Alle innlegg Sukkerforum

Sukkers algoritme for beregning av matchtall

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym lurifaks sø. 1 nov. 2009 13:15

Den kan umulig være idiotsikker. Jeg nærmer meg 40, og jeg har match med jenter helt ned i 17 år. Samtidig er det jenter rundt min egen alder jeg ikke har match med.

Jeg vil tro jeg hadde passet bedre med en 35-åring med ulike interesser og egenskaper enn meg, enn en 17-åring som matcher meg på spørreskjemaet?

Skjult ID med pseudonym suk sø. 1 nov. 2009 13:25

@luri, kanskje du mangler en datter i livet ditt ??

Skjult ID med pseudonym lurifaks sø. 1 nov. 2009 13:26

Gjør jo det, men akkurat det ser jeg ikke etter på Sukker, hehe

Skjult ID med pseudonym mindthegap sø. 1 nov. 2009 14:13

Ts

Jeg har også lurt på dette med Sukkers algoritme. Mange ganger. Får noen ganger skyhøy match med personer som er helt feil på alle måter, og lav match med mange jeg finner interessante. Kan ikke så mye om slikt, nesten ikke noe, menkan det ha noe med å gjøre at svaralternativene er såpass vage? Eks utfordrende/sexy klær spørsmålet. Eller er det bare jeg som ikke har tilstrekkelig forståelse for spørsmålsstillingene?

Det fins kan hende noen som kan litt om slikt her inne?

Skjult ID med pseudonym Søndag sø. 1 nov. 2009 14:15

Hvis verken du eller disse jentene har valgt at det er viktig at alder matcher innen visst intervall, så vil dere jo "matche" - en algoritme virker bare hvis man bruker den.. Og at eldre jenter ikke matcher er vel fordi de har svart annerledes enn deg på testen (og kanskje også valgt viktig/svært viktig på at de må matche).

Hvis du mener det er en svakhet i Sukkers system at ulike interesser og egenskaper gir dårlig match, så får du vel heller velge å kontakte de som har lav matchscore.

Skjult ID med pseudonym lurifaks sø. 1 nov. 2009 14:19

Kontakter de som er bra, jeg! Så enkelt er det!:-)

Men det hadde sånn sett vært greit å få opp alle i naturlig aldersgruppe, og ikke de som kunne vært datteren eller moren min.

Skjult ID med pseudonym stiiiiiine sø. 1 nov. 2009 14:30

Men kan du ikke bare velge at de skal matche i alder også?! så slipper du de som er langt for unge og eldre.

Skjult ID med pseudonym lurifaks sø. 1 nov. 2009 14:32

Jo, det kunne jeg, men litt av poenget mitt var at alle i naturlig alder burde være "tilgjengelige", hvis det ikke var helt spesielle ting. Alle har sikkert erfart at matchtall betyr lite eller ingenting i RL.

Skjult ID med pseudonym stiiiiiine sø. 1 nov. 2009 14:36

Men saken er jo, att ikke alle søker spesiellt etter noen i naturlig alder, mange vil jo ha noen som er langt yngre eller eldre. Om jeg velger att de skal matche i alder, forsvinner de fleste i min aldersradius. Matctall betyr nada etter min erfaring...

Skjult ID med pseudonym lurifaks sø. 1 nov. 2009 14:38

My point exactly

Skjult ID med pseudonym LB sø. 1 nov. 2009 14:43

Jeg tror også at det har stor betydning for matchingen om man har krysset av for om parameteret er viktig eller ikke. Dersom både du og 17-åringen har krysset ut på at alder ikke er viktig så kan dere vel teoretisk få en match på litt over 70.

En annen ting jeg har oppdaget er at dersom man har svart litt avvikende fra normalen, slik jeg har, så kan man få himmelhøy match med andre "avvikere" selv om det er krasj på enkelte spørsmål. Jeg har match på rundt 95 med jenter som hvor flere blad er knallrøde.

Skjult ID med pseudonym Barespør sø. 1 nov. 2009 14:45

Kanskje du bare er litt umoden Lurifaks?

Skjult ID med pseudonym lurifaks sø. 1 nov. 2009 14:47

Barespør

På hvilken måte? Og hvordan gir det evt. utslag i matchingen her?

Skjult ID med pseudonym elfrodo sø. 1 nov. 2009 14:49

jeg har match på over 90 med en 17-åring så da er jeg nok super umoden i tilfelle...hehe (og jeg er 43!!!)

