Alle innlegg Sukkerforum

Slutt med pjattet - på tide å begynne å date

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym pen pal ma. 2 nov. 2009 01:02

Jeg må innrømme at jeg begynner å bli smålei dere jenter på sukker. Etter en god del prøving og feiling har jeg blitt flink til å få kontakt/respons, selv fra jenter som får latterlig mange meldinger per dag. Og som regel får vi en god dialog også, og vi blir enige om å møtes/gå på date. Men her stopper det typisk opp, og vi faktisk skal avtale nøyaktig møtetidspunkt faller minst halvparten av. Jeg trekker derfor følgende slutninger:

1. Det er mange, mange jenter her inne som bare er ute etter oppmerksomhet og føle seg hot (jente på sukker= tre ganger så bra draget som i det virkelige liv)
2. Buyer's remorse lever i beste velgående på Sukker. Hvis du planlegger å møte en jente her inne, sørg for at du kan gjennomføre daten fort som f. etter at den har blitt avtalt

Mine spørsmål:

Gutter: Hvor mange mails/antall dager går det typisk fra dere a.) avtaler date og b.) møtes etter at initiell kontakt er etablert
Jenter: Når er det greit å bli bedt ut? Kan det gjøres i første meldingen (gitt det gjøres elegant). Eventuelt hvor lenge bør man vente?

(kvinne 42 år fra Akershus) ma. 2 nov. 2009 06:51 Privat melding

@TS

Ja , du har helt rett det er mange her inne som er her kun for den ekstra oppmerksomheten , spesielt av de yngre.
Men du må ikke glemme det at det er faktisk noen som er seriøst ute etter å treffe noen også, det er bare å finne de.
Det er ikke noe regel for hvor lenge man må maile før et treff , det må bare føles riktig for begge. Jeg ba en mann ut på date etter to meldinger og vi traff hverandre , så det går ann :o)

Skjult ID med pseudonym mindthegap ma. 2 nov. 2009 11:10

1. Sikkert noen av dem.. Sannsynligvis mange andre som er oppriktig interessert i å finne noen/mer seriøse, men eks: 1) ikke finner deg interessant nok i konkurranse med andre. Interessetap, mao. Kan det være at du gjør noe "feil" mht når dere skal avtale? Blir det noe for useriøst over det eller gjør du det så alvorlig/skummelt at jentene 2) Rett og slett ikke tørr av div årsaker(eks: rusten ift dating, avvik mellom nettversjon og rl, sosial angst og sånt no' "morsomt"...) 3) Spiller kostbar..?

2. Ser poenget ditt. Men hva om jenta ikke kan/har mulighet til å møte deg sånn straks og med en gang? Diskvalifiserer hun da, om hun ber deg vente eks en mnd? (Jeg legger ofte en date litt fram i tid (1 mnd) om jeg ikke er sånn veldig interessert, men tenker at det kan endre seg, og vil bruke litt mer tid på å bli kjent. Om jeg en sjelden gang, møter en jeg virkelig har lyst til å treffe, kjører jeg det også fram iaf minst halvannen uke. De som ikke kan vente, blir litt uinteressante for meg. Det er mao en slags toldmodighetstest.)

Mitt bidrag til din undersøkelse;) :
I de fleste tilfeller er det ikke ok i første spørsm. Cred for guts, men blir nok litt skeptisk: Lurer på hvem han er som er villig til å sette av tid til noen han ikke vet noe særlig om/har sett (har ikke bilde). Tenker at kan ha med å gjøre en som gjør mange approches og tidseffektiviserer deretter. Shallow/kynisk/desperat er turn-off, for meg. Jeg syns det er greit å maile l i t t for å få et inntrykk av personen, om det er noe (potensiell) kjemi, få stilt utsilingsspørsmålene mine. Men - foretrekker å treffe irl heller enn endeløs mail-korresp. 5 minutter irl sier så mye mer enn 100 mails fram og tilbake.

