Alle innlegg Sukkerforum

Svineinfluensa

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym purke sø. 25 okt. 2009 12:09

Jeg skal ta vaksinen! Hvem flere?

(kvinne 34 år fra Akershus) sø. 25 okt. 2009 12:13 Privat melding

Min sønn skal hvertfall få den, etter nøye vurderinger kom vi frem til att det var det beste. Jeg tar den også, om jeg får

(mann 43 år fra Oslo) sø. 25 okt. 2009 12:26 Privat melding

Jeg trodde man var her for treffe en date...........
Men vent nå litt, jeg ble en gang sjekket opp av goth-jenter da jeg var noen og 20.: "Har du noen sykdommer?"etterfulgt av puppeflashing og at de prøvde dra meg hjem til sitt mørke palass. Jeg var redd for å bli forkjøla og lot meg ikke overtale. Jeg skal forresten ta vaksinen i tilfelle nye slike spørsmål. Best å ha sitt på det rene!

Skjult ID med pseudonym zoid77 sø. 25 okt. 2009 12:30

Jeg ser ikke noen grunn til ikke å ta vaksinen. Men, klart, det betinger jo at jeg ikke har blitt smittet før det åpnes opp for vaksinering av oss vanlige dødelige.

Skjult ID med pseudonym jente30 sø. 25 okt. 2009 12:45

Hvis man har et barn med ashma og jobber selv med barn er man uansvarlig hvis man ikke gidder å ta en vaksine. Mener du har skrevet tidligere smily at du jobber i barnehage. Hva med de andre barna der som du faktisk kan smitte som kan være betydelig mer utsatt enn ditt eget barn. Du burde også vite at du kan faktisk smitte ditt barn selv om han/hun har tatt vaksine. Den er ikke 100%

(mann 52 år fra Østfold) sø. 25 okt. 2009 12:49 Privat melding

Før de får ut vaksinen, er vel epidemien over... :)

(kvinne 58 år fra Rogaland) sø. 25 okt. 2009 13:33 Privat melding

Klart jeg skal ta vaksinen, skulle bare mangle

Skjult ID med pseudonym pusen sø. 25 okt. 2009 13:33

Jeg syns det er skremmende at andre kaller andre for uansvarlig for å ikke ta vaksine.
Er det ingen som syns det er rart at det dukker opp en farlig panedmi (som foreløbig ikke ser ut til å bli en pandemi)
og et par måneder etterpå så har de "utviklet" en vaksine? På så kort tid? Som mange leger er veldig skeptiske til?
Det er også sagt at denne vaksinen inneholder et par farlige stoffer, ja i små mengder, er greit det, men nå anbefaler de alle gravide å ta denne, selv om den IKKE er forsket på gravide, for det har de ikke rukket. Hvor de også sier at det kan påvirke forsteret, for det tåler ikke så mye kvikksølv... Et lite privateid selskap, kommer til å bli milliardærer pga svineinfluensaen.

Jeg legger med en link, slik at man kan tenke over hva man kjører i kroppen din. I tillegg vil jeg minne om at det er fantastisk butikk for de som har laget denne vaksinen. Det er greit å tenke godt over hvorfor de vil vi skal ta den. Man kan likevel få svineinfluensa. Skadevirkningen av denne vaksinen kan komme om noen år. Burde ikke da friske mennesker bare stå han a?
De sier hver 3 friske dør, og dette på en statistikk på 2 friske døde hittil. Hvordan vet vi at disse var friske når de ikke er obusert enda? Media hauser dette opp til enorme dimensjoner. Hva er målet? Selge mest mulig vaksine? Jeg bare tenker høyt, sier ikke at noe av det jeg sier er absolutt riktig. Men jeg tenker sånn. Her er linken:

http://www.fritthelsevalg.org/htmlsite/aktuelt.asp?parent=-1&flag=1&id=1&ban=1

Skjult ID med pseudonym Lars sø. 25 okt. 2009 13:37

Jeg har aldri reagert noe særlig på noen influensa, ser ingen grunn til å ta vaksine nå.

Skjult ID med pseudonym Sal.. sø. 25 okt. 2009 13:39

Skal ta den ja.

Skjult ID med pseudonym jente30 sø. 25 okt. 2009 13:53

@pusen

Det er mer sjokkerende at mennesker som du synes det er greit at man tar slike sjangser når man jobber med barn. Tenk deg litt om. Hadde du likt å ha ditt eget barn med en alvorlig Asthma i en barnehage der de ansatte ikke gadd å vaksinere seg. Det virker som du har hengt deg mer opp i at noen tjener seg rike på den vaksinen. Hva så om de gjør det hvis det redder liv. Det er vel det viktigste. Ekspertene er mer enige at folk bør vaksinere seg enn i mot. Så der tar du feil. Joda man kan ikke vite nå i forkant om den vaksinen var den beste. Det er 1.5 år siden de fikk anbud i forhold til det med en evnt. vaksine. Så det har blitt jobbet endel med dette. Noen ganger forsker de mer enn 5-10 år, men det har det ikke vært mulighet for her. Det er bare at dette har ikke blitt laget på et par mnd. De har jobbet med det over 1 år. Ingen leger jeg har snakket med og vet om som er negative til vaksinen. Det er slik som evnt. kommer i ettertid når man vurderer effekten av vaksinen kontra det å ikke ta vaksinen.

Skjult ID med pseudonym pusen sø. 25 okt. 2009 13:59

jente30: Jeg hadde mest sannsynlig ikke turd å la barnet mitt gå i barnehagen, og det hadde vært mitt størte dilemma nå om jeg hadde hatt barn. Man er livredde for at de skal bli syk. selvfølgelig, men jeg mener man ikke vet om folk blir syk av vaksinen. De sa at 1 million skulle ha svineinfluensa og 500 skulle dø innen oktober. Dødeligheten for svineinfluensa er mindre enn fryktet. I andre skandinaviske land så har ingen dødd enda, Finland og Danmark.

Det jeg stiller spørsmåltegn til er om dette er overdrevet hysteri skapt av media? De sier jo at den ikke er farligere enn vanlig influensa.

Og jeg sier man bør stille spørsmålstegn til vaksinen. Jeg skjønner at folk ikke tørr annet, og jeg vet utrolig mange er skeptiske til vaksinen og med god grunn.

Å påpeke mine feil er helt ok, jeg sa dette var mine tanker og ikke faktabasert informasjon ;)

Skjult ID med pseudonym pusen sø. 25 okt. 2009 14:00

Hvem er ekspertene dine?? Jeg sa mange leger er skeptisk til vaksinen, hvordan kan jeg ta feil der?? ;)

Skjult ID med pseudonym tento sø. 25 okt. 2009 14:07

Jeg skal ta den, ikke fordi jeg selv er ien rissikogruppe, men for å slippe å være den potensielle smittebæreren til en i riskogruppen (Vet jeg kan være det likevel siden vaksinen ikke garanterer 100%, men sjansen er mye mindre)

Skjult ID med pseudonym zoid77 sø. 25 okt. 2009 14:10

Jeg har store problemer med å ta Fritt Helsevalg på alvor. Dette er en organisasjon som mener at all vaksine er farlig og som benytter seg av ganske nøyaktig de samme argumentene som nyhetsspeilet.no, en nettside som ellers legger sin ære i å "bevise" at myndighetene slipper ut chemtrails for å ødelegge fruktbarheten, at 11. september 2001 var regissert av amerikanske myndigheter og at verden ellers styres av Bilderbeger-gruppen med den hensikt å underlegge oss alle det de kaller New World Order.

