Alle innlegg Sukkerforum

Snart kommer de prostituerte?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym MannX fr. 23 nov. 2007 18:49

Dersom det innføres lov om kriminalisering av kunder som vil betale for sex, så må en vel regne med at andre kanaler vil benyttes for å oppnå kontakt mellom selger og kjøper. Dvs. en må vel regne med at Sukker også vil bli en areane for slik kontaktvirksomhet.

Men er det riktig å kriminalisere sex-kjøperene (på gatespråket kalt horekundene)?

Skjult ID med pseudonym sss fr. 23 nov. 2007 18:57

viktigste er da at man kan bevege seg fritt uten å bli pådyttet horer hvor en man går..... heller kriminalisere kunder/halliker enn horer

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) fr. 23 nov. 2007 18:59 Privat melding

Heller kriminalisere halliker, og la resten være. Kanskje fjerne bare gatehorene, da de er plagsomme for en del folk.

(mann 54 år fra Buskerud) fr. 23 nov. 2007 20:10 Privat melding

Legaliser prostitusjon!

(kvinne 49 år fra Oslo) fr. 23 nov. 2007 21:42 Privat melding

Hei..
Ludo64 litt enkelt og bare si legaliser prostitusjon! (hva med de som da er utsatt for trafficking?? Eller kvinner som tvinges inn i prostitusjon?? )
Min mening er da at den Norske stat burde har statlige bordeller hvor kvinnelig prostituerte og evt. mannlig prostituerte betaler skatt - har tilgang til helsetjenester samt at det er et bedre og trygger miljø for "selger" samt "kunder".

Hallikvirksomhet burde kriminaliseres....
Dessuten er det ikke særlig hyggelig for oss jenter enkelte steder i Oslo/Stavanger (samt andre norske byer) etc hvor det flommer over av prostituerte som kommer med anrop er påpående på mannlige venner - kjærester - dater el. Det er rett og slett jævlig provoserende og ekkelt.

Skjult ID med pseudonym sunway77 fr. 23 nov. 2007 22:04

så enig!!!

(mann 54 år fra Buskerud) fr. 23 nov. 2007 22:27 Privat melding

Det du (nesloacino) sier er den selvfølgelige konsekvens av legalisering!
Ved en legalisering blir "verdens eldste yrke" et yrke på lik linje med alle andre, jeg har i alle år påberopt meg å være prostituert.
Jeg ser ikke den store forskjellen mellom de tjenester jeg tilbyr som handtverker, og de en prostituert tilbyr. Begge lever vi av å selge kroppen vår.
Forskjellen er hvordan samfunnet ser på oss( jada, morsomt sakt er vi vel bare et nødvendig onde begge to... )
Men seriøst; jeg behøver ikke å skamme meg/ bli sett ned på/lyve om hva jeg jobber med.
Jeg opparbeider meg rettigheter som pensjonspoeng/sykepengerettigheter/feriepenger, og får lov å bidra med skattepenger etc.

Ved en legalisering får vi bordeller som må oppsøkes, jentene (og det følte ubehaget) vekk fra gatene, bedre helsekontroll (sykdomsforebygging). Kan dermed forby kjøp/salg på gata og relativt enkelt kontrollere dette.

(mann 53 år fra Vestfold) fr. 23 nov. 2007 23:57 Privat melding

Så lenge man kriminaliserer hallikvirksomhet kan ikke staten ta intekter (skatt ev/moms) av prostitusjon.
Da blir staten en hallik, som da er kriminelt i følge norsk lov....

(kvinne 49 år fra Oslo) lø. 24 nov. 2007 00:01 Privat melding

Da kan de evt. hvis de ønsker endre paragrafene men da må det fattes vedtak...
Min mening er fremdeles at det burde være bordeller hvor ting er bedre for de som utøver sitt yrke... Men kanskje menn er super happy meg og ha seg rundt over alt og kjøre unsafe også.. HVEM VET....?? Det er iallefall er marked der ute som stort sett menn benytter seg av..

Skjult ID med pseudonym run lø. 24 nov. 2007 00:08

Men hjelp, det er da en distinkt forskjell på å selge arbeidskraft kontra prostitusjon. Ligger på noen måte "glamor" i begrepet????

(kvinne 49 år fra Oslo) lø. 24 nov. 2007 00:14 Privat melding

enig med du.... I min verden vesentlig forskjell... Glamour?? For hvem - damen som har 5-10 kunder på en kveld og sitter igjen med ikke rare greiene!! Kunden???

