Alle innlegg Sukkerforum

OK å google en date?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Hvafornoe ti. 3 nov. 2009 10:51

Er det ok å Google en/ei date før man møter vedkommende?
Jeg googlet vedkommende og fant ut noe litt for mye av historien til vedkommende. Det jeg fant var ikke helt forenelig med det verdi- eller menneskesynet jeg har, men det jeg fant tok sted 4-5 år siden.

Jeg vet ikke om jeg kan "glemme" det jeg fant ut, eller om man skal la historie være historie.
På den andre siden så kan jeg finne det ut kan venner, kolleger og familie finne det ut.

Skjult ID med pseudonym s ti. 3 nov. 2009 10:58

Gjort er gjort, spist er spist? Verktøyet er der, lett tilgjengelig.

Spør deg selv - er du komfortabel med å ha fått vite om det du fant ut ved å søke, eller hadde du helst sett at du var det foruten?

Jeg tror det er litt naivt å tenke på Google som uaktuelt i datesammenheng. Folk sjekker jo skattelister, bilder, livshistorie og gud vet hva på både guder og hvermann/-kvinne..

Du hadde sikkert googlet personen en eller annen gang senere likevel, og hva om du hadde funnet ut dette da? Så, ja - hvorfor ikke gjøre det med en gang?

Skjult ID med pseudonym dollface ti. 3 nov. 2009 11:01

Jeg sjekker det meste jeg, bortsett fra skattelister for det intr meg ikke. Men sjekker at personen jeg skal møte er virkelig, at tlf jobb osv stemmer med det han har sagt

Skjult ID med pseudonym Tittevirre ti. 3 nov. 2009 11:05

Helt ok å goolge syntes jeg, om ikke for å snoke , men for å finne ut om en har med virkelig person å gjøre og ikke bare en fake profil

Skjult ID med pseudonym Deedee ti. 3 nov. 2009 14:39

Datet en i politiet en gang, og han fortalte at han hadde sjekket meg ut... Synes det var helt greit så lenge jeg ikke hadde noe å skjule. Alt kommer for en dag til slutt likevel. Best å starte er forhold med å fortelle sannheten om hvem du er.

(mann 59 år fra Buskerud) ti. 3 nov. 2009 14:56 Privat melding

Syns duere at en skal fortelle hele sin livshistorie her inne, kutt ut a. Det er jo ikke sikkert at personen hadde holdt det hemelig så lenge!!! ER DET VIRKELIG HELT SLUTT PÅ GI FOLK EN REAL SJANSE, dette er for meg ordentelig HUFF HUFF. Selekteringsamfunnet tar nye høyder. Rister på hode lenge.

Skjult ID med pseudonym pusen ti. 3 nov. 2009 15:00

Jeg har endel livshistorie og det finner man også ut om man googler meg, men jeg er åpen og ærlig og vil fortelle sånne ting uansett. Jeg syns å google er å snoke, men skjønner at folk gjerne vil vite at dette er reelt. Men all info som man finner trenger ikke være sånn det ser ut på papiret. Feks lønn og inntekt. :)

Skjult ID med pseudonym Mannemann ti. 3 nov. 2009 15:08

Helt enig Cabben. Hva står det på Google som kan være så ekstremt alvorlig. Høres rart ut mener jeg. Også for 4-5 år siden??? Gi mannen en sjanse. Du har jo tross alt likt denne personen før du fikk telefon nr eller navnet hans.

Skjult ID med pseudonym lise ti. 3 nov. 2009 15:09

den dagen jeg finner ut at en person har googlet meg for å se hva jeg har i inntekt, da er det takk for meg. Er ikke penger som skal ha fokus når det gjelder å finne den rette :)

Men at googler meg for å finne ut at jeg if.eks kke er en fake profil er helt greit.

Skjult ID med pseudonym R ti. 3 nov. 2009 15:23

Synes det er helt ok å google folk jeg, men det er ikke alltid jeg gjør det/husker det. I utgangspunktet er det for å bekrefte om vedkommende er den han gir seg ut for, noe jeg har fått avkreftet et par ganger. Da var jeg veldig glad for at jeg hadde forsket litt på egenhånd, siden jeg faktisk likte han litt og mest sannsynlig ville blitt litt skuffet hvis jeg hadde snakket med han over tid og deretter oppdaget det.

Mht Deedee og politimannen... Der ville jeg vært mer skeptisk, for etter hva jeg vet har ikke ansatte i politiet lov til å bruke politiets arbeidsverktøy til å skaffe seg informasjon om folk i privatlivet sitt. Meeeeen....:-) De fleste gjør det nok.

Skjult ID med pseudonym s ti. 3 nov. 2009 15:26

For å si det sånn - hvis du ikke googler noen selv, finnes det alltids nok av folk rundtomkring som gjør det for deg - det være seg venner, uvenner, ekser, kolleger, familie og tjo og hei. Dersom det skulle være noe tvilsomt, vil det uansett komme frem en eller annen gang.

All informasjonen en finner vha. søkemotorer ligger åpent og lett tilgjengelig, og forsvinner ikke akkurat i morgen. Sånn er det blitt, og lite kan vi gjøre med det. Skatteopplysninger, avisartikler, kronikker, blogger, avisinnlegg og diskusjoner med reelt navn, masse offentlige opplysninger (har du søkt jobb i offentlig sektor, har du søkt om tillatelse, omregulering etc. etc.) - alt er der, og bare venter på deg.