Da svineinfluensaen først smittet over til mennesker, kom ikke det som julekvelden på kjerringa for forskerne. Svineinfluensa har i årevis rammet svinebesetninger, og den har også tidligere mutert slik at den kunne smitte mennesker. Derfor har man allerede vært forberedt på noe slikt. Det man ikke har visst er hvordan den konkrete mutasjonen ville se ut, og derfor har man ikke hatt vaksinen klar, men det baserer seg på mange års forskning. Det er for så vidt riktig at den ikke er testet ut på mennesker, men skal man følge logikken til Fritt Helsevalg og deres like, bør den heller aldri testes ut på mennesker.

Det andre hovedargumentet til motstanderne, er kvikksølvforbindelsen tiomersal, som finnes i vaksinen. Men kvikksølv er ikke bare kvikksølv. Når folk kvikksølvforgiftes, er det av metyl-kvikksølv. Tiomersal, derimot, brytes ned til etyl-kvikksølv, som er temmelig harmløst. Du får faktisk i deg mer etyl-kvikksølv av å spise en boks makrell i tomat enn du får av vaksinen, så om du ikke reagerer på en boks makrell i tomat, vil du heller ikke reagere på tiomersal-komponenten i vaksinen. Tiomersal har vært brukt i årtier som konserveringsmiddel i vaksiner, og det har vært press på å få ned bruken. I USA har dette lyktes, blant annet fordi kritikerne hevdet det førte til autisme hos barn - erfaringen så langt viser imidlertid ikke at reduksjonen i bruk av tiomersal har ført til noen nedgang i autisme.

Joda, selvsagt ønsker legemiddelgigantene å tjene penger på dette, men det er nå en gang slik kapitalismen virker.

Skulle man fulgt rådene fra vaksinemotstanderne ville fortsatt polio, tuberkolose, kopper osv. vært utbredte sykdommer i Norge. Det er det ikke, og det er jeg glad for.

Skjult ID med pseudonym pgmp sø. 25 okt. 2009 14:15

Pusen trekker frem et vesentlig poeng; man vet ikke effekten av vaksinen. Det vil ikke bli første gang man i ettertid evt finner ut at bivirkningene av en behandling er minst like skadelig som sykdommen den var mot. Det som også må tas høyde for er at noen har høyere risiko enn andre for å bli smittet. Dersom mange med lav risiko stiller seg i køen tidlig vil nødvendigvis noen med høyere risiko rykke bakover i køen. Det er minst like uansvarlig i @jente30's betydnind.

Det beste man kan gjøre for å ikke bli smittet kan være å prøve å unngå store folkesamlinger og bedrive avstandsdating.

Skjult ID med pseudonym pusen sø. 25 okt. 2009 14:15

Dette blir det samme som forsøket vi ble utsatt for i 9 klasse. Nå skal dere ha sprøyte mot hjernehinnebetennelse.
Hva endte det opp med? 80% av de som fikk sølet har ME i dag. Jeg bare ikke vet om det er rett tankegang å tenke at det er bedre å slite med bivirkninger av vaksinen enn evt få svineinfluensa. Det høres ut som vi kommer til å dø alle mann. Tenk på alle de tusen som har hatt den allerede. Mange har milde symptomer og har mest sannsynlig hatt den allerede, uten at de har blitt testet. Hvordan vet vi at ikke det verste er over?

Jeg tar heller en runde i senga enn å kjøre i meg noe som jeg ikke vet hva er... MEN igjen, jeg forstår problemstilling til de som har barn.

Jeg selv har brukt mye tid på å bekymre meg over dette. Jeg har en høygravid lillesøster også.

(kvinne 37 år fra Telemark) sø. 25 okt. 2009 14:17 Privat melding

Hadde Norge som såkalt verdens rikeste land, gitt meg mulighet til en _renere_ vaksine som andre land nå får (USA,, Storbritannia, Tyskland, Frankrike +++), så skulle jeg vurdert det, men fordi den innholder både kvikksølv og skvalen, så takker jeg glatt nei!

Skjult ID med pseudonym pusen sø. 25 okt. 2009 14:20

Kult bilde av deg FatihHope.

Skjult ID med pseudonym Sal.. sø. 25 okt. 2009 14:20

Når det gjeldet kvikksølv som vaksinen inneholder så er det 0,25 mg. Hver dag så for en i seg 0,4 mg kvikksølv så det er ikke store mengder det er snakk om.

Skjult ID med pseudonym jente30 sø. 25 okt. 2009 14:21

@pusen

Litt merkelig kanskje at du kan slenge frem en påstand som du ikke har belegg for men krever at en annen legger frem..:)
Hva slags eksperter er det du snakker om da og legg gjerne frem fakta om dette. Jeg skrev kun at de legene jeg har snakket med og det er faktisk noen er ikke negative til det. Har vel pratet med ca. 15 stk. Endel av de er lunge eller hjerte spesialister som jeg kjenner enten pga min lungesykdom, gjennom jobb eller privat. Jeg har lungesykdom ( KOLS og Asthma ) og går til et eget lungeteam. Selvfølgelig tok jeg dette opp der. Der var det mest støtte for vaksinen.

Skjult ID med pseudonym zoid77 sø. 25 okt. 2009 14:25

Det stemmer ikke at 80% av dem som ble vaksinert mot hjernehinnebetennelse i forsøksårene endte opp med ME. Forekomsten av ME i Norge ligger på mellom 0,2 og 0,4 prosent, også i disse alderskullene. Og det er ikke noen signifikant forskjell på forekomsten mellom de som tok vaksinen og de som ikke gjorde det. Jeg skjønner godt at de som har ME ønsker å vite hvorfor, men hvis det hadde vært slik at det var vaksinen som skapte sykdommen, ville det betydd at forekomsten av ME i denne aldersgruppen ville vært unormalt lav.

Videre så er det en stor forskjell på disse vaksinene. Vaksinen mot hjernehinnebetennelse var helt ny. Vaksinen mot svineinfluensa, derimot, er en generisk vaksine, dvs. den er basert på allerede godt utprøvde vaksiner og tilpasset spesielt for svineinfluensa.

Skjult ID med pseudonym pusen sø. 25 okt. 2009 14:25

Vel, jeg slenger ikke frem noen påstand, jeg spør deg? Samme som jeg sier at jeg vet folk som ikke anbefaler vaksinen.
Fordi dine 15 eksperter mener at man bør ta den så betyr det ikke at alle er enig i det. Dette er vel det tema som er mest diskutert i landet akkurat nå hvor alle er uenige, så jeg forventer vel ikke at vi skal være enige heller. Hadde jeg vært deg og syk så hadde jeg tatt vaksinen uten tvil, og håpt at hele landet gjorde det.
Men jeg ser det fra mitt ståsted, noe annet blir vanskelig. Jeg er også i en riskiogruppe, men ikke i den grad du er det.

Skjult ID med pseudonym jente30 sø. 25 okt. 2009 14:37

Det med at det ikke er skandinaviske som er død av svineinfluensa er ikke tilfellet.