Skjult ID med pseudonym LB sø. 1 nov. 2009 14:50

ok, elfrodo. Den matchen var drøy, he, he. Jeg er 38 og har ikke opplevd det samme selv og jeg mener å ha krysset av for at alder ikke er viktig.

Skjult ID med pseudonym Barespør sø. 1 nov. 2009 15:08

@lurifaks
Meninger, holdninger, verdier og gradering av viktighet på de ulike feltene kanskje.... Ikke vet jeg, jeg er ingen ekspert. Jeg har mange hundre menn med match over 90 (3 på 99 faktisk) men så og si alle er 4-6 år eldre enn meg. Liker dem aller best modne og reflekterte jeg, så det er kanskje defor......?

Skjult ID med pseudonym lurifaks sø. 1 nov. 2009 15:15

barespør

Da er sjansen stor for at du har svart svært gjennomsnittlig. Det kan alle teste. Jo nærmere midten man er i svarene, desto fler får man høy match med. det store flertallet her har svart nærme midten på det meste. Det er en slags helgardering, og helt naturlig, for man vil ikke at Sukker skal gjøre hele utvalget for seg.

Nå kan du sikkert svare at jeg har svart ærlig, og blablabla, og det stemmer sikkert. Alle kan nok kjenne seg igjen i begge ender av skalaen på mange parametere

Skjult ID sø. 1 nov. 2009 15:30

Elfrodo, sukker kommer på denne måten med et tips at det er på tiden å tenke seg å bli far..

Skjult ID med pseudonym lurifaks sø. 1 nov. 2009 15:32

Sheleo

Da har du sikkert valgt at alder er viktig. Sikkert lurt:-)

Men det er sikkert noen "skjulte skatter" i riktig aldersgruppe som du ikke har match med, også:-)

Det var litt mitt poeng, men ikke lett å få fram her på vri-og-vrenge-forum;-)

Skjult ID med pseudonym Barespør sø. 1 nov. 2009 15:33

@lurifaks
Kjørte en test nå. Hadde ikke en eneste match med noen som er mer enn 8 år yngre enn meg jeg. Liker best lagret ost og årgangsvin også jeg. Kanskje derfor..? :))

Skjult ID med pseudonym lurifaks sø. 1 nov. 2009 15:34

Oops, barespør;-) Det får være vår lille hemmelighet, hehe

Skjult ID med pseudonym elfrodo sø. 1 nov. 2009 15:34

skjult

Jeg må si jeg ikke helt skjønte koblingen din der. Men uansett burde et slikt tips ha kommet for lenge siden.

Skjult ID med pseudonym Barespør sø. 1 nov. 2009 15:45

@lurifaks
Jeg er bare så gresselig sjenert.. så jeg flacher bar i få sekunder om gangen. ...He, he, litt fingertrøbbel bare. Fort gjort.

Over til saken: Sukker sier at jeg har svart litt annerledes og ser visse ting i et annet lys enn den gjennomsnittlige verdensborger så jeg vet ikke om det kan stemm helt heller. Men jeg har få absolutter og er åpen for alt som er spennende. Noe galt i det tror du...?

Skjult ID med pseudonym lurifaks sø. 1 nov. 2009 15:49

barespør

Ser ikke noe galt i noen ting, jeg. :-)

Bare spør om det samme som yourX skriver om i innlegget over.

Skjult ID med pseudonym seriøs sø. 1 nov. 2009 16:14

Dette har vært tatt opp før i forumet og vet at både meg selv og en jeg kjenner kontaktet sukker ettersom ingen av oss forsto helt dette. Ta et eksempel. En kvinne på 38 og en mann på samme alder. De svarer helt likt, men likevel får de en dårlig match. De har begge krysset av for at alder er viktig. Kvinnen har da mest menn fra 38-55 som høyest match, mens mannen på 38 har kvinner fra 28-38. ( dette er bare ca. ) Poenget er at det er en skjev fordeling mellom kjønnene. Vet at sukker svarte på hvorfor det var slik. Kort versjonen ble slik at det var mest naturlig at mannen valgte yngre damer og damer valgte eldre menn fikk vi til svar. Så fant vi begge ut at vi kan ikke huke ta at alder er viktig. Så jeg har da heller brukt mye av de sorte hjertene for å luke bort kandidater. Jeg har også fått match med noen som er mye eldre enn meg eller veldig ung selv om matchen ikke har vært høy. Jeg synes den matchen er mange ganger missvisende ettersom det er ting jeg finner helt uaktuelt og jeg da har huket av for enten absolut krav eller meget viktig, men selv med noen røde blader så har man høy match og kan ikke helt si at det alltid henger på greip.

