Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym "Dyrene" sø. 4 okt. 2009 11:55

Nå er det tiden for jakt...
Hva er det for deg? En spennende hobby eller er det drap av uskylige dyr?
For min del kan jeg ikke skjønne moroa med å stirre et dyr inn i øynene før man skyter.
Hva om man ikke treffer ordentlig ….ikke dreper ved første skudd?? Er det en maktfølelse å se dyret lide? De husdyr som vi spiser her i Norge blir drept på en human måte, men kan man love det samme når man er på jakt? Hvis det er naturopplevelsen kan man jo bytte ut geværet med et kamra. Skjønner ikke hvor gleden ligger på det å ha drept det man spiser.
Er ikke vegetarianer, men dyreelsker.
Kan skjønne at det blir for mye hjort og lignende når vi fjerner rovdyrene fra skogene.
Men det burde vært løst på en helt annen måte.

Skjult ID sø. 4 okt. 2009 11:58

Man stirrer dem ikke inn i øynene før man skyter, til orientering.

Skjult ID med pseudonym zoid77 sø. 4 okt. 2009 12:01

Nå er det ganske strenge regler for jakt i Norge nettopp for å sikre at den blir human, og jeg tror nok de fleste jegere tar disse reglene på alvor. Skal man snakke om dyrevelferd, er det jo dessuten mye bedre å ha levd et liv i det fri enn å ha stått på bås eller i bur hele livet.

Har aldri vært på jakt selv, men tok nylig jegerprøven, så jeg tenkte at hvis jeg starter til våren kommer jeg meg kanskje gjennom papirmølla slik at jeg kan ha et våpen klar til rypejakt neste høst - det er i hvert fall planen.

Skjult ID med pseudonym Lillah sø. 4 okt. 2009 12:02

Det er naivt å tro at slakt av husdyr alltid er humant.

Skjult ID med pseudonym Ompa sø. 4 okt. 2009 12:12

Jeg er svært dyreglad og jakter til tider en del. Kan være jeg er vel så glad i både mennesker og dyr som deg selv. Det har aldri vært meningen og det kommer trolig aldri til å skje at alle skal forstå alt, enten man blir hjemme i frykt for å kjøre på noen i trafikken, redd for å skydeskyte og annet... . Slik er det Å LEVE og samtidig akseptere at andre har andre meninger og "tiltrekninger" mot noe annet enn en selv har, uten å måtte ta andres synspunkter til seg som en rettesnor... . Jeg har ikke det minste behov eller tanker om å få deg på andre tanker - synes det er helt fint at du har dine egne:-).

Jeg har - kanskje merkelig nok - ikke lyst til å gi deg en dypere innsikt i jakt, mulig også fordi jeg prioriter å komme meg ut i solen rimelig raskt. Han en fin dag:-)

Skjult ID med pseudonym lewis sø. 4 okt. 2009 12:14

@zoid

tok meg en uke og få godkjent våpensøknad (hagle). :-) Har du ikke våpen fra før av så var det bare en formalitet når det gjaldt hagle. Han sa den var godkjent når jeg leverte den, såfremt jeg ikke hadde en historie på rullebladet.

@dyrene

jakt er ikke bare matauke, det er også en forsvarlig forvaltning av viltet. Vi tar ut overskuddet av det naturen klarer å bære selv, det er iallefall målet. Det ser du av "bag-limit" på rypejakt o.l. Det er god viltforvaltning å bedrive jakt. i 2008 ble det skutt ca. 36.000 elger. Hvor mange av disse ville overlevd vinteren tror du? Mange dyr dør allerede av for lite mat i skogene om vinteren, om det ikke skulle vært enda større konkurranse. Og se på gåsa, skyt flere gjess. Det er oppfordringene overalt. Det er skadedyr som det også bedrives jakt på utenom jakttiden da de ødelegger avlinger osv. Samme med duer. Uten en forsvarlig viltforvaltning ville bestandene bli ute av kontroll og med mange dyr som dør av matmangler o.l. så vil det også bli mye mer sykdommer, noe som vil gi en enda verre død for dyrene.

Dessuten er det enormt god mat. Og ingen jakter for å tjene penger her i landet, all jakt er utgifter. Det hadde vært billigere for oss å gå i butikken.

Jeg ser ikke hvordan du skal løse problemet med en overbestand av hjort heller. Vil du lokke de inn i innhenginger, frakte dem med lastebil til slakteriet og avlive de "humant" der?