Fra før har en kvinne fra Akershus, en mann fra Hordaland, en kvinne fra Oslo, en mann fra Oppland, en mann fra Telemark, en tenåring fra Vestfold, en kvinne fra Akershus og en dansk mann som oppholdt seg i Norge, dødd av svineinfluensa, skriver NTB.

I Sverige har to personer dødd av svineinfluensa. Unntatt Finland.

Det er ingen land som USA der det har omkommet flere pga svineinfluensa. Over 1000 mennesker og kanskje flere. USA er på toppen i forhold til uvettig medisinbruk og feil medisineringer. Da har ikke jeg særlig tro på at USA har den beste eller den reneste vaksinen.

Skjult ID med pseudonym FaithHope sø. 25 okt. 2009 14:38

Takk, Pusen :-D

Sal.., gi meg en renere vaksine, så skal jeg vurdere det. Jeg skjønner ikke at Norge med sine store ressurser ikke kan gi oss alternativer. Jeg betaler gladelig mer for en renere vaksine, for bedre kvalitet av det meste i grunnen!
Det finnes enormt mange muligheter å forebygge og bygge opp immunforsvaret enn å ta en slik vaksine som kanskje vil virke nedbrytende, hvem vet? Det er egentlig poenget mitt... Hvem vet følgene?
All respekt for dem som velger det, men så vil jeg også ha litt flere alternativer på markede for dem som ikke vil utsette kroppen for denne vaksinen som er både billigere og dårligere enn vaksinene de nevnte landene nå får muligheten til å velge.

Men, nå skal jeg egentlig trekke meg ut av denne debatten.. hehe.. :P

God søndag til alle ;)))

Skjult ID med pseudonym Salta sø. 25 okt. 2009 14:42

Til Faithhope

Gjør det som er riktig for deg du:)

Skjult ID med pseudonym pusen sø. 25 okt. 2009 14:43

Jeg skrev ikke at IKKE skandinavere har dødd, jeg skrev at der er skandinaviske land hvor folk IKKE har dødd, og jeg nevnte Finnland.

Hvis denne debatten skal gå ut på å vri å vrenge på alt så blir det bare slitsomt og kjedelig å debattere.

Men lykke til, jeg håper alle står han a :) Med eller uten vaksine!

Skjult ID med pseudonym elfrodo sø. 25 okt. 2009 14:54

Til en forandring enig med pusen her ;-)

Hovedpoenget med diskusjonen her må være å få fram alle sysnspunkter. Ikke plukke innleggene til hverandre i stykker. Jeg er selv veldig i tvil og skifter mening omtrendt annenhver dag. For 14 dager siden var jeg fast bestemt på å ikke ta den men nå er jeg som sagt veldig usikker dels fordi de alvorlige komplikasjonene ser ut til å ramme mer vilkårlig enn først antatt. Det beste for min del hadde nesten vært at jeg fikk den før den ble tilgjenglige for oss utenfor de i "risikosonen". Da hadde jeg sluppet å ta en avgjørelse på dette.

Skjult ID med pseudonym jente30 sø. 25 okt. 2009 14:55

@pusen

Mulig du er hårsår for kritikk, men i en diskusjon så må du regne med at ikke alle er enige med deg. Dessuten må man være litt varsom med fakta opplysninger hvis ikke det stemmer. Både det med Danmark var feil og det med antall ME. Hvor er det du har dette i fra?
At man har delt oppfattning i forhold til vaksinen det må man regne med, men noen er jo negative til absolutt alt da. Jeg har uansett tenkt å ta vaksinen..:)

Skjult ID med pseudonym pusen sø. 25 okt. 2009 15:00

Joda men jeg skrev flere ganger at det ikke er fakta jeg kommer med, men mine meninger og bekymringer.
Syns du vrir og vrenger så mye at det blir slitsomt og ikke en god debatt ut av. Ja det med ME hadde jeg en mistanke fordi det hørtes helt vilt ut, det var fra en blogg.

Hadde jeg vært i ditt sted hadde jeg tatt vaksinen uten å tenke på det engang.

Skjult ID med pseudonym milly sø. 25 okt. 2009 15:03

Skal helt klart IKKE ta vaksinen :)

Skjult ID med pseudonym ! sø. 25 okt. 2009 15:07

Pusen tror hun eier forumet, og babbler i vei hele tiden, stakkar hun har ikke mye å fordrive dagen med, vi ser hun på alle innelggene jo....få seg et liv lissom...

(mann 33 år fra Oslo) sø. 25 okt. 2009 15:43 Privat melding

Zoid77 det er mange grunner til at en kan ha ME. Jeg kjenner flere jenter som mottar så mye støtte fra NAV pga ME at de lever svært godt, reiser stort sett hele året og fester hele uken, så da er det ikke rart de ikke vil jobbe. Itillegg kan de kreve spesialbehandling i alle sosialesammenhenger fordi de har tross alt ME og frikort.

Skjult ID med pseudonym Blu sø. 25 okt. 2009 15:47

Jøss, jeg som trodde denne tråden handlet om svineinfluensa.

Skjult ID med pseudonym pusen sø. 25 okt. 2009 15:48

SteinR: Om de fester hele uken og reiser hele året så har de IKKE ME, det kan jeg garantere deg.
Det er blitt den nye folkesykdommen folk skryter på seg bare fordi de er sliten, men de som virkelig har ME lever ikke et liv i sus og dus.

(mann 33 år fra Oslo) sø. 25 okt. 2009 15:51 Privat melding

ME ble først forbundet med epstein undt barr viruset og ettervirkningene det ga spesielt unge mennesker som hadde hatt kyssesyken, så fort det ble kjent og så smått kartlagt at kyssesyken kunne gi en slik aftermatch og det kunne medføre sykemelding så ble det utrolig poppis å ha ME...de er jo slitne, en kan ikke si noe på det.

Skjult ID med pseudonym cs sø. 25 okt. 2009 15:56

jeg synes det er dumt at det kalles for svineinfulensa... det blir lissom så grisete..

Skjult ID med pseudonym pusen sø. 25 okt. 2009 16:10

Viktig å få med at det ikke gjelder alle SteinR, at noen er så hardt rammet av dette at de ikke har noe liv. Så har du alle andre som har gått på en smell eller to. Det tar langt tid å utrede ME og fins ingen klare bevis på at man har sykdommen. Det er synsinger gjort ut fra formen til den syke, ikke medisinske bevis.

Skjult ID med pseudonym mandu76 sø. 25 okt. 2009 16:15

@ !: kjedelig og usaklig og teit utspill.

Jeg tar ikke vaksinen. Er ikke redd den men er heller ikke redd influensaen.

(mann 33 år fra Oslo) sø. 25 okt. 2009 16:18 Privat melding

Pusen, det er bare et paradox at en kan bli rik på å si at en er sliten.

En venn av meg som er sykepleier forteller meg at han behandler en rekke unge mennesker som ligger i respirator pga svineinfluensa og at det kommer flere hver eneste dag. Det skremte meg litt, men jeg vil ikke ta vaksinen.

(mann 43 år fra Oslo) sø. 25 okt. 2009 16:29 Privat melding

Ja, jeg tror jeg kommer til å ta denne vaksinen.
Nå er jeg jo ikke prioritert (verken kronisk syk eller har omgang med små barn daglig) så jeg ligger nok ikke på topp av noen liste og regner med at det tidligst vil være mulig for tidlig desember, men ser for meg at det er flere fordeler enn mulige negative bieffekter (som med de fleste vaksiner og medisiner).

