Alle innlegg Sukkerforum

Takt og tone (og litt vanlig folkeskikk)

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Undrende to. 15 nov. 2007 21:08

Med litt opparbeidet erfaring i bruk av denne "sukkertjenesten" er det visse ting som slår meg. Man former en mail som man jobber litt med fordi man har en relativt tallmessig god "match", og profilen til vedkommende virker relativt fornuftig og er i hovedtrekkene tilsynelatende det man søker. Man bruker faktisk litt "energi" på dette. Problemet er at man en del ganger aldri får noen som helst tilbakemelding (erfaringsmessig i en større grad her enn på andre tilsvarende "seriøse" sider). Dette synes jeg er litt mangel på takt og tone (og litt folkeskikk) siden det finnes utallige måter å gi en tilbakemelding på og som er en mye bedre løsning enn å faktisk la være å svare. Ved å gi tilbakemelding viser man også at man har litt "integritet og ryggrad". Det er et utall av former for tilbakemeldingsmetoder man kan benytte seg av både for å vise at man faktisk ikke er interessert eller ikke i stand til å følge opp. Kan nevne eksempler på tilbakemeldingsmetoder som ikke tar lang tid å utføre (hvis det i tillegg er et problem):

-markere som "Ikke interessert"
-bruke "Lim inn høflig avslag"-knappen (i mailkorrespodansen)
-bruke "Lim inn avslag med mulig åpning"-knappen (i mailkorrespodansen)
-skrive noe sånt som: nå "detter det inn" mail her så jeg må ev. komme tilbake til deg (av erfaring garanterer du nesten alltid at du slipper kontakt med vedkommende mer)
-skrive noe sånt som: pga. en travel hverdag er du tvunget til å konsentrere deg om noen få personer (som f.eks har en enda høyere "match")
-gi signal om at aldersforskjellen dessverre er for stor

Det er jo litt selvmotsigende og kanskje i tillegg litt mangel på selvinnsikt når man i en typisk profil kan lese at man både er hensynsfull, jovial, empatisk, hyggelig (og vet ikke hva), mens man i virkeligheten tilsynelatende viser noe annet (å vite forskjell på "liv og lære" er noe vi flere kunne bli bedre på). Tør man å se hverandre i øynene på ev. fremtidige "sukkerfester" kan man jo undre seg over også.

Dette har sikkert vært debattert før, men jeg sier nå likevel: Kjør debatt :-)

Hilsen
Undrende
PS! Dette er ikke ment som et provoserende innlegg, men heller et forsøk på å gjøre tjenesten enda bedre :-)

(mann 51 år fra Oslo) to. 15 nov. 2007 21:15 Privat melding

Mitt valg er å ikke legge så mye energi i den første meldingen. Det får heller komme hvis en får en ikke-avvisende respons.

Skjult ID med pseudonym Dame50 to. 15 nov. 2007 21:24

Fordelen med et forum som sukker er for meg å kunne bli kjent med menn jeg ellers ikke ville truffet. Er nysgjerrig på mennesker bak profilene og det koster meg jo veldig lite å maile litt for å avklare om man ønsker å snakke på telefon eller treffes.
Tror nok andre kanskje ser dette som en mulighet til å plukke fra øverste hylle og tar kun kontakt med de som ser attraktive ut eller har en profil som tenner. Og, det må være greit. Jeg har etter noen uker kommet fram til at det er helt greit å ha noen få man forsøker å bli godt kjent med og så forhåpentligvis kun en om det klaffer. Og til dere som er på min alder og er skuffet over menn på samme alder; De jeg har hatt kontakt med enten på mail, telefon eller truffet har vært førsteklasses karer, men Amor har foreløbig bommet :-)

Skjult ID med pseudonym gutt 35+ to. 15 nov. 2007 21:46

Kommentar til Dame 50:
Intensjonen med åpningsinnlegget var kanskje å belyse at det er bedre å gi en form for tilbakemelding enn å ikke gi noen form for tilbakemelding i det hele tatt (også sett i forhold til hvordan vedkommende som ikke svarer fremstår i en profil). Problemet var vel kanskje ikke at det koster veldig lite å maile litt for å avklare?

