Alle innlegg Sukkerforum

Skummelt!

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt on. 7 okt. 2009 08:55

Har nettopp fått en påminnelse om at man aldri kan være forsiktig nok i nettverdenen.

Etter noen meldinger frem og tilbake med en profil med kun profilbilde og lite tekst, bestemte jeg meg for å benytte blokkeringsmuligheten. Det hele var egentlig udramatisk. Jeg fikk en guffen følelse, men vi utvekslet hvert vårt lykke-til-videre før jeg blokkerte. Så langt, så greit.
Men; Nå har altså fyren søkt meg opp på Facebook. Og det altså bare på grunnlag av profilinformasjonen min her inne samt første bokstav i fornavnet mitt. Jeg har benyttet meg av alle personvern-muligheter i fb-innstillingene, men fordi fb-profilbildet er identisk med et bilde i albumet her inne, og fordi jeg har hatt kart i Sukkerprofilen, sitter han nå altså med mitt fulle navn, min adresse, mitt hjemmetelefonnummer og antagelig alle andre info som kan graves opp ved hjelp av dette.
Og nå fyller han altså fb-innboksen min med svada, samtidig som han tydeligvis har blokkert meg, for jeg får ingen treff når jeg søker hans navn på fb. Profilen her inne har han også slettet siden igår, men jeg antar at han eksisterer videre med en annen enda mer anonym profil. Og jeg får altså ikke rapportert ham hverken her eller på fb, fordi jeg ikke lenger har tilgang på hans profiler...

Han vet hvem jeg er, og han benytter seg av det. Jeg vet ikke hvem han er, utover et navn på fb som ikke finnes når jeg søker.

Fy f..., dette er ubehagelig!

(mann 40 år fra Hordaland) on. 7 okt. 2009 09:10 Privat melding

Hei,
Det høyrest ikkje så bra ut, men eg trur du berre skal ignorere han. Han er sikkert berre ensom og misforstått, og går nok lei om du ikkje gjev han respons.

Men du kan vel blokkere dei e-postadressene du ikkje vil ha melding frå på facebook?

Mads

Skjult ID med pseudonym pgmp on. 7 okt. 2009 12:59

Det er en av mange grunner til at jeg aldri kommer til å ha profil på facebook eller annet sted som knytter navn og bilde sammen.
Samtidig legger jeg ikke ut bilde av huset eller utsikten fra verandaen eller annet som kan identifisere hvor jeg bor. Er også så heldig at jeg ikke bor der telefonkatalogen eller skattelistene forteller, bruker en mail- / msn-adresse som ikke gir noen ide om fullt navn og oppgir et annonymt mobilnummer som jeg kan bytte når som helst om noen skulle bli plagsomme.

(mann 40 år fra Hordaland) on. 7 okt. 2009 13:02 Privat melding

Det høyrest veldig paranoid ut!

Skjult ID med pseudonym R on. 7 okt. 2009 13:02

@pgmp - Det var da svært til sikkerhetsforanstaltninger? De aller fleste mennesker er da ikke psykopater, så er dette nødvendig...?

Skjult ID med pseudonym pusen on. 7 okt. 2009 13:04

Hun sa jo at hun ikke ser hvem han er. Eller mailadr. Da hadde det vært lett å blokkert han.

Men man skal være litt forsiktig. Ved bare å gi noen tlf nr ditt gir du samtidig omtrent livshistorien din.
Det høres ikke behagelig ut og jeg håper han gir seg!!!!

Skjult ID med pseudonym s.a.me on. 7 okt. 2009 13:07

Litt usikker hvordan personvern etc fungerer oppi dette, men hvis du har hans profilnavn her inne, så kan det jo hende sukkeradministrasjonen kan finne ut noe om han.. Du kan jo høre med de.
Skjønner at dette er ubehagelig..

Skjult ID med pseudonym pusen on. 7 okt. 2009 13:08

Mads: kan du gjemme bildene dine, trådene blir så uoversiktige.