Håper du finner ut av det ! Lykke til!:)

Skjult ID med pseudonym Barespør ma. 2 nov. 2009 13:39

Synes mange gutter er håpløst trege til å spørre om en date. Ofte renner en tilsynelatende bærekraftig kommunikasjon ut i sanden... sånn helt av seg selv. Ja, vet at jeg er håpløst gammeldags som vil at mannen skal spørre først, men så vil jeg også ha en mann med litt guts da. Er det for mye forlangt?

Skjult ID med pseudonym Torch ma. 2 nov. 2009 13:59

Kanskje de er "håpløst trege" nettopp fordi de fleste jentene de spør svarer noe sånt som at "kan vi ikke bare snakke sammen her en stund til?"

@ mindthegap
Jeg fatter egentlig ikke at noen vil planlegge en date 1 måned fram i tid. Hva snakker man om i mellomtiden? Familie og jobb og sånn? Det kan man snakke om etter at man har blitt litt kjent, det blir altfor intervjupreget. Nei, å foreslå møter så langt fram i tid må vel være en nesten garantert måte å få det til å renne ut i sanden. Men det er vel da kanskje også meningen da, for du sier jo selv at det foreslår slikt bare for gutter du ikke er noe særlig interessert i likevel? Hadde en jente skrevet det til meg, at hun vil møte meg men først om en måned, så hadde jeg ikke giddet. Det er altfor innlysende at hun ikke er særlig interessert, at hun hadde sett på meg som en beiler som måtte vinne hennes gunst og "gjøre meg fortjent til å møte henne". Tror du ikke at vi gutta gjerne også vil like å tro at jenta faktisk har lyst til å møte oss? Kvalifisering går begge veier vet du, i det minste for meg.
Kan ikke si at jeg egentlig skjønner logikken din heller, siden du selv sier at "5 minutter irl sier så mye mer enn 100 mails fram og tilbake", så vil du likevel maile fram og tilbake i ukesvis for "å bli bedre kjent". Men uansett, takk for at du bekrefter mine fordommer mot å fortsette å skrive med jenter som sier at de kan/vil møtes først flere uker fram i tid. Har gjort det før, og det blir aldri noe ut av, og det du skriver bekrefter at det bare er bortkastet.

Skjult ID med pseudonym bollemkrem ma. 2 nov. 2009 14:07

Jeg avtalte en gang å treffe en kar noen timer etter første kontakt. Skrev bare: vi bor jo så nærme hverandre, slal vi ikke bare treffes istedefor å maile? Hadde tre "dater"

Enig i att det er bedre å treffes ganske kjappt, bare tull å maile i en evighet

(mann 40 år fra Oslo) ma. 2 nov. 2009 14:32 Privat melding

Det gjorde jeg med en jente en gang også. Tror det gikk ca 2,5 timer fra vi kom i kontakt til vi satt sammen ved et bord på et utested. Jeg utfordret henne til å møte meg samme kveld, og hun viste at hun var en jente med plenty av spontanitet og guts ved å - til min overraskelse må jeg innrømme - svare ja. Det ble en kjempehyggelig kveld faktisk. Det hjelper ikke å skrive flere titalls eller hundretalls meldinger fram og tilbake likevel, det er når du møter et annet menneske ansikt til ansikt at du egentlig finner ut om dere liker hverandre og trives i hverandres selskap.

Skjult ID ma. 2 nov. 2009 16:37

Jeg synes - som jente - at det er ok å avtale date "hur fort som helst" når en er nysgjerrig på å bli kjent. Min erfaring hittil er at det først er når en møtes at en vet om det er noe der å bygge videre på eller ei. Har til nå dessverre opplevd en del ganger at det jeg syntes virket spennende når vi mailet/tekstet ikke var så bra når vi møttes, men i dag har jeg hatt en date som var bra, og han jeg møtte hadde jeg bare vekslet noen få mailer med. Er litt lei av å skru opp forventninger ved å flørte på mail/tekst for så å bli skuffet ved ansikt til ansikt møte, så derfor er mitt råd til dere gutta: GO FOR IT; inviter oss jinter til fine dater))) Det vil lyse opp høsten)

Skjult ID med pseudonym zoid77 ma. 2 nov. 2009 17:07

Det kan selvsagt være flere grunner til at folk tværer ut dette med å møtes, men en fellesnevner er uansett at det sannsynligvis fører til at det ikke blir noen date. Jeg forsøker derfor enten å avslutte dialogen eller å la henne ta valget ved å si at jeg håper jeg hører fra henne når hun har bedre tid/lyst/form eller hva grunnen er - vanligvis renner det ut i ingenting, og jeg går videre.