Hvis det er noe av dette som kan oppfattes som "på kanten" av den som søker, er det kanskje like greit at vedkommende foretar vurderingen allerede der og da, i stedet for å få det i fleisen senere.

Skjult ID med pseudonym MrSpiff ti. 3 nov. 2009 15:27

@Cabben.. Selektering har jo foregått i all den tid i forskjellige former.
Det foregår daglig her inne også.

Ser ikke helt problemet, med at mennesker sjekker offentlig informasjon om meg.

Når skal man fortelle om "the dark side" da @Cabben?
I følge noen her inne på sukkerforumet, så er jo det akkurat det de Norske jentene er ute etter. ;)

Skjult ID med pseudonym dollface ti. 3 nov. 2009 15:28

Det er vel bare nettvett å sjekke om personen du snakker med er virkelig eller ikke? ment til cabben og mannemann. Nå tenker jeg ikke mest på det å google, men å sjekke att navn stemmer i førsteomgang.

Jeg har flere ganger fått falskt navn, falsk bosted, blitt oppgitt falsk utdanning og falskt yrke, forsøkt voldtatt en gang, blitt terrorisert i ettertid. Derfor sjekker jeg i iam om nummer og adresse stemmer med navnet, for om de er ærlige der tviler jeg på det er noe snusk. Sjekker aldri skattelister da så det er sagt, det har jeg null intr av. (ikke att om man oppgir falsk utanning eller jobb så er man overgriper, men juger man om det kan man glatt juge om mer, nå står uansett ikke det i iam)

Skjult ID med pseudonym Lars ti. 3 nov. 2009 15:30

Ta Googlingen med en stor spade salt, mye av den infoen man finner er utdatert eller missvisende.

Du kan finne personens forrige adresse, eller jobb adresse, forrige arbeidsgiver, feil person med samme navn osv...
Du kan ende opp med å lure deg selv hvis du mener infoen du fant på nettet ikke stemmer med hva personen selv har fortalt .

Skjult ID med pseudonym marini ti. 3 nov. 2009 15:31

Jeg sjekker alt jeg kan sjekke, dessverre har jeg ved flere anledninger funnet ut at vedkommende har vært både gift, straffedømt og ti år eldre enn han har begitt seg ut for å være. Sjekker derfor også skattelister, men det er IKKE for å finne ut hvor mye folk tjener. Det kan være, og jeg vet det finnes mange "psykoer" på nettet, og jeg må ta mine forbehold. Beklager, men jeg føler at jeg ikke kan ta noen sjanser når det ikke er nødvendig, jeg har to barn, tenk hvis jeg skulle forelske meg i en gift mann eller en som hadde sittet inne for vold?

(mann 59 år fra Buskerud) ti. 3 nov. 2009 15:40 Privat melding

@ hadde du gjort det med meg hadde ikke allverdens undskyldniger vært gode nok, hvis ikke du kunne gitt meg tid til å fortelle min historie selv så hadde tillitten hvert borte, pronto. Tenk litt over hvilke signaler dere gir til oss andre tror du @R at jeg ville stolt på deg og dine tanker om meg, hadde hun sjekket meg, hva fant hun, er deet mine opplysninger hun fant eller navnebroren min eller mine
Huff at du tør....... Skal du sjekke om personer fins ja da kan mann bruke telefonkatalogen går en lenger en det ja da er dett over en grense for meg. Men nå ser ikke jeg på skattelister overhode, det er totalt uinteresant hva @r,@lise@mannemann@pusen tjener, hvor dem bnor hva de har gjort, det er personen som teller. Tenk hvis det hadde hvert deg selv og du aldri ville få en ny sjansje her i livet hadde du syns det hadde hvert greit og helt til slutt det er ikke sikker at det du finner ut stemmer helt og så har du lurt deg selv.
Huff det blei mye.

Skjult ID ti. 3 nov. 2009 15:40

Det virker som det bare er kvinner som googler menn her inne.
Jeg googlet ei søt jente som hadde kontakt med her sukker. Jeg gjorde det fordi det var noe som skurret og ikke stemte.
Det jeg fant var at dama ble omtalt flere steder som golddigger og som eskorte på noen tvilsomme fora...

Den dama introduserer ikke jeg til venner og familie for å si det slik.

Skjult ID med pseudonym s ti. 3 nov. 2009 15:41

@Lars

Det tror jeg nok hører mer til unntakene enn regelen, gitt. Som regel stemmer det meste en finner - så også likningstallene (om en forstår betydningen av _alminnelig_ inntekt). Hvis ikke bosted stemmer, er det jo en bagatellsak å spørre personen om.

@marini

Synes du skal sjekke personen med samvittigheten i orden. Hver og en har sine grunner for å google / ikke google. Siden informasjonen både er gratis og tilgjengelig for alle uten noe mer mikkmakk, kan det ikke være særlig mye galt i å undersøke litt. nærmere.

Skjult ID med pseudonym s ti. 3 nov. 2009 15:44

@cabben

"@ hadde du gjort det med meg hadde ikke allverdens undskyldniger vært gode nok, hvis ikke du kunne gitt meg tid til å fortelle min historie selv så hadde tillitten hvert borte, pronto."

Kanskje personen alt har droppet deg før du kommer så langt (noe det kanskje er en viss sjanse for siden du reagerer så veldig på dette)? Ellers høres du bittebittelitt litt paranoid ut, men jeg kan sikkert ta feil.