Skjult ID med pseudonym pusen on. 7 okt. 2009 13:08

Ja ta kontakt med sukker.

Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt on. 7 okt. 2009 13:48

Takk for råd!

Det eneste jeg eventuelt kan gi Sukkeradministrasjonen er det profilnavnet han brukte her inne før han slettet seg og det navnet som står som avsender på fb. Men avsender på fb er antagelig ikke reell da han ikke kommer opp på søk. Jeg gjetter at han har hatt en fake fb-profil som nå er slettet.

Problemet var at det tydelig var overraskende lett for ham å pusle sammen bosted, alder, bilde og første bokstav i navn her på Sukker med fullt navn og bilde på Facebook. Ikke vet jeg hvordan han da har brukt søkemotorene, men det kan jo selvfølgelig også bare være så uheldig at han har funnet meg i en eller annens vennelister. Samtidig tror jeg ikke det siste, for da skulle han kunnet gjøre en åpen og ærlig fb-venneforespørsel. Det som gjør det hele så creepy er jo nettopp dette at han gjør overtramp inn på det private samtidig som han skjuler seg selv, sin identitet og sine profiler og sørger for at jeg hverken kan blokkere ham fra innboksen min eller rapportere ham. Selve innholdet i meldingene er ikke i seg spesielt hårreisende utover at han fremstår som et menneske med mye problematikk samt at jeg overhode ikke ønsker å hverken motta eller lese det han skriver. Det som opprører er jo det faktum at han tvinger seg inn der jeg har forsøkt å blokke ham ut, samt at han demonstrerer at han har skaffet seg informasjon om meg. Jeg har virkelig ikke lyst til å ha dette mennesket klampende rundt i privatlivet mitt!

Denne historien har nå gjort at jeg har fjernet kartet fra profilen her inne, samt at jeg vurderer hva mer som kan begrenses i Sukkersammenheng. På Facebook har jeg nå fjernet bilde og vennelister fra å komme opp på søk, i tillegg til at jeg allerede har begrenset alt til kun å være synlig for allerede aksepterte venner. Jeg vurderer også å fjerne fb-profilbilde helt for å unngå å bli gjenkjent i vennersvenners lister, grupper og på arrangementslister m.m.

Men tanken slår meg; Spesielt at dette skulle hende nå, faktisk bare en liten uke etter at jeg vurderte å hive meg ut her på forumet med fullt synlig profil. For Sukkerrammene og tonen her inne kjennes jo så trygg....

Skjult ID med pseudonym yeah on. 7 okt. 2009 13:48

@pusen: Noen som har stått opp på feil bein dag? ;p

Skjult ID med pseudonym kapteinski on. 7 okt. 2009 14:12

Uff, ekkelt ;(

Som nevnt får du bare prøve å ignorere han og håpe han finner noe bedre å gjøre. Ikke bli for forsiktig heller, de fleste på internett er jo friske, i mine 9 år online har jeg aldri blitt plaget på noen slik måte, men det er kanskje lettere å være gutt.

Lykke til!

Skjult ID med pseudonym pgmp on. 7 okt. 2009 14:13

@R og Mads
Jeg har gjort en tabbe en gang og lært.

Skjult ID med pseudonym nettfeber on. 7 okt. 2009 14:15

Nifst. Fornavn alder og bydel kan holde lenge... Kobler man ymse detaljer sammen gjør søkemotorene resten på godt og vondt.

All den tid man antagelig kan fake en identitet å sukker og andre steder blir det lett fritt frem for "avvikere" :-/
MEN siden man betaler via en eller annen konto må det jo være håp? Om han var registrert som betalende bruker da?

Skjult ID med pseudonym pgmp on. 7 okt. 2009 14:20

Det er faktisk endel sukkerprofiler jeg vet hvem er basert på bilde av hus / utsikt. De holder da til i områder jeg kjenner godt. Det er bare å søke opp adressen i telefonkatalogen og navnet dukker opp.