Skjult ID med pseudonym Tingeling sø. 4 okt. 2009 12:16

Jeg jakter ikke. Det har bare ikke noen appell hos meg, og sannsynligvis en sammenheng med tradisjoner/interesser i min familie og vennekrets også. :-)
Slik jeg har fått inntrykk av, er kombinasjonen av naturopplevelse...jegerinstinkt...og mulighet til å fylle fryseren med "selvskutt"...det essensielle. Jeg var i mine unge år veldig bastant på at jakt var for drapslystne menn som plaffet ned de dyrene de kom over. Jeg visste ikke bedre. :-)

@"Dyrene"
Hva tenker du i forhold til å "løse det på en annen måte"?
Nå er det jo slik at kvotene også er laget med tanke på å bevare bestander på et hensiktsmessig nivå. Det er den rent praktiske biten. Hvordan mener du dette skal reguleres annerledes?
Og så er det dette med det "moralske aspektet" som du sikter til. Å se et dyr i øynene, skyte det for moro...og evt ha glede i maktfølelse ved å skadeskyte? Tror du virkelig at det er slik?
Jeg forstår jo at du har motstand mot jakt dersom du tror i hjertet ditt at det er slik det foregår, så jeg håper du kan få en utvidet horisont fra de som har jakt som lidenskap. :-)

Når det gjelder "gleden i å ha drept det man spiser". Vel, her tenker jeg litt sånn at...alt jeg spiser fra dyreverden har jo mistet livet på en måte. Og om jeg inni mitt hode skal skape bilder av hvordan det foregår, vil jeg nok bli sprø...og vegeterianer, selvsagt.
Jeg synes det er veldig stas og hyggelig å bli invitert på f.eks elgsteik hos min venninne, og da er det selvskutt (av hennes far)som står på menyen. Og jeg kjenner jegeren, og VET hvordan både stoltheten over å få servere selvskutt elg er stor - og ikke minst, hvor stor respekt han har for naturen og de som lever i den.
:-)

Skjult ID med pseudonym "Dyrene" sø. 4 okt. 2009 12:20

Vil si det er noe helt annet om de svakeste dyrene ikke overvintrer enn at vi går ut å skyter mange sterke friske dyr.
For å redusere overbestand går det ann å gå inne og streilisere/kastrere dyr så vil det tynnes ut av seg selv.
Eller la ulven leve der.

Skjult ID med pseudonym Tom sø. 4 okt. 2009 12:22

@ Dyrene..
Spist opptrettslaks noenganger.. stakkers fisk sier en bare.. 200 000 i en merra.. tror de koser seg ikke , men de har desverre ikke pels og ingen ser dem og Walt Disnay laget ikke søte Bambifilmer.
Folk som gå på jakt driver nok mer en drepe ett dyr.. det er bare en liten % fra opplevelse på hele jakta..

Din kjøtteig og dine pølser eller indrefilet kommer ikke fra dyr som har det koselig på bondegård heller

Skjult ID med pseudonym Ompa sø. 4 okt. 2009 12:26

Blir litt forvirret over meningene dine "Dyrene". Er litt usikker på hvor gjennomtenkte de er, men det fremstår for meg som om du ikke har satt deg så godt inn i jakt... eller for den saks skyld hva som foregår på slakterier og ikke minst hvordan dyrene opplever "alternativene" :-).

Skjult ID med pseudonym Lillah sø. 4 okt. 2009 12:31

Enig med Tom, her. Jeg vil tro at elgen er lykkeligere enn ei gjennomsnittsku. Det betyr ikke at jeg er det minste interessert i jakt, men hvis det er dyrevelferd vi snakker om, har bonden laaangt igjen å gå før jeg er fornøyd.

Samtidig skjønner jeg ikke helt hva dyr har med kjøttet jeg spiser å gjøre - min biff har jo aldri vært i live, den ble født på Meny. ;-)

Skjult ID med pseudonym lewis sø. 4 okt. 2009 12:33

Jeg tror dyrene hadde satt mer pris på å bli skutt av en dyktig jeger (alle storviltjegere må ta skytetester hvert år) og dø iløpet av sekunder enn å bli tatt av ulv. ;-)

Jeg synes jakt er et bedre alternativ enn kastrasjon av dyr. Hvordan har du forøvrig tenkt å utføre dette og hvem skal ta regningen?

