Alle innlegg Sukkerforum

OOOO jul med din glede??..

Vis siste innlegg
(kvinne 49 år fra Hedmark) fr. 16 nov. 2007 11:38 Privat melding

Hadde en kjempe hyggelig ettermiddag og kveld i går.Tok med mine 2 jenter ut for å spise litt god mat, skravle og se om vi fant noe vi kunne like og trenge i x-antall butikker.Kos det men.....igjen var det noe som slo meg mitt i try....ansiktet.
JULA......Julepynt og jule-ting og tang. Ikke misforstå...selv elsker jeg å pynten til jul, bake småkaker, og alt det derre der.
Men...etter en godnattssøvn dukket tanken opp som jeg har hatt mang en gang.
Hva med å feire en litt anderledes jul? Hva med f.eks skippe jaget( ja for det er et jag selv om det er kos) bruke pengene til noe helt annet?
Har vært et tema i heimen flere år...."Hva unger om vi ikke feirer jul på vanlig måte..... hva om vi lagde til jul for noen som ikke er like heldig som oss, som har familie og penger nok til gaver og alt annet??" og hver gang har det runget et JA til svar, men har ikke gjennomført det. For jeg som så mange, når november er her, lar meg rive litt med, og hiver meg med i julestria.
Har også feiret både jul og nyttår i Afrika.Ikke noe snø. Veldig sosialt, da man kan feire med en utvidet fam(ikke bare de aller nærmeste som vi ofte gjør) Ofte men et fest, med god og myyyye mat og drikke.Gjerne med høy musikk og muligheten til å danse. Ungene er ofte med(bundet i tøystykker på ryggen), noe som vel kan diskuteres om er bra da, og ta med ungene på fest.
Men gjøres alikevel..

Lurer på om noen har en ide eller har opplevd å feire jul på en ganske så "uvanlig" måte?

Og så en liten oppfordring på tampen:
Koster ikke så mye å vise litt omsorg, omtanke og medmenneskelighet overfor hverandre.
Og er noen ganger er bare et smil eller en liten oppmuntring det som skal til for å gi et menneske du kjenner eller ikke en litt bedre dag.

Skjult ID med pseudonym solsikke fr. 16 nov. 2007 11:43

flott innlegg!

jeg følte jeg måtte kommentere siste delen, det med at det koster så lite med litt omtanke og medmenneskelighet, og kanskje er det speselt viktig nå når vi snart går inn i en travel førjulstid der kanskje ikke alle har like mye å glede seg til..

vet det jo selv, det at noen sender meg et smil eller et hei, på en dag der jeg ikke er på topp, det hjelper det!!

*sender et smil til alle som er innom her og leser* :-)

Skjult ID med pseudonym sportylady fr. 16 nov. 2007 12:02

Takk for det Sikka.....*smiler* med en god og varm følelse tilbake.(Kjenner at jeg har det bra i dag.......med et lite fnugg av melankoli)

Skjult ID med pseudonym sportylady fr. 16 nov. 2007 16:33

Merksnodig......ingen som har ideer til eller har opplevd noe litt anderledes i forbindelse med jul??....Brødmann,hingsten, Mockis,vita134, skjulte id`r....anyone......må da være noen...så fargerike og fritt talende(vrinskende) enkelte er her til tider er....
har dere allerede tatt juleferie...he he he ......eller?

Skjult ID med pseudonym vita134 fr. 16 nov. 2007 16:45

Vel, har ingen erfaringer på området, jeg sporty. Når jeg har gutta mine (annethvert år), tenker jeg familiefeiring, som i år med alle oss tre søsknene med familier, pluss våre foreldre som ikke lenger bor sammen men heldigvis godt kan feire jul sammen. Og jeg gleder meg nok like mye som ungene! :) En annen ting er at i grisgrendte strøk er det faktisk ikke så mange alternative feiringer ute og går. Jeg vet en kompis av meg har brukt å samle sammen noen nede på local`en, og det har jeg faktisk tenkt at jeg kanskje skulle sjekke ut en vakker singel-jul, men det har altså aldri blitt sånn da... Men ære være deg for dine tanker om temaet, håper du finner noe som passer for dere og som dere har lyst til å være med på. :)

Skjult ID med pseudonym Pippi fr. 16 nov. 2007 16:54

Jeg feier jul med min x det har vi gjort i åtte år fordi vi har felles barn ;=)

Altarnativ jul kan du melde deg på om du ønsker å gjøre noen som ikke er i din famile glad ;=)

Skjult ID med pseudonym vita134 fr. 16 nov. 2007 17:10

Jeg synes du er heldig som kan feire jul med din x. Det skulle jeg gjerne ha gjort, men det lar seg dessverre ikke gjøre. Og for å melde seg på alternativ jul, så må det jo bli arrangert en alternativ jul ikke for langt unna heimen. Det gjør det ikke her rundtom, bortsett fra den på puben. Og den er nok ikke spesielt barnevennlig, sine andre kvaliteter til tross. :)

Skjult ID med pseudonym hingsten.. fr. 16 nov. 2007 17:16

Joda.. hingsten dro med sine barn og nær familie til teneriffe forrige jul.. de elsker forresten å reise til varme strøk generellt da....de var kjempefornøyde.. ungene...med mange gode minner som minst er like bra som masse julegaver og mas..vrrinsk..