Flere steder har jeg lest at fem meldinger er et gyllent mål, men det er samtidig veldig individuelt. Jeg har møtt folk etter både tre og tretti meldinger, og jeg ser ingen stor forskjell - jeg er fortsatt singel... Men, klart, det kan fort bli mye mer eller mindre bortkastet tid dersom man bruker mange uker før man treffes (gitt at man holder seg til én person av gangen, da), og det ikke blir noe mer. Så derfor kan jeg slutte meg til både TS og Skjult ID (16:37) sine oppfordringer. Kom dere ut på date, folkens.

Skjult ID med pseudonym pen pal ti. 3 nov. 2009 11:20

MInd_the_gap:

Skjønner at det på en måte kan høres litt sykt ut at en fyr vil treffe deg uten å kjenne deg utover hva som står i en tekst og noen par bilder. Men slik tenker jeg rundt dette:
1. Alternativet er å sende 5-10 meldinger frem og tilbake. Dere jenter får 1 million meldinger, og faren for interessetap er stor. Ergo må man legge tid ned i disse meldingene, og etter ti meldinger har man fort investert 1-2 timer i personen. Det er betydelig lenger tid enn det tar meg å bestemme meg på en date for om jeg er interessert (og eventuelt avslutte den). Ergo tid spart!
2. Selv etter 10 meldinger frem og tilbake er det veldig få jenter som jeg er oppriktig tiltrukket av. Hvis jeg skulle dømt basert på hva dere jenter skriver ville jeg neppe møtt noen. Det er som regel alt for kjedelig. Men det betyr ikke at dere er kjedelige, men er mer et resultat av at dere har makten på sukker og får så mange meldinger at dere kun rekker/orker å skrive enkle/platte svar tilbake

Skjult ID med pseudonym mindthegap ti. 3 nov. 2009 15:05

@torch

:)

Når ble temaene "familie, jobb og sånn" intervjupreget? Trodde det var slikt folk flest snakket om? Det er vel mer et spørsmål om hvordan du gjør det/form, enn tema?

Framgangsmåte: 1) mailer l i t t for å danne inntrykk/flytter samtalen over på msn pga lettere å vurdere hvem mannen er når han svarer umiddelbart, og ikke evt har time-/dagesvis på å tenke ut svar... 2) Avtaler. (Tips: foreslå k o n k r e t tidspunkt, gjerne med et - par konkrete alternativ.) 3) Smålltalk - ikke revolverintervju (det har jeg gjort unna under 1...ha ha). Ikke langt, men et par hyggelige linjer pr uke. Eller om man ikke har bestemt sted/aktivitet, så gjør man det nå. Sliter man alt her med å finne noe å skrive/snakke om, vil man kanskje gjøre det irl før eller senere, også?
4) Møtes irl. Og 5 minutter der er bedre til å avgjøre kjemi enn å fortsette med endeløse mail. (Got it?;)) 5) Forkaste eller bli forkastet. Eller avtale noe nytt.

Årsaker til at man velger å legge date fram en mnd i tid, kan være f.eks: har smekk-full bok i 2 uker framover og orker ikke enda mer/ikke tilstrekkelig interessert til å bruke lunsj-tid. Kan ikke komme fra pga barn, ikke mulig å få barnevakt før. Skal reise bort; ferie eller jobbrelatert. Er midt i eksamensoppkjøring; i min verden er ingen mann attraktiv nok til å forstyrre den..
Og om han ikke forstår det/kan respektere mitt ønske om litt fram i tid, ja da utgår han uansett..

Håper det var klargjørende - ser selv også at var litt uklar i forrige kommentar. Slik går det lett når man har hastverk...