Skjult ID med pseudonym Dame50 to. 15 nov. 2007 22:01

Til gutt 35+
Bra sagt :-)
Kan jo bare svare for meg selv, og ja jeg syntes alminnelig høflighet og dannelse tilsier et svar til en mail. Når noen ikke svarer og dette ikke samsvarer med egenbeskrivelse i profil så sier det vel en del om vedkommende og for min del vil dette gjøre vedkommende uinteressant.

(mann 44 år fra Østfold) to. 15 nov. 2007 23:19 Privat melding

Synes trådstarter kom med noen virkelig gode poeng på slutten av innlegget. Men det er vel en kjensgjerning at det nok er mange avvikere her inne som ikke har fått med seg så mye ballast fra oppveksten, og som sistedame her skrev, de tilkjennegir seg jo greit ved å ikke gi den minste respons.

(mann 54 år fra Buskerud) fr. 16 nov. 2007 00:12 Privat melding

Tusen takk, Undrende!!!
Dine betraktninger i denne saken sier det meste,og jeg kommenterer den bare for at den fortsatt skal ligge som øverste tråd.
Og for at en velfundert tråd fortjener mange besøk.
Bør legges inn på nytt minst en gang pr uke, eller holdes i live så lenge forumet eksisterer!!
Det er desverre nødvendig med en viss form for oppdragelse her inne, barnehage og skoleverket har tydeligvis ikke gjort jobben sin ( eh.... for det er vel ikke foreldrene som har sviktet :) )

Igjen takk, Undrende!!

Med venlig hilsen

Skjult ID med pseudonym kvinne33 fr. 16 nov. 2007 08:55

Tro det eller ei, det er vel ikke så nøye egentlig, men det er faktisk fullt ut mulig å være både imøtekommende, åpen, hjertelig og alle mulige godord, selv om HER velger å ikke svare alle.

Noen av oss opplever fellesutsendelser slik Flirt er inne på, de kan fremstå som svært så personlige og tidkrevende, men når jeg hører flere som har fått dem, som overhode ikke er lik meg verken inni eller uttapå, så blir det hele litt teit etterhvert.

Noen av oss opplever også å havne i direkte krangler med de vi høflig avslår, over hvor overfladisk man må være som kan si utifra bare ett bilde og litt tekst at man ikke er riktig type, er det ikke andre verdier som er viktigere blablabla

eller havne i endeløst mas om høflige svar på videre meldinger ETTER høflig avslag er gitt..

Tro meg, noen av oss opplever opptil flere seriøst snodige og uhøflige meldinger, særlig om vi er høflige tilbake men ikke interessert, da synes jeg faktisk det er ganske normalt at man etterhvert endrer måten å gjøre ting på.
Jeg svarte alle høflig før, det gjør jeg ikke lenger. Ikke fordi jeg ikke lenger er en høflig person med vanlig folkeskikk,men fordi jeg har lært at det er så mange tullinger, og man aner aldri hvor man får neste bråk fra, at jeg gidder faktisk ikke bruke energien min dersom det ikke er noen som treffer noe spesiellt (uansett om de er interessante eller ikke)hos meg.

men, det ER fullt mulig å bare markere som ikke interessant, det er jeg enig i, og det gjør jeg også.

Selv prøver jeg å leve etter regelen: "vær mot andre som du ønsker andre skal være mot deg selv", og jeg har faktisk ikke noe problem med at folk ikke svarer meg når jeg sender meldinger. Det er rett og slett totalt likegyldig for meg om vedkommende svarer eller ikke her inne, jeg tror ikke de er verken sånn eller slik om de ikke svarer, og uansett så er jo det uinteressant, for en som ikke svarer er ikke interessert, og da heller ikke interessant. Det er det eneste det med sikkerhet sier om vedkommende, at h*n ikke er interessert!

Ikke tro dere kan tolke noen utifra at de ikke svarer, verden er ikke svart/hvitt.