Skjult ID med pseudonym lady35 lø. 24 nov. 2007 00:25

Er lei bullshitet om at "det er verdens eldste yrke".
Når har tradisjon eller gamle, nedarvede møsntre noen sinne i seg selv vært et godt argument for noe som helst?
Mange sier at "man lir uasett aldri kvitt det". men det kan man si om mye dårlig og lite ønskelig atferd. Det betyr ikke at man skal akseptere det. For meg vil det være å resignere. Det er ofte menn som sier det, i de debattene jeg har fulgt med i.
Men menn som ikke selv benytter seg av prosituterte, ja, finner tanken helt utenkelig, må vel kunne forvente det samme av andre menn? Jeg vil bare ikke gi opp tanken på at alle mennesker kan sette respekten for andre over sine egne drifter.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv lø. 24 nov. 2007 00:38

Joda. På den ene siden ser jeg fordelen med bordeller (ordnede forhold, bedre hygiene, mindre vold, hvitt arbeid osv). Samtidig er en av ulempene at det blir et "lavterskeltilbud" dvs. at en del vanlige gifte menn (i første rekke) av typen som i dag aldri ville plukket opp noen på gaten, lettere vil stikke innom bordellen fra tid til annen.Tror bordeller vil øke antallet utroskap og påvirke vår holdning om at alt kan kjøpes enkelt og greit for penger. Men når det er sagt, synes jeg likevel det er flere fordeler enn ulemper med bordeller. Kjekke gifte menn kan dessuten lett "kjøpe" sex i form av et par drinker har jeg lagt merke til... Så jo - bygg i vei! Helst et tilbud for begge kjønn. TIl syvende og sist får hver enkelt ta ansvar for det livet han/hun ønsker å leve.

(mann 54 år fra Buskerud) lø. 24 nov. 2007 00:43 Privat melding

Lady; du velger å se dette på samme måte som jeg ser på et annet samfunnsproblem, narkotika, og jeg respekterer deg for ditt syn. Jeg er ikke for legalisering av narkotika, selv om jeg vet at vi ikke blir kvitt problemet. Jeg vil ikke resignere!

Men jeg må få lov å protestere på din påstand om at "menn som ikke selv benytter seg av prostituerte finner tanken helt utenkelig". Om jeg forstod deg riktig betyr det at bare menn som benytter seg av prostituerte er for legalisering? Jeg har til dags dato ikke benyttet meg av slike tjenester, men jeg synes alikevel at en legalisering er den beste (minst ille) vei videre.

Skjult ID med pseudonym ludo64 lø. 24 nov. 2007 00:50

Glamour?
Hvis det var myntet på mitt syn om dette temaet, var det ikke min hensikt.
Hvis min ordbruk oppfattes i så måte beklager jeg det.
Jeg får meg bare ikke til å bruke ord og vendinger som rakker ned på de som av en eller annen grunn er prostituerte, og ja jeg er klar over at det knapt nok finnes en "lykkelig hore"

(mann 54 år fra Buskerud) lø. 24 nov. 2007 00:56 Privat melding

Denne diskusjonen er en tapt diskusjon for enhver mann som er så dum at han forsøker å ha en mening, det viste jeg da jeg gikk inn i den. Men jeg skal ikke være med på ordkløyveri i kveld, og står for det jeg har sakt tidligere om at jeg ikke ser den store forskjellen mellom ei hore og en hvilken som helst annen yrkesutøvelse.

(kvinne 49 år fra Oslo) lø. 24 nov. 2007 00:57 Privat melding

Ikke mange her inne som rakker ned på de menneskene som utøver dette såkalte yrke... iNGEN MENNESKER ER BEDRE ENN ANDRE MENNESKER men man trenger ikke like det folk gjør eller utfører av jobb etc. Når det er sagt. ønsker JEG ei heller og ha dem i boligstrøk eller områder hvor jeg ferdes med barn eller for og gå ut og spise middag med f.eks en date. (som faktisk da gjerne kan få tilbud om en blow job eller andre ting med meg på slep..) Det er faktisk ikke hyggelig!

Skjult ID med pseudonym ludo64 lø. 24 nov. 2007 00:58

Beklager at jeg ikke fjernet bildet av meg i denne diskusjonen, det fliret passet veldig dårlig inn!!

