Alle innlegg Sukkerforum

Samlivs forhold i verden 2009

Vis siste innlegg
(mann 43 år fra Hordaland) on. 21 okt. 2009 08:52 Privat melding

Det slår meg at det er vanskeligere å ha ett "normalt" forhold i 2009......men nå har samfunnet tatt det ett skritt lenger!

Ett rekord stort antall australiere undertegner førektesapelige avtaler som krever at partneren skal oppfylle visse krav og betingelser som har med livsstil å gjøre, melder en avis i sydney (Sunday Telegraph)
Førekteskapelige avtaler er kontrakter som i klartekst angir hvordan par skal fordele eiendelene sine hvis de skulle bli skilt eller gå ifra hverandre. Vi har har noe som ligner som vi kaller for særskilt samboer avtale for de som ikke er gifte.

(Og her kommer den nye)
Mange avtaler spesifiserer nå hva slags livsstil partnere må ha for at ekteskapet eller samboeskapet skal fortsette. Klausuler kan fastsette hvem som kan lage mat, hvem som skal gjøre rent, eller hvem som skal kjøre bilen, om man kan ha kjæledyr, hvor mye hver av ektefellene KAN VEIE (fedme), hvem som skal gå tur med hunden, og hvem som skal ta ut søppelet.
En kvinnelig advokat (Christine Jeffress) sier at folk "ikke har særlig høye forventninger om at forholdet skal vare"

Jeg er nå opptatt av Deres syn på denne saken og utvikkling......
Epyx by Portero

Skjult ID med pseudonym foxy on. 21 okt. 2009 13:57

Syns hele greia høres tåpelig ut...

Skjult ID med pseudonym zoid77 on. 21 okt. 2009 17:07

Dette virker ærlig talt som en strategi for sleipe advokater å få inn penger. Nå kjenner jeg ikke australsk lovverk, men om man i Norge for eksempel har underskrevet på særeie i et ekteskap så holder det om man skulle gå fra hverandre, man må ikke oppgi noen grunn for å forlate partneren, som at h*n går bare tur med bikkja to ganger i måneden. Jeg lurer også litt på hvordan man skal effektuere dette, jeg mener, hvordan skal man bevise hvor mange ganger i uka partneren går ut med søppelet?

Skjult ID med pseudonym Advokaten on. 21 okt. 2009 20:14

Synes også det høres tåpelig og lite smidig ut.

Rent rettslig er det slik at man ikke trenger noen grunn til å skille seg. Det er derfor ikke noe poeng i å vise til at ektefellen har brutt noen kontraktsbestemmelse. Det man hadde med seg inn i ekteskapet kan man også ta med ut i tilfelle skilsmisse. Det er kun det som er ervervet eller tjent under ekteskapet som er gjenstand for deling. Slik er det i alle fall i Norge, og jeg vil tro at mye av det samme gjelder i Australia, i alle fall når jeg gjelder skilsmisse uten at noen grunn oppgis.

Disse kontraktene blir da bare moralske rettesnorer mellom partene og ikke noe som skal håndheves av domstolene. Men på den annen side så kan det kanskje være greit å få klargjort for den andre parten hvilke forventninger man har til f eks kroppsvekt og innsats i løpet av det kommende ekteskapet :)

Skjult ID med pseudonym jepsi on. 21 okt. 2009 20:38

For å få avklart hvilke forventinger man har til hverandre, så ville jo en slik førekteskapelig kontrakt vært litt morsom. Men dersom det er slik at disse kontraktene blir skrevet under i fullt alvor og med forventing om at man skal holde seg innenfor reglene som er satt opp, så tenker jeg at en slik førekteskapelig kontrakt kun er for de spesielt interesserte :-)

Skjult ID med pseudonym zoid77 on. 21 okt. 2009 20:39

Jeg tror i hvert fall at jeg ville fått kalde føtter dersom en kommende kone la frem en slik kontrakt og forventet at jeg skulle skrive under...

(mann 45 år fra Oslo) on. 21 okt. 2009 22:12 Privat melding

Det virker for så vidt som at man har to forskjellige aspekter. Kjærligheten på den ene siden og det praktiske ved å dele hus og hjem på den andre siden..
En særboordning er jo for så vidt mye det samme (kanskje med untak av BMI-regelen).. Man skiller mellom følelser og praktiske ting, og lar de ikke få ødelegge for hverandre..

(mann 33 år fra Oslo) on. 21 okt. 2009 22:37 Privat melding

Det høres kjempebra ut synes jeg

(mann 43 år fra Hordaland) fr. 23 okt. 2009 21:26 Privat melding

hehe her har det bare vært flertall menn som har svart..... noen som vil kommentere dette??

Skjult ID med pseudonym gemini61 fr. 23 okt. 2009 22:36

Jeg er enig med klimpre i at særboavtaler er sterkt undervurdert. Beholde kjærligheten og lidenskapen, og la hver enkelt krangle med sin egen oppvask, støvsuging og antall uker mellom gulvvask....
Anyone??? ;-)