Skjult ID med pseudonym ny & mann fr. 16 nov. 2007 10:57

Finns fler trådar på denna. Jag förstår vad du menar kvinne33. Dokk syns jag man må gi noe feeback da. Tenk i den riktig verden når noen kommer fram te deg o säger: hej, har du lust att dansa, prata eller noe liknande. Står man da helt tyst och vänder bort blicken og bara går? Trur nok ikke det...ikke meg var fall.
Det er givetvis enkelt att göra det här men tyder uansett på mangel "Takt og tone (og litt vanlig folkeskikk" som rubriken säger..

Ikke enkelt detta men thats life...=)


Mitt inlägg tidigare i annan diskussion..

Det er nok så att mange ser detta som vilken "arena" som helst (likt i den verkliga verden out there) der alle har ulike fokus/intresse eller inställning/kunskap...

1. en del vil visa upp seg og få bekreftelse i form av hjerte, besök i profil, mail whatever utan noe direkt intresse. Og er fornoyd med det.
2. andre er helt enkelt useriöse o bare leker runt. Og fornoyd med det.
3. andre savner helt enkelt sunt förnuft og hövlighet, dvs typ lite social kompetens. Og vet inte om det men likevel fornoyd med det.
4. andre er helt enkelt ikke intressert och driter i att svara etc...Og er fornoyd med det.

Personligen syns jag alltid man må svare på en uppvaktning på ett eller annat sätt.
Det är enkelt att vara hövlig, tydlig og svara: " tack för invitation men är inte intresserad av dig eller just nu. Men vi kanske kan hålla kontakt osv eller ej"

Man kan ju funder på detta ur ett mer makro/samfundsperspektiv vad som hänt/sker kring olika arenor som sukker, arbetsliv osv..men men not today...

Morsning

Skjult ID med pseudonym kvinne33 fr. 16 nov. 2007 11:14

jeg ser faktisk på sukker som litt annerledes en virkeligheten, med de pluss og minus det innebærer.

Om noen ba meg opp til dans på ett utested, ville jeg ikke stått og ikke svart, om noen snakket til meg på gaten, så hadde jeg nok mest sannsynelig gjort noe alla svart eller ristet på hodet med ett smil.

Her var jeg også slik, inntil jeg altså flere ganger endte i direkte krangel pga mitt avvisende svar.

Noe jeg nå begynner å kjenne på meg selv ihvertfall, er at det å opprette tråd etter tråd etter tråd, om hvor uhøflige og uten folkeskikk vi er vi som ikke svarer, så kommer det jo ikke noe utav det.
Jeg kommer ikke til å begynne å svare igjen pga disse trådene, tviler sterkt på at andre som VELGER å ikke svare, endrer det valge pga at noen man ikke kjenner og ikke har noe med i livet, kan finne på å mene de/vi er uhøflige og uten folkeskikk.

At dere tar feil og dømmer utifra en oppførsel på en internettside der man aldri kommer til å møte en brøkdel av de som er engang, er på en måte mer til deres irritasjon en de som ikke svarer tror jeg.

Internett ER ikke RL, og noen av oss bruker internett annerledes pga det.

Skjult ID med pseudonym solsikke fr. 16 nov. 2007 11:39

Jeg gir alle et høflig svar, uansett om vedkommende er interessann for meg eller ikke. Mange takker faktisk for at jeg svarer, selv om det er et svar som hentyder at jeg ikke er interessert. Og da føler jeg at det betydde noe for den andre personen å få det svaret, som det tok meg ett minutt å skrive.

To ganger har jeg opplevd kverrulering av den andre, fordi jeg ikke øsnker kontakt, da har jeg rett og slett markert vedkommende som "ikke interessert" og så slipper jeg å høre mer fra ham.

Og nå har det jo blitt enda lettere å svare, når to typer avslag ligger klare til å lime inn i postkassa vår.

Jeg tror (men forstår at ikke alle er enige) at den som er høflig og empatisk her inne også er det i det virkelige livet, og kanskje omvendt også...?!

Skjult ID med pseudonym ny & mann fr. 16 nov. 2007 12:05

Solsikke jag håller med dig till fullo och jag har samma utgångspunkt oavsett real life eller cyberlife. Men det er jag. Og det er lov att vara forkjellig som vanligt och förstår givetvis også kvinne33 som fått direkte krangel vilket viser att det även her finns en del rare personer som inte kan ta ett nej for ett nej. Det er rart og tragiskt i sig.

