Alle innlegg Sukkerforum

Matchtre og egenskaper

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym marini ti. 29 sep. 2009 21:13

Fikk akkurat et brev fra en fyr som jeg hadde rødt blad på varighet med på matchtreet vårt. Jeg svarte, takket for hyggelig mail, men at det var dumt at vi hadde litt ulike forventninger til varighet på forhold. Jeg fikk svar tilbake om hvorfor i alle dager jeg trodde det, og svarte at det sto på rødt blad på treet, og siden jeg ligger på 7 eller noe rundt der i "varighetsskalaen", regnet jeg med at det var han som ikke søkte langvarige forhold. Fikk svar tilbake: Da tror du vel på julenissen da! Og spurte hva han mente med det. Jo, siden jeg trodde på det som sto på en matchtre, da trodde jeg vel på horoskop også da!

Jeg svarte at det faktisk var han som hadde fylt ut den informasjonen selv, og at han måtte ta konsekvensene av det, og ha forståelse for at mennesker kanskje oppfatter han som en person som søker korte forhold. Har ikke fått noe svar enda. Jeg hadde selvfølgelig endret oppfatning dersom han eventuelt hadde forklart meg at dette kan variere, og tatt mitt spørsmål på alvor, men måten han svarte på fikk meg til å føle meg dum.... Hva mener dere?

Skjult ID med pseudonym odin45 ti. 29 sep. 2009 21:19

Du er så slettes ikke dum, og jeg forstår din frustrasjon... Dette er jo egentlig ikke et problem, siden det går an å bli enig om at utgangsituasjon er forskjellig... Men hvis man er forsiktig krysser man av flørt som kan utvikle seg..., og så ser man på kjemien osv...
Men uansett peker du på et fenomen som gjentar seg stadig her inne; menn som er "litt frekke" i tilbakemld... Vet snart ikke om jeg ville foretrekke det framfor de som skriver et svar (gjerne hyggelig), men som ikke svare på neste, eller de som overhodet ikke svarer...

Skjult ID med pseudonym Elfrodo ti. 29 sep. 2009 21:28

For en del damer her inne holder det ikke med at mannen har krysset av for flørt som kan utvikle seg (ref tidligere tråder). Synes dette er rart at dette tolkes som useriøsitet. Ønsker man et kort forhold så finnes da alternativet kun kort flørt. Litt for bastant av og til :-)

Skjult ID med pseudonym Tingeling ti. 29 sep. 2009 21:39

For min egen del avskriver jeg ingen på grunn av "varighet på forhold"-bladet. Jeg tenker som så, at dersom dette er Match made in Heaven, vil fyren hogge ned hele treet med stamme og blader.
Er jeg i tvil om hans intensjoner...spør jeg. Matchtreet leser jeg med et halvt øye...:-)

Og i min naive, gode tro er jeg overbevist om at "alle" sånn innerst inne tror på Den Store Kjærligheten, og ønsker å finne Den Rette.
(Altså, jeg tror enkelte bare safer litt på bladene sine...i begge retninger, mens andre faktisk ikke har lest spørsmålene engang)
;-)

Skjult ID med pseudonym marini ti. 29 sep. 2009 21:39

Men Elfrodo, hvis man krysser av på flirt som kan utvikle seg, da SØKER man ikke et langvarig forhold, men flirter og ser hva som skjer.... Begge måter å betrakte sin tilværelse på er likeverdige, det er ikke noe galt i det ene eller det andre, men holdningene er ikke like. Og er de ikke det, kan forhåpningen, forventningene og forpliktelsene for den første daten være så ulike at et eller annet sted på veien, kan det hende det blir en liten interessekonflikt, for å si det sånn.

Jeg kan godt date en mann som skriver at han SØKER flirt som kan utvikle seg (som det kan stå øverst på profilen) , men på matchtreet blir det spurt om ønsket langvarighet på forholdet. Det står ØNSKET. Og hvis ØNSKET er at forholdet skal være kortvarig, da tror jeg mange som ønsker et langvarig forhold trekker seg lynraskt tilbake, det BURDE de hvertfall! :-)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv ti. 29 sep. 2009 21:40

Frodo:
Om man skriver 10 på varighet og "flørt som kan utvikle seg" må det vel være bra?
Men " flørt som kan utvikle seg" og 3 på varighet blir jo noe ganske annet. Her ver det bladfargen TS reagerte på. Den sier jo mest. "Flørt som kan utvikle seg" kan bety alt og ingenting. Den brukes også en del blant de som er i forhold. Samtidig begynner alle seriøse forhold (ok, vi ser bort fra tvangsekteskap her) med flørt.