Skjult ID med pseudonym pusen sø. 25 okt. 2009 16:37

SteinR: Ja det er skremmende!! Jeg kjenner flere sykepleiere og de sier folk er ganske så dårlig. Det er vel sånn at man dytter frykten litt bort så det ikke skal ta overhånd? Man kan jo ikke bli livredd for å gå ut.

Mannigata: I desember kan det jo ha roet seg. Da vil vi jo også se hvordan det går med de som får vaksinen.
To i Sverige har dødd av vaksinen, men det vil jo alltid være sånn at noen reagerer på vaksiner uansett. Med tanke på hvor mange som blir vaksinert er dette sikkert ikke et høyt tall.

Skjult ID med pseudonym zoid77 sø. 25 okt. 2009 17:03

@pusen
Har to i Sverige dødd av vaksinen? Hvor har du det fra?

I følge Läkesmedelsverket har en halv million svensker tatt vaksinen, av disse har det blitt rapportert om bivirkninger hos i overkant av 200, altså hos litt mer enn én av 2500. Det står ikke noe om dødsfall, og det er heller ikke rapportert i media.

Skjult ID med pseudonym elfrodo sø. 25 okt. 2009 17:09

Zoid

Det er totalt 4 stk i Svergie som har dødd rett i etterkant av vaksinen. En av de fire er sjekket ut men 3 er fortsatt uavklart

Skjult ID med pseudonym zoid77 sø. 25 okt. 2009 17:16

@Elfrodo
Har du noen link? Jeg leser nemlig nettaviser daglig, og har ikke sett noe om det. Så jeg mistenker vel at det blir litt som den britiske 14-åringen som "døde av livmorhalskreftvaksine".

Skjult ID med pseudonym elfrodo sø. 25 okt. 2009 17:19

http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/helse/avviser-doedsfall-etter-svineinfluensavaksine-2972062.html

Skjult ID med pseudonym zoid77 sø. 25 okt. 2009 17:25

Artikkelen sier jo at det er lite sannsynlig at de døde av vaksinen. Dette var jo i tillegg også mennesker som var gamle og/eller syke i utgangspunktet. Så det blir helt feil å si at to personer i Sverige har dødd av vaksinen.

Skjult ID med pseudonym elfrodo sø. 25 okt. 2009 17:28

Jeg har heller ikke sagt at de døde av vaksinen. Jeg bare hintet om at det har vært et tema. Mulig det var dette pusen kunne ha tolket litt feil :-)

Skjult ID med pseudonym suk sø. 25 okt. 2009 18:37

Jeg tar ikke vaksinen, jeg konverterer til islaqm i denne galne influensa tiden. Så blir jeg kristen igjen da det er over :)))

Skjult ID med pseudonym cs sø. 25 okt. 2009 20:44

jeg er skeptisk til å ta den, men de aller fleste skeptikere ser ut til å snu...vi blir jo påvirket av anbefaleringer fra politikere, leger osv..

Skjult ID med pseudonym Barespør sø. 25 okt. 2009 23:24

Massivt press fra myndighetene, de har jo 9 mill vaksiner de skal ha solgt. Synes det er enkelt å takke nei på egne vegne, mye vanskeliere i forhold til barna. Tenk om jeg tar feil?

Skjult ID med pseudonym kameleonen sø. 25 okt. 2009 23:58

Jeg skal ikke ta vaksinen.

Skjult ID med pseudonym sunway77 ma. 26 okt. 2009 00:02

har ikke tenkt å ta vaksinen.
frisk som en fisk,og veldig mange har hatt svineinfluensa,men ikke vist om det før etter de har blitt friske,av seg selv....
men skjønner de som er utsatt tar den,og det bør de..

Skjult ID med pseudonym yeehaw ma. 26 okt. 2009 15:02

jeg har ikke lyst til å ta vaksinen. jeg satser på at alle dere andre tar den, slik at smitten aldri setter seg i befolkningen og når meg.

jeg vil heller ha en blå ballong.

(mann 51 år fra Oslo) ti. 27 okt. 2009 16:10 Privat melding

Jeg kommer til å ta vaksinen når den blir tilgjengelige for oss vanlige dødelige.

Å ikke ta den fordi vaksinen er farlig sammenlikner jeg med å ikke bruke bilbelte fordi en har hørt om en som omkom fordi han satt fastspent i bilen når den brant. Alt som har en effekt kan være farlig, skal du ha trygg medisin, gå for noe som ikke virker.

Skjult ID med pseudonym pusen ti. 27 okt. 2009 16:12

Spørs om vi ikke har et kollektivt ansvar for de som kan bli kjempesyke?

Skjult ID med pseudonym In10se ti. 27 okt. 2009 16:17

Sikkert for sent uansett. To kollegaer har trolig allerede fått svineriet, og vi sitter i åpent landskap, så jeg tipper at jeg enten blir syk i løpet av denne uken eller så blir jeg ikke syk i det hele tatt. Uansett tror jeg ikke denne sykdommen er så farlig. Bare håper at jeg ikke blir syk akkurat nå, for det ville passet utrolig dårlig. Om to-tre uker hadde det passet litt bedre...

Skjult ID med pseudonym kit ti. 27 okt. 2009 16:17

Pusen. Vaksine er vel en av de mer effektive måtene å bekjempe sykdom på, både for en selv og for resten av samfunnet. Så, jeg mener svaret er ja på spørsmålet ditt.

Skjult ID med pseudonym MrSpiff ti. 27 okt. 2009 16:21

Det fungerer greit å sjekke litt opp og ikke gå rundt å "tro" ting (OBS: VG, Dagbladet o.l er ikke fagkilder).
Avgjørelser tatt på synsing av rykter, er sjeldent en god avgjørelse.

Forferdelig trist å måtte lese om barn som dør pga. talentløse foreldre.

-Han er en kjempekjekk kar og jeg nekter å tro at han slo i hjel ungen min, selv om man fant ham på soverommet med store skader og tapetmerke i ansikte med munnen fullstappet av papir.
- Jeg skulle bare kysse elskerinnen min, så reiste barnevognen i elven og barnet mitt druknet
- Han skulle bare kjøre forbi en ekstra bil...
- Jeg leste overskriften i VG og hørte på mennesker som ikke hadde peiling på hvordan en vaksine mot et virus fungerer en gang.
- etc...etc...etc..

Skjult ID med pseudonym kit ti. 27 okt. 2009 16:25

MrSpiff. Kanskje relasjons profilen bør ta hensyn til om en vaksinerte seg eller ikke? En tolkning av manglende vaksine er at vedkommende er meget egoistisk og evner ikke å vurdere informasjon...

Skjult ID med pseudonym pusen ti. 27 okt. 2009 16:26

In10sec: Svineinfluensa ER dødsfarlig for de som er i riskiogruppen. Små barn med astma er tatt ut av skoler og barnehager. Folk som har dårlig helse fra før er veldig utsatt om de blir syke. Men for de som er friske er den nok ikke så farlig.