Skjult ID med pseudonym In10se on. 7 okt. 2009 14:34

Har selv kjent igjen flere ansikter herfra på facebook, fra forskjellige vennelister og grupper. Og jeg har selv blitt kjent igjen av andre. Veldig mange bruker de samme profilbildene her og på facebook (Meg selv inkludert, men jeg er ikke spesielt redd for stalkere). Men hvis dere er bekymret for å bli sporet opp slik, så er det jo noen enkle forholdsregler dere kan ta.
1. Ikke ha en åpen fb profil, slik at ikke hvem som helst kan gå inn og titte. Har lagt merke til at ganske mange single jenter liker å ha en slik åpen profil, kanskje for å markedsføre seg selv på i forhold til potensielle framtidig kandidater, hva vet jeg. Ofte lukker de samme jentene profilen etter at de har møtt en fyr.
2. Ikke ha samme profilbilde her og på facebook.
3. Ikke skriv navnet deres i profilteksten. Vent kanskje litt med å si det også (skjønt det er jo ganske avvisende å ikke ville si det hvis personen du snakker med spør direkte og sier sitt).
4. Ikke oppgi hvor dere jobber.
5. Og evntuelt ikke oppgi stedet dere bor på sånn med det samme.

Dette høres kanskje selvsagt ut for de fleste, men det er ganske mange jenter her som skriver hva de heter (noen ganger også etternavn), legger ut link til bloggen sin (hvor navnet deres er), oppgir nøyaktig hvor de jobber etc.

Har for nysgjerrighets skyld sett om jeg klarer å spore opp jenter på facebook ut i fra litt info herfra jeg også et par ganger, og det er faktisk ofte veldig lett hvis du har litt tålmodighet og gidder å titte på kanskje 2-300 fb profilbilder av en eller annen som f.eks. heter Linn og som bor i Oslo. Helt sikkert enda raskere hvis personen bor på et mindre sted. Og på fb ser du jo etternavnet også, så da er det enkelt å finne hjemmeadresse, telefonnummer etc. Jeg har selvsagt aldri gjort noe mer med den informasjonen, men det finnes jo tydeligvis stalkere der ute også.

Når det er sagt så kommer det et tidspunkt hvor du nok er nødt til å oppgi litt informasjon om deg selv hvis det skal skje noe mer enn bare snakk her på sukker. For min del insisterer jeg alltid på at vi utveksler telefonnummere hvis jeg skal møte en jente, for at vi begge skal kunne si i fra hvis en av oss må avlyse eller er forsinket etc. Men det er et annet tema...

Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt on. 7 okt. 2009 14:40

@nettfeber
Nei, han var ikke betalende. Det er jeg som nettopp har spyttet inn for en måned til. Men dette blir vel antagelig enda et godt argument for i fremtiden aldri å svare profiler uten bilde, med bare profilbilde, med lite eller ingen tekst og som heller ikke betaler... Gutta blir nok nødt til å imponere innboksen, øynene mine og leseferdigheten min betraktelig for å få så mye som en smiley i retur heretter! (sa jeg, og sporet fullstendig av min egen tråd...)

Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt on. 7 okt. 2009 14:44

@In10se

Det var kun punkt nr fem i listen din jeg syndet mot, fordi jeg hadde kart på profilen.

Skjult ID med pseudonym sunway77 on. 7 okt. 2009 16:36

syke folk kan man komme over hvor som helst... setter du annonse i avisen at du ønsker leil,og har vanlig abon,på mob,så er det lett for en syk fyr å søke opp nr og finne navn og gogle i vei...
rådet er heller å ta vare på mld du blir plaget med evnt,og anmelde. det er ikke så vanskelig å finne ut hvem sin maskin som er brukt å sende mld...
og ang at de vet hvor du bor? du kan like lett bli fulgt etter fra butikken,om folk er syk,..
selv tror jeg det ikke er så mye slike folk,og heldigvis er ikke jeg en som blir plaget med sånt:-)

Skjult ID med pseudonym In10se on. 7 okt. 2009 16:39

@ HeltEnkelt

Da antar jeg at du bor på et veldig lite sted, siden han ikke en gang hadde et navn (annet en første bokstav) å gå etter.