Skjult ID med pseudonym bølle-per sø. 1 nov. 2009 16:23

Man finner ingen "datter" på sukker. Men, enkelte småpiker leter etter en "onkel".

Skjult ID med pseudonym Barespør sø. 1 nov. 2009 16:33

@lurifaks
Dette var et artig ekspriment. Jeg hadde tidligere krysset av for at alder er viktig. Men krysset nå for ikke viktig. Jeg fikk match på over 90 med så mange 100 menn at jeg kom helt ut av tellinga. Det rare var at jeg fikk ikke opp flere eldre menn, bare yngre... Helt ned i 22 år yngre enn meg. Veldig forstyrrende....... alle disse bildene av disse unge pene guttene :)). Går nok tilbake til min opprinnelige profil. Unge gutter har jeg fra før (sønner). Har du forsøkt tilsvarende?

(kvinne 42 år fra Akershus) sø. 1 nov. 2009 16:33 Privat melding

Jeg har krysset av at alder skal være med på å avgjøre mine matcher.
Jeg har nå stort sett de i "rett alder " på min liste. Må langt ned i match for å finne noen som er under 30 år eller over 41.
Jeg kan helt sikkert finne en utenfor den alders gruppen som jeg matcher med , men han vil ikke synes her.

Skjult ID med pseudonym lurifaks sø. 1 nov. 2009 16:45

barespør

Når jeg laget profil krysset jeg av i enden av skalaen for å få noen utslag. Litt som man skal gjøre ifm en personlighetstest på et jobbintervju. Det jeg oppdaget var at jeg hadde få med høy match.

Så justerte jeg det meste inn mot midten, og vips, utvalget ble vesenlig større. Konklusjonen er at de fleste svarer gjennomsnittlig, og det tror jeg er lurt. Matchtallet sier bare bittelitt om virkeligheten.

Skjult ID med pseudonym ! sø. 1 nov. 2009 16:47

Tull!

Skjult ID med pseudonym seriøs sø. 1 nov. 2009 17:58

@yourX

Det var vel også konklusjonen til min venninne og meg selv at det er menn som er noe gammeldagse som har laget dette matchsystemet. Selv i 2009 finnes det mange av de dessverre..:)

Ellers er jeg enig med deg og jeg tar heller aldri kontakt med menn som ønsker seg så veldig unge jenter, og de flest menn med noen få unntak har lagt inn som søk at de vil ha damer som er yngre og ikke engang jevngammel. Det er opp til de, men da kan de heller ikke regne med at vi som er jevngammel tar kontakt heller. Da lar jeg de ta kontakt med meg hvis de ønsker. Det er ikke sjeldent at jeg avviser ganske mye yngre menn ( 10 år og mer ) enten på nett eller IRL. Selv om man kanskje holder seg bra NÅ og forhåpentligvis noen år til så håper man jo at et evnt. forhold vil vare livet ut, og at man kan møte alderdommen sammen. Da kan det være en fordel at man er mer jevngammel tenker jeg..:)

Skjult ID med pseudonym lurifaks sø. 1 nov. 2009 18:04

Hvorfor ønsker menn seg en yngre partner, tro?

Er det fordi de er noen urealistiske, pedofile tullinger, eller er det fordi de synes de jevngamle damene er noen gamle troll?

Har yourX, seriøs, eller noen andre synspunkter på det?

Skjult ID med pseudonym zoid77 sø. 1 nov. 2009 18:11

Er for så vidt enig i at det er en merkelig praksis fra Sukkers side, særlig når jeg, i en alder av 32, har en "død" aldersblomst mot ei som har oppgitt at hun søker menn fra 30 og oppover. Men samtidig så er det jo fortsatt slik at menn i snitt er tre år eldre enn kvinner når de gifter seg (34 mot 31 år, i følge SSB), så sånn sett gjenspeiler jo algoritmen samfunnet ellers. Rent personlig, bryr jeg meg katta om hun er eldre eller yngre, men når man som mann vil ha barn, går det jo en grense oppover, en grense som kommer nærmere og nærmere jo eldre man blir.

Kanskje Sukker kunne gjort dette på en annen måte, for eksempel spurt om du søkte yngre, eldre eller like gamle personer? Eller rett og slett latt det aldersintervallet man selv oppgir ligge til grunn?