Skjult ID med pseudonym MrSpiff ti. 27 okt. 2009 16:29

hehe
Kanskje det hadde vært noe @kit

Skjult ID med pseudonym In10se ti. 27 okt. 2009 16:43

@ pusen

Ja, men det er vel vanlig influensa også? Det dør jo flere hundre mennesker av vanlig sesonginfluensa hvert år bare i Norge. Kreftssyke, AIDS--syke, gamle og andre med sterkt redusrt immunforsvar. Jeg sier ikke at det er en dårlig ide å vaksinere risikogrupper, absolutt ikke, selv om dette vel er en av historiens raskest produserte og dermed minst testede vaksinene med hensyn på eventuelle bivirkninger og langtidseffekter. Men jeg vet ikke om jeg synes det er nødvendig at alle i samfunnet vaksinerer seg av den grunn. Jeg omgås ikke små barn, syke eller gamle til hverdags, og ikke noen med astma heller så langt jeg vet. Jeg tilhører ikke noen risikogruppe. Det kan hende jeg tar vaksinen likevel, når jeg etter hvert blir tilbudt den og hvis jeg enda ikke har blitt syk, men det får jeg vurdere når det skjer. Hadde jeg hatt små barn så hadde jeg nok meget sterkt vurdert å vaksinere dem, og hadde jeg jobbet med småunger eller syke hadde jeg definitivt vaksinert meg slik at jeg ikke skulle smitte disse, men hvis noen skulle kreve at jeg må vaksinere meg dette tross alt rimelige uprøvde middelet slik at jeg - hvis jeg blir smittet i det hele tatt - ikke risikere å smitte videre en eller annen tilfeldig person med svakt immunforsvar på bussen, da synes jeg det har gått litt langt. Og hvis myndighetene mener at det er så farlig får de heller lovfeste obligatorisk vaksinasjon. Gjør de det skal jeg absolutt følge påbudet.

Dessuten har jeg ikke hatt influensa på over 20 år, og kun én gang i hele mitt liv, så jeg satser på at jeg er like resistent mot griseversjonen som mot de vanlige menneskeversjonene. Jeg kan i alle fall håpe på det nå som arbeidskollegaene ligger hjemme med feber...

Skjult ID med pseudonym pusen ti. 27 okt. 2009 16:50

In10sek: La oss si vi går på date. Da møter du meg. Jeg har ei høygravid søster, så selv om du møter folk som ikke har astma eller er i risikogruppen kan du smitte friske folk som smitter sine igjen.

Jeg er enig i deg angående vaksinen. Jeg vet ikke selv om jeg skal ta den. Jeg avventer litt. Jeg skal også prøve å finne ut om jeg har hatt den, siden jeg har vært syk i 6 uker. Men jeg som deg får ikke influensa og har aldri hatt det. Jeg får knapt feber selv om jeg er full av streptokokker. Da ville det kanskje være mer naturlig at jeg fikk den milde utgaven av det.

Det som jeg tror er forskjellen på svineinfluensa og vanlig influensa er at den ikke smitter en million mennesker hvert år.
Dermed vil flere i risikogruppen få den. Vanlig influensa tar stort sett ikke livet av små barn. Svineinfluensaen slåt til mye hardere for de som er syk enn en vanlig influensa. :( Men jo, et dilemma er det. Skal, skal ikke.

Skjult ID med pseudonym In10se ti. 27 okt. 2009 17:00

@ pusen

Jada, er klar over at man kan smitte via via. Og at selv om ingen av oss to tydeligvis pleier å bli rammet av vanlig influensa så betyr ikke det at vi ikke kanskje faktisk kan bære på virusene, uten at vi selv blir syke av det. Eller at vi blir så lite syke at vi forveksler influensaen med en vanlig forkjølelse.

Har forresten ikke lest hele tråden, men skummet igjennom noen av innleggene nå, og for å være ærlig virker det som du argumenterer mot deg selv her nå. Hvis du argumenterer mot noen som helst i det hele tatt da. Ditt første innlegg her handlet jo nettopp om usikkerheten rundt denne vaksinen.

Skjult ID med pseudonym pusen ti. 27 okt. 2009 17:11

In10sec: Ja det er uten tvil en riktig observasjon!
Jeg er vanvittig usikker på hva som burde gjøres, og var helt sikker på at jeg ikke skulle ta vaksinen helt til jeg så en 2 åring på tv med astma. Jeg vet ikke. Jeg håper jeg har hatt den, siden jeg har vært syk så lenge.
Så joda, i dette tema så snur jeg etter vinden.. håper vel at noen/mer info kan klare å gjøre meg litt mer sikker.. hehe.

Men jeg vil likevel gjøre det klart at jeg ikke vil ha vaksinen og at jeg syns det er skummelt at den er så ny. Dette er jeg sikker på, men om det er rett avgjørelse er jeg ikke sikker på..

(kvinne 42 år fra Akershus) ti. 27 okt. 2009 17:15 Privat melding

Ringte å pratet med helsestasjonen i dag .. det blir vaksinering i nærområde neste uke.
Min sønn får vaksine da han har asma. Men jeg får ikke !! (ikke enda ihvertfall)
Jeg jobber med små barn og det fortalte jeg , men alikevel ble ikke jeg regnet som en risiko.

Skjult ID med pseudonym pusen ti. 27 okt. 2009 17:21

Smily, høres rart ut. Virker som de har tenkt å være strenge med hvem som får vaksinen. Da får vi enda litt tid til å ta stilling til om vi skal ta den :)

Skjult ID med pseudonym zoid77 ti. 27 okt. 2009 17:26

Hvis jeg ikke har blitt smittet i dag, blir jeg ikke smittet. Ble nemlig stående midt i et nysekor på en stappfull T-bane, og de var IKKE flinke til å nyse i armkroken...

Skjult ID med pseudonym seriøs ti. 27 okt. 2009 17:29

@smily

Jobber du i en privat eller offentlig barnehage? Det er egentlig din arbeidsgiver sitt ansvar at de ansatte får tilbud om vaksine og spesielt når man jobber med små barn. Det er mulig de tar først risikogruppene og siden alle andre. Jeg får tilbud pga at jeg jobber i helsevesenet. Vi er visst en av risikogruppene. Alle ansatte i helsevesenet skal ta vaksinen fikk jeg høre av min arbeidsgiver.

Skjult ID med pseudonym zoid77 ti. 27 okt. 2009 17:34

Grunnen til at ikke alle får vaksine nå er at det rett og slett ikke har kommet nok vaksiner til landet. Dermed blir det umulig, også for en arbeidsgiver, å sørge for at folk blir vaksinerte i denne omgang. På min arbeidsplass, med ca 160 ansatte, har ledelsen tatt grep og bestilt vaksiner til 25 personer, personer som er i det som regnes som de mest sårbare posisjonene (lønn/personal, beredskap/sikkerhet, info/media, enkelte lederposisjoner osv.), men heller ikke disse får vaksinen før resten av oss kan gå ned på legevakta og få vaksinen selv.

Grunnen til at helsearbeidere får tilbud nå er fordi de (eller de fleste av dem) omgås høyrisikogrupper daglig. Det gjør ikke folk som jobber i barnehage, i hvert fall ikke mer enn folk som jobber et hvilket som helst annet sted.

Skjult ID med pseudonym pusen ti. 27 okt. 2009 17:37

Zoid: Har du ikke fått med deg at man ikke skal nyse i albukroken lenger? De sier det blir liggende der og man puster det dypere inn i lungene og blir enda sykere, så nå skal man nyse ut i luften ;) Herlig!