--

Synes det er helt greit at folk søker etter opplysninger om meg, jeg. Noen får seg kanskje en liten hakeslepp, men det er for det meste moro - både for meg og den som søker.

Skjult ID med pseudonym In10se ti. 3 nov. 2009 15:46

@ dollface

Synes det høres fornuftig ut å sjekke slikt jeg. Ingen grunn til å ta sjanser og risikere å møte en overgriper som opererer under falskt navn. Og jeg har også lest i avisene om en og annen jente som har blitt voldtatt av menn de har møtt på nettet (og her er det sikkert betydelige mørketall også, siden de stakkars jentene kanskje feilaktig føler at det var helt eller delvis deres egen skyld at det skjedde).

Men hvis du sjekker ut detaljer om vedkommende så hold det i det minste for deg selv. Jeg var en gang ute med en jente herfra som begynte å snakke om en rapport jeg hadde vært med å skrive en gang. Det var så åpenbart at hun hadde sjekket meg grundig, ikke bare sjekket at telefonnummeret mitt stemte og slikt, men faktisk hva jeg hadde jobbet med, hvilken utdannelse jeg hadde og slikt (og vi hadde ikke snakket om det, så det var uansett ingen løgner der som hun ha avslørt), at jeg rett og slett begynte å lure på henne. De færreste liker at andre, i sær ikke fremmede, snoker i livet dems, og dessuten husker jeg godt at tanken om at HUN kunne være en stalker streifet meg da det gikk opp for meg hvor mye hun egentlig allerede visste om meg. Det ble med det ene møtet, skjønt det ville det nok ha blitt uansett i dette tilfellet.

Skjult ID med pseudonym jklkk ti. 3 nov. 2009 15:53

@skjult id
hehe...jeg er ganske sikker på at jeg vet hvem du sikter til.
Fikk til og med telefonummeret en gang og ble bedt om å ringe, men jeg fant ut at dama var ikke noe for meg etter litt googling. Dessuten så hadde jeg uansett ikke nok penger for henne.
hehe....

Skjult ID med pseudonym R ti. 3 nov. 2009 15:58

@Cabben - Ja, jeg ser at du har sterke meninger om dette og det er sikkert grunner til det. Det jeg bryr meg om er min egen sikkerhet og hvis du mener at det er tillitsbrudd å google folk for å finne ut om de faktisk er den de gir seg ut for å være, så deg om det. Jeg ville på ingen måte unnskyldt meg overfor deg, så din tilgivelse er ikke nødvendig...:-)

(mann 59 år fra Buskerud) ti. 3 nov. 2009 16:01 Privat melding

@S neida jeg er ikke paranoid, jeg er bare veldig imot kikkersamfunnet bland privat personer, veldig!!
Jeg har ikke noe å skjule og kaster derfor ikke stein i glasshus, send meg gjerne en melding så skal du få det helenavnet mitt så kan du google meg så mye du vil. Jeg syns bare at skal en bygge et forhold burde det stare med tillitt til at det personen sier er sant, hvis det ikke er sånn så er det veldig synd, jeg har mine meninger og jeg vil aldri google noen jeg skal på date med, hvis de har noe å fortelle så kommer det sikkert frem tilslutt og har jeg da kasta bort noen uker ja så har jeg det og ingen annen skade har skjedd.

(mann 59 år fra Buskerud) ti. 3 nov. 2009 16:09 Privat melding

@R det du kan gjøre i fremtiden er å spøre om det er OK at den snakker med syns det er greit at du googler dem, da vil du få et svar og kan ta det derifra, hadde jeg fått den hendvenelsen hadde jeg sagt kjør ivei hvis du syns det er nødvendig. Det jeg mener gjør det opent ikke i det skjulte, det er en kjempeforskjell på det.

Skjult ID med pseudonym R ti. 3 nov. 2009 16:15

@Cabben - Hvorfor skal jeg spørre om det? Google er er søkefunksjon på nett som ikke krever noen form for tillatelse - jeg forstår ikke hvorfor du reagerer sånn på dette, jeg skal jo aldri google deg? Jeg er kvinne, jeg bor alene, jeg har opplevd mye rart - hvis det å google noen får meg til å føle meg sikrere, så gjør jeg det og spør ingen om lov. Fatter ikke hva du mener er så forkastelig ved dette.

Hvis noen spør meg om jeg har googlet de, så svarer jeg helt ærlig selvsagt. Ikke èn eneste gang har jeg fått negativ feedback på det - de fleste sier til og med at de skjønner det godt.

Skjult ID med pseudonym yeehaw ti. 3 nov. 2009 16:19

jeg googler meg selv. da antar jeg at andre gjør det samme. so what?

(mann 59 år fra Buskerud) ti. 3 nov. 2009 16:36 Privat melding

@R jeg er vel gammeldags og opplevde vel sladder-kjerringer i barne og undomsårene hvor ikke alt som gikk av rykter var sant og jeg vet av erfaring at mediar blåser opp ting til noe helt annet en det det er og derfor er det mye som ikke stemmer fordi vi lever i et sensjasonssamfunn og mye av det du finner av negativt på netttet er preget av dette. Men du gjør som du vi og jeg som jeg vil.
Fikk litt lyst til å google deg :-)
Terje

Skjult ID med pseudonym R ti. 3 nov. 2009 16:42

@Cabben - Det er vels trengt tatt ingen vits i at du googler meg :-)

Jeg googlet nettopp meg selv og fant at det var særdeles lite spennende, som det som regel er nå man googler folk som ikke har gjort en eller annen bragd eller på andre siden vært med på NOKAS-ranet. Sladder har jeg lite sansen for, men dette blir ikke helt det samme, synes jeg.