Brødmann er antakelig i dyp dialog med sin mor for gjøresom... nådy-lensmann.. notret på blokka... svar på hva som angår det eldre "garde" som normalt.....
måtte bare..;-))-

Skjult ID med pseudonym Pippi fr. 16 nov. 2007 17:17

Ja, barna er i hvert fall heldige: = )

Har du sjekket at alle du kjenner har noen å være sammen med? vi er noen jenter som møtes hvert år hos meg etter kl 22 00 - så har vi litt fellesskap i en ellers singel verden!

(kvinne 42 år fra Akershus) fr. 16 nov. 2007 17:19 Privat melding

nei.... ikke kødd med jula... den er hellig!! Det er ingen ting som er som å krype innnerst i soffa -kroken med gløgg og pepperkaker sammen med sønnen og se på jul med mikke og donald... Det er jul.
Eller det å pynte juletre på lille julaften med julemusikk på sterio`n.. aaaaaaa... hi hi hi .. Gleder meg !!!

Skjult ID med pseudonym vita134 fr. 16 nov. 2007 17:22

Jeg tror snart jeg er den eneste single jeg kjenner... :( Bortsett fra min søster og min kusine (runs in the family :-D) og de er godt tatt vare på ja... :)) Men det treffet hos deg høres skikkelig artig ut... Jeg og min søster bruker gjerne å bli sittende oppe litt utover og... Veldig koselig... :))

Skjult ID med pseudonym Jul fr. 16 nov. 2007 17:25

Ja å feire jul på en uvanlig måte.....

siden jeg er utlendiger og familien min bor langt unna, har jeg feiret jul hver enste år på jobben. Noen ganger var det veldig koselig, og noen ganger helt forferdelig. (Kanskje ikke så morsomt for dem, som får julematen sin via en magesonde?). Jeg har sett mye trist, men også mye glede hos pasientene. Og det har gjort noe med meg. Jeg setter utrolig mye pris på livet, og jeg er glad for at jeg har det bra. I år, og det er første gang på 13 år siden jeg kom til Norge, vil jeg har fri på juleaften. Jeg kommer å feire juleaften med min beste vennine (fortsatt singel her hehe). Vi skal kose oss med god mat og rødvin. Og så er det på igjen....

Ønsker alle en riktig god jul jeg

Skjult ID med pseudonym sportylady fr. 16 nov. 2007 18:21

Skal feire jul med ungene og har som heje76 sier ikke lyst til å kødde med jula,
men tror heller ikke det ville være av skadelig karaktær for barna(i hvertfall ikke mine) å ha en altrenativjul.
Kunne det ikke bare være litt sundt for dem å gi litt og gjøre noe for andre, sånn bare for en juls skyld ???
Går ann å spise god mat og hygge seg for det, eller?

Nei, mulig jeg må moderere min idealisme.....og kanskje er det nok å invitere et par venner/ bekjennte dette året, som ellers ville ha sittet alene.......Skjult ID med pseudonym Jul fr. 16 nov. 2007 19:41

Heldig du, som ikke sitter alene. Ikke på julekvelden og på en sukkerside. Men nå er det fredag her.....

Skjult ID fr. 16 nov. 2007 22:15


Forslag til gave til en som har alt; Gi en ku!

http://www.nn.no/content/view/4/1/

Skjult ID fr. 16 nov. 2007 22:19


Eller en geit eller et esel;

http://www.gaversomforandrerverden.no/home/default.aspx

Skjult ID med pseudonym sportylady fr. 16 nov. 2007 22:22

ingen dårlig ide, faktisk.........

Skjult ID med pseudonym hingsten.. fr. 16 nov. 2007 22:53

hva skal hingsten med en ku..han ønsker seg en oppegående ansvarlig leken hoppe.. om kan kunsten å nyte en uskyldig hingst..
som står på henda for de han skal ta vare på..og gir de som fortjener det et uskyldig spark bak.. og rir som alltid.. et halvt hode foran på "sædav.. ehh.. målgang... Skåål.. nå stikker hingsten og sli.. ehh.. fester..

Skjult ID med pseudonym enjente lø. 17 nov. 2007 00:23

Jeg feirer ikke julen heller. Jeg føler ikke ensom når jeg er alene i julen og vil ikke bli invitert heller. Dere må ikke tro at alle de folk som sitter alene hjem i julener stakkars,kanskje de har det bedre enn deg.

Skjult ID med pseudonym sportylady lø. 17 nov. 2007 00:47

enjente:
Så fint at du trives og er happy med å være alene, og derfor ikke ønsker invitasjon. MEN det er ikke alle som har det sånn.Har jobbet med og for mennsker i en årrekke og vet om MANGE som hadde grått av glede,dersom noen ønsket dem velkommen.
Og du....sikkert mange som har det bedre enn meg. Men er faktisk glad jeg er en person med hjerterom.
Ønsker deg alt vel!

Skjult ID med pseudonym Pippi lø. 17 nov. 2007 14:57

En jente og Jul og har mye felles ser det ut til ;=) kanskje jul kunne gi enjente noen gode tips?

Det er mange som trives i eget selvsskap somn enjente gjør og det er mange som ikke trives uansett hvor mange de har rundt seg....

Skjult ID med pseudonym sportylady lø. 17 nov. 2007 15:11

det har pippi helt rett i....kommer stadig tilbake til mangfold..