Skjult ID med pseudonym ikkenå ti. 27 okt. 2009 17:41

Jeg tror ikke jeg skal ta vaksinen.
Tror vi kanskje hadde dette tidligere i høst. Nå kryr det av syke på jobben min, så oddsen for å få det igjen er der kanskje selv om man har hatt det før? Skulle gjerne visst litt mer om det.
Synes det er mye usikkerhet rundt dette.

4 i Sverige er døde etter å ha tatt vaksine. Hvorvidt det er noen sammenheng er vel vanskelig å si; men
hvorfor legger ikke myndighetene frem slike tall fra andre land hvor de har vaksinert lenger?

Jeg synes også det blir feil å si at man skal ta et kollektivt ansvar her. De som har barn som er syke og/eller som er syke selv, bør jo ta vaksine, men vi andre friske, bør fritt få velge hva vi sprøyter i kroppen uten å bli beskyldt for å være egoistiske.
Man tar en sjanse ved å ta vaksine, og man tar en sjanse ved å ikke ta den.
Tror jeg leste at 1 av 3 som dør er friske mennesker..? (Noen som kan bekrefte dette fra avisen?)

Hva som er smartest kommer jo frem på sikt, men jeg mener som sagt; la den enkelte velge selv, uten dårlig samvittighet for sitt valg.

Skjult ID med pseudonym zoid77 ti. 27 okt. 2009 17:48

@ikkenå
4 i Sverige er døde etter å ha tatt vaksinen, men ikke fordi de har tatt vaksinen - Läkarmedelsvärket har i hvert fall ikke funnet noen sammenheng. At en 90-åring tar vaksinen forhindrer ikke at han dør av hjertesvikt. Det blir som alle andre forholdsregler man tar - selv om du sykler med hjelm eller bare går over på rød mann, kan du like fullt dø i en bilulykke.

Skjult ID med pseudonym pusen ti. 27 okt. 2009 17:48

Mye som ikke stemmer her, blant annet at 4 i Sverige er døde av vaksinen. Det er visst ikke den som ene og alene er årsaken til det.

1 av 3 friske dør?? Syns du ikke det er ganske spesielt å lage denne statistikken ut av 11 døde og 2 av de var friske. De tror det i hvertfall.
Når 300 av 1000 friske er død skal jeg tro på den statistikken.

Det er jo klart at alle er i stand til å spre smitte. Hjelper ikke at bare de rundt tar vaksinen, da må de jo holde alle barn og syke innendørs.

Nå har jo over 120 000,- hatt det og det er ikke mange som har dødd av dette enda. De sa 500 dødsfall innen oktober. Det ser ut til å gå kraftig i vasken..

(kvinne 42 år fra Akershus) ti. 27 okt. 2009 17:49 Privat melding

@Seriøs .
Jeg jobber i en privat barnehage. Jeg trodde også alle som jobber innen barnehage og skole skulle vaksineres...
men da må man jo nesten vaksinere alle med barn også ..¨ det blir nok for mange i første omgang.
Jeg får sikkert tilbud etterhvert men ikke på første runden.

Skjult ID med pseudonym zoid77 ti. 27 okt. 2009 17:50

@pusen
De 500 døde innen oktober tok utgangspunkt i et annet smittemønster enn det vi har sett. Heldigvis.

Skjult ID med pseudonym ikkenå ti. 27 okt. 2009 17:58

Jeg sa at "4 i Sverige er døde etter å ha tatt vaksine. Hvorvidt det er noen sammenheng er vel vanskelig å si; men
hvorfor legger ikke myndighetene frem slike tall fra andre land hvor de har vaksinert lenger?"
Har jeg der konkludert med at de er døde SOM FØLGE av vaksinen? Nei. Jeg sier de er døde ETTER vaksine. Når de er ferdig med å obdusere og konkludere blir det enklere for oss, men hvorfor ikke heller bruke statistikk fra andre land for å evt gjøre så dette føles tryggere for oss?

Når det gjelder at det andre punktet mitt, så er det mulig jeg blandet litt, og det var derfor jeg ba noen som hadde lest saken om å bekrefte.
Etter et raskt google-søk, her er det nærmeste jeg fant:
http://www.aftenposten.no/helse/article3327751.ece

Ikke akkurat oppløftende lesning det heller, synes jeg.

Skjult ID med pseudonym gemini61 ti. 27 okt. 2009 18:02

Jeg skal ikke ta vaksinen. Satser på å få influensaen, som er en mild variant av en vanlig influesa.
Noe jeg ikke har hatt på maaange år. Det gjelder å utvikle egen 100% immunitet.

Skjult ID med pseudonym ikkenå ti. 27 okt. 2009 18:02

Pusen, jeg sa forresten ikke at 1 av 3 friske dør, men at 1 av 3 som dør var friske. Stor forskjell. ;)
Men korrigerte til at 1 av 3 som legges i respirator er friske.

Skjult ID med pseudonym zoid77 ti. 27 okt. 2009 18:08

@ikkenå
Jo, jeg så det, men er det noen grunn til å anta at det er noen sammenheng? To av dem var 90 år, det er en alder langt fra alle oppnår. To av dem (én 90-åring og én 65-åring) var allerede alvorlig syke, og da er det uansett en fare for å dø. Derav sammenligningen min med å beskytte seg/ta forholdsregler i trafikken.

Hadde det vært særlig sannsynlig at det var vaksinen som tok livet av dem, hadde avisene vært fulle av krigstyper, nå skriver ikke engang konspirasjonsteoretikerne i nyhetsspeilet.no at det er fastslått noen sammenheng. Da føler jeg meg ganske trygg.

Skjult ID med pseudonym MrSpiff ti. 27 okt. 2009 18:09

Ignorance is a nice car....

Skjult ID med pseudonym pusen ti. 27 okt. 2009 18:16

Ikkenå: Uansett, jeg mener det samme, statistikken er helt på bærtur.. når kun 11 er død, og to av dem trolig var frisk.

Skjult ID med pseudonym ikkenå ti. 27 okt. 2009 18:23

Pusen:Hvis du leste artikkelen jeg sendte link til, så ser du jo at vi snakker statistikk langt utenfor Norges grenser.
Her er mer statistikk, og da snakker vi ikke11 dødsfall, men 4735. ;)
http://www.who.int/csr/don/2009_10_16/en/index.html

Skjult ID med pseudonym pusen ti. 27 okt. 2009 18:27

Nei, beklager fikk ikke det med meg... Jeg tror likevel det er ganske overdrevet, men skal se på det.

Skjult ID med pseudonym Anti ti. 27 okt. 2009 19:42

Jeg skal ikke ta vaksinen.
Så lenge det finnes en ukjent risiko for alvorlige langtidsbivirkninger så er det uaktuelt.

Dersom mange fler hadde dødd / antatt å dø, av de som ble smittet, så skulle jeg vurdert det.
Men av over 100.000 smittet (antakelig mange fler, ettersom de fleste ikke er blitt testet), er bare 10 døde. Det er langt færre døde enn den vanlige sesonginfluensaen som herjer flere ganger hvert eneste år.

De som kaller meg egoist taler for døve ører. Hvorfor?

