Alle innlegg Sukkerforum

Hva skjer med kategoriseringen?

Vis siste innlegg
(kvinne 37 år fra Oslo) ma. 19 okt. 2009 01:50 Privat melding

Hvorfor båslegger vi "jenter tenker slik" og "gutter tenker slik"?
Kommer det oss nærmere en partner, eller gjør det oss mer partner-sky?

Kjør debatt.

Skjult ID med pseudonym på_bærtur ma. 19 okt. 2009 01:54

Hmmm... fordi egne erfaringer tilsier at det er slik? Har prøvd å bryte ut av det der tankemønsteret, men det har (dessverre) blitt bekreftet gang på gang. Til og med hos de jeg virkelig trodde var unntaket.

Skjult ID med pseudonym suk ma. 19 okt. 2009 01:57

Men er det ikke sånt at jenter er slikk og tenker slik.. og gutter er slik og tenker slik.. ????

(kvinne 37 år fra Oslo) ma. 19 okt. 2009 02:17 Privat melding

på_bærtur : Ja, alle tror vi at vi har allverdens erfaringer. Desverre er vi ganske uvitende, vil jeg tro. Vi bærer på nag, men ikke på erfaringer. Noen har kanskje hatt kun 3 partnere i sitt liv, og vurderer alle fremtidige møter utfra disse erfaringer. Andre igjen, har kun hatt "treff" og vurderer alle utfra noe så enkelt. Det finnes folk som er annerledes-tenkere. Selv er jeg ei av dem, men blir sjelden trodd av den triste grunn at mange er støkk i boksen "erfaringer". Det er helt håpløst å komme igjennom som "nytenkende".

Finnes det noen her med annerledes-erfaringer? meddel gjerne, fordi gutta trenger sårt håp! ;D

Skjult ID med pseudonym suk ma. 19 okt. 2009 02:22

unnskyld meg, trigata, men starter du noenslags gutte-forsvars-håp-byrå her på sukker ?

Skjult ID med pseudonym jobbern.. ma. 19 okt. 2009 02:23

Ulike erfaringer og meninger kan man heller si, uvitenhet er jo en allmen folkesykdom som ikke kan helbredes.. Tror ikke alle bærer på nag av den grunn, men sosiale evner, engasjemang og forståelse er noe mange er blottet for. Hvis man fremstiller sine ideer og tanker på en folkelig og engasjerende måte så kommer man langt..

Skjult ID med pseudonym jobbern.. ma. 19 okt. 2009 02:28

Det er ikke snakk om å sette noen i bås, men akseptere kjønnsforskjeller.. Vi har ulike egenskaper som menn og kvinner, derfor søker vi sikkert en partner for å utfylle hverandre.. Men ja kvinner og menn kommer ifra hver sin bås, det er kjønnsbestemt.. Vi kan ikke forandre menneskets natur, selv om likestilling har blitt et faktum.. Det handler om å tilpasse seg hverandre..

Skjult ID med pseudonym suk ma. 19 okt. 2009 02:39

Liker det du skriver, @jobbern, det er akkurat hvhordan det er i naturen ellers.. Vi er forskjellige og bør bruke litt mere enegi til å utforske det som er forskjelle oss imellom istellet å fordømme og kritisere hverandre ..
HURRA for det som er forskjelle !

Skjult ID med pseudonym jobbern.. ma. 19 okt. 2009 02:53

@suk

Bare vi som holder stand i de sene nattetimer :)

Men ja mennesker fokuserer alt for lite på de viktige egenskapene, og er mere opptatt å fortelle om hvor selvstendige de er og at de egentlig ikke trenger en mann/kvinne for å utfylle sine emensjonelle og fysiske behov.. Dette skaper en utradisjonell tilstand, som frarøver det elementere menneske skapte behov til fordel for sitt eget ego og bekreftelse på noe som ikke er tilfelle for noen av oss.. Vi søker noen for å føle oss komplett og elsket.. Alle sammen trenger kjærlighet..

Skjult ID med pseudonym suk ma. 19 okt. 2009 03:06

Ikke sant, jobbern?
men i denne materialistiske verden er det stadig vanskeligere å sette ord på følelsene våre og kanskje derfor er vi så vanskelige i forhold til hverandre, uansett kjønn, egentlig. Vi konkurrerer istellet, føler trang til å vise hvor flinke og selvstendige vi er og hvor godt har vi med seg selv. Hva gjør vi da på sånne steder som Sukker hvis vi har det så godt, spør jeg ?