Mindre dyr fører forøvrig også til mindre viltpåkjørsler om vinteren. (Les: mindre mennesker blir drept av elgpåkjørsler).

Jakt er en god forvaltning av viltet. Vi høster av naturens overskudd. Hvis du tror jakt er å se dyret i øynene for å skyte slik at det skal lide mest mulig så har du en veldig feil oppfatning av jakt. Alle jegere vil ha en jakt hvor dyret lider minst mulig. Et uttrykk blandt jegere er "Det beste skuddet var det du ikke tok". Med andre ord, at hvis du var usikker på om det var et drepende skudd, så skyter du ikke.
Det er noe i det tingeling sider; at de som er imot jakt som oftest har et feil inntrykk av hvordan jakta egentlig er.

Skjult ID med pseudonym "Dyrene" sø. 4 okt. 2009 12:40

"Alle jegere vil ha en jakt hvor dyret lider minst mulig."
Så hvorfor jakte ?????? hvorfor kan ikke ting skje i forening med naturen.???
Jeg må si at jeg ikke forstår gleden med dette .

Skjult ID sø. 4 okt. 2009 12:42

Du vil jo selv gå inn og kastrere dyrene. I forening med naturen??

Skjult ID med pseudonym Lillah sø. 4 okt. 2009 12:42

Hva er gleden ved å sperre ei ku inne på en bås, med bare et betonggulv å legge seg på?

Mener du at vi burde vært vegetarianere?

Skjult ID med pseudonym Ompa sø. 4 okt. 2009 12:47

"Desverre" så har vi mennesker fjernet mange av rovdyrene, slik at det har blitt en ubalanse... ihvertfall om vi ikke hadde påtatt oss rovdyrrollen deretter. Denne problematikken kjenner de fleste til "Dyrene".

Skjult ID med pseudonym Blu sø. 4 okt. 2009 12:52

Jeg synes alle som klager over at dette er en inhuman måte og drepe dyr på stikker fingeren i jorda.
Dette er dyr som lever i det fri og har det svært godt sammenlignet med mye av det som skjer rundt om kring på diverse gårdsbruk. Jeg ser ikke helt det noble med å tvangsfore kyllinger i 3mnd for så å dyppe hodene deres strømførende vann. Men det er en effektiv måte å drepe mange dyr på, slik at ting går fort unna. Å vi som konsumere kan gjøre det vi er best på, konsumere.

Jeg har aldri skutt noe selv, men jeg har vært med på jakt, og har fisket en del selv, og måtte drepe en høne. Jeg synes egentlig alle som spiser kjøtt, fugl og fisk fra matvaredisken burde ha fanget, drept og sløyd noe selv. Slik at man får litt mere innsikt i hva det hele dreier seg om, og muligens terskelen for å kaste mat hadde blitt mye lavere. I en perfekt verden måtte alle fanget maten sin selv en liten periode. Husk, en gang i tiden drepte man dyr for å overleve.

Ser man på de fleste jegersamfunn fra Amerika til Afrika, som har lite kontakt med den vestlige verden, så har de ofte meget stor respekt for dyrene de dreper og til slutt konsumerer.

Skjult ID med pseudonym "Dyrene" sø. 4 okt. 2009 12:54

Ja det er det jeg mener at siden vi mennesker har laget en ubalanse må vi rette opp , men det finnes andre måter å gjøre det på enn jakt. Men la oss sette dyrene til side et øyeblikk ; jeg skjønner ikke hvilken glede dette er for et menneske.. å drepe.
Det må jo ha med makt å gjøre , over dette skrøpelige dyret ...."Vi mennesker er herskere over denne jorden".
Er det langt mellom å drepe et dyr og et menneske som lider. ?

Skjult ID med pseudonym "Dyrene" sø. 4 okt. 2009 12:57

"Husk, en gang i tiden drepte man dyr for å overleve. "
Heldigvis er vi kommet litt lengre enn huleboerstadiet .

Skjult ID med pseudonym lewis sø. 4 okt. 2009 12:58

@"Dyrene"

Det skjer jo i forening med naturen. Eller er ikke naturen "den sterkestes rett"? Sånn satt på spissen.

Jakt er en sunn hobby og de fleste som jakter er glade i naturen og dyr. Det finnes desverre noen jegere som kaster søpla i skogen, skyter stygge skudd og slike ting, men de fleste jegere er opptatte av en human jakt og ta vare på naturen. Jeg MÅ ikke skyte noe når jeg er ute. Det er en bonus. Nå har jeg vært på jakt imorges og om en time skal jeg ut og nyte marka til fots med en nabo, med kameraet. Det er lov å si ja takk, begge deler.