Skjult ID med pseudonym Elfrodo ti. 29 sep. 2009 21:46

ok, my bad lilleulv...hehe

Marini

Jeg har krysset av flørt som kan utvikle seg og jeg ønsker et langvarig forhold med den rette. Så dine antakelser blir bare antakelser som i mange tilfeller ikke stemmer med virkeligheten. (nå skal det sies at jeg har krysset av 7-8 i realasjonstesten så det hadde vel ordnet seg uansett...)

Skjult ID med pseudonym marini ti. 29 sep. 2009 21:53

Elfrodo:
Det er jo akkurat det du antar som IKKE er tilfellet. Jeg sier jo at jeg ville ha datet en som krysset av for flirt som kan utvikle seg. Men ikke med en som jeg har rødt lysende blad med i relasjonstesten. Så mine antakelser stemmer nok veldig godt, dersom bladet på varighet lyser signalrødt.
Faktisk roper bladet ut sitt eget budskap høyt og tydelig, uten at jeg behøver å anta eller tolkem noen verdens ting :-))

Derfor hadde det ordnet seg likevel, dersom en mann hadde krysset av 7-8 i relasjonstesten, for da ville bladet på ønsket varighet vært lysende og håpefult grønt :-)

Skjult ID med pseudonym Elfrodo ti. 29 sep. 2009 21:54

Det jeg sier jo! ;-)

Skjult ID med pseudonym marini ti. 29 sep. 2009 21:55

Ha ha..ikke i setning nr 2 :-)

Skjult ID med pseudonym Elfrodo ti. 29 sep. 2009 21:58

les i min parantes :-)

Skjult ID med pseudonym marini ti. 29 sep. 2009 22:04

Min siste setning var et SVAR til din parantes, men det kom kanskje ikke tydelig nok frem :-)

Skjult ID med pseudonym nettfeber ti. 29 sep. 2009 22:11

Ærlig talt... Hvordan kan noen gå inn i et fast langvarig forhold uten først å føle på det å se hvorden det utvikler seg? Jeg synes ikke en flirt som kan utvikle seg er useriøst. Kjenner noen en eneste person som ikek har begynt et sted sett det an å kommet i mål etter en stund? Jeg tror jeg har vært så ærlig at jeg har skrevet flirt som kan utvikle seg, men du verden som jeg ønsker en postiv utvikling som varer ;-)

Arggghh Hvorfor skal det krangles over bagateller i ymses utsagn her ?

Skjult ID med pseudonym Elfrodo ti. 29 sep. 2009 22:17

Takk, nettfeber! :-)

Skjult ID med pseudonym marini ti. 29 sep. 2009 22:36

Nettfeber:

For å rydde unna evetuelle misforståelser kan man altså fylle ut fire forskjellige utsagn som står øverst på selve profilen, sammen med annen data om utdanning, alder og lignende. Her kan man skrive at man søker flirt som kan utvikle seg, eller et langvarig forhold f.eks. Her kan ulike mennesker oppfatte ordlyden forskjellig, uten at det sier så mye om hva man egentlig ønsker seg.

I relasjonstesten skal man også svare på hvor langvarig man ønsker at et forhold skal være. Hvis man her krysser av på 1 på en skala fra 1 til 10, ønsker man seg altså bare kortvarige forhold. Hvis man ønsker et forhold skal ende den dagen en av partene ligger i en kiste, krysser man av på 10. Dersom et blad lyser rødt på varighet, vil man helt klart kunne konkludere med at ønsket på varighet ikke matcher.

Så nettfeber, når du skriver "men du verden som jeg ØNSKER en postiv utvikling som varer ;-)", så har du vel ikke krysset av på 1 på ØNSKET varighet i relasjonstesten?