Fordi sjansen for at de selv skal ta livet av noen når de kjører i trafikken (mens de antakelig stadig snakker i mobilen..) eller gjør andre ting, er større enn at smitte fra meg skal være årsaken til at noen disse 0.001 promillene dør av influensaen. Tror de noe annet er de dessverre bare hjernevasket av mediehysteriet. Deres valg - men det er også mitt.

Skjult ID med pseudonym ikkenå ti. 27 okt. 2009 20:21

Anti: Om man nå sier at vi antar 140.000 er smitta, og av dem er 11 døde. Det antas at rundt 1 mill vil være smitta innen jul.-?
Si man da regner at cirka 80 stk vil dø av dette. Om man legger beregningene om at 1 av 3 som havner på isolat til grunn, og "runder av" med at 1 av 3 døde i utgangspunktet var friske, så vil det si at cirka 26 friske mennesker dø innen jul, minus de to friske som allerede er døde. Da snakker man om at 24 uheldige, friske mennesker totalt på landsbasis dør.

Ja, fillerist meg gjerne for dette regnestykket. Er ingen matematiker, så godt mulig jeg har regnet feil også, men noe sier meg at oddsen for å overleve dette er utrolig stor! ;)

Skjult ID med pseudonym pusen ti. 27 okt. 2009 20:38

Æ trur vi står han a! :)

Skjult ID med pseudonym veteran ti. 27 okt. 2009 20:50

Den tyske helseministeren kaller svineinfluensa-oppstyret en stor svindel. Store muligheter for at vaksinen er langt farligere enn sykdommen.

Skjult ID med pseudonym kit ti. 27 okt. 2009 21:11

Den Sør-Afrikanske presidenten tror det beskytter mot HIV smitte å dusje etter en har hatt ubeskyttet sex...

Skjult ID med pseudonym kameleonen ti. 27 okt. 2009 21:42

Er det noen som vet hva vaksinen er laget av? Innholdsdeklarasjon? Hvilke typer virus den inneholder? Hva den er dyrket på?
Bare lurer...

(kvinne 42 år fra Akershus) ti. 27 okt. 2009 21:45 Privat melding

Hørte på radioen nå om vaksinen .. og hun sa at man kan få en liten ifluensa-reaksjon på den.
Så kan man altså bli syk av vaksinen. hahahahaha

Skjult ID med pseudonym eliseb ti. 27 okt. 2009 21:53

Jesus...

Skjult ID med pseudonym ikkenå ti. 27 okt. 2009 21:55

Sjekk denne:

http://www.legemiddelverket.no/templates/InterPage____80892.aspx

Full effekt av vaksinen forventes 3 uker etter andre dose, og der skal være 3 uker imellom dosene.
Spørs om dette blir tidsnok uansett. ;)

Skjult ID med pseudonym kameleonen ti. 27 okt. 2009 21:55

@smiley
Klart man kan bli syk av vaksinen, og de som har små barn bør følge ekstra godt med etter vaksinering. Spesielt de uten språk.

Skjult ID med pseudonym pusen ti. 27 okt. 2009 21:57

kameleon: egg, kvikksølv, haifinneolje (skvalen), og stammer fra viruset.

(kvinne 42 år fra Akershus) ti. 27 okt. 2009 21:58 Privat melding

ja.. vet at man kan få en reaksjon på en vaksine... men sånn som hun på radioen sa det hørtes det ut som du fikk svineinfluensa av vaksinen...

Skjult ID ti. 27 okt. 2009 22:02

Det er vel ingen som har sagt her at man ikke KAN BLI bli litt syk etter vaksinen, og det at man kan få en liten influensa reaksjon det er jo ingenting. Regner med at det er derfor du ler ettersom hva er det egentlig å være redd for. Det er ikke kommet frem noen bevis på at noen har død pga vaksinen.
Det er ganske vanlig ved flere typer vaksiner at man kan få en liten reaksjon, men noen er jo så pysete at de ikke takler det. Noen takler ikke det å få en sprøyespiss i armen en gang før de svimer av.

(kvinne 42 år fra Akershus) ti. 27 okt. 2009 22:05 Privat melding

Nei .. de sa på nyhetene i går at over 100 000 normenn har sprøyteskrekk og vil heller bli syke enn å ta vaksinen.

Skjult ID med pseudonym pusen ti. 27 okt. 2009 22:08

Neida, ingen har dødd av vaksinen, enda! Men man vet ikke bivirkningene på sikt.
Da er det bedre å ikke være så pysete og ta svineinfluensaen som en mann da, enn å ta en sprøyte som man ikke vet innholde av.. men mange folk blir jo sååå jævli sjuk og er så pinglete at de er jo dødssyk bare de er litt snørrete.

Så pysete angående sprøytestikk... så er man jo også pysete om man ikke tørr få en liten influensa ;)
Satt på spissen!

Skjult ID med pseudonym kameleonen ti. 27 okt. 2009 22:08

Hvis det er stammen av viruset man sprøyter inn i kroppen, er det vel svineinfluensa man får. Men det er meningen det skal bli en mildere variant.

Skjult ID med pseudonym pusen ti. 27 okt. 2009 22:15

Noen reagerer ikke på vaksinen og noen blir øm rundt sprøytestikket, får litt feber, hovne kjertler og en mild reaksjon.
Man må jo ha to sprøyter, og man er heller ikke sikker på at man ikke kan få det, selv etter begge vaksinene.

Skjult ID med pseudonym ikkenå ti. 27 okt. 2009 22:36

Det er 70 % sannsynlig at man ikke får influensa dersom man vaksinerer seg. (Hvis man rekker begge dosene innen man blir smittet)

Jeg er fortsatt skeptisk. Men leste et godt poeng i dag, det var ei som skrev at hun tar influensavaksine hvert år, og har aldri hatt noen langtidsbivirkninger. Disse vaksinene blir jo heller ikke prøvd godt ut på forhånd siden viruset er forskjellig fra år til år, så alt i alt er det kanskje ikke så skummelt med denne vaksinen likevel, dersom det ikke kommer frem nye opplysninger om andre bivirkninger/ dødsfall i andre land.

Skjult ID med pseudonym pusen ti. 27 okt. 2009 22:44

Ikkenå: Det er 70% sannsynlig at man ikke får influensa selv om man ikke vaksinerer seg.
Er jo bare 20-30 % som skal få den, resten merker knapt at de har hatt den! :)

Skjult ID med pseudonym tralala ti. 27 okt. 2009 22:46

blikke no sprøyte på meg. tar sjansen på at immunforsvaret fikser jobben selv om jeg skulle bli syk.

Skjult ID med pseudonym MrSpiff ti. 27 okt. 2009 22:47

Tror jeg får makk...

Så klart blir man litt syk av vaksinen Smily og dere andre
Det skulle bare mangle!
Det er slik en vaksine mot virus fungerer.
Virus er IKKE bakterier og kan derfor ikke "drepes" eller stanses i kroppen som ved f.eks. antibiotika...
Du blir ikke "immun" av vaksinen i den forstand at du ikke får sykdommen.
Du blir tilført døde/svake svineinfluensavirus og toxiner, som gjør at kroppen din begynner å danne antistoffer.
Kroppen er da forberedt på svineinfluensa viruset om du skulle få det.

Man kan sammenligne det med at du måtte drasse kroppen din gjennom New York maraton.
Om du hadde trenet på forhånd, så hadde det gått så myyye lettere.. ikke sant?