Skjult ID med pseudonym MrSpiff ti. 3 nov. 2009 16:59

Nå har det seg slik @Cabben, at man ikke ser den man snakker med som man ofte gjorde i "gamle dager".
Derved vet man ikke om personen er ekte, man kan ikke tolke kropps-språk el.l.
Derfor ser jeg ingen problemer i at man tar en sjekk på hvem man skal treffe "alene" ute på byen eller hvor man avtaler det.

Det har fint lite med sensasjoner, opplåsing fra media el.l.

(mann 33 år fra Oslo) ti. 3 nov. 2009 17:21 Privat melding

Cabben der er jeg helt enig, kikkersamfunnet hører ikke hjemme noe sted og mennesker er ikke statiske men vesner som kan forandre og utvikle seg i alle mulige retninger.

Skjult ID med pseudonym ogsådette ti. 3 nov. 2009 17:27

En grunn til at jeg unngår å google folk er fordi det kan være ugreit å få informasjon om mennesker før de har sagt det selv. Fant en gang ut at en kjekk kollega var var homse på den måten. Det var litt ugreit å vite uten at han hadde sagt det selv. Har siden blitt kjent med både han og kjæresten så det er jo greit, men neeeii... og vite hva folk jobber med men måtte late som jeg ikke vet det gidder jeg ikke. Da spør jeg heller, så får jeg passe på meg selv på andre måter.

(mann 59 år fra Buskerud) ti. 3 nov. 2009 17:34 Privat melding

Til Alle.

Hvis noen skal googles hvorfor ikke spøre personen om lov da har mann ikke kikket, man har fortalt at: JA jeg er interesert men er litt skremt, men smatidig så repekterer jeg deg så mye at jeg ikke vil kikke deg over skuldra så jeg spør deg direkte kan jeg få lov til å google deg. Sier personen nei så skal dere tenke dere om, hvis det er et ja så har vel personen ikke noe å skjule eller kan forklare hva og hvordan. Jeg er for åpenhet men det er det å spøre om lov først, så enkelt, skal du kikke så spør eller er det for flaut?

Skjult ID med pseudonym R ti. 3 nov. 2009 17:43

@Cabben - Hvis man finner det på Google, så er det offisiell informasjon. Hvis jeg har et godt øye til en fyr her ute i real life og vil finne ut tlf.nr hans for å invitere han på en date - skal jeg da oppsøke han fysisk først og spørre om det er greit at jeg ringer 1881 og spør om nummeret? ;-)

Skjult ID med pseudonym MrSpiff ti. 3 nov. 2009 17:54

Enig med at det er greit å spørre først @Cabben.

Og ja @SteinR de fleste er individer som utvikler seg.
Men jeg skjønner godt en jente vil google en gutt for å ev. se om han er den han utgir seg for å være.
Vil ikke si det har med "kikker samfunnet" å gjøre, men rett og slett en forhåndsregel noen tar.

Dette minner meg forøvrig en gang, da jeg jobbet i eiendomsbransjen når jeg studerte.
Da kom det noen fra Sosialkontoret og ville leie en leilighet for en eldre mann (50-60år).
Vi fikk beskjed fra dama om at han var veldig rolig og grei.
Jeg fikk navnet og sjekket ut hvem fyren var.
Han var da en alkoholiker som var dømt for økse drap og hadde vist ukontrollert sinne gjennom hele oppveksten.
Denne mannen ville de skulle bo blant småbarnsfamilier.
Vel.. Vi valgte å ikke bli forsøkskaninen til Sosialkontoret og finne ut om han hadde utviklet seg eller ei...

Skjult ID med pseudonym marini ti. 3 nov. 2009 18:33

@cabben
Problemet er ikke mennesker som deg, men at det faktisk finnes mennesker på nettet som slettes ikke har som intensjon å være ærlig. Han som jeg møtte (og som jeg fant ut at var gift etter daten ved å søke på facebook), hadde gitt uttrykk for at han var singel. Han hadde ikke akkurat sagt at han IKKE var gift, men det å ikke si at man er gift når man går på date, er det samme som å lyve synes jeg. Det er som regel kvinner som blir "offer" for uærlige menn som har noe å skjule. Hvorfor skal vi ta sjansen på å være naive, bare for å tilfredsstille menn som tenker som deg? Det er for meg på grensen til å være naiv å ikke sjekke folks indentiet før man går på date. I prinsippet kan det jo være en drapsdømt fra Ullersmo ute på perm? Ikke sant? Nettdating må da være perfekt for sånne typer som ikke får luftet seg så mye ute på byen... Et problem er jo at noen har hemmelig telefonnummer, og da må man jo få hele navnet, og sjekke identiteten derfra.

(mann 32 år fra Oslo) ti. 3 nov. 2009 18:47 Privat melding

Dere må bruke Kvasir. Best på norsk! Google treffer ikke like godt altså

Skjult ID med pseudonym Smwhr ti. 3 nov. 2009 18:55

@TS: Jeg mener det handler om å være bevisst på hva slags mennesker en åpner seg for. Internet er en av mange muligheter til å finne mer informasjon. Jeg tror dessuten at det er ganske naivt å tro at din date ikke har "googlet" deg tilbake.. Og da bruker jeg det nye verbet "å google" i en meget bred betydning - valg av søkemotor er irrelevant.