Lykke til, jeg håper du blir kvitt krypet:)

Skjult ID med pseudonym pusen on. 7 okt. 2009 16:58

Jeg var i lokalavisen etter en brann for mange år siden.
Jeg var såvidt utskrevet fra sykehuset før folk begynte å ringe meg for å kjøpe innboet mitt.
Noen hadde satt inn en annonse i mitt navn på QXL hvor alt av innbo var til salgs. (som var brent opp)
Fullt navn, adresse og telefonnr.

Dette var ikke veldig morsomt når man har opplevd en traume og ikke eier nåla i veggen!
Det forteller hvor syke og utspekulerte folk kan være.

Skjult ID med pseudonym Pia on. 7 okt. 2009 18:06

Syke folk finnes overalt men hvis man skal tenke på det så må man jo flytte til Mars.

Her inne prater man gjerne en del på forhånd og danner seg et inntrykk av folk, før man oppgir tlf nr og møtes. Viser h*n seg likevel å være en "psyk" person så er det jo uansett en risiko man tar ved å være på et sted som dette.

Men jeg oppdaget selv hvor lett det var, da en jeg mailet med her inne fant ut hele navnet mitt bare ved hjelp av mitt fornavn + kartposisjon. Jeg bor i Oslo men likevel greide han det. Er ikke på fb og har ikke navn/bilde noe sted på nettet...

Etter det fjernet jeg kartet, og vet også at en del oppgir et punkt på kartet som er et godt stykke unna der de faktisk bor, nettopp fordi de ikke skal være så lett å finne. Så det er nok en god ide... da har man ihvertfall muligheten til å bruke litt tid på å bli kjent med noen, før man selv velger å oppgi slik informasjon.

Skjult ID med pseudonym nettfeber on. 7 okt. 2009 18:18

Fornavn kartposisjon og alder kanskje? Sterke kort det om man tar seg litt tid. På Mars dør duraskt uten hjelp fra andre, men det gjelder å passe seg litt, man vet aldri. På den andre siden har det jo allerede blitt nevnt at du kan bli forfulgt og "spottet" alle andre steder også. Om noen "forelskers" seg i forbifarten når du kjører forbi i egen bil er saken biff. Korte søk på bilnummer og vips så åpenbarer segalt du tjener betaler i skatt, styreverv du har og alt som du har skrevet og blitt skrevet om popper opp på google ....

Skjult ID med pseudonym zoid77 on. 7 okt. 2009 18:27

@nettfeber
Hvem som eier et bilnummer er i utgangspunktet ikke offentlig informasjon, med mindre det er heftelser på den. I utgangspunktet er det vel fire ting som er offentlig: Navn, adresse, yrke og fødselsdato. Det er selvsagt mye man kan finne ut fra dette, men i prinsippet er det ikke mer. Problemet er at man med nettet plutselig har fått så mange muligheter. Hvis du for eksempel oppretter et mobilabonnement, noe som ikke er lov å opprette anonymt lenger, så blir du listet på telefonkatalogen online - og, vips, der er iam.no og lignende snyltertjenester og du får ikke fjernet det.

Skjult ID med pseudonym maracusa on. 7 okt. 2009 19:03

Til dem som ikke liker i am.no logg inn å bli medlem. Å ta kontroll over din profil ! Jeg gjorde det :) fjernet fødsel dato og div. info

Skjult ID med pseudonym Mr.X on. 7 okt. 2009 19:25

Æ e nu itj på facebook, å de virke nu som et førrnuftig valg, når æ sjår korsen opplevelsa dokk hi hatt!