Själv har jag inte den erfaringen och har väl egentligen lite erfaring av nett/cyber arenen för att vara helt ärlig.
För min del förstår jag samtidigt att det finns olikheter som alltid og på ett sätt "accepterar" olika bemötande av den grund. Jag är inte här för att peka finger eller ändra noens beteende utan bara förstå spelreglerna bedre og hur detta fungerar.

Dokk har jag svårt att respektera persone uten"Takt og tone (og litt vanlig folkeskikk" och accepterar det ej. Og visst utelukket svar osv är givetvis en signal tillbaka "not intressted"!

Bara för att se från andra sidan: kanske bedre inget svar svar tillbaka än "tack nej tack", som noen kan tolka som om intresse, fast det inte finns det...Bara vrir lite på detta....8-)
MorsningSkjult ID med pseudonym TinTanTon fr. 16 nov. 2007 12:22

Det finnes, som tidligere nevnt, en del tråder om dette emnet nå. Jeg forstår fortsatt ikke hvorfor det er så viktig for folk å få en skriftlig avvisning i stedet for taushet. Nå har jo Sukker gitt oss to fine knapper som vi kan bruke for å sende høflige avslag også - jeg synes imidlertid det er bedre å ikke få noe svar enn å bli møtt med en av de to standardfrasene.

Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen: Det handler ikke om mangel på respekt, det handler om mangel på interesse - og for noen; manglende overskudd til å svare på alle henvendelser man får i løpet av en Sukker-kveld.

Skjult ID med pseudonym ny & mann fr. 16 nov. 2007 12:28

ja helt rätt o helt greit. Nog med enerig på detta and move forward =)
Tack för bra diskussion & input. Jag är färdig med tråden. =)

Skjult ID med pseudonym solsikke fr. 16 nov. 2007 12:30

TinTanTon, er helt uenig i det du sier om "manglende overskudd til å svare på alle henvendelser man får i løpet av en sukkerkveld"...
Hvis du først legger deg ut på en sånn side og er interessert i å finne den spesielle, så må du også kunne takle at du får endel henvendelser som ikke interesserer deg. Det koster jammen ikke mye overskudd å sende neitakk til noen når du først setter deg ned ved pc-en..... og orker du ikke skrive, så bruk et av de ferdige "avslagene" da vel..... denne diskusjonen tyder iallefall på at de fleste mennesker setter pris på å få en tilbakemelding, selv om den er negativ. Da slipper de iallefall gå og lure på om den andre er interessert eller ikke....

Skjult ID med pseudonym kvinne33 fr. 16 nov. 2007 12:45

solsikke: denne diskusjonen viser at flest av de i DENNE TRÅDEN setter pris på en tilbakemelding, det har vært utallige slike tråder tidligere, der det er opptil flere som ikke synes det er viktig med svar, og som ikke går og venter og lurer når de ikke får svar.
At de etterhvert ikke gidder å svare ENDA en gang at de ikke skjønner viktigheten av dette, kan jeg igrunnen forstå.

Jeg gidder ikke svare veldig mange ganger lenger lenger jeg heller, hvorfor skal jeg liksom?
og fordi det begynner å bli nesten over i ufint synes jeg, når man dømmer alle som ikke svarer, til å være både uempatiske, uten folkeskikk og uhøflige, og ganske klart skriver at siden vi er slik her, så er vi også irl uempatiske, uhøflige vesener som ikke eier takt og tone.

angrep er faktisk sjeldent en god løsning, dersom man faktisk ville oppnå noe.

Det er altså endel her inne som synes det er helt greit at det ikke svares, og tar det som svar i seg selv på lik linje med høflige avslag eller å bli satt som ikke interessant.