Jeg pleier å være åpen om at jeg er nysgjerrig og googler de jeg blir kjent med, og får oftest til svar at de har prøvd de også. Forskjellen er at jeg prøver å ha et bevisst forhold til hvilken informasjon som er å finne om meg der ute.

(mann 59 år fra Buskerud) ti. 3 nov. 2009 19:18 Privat melding

Hei til alle. Jeg skjønner at dere vil kontrolere dem dere skjekker her på nettet eller dem som tar kontaqkt med dere og jeg er enig i at dere gjør det dere kan for å finne ut om personen er den dem uitgir seg for å være. Det jeg ikke skjønner er hvorfor kan dere ikke spøre den "mistenkte" om han/henne syns det er iorden, da forteller dere at dere er på vakt og da tror jeg en eventuel tulling dame eller mann som har noen svin på skogen vil skygge banen fort. Jeg liker ikke at mann flyr rundt og skjekker naboer arbeidskolegaer, kjærster av venner ovs.. Jeg har også googla folk men aldri uten å ha spørt først og det vil jeg forsette med, da jeg syns det er mest realt men det er meg har heller aldri sjekka ligningen til noen. Ikke fordi jeg er skinnhellig men jeg har ikke noe med hva noen andre en meg selv tjener og jeg syns vel heller ingen andre har noe med hvor mye jeg tjener. Dette er mine holdninger og dem holder jeg på, dere skal gjerne kontrolere hvem dere vil men spøre først syns jeg er best.

Skjult ID med pseudonym Maja ti. 3 nov. 2009 19:24

Jeg synes det er helt naturlig at nettsøk følger nettdating. Begge jo er relativt nye "medier". Da er det kanskje også slik at synet på dette varierer etter alder. Yngre som er vant til å bruke internett til alt mulig, tenker ikke at det er galt å google folk. En av grunnene til at folk er på Facebook f.eks. er jo fordi de vil eksponere seg på nettet. Man velger dessuten selv hvor mye man vil skal synes av sitt privatliv.

Søk på meg gir bare to ting; telefonkatalog og skatteliste. Så der er det ikke særlig mye å hente verken av gull eller grums mht. informasjon. Jeg kan likefullt være full av faen for alt datene mine vet... :p

Til Trådstarter, hvis du fant ut noe du ikke likte så er vel svaret Ja det er ok å google daten, alternativet er jo at du finner det ut mye senere. Om man feiltolker/overvurderer alvorligheten av informasjonen man ser, er da opp til en hver? Akkurat på samme måte som hvor mye det får betydning hvis man finner det ut på andre måter, eller fra daten selv. Vi har uansett alle ulik terskel for hva som godtas.

Skjult ID med pseudonym TomTom;-) ti. 3 nov. 2009 19:38

Hva gjør dere om dere treffer noen i RL som det går veldig bra med? Søker dere den personen og og dumper den med en gang om noe ikke stemmer helt ifølge internett?;-)
Har jenter blitt så paranoide? ;-)

Noen få jenter har grunn til å være paranoide, men om de fleste var det så kunne de bare gitt opp å finne noen fordi det blir altfor mye som skal stemme med en gang.
Hele livshistorien, inntekt, kjemi, utseende +++ ...dette blir jo enda vanskeligere enn ei smørbrødliste. ;-)

Skjult ID med pseudonym Maja ti. 3 nov. 2009 19:46

@TT
Jeg har ennå tilgode å google noen som har så mye informasjon liggende ute på nett at det sier særlig mye mer om dem enn at de var på startlista til noen skirenn for hundre år siden eller er medlem i hundeklubb eller er på facebook eller har posta et spørsmål på teknikkforum osv osv osv. Stort sett det samme som "alle andre". Jeg lurer litt på hva slags kriterier du tenker på mht. potensiell dumping pga paranoia? Jeg googler av ren nysgjerrighet, skulle det være så negativt at det fikk meg til å revurdere daten så måtte det være medlemskap i Vigrid eller lignende. Og det sparer meg jo faktisk for litt bortkastet tid..

Skjult ID med pseudonym MrSpiff ti. 3 nov. 2009 20:38

Når man treffer noen i RL @TomTom, så ser man kropps-språk, ansiktsuttrykk og direkte prat m.m.
Da er det ikke mailer, bilder o.l. som går frem og tilbake.
Man har da en mulighet til å vurdere mennesket mye bedre før man ev. ønsker noe mere, som for eksempel en date.

Å tilskrive noen å være paranoide fordi de vil sjekke opp hvem som sender mail og om man ønsker å se at de er den de utgir for at de er, forteller mer om deg en om de du påstår er paranoide.

(kvinne 40 år fra Akershus) ti. 3 nov. 2009 20:45 Privat melding

Klart man kan google folk:)

Skjult ID med pseudonym Ooo ti. 3 nov. 2009 22:43

Jeg google alle jeg har planer om å treffe, men som mange damer / jenter skriver her, så er det ikke for å sjekke om jeg syns lønnen er bra nok eller for å tilfredsstille kikkerbehov. Det er dyrekjøpt læring etter ha truffet på menn som har jugd på mail om vesentlige ting ( nei vi snakker ikke fire fem cm på høyden eller en omtrentlig angivelse av kroppsform). Skattelistene sjekker jeg fordi fødselsår er oppgitt der. Om noen vil kalle meg paranoid så kan jeg forsåvidt være enig i det, men det er grunner til at det har blitt sånn. Det er egentlig mest trist.