(itj den ækte dialekta mi)

Skjult ID med pseudonym Hallo to. 8 okt. 2009 12:38

Hvis det er slik at noen absolutt vil ha tak på DEG, så vil det uansett være en smal sak å finn dere.
I et samfunn vil det alltid være noen småpsykopater, og de kommer man ikke unna, hvis de MÅ finne DEG.

Da kan man like godt slutte eksistere i samfunnet, for slik verden er i dag, er alt elektronisk og det må man leve med.

Til og med de som har hemmelige tlf og adresse er mulig å finne.

Ha en paranoiod dag:)

Skjult ID to. 8 okt. 2009 12:46

helt enig med par av de andre her. Får da være måte på hvor paranodie man skal være :)
Det er da like lett å bli gjenkjent i alle andre sammenhenger som på nett. Bruk sunn fornuft så går det bra.
(med andre ord ikke legg ut bilder/meninger på nett som du ikke selv vil være spesielt stolt av i ettertid. Det som havner på nett vil alltid forbli på nettet...)

@TS
Har du prøvd å fortelle han at hvis han fortsetter så kommer du til å anmelde han? Er nok en del som vil slutte da....
(du behøver jo ikke å si at du ikke vet hvem han er)

Skjult ID med pseudonym jepsi to. 8 okt. 2009 14:24

Dersom jeg hadde opplevd noe slik, så hadde jeg nok slettet fb-profilen min og håpet at han ikke hadde informasjon nok til å finne min hotmailadresse. Dersom han også hadde funnet hotmailadressen min, så hadde jeg slettet den også og laget meg en ny.
Og så hadde jeg håpet på at han ikke var en energisk nok type til å begynne å følge etter meg IRL. Og det ville han nok ikke være... han trives nok best med å sitte hjemme hos seg selv og fotfølge folk ved hjelp at tastaturet.

For meg ville det også absolutt vært en skummel opplevelse, og jeg hadde slettet alle nettprofiler og mailadresser der jeg opplevde at han dukket opp. Dersom du gjør deg usynlig og utilgjengelig lenge nok på nettet, så vil han høyst sannsynlig gi opp, og etter noen måneder kan du sikkert lage deg en ny fb-profil igjen.

Skjult ID med pseudonym pusen to. 8 okt. 2009 14:48

For mange år siden snakket jeg i mange uker med en på msn. Det jeg ikke visste da var at bildene og alt han hadde sagt ikke var sant. Siden han hadde jobbet i forsikringsbransjen fortalte jeg også hvilket firma jeg jobbet i, på den tiden. Det er en av grunnen til at jeg ikke har fortalt her inne hvilken kjede jeg jobber for. Siden vi snakket i mange uker så utleverte jeg meg ganske mye. Plutselig ringte sekretæren min på jobben og sa det var kommet roser til meg. En bukett som må ha kostet minst tusen kroner. De fineste og lengste rosene jeg har sett. Der lå et kort, hilsen M men ikke Martin. Det første tegnet på at han ikke var den han har gitt seg ut for å være. Fikk også utallige telefonsamtaler med skjult nr.
På denne tiden bodde jeg alene i et gammel hus og hadde en kniv på nattbordet. Det er helt jævlig at noen kødder meg deg og du ikke vet hvem det er. Det kan være naboen. Så jeg tror det er viktig å bruke forståelse for at noen trenger litt tid på nett, før tilliten er på plass :)

Skjult ID med pseudonym pgmp to. 8 okt. 2009 16:43

@Jepsi
Det å slette mailkontoer og bytte tlfnummer pga en som ikke gir seg er veldig dritt. Man må brått informere veldig mange folk, abbonementer osv om endringen. Da er det mye enklere å opprette en mail og kontantkort som man ikke trenger å bekymre seg for å dele ut i hytt og pine. Skulle noen slå seg vrange er det fort gjort å kvitte seg med nummer og mail og informere de få man har noen glede av å fortsette kontakten med.