Natteravner ? Ikke lenger, nå er jeg sengeferdig og skal ta horisontallen :)
Sov godt, jobbern :)

(kvinne 37 år fra Oslo) ma. 19 okt. 2009 10:48 Privat melding

synes det er veldig mye snakk om menns og kvinners natur, jeg. Og synes det gir oss et sneversyn. Det er greit å akseptere forskjeller og nærme hverandre tilpasningsdyktig, men enda viktigere er det å åpne opp for muligheten at det finnes både jenter som har primære annerledes behov og gutter som har primære annerledes behov enn " normalstokken".

Vi trenger åpenhet, det er det vi trenger. Og ja, jeg forsvarer gjerne gutta såvel som jentene. Det er mange som er "blitt fortalt" både den ene og det andre "sannheten" om det motsatte kjønn, eller tilogmed erfart slike "sannheter". Det grusomt farlige er at det faktisk tilslutt blir .... ene og alene-sannheter?!?

Eneste sannhet jeg vet, er at kvinner som er øyboere synes kvinner som er på fastland er utrolig merkelige i sin måte å henvende seg til menn på, og menn som bor i Frankrike synes norske menn mangler iboende høflige manerer. Vi er individer, ikke kjønn! Vi er et produkt av miljø og ikke bare arv alene. Det er mitt meget aktuelle budskap ;)

Jeg kan ikke redde kloden, men kanskje sjelelig dårlige gener ? ;D ;P

Skjult ID med pseudonym Undrer ma. 19 okt. 2009 10:56

Så spennende tanker du har om dette!

Mitt mål generelt er å forsøke å møte mennesker, både kvinner og menn (det hadde vært merkelig å gjøre forskjell på kjønn), med en minst mulig forutinntatt holdning, slik a jeg kan danne meg min egen oppfatning av hvordan hun/han er.
På denne måten tror jeg det er lettere å være oppriktig i forhold til vedkommende, at jeg fremstår nysgjerrig og åpen og ikke tar egenskaper eller kvaliteter for gitt.

Har lagt merke til at dette er en utrolig fascinerende reise!

Skjult ID med pseudonym mentira ma. 19 okt. 2009 11:58

Menn er fra mars og kvinner fra venus, er ikke det tatt opp og vedtatt?

Tror det eneste som jeg har vært sikker på tidligere var at menn stod og tissa, mens kvinner satt. Men så treffer jeg en mann som forteller meg at han foretrekker å sitte. Han er nok i sterkt mindretall, men han finns. Og jeg har lest noen avisartikler fra skoler hvor guttene har blitt pålagt å sitte når de må på do, så kanskje det blir flere av menn som foretrekker å sitte på do.

Og for noen år siden blr det ikke lansert en anordning/oppfinnelse som skulle gjøre det slik at kvinner kunne stå og tisse? Tror ikke den har slått helt an, men .......

Poenget mitt er at du har like mange forskjellig menn som du har forskjellige kvinner. Du finner likhetstrekk og noen grunnfakta, man kan generalisere og alt det der, men hvis du virkelig vil vite hvordan en person er så sett deg ned og bli kjent. Ellers blir det bare gjetninger og få sannheter.

Skjult ID med pseudonym Po ma. 19 okt. 2009 13:36

Sant det @mentira.

Har smertelig erfart hvordan gjetninger kan ødelegge.

Gikk fra en relativt kald og ufølsom kjæreste til en som var stikk motsatt, ganske følsom, grublende og søkende (i mine øyne særlig "til mann å være"...). Men siden jeg var vant til sånn og sånn så antok jeg at han tenkte/følte slik og slik, og tolket hans kroppsspråk og utsagn ut fra det. Big mistake... han på sin side trodde jeg var lite mottakelig for hans følelser og vanskelig å komme innpå..

Nå funket ikke det forholdet av helt andre grunner, men jeg lærte ihvertfall å ta meg tid til å lære folk å kjenne på godt og vondt, og har blitt flinkere til å ta deres meninger bokstavelig og ikke tolke ut fra hva jeg antar de mener.. fali fali men VEEEELDIG fort gjort. Og det er vel noe man aldri blir ekspert på men kan bare bli flinkere, håper jeg :-)

Og jeg har lært at kommunikasjon er veldig viktig... og noe begge må lære sammen, etterhvert som man blir kjent, for der er vi alle ganske forskjellige.

