Alle innlegg Sukkerforum

Innkludering

Vis siste innlegg
(mann 35 år fra Oslo) fr. 30 okt. 2009 16:02 Privat melding

Skriver oppgave om inkludering av minoritetsbarn i barnehage, lurer derfor hva dere mener om dette. Hvordan kan man best inkludere barn i barnehagen og hvordan få minoritets foreldre til og forstå at dette er viktig for barna??

Skjult ID med pseudonym mandu76 fr. 30 okt. 2009 17:21

Jeg antar at du har annet kildematriale enn oss : ) Vet ikke hvor langt du har kommet i oppgaven og hvor omfattende den er men tillater meg å dele et råd jeg fikk når jeg skulle skrive hovedoppgave. Lag en problemstilling du oppriktig lurer på, ikke en problemstilling som du allerede mener noe om. Oppgaven blir bedre og er artigere å skrive.

Mener minoriteter at integrering er lite viktig? Hvilken funksjon mener de at en barnehage fyller? Hva mener minoriteter er fordeler og ulemper med barnehage. Hvordan kan vi lage en barnhage som skaper integrering på en måte som virker meingsfylt for foreldre med ulik kulturbakgrunn.

Her er det jo et spm om du skriver en teoretisk eller empirisk oppgave.

Skjult ID med pseudonym zoid77 fr. 30 okt. 2009 17:33

Dette blir bare synsing fra min side, men en viktig faktor her er nok valget mellom barnehage og kontantstøtte. Yrkesdeltakelsen blant minoritetskvinner er svært lav, og når man som hjemmegående har valget mellom å betale for barnehage og å få penger for å ikke ha barna i barnehage, så er det nok enkelt å velge det siste.

Men jeg må si jeg stusser litt ved at du spør om dette her...

(mann 35 år fra Oslo) fr. 30 okt. 2009 17:47 Privat melding

Liker veldig godt synspunktene dine mandu76.

Er ferdig med oppgaven, bare nyskjerrig på hva folk mener om dette tema.

Hvorfor stusser du over at jeg spør om dette her zoid77??

Skjult ID med pseudonym zoid77 fr. 30 okt. 2009 17:52

Ser jeg misforsto, trodde du nærmest forsøkte å bruke dette forumet til å innhente informasjon til en oppgave, noe jeg tror ville vært en dårlig idé. Men, for all del, det er et interessant tema. Hva slags konklusjoner er det du har kommet frem til?

Skjult ID med pseudonym Kola fr. 30 okt. 2009 17:55

Først sier du at du skriver oppgave, og så sier du at du er ferdig? Ble du ferdig for ti minutter siden da..

Synes zoid har et poeng mht kontantstøtte, det har jeg lest om i avisen at er en kjent problemstilling mht integrering. Minoritetskvinner integreres enda dårligere enn menn, pga de er hjemmeværende og ikke deltar i samfunnet i samme grad - og da stort sett holder seg blant "sine egne". Det påvirker barna.

Hvordan få dem til å forstå det... vel, det er vel det politikerne også klør seg i hue over
Og et av ankepunktene til FrP... ;p

(mann 33 år fra Oslo) fr. 30 okt. 2009 20:38 Privat melding

Svaret ingenting, barn vil gjøre det av seg selv, la barn i barnehagen tulle og leke med minst mulig innblanding.

Skjult ID med pseudonym frifant fr. 30 okt. 2009 20:42

Men du er 25 år for sent ute hvis du kaller innvandrerne for minoritet

Skjult ID med pseudonym suk fr. 30 okt. 2009 20:43

@Stein, barna får det ikke i barnehager, dessverre...
Min sønn gikk ikke i barnehage, han vær den flinkeste på skolen, likevell, både med språk og ellers fordi han fikk utvikle seg på sine egne premiser...

Skjult ID med pseudonym mandu76 fr. 30 okt. 2009 20:45

Frifant: du kan mene hva du vil men en minoritet er en som er mindre en majoriteten og TS er nok vel innenfor.

Skjult ID med pseudonym suk fr. 30 okt. 2009 20:46

akkurat, mandu, det vet jeg noe om :)

Skjult ID med pseudonym frifant fr. 30 okt. 2009 20:48

Takk for at jeg kan mene hva jeg vil iallefall

Skjult ID med pseudonym mandu76 fr. 30 okt. 2009 21:02

versegod

Skjult ID med pseudonym suk fr. 30 okt. 2009 21:04

generøs, du, @mandu :)))

Skjult ID med pseudonym frifant fr. 30 okt. 2009 21:05

Værsågod tror jeg det heter, men shit. Du har nok viktigere ting å tenke på.

Skjult ID med pseudonym suk fr. 30 okt. 2009 21:08

@frifant, vi er ikke på språkskole og snakker ikke grammatikk

Skjult ID med pseudonym 666 fr. 30 okt. 2009 21:12

Suk, velment til deg men,
passe oss her nå så ikke frifant "setter fyr på flagget"

Skjult ID med pseudonym suk fr. 30 okt. 2009 21:16

he, he, he, @666, jeg er ikke redd sånne fyrer..