Skjult ID med pseudonym gutt 35+ fr. 16 nov. 2007 12:55

Kommentar til kvinne33:
Tror kanskje intensjonen til Undrende var et forsøk på å gjøre tjenesten enda bedre (altså kun et forsøk selv om det ikke blir etterfulgt av alle, og man står på sitt) ved bl.a. å benytte seg av raske, enkle, effektive og gode tilbakemeldingsmetoder som kan være greit å synliggjøre for de som ikke er fullt så oppdatert på dette. Selv om man prøver å være konstruktiv som denne Undrende er i åpningsinnlegget vil man selvfølgelig alltid være i fare for at enkelte blir irritert eller støtt. Det er jo stadig nye medlemmer som kommer inn og for disse så kunne det kanskje være gode råd og tips.

gutt 35+

Skjult ID med pseudonym kvinne33 fr. 16 nov. 2007 13:15

gutt 35+:
ja, det kan godt hende intensjonen var det, men da hadde det kanskje vært lurt å kalle tråden noe annet en "Takt og tone (og litt vanlig folkeskikk)"

Ved å kalle voksne mennesker, som tar ett valg om ikke å svare om det ikke er interessant, av forskjellige grunner, for folk uten folkeskikk, som ikke kan takt og tone, så tror jeg man oppnår fint lite annet en å provosere de man faktisk da prøver å rette innlegget til.

for meg virker det som om det er mest for at alle de som er enige, kan kaste seg inn og fortelle hvor uempatisk og uhøflige de synes vi er, og det er vel ikke akkurat den mest egnede måten å prøve å endre noe på, om det er det man ønsker.

Jeg etterlyser også faktisk en aksept for at folk er forskjellige.
Selv om man selv synes det er mest ok å svare, så må det gå an å prøve å akseptere at andre faktisk ikke fungerer slik. Flere har, i tidligere tråder i tillegg til her, forsøkt å gi grunner til hvorfor noen ikke svarer, likevel blir det ikke akseptert og man er både sånn og slik.

Erfaringsmessig når man dårlig frem til folk om man kaller dem negativt ladede ting og dømmer.

(kvinne 48 år fra Oslo) fr. 16 nov. 2007 13:16 Privat melding

Jeg får så lite post at jeg selv ikke har noe problem med å svare, og det gjør jeg også i 90% av tilfellene. (Jeg tror flertallet liker et svar uansett). Men selv jeg har ikke noe problem med å ikke få svar etter første henvendelse. Jeg vil selv heller ha taushet enn en standardfrase. Der er vi så ulike at det er umulig å vite hva mottaker foretrekker, og dermed blir det feil å snakke om folkeskikk. Det jeg derimot ikke liker og synes er respektløst, er når man har mailet litt fram og tlilbake og så plutselig ikke får svar uten en forklaring. Da kan man i alle fall si at man har brukt energi på en person til ingen nytte. I de tlfellene synes jeg det er mangel på folkeskikk....

Skjult ID med pseudonym kvinne33 fr. 16 nov. 2007 13:26

Der er jeg helt enig med deg Lilleulv, når man derimot har snakket sammen noen ganger, så sier man ifra dersom interessen avtar/forsvinner.

som du sier, flere foretrekker taushet fremfor standard-avslag, noen foretrekker taushet fremfor ett kort "neitakk, ikke interessert" også, så det ER vanskelig å forespeile hva hver enkelt synes er best når man skriver, og må jo da bare ta utgangspunkt i hva en selv føler er rett.

Skjult ID med pseudonym bedreviter fr. 16 nov. 2007 13:32

Til flere her; som nevnt flere ganger over så er det så veldig greit, dvs. marker som "Ikke interessert" og man blokkerer innkomne mail og man slipper å ha noe med personen å gjøre noe mer.

Skjult ID med pseudonym kvinne33 fr. 16 nov. 2007 13:50

men er man da mer høflig en om man bare lar vær å svare?

er det bedre å markere personen som ikke interessant, uten å svare, en å bare ikke svare?

Det er ikke slik at når man markerer en person som ikke interessant, så får vedkommende melding om at den er blitt merkert slik, så vedkommende kan jo likevel gå å vente og ikke få svar.

Skjult ID med pseudonym bedreviter fr. 16 nov. 2007 14:09

Ja, etter min mening er man ikke uhøflig. Dette fordi når man aksepterte betingelsene til Sukker (og faktisk skrev under elektronisk) så samtykket man i at de tekniske opsjoner man har tilgjengelig, og i det ligger det eksplisitt, bør brukes. Man er pr. definisjon (ved å være med på dette systemet) ikke uhøflig. Og jeg tror det var det noe av opprinnelsens mening her og opplyse om (bl.a. å belyse mulighetene).

