig å ta seg en matbit, selv om det ikke er "spiseplikt" der. Men jeg har bare planlagt middagsdate én gang, og det gikk egentlig ganske dårlig.

(kvinne 39 år fra Sør-Trøndelag) sø. 4 okt. 2009 14:22 Privat melding

Alt hadde vært så mye enklere om jeg hadde kjent personen godt, før første date. Da hadde jeg visst hvilke tidligere erfaringer han hadde, og hvilke forventninger han har til meg :-)

Golddiggere blir nevnt her. Jeg vil tro at en ekte golddigger ikke avslører seg selv på de første datene. Er ikke de ute etter noe mer enn kaffe og tre retters middag? Mulig jeg definerer litt feil her... Finnes helt sikkert mange som liker å bli påspandert, men for å unngå problemet, kan man jo ta en kaffe eller rusle en tur.

Jeg er veldig enig med @Z
Det å være på date skal være noe man ønsker og har lyst til. Straks penger blir ett "problem" eller "tema" blir det feil for meg.
Penger er kun penger :-) Jeg vil ikke ha en som måler opplevelser i penger. Handler lite om likestilling. Går begge veier.

Se for dere denne daten: En som er redd for å bli utnyttet møter ei som ikke ser problemet med at han spanderer. Kan fort bli feil.

Skjult ID med pseudonym TomTom;-) sø. 4 okt. 2009 14:28

Jeg har kun vært borti 2 golddiggere, så jeg har vært heldig.. Men det er over et par år siden sist gang.

Det er vel de færreste som er redde for å bli utnyttet tror jeg, og satser man ingenting så vinner man heller ingenting.

Skjult ID med pseudonym eliseb sø. 4 okt. 2009 14:44

@Kameleon
Du har helt rett. Hvorfor skulle en golddigger bare være ute etter en gratis middag? Det er jo så hinsides dumt. Bare fordi noen har råd til å spandere en middag, gjør dem ikke til sugar daddys. Get over urselves!

Skjult ID med pseudonym TomTom;-) sø. 4 okt. 2009 14:44

Enig med deg Eliseb!

(mann 37 år fra Oslo) sø. 4 okt. 2009 16:27 Privat melding

"Tror du sier dette for å provosere. At du har sånne bekjente sier også en god del om deg, synes jeg"
At du kommer med en slik kommentar sier vell mere om deg. Jeg har mange bekjente, og alle gjør feil. Det gjør ikke meg til en idiot.
"kanskje hun syns fyren var en taper, og derfor fokuserte på maten"
Hadde jeg vært på en date, og damen var mere fokusert på maten enn meg, så tror jeg ikke det er jeg som er rasshølet. Har noe med respekt å gjøre.....

Selvfølgelig skriver jeg dette for å provosere litt. Men tror jeg har fått frem poenget mitt, som er : Det skal ikke være en selvfølge at gutten betaler for en middag.

Skjult ID med pseudonym eliseb sø. 4 okt. 2009 16:32

@Kentale
Alle gjør en feil? Det hørtes mer ut som du mener dette var morsomt. Å slenge pengene på bordet foran henne og kalle henne tjukk. Håper hun hadde en kjempedeilig dessert, på hans regning.

(mann 37 år fra Oslo) sø. 4 okt. 2009 16:44 Privat melding

Poenget er jo at mannen ble sint/lei seg. Synes hun oppførte seg elendig. Er du på date for å få deg et måltid, så er du på sykkeltur spør du meg. At han ble rasende. Selv om det ikke unnskylder språkbruken.

Jeg håper hun interesserer seg mindre for mat ved neste date, og fokuserer på personen.

Skjult ID med pseudonym eliseb sø. 4 okt. 2009 16:51

@Kentale
Har aldri hørt om folk som går ut med andre fordi de er sultne. Kan hende det har gått meg hus forbi, men dette høres helt, helt , helt fjernt ut når jeg tenker på mine venner, bekjente etc. Og hvordan fokuserer man mer på maten enn daten? Overså hun alt han sa og slukte maten rått, eller hva?

Skjult ID med pseudonym Borte sø. 4 okt. 2009 16:55

Hvis maten kostet så mye, må det jo ha vært et bra matsted. Hvem valgte det? Det kan jo ha vært en forsøk på høflighet ved å prate om maten eller kanskje var det bare for å forsøke å holde praten igang. Man GÅR ikke under et måtld med en nedsettende kommentar en annen persons utseende. UANSETT. Om du ikke vet om du liker den du skal date, velg noe enklere, som en pils...

(mann 37 år fra Oslo) sø. 4 okt. 2009 16:56 Privat melding

Ja. Hun fokuserte kun på mat. Var null interessert i hvem han var. Da er det ingen tvil om hvem idioten er.

Hadde jeg vært på date, og jenta fokuserte kun på mat, og gav jamt faen i meg, så skulle jeg jammen fortalt henne noen velvalgte ord. Tåler hun ikke å høre det, så er det hennes problem og ikke mitt. Det får være grenser...
I det tilfellet jeg skrev om, så synes jeg ikke veldig synd på hun jenta.

Skjult ID med pseudonym eliseb sø. 4 okt. 2009 16:58

@Kentale
Du synes kjempesynd på henne, men du ville "jammen fortalt henne noen velvalgte ord" og hvis hun ikke tåler det så er det hennes problem og ikke ditt? Wow, geez....prinsen på en hvit hest her.

(kvinne 42 år fra Akershus) sø. 4 okt. 2009 17:00 Privat melding

Hehehehe .. Tror jammen jeg skal be med meg en date ut til helgen om jeg skulle bli veldig sulten ...
Dette er jo bare morsomt ... heheheh

(mann 37 år fra Oslo) sø. 4 okt. 2009 17:09 Privat melding

Poeng: Om folk oppfører seg som en idiot, så fortjener man å høre det. Vi lever ikke i Eventyrland.
Jeg synes ikke synd på henne i den forstand. Det er feil å rakke ned på utseende. Det ville jeg aldri gjort. Men jeg ville sagt klart ifra hva jeg mente om oppførselen. Altså, noen velvalgte ord. Og om hun ikke hadde taklet det, så er ikke det mitt problem.
Jeg synes en slik jente oppfører seg helt jævlig, og da fortjener hun å høre det.

"matdating" er i skuddet om dagen:)