Skjult ID med pseudonym kameleonen fr. 30 okt. 2009 21:18

Min erfaring er at de som er minoritets mødre gjerne ønsker å jobbe. Ikke være hjemme.
Den største utfordringen blir vel språk. Kommunikasjon, både med barn og foreldre.
@TS
Forstår ikke helt hva du mener. Integreres ved å bli anbefalt å bruke barnehage, eller integrering etter de har startet i en barnehage?

Skjult ID med pseudonym suk fr. 30 okt. 2009 21:21

kameleonen, du snakker med en minoritets mor her. jeg ønsket meg ikke å jobbe før barna vær skoleklare og det klarte jeg på bekostning av mye, men for oss var det barna som var det viktigste. Vi lklarte det og nå er alle fornøyde, alle gjør bra ...

Skjult ID med pseudonym mandu76 fr. 30 okt. 2009 21:29

Du kan få en kopi av dysleksi kortet mitt om du vil fri fant. Men om du skjønte hva jeg mente er det tilstrekklig siden dette er min fritid og ikke jobb. Jeg beklager om det plager deg men jeg velger å ikke nedlegge krefter mht det. du får evt hoppe over mine innlegg.

Skjult ID med pseudonym kameleonen fr. 30 okt. 2009 21:39

@suk
Forstår godt alle de som ønsker å være hjemme med barna jeg, og at det krever mye :-)
Men tenker mer på at grunnen til at noen velger å jobbe, kan være for å integrere seg selv i samfunnet.

Skjult ID med pseudonym suk fr. 30 okt. 2009 21:48

@kameleonen, det er ikke så lett med den integreringpolitikken, vet du..
En kvinne fra Somalia f.eks..... som har bare erfaring med gjeter og barn og en mann som nekter henne å gå ut. Finnes det noe alternativ for henne ? Jeg kunne velge å bruke mine resurser som jeg ville, jeg føler ikke at jeg har ofret noe som helst og jeg er stolt av barna mine. Min nabo, somalisk kvinne vær heldig som fikk også velge. Hennes familie bor på en liten småbruk og driver med det de er flinke fra før. De har gjeter som de mjølker og lager ost og annet godt.. Dama kjør bil og barna går på kulturskole.
Men det er ikke typisk, dessverre og derfor er det trist..

(kvinne 42 år fra Akershus) fr. 30 okt. 2009 21:53 Privat melding

Hva mener du med minoritetsbarn ?

Skjult ID med pseudonym El9 fr. 30 okt. 2009 22:37

@TS
Inkludering av minorietsbarn. Barnehage spiller gjerne en svært positiv rolle i forhold til integrering og inkludering. Språk feks...barn som vokser opp i mere homogene miljøer med et annet språk kan få utfordringer i forhold til det norske språket. Vi ser gjerne at mens norskuttale er upåklagelig, mangler det ofte begrepsforståelse hva gjelder innhold. Et veldig enkelt eksempel her: at bananer, epler, pærer alle inngår i begrepet frukt. Barnehagen her fungerer gjerne som en meget viktig språkutviklingsarena på et tidlig stadie. Viktig å merke at ressurssterke familier selvfølgelig evner å stimulere god språkutvikling, men at barnehagen gjerne har en meget viktig integrerende rolle
Barnehagen som en møtearena for barn av etniske grupper er også med på å gi forståelse og kjenneskap til det som er annerledes. Dette fungerer selvfølgelig begge veier.
Barnehage og foreldresamarbeid bidrar også til økt kjennskap til "de andre" og kan gi en sense av community på tvers av ensartede grupper. Her snakker vi to, tre og fireveis-forståelse.

Dette var kjappe tanker i hodet. Kjenner at temaet engasjerer da jeg til tider jobber med flerkulturelle barn som sliter rent språklig når det gjelder forståelse, både i dagliglivet og i skolesammenheng hvor læring ganske raskt krever god språk- og innholdsforståelse.

Jeg har fokusert på de positive sidene denne gangen, men det kan også finnes krefter i den norske barnehagekulturen som kan virke motarbeidende i forhold til integrering. Men dette er en diskusjon man kan bruke avhandlinger på. Det er fredag, jeg er trøtt i øya og skal finne sofaen :-)

(mann 35 år fra Oslo) fr. 6 nov. 2009 12:10 Privat melding

Synd det ble stille her.. er et utrolig viktig tema..

"Smiley"

Minoritetsbarn, er en gruppe som utgjør et mindre tall i en befolkning..

(kvinne 36 år fra Buskerud) fr. 6 nov. 2009 12:20 Privat melding

Ved å avskaffe kontantstøtten vil flere innvandrer familier sende barna sine i barnehage. Jeg skrev hovedoppgaven min for noen år siden om hvem som meldte saker til barnevern og etter mye undersøkelser viste det seg at barnehagene kom på sisteplass selvom det absolutt er der det bør oppdages først.
Konklusjonen vedlig kort fortalt ble jo at veldig mange innvandrer familier velger å ha barna sine hjemme fordi barnehager er dyrt og de tjener på å motta kontantstøtte i stede.
Altså er det vedlig mange barn som sliter og som ingen rapporterer fordi de rett og slett ikke blir sett, da de er hjemme med mor til skolepliktig alder.

