Alle innlegg Sukkerforum

ok, la oss ta det på meta meta

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym mandu76 fr. 2 okt. 2009 20:28

Jeg synes meta nivå er interesant (+ noen Ser og evt - Ner).
Vi som er er er en broket gruppe folk her (ref: ymse tråder).

Jeg vil tenke at andre enn jeg reflekterer omkring hva som skjer i debatter. Ser misforståelser oppstå i kampens hete, ser noen reagere med overdreven krenkbarhet fordi teperaturen er høy eller av andre grunner.

Jeg "hang ut" noen fordi jeg opplever å kjenne dem litt (det er nok bare sant i mitt hode) og fordi jeg er så trygg på at jeg liker dem, at jeg ikke var redd for å ta det opp.

Men jeg synes jo at noe som dette forumet an brukes til, er refleksjoner omkring hvordan vi fremstår. Jeg synes noen virker kloke, noen generøse, noen naive, noen bitre, noen sinte og noen sleske. Mange vil nok få assosiasjoner til bestemte nick når jeg bruker disse adjektivene. Noen kjenner seg nok også truffet.

Er det ikke i denne settingen interessant å reflektere over hvordan vi oppleve hverandre og det som foregår?

Skjult ID med pseudonym Ompa fr. 2 okt. 2009 20:34

Det mest interessante er å oppleve seg selv og hvordan en selv reagerer på ytre påvirkninger. Hva andre gjør, skriver eller sier rår man i mindre grad med åpenbart :-).

Skjult ID med pseudonym mandu76 fr. 2 okt. 2009 20:37

Sant Ompa, men det blir enda artigere når man kan reflektere over det men den som skaper påvirkningen.

Skjult ID med pseudonym MrGrim fr. 2 okt. 2009 20:38

Jeg er nok av de mandu76 oppfatter som sinte og bitre. Det stemmer ikke helt med virkeligheten, men greit nok :))

Skjult ID med pseudonym Ompa fr. 2 okt. 2009 20:39

Forstår den mandu - stå på! :-)

Skjult ID med pseudonym Tingeling fr. 2 okt. 2009 20:39

Så er det dette med hvordan en opplever andre, ut fra hvordan en selv leser...og hvilke "briller" man har på. Som Ompa skriver, rår man lite med hva andre evner å trykke ned på tastaturet f.eks i forum. Hvordan man responderer derimot...har man all kontroll over. :-)

Skjult ID med pseudonym Ompa fr. 2 okt. 2009 21:13

En annen interessant opplevelse her er jo ofte at det virker som enkelte er fratatt råderett over egne handlinger og synspunkter: Dersom X er litt ufin mot Y, så er Y ufin tilbake, og slik går det frem og tilbake, igjen og igjen. Det er nesten som om Y (og X) går på autopilot ved at det virker som om de bare har en alternativ måte å respondere på - den samme måten som de siste 20 år. Jeg personlig synes det er mye mer spennende med mennesker som kan stoppe opp litt og selv se at man nærmest alltid har alternativer... og viser det, og at det ikke er andre som har føringen over hvordan man selv opptrer.
Mener ikke med det å si at om noen er vennlig mot deg, så bør du være ufin tilbake - en liten misforståelse isåfall... :-)

Skjult ID med pseudonym mandu76 fr. 2 okt. 2009 21:18

Det gikk litt visst inn på meg at jeg ble rapportert. På den enen siden synes jeg det er underholdende, på den andre siden setter det i gang tankeprosesser i meg der jeg blir oppmerksom på hvor lite kontroll jeg har over hvordan jeg oppfattes,

Skjult ID med pseudonym Ompa fr. 2 okt. 2009 21:25

Ser ut til at du er på god vei til noe veldig bra mandu - kommer langt med oppmerksomhet og selvinnsikt :-)