Skjult ID med pseudonym Sui sø. 11 okt. 2009 04:40

Ti han ihjel.

Hvis ikke: Anmeld.

Ikke lek med slike folk.

(mann 33 år fra Oslo) sø. 11 okt. 2009 04:56 Privat melding

Det er noe som virker veldig ubehagelig med å være norsk og bo i Norge, selv om det er et trygt land på mange måter er landet så utrolig lite med ekstremt mange mennesker med psykopatiske trekk, er det halve befolkningen elle noe? autisme, asbergers eller psykopater, det kryr av dem ihvertfall. Facebook må være en gudegave til alle stalkere og pick up artist/ the game gutter, så de kan stalke jenter dagen lang. Jeg tror det er bare et tidspørsmål før norske jenter og gutter ikke kan leve sammen lenger fordi det rett og slet ikke går.

(mann 51 år fra Oslo) sø. 11 okt. 2009 10:47 Privat melding

mar, ta hintet. Har hun svartelistet deg, er det fordi hun ikke vil ha kontakt lenger. Hadde hun vært ei OK moden jente, hadde du fått en forklaring og muligheten til fortsatt kontakt. Nå vil hun ikke det, så ja du blir stalker hvis du prøver å få kontakt med henne

Skjult ID med pseudonym Tingeling sø. 11 okt. 2009 10:50

@mar
Hadde hun slettet profilen DIN?

Jeg hadde gjort kort prosess med en som ikke dukket opp til en avtale. Delete - Forget - Move on!
Jeg kan ikke forstå hvorfor det er viktig for deg å finne ut hvem hun er. Hva skal du da gjøre, dersom du finner henne....telefonnummer, FB eller annet. Sende meldinger? Hva kommer de til å inneholde, da?

Det er noe i å slippe taket, uansett hva som er forhistorien. Her er det snakk om ei du ikke kjenner og ikke har truffet. Og jeg tror at du gjør deg selv en bjørnetjeneste ved å grave mer i denne materien.
Dessverre...
:-)

Skjult ID med pseudonym MrSpiff sø. 11 okt. 2009 11:12

@mar, kanskje hun ombestemte seg?
Kanskje hun var der og så deg i RL og ikke likte det hun så?

Som @Tingeling skriver.. Hva ønsker du å oppnå?
Det er mer nærliggende å tro at du er en stalker en normal, om du begynner "detektivarbeidet" ditt.

Mennesker kan ombestemme seg og ikke alle synest det er like behagelig å si det direkte eller over melding.
Så kan man velge hva man vil kalle det: umodent, drittsekk, asshole, feig etc.. etc.. etc..

Du oppnår ingenting ved å kreve et svar, annet en å tilfredstille ditt eget ego.
Men jeg regner med at du er smart nok til å forstå at hun ikke vil møte deg.

Men for all del.. om du føler de 1 1/2 timene var så viktig at du ønsker å opplyse henne om det... så...
Jeg ville ikke ha brydd meg om det og heller tenkt på koselige mailer og ikke fokusert på 1 1/2 time på Mono.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv sø. 11 okt. 2009 11:49

Mar
Jeg skjønner deg veldig veldig godt. Jeg skjønner irritasjonen, lysten til å finne henne, og sette henne til veggs. Kreve unnskyldning, forklaring, hva som helst. Men det er en håpløs kamp. Om du nå finner et telefonnummer... hva hjelper det? Når personen ikke vil ha kontakt med deg, får du heller ikke svar på meldinger... Du kan aldri tvinge noen til å forklare noe de ikke vil forklare. Jeg vet det er vanskelig å legge ting vekk og lukke saker når man ikke får en forklaring. Men vet du hva? Du vil sannsynligvis ikke få sannhet uansett fra en person som oppfører seg sånn, selv om du skulle få henne i tale. Og da er du jo i grunn like langt.