Skjult ID med pseudonym TomTom;-) ti. 3 nov. 2009 23:10

@Mrspiff: Mennesker kan utgi seg for en annen enn den de er i RL også. Ja jeg overdrev litt, og ser at du ikke leste mellom linjene.
Noen lever ett dobbelt liv , og er gode til å spille begge roller enten det er i RL eller på nett.

Skjult ID med pseudonym tralala ti. 3 nov. 2009 23:22

Jeg liker ikke å google, blir liksom så kleint å vite ting man ikke har snakket om når man møtes. Men, vil gjerne sjekke telefonnummer opp mot navn og adresse for å vite hvem jeg skal møte. Og så alliere meg med en venninne- gi henne navn/nummer til daten i tilfelle rottefelle. Bare kjipt at stadig fler har hemmelig nummer. Hva er greia med det?

Skjult ID med pseudonym Tittevirre ti. 3 nov. 2009 23:28

@cabben

Å spørre om å få lov til å google noen er vel lite relevant i forhold til om en kun ønsker å sjekke om en har med en fakeprofil eller løgner å gjøre! desverre finnes de også her inne

Snu det på hodet:
Spør en faker og løgner om lov før de prøver å lure noen utpå? Neppe!...hva ville du svart?
Jeg ville svart NEI! Så derfor benytter jeg de muligheter jeg har for å ta en sjekk, likeså som at jeg garanter blir sjekka ut på samme viset, noe som ovehodet ikke plager meg.

(mann 59 år fra Buskerud) on. 4 nov. 2009 00:49 Privat melding

@tittevirre å spørre om lov vil freskaffe en reaksjon, har en noe å skjuile vil fyren antagelig finne en annen å lure, hvis fyren er grei vil ha bli glad for å bli spurt istedenfor at du gjør undersøkelsene først. Tenk litt lenger en bare den første daten.

Skjult ID med pseudonym mrmister on. 4 nov. 2009 02:02

Selvfølgelig googler man folk før man møter de. Skattelister er vel stort sett uintressant, men kan være greit å sjekke om man har med en golddigger å gjøre, dog sier jeg ikke at skattelistene alene forteller deg om det er tilfelle eller ei. Informasjonen ligger tilgjengelig, hvorfor ikke nyttiggjøre seg av den?

Skjult ID med pseudonym Tittevirre on. 4 nov. 2009 07:42

@cabben

Mulig jeg var litt uklar, men det var ikke for å fremskaffe en reaksjon fra en potensiell date, men for i første omgang sjekke om det er en faktisk person en har med å gjøre, med ærlige hensikter. Det er desverre en del stalkere og pua's her inne som ikke er ute etter annet enn å få deg på gli, for så å tyne ut av deg private intime ting for egennytelse, og de har ikke noen annen hensikt enn akkurat det! de har ingen intensjoner om å faktisk date eller møte deg! eller har inntresse av deg som person.

Desverre er det sikkert flere enn meg som blir utsatt for dette her inne, og høres ut som du ikke har blitt utsatt for det, og det er jo flott. For det er utrolig mange flott typer her inne, så her er det kun snakk om å sile ut overnevte typer. Etter en stund så kjenner en igjen gåsa på gangen, for de opprerer ofte ganske så likt med samme mønster.

Så lenge leve ærligheten! og de flotte ærlige typene, som faktisk ikke er annet enn seg selv her inne :))

(mann 59 år fra Buskerud) on. 4 nov. 2009 09:14 Privat melding

@Tittevirre da foreslår jeg at det blir dannet en bruker "forening" som kan ta dette med sukker ledelsen syns at ledelsen her burde mer på banen i slike saker, det burde være et brukerorgan som jobbet sammen med sukker for å sile ut og elinenere slikt.
Je3g skjønner dere men jeg mener at hvis du spør en slik fyr om du kan få lov av han til å kontrolere han vil han stikke av fordi det er noe ahn ikke ønsker at du gjør, hadde du spurt meg hadde svaret blitt ja bare gjør det men så har jeg vel ikke så mye å skjule heller og jeg kan også stå for det mann vil finne. BRUKER GRUPPE tror jeg på.

Skjult ID med pseudonym amadeusM on. 4 nov. 2009 09:32

Fant ikke noe på google over meg ... kjedelig kjedlig..kvasir neste

Skjult ID med pseudonym R on. 4 nov. 2009 13:53

@Cabben - Du tror ikke på ramme alvor at man kan klare å få bukt med dette som Tittevirre snakker om? Nå må du få hodet ut av dunputa :-) Verden er ikke lyserosa og en brukergruppe vil ikke endre noe som helst, desverre.

Skjult ID med pseudonym MrSpiff on. 4 nov. 2009 15:16

@Cabben.....
Pittelitte lei av å se trynet ditt på puta x-antall ganger i samme tråd.

Det er helt lov å poste med pseudonum Cabben også....

Skjult ID med pseudonym marini on. 4 nov. 2009 15:26

Dette er egentlig en diskusjon om personvern versus rettssikkerhet. Man vil finne ut hva slags verdisyn man har, ved å svare på følgende spørsmål:

1. Bør man kunne lovfeste at folkegrupper som overrepresenterer ulovlig innvandring og kriminalitet må gå med identifikasjonspapirer på seg?
2. Bør man kunne lovfeste, som et ledd i kampen mot barneporno og kriminalitet , at man må logge seg inn med identifikasjon hver gang man er på internett?
3. Bør man kunne ha lovfestet rett til videoovervåking av eiendommer som et ledd i kampen mot kriminalitet og hærverk? (Mange offentlige bygninger, t-baner, busssentraler og ligende har ikke rett til det).