Skjult ID med pseudonym run lø. 24 nov. 2007 01:06

Men ludo, treg som jeg er - skjønner fortatt ikke at prostitusjon kan likestilles med annen yrkesutøvelse.....
en måte å tjene penger på javel, frivillig tja? yrkesutøvelse???

Skjult ID med pseudonym jente 31 lø. 24 nov. 2007 01:08

for det første er ikke prosituering en "lite ønskelig handling " .. hadde det vært det hadde det ikke vært et problem ..
for det andre er det noen her som i det hele tatt har erfaring eller kjent på kroppen hva dette vil si med prositusjon..!!!!! ???????
NEI tror ikke det!!!!

Skjult ID med pseudonym run lø. 24 nov. 2007 01:18

Prostitusjon handler ikke bare om å trekke på gaten. I mange ungdomsmiljø eksperimenteres det en mye både blant gutter og jenter.

Skjult ID med pseudonym run lø. 24 nov. 2007 01:46

Ludo: ad forskjell på håndtverker og hore: skatt og trygderettigheter, arbeidsmiljølov og rettsvern, du trenger strengt tatt ikke flere momenter for å skille vel? Hæ?? ;)

Skjult ID med pseudonym jente 31 lø. 24 nov. 2007 03:05

Dere har faaen ikke mye sakelig å komme med.... !!!!!!!

Skjult ID med pseudonym sexglad lø. 24 nov. 2007 09:09

Har jente 31 kjent det på kroppen ? synes det er greit å få betalt for det jeg liker best her i verden jeg :-)

(kvinne 49 år fra Oslo) lø. 24 nov. 2007 11:00 Privat melding

Kjære Sexglad (og ludo64)... Hvis du trives og har det bra er det ingen som har rett til og dømme. Hvis du i tillegg får betalt ja det blir faktisk kun din og vedkommende som betaler sin sak...... Jeg skjønner poenget til ludo64 og synes det er viktig det han sier at ingen er nødvendigvis bedre enn andre selv om noen såkalte yrker er mindre akseptert enn andre. Derfor igejn vi bør ha bordeller som er statlige om vi liker dette eller ei. Det viktige er menneskene oppi dette... Men de som ender opp i prostitusjon pga tvang - frihetsberøvelse mm der burde både halliker og menneskene bak tas skikkelig. At ungdommer prøver ut ting er en sak men at f.eks unge jenter selger kroppen til voksne menn for kontant kort - dyre klær etc... Det sier noe om samfunnet vårt samt verdisynet vi har på andre mennesker.... INGEN ER BEDRE ENN ANDRE er mitt poeng....
Ludo64 jeg trenger faktisk handy mann tjenester men du kan beholde klær på og utøve ditt fag helt trygt!!! (ja nå er jeg litt humoristisk oppi denne diskusjonen som er et alvorlig tema..)
Jente31 jeg kjenner flere som jeg studerte sammen med som var "faste" elskerinner til noen menn og ja de fikk dekket leilighet - klær - turer etc men disse jentene valgte dette selv og likte disse gutta/mennene de da var sammen med. Har du og jeg rett til og dømme alt og alle selv om vi ikke liker en del av handlingene? Jeg er i mot gate prostitusjon og det som jeg i mine øyne synes er nedverdigende for jentene/guttene som trekker på gaten. Tror aldri vi kan bli kvitt dette men vi kan endre premissene med lovregler - kriminalisering av halliker - ikke slippe inn horder med prostituerte i landet som er her på turistvisum i noen måneder. Jeg har ingen fasit svar men tema er vanskelig.....

Skjult ID med pseudonym ludo64 lø. 24 nov. 2007 11:46

run; hvis du leser det jeg har skrevet er dine poeng noe av det vi får ryddet opp i med legalisering -tør jeg sammenligne med svart arbeid i byggenæringen.

nesloacino; : )

(kvinne 49 år fra Oslo) lø. 24 nov. 2007 11:48 Privat melding

ludo64 .... så du smiler enda? hihihi

(mann 43 år fra Akershus) lø. 24 nov. 2007 12:04 Privat melding

Det er ganske åpenbart at legalisering av prostitusjon er riktig vei å gå.

