Alle innlegg Sukkerforum

Lære å danse - Hvor og hva

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Danseløve? sø. 25 okt. 2009 20:18

Har lenge ønsket å lære å danse. Har danset svært lite tidligere, men tror så absolutt jeg skal få fartpå min 30år gamle kropp. Min første (og kanskje største) utfordring blir å slippe meg løs, unngå å bli "stiv av skrekk".

Siden jeg sliter en del med "sceneskrekk" har jeg sterkt vurdert å ta noen privattimer i starten. Tror det er letere for meg å slippe meg løs med en instruktør, enn blant mange ukjente. Jeg ønsker å melde meg på kurs for om mulig å treffe flere (gjerne single) danseløver, men ønsker å vente med det til jeg har fått igang dansefoten.

Hvilken stilart bør jeg satse på? Salsa er vel mest inn for tiden, men hvilken stilart innen det er mest anvendelig å kunne? Swing er jo veldig fint å kunne, men tror det kan vente til et kurs. Privattimene trenger jeg vel ikke å bruke på det. Swing kommer nok bare man klarer å slå seg løs.

Noen som erfaringer med privattimer?

Noen som har anbefalinger om gode danseskoler i kjøreavstand fra Sandvika?

Skjult ID med pseudonym In10se ma. 26 okt. 2009 09:47

Salsa kan du lære mange steder, og kommer også i litt ulike stilarter. Det kan dessverre ofte være vanskelig å danse med noen som kun praktiserer en annen stilart enn deg selv. Under er noen av de danseskolene jeg kjenner til selv eller har hørt om og som tilbyr opplæring i salsa. Gjør et google søk for å finne hjemmesidene deres.

Salsakompaniet: Det er disse som Sukker en gang i året samarbeider med om en felles fest. Salsakompaniet fokuserer på L.A.-style salsa, og tilbyr både kurs og privattimer. De har for øvrig åpen uke denne uka med gratis kurstimer for alle som er nysgjerrige og har lyst til å prøve. De er flinke.

Danseglede: Sammen med Salsakompaniet er vel Danseglede de to største skolene i Oslo. Har ikke prøvd dem selv, men har bare hørt gode ting om denne danseskolen også. De driver med cubansk salsa, som skal være litt mindre teknisk og fancy, og kanskje litt mer lekent, enn L.A. salsa. Hvis jeg noen gang bestemmer meg for å lære meg den stilarten regner jeg med at det er Danseglede jeg kommer til å gå på.

Latinroom: Også cubansk salsa. Kjenner egentlig ikke noe særlig til dem, annet enn ved navn.

OSI dans: Oslostudentenes egen danseskole, skjønt du behøver ikke være student for å gå der. Tror de har både L.A. –style og cubansk. Jeg kjenner en av instruktørene, en sørafrikaner, og han er flink.

Salsasite: Her driver de med N.Y.-style salsa. Dette er en type salsa som er ganske vanlig mange steder ute i den store verden, men ganske sjelden i Oslo. Dette skyldes overhode ikke at den er noe ”dårligere” eller mindre morsom enn de to andre hovedtypene, L.A. og cubansk, men bare at de øvrige danseskolene har fokusert på de andre to og de fleste i Oslo derfor lærer en av disse. Men du bør ha i bakhodet at hvis du lærer N.Y. vil du ha relativt få du kan danse med i Oslo. I en del andre byer vil du derimot helt sikkert ha mange.

Kom og Dans: Jeg kjenner ikke noe særlig til disse heller, annet enn at jeg ikke liker swingen deres noe særlig da jeg synes den er litt kjedelig, i det minste for mannen. Vet ikke hvordan de er på salsa.

Danseløvene: Kjenner ikke til dem annet enn ved navn.

Det var salsa. Når det gjelder swing vet jeg ikke om så mange danseskoler, det er ikke noe jeg egentlig driver med, men jeg vet at både Kom og Dans, OSI Dans og Danseløvene underviser i det, i tillegg til noen som kaller seg Lær og Dans (de tok jeg et nybegynnerkurs hos en gang, og jeg synes de var gode). Og så har du jo Bårdar da. De skal være bra.