Svarer man ja på disse spørsmålene, er man mer opptatt av rettssikkerhet enn personvern. Hva er viktigst, bekjempe kriminalitet eller verne om enkeltmenneskers rett til å være anonym?

Når det gjelder nettsnok, og sjekking av naboens inntekt, dreier dette seg om kikking. Når man sjekker opp et menneskes identitet før en date, synes jeg dette er bare rett og rimelig,som et ledd for å ivareta sin egen sikkerhet. Det er viktigere for meg å føle meg trygg, enn å verne om enkeltepersoners vegring mot å bli "kikket" på. Skjønner du hvor jeg vil, Cabben?

Skjult ID med pseudonym zoid77 on. 4 nov. 2009 15:35

Jeg ønsker faktisk ikke å vite så mye mer om en date før første gang vi treffes enn det hun selv forteller, er ikke alltid jeg heller ser noe poeng i å sjekke telefonnummer for å finne ut hva hun heter til etternavn, dette for at første date skal bli mest mulig spennende/uforutsigbar og at det er daten, ikke det jeg har googlet om henne, som utgjør grunnlaget for inntrykket jeg har av henne. Nå har jeg riktignok heller aldri vært utsatt for scams, det er jo mulig at det gir et annet perspektiv, men min holdning er at det holder lenge å kjenne fornavnet hennes, bildet hennes og det hun faktisk har fortalt.

(mann 59 år fra Buskerud) on. 4 nov. 2009 23:27 Privat melding

Jeg kan ikke gi meg, og jeg forandre ikke menig, spør først... Skjønner at folk her vil beskytte seg og det respekter jeg også, ikke lett å være dame med så mange tullinger av mittk jønn rundt seg, så google ivei, men jeg vet ikke hva jeg hadde gjort hvis noen hadde fortalt meg i ettertid at dem hadde googla meg før en date..

(mann 59 år fra Buskerud) on. 4 nov. 2009 23:30 Privat melding

@MrSpiff la ut det domme bilde en gang til jeg, bare for din skyld, fint eller????
To på rad er vel bra

Skjult ID med pseudonym Tittevirre to. 5 nov. 2009 08:40

@cabben

Utrykker ikke mye respekt for at folk vil beskytte seg mot tullinger med det du selv skriver! :

"....og jeg forandre ikke menig, spør først... Skjønner at folk her vil beskytte seg og det respekter jeg også, ikke lett å være dame med så mange tullinger....."hadde du gjort det med meg hadde ikke allverdens undskyldniger vært gode nok....."

Det handler da ********.meg ikke om å forandre mening eller å gi seg!!!! Dette handler om å forholde seg til virkligheten!!

Skjult ID med pseudonym s to. 5 nov. 2009 08:53

@cabben

Moroklumpen. Tror vi fortsatt har til gode å få ett eneste godt argument for hvorfor en skal _spørre_ før googling av en potensiell date.

"men jeg vet ikke hva jeg hadde gjort hvis noen hadde fortalt meg i ettertid at dem hadde googla meg før en date.."

Hæhæ, hvis du hadde droppet ei pga. dette, skal det jaggu ikke mye til for å vippe deg av pinnen.

"@MrSpiff la ut det domme bilde en gang til jeg, bare for din skyld, fint eller????
To på rad er vel bra"

En kan jo bli lettere imponert over hvor hardt du prøver på å fremstå som en tufs.

Skjult ID med pseudonym MrSpiff to. 5 nov. 2009 09:42

Fantastisk @Cabben....
Skjønner hvorfor du ikke vil bli googlet....

Skjult ID med pseudonym cabben to. 5 nov. 2009 12:29

Skal prøve meg på en liten forklaring og hvis det ikke funker så er det OK for meg og om jeg er en tufs eller tulling er også greit sover godt om natta for det.

Det jeg mener er at:
1. God grunn til å spøre, jo jeg syns det er mer realt og hvis informasjonen som ligger ute ikke er riktig har han/henne en mulighet til å forklare i forgrunn i stedenfor å prøve å undskylle seg i ettertid eller ALDRI få muligheten til en forklaring på noe som ikke stemmer.
Jeg har en del erfaring fra media og det er mye som ikke stemmer, er forvrengt ovs. av infoen som ligger ute så alt stemmer ikke og det er ille for den som er eventuelt er uskyldig eller blir forvekslet med andre skyldige. Jeg er bare for å gi alle en sjans ikke forhåndsdømme ovs.

2. Hvis dere spør en som eventuelt ikke har rent mel i posen vil han/henne ikke samtykke i å bli googlet, og da har du fått svaret før du googler han/henne.

3. Hadde du spørt meg om du kunne få google meg før en date hadde du/dere fått svare JA uten problem, hadde du/dere sagt til meg i ettertid at dere hadde googlet meg ville jeg spørt om hvorfor ikke dere ga meg den tilliten og den oppriktigheten og spurt meg først.

4. At mann går inn for å finne ut om adr. og telefonnr. stemmer er helt iorden for meg, det er ikke det jeg kikker på, men det er for meg forskjelle på det å finne ut em tlf. ohg adresse stemmer og å granke nette etter informasjon om daten.