Skjult ID med pseudonym zoid77 sø. 4 okt. 2009 13:00

Jeg synes mye av denne dyreverntankegangen mangler en erkjennelse av at også mennesker er dyr, at også mennesker er en del av naturen - ikke noe fremmedelement. Og mennesker har drept andre dyr i årtusener. Opprinnelig var mennesket trolig åtselseter, men etter hvert som intelligensen utviklet seg, lærte det seg å samarbeide for å drepe dyr det ellers ikke ville kunne drept. Er det noe som er "unaturlig" (det er feil ord, men jeg finnes ikke noe bedre), så er det husdyrholdet, ikke jakta.

I yngre dager omgikkes jeg en del dyrevernere, og blant dem var det to typer - vegetarianere og folk som kun spiste vilt når de spiste kjøtt. Men jeg har aldri før vært borti noen som mener det er inhumant å skyte en elg, men som gjerne spiser en blodig biff fra et dyr som kun er født for å bli nettopp biff.

Skjult ID med pseudonym Blu sø. 4 okt. 2009 13:00

Jeg tror faktisk man kan snu på det hele.

Folk som jakter føler et bånd til det de jakter på. Det å kjøpe noe ferdig prosessert kjøttprodukt virker svært lite edelt.
Så man velger heller så langt det lar seg gjøre å jakte i det fri.

Jeg tror ikke gleden ligger i det å drepe, men i det å forsørge. Du vil ikke forstå dette før du har vært med på det tror jeg.
Men jeg spiser selvfanget når som helst fremfor å gå på ICA, Rema o.s.v.

Skjult ID med pseudonym lewis sø. 4 okt. 2009 13:03

Dyrene er jo mer i balanse med jakt. Da har man en sunn bestand istedenfor en varierende bestand hvorpå i dyrerike år man vil få dyresjukdommer og mangel på mat om vinteren. Jakta er en sunn forvaltning av bestandene. Se på elgjakta så telles dyr om sommeren og så bestemmes det hvor mange bukker, kuer og kalver man får skyte, utifra at man skal ha en bærekraftig bestand.

Det har ingenting med gleden av å drepe, det har med spenning, instinkt og at det er fantastisk mat. Terskelen for å drepe mennesker er da like stor for de fleste av oss, man kan ikke sammenligne mennesker og dyr. Se på drapene her til lands så er det ytterst ytterst få som gjøres av jaktvåpen.

Skjult ID med pseudonym "Dyrene" sø. 4 okt. 2009 13:04

"Jeg tror ikke gleden ligger i det å drepe, men i det å forsørge"
Dette er jo huleboertankegang... Mannen skal slå seg på brystet , rope høyt og kjenne hårene lugge i rompa.

Skjult ID med pseudonym zoid77 sø. 4 okt. 2009 13:06

Nå er det faktisk også kvinner som går på jakt, men selvsagt skal man forsørge familien sin? Og hvis man kan få en naturopplevelse ut av det i samme slengen, er ikke det bare bra?

Ellers synes jeg du, "Dyrene", som kommer med såvidt krasse uttalelser om andre sine motiver for dette og hin, også burde ta for deg noen av de momentene som faktisk kommer opp her, når du for eksempel påstår at husdyrhold er mer humant enn jakt.

Skjult ID med pseudonym Blu sø. 4 okt. 2009 13:13

Det er uten tvil huleboer tankegang, de fleste tingene som er svært viktig for oss er akkurat det.
For eksempel, hvorfor er vi her på sukker?

For å trekker det ned på huleboer nivå. For å forplante oss. Det er selvfølgelig en hel del nyanser som ikke kommer med i et slikt utsagn.

Uansett, when push comes to shove så kan ganske mye trekkes ned på akkurat det nivået, men da mister man mye av fargene.

Skjult ID med pseudonym "Dyrene" sø. 4 okt. 2009 13:15

Jeg har jobbet på gård både med sau og kyr , så jeg vet hvordan det er.

