Alle innlegg Sukkerforum

Slik skal en bra mann være

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym lady35 to. 22 nov. 2007 22:21

Iflg amerikansk psykolog http://www.kk.no/php/art.php?id=492562. Kommentarer?
Jeg er langt på vei enig når jeg ser på egen fortid og venninners forhold som funker og ikke. Kortversjon følger:

1. Han vil ha deg
Allerede fra starten av bør du oppleve at han vil ha deg. ..etc.. Etter hvert som forholdet utvikler seg, blir dette understøttet av at han tenker langsiktig når det gjelder dere to, og av at han viser vilje til å legge planer for dere framover.

2. Han har lykkes med noe
Ingen kan lykkes med alt. Men dersom han ikke har fått til noe av det han har satt seg fore i livet, bør du tenke deg om...etc

3. Han gjør som han sier
Han planlegger ikke noe han ikke har intensjoner om å følge opp. Og han sier i hvert fall ikke at jeg vet ikke om jeg ønsker et forhold, og likevel fortsetter å ringe deg og vil ligge med deg. Han sender ikke sms-er som det er vanskelig å bli klok på.


4. Han verdsetter deg
Viser han at han setter pris på deg og det positive du gjør for ham? ... Dersom du holder av lørdagskvelden til ham, vil han da bidra til å gjøre det til en fin kveld?...etc

5 Han er ingen kamelon
En bra mann har gode venner, og du liker den han er når han er sammen med dem. Han skifter ikke personlighet avhengig av omstendighetene... etc

6. Han ser deg slik du er
Selv midt i en krangel klarer han å se både det som er bra og det som er mindre bra med deg. Han går ikke rundt og er langsint eller surmuler etterpå, og straffer deg ikke for at du tar opp ting som er vanskelige... etc

7. Han liker deg som du er
Dersom du føler at du må undertrykke eller overdrive deler av din personlighet for at han skal være fornøyd, er risikoen helt klart til stede for at han aldri fullt og helt vil sette pris på deg som du er.

8. Han har en læringskurve
Å be ham endre personlighet er et helt absurd krav, men det er mulig for alle å endre måten vi gjør ting på. Dersom du fremmer et ønske om noe som angår forholdet, eller ber ham slutte å gjøre noe du finner ubehagelig, vil han vurdere å forandre sin atferd for din og forholdets skyld

9. Han tar tak i egne problemer
Om han har et problem vil han sørge for å løse det på best mulig måte, og oppsøke den ekspertisen som trengs for å få det til. Det skal ikke være ditt ansvar ..etc... En oppegående og selvstendig mann ser selv sine egne behov.

10. Han prøver ikke å få makt over deg
Han spiller ikke på din usikkerhet eller prøver å gjøre deg usikker. Han lar deg ikke sveve i uvisshet om hvor dere t

Skjult ID med pseudonym vita134 to. 22 nov. 2007 22:31

Slik skal _mennesket_ være.

Skjult ID med pseudonym lady35 to. 22 nov. 2007 22:41

Ja, enig, det gjelder egentlig alle partnere vil jeg tro.
Kan jo bare spekulere i hvorfor vinklingen er på menn, kanskje fordi boken retter seg mot det markedet som er mest tilbøyelig til å kjøpe slike bøker i USA (kvinner), og dermed selge mest.

Skjult ID med pseudonym ESP to. 22 nov. 2007 23:46

Finnes det en tilsvarende liste for hvordan en bra kvinne skal være, eller er ikke det noe problem?

ref punkt 7 og 8: Hvis han liker deg som du er, så bør jo du like ham som han er også - punkt 8 utgår.

Skjult ID med pseudonym hingsten.. to. 22 nov. 2007 23:49

hun skal være ego-sentrert...
opptatt av sin karriere...
opptatt av sitt utseende og kritisere konkurrenter..
kritisere sin man når han er litt på hæla ifølge henne..
kritisere hvorfor han ikke er den beste elskeren hun har hatt..
skal vi stoppe der....

Skjult ID med pseudonym ludo64 fr. 23 nov. 2007 00:33

Hva er problemet?
Disse rådene kan vel gjelde begge parter i et forhold?
Et helt kurrant verktøy for et godt forhold.