Skjult ID med pseudonym kvinne33 fr. 16 nov. 2007 14:24

ok, så dersom man velger å ikke svare OG setter vedkommende som ikke interessant, så er man like høflig og har like mye empati, takt og tone etc som når man velger å svare?

Spør ikke for åv ære ekkel, bare lurer rett og slett. :-) Hva folk oppfatter som høflig/empatisk etc, er visst så forskjellig at jeg rett og slett blir litt nysgjerrig. :-)

Skjult ID med pseudonym bedreviter fr. 16 nov. 2007 14:36

Som sagt; derfor tror jeg at trådstarters forsøk var å belyse mulighetene her (som et forsøk på å forbedre tjenesten) slik at folk i en gitt situasjon nettopp er litt mindre i villrede (og kanskje i uvitehet velger en løsning som er mindre god enn en annen) mht. hva man kan gjøre og bør gjøre.

Skjult ID med pseudonym TinTanTon fr. 16 nov. 2007 14:53

Ok, hvis man skal kjempe for at alle skal svare på alle henvendelser så må man også på lik linje kjempe for følgende:

1) at de som mottar en avvisning lærer seg å takle dette, og ikke begynner å kverulere på det (Ja, en del gjør faktisk det)

2) at alle som henvender seg i utgangspunktet skriver ting som henger på greip, og som gjør at mottaker faktisk føler at de eventuelt fortjener et høflig avslag

Men, som sagt, jeg skjønner ikke hva som er problemet her. Får man ikke noe svar, så er det ingen interesse hos mottaker ... hva er det som er så utrolig problematisk med det?

Skjult ID med pseudonym villrede fr. 16 nov. 2007 14:59

Er vel ikke noe problematisk med det, men det skader vel ikke at man har en høflige og hyggelige mot hverandre uansett?

Nå har man jo ferdige svar også, så det tar 2 sekunder å svare. Det burde ikke være så mye forlangt.......

Skjult ID med pseudonym bedreviter fr. 16 nov. 2007 15:04


Til TinTanTon; viser til innlegget sendt 14:36-16/11 (rett over). Har man fulgt saken så bør det bli mer klart :-)

Skjult ID med pseudonym sportylady fr. 16 nov. 2007 15:21

Ta livet her på sukker for det det er, nemlig et mangfold i personligheter som har total forskjellige meninger i do`s and don`ts.
Gjenspeiler vel egentlig bare hvordan det er ute i samfunnet/verden generelt, tenker nå jeg.
Noen ganger kan det være greit å bare bli enig i at man er uenig....men......det hadde det ikke blitt laaaaange diskusjoner av.....

Skjult ID med pseudonym bedreviter fr. 16 nov. 2007 15:28

Den støtter jeg meg på "sportylady" :-). Det er nok slik samfunnet/verden generelt gjenspeiler seg på godt og vondt som du sier.

Skjult ID med pseudonym solsikke fr. 16 nov. 2007 15:32

Enig, la oss være enige om at vi er uenige :-) og det er jammen bra at vi ikke alle er like, verken på nettet eller i vrikeligheten!
Hurra for mangfoldet!

Skjult ID med pseudonym sportylady fr. 16 nov. 2007 15:39

ok, bedreviter...du kan droppe tegnene rundt meg, for jeg er sporty and lady, hi hi, God helg!!

Skjult ID med pseudonym bedreviter fr. 16 nov. 2007 15:40

Solsikke; men det er nå moro med en god/mindre god/dårlig debatt som både engasjerer og ehhh, -provoserer litt..... :-). Ellers å hadde vi jo ikke hatt noe å prate om....

Skjult ID med pseudonym bedreviter fr. 16 nov. 2007 15:44

God helg til deg også sporty AND lady :-), så får vi la de andre diskutere videre her i helgen (for det kommer sikkert til å forsette).

Skjult ID med pseudonym solsikke fr. 16 nov. 2007 15:47

Joda, bedreviter, det er et bra tidsfordriv :-)

Men også interessant til tider, syns trådstarter tok opp et aktuelt tema i denne debatten. God helg og takk for debatteringen :-)