Skjult ID med pseudonym seriøs sø. 1 nov. 2009 18:28

@lurifaks

Tror nok det er flere grunner til det. Menn under 35 så betyr ikke alder alt er mitt inntrykk og mange av de ønsker heller ikke å slå seg til ro enda. Når da enkelte menn nærmer seg 40 så kommer ønsket om å få barn hvis de ikke har og ettersom de føler seg litt gamle vil de ha en yngre partner. Da vil de føle seg yngre og man trenger ikke å stresse med å få barn med en gang. Mange av de synes kanskje at de jevngamle damene ikke holder seg så godt, og de ser heller ikke på seg selv at de har blitt eldre. Det er jo en mental greie opp i det her også. Det er veldig få som føler at de er så gammel som man faktisk er, men speilet lyver ikke i forhold til rynker, endret kroppsfasong m.m. En annen ting er også at mange menn tror at det er noe galt med dama når hun enten nærmer seg 40 eller er 40 og ikke har barn. Det mange menn ikke helt er klar over er at damer kan fint få barn frem til 42 og mer sjelden senere også, og det er litt individuelt. Noen damer kan aldri få barn eller så er det slutt etter 35. Slik er det med menn også. Har et godt eksempel. Har en venninne på 39 som er sammen med en på 40. Det er ganske jevngammelt. De har vært sammen i et par år nå, men de sliter med å få barn og det er han som ikke kan. Hun har alltid ønsket seg barn og det vet jeg han også har gjort. Så jeg ble noe lei meg på deres vegne, men hun tar dette helt fint fordi hun er lykkelig sammen med han. Jeg vet at hun vil være sammen med han uansett fordi dette her er den store kjærligheten. Et tankekors egentlig ettersom jeg tror ikke mange menn hadde valgt det samme hvis de var i samme posisjon eller tar jeg feil?

(mann 51 år fra Oslo) sø. 1 nov. 2009 18:51 Privat melding

Jeg kjenner ikke sukker sin algoritme spesielt, men antar de har tatt utgangspunktet i standard korrelasjoner. I den sammenhengen er det riktig at mennene er noen år eldre, da det er det som kjennetegner de fleste forhold som består. På samme måte som mannen er noe høyere og tjener litt mer.

yourX, mange damer på min alder er ikke interessert i jevngamle menn, eller mer presist, de er ikke interessert i meg. Er usikker på hva de vil ha. Det var en merkedag i sommer når jeg klarte å lure ei dame som var næremer 40 enn 30 på date. Det var første gang i min relativt lange tid her inne.

Skjult ID med pseudonym kit sø. 1 nov. 2009 18:58

Og hva har noen menns alderpreferanser med sukker sin allogoritme å gjøre, yourX?

Skjult ID med pseudonym seriøs sø. 1 nov. 2009 19:02

Alderskrise kanskje?..:) hehe

Skjult ID med pseudonym elfrodo sø. 1 nov. 2009 19:06

Men det var vel ikke akkurat noen newsflash du kom med der, yourX ;-)

Skjult ID med pseudonym seriøs sø. 1 nov. 2009 19:06

@yourX

Nå var det jo TS som spurte om dette og vinklingen gikk over på dette tema. Det er ingen grønn tråd her, men det er tydeligvis at du bare tråkket på noen ømme tær..:))

Skjult ID med pseudonym kit sø. 1 nov. 2009 19:10

yourX, det er vel ingen på denne debatten som betviler at normen er at mannen er noe eldre. Det er vel det algoritmen til sukker tar hensyn til. Jeg tror den kun tar hensyn til det som passer "folk flest".

Det du skriver om utjevning av modenhet er spennende. Siden jentene etter ditt utsagn er tidligere modne enn guttene, men det har utjevnet seg når de er 30. Betyr det at kvinnene i slutten av 20 årene stopper opp utviklingsmessig i forhold til guttene? Hvis så er tilfelle, når starter jentene igjen?

Skjult ID med pseudonym elfrodo sø. 1 nov. 2009 19:14

Her er den klassiske...