Det du kaller bagateller, kan faktisk være ganske oppklarende og avgjørende.

Skjult ID med pseudonym nettfeber ti. 29 sep. 2009 22:44

Nei det ville ikke vært særlig smart hihi, men det kan jo være en og annen som har feiltolket dette da å kommet i skade for å være vel realist på feil sted i "systemet " ;-)

Skjult ID med pseudonym marini ti. 29 sep. 2009 22:56

Ja, man må jo alltid ta høyde for at noen kan ha krysset av feil , derfor kan man jo spørre hvis det bare er et blad som ødelegger inntrykket :-) Men tror egentlig at måten man krysser av relasjonstesten på ofte kan si en del om en persons egenskaper, og sitt syn på seg selv og andre.

Skjult ID med pseudonym nettfeber ti. 29 sep. 2009 23:00

Forøvrig synes jeg trådåpnerens beskrivelse av responsen på dette bladet vitner om en "litt" umoden sjel i den andre enden så da var vel kanskje ikke betraktningene så feil likevel ;-)

Skjult ID med pseudonym pusen ti. 29 sep. 2009 23:02

Kloke ord fra Tingeling.

Hvem sier vel at det ikke passer med et forhold om man er stup forelsket?

Skjult ID med pseudonym Tingeling ti. 29 sep. 2009 23:05

Som jeg nevnte lenger oppe...spør jeg dersom jeg lurer på intensjonen til en jeg snakker med. (Noen ganger skinner det tydelig igjennom, selvsagt...i kommunikasjonen. Og da gir det seg litt selv)
Poenget mitt er at folk uttrykker seg og ser veldig forskjellig på så mange ting. Varighetsskalaen kan være et definisjonsspørsmål i den enkeltes singelverden.
F.eks - hva om jeg er redd for å skremme noen vekk med kirkeklokker i profilen, og safer med å krysse av sånn "midt på treet"? Da kan jeg i utgangspunktet åpne døra for "alle" i mitt hode, men en som har krysset av for 10/10 på varighet og seriøsitet oppfatter meg som en player og svarthjerter meg?

Eller?
:-)

Skjult ID med pseudonym marini ti. 29 sep. 2009 23:14

Tingeling
Tror ikke du får rødt blad, dersom du "safer", blir bare oransj :-)
La meg heller stille deg spørsmål:

Hvorfor skal en mann krysse av 1 på ønsket varighet på et forhold?
Alternativ 1:
For å tekkes alle damene og "safer" med å krysse av på 1 (nei, jeg ønsker ikke et langvarig forhold)?
Alternativ 2:
For å signalisere sitt standpunkt, og sile ut damer som vil noe mer enn sex?
Alternativ 3:
Fordi han oppfatter spørsmålet feil, eller sleiver med kurseren?

Jeg tror kanskje vi kan konkludere med at din teori om å ikke skremme bort kvinner, altså alternativ 1, utgår.... Etter det min logikk forteller meg hvertfall.

Skjult ID med pseudonym Tingeling ti. 29 sep. 2009 23:37

@marini
Ikke for å være vrang nå...men i ditt åpningsinnlegg skriver du at du har krysset av ca 7 på dette punktet. Så hvor lenge er 7, i forhold til 10? Du har 5 muligheter til å velge viktighet på punktet...som også påvirker matchtreet. :-)

Sett at han du antok var ute etter kort forhold har krysset av 10 (livet ut), og absolutt krav. Hva skjer da?
(Jeg vet ikke hvordan dette slår ut altså, jeg bare spekulerer på utfall...)

Så er det dette med å krysse av for noe mellom 1-10...som jeg vel egentlig ser litt waste (men det er min mening).
Jeg mener det hadde holdt med 1 eller 10 også. Hva betyr det f.eks å krysse av midt på treet...på varighet?
"Jo, jeg kan tenke meg å være sammen med en ny partner 50% av livet-ut...?"

Og for all del, det er godt mulig at en person som krysser av på 1 er ute etter kun pulings, og thats it. Men er det ikke likevel greit å spørre da? Jeg mener fortsatt dette er hver enkelts definisjon når de krysser av på spm, og ikke en fasit til de som tolker bladene på et tre.
:-)