5.Google meg gjerne men jeg vil vite hvorfor og hvem som gjør det, spesielt hvis det er noen jeg skal ha et forhold til senere.

Hvis dette for meg til å fremstå som en dust så er det igrunn greit for meg, kan leve med det.

Skjult ID med pseudonym Z to. 5 nov. 2009 12:47

Synes Cabben skriver fornuftig i sitt siste innlegg her, jeg.
(utover dette har jeg ikke lest tråden)

Personlig liker jeg ikke å google mennesker.
Årsaken er enkel: Jeg synes det er mest realt at den jeg treffer selv skal få velge hva han ønsker å dele, og samtidig vite hva jeg vet.

Skjult ID med pseudonym s to. 5 nov. 2009 12:50

"Hvis dette for meg til å fremstå som en dust så er det igrunn greit for meg, kan leve med det."

Tvert i mot, det var nesten imponerende godt formulert og saklig i forhold til noen av de tidligere innleggene.

Men ang. googling, så er det sjelden en finner ukorrekt informasjon - hva skulle det i så fall være?

Tipper at det en oftest kommer over ved å søke er:

- Likningstall (de stemmer som det det er, nettopp _likningstall_, uansett hvordan en snur og vender på det)
- Telefonnummer / navn / adresse (her er det vel ingen krise om det avviker litt på f.eks. bosted, det finner en fort ut ved å spørre)
- Ymse fra jobb og studietid (både av faglig og mindre faglig art)
- Blogg-/debattinnlegg og kommentarer til nettavisartikler hvor vedkommende har brukt fullt navn
- Nyhetsartikler om personen
- Andre mer eller mindre morsomme ting og tang

I 99,9 % av tilfellene vil det være lite utover de 2-4 første punktene å finne.

-

Jeg ser dog fortsatt ikke poenget med å spørre, uansett av hensyn til vedkommende eller taktisk sett. "Kostnaden" for deg ved å utføre søket (tiden det tar, tilgjengeligheten) er svært liten. Og uansett om du spør om du får google en person, så er det jo null niks garanti for at du faktisk holder deg til svaret (selv om du hadde skadeskutt ditt eget argument om du påstod noe annet i denne tråden).

(mann 59 år fra Buskerud) to. 5 nov. 2009 18:02 Privat melding

Dette blir jo litt storm i et vannglass, og jeg har sikker uttrykt meg dårlig (hvis dere googler meg finner dere ut at jeg fikk lg i norsk skriftelig) men dette må jo alle få gjøre som dem vil med og det gjør dere sikkert også. Jeg er bare sånn i prinsippet motstander av kikking og det er fordi jeg og et team jeg jobbet med i en nærradio for mange årsiden tok en sak som hadde offentelig interesse og dro den frem i media (dopingsalg på helsestudio), han som eide studioet prøvde å komme med en forklaring og han fikk forklare seg så godt han kunne, det var bare det at det han trodde skulle komme på radio sånn som han sa det ble ikke sånn. Vi manipulerte klippet og la på nye spørsmål ovs., og hvis dere tror at det som skulle være en forklaring ble det så er det feil det ble vel nesten en tilståelse når det gikk på lufta. (ikke stolt av den saken, jeg sluttet like etterpå). Hadde dette hvert i dag med internett ovs. så hadde dette hengt ved han resten av livet, og det er ikke bra. Jeg har også blitt interjuet både på tv og radio flere ganger og nesten uten untakk blir det spørsmålet du får manipulert og adre spørsmål blir lagt til og sånn er det. Prøv alle sammen og se på nyheter ovs. så ser dere hvordan nyhetsoppleseren stiller det første spørsmål og så går det over på tapen for svar fra interju objektet og så forsetter interjuere og stiller flere spørsmål og så blir objektet tilslutt klipp av og hva sa haneller henne da??? Media og da også internett er den tredje statsmakten og dere blir manipulert hel sikkert, det er hvordan nrk eller tv2 vil at dere skal oppfatte noe som dere får servert. Jeg er ikke paranoid men jeg ser altid på dete med et litt annet syn, fordi jeg vet at dette ikke er helt realt mot dem som omtales. Derfor så tror jeg også eller jeg vet at ikke alt det som ligger på nettet er sant og da tror jeg på å spørre først om personen har noe imot å bli googlet fordi du/dere ønsker å beskytte dere mot tullinger så tror jeg det blir mødt med respekt av den som blir spurt og forholdet/daten blir bare psetiv av det, begge er trygge. Hvis derimot personen sier at det ønsker han/henne ikke så spør om hvorfor, og personen blir svar skyldig og daten er utelokket.

Dette blei mye og jeg håper at dere skjønner hvorfor mine standpunkter er som de er, og ja jeg vil at dattera mi skal stille disse spørsmålene være dere sikker!! :-)

Skjult ID med pseudonym terje to. 5 nov. 2009 19:01

Hvis dattera mi skulle på date med en hun hadde møtt på nett, så hadde jeg ønska at hun brukte både Kvasir, Google, og ekskjerringa hans før hun møtte han.
Dette kan nok virke litt voldsomt for enkelte, men for oss som er ute i forretningsverden gjør hjemmeleksa vår. Og det lønner seg hver gang.
Nei folkens.......sjekk ut mest mulig før møtet, og prøv ikke å nekte for det hvis du blir spurt om du har gjort research på vedkommende.

BETTER SAFE THAN SORRY!