Damer på min egen alder ser så gamle ut ;-)

Skjult ID med pseudonym kit sø. 1 nov. 2009 19:16

Jepp, der har vi vinneren Elfrodo :)

Skjult ID med pseudonym seriøs sø. 1 nov. 2009 19:20

Enkelte menn blir allerede litt gubbete/ litt satt allerede etter 35+. Så da vil de jevngamle damene kjede seg i deres selskap og da søker de noen yngre. Så det at sukker har laget et matchsystem som fungerer de fleste, mulig hvis man tar med de aller yngste. Tar man kun de mellom 30-40 så tror jeg det er ganske delt om man vil ha noen yngre eller eldre. De fleste venninner jeg kjenner både her inne og IRL foretrekker yngre menn nettopp pga den gammeldagse synet som enkelte menn ( ikke alle ) har i forhold til kvinner. Heldigvis finnes det de menn som ikke er så opptatt at de må absolutt tjene mer enn oss eller være den eldste i forholdet. Det at jenter var mer modne enn menn når man var yngre var kun da, og kvinnene lever fremdeles lengst så da er det heller ikke noe rart at man finner seg en yngre fyr..:)

Skjult ID med pseudonym seriøs sø. 1 nov. 2009 19:23

@elfrodo

Hva med at du ser gammel ut da? Tror ikke du de unge jentene ser på det da?..:)

Skjult ID med pseudonym elfrodo sø. 1 nov. 2009 19:27

Jeg er fullstendig klar over problemstillingen, seriøs, men nekter å ta det innover meg...

Psykologen neste?? hehe...

Skjult ID med pseudonym lurifaks sø. 1 nov. 2009 19:28

Jeg bare inviterer til debatt. Det er det jeg er ansatt for her. Min mening er irrelevant:-)

Skjult ID med pseudonym kit sø. 1 nov. 2009 19:30

@seriøs. Jeg forstår ikke hvorfor du interesserer deg for hva som hender med gubber i 40-årene, du og venninnene dine velter dere jo i ynglinger.... Vi sitter jo og vansmekter mens vi sikler på småripset....

Men jeg forstår hva du mener med satte 35-åringer, det er utrolig mange av begge kjønn som forfaller rimelig kjapt både fysisk og psykisk

Skjult ID med pseudonym kit sø. 1 nov. 2009 19:31

Frodo, det er plass på siden av meg på gubbebenken :)

Skjult ID med pseudonym elfrodo sø. 1 nov. 2009 19:36

jepp, kit...bare å legge inn årene tydeligvis :-)

Skjult ID med pseudonym seriøs sø. 1 nov. 2009 19:41

Man blir nok mer opptatt av det med alder på nettet enn hva man kanskje gjør IRL tror jeg. I den virkelige verden så vet man jo ikke hvor gammel den andre er før man faktisk spør. Da tenker jeg på de som holder seg godt til alderen. Jeg er ganske enig at begge kjønn kan forfalle etter 35+. Hvis jeg treffer en fyr IRL så er ikke jeg så veldig opptatt av det med alder hvis man finner tonen. Hvis typen er veldig ung så rygger jeg nok og det gjør nok mange av de også, men ikke hvis han er på min alder eller litt eldre. Poenget mitt kit er at både meg selv og enkelte av mine venninner egentlig vil ha en på vår alder, men det har bare blitt slik at ved de yngre så har det oppstått en gjensidig interesse. Joda jeg har blitt kontaktet av jevnaldrende menn her inne, men da er min erfaring vært litt lik din kit at jeg vet egentlig ikke hva de vil...

Skjult ID med pseudonym kit sø. 1 nov. 2009 19:54

seriøs, siden dette er en datingside, antar jeg at folk som jeg kontakter tror at jeg vil bli bedre kjent med de. Det stemmer som regel. Så, jeg vet ikke hvilken erfaring du tenker på.

Skjult ID med pseudonym seriøs sø. 1 nov. 2009 20:00

@kit

Slik har jeg tenkt også, men de på min alder som jeg kanskje har hatt en interesse i å bli bedre kjent har kommet å gått igjen. De tar kontakt og viser endel interesse, men så blir det litt stille også tar de kontakt igjen om en stund. Da tar ikke jeg de helt seriøst og da kutter jeg de bare ut.

(kvinne 42 år fra Akershus) sø. 1 nov. 2009 20:24 Privat melding

uff , nå begynner jeg å grue meg til jeg blir 35 hvis det er sånn at alle "forfaller" etter det ... ;oP

Skjult ID med pseudonym Barespør sø. 1 nov. 2009 23:43

@Smily:o)
Forfallet starter allerede når du er 25, det går bare litt fortere etterhvert.....:)

Ellers virker det litt her som om at folk i tredveårsalderen tror at man slutter å utvikle seg når man nærmer seg 40. Hallo! er det noen som har hørt om 40 års krisa her? Den er ikke oppkontruert men et faktum og kan vare i opptil flere år. Deilig med menn og kvinner som har landet på den andre siden som flotte trygge selvstendige personer også, selv om skroget ikke alltid er like inntakt..