:)

Skjult ID med pseudonym mindthegap ti. 3 nov. 2009 22:19

@pen pal
:) Forstår deg ift tidsbruk, risiko for interessetap osv. Trust me!:D

Mht tid, så tror jeg man må være villig til å investere n o e. Jeg vet ikke om du kjører opp volum for å øke "treffprosent", men det kan se ut slik, ut fra det du skriver(?) Kan hende vil du spare tid på være mer kresen alt når du velger hvem du henvender deg til? Kan du spisse relasjonsprofilen din? Sikter du "rett"? Hva legger du vekt på når du velger ut jenter du tar kontakt med?

Om du ikke er villig til å bruke tid, er det kanskje slik at aktiv nettdating ikke er tingen for deg? Forsøkt speed-dating eller Sukkers fester, hvor du kan treffe mange, se kroppsspråk, vurdere kjemi etc irl? Dra med venner/kollegaer så det blir hyggelig og kanskje også litt teambuilding?

Blir litt nysgjerrig på hva du legger i "kjedelig"?; Hvordan framstår du selv (i mailene dine)? Er det slik at jentenes svar matcher dine?;) Eller er de "universielt boooore" skriftlig...? :D
(Du framstår klar og tydelig her, men du slår meg ikke akkurat som en som "gir ved dørene"...;))

Ift "dates" og innhold - rådet i svaret til @torch var litt til deg. Foreslår også at dere velger å gjøre noe jentene syns er gøy eller noe de uansett ville gjort (eks se jente-film på kino, trene/gå søndagstur osv). Altså uavhengig av om du er med. Da blir muligens terskelen for å stille lavere, for dem?

Skjult ID med pseudonym pen pal on. 4 nov. 2009 10:54

@ mindthegap

Jeg kjører ikke opp volum i nevneverdig grad, følger faktisk en del regler:
1. Ingen profiltekst = ingen melding fra meg (liten svarprosent og i tillegg - hva pokker skal jeg skrive? "Hei, så pen du var på bildet";-)
2. En åpenbar mismatch = ingen melding
3. En profiltekst uten noen knagger/elementer jeg kan spille videre på = nesten garantert ingen melding
4. En profil med så bra bilde at du vet vedkommende får 50 mails om dagen = med mindre jeg har noen helt klare elementer i hennes profiltekst som jeg kan spille videre på og som jeg vet vil kunne "stand out from the crowd", ingen melding fra meg

Og sikter jeg rett? Får som sagt stort sett alltid svar (tipper 80-90%) og samtalen i gang (gitt jeg følger regel 1-4) hvilket tyder på at det ikke er noe problem på akkurat det området.

Hvordan fremstår jeg selv? Som nevnt ovenfor skriver jeg ikke en melding av typen "hei, så du virker hyggelig og veldig søt på profilbildet". Vet ikke om jeg skjønner spørs. om svar matcher mine vs. universielt booore?

Og angående dates, så er det selvfølgelig slik jeg gjør det. Er selv overhodet ikke interessert i å ta med meg en førstedate på middag. Tur, kaffe eller pils. I tillegg spør jeg aldri om å møtes på kvelden (blir fort litt truende og vanskeligere "exit"-mulighet. Møtes man klokken 8 er det vanskelig å komme med unnskylding klokken 9 om at man har en annen avtale. Søndag klokken 3 derimot funker den som bare det)

Skjult ID med pseudonym mindthegap on. 4 nov. 2009 11:54

@pen pal
:) Beklager at formulerte meg uklart;
"svar matcher deg/univ.booore" = er du så kjedelig selv, at når jentene svarer kjedelig så matcher de deg...;D

Siste - Legger vekt på exit-mulighet selv...! (Who doesn't?;)) Relativt uproblematisk å dra en eller annen unnskyldning for å stikke. Selv om kveld. Tenker at det sparer oss begge for tid. Altså han jeg treffer. Han vet like godt som meg, at kjemi ikke er noe man velger. Har faktisk sagt det som det er, et par ganger, uten at det har blitt direkte ubehagelig. Er det ingen kjemi, føler ofte begge parter det. Jeg leter etter en. Ikke mange. Det betyr at nesten alle må utgå i seleksjonsprosessen. Slik er det trolig andre veien, også. Da sier det seg selv, at sjansen for at man ikke matcher er større enn for match.