1. Har vært en stor suksess der det er prøvd ut (som Tyskland og Holland)
2. Det er hva sexselgerne selv ønsker (synn så mange innbitte motstander som påstår de er på sexselgernes side men som konsekvent nekter å lytte til de...)
2.1. De kommer bort fra gaten
2.2. Det gir dem trygghet i jobben og uavhengighet fra voldlige halliker
2.3. De får tilgang på alle vanlige rettigheter som en arbeidstaker har
2.4. De kvalifiserer for trygd, pensjon, osv.. da de må til å betaler skatt
3. Stor reduksjon i sort arbeid
3.1. med følgenge reduksjon av inntekter/makt til kriminelle grupper
4. Fjerner hele trafficken-problemet da etterspørslen neppe lengere vil eksistere; kunderne vil utvivlsomt foretrekke å bruke de lovlige og langt mer sikre tjenester i bordeller med ryddige forhold.
5. Mange som i dag ikke har mulighet for et sexliv pga ulike fysiske eller psysiske handicap (f.eks. rullestol osv..) da de ikke kan finne noen kvinne som vil ha dem, vil da mulighet for å ha et sexliv med en enorm forbedring av livskvaliteten. Har ikke alle krav på muligheten til å ha et sexliv? Mange kan ikke gjøre det selv en gang, og må ha hjelp, men det er forbudt og må således gjøres i skjul.

Der er med andre ord svært mange gode grunde til å legalisere prostitusjon og et forbud er utelukkende på bakgrunn av moralpreken. Noen har forsøkt seg med argumenter som:

1. Flere (gifte menn) som vil være utro. Svar: Hvis du stoler så lite på mannen din, burde du kanskje ikke være gift med ham?
1.1. Ja, men jeg bruker sex som våpen til å få ham til å gjøre alt jeg vil. Svar: Vel, da har du ikke fortjent bedre.
2.

Hmm jeg kommer ikke på andre i farten.. men uanset, jeg har ennå til gode å se et eneste argument mot legalisering av verdens eldste yrke som ikke utelukkende er eksempel på moralpreken uten omtankte om de som har dette som yrke.

Som så mange andre, selger jeg også meg selv på timesbasis (som konsulent) og forskjellen er igrunn bare at jeg selger hjernen og kunnskapen min istedet for p..... . Jeg har et selskap i ryggen som agerer hallik og skaffer meg oppdrag og sørger for at jeg får pengene mine. Vi (som arbeidsgruppe) blir ofte i spøk kaldt IT-bransjens horer, men vi er jo egentlig det - vi selger oss selv til høystbydende, og eneste forskjellen til sexselgerne er hva vi selger og at det vi selger er moralsk akseptabelt mens det andre ikke er.

(mann 54 år fra Buskerud) lø. 24 nov. 2007 12:18 Privat melding

nesloacino; tør altids å smile til deg, virker ikke som du flyr i flint så lett..... ; )

Skjult ID med pseudonym jente 31 lø. 24 nov. 2007 12:36

Nei jeg har ikke det ... men har kjent folk inne i miljøet... med døden til følge... overdose.

(mann 53 år fra Vestfold) lø. 24 nov. 2007 12:47 Privat melding

Dette er da ikke så enkelt at en er kvitt gateprostitusjon bare ved å etablere legale bordeller. Gateprostitusjonen vil fortsette, bare i andre rammer. Nei, gottfolk...verden er da ikke så enkel og sort/hvitt!!!!

(kvinne 49 år fra Oslo) lø. 24 nov. 2007 15:14 Privat melding

Ingen har da sagt at verden er sort/hvit?? Men et sted må man da begynne... Nytter ikke bare og sitte på rumpen og tro at verden står stille heller... Da hadde mye blitt gjort gitt... Synes det er en saklig diskusjon på et tema som er ganske engasjerende og vanskelig for og være ærlig. Så lenge menn/gutter er ute for og kjøpe så vil dette markedet finnes.... (ja det finnes også kvinner som benytter seg av denne formen for tjenester men det er i vesentlig grad ikke gateprostituerte menn men da eskorte tjenester etc...)
ludo64 skal litt til for og få meg til og fly i flint. ;o) Men en ting jeg blir forbannet på er f.eks mennesker uten toleranse eller at andre synes det er ok og behandle folk som "dritt". (det er det en del av her på nettet og det gjør meg ganske ....... Ja vil ikke bruke ordene i dette forumet en gang..)
Vel det er lørdag og skal ut i kveld i Oslo og treffer vel på noen av disse jentene som i mine øyne IKKE har et drømme yrke.