Forstå meg riktig her. Det er ikke bare barn med utelands bakgrunn som havner i barnevernets systemer, men det er da en stor gruppe som unngår å bli oppdaget

Dropp kontantstøtten og få ned prisene på barnehager så er mye gjort.

Skjult ID med pseudonym marini fr. 6 nov. 2009 12:26

Ja, dette er et viktig tema, men ingen vet jo helt hva du spør om. Vi kan jo ikke diskutere om integrering er viktig, det er et faktum og helt uungåelig for at innvandrerbarna skal få et fullverdig liv som barn, ung og voksen. Et tankekors er likevel at i enkelte områder er det 80-90% innvandrere. Hvis barnehage blir obligatorisk for innvandrerbarn, kan man spekulere i om de faktisk får nok kontakt med norske barn til at de utvikler sine norskkunnskaper tilstrekkelig. Skal man forby for eksempel urdu og arabisk i barnehager?

Skjult ID med pseudonym amadeusM fr. 6 nov. 2009 13:07

Det er ikke mange barnehager i oslo hvor det er ikke mange kidds med forskjellig bakgrunn
De barnehager mine småpoder gikk i den tiden hadde en meget bra opplegg og tok seg tid til alt og alle så de følte seg velkommen.
De fleste kidds er likt uansett hvilken bakgrunn de har og finner seg ganske fort tilrette og få nye venner og lekekamerater ,
Det er desverre ofte at " bremsen" ligger på dems foreldrene som tror de er fortsatt i hjemmelandet sitt og mange tillater en meget begrenset spillerom til den " nye" verden

Evjie skole i Bærum tilbyr til og med egene spesial lærere som hjelper barn med forskjellig invandererbakgrunn til å lære norsk så de blir fortere inkludert ( lærene har samme bakgrunn som elevene da )

Integrering må komme fra begge sider og ikke bare fra norske skoler og barnehager

Skjult ID med pseudonym marini fr. 6 nov. 2009 14:30

Ja, det er klart integrering krever to velvillige parter for at det skal bli optimalt. Uansett kan skole og barnehager jobbe mer bevisst med tanke på integrering, og da først og fremst ved å legge forholdene til rette, slik at barn og unge blir gode i både norsk skriftlig og muntlig.

Skjult ID med pseudonym zoid77 fr. 6 nov. 2009 16:56

Et problem i norsk barnehage i dag er den svake kompetansen blant ansatte - rundt 4.400 av styrerne og de pedagogiske lederne mangler førskolelærerutdanning og har dermed ikke den pedagogiske kompetansen som skal til. Det er med det ikke sagt at de ikke gjør en god jobb, men barnehagen er jo tross alt ment å være mer enn en oppbevaringsplass for barn. Når det i tillegg er stor gjennomtrekk av ansatte, gjør det saken enda verre, da den kompetansen de ufaglærte tilegner seg forsvinner igjen.

Skal barnehagen bli et sted barn av utenlandske foreldre lærer seg norsk, er det svært maktpåliggende å få gjort noe med dette.

(mann 37 år fra Oslo) fr. 6 nov. 2009 18:09 Privat melding

Vell, et problem i Oslo, kan være at svært mange assistenter er flerkulturelle og er igjennom sin norsk "dårlige språkmodeller" for barna. Dette er faktisk ett stort problem mange steder.

Det beste for inkludering er selvfølgelig at 2-språklige barn får ett tilbud om barnehageplass. Man trenger ikke være professor for å skjønner det.

Er faktisk et problem at det er svært lite kompetanse i enkelte barnehager, men det er det vell i alle yrker....

God helg.

Skjult ID med pseudonym irritert ma. 16 nov. 2009 18:15

hmm

(mann 33 år fra Oslo) ma. 16 nov. 2009 18:19 Privat melding

kentale det er også flere norske gutter og jenter som ikke kan snakke norsk og som snakker gebrokkent norsk.

De norske barna i bygården her jeg bor snakker gebrokkent norsk med mange arabiske ord og slik var det der jeg vokste opp i Oslo også.

Det er interessant, aftenposten mente det var en ressurs og fantastisk flott med kebabnorsk...selv ser jeg ingen grunn til å kalle stochholmssyndromet blant barn som bokstaveligtalt er vettskremte "fantastisk".

(mann 35 år fra Oslo) ma. 16 nov. 2009 20:08 Privat melding

Det er vel kanskje det jeg også er litt skeptisk til SteinR, at to språklige ansatte har et for dårlig norsk språk slik at det går utover de norske barna, men er egentlig veldig for at to språklige ansatte skal inn i barnehagen. Dette på grunn av at det gjør situsjonen bedre for minoritetsbarn.