Skjult ID med pseudonym jepsi sø. 4 okt. 2009 13:18

"dyrene":

Vet du hva, jeg tror ikke du helt har satt deg inn i hvordan kjøttproduksjon drives i dag?
Mange dyr, blandt annet kyr, griser og høns blir holdt inne i små områder der de ikke har noen mulighet til å bevege seg, og det er heller ikke påkrevd at de skal kunne gå ute.
Griser som brukes til avl har bare plass nok til å kunne snu og vende på seg, og til grisungene sine slik at hun ikke ligger dem ihjel pga plassmangel i bingen.
Kuene til mine besteforeldre hadde det litt fint, for de fikk ihvertfall gå på beite i sommerhalvåret :-) Resten av året var de bundet fast til båsen sin uten å kunne snu seg eller ta flere enn ett skritt bakover eller fremover.
Hele prosessen med avlivingen er ofte _ikke_ human, eller dyrevennlig. Dyrene blir ikke lenger slaktet på gården, men må sendes til slakteriet. De sendes ofte stuet sammen og blir kjørt over lange strekninger, og på slakteriet skal ting gå effektivt så jeg antar at stressnivået og fryktnivået hos dyrene er ganske høyt. Jeg tror ikke de har det særlig mye bedre i den prosessen enn et vilt dyr som i kanskje noen timer blir jaktet på og deretter skutt.

Skjult ID med pseudonym Tingeling sø. 4 okt. 2009 13:23

@"Dyrene"
Kan du komme med et forslag til løsninger, da? Til det du mener er humane avlivningsmetoder? Du fremstår å vite veldig godt hvordan gårdsdrift foregår, så da kan du kanskje si litt om hvordan det "burde" gjøres?
Også ute i naturen...?

Vær gjerne så presis som mulig, så "alle" forstår dette.
:-)

Skjult ID med pseudonym "Dyrene" sø. 4 okt. 2009 13:24

Jeg sier ikke at det å stå på bås til du blir slaktet er bedre eller mer naturlig .
Jeg skjønner bare ikke gleden av å jakte /drepe dyr som fortjener å leve.

Skjult ID med pseudonym lewis sø. 4 okt. 2009 13:28

Jeg tror du ikke vil forstå, jeg.

Skjult ID med pseudonym Tingeling sø. 4 okt. 2009 13:30

Jeg har forstått at du ikke ser gleden i å jakte/drepe dyr. Jeg spurte helt konkret om hva alternativet er.
Og hvordan rangerer du hvilke dyr som fortjener å leve? Alle? Eller kun de som lever fritt i naturen?
:-)

Skjult ID med pseudonym "Dyrene" sø. 4 okt. 2009 13:30

Nei , hvorfor ville jeg prøve å forstå noe som er for meg så babarisk.

Skjult ID med pseudonym Tingeling sø. 4 okt. 2009 13:31

Ja, det har jeg skjønt du mener. Så hva vil du svare på de spørsmålene jeg stilte?
:-)

Skjult ID med pseudonym jepsi sø. 4 okt. 2009 13:35

"Dyrene":
Hvorfor er det ikke barbarisk å sende dyr til slakteriet, da?

Skjult ID med pseudonym lewis sø. 4 okt. 2009 13:42

@ jeppsi

Det er jo logisk. Dyrene på gården har i realiteten aldri levd, imotsetning til de i skogen. Gårdsdyrene er bare en midlertidig base for mange biffer som skal vokse seg stor.

Skjult ID med pseudonym qwana sø. 4 okt. 2009 14:04

Vi er jo endel av næringkjeden, faller et ledd i kjeden bort så blir mye av naturen endret, så helt normalt at vi skyter dyr, selv om jeg overlater det til andre. Så lenge kravene til jegere er høye, så er jakt den mest humane og naturlige måten å avlive på. Skal bli dyrlege og vi har endel praksis på slakterier, er så humant det går ann der også, men dyra skal først stues sammen i slaktebilen, kanskje kjøre langt, for så å kanskje stå lenge på slaktehuset i ukjente omgivelser. Avlivningen skjer jo hurtig, men er endel ventetid ellers, som nok stresser dyra noe. Dessuten har jo disse dyra, som nevnt før her, blitt holdt store deler av sitt liv bundet i små binger......

At kravene til å bestå jegerprøven, kanskje skulle vært høyet noe, er en annen debatt....