Ufordring til dere som menner på på SUKKER: Neste gang d treffer et menneske f.eks en prostituert jente spør henne hva hennes drømmer er. Om dette er jobben hun ville valgt hvis hun hadde et annet valg for og overleve!!!
(man er garanter og treffe på jenter i Oslo sgatelangs om har dette som levebrød....)

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) lø. 24 nov. 2007 16:23 Privat melding

Gatehorer er litt annerledes enn bordellhorer, snakk heller med studenter som jobber som prostituerte i kontrollerte former i stedet for de gatehorene som er dratt inn i "yrket" på helt andre måter.

Det er forskjeller der.

Skjult ID med pseudonym lady35 lø. 24 nov. 2007 17:13

tigerdyr,
sukess for hvem?
Også det der bullshit-et om verdens eldste yrke. Hva vet vi om det? Var du tilstede 5000 fkr? Det er bare et billig, innholdstomt argument. Når ble historie en grunn i seg selv for å utnytte andre mennesker?
Å sammenlikne med en konsulentjobb er helt usaklig.
Kunne du levd med at kjæresten din solgte kroppen sin?
Hun hadde sikkert tjent bra. Og hun må jo leve med at du jobber som konsulent. Jeg tipper nei.

Seksualitet er noe langt mer komplekst, intimt og personlig, og motforestillingene kan ikke forklares med moral alene, det er sekundræt. Seksualitet griper inn i ens følelses- og sjelsliv, og som kjærligheten er heller ikke seksualitet en transaksjon som kan sidestilles med alle andre transaksjoner. (Men den kan bli ødelagt av religion, overgrep etc. )

Jeg leste et intverju med en prositiuert i Amsterdam (hun var gift og hadde et barn). Mannen visste ikke hva hun jobbet med, hun løy om det - hvorfor hvis det er så greit? Jo, hun trodde ikke han ville like det... Men hun var jo redd for å bli oppdaget - hun satt tross alt i utstillignsvindu i Red Light District. Kvinnen forsvarte yrket sitt, sa det var bedre betalt enn å sitte i kassen etc. Det hører med til historien at hun hadde blitt misbrukt som barn og hadde svært lite skolegang.
Men på spørsmål om hva hun ville gjøre hvis datteren tok samme jobb svarte hun "da brekker jeg begge bena hennes".
Høres det ut som et overbevisende riktig "yrkesvalg"?

Jeg er enig i at det er ulike typer prositerte, og ulike grad av tvang og fri vilje. Men å legalisere det (kjøp), er et signal om at det er helt greit å kjøpe en annens kropp for å dekke sine egne drifter. Jeg støtter Nesloacinos opfordring: Spør en prostituert hva som er hennes drøm.

Og dere menn som forsvarer legalisering, og ser på prositusjon som en naturlig ting; benytter dere dere av det selv?
Hvis ikke, hvordan kan dere forsvare det? Hva synes dere om menn som benytter seg av det? Skal deres sexbehov prioritres foran jentenes sjelsliv? Man kan ikke bli kvitt ondskap, men skal vi gi op håpet og resignere? Men selv om det kanskje alltid vil være noen grad av prostitusjon; skal vi gi opp håpet om at respekten for andre individer kommer foran ens egen kjønnsdrift?


(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) lø. 24 nov. 2007 17:22 Privat melding

Jeg benytter meg ikke av prostituerte, fordi jeg ikke ser noe poeng i det for meg selv.

Men da samfunnet er strukturert på en slik måte at mange menn er seksuelt frustrerte, ser jeg at det er et marked for det. Så klart er det moral og etikk involvert, men det er jo opp til individet, som all moral og etikk er. Jeg har pratet med prostituerte som har gjort det som en gøy greie hvor de har tjent penger, hatt en kundeliste de har valgt ut selv, og egentlig har hatt det som en spennende jobb de gjorde i seks måneders tid for å komme seg gjennom skole.

Og jeg har pratet med prostituerte på gata som fortalte helt utrolig kjipe historier om livet sitt og hvordan ting ble som de er.

Så... tja... tvunget prostitusjon er, for min del, moralsk ustødig. Men selvvalgt prostitusjon kan i visse tilfeller være noe som er en helt fin ordning for både mennene og kvinnene.

Hvorvidt det er "greit å leie en annen persons kropp" osv er jo helt opp til individet. Noen ser på sex som en utrolig stor greie som må ha visse rammer for å være "greit", mens andre ser på det som å hilse med hånden, bare noe morsomt man kan drive med som ikke trenger være en stor deal i det hele tatt.