Jeg skrev det forøvrig veldig klart og tydelig på en annen tråd hvordan vaksiner mot virus fungerer..
Og flere av dere som var på den tråden og leste det, har ikke fått med seg en jack shit...
Er det mulig?

Skjult ID ti. 27 okt. 2009 22:47

Er du sikker på det pusen ettersom det jeg hørte er at vaksinen vil hjelpe 70-80%. Her er det heller ikke snakk om en vanlig influensa ettersom de som jeg vet om som har hatt svineinfluensa har blitt mer syk enn en vanlig influensa.

Skjult ID med pseudonym bølle-per ti. 27 okt. 2009 22:51

MrSpiff is right.

Skjult ID ti. 27 okt. 2009 22:52

Det er tydeligvis mange egosentriske og pysete folk her inne som kommer opp med alle mulige dårlig unnskyldninger til å ikke ta vaksinen. Tenker dere i det hele tatt på at dere kan faktisk smitte noen som tilhører en risikogruppe. Det kan være et av deres barn, en nabo, en kollega, et familiemedlem o.l.

Skjult ID med pseudonym kameleonen ti. 27 okt. 2009 22:59

@MrSpiff
Men er det ikke slik med virus, at man aldri vet hva de kan finne på? Uansett om de er inaktive.

Skjult ID med pseudonym TomTom;-) ti. 27 okt. 2009 23:03

@Smily: Det er hårreisende ja.. Ett sprøytestikk er jo ingenting, og man merker det jo knapt engang. ;)

Det er vondere å slå armen inni en dørkarm f.eks.

Går de som er redd for sprøytstikk med kondom drakt hele sommeren for å unngå myggstikk? ;-) (For å overdrive litt)

Skjult ID med pseudonym bølle-per ti. 27 okt. 2009 23:09

Jeg er imponert over hvilken tillit enkelte her inne har til vaksineprodusentene og helsemyndighetene.

Tenk om bruktbilselgere og journalister hadde nytt samme tillit!

Skjult ID ti. 27 okt. 2009 23:11

@bølle.per

Kom med en bedre sammenligning.
En hel gjeng med pyser..:))))

Skjult ID med pseudonym kameleonen ti. 27 okt. 2009 23:15

@skjult id
Er det de som produserer vaksinene som også finansierer forskningen bak produktet?

Skjult ID med pseudonym veteran ti. 27 okt. 2009 23:17

Bølle-per treffer spikeren på hodet! Vel talt!

Skjult ID med pseudonym bølle-per ti. 27 okt. 2009 23:18

takker, bukker og skraber :-)

Skjult ID ti. 27 okt. 2009 23:22

@kameleonen

Nei ikke som jeg har fått med meg.

@bølle.per

Klarte du ikke å komme opp med en bedre sammenligning enn de som du la frem: en simpel bilselger og journalist kontra produsentene av vaksinen og helsemyndighetene? hihi

Skjult ID med pseudonym Blu ti. 27 okt. 2009 23:28

Hysteri uten like. Har hatt det, holdt meg riktignok hjemme, men folk flest vil ikke oppleve dette så mye være en annen influensa.

1000-1500 dør vanligvis av influensa hvert år i Norge. Noe å tenke på?

Skjult ID med pseudonym kameleonen ti. 27 okt. 2009 23:41

@Skjult ID
Jeg tror det ville vært verd å undersøke.

Skjult ID ti. 27 okt. 2009 23:49

@kameleonen

Du får vel undersøke det og da får du også svar på endel av dine spørsmål.

Skjult ID med pseudonym veteran ti. 27 okt. 2009 23:50

Det er legemiddelfirmaene som står for både "forskningen" og produksjonen. Myndighetene bare nikker og smiler. Det største firmaet heter Novartis og har hovedkontor i Sveits. Det hadde i fjor en avkastning på over 300 milliarder kroner

Skjult ID med pseudonym TomTom;-) ti. 27 okt. 2009 23:51

Tror vi jobber i feil bransje. ;-)

Skjult ID med pseudonym kameleonen ti. 27 okt. 2009 23:58

Når legemiddelfirmaene står bak forskningen på egne produkter, da blir resultatet deretter.

Skjult ID med pseudonym veteran on. 28 okt. 2009 00:01

Det blir iallefall penger av det. Ingen vaksine på meg, før det blir tvungent.

Skjult ID on. 28 okt. 2009 00:01

Helt feil. Det stemmer ikke det veteran sier her nå. Man har faktisk uavhengig en forskningsgruppe som ikke jobber for produsentene av legemiddelindustrien men en gruppe som jobber mer i forhold til kontrol og sikkerhet.

Skjult ID med pseudonym kameleonen on. 28 okt. 2009 00:03

@Skjult ID
Vet du hvilken gruppe det er? Jeg fant ingenting...

Skjult ID med pseudonym veteran on. 28 okt. 2009 00:04

Jaja. God natt uansett!

Skjult ID on. 28 okt. 2009 00:09

Da har du ikke søkt godt nok. Det er bare å tenke litt logisk at vil myndigheten bare akseptere det som kommer fra produsentene. Nei, selvfølgelig ikke. De vil også ha en helt uavhengig forskningsgruppe/ kontrolorgan som jobber kun med dette. Fordelen med de største produsentene er at de er best kjent og antageligvis har de beste forskerne. Norge og Sverige er kjent for å være veldig strenge når det kommer til det å godkjenne legemiddel kontra USA, Tyskland og Nederland.

Skjult ID on. 28 okt. 2009 01:52

@kameleonen

Tok et enkelt søk og da fant jeg ut at det må godkjennes av EU som da igjen heter EMEA ( Det europeiske byrå for legemiddelvurdering ) som må godkjenne vaksinen. Helse- og omsorgsdepartementet har hovedansvaret for norsk deltakelse i byrået. Norge deltar i EMEAs styre. Norsk representant i styret er direktør Gro Ramsten Wesenberg, Statens legemiddelverk.

Så vaksinen har da fått en formell godkjenning fra EMEA før den ble sendt ut. Disse jobber ikke for produsentene av vaksinen.

Her er linkene til dette:

http://www.bt.no/forbruker/helse/Slik-skal-Norge-vaksineres-939461.html

http://www.regjeringen.no/nb/dep/hod/tema/internasjonalt_helsearbeid/emea.html?id=437440

Slik er prosedyren til EMEA i forhold til godkjenning av legemiddel

For hver søknad om godkjenning av et legemiddel utpekes det to rapportør-land, som går særlig grundig gjennom dokumentasjonen som grunnlag for drøftelse i vitenskapskomiteene i plenum. EU-kommisjonen treffer endelig beslutning i saken etter anbefaling fra den relevante vitenskapelige komiteen.

Skjult ID med pseudonym bølle-per on. 28 okt. 2009 02:49

Planene er greie nok, de. Men, de følges ikke. Oppmøtet til vaksinering er overlatt til folks eget initiativ, prioriterte grupper får ikke vaksinen først, hvor mange møter opp til den første vaksinasjonen, men ikke den andre? Tilførslene av vaksine framstår sporadisk, osv..

De eneste som er såre fornøyde med situasjonen er diverse direktører i Helsetilsynet. Det er fullstendig barokt.

Hadde dette vært en mobiliseringssituasjon, ville vi fått april 1940 om igjen.