Måten hun har håndtert dette handler for meg om mangel på respekt for andre mennesker, og det finner man dessverre hos begge kjønn. Det er en feig stil. Jeg vil ikke ha en feig kjæreste. Vil du? Så får du heller fortelle oss hvor irritert du er, og la henne fare og tenkte at det var greit å se et slikt karaktertrekk nå og ikke om 3 mnd. :-)

Skjult ID med pseudonym seriøs sø. 11 okt. 2009 12:40

@mar

Du sier hun har slettet profilen din, men det må vel være feil? Du tenker vel mer på at hun har satt et sort hjerte på deg eller slettet sin egen profil? Du oppga vel ikke kun ditt tlf.nr. uten å få hennes? Neste gang gjør du ikke det.Det kan være som andre sier her mange grunner til det, men i bunn og grunn er det fordi hun er FAKTISK IKKE INTERESSERT. Da spiller det ingen rolle hvorfor, men da går man videre. At det er lov å bli skuffet det er det helt klart og forståelig, men det er viktig at man ikke lar seg rive med før man faktisk vet for sikkert at den andre er interessert. Det er selvsagt lettere sagt enn gjort, men se lyst på det at det er mange flotte damer her inne.

Skjult ID med pseudonym pgmp sø. 11 okt. 2009 13:05

@Mar
Det kan like gjerne være at hun feiget ut. Ikke turte å møte deg likevel. Og hun var også for feig til å fortelle det. Og like fullt redd for å motta din reaksjon på saken. Du kjenner henne bedre enn noen av oss. Hvis du tror det er en mulighet for slikt kan du altids spore opp nummer og sende en melding som ikke krever svar - av typen "Det var dumt vi ikke fant hverandre i går. Håper alt står bra til med deg."

Men det er like sansynlig at du ble utsatt for en egopleier. Ei som sitter i et kjedelig forhold og har behov for å se at hun kan få date med hvem hun vil, nåt hun vil.

Skjult ID ti. 3 nov. 2009 20:58

.............

Skjult ID med pseudonym lurifaks ti. 3 nov. 2009 22:19

Jeg feide over dama til et HA-medlem en gang. Da var jeg litt nervøs noen måneder, men det gikk bra:-)

Skjult ID med pseudonym amadeusM fr. 6 nov. 2009 00:23

Er vel bare blokke han på fb også ..
Har du ikke lagt han til som venn så er det vel ikke vanskelig.. du blir borte fra han i søken og han kan ikke kontakte deg siden han ikke finner ditt navn uansett om han kjenner den.

Skjult ID med pseudonym terje fr. 6 nov. 2009 01:04

Tok en liten sjekk på hvor enkelt det er å finne navn og adresse på enkelte her inne.
Var inne på en profil, der lå det en hotmailadresse. Gikk inn på fb. Der fikk jeg navnet. Googlet navnet, og fikk opp alle friidrettspremier, organisasjoner vedkommende var med i inntekt de siste årene, !881 fortalte meg hennes adresse..... osv.
Hvis du på død og liv skal informere verden om en mailadresse, så må du ivertfall ikke bruke en adresse som linker seg mot navnet ditt på facebook eller i mot offentlige etater etc.......
sånn funker det på nettet :-)

Skjult ID med pseudonym Tom fr. 6 nov. 2009 12:57

Kåthet gjør de fleste blind og korttenkt Terje. :)

Skjult ID med pseudonym zoid77 fr. 6 nov. 2009 16:45

@Terje
Ikke bare er det risikabelt å legge ut e-postadresse, det er dertil helt meningsløst, for det er jo bare superbrukere og VIPer som kan se e-postadressen...

Skjult ID med pseudonym elene_39 fr. 6 nov. 2009 17:19

@terje,

takk for opplysningen vedr. mail linket til facebook.... Var ikke klar over at det var så enkelt, - skrekk og gru....