Alle innlegg Sukkerforum

Barnehage start??

Vis siste innlegg
(mann 35 år fra Oslo) sø. 25 okt. 2009 21:04 Privat melding

Har ikke barn selv, men er veldig opptatt av barns beste og synes det er supert og kunne få jobbe med barn. Så derfor spør jeg dere, hvis dere ikke hadde behøvd og tenke økonomi, når synes dere barne burde starte i barnehage??

Skjult ID med pseudonym mandu76 sø. 25 okt. 2009 21:31

Dette er jo et komplisert spm fordi barn av ressurssterke/relasjonssterke foreldre med hell kan ha barna hjemme lenge, så sant fam trives med det. For barn som har foreldre med dårlige evne til å ivareta deres behov er det derimot viktig å komme i barnehage tidlig.

(kvinne 42 år fra Akershus) sø. 25 okt. 2009 21:38 Privat melding

Jeg mener at barn bør være hjemme til de blir 1 år... etter det har de godt av å komme i banehage/park/dagmamma.
Det er for å se og få kontakt med andre barn og voksene ... Og de trenger i en alder av 11/2 år og oppover flere utfordringer enn det mamma og pappa kan gi.. så de kan lære og få erfaringer.
Barn under 1 1/2 år får best oppfølging og mer tilpasset hverdag i en liten barnehage enn i en stor komunal barnehage.

(Jeg jobber i barnehage og har en egen sønn.. Min gutt var 1 1/2 år da han begynte. )

Skjult ID med pseudonym cs sø. 25 okt. 2009 21:45

fra 3 års alder er det ok med barnehage,, uten tanke på økonomi, muligheter osv..

(mann 35 år fra Oslo) sø. 25 okt. 2009 21:51 Privat melding

Men da får ikke barna del av sosialiserings biten som de får fra ett år som idag.. Barna vil da også ha en noe tregere språk utvikling.. Eller hva??

(mann 35 år fra Oslo) sø. 25 okt. 2009 22:15 Privat melding

Ja, enig med deg Smiley at de burde ihvertfall være hjemme til de er 1 år. Men viktig at de er i barnehage, men mange kunne godt hatt kortere dager i barnehagen. Når ungene blir levert rundt åtte og er der til ca. 16. Da blir det en lang dag for dem. Ikke rart noen begynner og kalle de ansatte da for mamma og pappa.

Skjult ID med pseudonym zoid77 sø. 25 okt. 2009 22:16

Som Smily var inne på, barnehager er bra for barns sosiale utvikling; en undersøkelse nylig viste vel også at barn som hadde gått i barnehage jevnt over presterte bedre på skole og i arbeidsliv.

Samtidig er dette en del av en utvikling. Som en eldre dame jeg kjenner sa det: "Da barna mine var små lekte de i gata, det kan ikke barnebarna mine gjøre, for da blir de påkjørt av en bil."

Skjult ID med pseudonym stjerne sø. 25 okt. 2009 22:21

Har hatt ett barn i barnehagen fra 9 mnd og ett fra 3 år....de er nå 12 og 14 år...
Absolutt ingen forskjell på språk,motorikk eller utvikling..

Skjult ID med pseudonym kameleonen sø. 25 okt. 2009 23:05

Fra tre år må være perfekt :-)
Ikke noe problem å starte når barna er yngre, men kortere dager anbefales.
Barnehagene er forskjellige, noen har hundre barn "samlet", andre har maks ti.
Jeg ville valgt en liten, om jeg hadde valget.

Skjult ID med pseudonym suk sø. 25 okt. 2009 23:13

Min sønn har ikke gått i barnehage og hadde aldri noe som helst problem på skolen da han begynte. Han traff andre barn i parken på søndagsskolen eller i nabolaget, osv.. og det var nok for ham. Han hadde mye større språk eller motorikk-ferdigheter enn barnahagebarn til og med ..

(kvinne 34 år fra Akershus) sø. 25 okt. 2009 23:24 Privat melding

Min sønn begynnte da han var 10 mnd, av økonmiske årsaker, Jeg var utrolig skeptisk i begynnelsen, ville jo helst gå hjemme med han til han var hvertfall 2 år. Men må si jeg er overbevist om att barn fra 1 års alder har godt av bhg, den sosialiseringen de får med andre barn, og den pedagogiske oppfølgingen er noe jeg aldri kunne gitt han selv, selvom jeg pløyde over alle bøker jeg kunne finne om emnet. Han er nå to år og går enda ikke fulltid i bhg. Han stortrives med de andre barna og de voksne, og lærer utrolig mye der, tilegner seg egenskaper som han ikke nødvenidigvis hadde fått like raskt om han skulle hengt i skjørta til mor hele dagen. Legger til han begynnte i oppsamlingsavdeling som da yngste barn, de andre var alle over 4år. Nå går han på småbarnsavdeling, med 15 barn tilsammen. Ligger dog litt etter når det kommer til språk, men det kommer nok av att han ikke har ro i rumpa til å gjøre noe annet enn å farte rundt og utforske;P

Oi dette ble langt, men konklusjonen min er da att fra 1 år har de godt av bhg, men ikke nødvendigvis full plass, eller fulle dager

(kvinne 37 år fra Telemark) ma. 26 okt. 2009 23:37 Privat melding

Jeg synes det er leit at barnehage nesten har blitt en obligatorisk greie som alle skal. Går ikke barna i barnehage så blir man sett rart på. Barn har godt av å være sammen med andre barn i en barnehage, men det bør så absolutt ikke være en nødvendighet for å vokse opp og bli sunn og frisk på alle plan! "Småfolk" klarte seg også før (uten barnehage) og vokste opp til å bli ansvarsfulle individer med sunne relasjoner til verden ;-)

Skjult ID med pseudonym wintermute ti. 27 okt. 2009 00:04

@FaithHope: Man kan ikke sammenlikne dagens situasjon med tidligere tider. Før så gkk de aller fleste mødre hjemme med barna over lengre perioder. Barna var gjerne en del av en søskenflokk på 3-5 barn, og alle hadde det på samme måten. Barna lekte med søsken og andre barn i nabolaget, mens mor stelte i hjemmet, og far var på jobb.

Det er rett og slett ikke spesielt gunstig for et barns sosiale egenskaper å gå hjemme med mor til de er i skolealder. I et samfunn hvor de fleste barn går i barnehage, vil ikke et hjemmeværende barn ha tilgang på lekekamerater som er på samme nivå. Barn lærer av hverandre, på en helt annen måte enn det de gjør fra en forelder/autoritetsfigur.

Barn som ikke får leke og sosialisere seg fra tilstrekkelig ung alder, har en tendens til å bli sjenerte, sky og sosialt utilpassede. En hemning som er vanskeligere å reversere, jo eldre de blir før de skaffer seg lekekamerater. Det er i hvertfall min erfaring.

(kvinne 42 år fra Akershus) ti. 27 okt. 2009 21:42 Privat melding

enig med wintermute ... Barn har godt av å gå i barnehage .. og det er barnets beste som må telle her og ikke lysten til mor om å ha barnet hjemme så lenge som mulig.