Unngå å måtte komme med unnskyldning: avgrens "kjemisjekken" tidsmessig på forhånd. Unnskyldning søndag kl 21: må hjem - barnevakten må gå, skal møte en venn på kino - avtalt for lenge siden, skal tidlig på dagen etter, noen kommer innom for å levere noe viktig osv.

Selv velger jeg nesten alltid helg og kveld..(!) Syns det er hyggeligere, man har mer tid om man ønsker det, er mer avslappet osv. Mulig gutter har lavere terskel for å stille på date? Ingen som har insistert på "søndag kl 15" så langt iaf..:)
Var "tur, kaffe eller pils" det dere gjør?

Skjult ID med pseudonym mindthegap on. 4 nov. 2009 12:55

@pen pal
Glemte: Du skriver om hvordan du velger ift å henvende deg. Men - når du tar kontakt, er det fordi du blir oppriktig interessert pga profiltekst/bilde/Sukkers matching? (Det virker jo ikke slik.) Eller er det alle, unntatt 1-4? Isf har du vel et visst volum, med mindre du har absolutter...? Kan du tallangi ca antall approches pr dag/uke? Og hva har du på "type forhold du ønsker deg"? Klarer du selv å framstå som interessant og interessert selv om du synes jentene virker kjedelige? Hvordan gjør du det? Faker du interesse? Isf - tror du ikke jentene merker det...?;)

Skjult ID med pseudonym pen pal on. 4 nov. 2009 21:24

mindthegap:

Hehe, dette begnner å bli en bra coachingdialog;-)

Er helt sikker på at svarene mine ikke er en bore. Sukker handler om å skille seg ut, så jeg kjører høy (men ikke skyhøy) risikoprofil. Resultatet er at noen helt sikkert synes jeg er sær, de fleste kommenterer faktisk ila første par meldingene at "da de endelig fikk noen som skrev litt morsomt/utenom det vanlige valgte de å svare".

Ad. exitmuligheter: Har selv ingen issues med å avslutte når som helst eller hvor som helst. That's the love of the game. Grunnen til at jeg ofte spør om å møtes tidligere er da jeg, fra svært erfarne nettdatere, har fått tips om at dette kan oppfattes enklere for mange (som du nevner, søndags ettermiddagsturen som uansett skal taes).

Og jeg skriver ikke til så mange her inne;-) Ila en uke, et sted mellom 3-10 personer. Jeg har flere jenter i livet (også datingmessig) og er overhodet ikke desperat etter dates (jepp, vet det kanskje ikke virker slik basert på den litt bitre overskriften). Vil tippe jeg har følgende algoritme her på sukker:
1. Bilde bra nok: 20%
2. Profiltekst: 75% av disse
3. Av disse, profiltekst spennende nok til å skrive svare (i praksis regel 3 i litt lenger her oppe): 10-20% av resten
4. Bilde spennende nok til at jeg kjører på til tross for stryk på 3, kanskje 10% av resten

Det gir vel noe sånt som at jeg skriver til 3-4.5% av profilene her inne. Og tror faktisk ikke det er så langt fra realiteten;-)

And u? Noen regler? Eller skriver du ikke til noen gutter som jenter flest?:p

Skjult ID med pseudonym mindthegap on. 4 nov. 2009 23:55

@brevvenn (/good-looking buddy)

:) Umm - tanken har slått meg..Legger ved kto.nr i et evt neste svar..;)

Enig i at viktig å skille seg noe ut fra den gemene hop - Blir mye som salg dette...