Skjult ID med pseudonym ESP fr. 23 nov. 2007 01:05

Jada, helt kurante verkøy for hvem som helst, uavhengig av kjønn - det er nettopp det som er poenget her.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv fr. 23 nov. 2007 12:06

Enig med ESP. Punkt 7 og 8 henger ikke sammen... Og det bør gjelde forr alle (men her tror jeg lady35 traff spikern på hodet)

Dessuten er amerikanere ekstremt opptatt av man skal lykkes. Punkt to - etter at han skal like deg - er at han skal ha hatt suksess i livet. Det sier litt. Jeg var i USA da jeg var 17 for å besøke en venninne som bodde der. Hun var sammen med en fyr som verken oppførte seg bra eller så godt ut. Men han var et stort baseball talent, og derfor var det kjempestatus å være sammen med ham, og hun ble ansett å være superheldig. Han hadde til og med fått en stjerne oppkalt etter seg. Wow!

Ludo - enig i at selv om disse er tingene er overførbare verktøy til å gjelde for alle, så er de ikke utformet sånn. Det er pronblemet. Og ikke alle er like analytiske og selvransakende. Kvinner flest liker vel å få skyts til å kreve og kreve, jmf. innlegget til Hingsten. Han har et poeng.

Skjult ID med pseudonym Pippi fr. 23 nov. 2007 16:31

Bibel for damer vil jeg si ;=)

Skjult ID med pseudonym lady35 fr. 23 nov. 2007 18:46

Ang 7 og 8, så sier jo 8 at du ikke kan forandre noens personlighet, og det er vel den man selv skal få ha i 7?
Men å endre på vaner eller prioriteringer, det bør være både naturlig og mulig. Et forhold endrer jo lviet og forpliktelser gjør at man tar hensyn. Å

Baseball-talentet hadde kanskje ikke like bra score på alt annet?
Jeg tror amerikanerne legger litt mer forventninger til "suksess" i dette ja.
Men jeg synes det er viktig at fyren har gjennomført noe av det han planlegger. Kanskje det gjelder like mye å unngå å holde på Peer Gynt-typen, som har stormannsgale vyer og bare lever for dagdrømmene?
Kan godt ha surrete kompiser men som livsledsager så vil det ikke fungere for meg.

Jeg synes dette er en nøktern og fornuftig test som alle menn (og kvinner) bør ha mulighet til å "bestå". Et par av venninnene mine lukker veldig øynene for noen av disse punktene, og jeg ser bare drømmene deres renne ut som sand av et timeglass. Planene deres reduseres for hvert år som går. Fra drøm om ekteskap, barn og familieliv, il å "håper han har penger så vi får reist på ferie sammen i år". Men jeg føler ikke jeg kan si for mye heller. Selv hadde jeg vel kommet meg ut av et par dårlige forhold (da jeg var ung og uerfaren) litt før dersom jeg hadde stilt meg selv disse spørsmålene.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv lø. 24 nov. 2007 13:13

Jeg hadde jo blitt provosert om dette var skrevet om hva menn skulle se etter hos en kvinne. Hvis det f.eks. stod motsatt:

"Dersom mannen har holdt av lørdagskvelden til deg, ville du da bidratt med å gjøre den hyggelig?" smak litt på den.

Det er vel uansett ikke den ene som skal holde av kvelden for den andre?

Skjult ID med pseudonym Pippi lø. 24 nov. 2007 13:37

@Lilleulv

Hva tenker du på ? Jeg har "smakt" litt på den og kjenner ikke at den blir feil. Tolker det dit at begge skal bidra til en hyggelig kveld og at det viser svak intresse om man ikke bidrar begge to!

Skjult ID med pseudonym Lilleulv lø. 24 nov. 2007 16:45

Det er det jeg mener, Pippi. Begge holder av kvelden til hverandre fordi man har lyst til å være sammen. Det er en selvfølge at begge bør bidra til at det blir hyggelig. Sånn det er formulert høres det ut som en tjeneste fra den enes side som krever en motytelse. Men dette er kanskje flisespikkeri....