Skjult ID med pseudonym suk ma. 19 okt. 2009 13:43

@tirgata..
Det finnes ikke noe som du og flere andre kaller "normalstokken"...
Jeg har vært nylig nede i Europa og har registrert meget tydelig at både norske kvinner og norske menn "er" litt anderledes i forhold til seg selv og hverandre. Alt fra miljø, bakgrunn, politikk, religion, osv, påvirker oss meget og vi utvikler oss i forskjellige retninger. Kvinner er mere frigjorte her i Norden enn der nede og virker mindre feminine / men det er ikke bare derfor, vel / ..
Du sier : "vi er individer, ikke kjønn!" . Jeg er helt uenig med deg og vil påstå at vi er først og fremst kjønn og så individer, her er det store forskjelle mellom oss og reker, for eksempel :)))))))))))) Jeg savner å bli behandlet som kvinne, ikke som individ.
Jeg savner flere kvinner som savner også det.
Der ser du unge dame at vi er meget forskjellige som kvinner også, ikke bare som individer.

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 19 okt. 2009 14:24

For min egen del så kan jeg tenke at menn er slik og kvinner er slik, så lenge jeg gjør det med et positivt fortegn, og ser at begge deler er gode egenskaper. For meg skaper det en positiv spenning og en positiv nysgjerrighet, for jeg liker godt at menn og kvinner er forskjellige.
Men når jeg ser at vi setter hverandre i negative båser, og gir hverandre negative egenskaper ut i fra om vi er kvinne eller mann, da melder jeg pass. Og det er absolutt det som er mest deprimerende lesing for meg her inne på forumet, og det er vel også en dårlig innfallsvinkel å tenke mye negativt om det motsatte kjønn dersom man både er heterofil og på leit etter en kjæreste.
:-)

Skjult ID med pseudonym suk ma. 19 okt. 2009 19:01

Nå tenker jeg stakkar`s frøkna og dere andre..
DERE som er litt yngre tenker anderledes, med ferdige maler osv.. vi som er eldre har enten beholdt de gamle/ekte egenskaper å kjenne/føle eller er vi i gang å endre oss til maler vi også.. ferdige mønstre..
Jeg tror, jeg forblir meg selv..

Skjult ID med pseudonym ,, ma. 19 okt. 2009 19:05

Du som stratet denne tråd1, er du homofil jente som ser etter en mann/potensjell-far/ til dine barn ?

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 19 okt. 2009 19:41

suk:

Tenker du stakkars meg altså? Jeg har det egentlig veldig fint så greit om du forteller meg hvorfor du synes synd på meg ;p

Skjult ID med pseudonym suk ma. 19 okt. 2009 19:50

@frøkna
Det er derfor at du leser det negative / er det noe vits ? /.. hvorfor skal du deppe, da ?
Ta det som det faller og ikke tenk for mye, bli en 100% kvinne :))

Skjult ID med pseudonym Po ma. 19 okt. 2009 19:53

Skjønte ingenting av det innlegget ditt jeg, suk..
De yngre tenker ferdige maler, mens de eldre endrer seg til ferdige maler?
Bør de yngre og de eldre finne hverandre da, er det det du mener ;-)
Noen her går jo inn for det da, men... hehe

Skjult ID med pseudonym suk ma. 19 okt. 2009 19:56

Po, vi bør finne hverandre uansett alder eller kjønn..
Jeg skulle ønske at vi kunne snakke sammen, uansett hva er det som skiler oss..
Da hadde verden vært myyyyyye bedre og enklere, tro meg..

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 19 okt. 2009 20:02

vel, oki, suk...

Ellers forbeholder jeg meg retten til å deppe over dårlige ting jeg leser, og begeistre meg over bra ting jeg leser.

I forhold til hvordan du skriver og gir meg tilbakemelding, så vil jeg nok helst først være 100 prosent menneske, og deretter være den kvinnen jeg er.

Skjult ID med pseudonym suk ma. 19 okt. 2009 20:07

Jeg forblir kvinne og menneske deretter :))
Som sagt: hurra !! for det lille oss imellom forskjelle :)
Uansett kjønn eller størrelse på det ene og det andre ..

Skjult ID med pseudonym jobbern.. ma. 19 okt. 2009 20:13

Menn kan ikke være kvinner og motsatt, mulig den homofile mann er den perfekte partner for en kvinne.. Jeg kan ikke være annet enn mann, for slik ble jeg født.. Man må klare å akseptere forskjellene, istedenfor å kritisere mannen for å være mann, og kvinnen for å være kvinne.. Er ikke snakk om å sette i bås eller være sneversynt, men å være realistisk.. Hvis en mann ikke er bra nok, så bør noen av dere kvinner kanskje heller finne en annen kvinne, siden dere vil ha noen som er som dere selv.. Jeg liker at kvinner er forskjellige ifra oss menn, det er nok derfor jeg er hetrofil og ikke homofil..

Skjult ID med pseudonym Po ma. 19 okt. 2009 20:30

Jeg vil ikke ha noen som er som meg selv.
Men jeg vil ha noen som har flest mulig av de samme verdiene og prioriteringene som meg.
Stor forskjell :o)