"Sær" kan være bra, om betyr litt spennende, også. Og om du søker "sær"(?)
Tror forresten du har "glemt" å svar på hensikt...;)

Ikke bilde, så må nok "jobbe litt"/"fiske".Ofte innom, deler ut nysgjerrighet ol. Har eliminasjonsregler. Flere og mer spesifikke enn dine. Er muligens mer kresen? Gidder iaf ikke menn jeg finner kjedelig. Bore=ditch! Samme gjelder mangel på humor. Mange skriver om det berømte glimtet de har. Eller evnen til å spre glede ol. Hjelper lite om profilen skriker bore, og litt dialog viser at det skal null til før man begynner å tenke gretten, selvhøytidelig, surmavet....

Ift til å holde på interesse tror jeg det er viktig med en viss connection u t o v e r det man har med andre. Da må man være villig til å investere litt tid og innsats. By på seg selv, invitere inn til det litt personlige.

Eks: en jeg avtalte date med over 2(! Tro det eller ei, @Torch!) mnd fram i tid, holdt på min interesse (16 andre potensielle på samme tid) ved å dele usedvanlig søt og varm humor. I tillegg inviterte han meg med inn i sin verden, med familie, jobb og fritidsaktiviteter, motgang og medgang. Ikke ble han usikker, sur, fornærmet eller sånt no' av at jeg ikke hadde tid til han før, heller. Det tiltalte meg veldig. Tror plusspoengene i hans favør omtrent doblet seg da så den siden ved personligheten hans: raus, forståelsesfull, selvsikker osv.

Skjult ID med pseudonym pen pal to. 5 nov. 2009 10:48

Hehe, du må gjerne prøve men jeg tror det er større sjanse for at noen bruker det til internett fraud enn at det kommer overføring fra min konto;-) Det sagt, så liker jeg dialogen!

Sukker blir ikke mye som salg, det er salg. Eller enda mer korrekt, markedsføring og salg. I praksis bør man tenke gjennom hvilket brand/posisjon man ønsker å ha, hvilke bakenforliggende verdier og egenskaper som støtter opp om denne posisjonen samt utvikle en salgsmaskin/pitch. Noen burde ta og forske på dette...;-)

Hva mener du forresten med "glemt" å svare med hensikt???

Du kjører uten bilde altså, ganske interessant! Hvorfor? Fortsatt blyg i forhold til nettdating? Betaler du slik at du kan ta kontakt? Eller snakker vi regelrett fisking gjennom disse "nyskjerrighetene"?

Ad. daten du møtte etter to måneder: Hvordan endte det?

Skjult ID med pseudonym mindthegap to. 5 nov. 2009 20:33

@pen pal
:D
(Du tror vel ikke seriøst at jeg legger ut kto.nr her?! ;))

Glemt å svare PÅ hensikt (med Sukkermedlemskap). Hva slags forhold du er ute etter osv..??

Ift bilde etc - det tar jeg ikke her. Still med id så skal jeg sende deg en mail...ha ha ha. Alle som skriver på forum har betalt. Fisking = ha profil oppe. Nysgjerrighet deles ut kun i tilfeller hvor faktisk er det. Sjelden mao. Er nok veldig selektiv.

Er her fremdeles, ikke sant....?;)

Lurer på hvor gammel du er, og hva slags aldersgruppe du sikter deg inn mot? Stor forskjell på jenter på 18-20 ift eks 30-35....

Skjult ID med pseudonym pen pal fr. 6 nov. 2009 21:47

@mindthegap

Seff trodde jeg ikke det (har da fått et visst inntrykk av deg etter denne dialogen)!:p

Hva jeg er ute etter? Jeg tar det som det kommer. En flørt? En elsker? En kjæreste? Min fremtidige kone? Stresser ikke! Og jeg er i midten av 20-årene, så midt mellom dine nevnte grupper. Hvordan er sukker forskjellig fra en 19-åring, 25-åring og 33 forresten? og du?

Bilde: Du vil altså ikke ta det på forumet? Nå ble jeg enda mer nyskjerrig! Fristende å vise id, men føler ikke tema på chatten innbyder til å avsløre identitet;-) Uansett, du høres ut som en som ikke får så mye ut av sukker selv (ikke bilde, tar kontakt med få i form av "nyskjerrigheter")