Skjult ID med pseudonym yeehaw ma. 26 okt. 2009 15:00

Ingen grunn til å smyge seg inn - det er bare å melde seg på et kurs, det. Jeg vet Bårdar i Oslo har mange typer dansepartier å velge melom (har ikke gått der selv).

Kom-og-dans lærer bort en folkelig swing-variant som alltid gjør seg på et dansegulv (svært få jenter kan danse, forresten. De bare hiver seg utpå og håper typen kan føre).

Tango-kurs pleide det å være på Kosmopolitt - vet ikke om tangoklubben driver der fortsatt?

Det er bare å hoppe i det. Eller skride ut på gulvet - og vise seg som en strålende suksess.

(mann 46 år fra Oslo) ma. 26 okt. 2009 22:19 Privat melding

Jeg fikk noe ut av dansekurset i forbindelse med Operaballet. Fortsatt usikker på valsen, men det er den jeg har lyst til å mestre på neste års ball. Så snart jeg har jobb, er det kurs for å danse vals... Swing og salsa,hva er vel det, mot å svinge seg til An der Schönen Blauen Donau.

Skjult ID med pseudonym zoid77 ma. 26 okt. 2009 22:24

Selv er jeg født med to venstreføtter og uten rytmesans, men jeg ser jo poenget med å lære seg å danse også, og har faktisk i svake øyeblikk vurdert å kaste meg ut i et halseløst forsøk på parketten. At det kanskje også kan være en god sjekkearena på dansekurs er jo også et pluss, men jeg tror jeg i så tilfelle ville hatt med meg noen jeg kjenner, og med mine kompiser er nok det temmelig fånyttes.

Men jeg tenkte som et forslag til Sukker - hva hvis Sukker tok initiativet overfor en eller annen danseskole i Oslo? Jeg mener, som sosialt arrangement så er det av en annen karakter enn Sukkerfester, og det ville kanskje også gjort den neste Sukkerfesten mer interessant?

Skjult ID med pseudonym yeehaw ma. 26 okt. 2009 22:45

Vals kan man lære av søstera si eller mora si. Det er ikke verre enn at de fleste jenter kan det - de begynner tidlig å trene på bryllupsvalsen, vet dere :-)

Skjult ID med pseudonym eni ti. 27 okt. 2009 06:54

@ yeehaw
Enige med du. Spør hvor mange jenter som kan danse swing. Så får en ja fra dem fleste og at dem er god. Det viser seg ofte det helt motsatte. Swing er ikke fylleswing, hvor en drar og skyver, treffer andre og møter veggen og gulvet et par ganger. Det er liksom ikke en del av dansen :p

Skjult ID med pseudonym In10se ti. 27 okt. 2009 10:15

@ zoid77

Sukker har jo samarbeidet med Salsakompaniet om fester før. Jeg vet de har hatt salsarelaterte fester med innføringskurs i salsa for de som er interessert minst to ganger, sist nå i mai eller juni.

Skjult ID med pseudonym bølle-per ti. 27 okt. 2009 10:34

personlig foretrekker jeg hanemarsj.

Skjult ID med pseudonym Danseløve? ti. 27 okt. 2009 21:08

Takker for gode tips.

Vals er absolutt noe jeg ønsker å lære meg, og gjerne andre standarddanser også. Imidlertid synes jeg det passer å vente med det til jeg har funnet meg en flott partner som jeg kan dele det med:) Salsa er vel en av de mes anvendlige stilartene, eller? Det er derfor jeg tenker på salsa.

Noen som har prøvd privattimer? Fikk dere mye ut av det?

(mann 46 år fra Oslo) ti. 27 okt. 2009 21:14 Privat melding

Igjen, operaballet: det var innføring på det i salsa... men det er et år igjen til det. Men tenk på det uansett, det er en fin opplevelse å være der.

Skjult ID med pseudonym skål ti. 27 okt. 2009 21:36

Jeg tok salsatimer med Danseglede. Kan anbefales.
Du trenger ikke å ha med deg partner, eller kjenne noen fra før.
De har kurs sandvika også.
Etter kurset blir du innvitert på salsaparty forskjellige steder. Bra for oss single..