Skjult ID med pseudonym amadeusM sø. 4 okt. 2009 14:15

@Dyrene

Anbefaler en helg og sleng deg med på ett jaktlag og se at det å skyte dyret ( om en er heldig ) ikke er hele jakten.
Har nok mye med være ute , være sammen med venner , natur , skog og kos å gjøre
legger ned en bambi , donald duck eller mr elg er bare bonusen

Skjult ID med pseudonym Ompa sø. 4 okt. 2009 16:18

Tibake fra en lengre tur i skogen. Tror nok at "Dyrene" er mer grepet av følelser enn fornuft i denne tråden, og det er vel i orden. I disse tider hvor det diskuteres om marken skriker når du trer den på kroken - hvem vet hva fremtiden bringe. Når tilstrekkelig mange om 50 år ikke våger å bevege seg i ulendt terreng i fare for å vrikke foten og Nordmarka er asfaltbelagt, er vi alle henvist til fjellet i fare for å tråkke ihjel maur i skogen - det er jo liv og leverett for dem også som alle andre. Nyt aftenen og potetgullet i sofaen, da gjør du ihvertfall ikke noe galt :-)

Skjult ID med pseudonym "Dyrene" sø. 4 okt. 2009 16:43

Det er jo ikke vits i å overdrive sånn da , ompa... Jeg er glad i å gå turer i skogen og på fjellet og elsker alle flotte naturopplevesene jeg får når jeg ser ville dyr. Kan ikke si jeg er like fasinert over maur... edderkopper eller andre innsekter .. og også jeg klapper etter myggen ;P

Skjult ID med pseudonym Ompa sø. 4 okt. 2009 17:04

Ikke alltid jeg har lyst til å være like seriøs heller vet du "Dyrene" :-)

Skjult ID med pseudonym Hav sø. 4 okt. 2009 17:34

Jakt er beskatting av en naturresurs. Her i Norge har vi i stor grad drept rovdyr som naturlig jakter på elg, hjort, rein, hare, storfugl osv. Mye grunnet av landbruket har vært plaget av disse rovdyrene i 100vis av år. Ergo det finnes ikke noe rovdyr som naturlig beskatter andre dyr i næringskjeden. Om ikke 100vis av jegere går ut i norsk skog og skyter de kvoter som staten har satt på forskjellige dyrearter hadde man hatt en miljø-og dyre katastrofe uten like. Elg for eksempel hadde formerte seg over hva naturen kan gi av mat. Det hadde blitt for mange elg på et gitt området. Elger hadde sultet, det hadde utviklet seg pest av forskjellig arter og skog hadde blitt snaubeitet, noe som hadde ødelagt for andre dyr. Sult, pest og sykdom hadde slik vært mor naturs måte å prøve å regulere elgen om den ikke hadde blitt beskattet av rovdyr eller mennesker. Ikke en human, miljøvennlig eller hensiktsmessig måte å opprettholde balansen i naturen på.

Jeg har jaktet i nesten 20 år nå. Jeg kommer fra bygda hvor jakt er en naturlig og påkrevd handling. Jeg får ikke noe glede av å drepe eller "se dyr lide". Jeg har forsatt ikke truffet en jeger som ikke synes det er ubehagelig om det er dyr blir skadeskutt eller påført smerte. Jakt skjer på en human måte men dessverre er det slik at skudd ikke alltid treffer hvor det skal. Jeg jakter fordi det er min plikt som menneske å beskatte dyrene som vi har ødelagt den naturlige balansen for. Den dagen det er nok rovdyr i norske skoger igjen slik at næringskjeden er opprettet så hadde jeg ikke blitt lei meg. Sannsynligheten for dette er lik null. Jeg liker å gå i skog og mark uten gevær men er med på elgjakt og storfugl jakt i mitt distrikt fordi en resurs som må beskattes, hvis ikke så hadde det skapt uendelig lidelse for dyrene og naturen. Jeg har også jaktet hare men det er nå blitt så lite av pågrunn av at reven har fått komme tilbake at jeg har sluttet.

Det er snakk om mye "følelser" her når det blir snakket om dette emnet og ikke logikk. Man omtaler dyr som "uskyldige" noe som er helt meningsløst når man omtaler naturen. Den er hard og følger en streng logikk hvor følelser og andre menneskelige hensyn ikke hører hjemme. På mange måter føler jeg denne diskusjon er symptomatisk på hvor fjern og lite kontakt dagens mennesker har med naturen og den verden som vi tross alt er en del av. Det er prisverdig at folk bryr seg men veldig lett å skaffe informasjon om jakt og naturlig beskatting og grunnleggende biologi på nettet

Skjult ID med pseudonym hurragutt sø. 4 okt. 2009 19:01

@Hav

Takk for et svært godt innlegg!